Vinna kan alltid va kul =)




KLICK



Liljor =)

Jocke va och storhandlade lite innan han kom hem idag och det som mötte mig i dörren va detta =)







Kärlek!



Litt gott och blandat

Jag och Atlas va precis ute och kastade lite pinne =)






Sist vi hade målarstund i vårt rum =)



Pågarna vilar gott =)



Ninns lilla koja =)



Trröttfia efter städning och russinätande...



Provar Pappsens mössa =)



Får rita på favoritens mobil...



...och hon har skitroligt!













Hittills

Lekt och målat.
Ninni har fixat och donat med sina dockor.
Ninni har fått frispel för att dockan fastnade.
Ninni gick och hämtade en tröja och skulle följa med mig ut när Atlas behöve gå ut. Hon kom på att det blev rätt kallt och gick in igen.
Atlas är lugna filbunken här hemma utan Cox och jag har fått veta av Jocke att Cox är en trucker-hund =)
Lillan har snackat skit med sin egen spegelbil och haft kul. Söte!!
Ninni åt frukost som en häst, blåbärsfil och havrekuddar!
Ninni och jag har fixat med att packa ner de kläder jag lagt undan som Lillan vuxit ur, jag ska ner och fixa dem i källaren snart.
Vi låtsades osm ingen skulle få reda på det och busade i vår säng =)
Jag har mätt hur sängen skulle få plats i "första" rummet på ovanvåningen (med en filt....Jocke har nog tummaträ i jobbebilen ist...). Vi ska se om vi flyttar dit vår säng ist.
Ninni har dängt huvudet i högtalaren.
Ninni har myst med mig i soffan och sen gick hon och vilade
Lillan vilar.
Atlas vilar.
Jag har beställt mysbyxor till Jocke, en tröja och trosor till Ninni. Jag hittade inget kul och sidan jag hittade en fin boddy till Lillan klöddade. Vi väntar lite till då =)
Jag har raggat skrivare på Blocket. Någon som har en kanske?
Nu ska jag fixa köket, ner och fixa kläderna och sen fixa med mitt =)

Saknar min fine man? Alltid =)



Söte-Ninni

Jag vaknade av att Jocke pratade i telefon och sen vaknade Lillan med och va hungrig.
Jobbebilden ville inte som Jocke. Inget ovanligt... Men Micke kom hit så de fick igång bilen med starthjälp. De skull ein och fixa nytt batteri till bilen nu så slipper han klödda på morgonen så fort det varit lite för kallt under natten.
Ninni vaknade till och jag hörde henne med lite ledsen röst "Pappa vejen?". Hon hörde ju när han gick ut genom dörren och undrade vart han tog vägen. Så hon fick komma upp så hon fick sagt hejdå till Pappsen och vi gav honom kaffetermosen. Han tog med sig en påse mat och med sig tog han Cox =)
Vi vinkade av dem och Jocke blinkade med saftblandarna. Då bli Ninni glad, hon vet direkt när Pappsen kommer hem när hon ser att det blinkar till =)

Vi har fått igång kaminen här och Atlas tuggar på ett ben. Frukost ska vi snart stoppa i magen och sen ska va se vad som händer idag. Kallt som fan ute, lite drygt.

Men en kopp kaffe till så man piggnar till ordentligt, lite gäspig är jag allt.

Hörs sen!



Kaffe och kyckling

Jocke åkte ju iväg med Richard och Anette till skjutbanan.
Mange ringde mig sen och fråga om jag bjöd på en kaffe. Japp, gärna! Så trevligt sällskap och snacka över ett par koppar kaffe.
Sen kom Jocke med hem och han och Ninni (som då tyckte hon hade vilat kart efter ca 30 minuter...) åt toast och senare körde Mange hem igen.
Ninni hade egentligen inte vilat klart...så som ett brev på posten kom den gnälliga Ninni fram och jag gick upp och la henne igen. En liten vila till hade varit bra, såg inte ut att hon skulle klara sig till kvällen, så även om det skulle bli en tidig kväll.
Så upp med henne och vi la oss med och vilade, trötta båda två.
Men det blev inte så mycket vila.
Jag vaknade till av Jockes telefon, men det gjorde inte Jocke. Sen somnade nog aldrig Ninni ordentligt. Jag hörde henne snacka med mig, men det va ändå på det viset hon gör när hon är trött och kommer somna.
Men sen sa hon att hon hade kissat och bajsat och hon kastade iväg nappen.
Jag tog med för att byta blöjan och då ser jag en helt spritt språngandes nakenfis i sängen.
Hon hade som tur är inte kissat eller bajsat i sängen.
På med ny blöja och kläderna och sen la jag mig med henne, hade varit najs om vi hade kunnat slummra till lite.
Men nej.
Så det va bara at vi gick ner, jag satte på kaffe och väckte Jocke som kunde vakna lida lite med mig och va trött tyckte jag. =)
Så den " vilan" gjorde ingen nytta, blev snarare värre. Så jag är rätt trött fortfarande.
Antagligen en tidig kväll ikväll.

Jocke körde en stund efter vi piggnat till, ska hjälpa Micke med jobbebilen.
Maten, ja det blir sen middag, men kyckling är i ugnen och jag ska snart börja fixa med riset och såsen. Är hungrig!!
Det blev inga popcorn för Ninni igår och hon såg burken med popcorns kärnorna innan, så jag ska poppa lite till henne sen efter maten. Blir hon gladfis =)

Så, nu har Lillan tradet, vi får gå ut i köket och fixa klart maten =)



Strålande sol

Så fint väder det är!! Blit så glad när det är det och idag hjälpte det mig att inte fastna i mitt dåliga humör som jag vaknade med...har sovit till och från sedan 4 i morse...
Atlas väckte mig med ett jäkla gnällade och pipande. Sa till honom att gå och lägga sig. Tänkte att han nog behövde gå ut...så försökte piggna till nog för att resa mig. Lyft huvudet och tittade på honom när han började igen. Ser då att han ligger rakt mot korgen där Cox ligger och gnäller och snackar. Efter jag tagit ut dem och de bra kissade lite så misstänker jag att han istället gnallde på Cox för att han själv inte fick plats i korgen...för när de gick inte igen, så hade de båda väldigt brottom om vem som kom till korgen först. Gollar.
Sen skulle Lillan ha mat.
Hundarna vaktade ett par gånger.
Cox ville komma upp och lägga sig hos mig och fattade inte poängen heller när jag till skut fotade ner honom på golvet igen. Golle!
Men, men såna nätter/mornar blir det ibland.

Jag dricker mitt kaffe nu, Lillan vilar och Ninni målar och tittar på Mumin.
Jocke är iväg på skjutbanan. Sen ska han iväg och fixa med jobbebilen.

Funderade på om jag skulle ta mig ut på en promenad med töserna idag när det ändå är så fint väder. Men överväger om det är värt irritationen att lyssna på dem. Atlas får jag ju sätta fats även inne i buren, han klättrar även nu när snön är borta. Lite jobbigt att han är så cool ibland... Sen funkade inte halsbandet på honom, så han skäller. Cox lycckades jag lura sist, det räckte att han hade vanligt halsband på sig, men jag låtsades att jag satte på honom anti-skall-halbandet =) Moahaha =)

Nä, nu ska jag fixa disken.



Familjesovmorgon

Yes, hela familjej tog sovmorgon idag, men inte sp konstigt att Ninni sov länge. Hon kunde inte somna igår, så det blev lite väl sent.
Men, rättar nog till sig det med.
Jocka fick vi inte upp idag, så vi käkade frukosten och då knackade det på dörren. Det va Micke. Ninni åt klart och sen satt hon i knät på Micke och läste bok. Eller böcker, blev det.
Jocke och Micke körde iväg nu för en stund sen, de ska ta ett jobb och de skulle nog fixa med nån bil om jag fattade det rätt.
Hinner Jocke så ska han nog iväg och jaga sen idag. Är ju sista helgen för jakt innan uppehållet. Men om inget annat så ska han ut imorgon.

Cox följde med Jocke på ett jourjobb i natt. Han har inte följt med innan och killen va nog rätt lycklig av att få följa med. Helt annan hund att ha med i bilen, hur lugn och go som helst och som Jocke sa, så har han sin bilhund. Atlas har ju damp. Kul att det funkade så bra =)

Jag ska ta in resten av veden idag som ligger i trappen. Är nog inte så mycket kver, såg rätt dåligt igår, hade blivit lite mörkt när jag väl kom ut. Jag hoppades ju på att det fina och soliga vädret vi hade för ett par dagar sen skulle hålla i sig, men det är fan rätt kallt ute. Inget kul.

Nu ska jag och Ninni bygga klosar =)



Nattning

Har lagt Ninni, hon somnar nog snart. Lillan vet jag inte om hon är på väg att vakna eller om hon bara ligger och knorrar för magen eller nåt. Återstår ju att se =)
Atlas ligger och piper i hallen, jag har stängt inne hundarna där...de rök ihopa ordentligt här innan, så då kan de minsann sitta där och ha varnandra som sällskap och sura klart där. Cox ligger i korgen, han accepterar det bättre, men Atlas tycker det är pest och pina och piper som en tös.
Men, får flytta tillbaka korgen sen så de kan lägga sig på den vanliga platsen.

Jocke fick massor att göra idag på jobb, så fredagsmiddagen och fredagsmyset blev det inget av. Jag och Ninni fixade ihop toast och sen fick hon lite namnam. Sen va hon nöjd =)

Jag har burit in lite av veden som inte kom längre än till trappen då när vi fick hem veden. Jag gick iaf några varv så nu ligger det ved för ett par dagar på tork här vid kaminen. Men inget spännande att bära in det, har ont i ryggen som fan idag. Kändes som något skulle lossna innan när jag reste mig från soffan. Mög-rygg!
Axeln känns fortfarande lite stel på nåt vis, men gör inte så ont. Fan, jag börjar bli skruttig.
Som Jocke sa precis, kanske dags att gå till läkaren med ryggen...

Nu ska vi se film och chilla!



Klippeliklipp

Jocke nämnde det igår och jag har själv med tänkt lite på det innan...Ninnis lugg va lång! Men jag skulle ju vilja ha långt hår på henne...men idag skedde det. Jag har klippt lugg på henne!
Hon är ju bara duktigt, satt så fint hela tiden och sen fick jag sätta upp toffsarna med =)
Så, min plan med hel långt hår sket sig nu iaf.
Men fan va söt hon blev =)


Före (jepp, hon är nog rätt trött på det med haha)



Efter =)











Älskade Fina Ninni <3



Oj =)

Ja, rätt onödigt vetande, men min kamera har varvat 10.000 bilder!!! Den har börjat om räkningen, haha =) Lite coolt =)



Litt trött...

Ja, det blev sent i natt. Inte för att Jocke kom hem så värst sent. Vi såg Paranormal Activity 2...
Ja, denna hoppade till några ggr, men över lag så va den inte alls lika bra som 1:an. Det blev en toast-paus med när vi kändes oss lite hungriga och fick göra oss ett par toast. =)
Jocke körde till jobb bara nån timme efter vi lagt oss, jag vaknade bara till när han kom och sa hejdå. Stackare att gå upp och köra till jobb vid den tiden, jag va trött!
Men han känner sig pigg idag ändå, slår kanske på sen i eftermiddag. Nåja, en vila när han kommer hem så blir det kanske bättre =)

Ont i min axel har jag. Började igår, drygt! Det gör inte ont hela tiden som det är med ryggen, men musklen är spännd, kan inte vrida huvudet helt och kan absolut inte lägga ner huvudet mot den axeln. Mög axel!

Dammsugat blev det här igår och tvättat med, så jag vet inte vad vi ska hitta på idag. Men Ninni har ju varit sugen på att måla några dagar nu, så det får kanske stå på schemat idag. Jag har städat vårt lilla rum där nere, så vi får lite bättre pöats nu =)

Kaffe och frukost nu iaf, kurrikurr i magen...



Lonley....

Nä, så farligt är det inte. Men själv är jag iag. Jocke är iväg på nattjobb, ett kök de inte fick tillgång till förrän efter stängning, så vi får se när han kommer hem.
Han va hemma rätt tidigt idag och det har varit en riktigt mysig eftermiddag och kväll.
Pytt i panna som förvandlades till thai-mat på vägen hem från affären =) Sen mys i soffan och film med Ninni, Lillan somnade i nitt knä.
Efter det tog Jocke och Ninni ett bad och strömmen gick med. Inte i hela huset, men en del av det blev mörkt, badrummet där Jocke och Ninni badade va ett av rummen, haha. Men de gick upp ur badet och Jocke fixade till allt.
Lite chill och Jocke gick sen upp och la Ninni.
En stund senare va det dags för honom att köra iväg till jobbet.

Så nu sitter jag här och ugglar. Känns lite konstigt, jag är mer van vid att han kommer hem sent, inte att han åker iväg sent. Men jag har att sysselsätta mig med =)
Jocke tyckte jag va lite för tuff igår...med att vi skulle se Paranormal Activity 2. Innan vi gick och la oss. Jocke tyckte inte det va nån bra idé och jag fick det lite i nacken idag. Då han tyckte att jag kunde ju sätta mig och se den nu när han va iväg på jobb.
HAHA.....nope...det vågar jag fan inte!
Jag blev nästan nojig bara av att tänka på den, så det passar jag på!!
Så. Nej, nu får jag snacka om nåt annat innan jag blir liten och litt rädd igen....

Ninni. Ja, hon är alltid rolig att tänka på....vår fina tjej som bara blir större och större. Så snäll, så omtänksam, så go och ändå så bestämd och tuff. Härliga Ninni!
Jag frågade henne om vi skulle gå ut och göra lite nytta idag.
"Nääe" fick jag rakt till svar, haha. Sen fortsatte hon med sitt.
Hon börjar bli stor. Härligt att se. Men ändå inte...men ändå...ja.

Lillan, shit vilken fining till vi fått!!
Jag funderade på att spela in när hon vaknade i morse, visa er vilken solstråle jag fick se när det började röra sig i filten. Där låg hon och gned sig lite i ögonen, sträckte på sig, såg mig och gav mig ett sånt leende så jag kunde smälta. Och där glömde jag direkt att jag satt med telefonen i handen och skulle filma henne.
Hon log med hela ansiktet och började snacka om sitt =)
Underbara du!

Nu ska jag sätta mig och fixa med mitt lite tror jag. Om det inte blir att zappa på tv´n lite, va ett tag sen faktiskt.

Bajbaj!



Nämen hallå!!

Ja, här har det varit tyst =)
Haha, saknat mig?
Nä, jag har inte övergett er helt, har varit en lite ennorlunda dygnsrytm här hemma och kräkningar...inte så spännande. Och jag har bara inte pallat sätta mig och skriva...
Jocke och Ninni ar kräkit och haft sig. Misstänkte vintersjukan, men vette katten om det va det. Jag har inte kännt mig dålig. Kan ha varit matförgiftninge med eller nåt.
De är bättre iaf och vi har överlevt, så inte mycker att pipa över nu längre.

Ninnis sitter och halvslöar i soffan, hon vaknade till när Jocke skulle köra till jobb. Men somnade om, eller kanske bara hon låg och mornade sig en halvtimme. Sen va det upp och hoppa tyckte hon. Jag va redan vaken, lite innan 7 vaknade jag. Då satt Jocke och drack sitt kaffe och väntade på att bilen skulle tina upp och starta...

Han kom iväg och ja, nu sitter vi här och ska komma igång. Inte för att jag vet vad vi ska hitta på idag. Men igång får vi ju komma.
Kanske städa klart nere i källare...jag kom halvvägs igår.

Men, först lite kaffe. Vi behöver ju inte stressa direkt =)



Äntligen

Så, jag vet att det är lite väl sent och jag har inte lagt ner speciellt mycket tid på det, men nu är det iaf inte jultema kvar på bloggen =)
Nåt bättre kanske kommer senare, men nu har jag inte mer tid iaf.
Ser allt fortfarande likadant ut som innan, så uppdatera bara sidan, ni borde snart lärt er det ;)

Ninni ligger och vilar nu, tog sin lilla tid som vanligt nuförtiden, men nu sover hon iaf. Och jag får ha min egetid. Jag njuter faktiskt av den riktigt nuförtiden, har fullt upp med mitt.
Kanske låter lite fel, men ta mig inte fel. Ni vet att jag älskar all tid jag har med mina fina döttrar, älskar att vara med dem. Men min enda egentid på dygnet är när de båda två vilar middag och nu har jag mina projekt jag börjat med. Och har man något man tycker om att göra, så vill man bara fortsätta och jag vill inte hålla på med det när Ninni är vaken, hon tycker inte det är så kul =)






Vill ha vår

Då va det...tjoff, måndag igen. Ny vecka och den sista i januari.
Jag längtar till våren nu, tycker om snön men nu har vi haft en riktig vinter och nu när det va finare väder ett par dagar med plusgrader, så blir jag lite otålig och vill ha vår NU!
Vill kunna vakna och titta ut på omgivningen utan att se ett täckre av packad snö och is överallt. Vill se mer av trädgården, ängarna och vägen. Vill se hur allting börjar komma till liv igen och sen hur knopparna börjar kämpa och till slut börja slå ut och lysa upp allt med den härligt gröna färgen.
Vill känna solens varma stålar i ansiktet, få vårkänslor, lägga undan alla tjocka jackor, vantar och mössor.
Längtar och hoppas att våren vaknar snart.

Ninni kom till mig kvart över 7 i morse, strax efter att Jocke hade kört. Jag vaknade inte när Jocke gick upp förrän han kom och gav mig hejdå-pussen. Blev sent i natt, vi är helt hooked på serien!! Se den hörre ni. Californication!
Hur bra som helst!
Ja, Ninni kom gick och hämtade napp och snutte och sen kröp hon ner under täcket och vi somnade om igen =)

Sen ringde Jocke och väckte oss vid 9-tiden. Jag gick upp och Ninni bara vände sig om, haha =)
Men hon vaknade hon med sen och dagen startade.
Hundarna är gollar idag...så drygt! Vill att det ska bli vår för den sakens skull med. Att kälen släpper och vi kan bygga deras nya rast gård. Ingen liten blir det ju heller, de får halva trädgården. Najs, så glada de kommer bli =)
Sen ska de få springa dag ut och dag in om de vill. Ska fixa aktiviteter till dem med där så de kan ha annat att göra än att mucka med varandra =)
Atlas startade dagen med att gå över till grannens tomt...(den snälla grannen)...de hittar alla hål i buskarna och sen är de väck. Hon har mog fågelbord på sin sida med, så fåglarna är ju roliga att jaga med, så igår när Cox spanade in dem.

Vad vi hittar på idag vet jag inte. Ovanligt va...?
Ninni ville måla innan när vi va och fixade med "bettefinne", men jag har inte fler tomma dukar. Blir hon sugen på att måla sen igen idag, så ska vi nog kunna fixa till nåt med bygg-pappen jag har lagt ut på golvet. Klippa ut lagom bitar och sen är det bara att måla =)
Behöver ny färg med snart.

Så, nu är det iaf kaffe och Ninni kom med sina klossar =)



Poop-tradet...

Nu sitter jag och och har poop-tradet!
Jocke är fortfarande iväg och jobbar, blev fler jobb än det han åkte till först..
Ninni kom till slut till ro och vilade, men vi blev lite oense först...men bara hon ger sig katten på att vila, så klarar hon ju att somna själv.
När hon vilade fastnade jag framför datorn och sorry, det va inte med bilderna. Jag satt och skrev....så där försvann tiden ganska snabbt.
Sen vaknade Lillan och när hon och jag satt här i soffan och mös efter hon ätit, så kom Ninni med ner =)
Lite mys och lek och sen bestämde jag mig för att börja fixa med mat, hade ingen aning om när Jocke skulle komma och vi började bli hungriga.

Nu har vi suttit och fixat med hennes dator lite och vi har kollat på fofon på denna datorn. Hom älskar att titta på foto =)
Sorry igen, inte de fotona jag ska lägga ut här, jag har inte ens kommit till att lägga in dem i datorn än...
Nu ska jag gå fixa mig lite kaffe, är rätt trött, så en liten uppiggande kopp kaffe skulle inte sitta fel.

Jaha, nä om inget annat så hörs vi imorgon...



Thai & ny serie

Mange kom hit igår, vi käkade middag tillsammans och det blev thaimat här ifrån Önneköp. Namnam! =)
Lite kaffe på maten och Ninni åt namnam, ostbågar och chips. Lyckliga tösen va hon med, hon fick sitta och rita på Manges mobil! Hon trivdes som fisken i vattnet, satt hos Mange och ritade och skrattade och busade med sin favorit =)

När Ninni sen gick och la sig, vilket inte gick så bra igår....hon somnade här i Jockes famn sen...så intoducerade Mange oss för en ny serie. Han har snackat om den innan, men först nu kom vi till skott att se de. Och vilken serie!!! Hur bra som helst och vi såg 6 avsnitt innan Mange tackade för sig och körde hem.
Jag och Jocke tittade på ett avsnitt till innan vi knoppade in här på soffan och klockan va rätt mycket.
En trevlig kväll. Som alltid när Mange är här =)

I morse va Jocke uppe tidigt och körde ut och jagade lite.
Ninni kom och väckte mig och kröp ner under täcket och mös lite innan vi gick upp och strax därefter kom Jocke hem igen. Hade inte blivit något, men han såg en fin bock iaf =)

Jocke la sig och vilade en stund och jag och Ninni ritade lite och sånt innan vi dukade fram till frukost och åt.
Nu har Jocke med kommit upp igen och Ninni håller på och ska vila. Men hon är fortfarande lite tramsig och ska upp och springa...

Lite kaffe är det nu och Jocke käkar lite macka innan han ska iväg och ta ett jobb.
Vad som händer sen idag vet jag inte, får la se.

Jo, jag har lite bilder med, från igår och lite annat blandat, men ni får sem sen. Ska se hur läget är när Ninni somnat.




Tösa byte

Lite veligt än är det när Ninni ska vila. Hon har inget emot det och hon tycker om din säng, men att kunna gå upp och se vad som händer är ju spännande.....
Men hon sover gott hela nätterna annars, hon vaknade till tidigt i morse och jag hörde henne, men sen somnade hon om igen.
Vid 7-tiden kom hon och skulle ligga hos mig.
Så jag Lillan i sängen och Ninni kröp ner under täcket =)
Först ville hon gå och lägga sig i sin egen säng igen och jag gick och la henne, men sen kom hon igen och då hade hon både snutte och napp med sig, kröp ner under täcket igen och efter en stund somnade vi om båda två =) Mys!

Sen vaknade vi alla av telefonen.

Jocke är iväg och fixar lite med ett jobb och ordnar en ny mobil laddare till oss...hundarna har varit på den andra...

Kaffet är klart och jag ska ge Lillan lite mat nu innan det ska smaka med kopp nybryggt kaffe =)



Halvdan Anna...

Mmmm..........
Jag har inte kommit igång själv idag. Har ätit frukost, druckit kaffe, dagen har ändå flytit på bra och utan mer klödd. Men jag får inte fart på mig själv.
Lite down blir jag med på köpet då och jag vet själv varför jag blir såhär lite down. Har inte varit utomhus och gjort nåt på ett tag. Det behövs alltid för att man ska må bättre. Men jag är så trött på att det ska vara ett projekt med hundarna bara för att ta sig ut och sen funkar det bara halvdant ändå...
Så då tappar man orken till att hålla på på det viset med...
Men en spark i röva från Jocke hjälpte lite iaf. Vet ju varför och vet att det är rätt lätt fixat, men har tappat orken och lusten alla eftrsom. Lite jävlaranamma kick i baken =)
Ska ju bara få klart rummet i garaget till hundarna, så kan de börja va där.
Där ska röjas och fixas fint till dem.
Men just nu pallar jag absolut inte gå ut och röja, är rätt trött idag iaf och Lillan ska nog äta nu, Ninni ska snart gå och vila.
Ser hur läget är när Ninni lagt sig, annars tar vi det hela som eftermiddags-fix =)

Så, Lillan hungrig...



Jahaooo....

Morrn morrn på er alla....
Jockes klocka väckte oss halv 8, han hade snoozat lite för länge. Men upp och han gjorde sig klar snabbt under tiden kaffet plöddrade klart.
Ninni vaknade med, helt plötsligt kom hon gående i hallen och blev nog lite rädd för hundarna. Cox gick och sniffade på henne och trampade på hennes snutte och Atlas hade nog inte märkt att hon kom, så han ryckte till i köket.
Där kom vår lite yrvakna Ninni =)
Vinka hejdå till Pappsen gjorde vi och sen gick jag och släppte hundarna när Ninni mornade till sig i soffan.
Hundarna ville inte som jag och jag hatar när de ska klödda.
Tjoff, så är de på andra sidan stora vägen hos grannen och sniffar efter tiken som är där ibland...
Men jag fick in dem iaf.
Vill ha en grind där. Men det ska bli lite fix på tomten så fort det går att göra nåt, så då kan det nog bli en grind där med. Slipper man oroa sig för Ninni och Lillan med.

Ja...jo och vad händer idag då?
Tja, ingen aning.
Ser vad dagen bjuder på =)



Kväll igen

Så va det kväll igen.
Jocke kom hem och sen under tiden han tog sig en liten vila, så målade jag och Ninni lite.
Sen va det dags för mat och det blev den lokala thaimaten idag =)

Jocke körde och handlade lite sen, rent slut på pålägg här hemma, så nu kan Jocke göra sina mackor till imorgon och vi har lite mer att variera oss med till frukosten, jag och Ninni. =)

Soff-mys blev det sen, vi satt hela familjen och kollade The Simpsons innan Ninni gick och la sig.
Gick bättre att lägga henne ikväll. Jocke gick upp och la henne och stannade med henne en stund. Sen kom hon nån gång efter han hade kommit ner igen. Men nu sover hon, tror jag iaf...man hör bara suttandet på nappen nu...så mycket lättare än igår =)
Ska nog gå bra detta!

Lillan har precis legat och garvat åt sina egna händer, haha =)

Nu ska vi spela lite poker!

So long!



Haha, inte altid så lätt

Ok, nu ska ni inte ta mig fel, då är ni bara löjligt. Jag ser det lite roliga i det hela och jag komme rinte nämna vart jag hittade denna annonsen...men haha, läs =)

Vackra frisyrer för män och kvinnor
Senaste modellerna i alla åldrar och on-demand
Priser som motsvarar dina önskemål
Vårt enda bekymmer din tjänst
på din här ny Salongen
storgatan 13
24231-hörby
priser .Män 130
priser.pension 110
priser.Barn 100
kvinnar.150
Arbetstid .
klockan. 9-19 Måndag -fridag
lördag 10-14
Söndag. Stängt
Välkommen




Skåne en kväll...

Kalla det för lite att göra, bra fantasi eller bara en kul grej, väjla själva.
Men i helgen som gick så va ju Mange här en sväng och det slutade med att vi översatte en del skånska orter =)
Absolut inga regler om att det ska va en rak eller riktigt översättning...finns det någor i den skånska ort som kanske låter lite som ett skånskt ord, så har det blivit en översättning av det....ja lite svårt att förklara.
Men här får ni ta del av det hela iaf, haha.

Hur många orter kan ni förstå att det är innan ni läser "svaret" ?

  • Downhillbay - Brantevik
  • Leafcity - Lövestad
  • Y-city - Ystad
  • Three evil City - Trelleborg
  • Heatherhouses - Ljunghusen
  • Heldbay - Höllviken
  • F-productlive - Falsterbo
  • Oreisland - Malmö
  • Willner - Skanör
  • Groulis - Vellinge
  • Pileflowbeach - Bunkeflostrand
  • Naked - Bara
  • Cowone - Oxie
  • Hurtput - Svedala
  • Rainingup - Skurup
  • Sulderup - Löderup
  • Swimingriceharbour - Simrishamn
  • Thumblitle - Tomelilla
  • Lakelive - Sjöbo
  • Nobay - Kivik
  • Woeprayred - Veberöd
  • Shortcutdog - Genarp
  • Valleyvillage - Dalby
  • Brainup - Hjärup
  • Ridedog - Åkarp
  • Pocket - Lomma
  • B.J-areriding - Bjärred
  • Grove - Lund
  • Sandvillage - Sandby
  • Hearvillage - Hörby
  • E-tired-V - Eslöv
  • Solderedbuynone - Löddeköping
  • Pinegrove - Furulund
  • Kalsoflaxgive - Kävlinge
  • Heel-J.dog - Häljarp
  • Coolleaf - Svalöv
  • Listen - Höör
  • Poodog - Tollarp
  • Crisistentown - Kristianstad
  • Bridgewindmill - Bromölla
  • Riverhouse - Åhus
  • Maleislandgulf - Hanöbukten
  • Wineleaf - Vinslöv
  • Whoreevilcob - Hässleholm
  • K-N iceflaxgive - Knisslinge
  • Bridgevillage - Broby
  • Salarysliveday - Lönsboda
  • Smellvillage - Osby
  • B.J isnumb - Bjärnum
  • Flinchvillagebay - Vejbystrand
  • B.ridecity - Båstad
  • Islandnobuy - Önneköp
  • P.isup - Pärup
  • Crosscob - Korsholm
  • Smellyvallagecob - Osbyholm
  • Howwhat - Hurva
  • Newfield - Nyåkra
  • Tallred - Långaröd
  • Rowsmountain - Rollsberga
  • Jointisdog - Fogdarp


Med reservation för min dållia engelsakstavning...

Så, hur många kunde ni då...?

:D




Solstrålar

Härligt väder idag, riktigt fin!! Solen lyser och det är inte samma kyla längre. Jag njuter av det!
Får nästan en känsla av att våren lurar runt hörnet och ska börja smyga sig fram... =)

Lite flitiga har vi varit, ble städning i köket. Städat av lite skåp och skåpsluckor och så.
Sen vaknade Lillan, hon sov gott i sin nya säng =)

Nu har det varit lite lek och fix. Lillan ligger och snackar skit med sina leksaker och Ninni har gjort en pick-nick på golvet till sina dockor. Hon pratade med Jocke i telefon innan och han skulle med smaka, hon gick bort till sitt kök, tog luren från örat och tog en tallrik mot luren, haha.
Dockorna fikar på nere på golvet och nu sitter Ninni här mettemot mig och målar lite =)

Lillan ska nog snart ha mat och det börjar närma sig en vila för Ninni med. Får nog ge Lillan mat innan jag lägger Ninni, så jag kan fixa med henne vad som behövs sen. Hoppas hon vilar middag utan störr problem nu i sängen med...



Lillan första vila =)

Då ligger Lillan och ska vila i sin nya säng som hon fick ärvt av storasyster. =)
Får vi se hur det går, hon är ju rätt van vis att det är lite liv omkring henne och nu ligger hon där uppe och ska sussa. Ska snart gå upp och se om hon hunnit somna eller inte, hon höll på att somna när jag gick upp med henne, men hon vaknade till lite och tittade sig omrking när jag la henne.
Ninni och jag har ätit frukost nu. Ninni klämde i sig nästan en halv vetekaka...osten och smöret pkte ner först =) Sen har det blivit havrekuddar med jordgubbsfil och ett glas bojboj =)

Har inte än kommit på vad vi ska hitta på idag....men blir nog lugnt fram till middagsvilan, så kör vi kanske på och städar källarvåningen sen i eftermiddag =)



Första natten

Ja. Lite som ajg misstänkte, så höll Jocke med på att somna med Ninni igår, haha!
Men sen kom han ner och Ninni sov gott.
För att inte störa henne, så smög jag upp och hämtade våra kuddar och vi sov här nere. Låter ju en del när både vi och hundarna, som gärna går bortom till Ninni och sniffar lite, ska upp och lägga oss.
Så vi satte på en film och somnade rätt snabbt, vi va med trötta.
Och Ninni har sovit hela natten =)
Kanske lite tur ändå att det blev lite sent igår efter allt springande, så va hon så trött att hon inte vaknat till under naten sen =)

Jockes klocka ringde i morse, Jocke gick upp och Jocke gick och la sig igen. Han behövde visst inte börja förrän han skulle till först jobbet, en minisovmorgon =)
Sen ringde den igen och det va dags att gå upp, jag gick med upp sen och när Jocke gjorde sig klar att gå ut till bilen, så hörde vi små snabba steg där uppe...
"Ninni kommer!. Ninni vaken!" hör vi och Ninni kommer ner =)
Gullis!
Hon fick sagt hejdå till Pappsen och vi vinkade av honom i förnstret när han blinkade med sina lampor =)

Nu är vår dag igång och Ninni börjar piggna till ordentligt och komma igång här =)

Lillan ligger här breid mig och håller på att vakna hon med, kaminen är igång och hundarna ligger och päser. Cox ändå framme vid kaminen som vanligt. Fattar inte hur han pallar ligga där... =)

Jaha....ja vi får se vad denna dagen bjuder på...kaffe nu iaf =)



Nya sängen

Ja idag hämtades sängen och Ninni va överlycklig!! =)

När hon sen gick och la sig började det...haha. Springandet...
Det är ju kanon att man kan gå ur sängen när man vill ju. "Ninni vilat"
Hmm...nej hade hon ju inte.
Så en hel del springande upp och ner har det blivit. Sen satte jag mig till slut hos henne och hon höll på att somna. Men hade ändå koll på mig, så när jag sen trodde hon hade somnat och kom halvvägs ner för trappan, så blev hon ledsen.
Sen höll hon på att somna igen och jag satte mig så hon inte kunde se mig. Allt verkade bra och sen blev Lillan lissen ögat och jag smög mig ner så hon kunde få mat.
Sen kom Ninni.
Haha.
Jocke gick upp med henn och det är tyst där uppe iaf.
Får väl se om de båda somnat kanske....haha =)

Vi åt våfflor till middag idag!! =)
Gott!!



Åsa!

Glad är jag, Åsa har varit här en sväng och fikat och snackat =)
Det va ett tag sen nu, det behövde vi =)

Töserna vilar och jag sitter här och ugglar lite nu, ska gå och fixa köket snart och se om jag inte kan fixa en maskin tvätt.
Jocke kommer nog hem i tid idag tror jag, de va fördiga när han ringde innan för ett litet tag sen =)

japp, hörs sen...



Ensam...

Få gånger det händer och jag trivs inte med det...men jag har sovit själv i sägen i nat.... =(
Nej, inget bråk och "du får sova på soffan"!!
Jocke somnade som en stock, tittade på mig när jag frågade om han skulle komma med upp och lägga sig. Så jag stägde tv´n och gick upp och la mig.
I morse när Jocke hade åkt till jobb vaknade jag till och sen satte hundarna igång och busa.....gollar!! Ninni vaknade av det och jag önskade att jag med tankekraft kunde platsa dem i korgen....
Men efter ett tag slutade de....för att sen börja vakta...
Möghunnar!!!
Men det blev till slut tyst och vi alla kunde somna om igen.

Sen vaknade jag av en Ninni ett par timmar senare som tyckte vi skulle gå upp, så då startade vår dag.
Hundarna gollade vidare när jag släppte ut dem, skulle in och kolla läget hos grannen (nej, inte hos kärringen som tur är) och Cox tog ett par varv runt huset....möjligen utom på vägen...

En lapp från Jocke låg på köksbordet att han inte ville komma och väcka mig...tur han skrivit en lapp iaf, annars hade det känts ännu mer ensamt. Hoppas han kommer hem i mer normal tid idag.
Så kan vi fixa med Ninnis säng med =)

Åsa kommer hit på kaffe idag!! =) Najsigt!!

Lite frukost i magen nu kanske...



Städedag-check

Såja, då blev det jag hade tänkt städat till slut iaf =)
Efter lite om och med, hundar som va hungriga och behövde ut, en Ninni som skulle gå på toaletten och en Lillan som sen skulle ha mat, så kom vi sen igång med att städa här nere och rediga va vi, självklart hjälpte Ninni till och sen blev hon nog nån slags chef kändes det som...hon hämtade sin pall, satte den i rummet jag moppade och tittade så jag skötte mig. När jag sen gick till nästa rum så följde hon med, haha gullunge!!

Efter det, så blev det mys i soffan med mina små änglar! =)
Ninni satt tillsammans med sina dockor under filten, hade sin namnam-kista full med popcorn och julmusten va upphälld. Brevid satt jag och Lillan och mös under en filt.
Myspys!!

Vid 20-tiden tyckte Ninni att hon skulle gå och vila en stund, så vi samlade ihop dockor och filtar och sen va det godnatt.
Nu vaknade hon tyvärr till av golle-hundarna som kommer på egna anledningar att vakta för, verkar det som. STÖR!!
Sen har ju inte Ninni träffat Jocke idag heller, så jag misstänker att hon ligger lite på spänn med för att höra när han kommer hem.

Jag sitter här med lite julmust och några la-la-bitar och mumsar =)
Sängen får vi väl ta imorgon ist, hoppas den inte står iväägen för Maria och dem för mycket bara. Vet ju inte när Jocke kommer hem...

Nähä, om inget annat så hörs vi imorgon igen!
Bajbaj!



Då fortsätter vi!

Yes, Ninni gick och vilade och när hon sussade på så städade jag toaletten, plockade och fixade jag här nere så att det bara är att köra igång med dammsugaren och moppen sen =)
Klar med det, så satte jag mig sen med en kopp kaffe och fixade med mitt på min egentid. Det går framåt =)

Nu har Ninni vaknat igen och ja, dockorna med. De får man inte glömma!
Tvillingdockor är det med. De ska med upp i sängen när hon ska sova och de ska med ner igen sen. Egen filt har de med och allt ska med! =)
Nu sitter de alla tre i soffan under filten och "mornar" till sig lite.
Jag ska fixa lite mat till oss nu så vi får ny energi och sen ska vi fortsätta med städningen.

Jocke kommer nog hem lite senare idag. Har ett par jobb kvar och sen skulle han hjälpa Micke med nån bil.
När han kommer ska vi hämta hem Ninnis nya säng!! =)
Hon ligger ju liksom fortfarande i spjälsängen...vi försökte ju med den lilla utdagssängen för ett tag sen, men den skulle minsann inte hon sova i!
Nu har kusinerna Jonas och Amelia fått nya sängar, så nära och bra ska vi hämta en av deras gammla till Ninni =)
Hon är nog mer med på det nu, att få ny säng. För vi har pratat med henne om det och hon nickar och säger ja. Ska nog gå bra. Sen har man väl en Ninni som kommer in och skäller på en om man inte vaknar direkt när hon ropar på en, haha =)

Nä, nu ska det bli lite mat!!



Halva jobbet klart

Vi åt frukost och sen när jag gav Lillan mat, så sa jag till Ninni att vi skulle städa idag. Hon släppte allt och gick och hämtade sin dammsugare =)
Mammas tös =)
Så sen va det bara att köra igång och vi har dammsugat och tvättat golven på ovanvåningen. Ninni passade på att hoppa lite i vår säng med...

Sen hade Lillan tråkigt, så när ovanvåningen och trappan va klar fick det bli lite mys och snack med henne och Ninni pausade arbetet med 2 clementiner och 1 äpple. Och då hade hon, precis innan vi började städa, ätit en tunnbrödsrulle med prickigkorv, rätt mågra skivor gurka och ett stort glas bojboj.
Kul hon äter så pass bra nu =)

Lillan har nu slocknat, så jag ska se om Ninni med ska gå och vila en stund, så tar vi och städar denna våningen när hon vaknar igen...



Inte så tidigt =)

Jag gick upp en sväng med Jocke, tog med mig Lillan ner och la mig på soffan och somnade om =)
Lättare att ligga här nere med tanke på hundarna. De hade säkert bara sprungit fram och tillbaka annars....

Sen vaknade jag inte förrän vid 10-tiden!! Najs!
Ninni vaknade med då och vi har vaknat till och kommer nog snart igång ordentligt. Tänkte vi skulle ta och städa lite idag. Iaf ovanvåningen och här på mellanplanet, ta ett varv med dammsugaren och moppen =)

Nu ska vi få nåt i magen först och främst, inte jobba på tom mage!! =)



Halvdant!

Jahaooo...jag gick ner med Ninni och skulle bada ju...karet fyllt och massa bubblor hade vi och jag stängde vattnet.
Då hör jag Lillan där uppe....nej, tänkte jag. Hon sov ju så gott...
Jag hinner inte upp ur badkaret förrän Jocke ropar i trappan att jag kunde ju tagit med henne ner....han va inte så glad. Försökte ju sova....sorry..!!
Gav gick snabbt upp och frågade om jag skulle ta med henne ner. Då dåg han att jag satt i badet, det visste han inte, så fattade varför jag låtit henne va kvar...
Men nu va han vaken igen och tyckte inte det va direkt lönt att börja om igen. Han fick en kvart....hehe..
Jag gick ner igen och vi tvättade håret och sen kom vi upp.
Lillan va fortfarande lissen och klantig nog att svälja luft...lite aj i magen då ju!
Jag fixade med Lillan och Ninni bäddade med hjälp av Pappsen på golvet till henne och dockorna =)
Men sen blev hon rätt snabbt trött och lite kink, så det blev inga popcorn idag heller, hon ville gå och sova...jahapp.

Lillan ligger här i soffan och sover nu. Hon har varit lite småkink idag, inte varit riktigt nöjd om hon inte varit i famnen. En sån period nu då kanske...?

Idrottgalan tittar vi på och tar en liten kopp kaffe.
Frågan är om man ska poppa popcorn iaf eller inte....



Baack-back

Så säger ankan. Och kycklingen och pippifåglarna, enligt Ninni.
Så när vi äter kyckling, äter vi "baack-back" =)
Jock ekom hem och det blev kyckling wraps. GOTT! Tyckte jag och Ninni iaf, Jocke hade stekt upp kycklingen och baconen med lite smör vilket han sen ångrade då han tyckte det smakade för mycket smör.
Men vi blev mätta iaf och det blev lagom över så jag och Ninni kan ha det till lunch imorgon =)

Nu vilar Jocke och Lillan har med ätit och vilar. Men jag tror Jocke har lite svårt att somna, här är ju lite liv och rörelse...Ninni och jag är ju vakna =)
Så jag tänkte att jag och Ninni ska gå ner och ta ett bad, så får de lite lugn och ro här upp en stund.

Ninni har sett popcorns påsen jag köpte innan...blev inga popcorn igår, så hon har blivit lovad det ikväll. Så lite myskväll blir det allt. Bad, popcorn och film =)



Rester

Låter inte apptitligt direkt, rester.
Men det har vi mättat magarna med idag iaf, jag och Ninni. Det blev över av Jockes namnam-köttfärslimpemiddag igår, så när Ninni vaknade från sin vila och hyresvärden hade varit här, så värmde jag upp maten.
Ninni åt kanonbra!
Får väl se om hon är så hungrig sen när Jocke kommer hem ochvi äter nåt då. Men hon har iaf ätit en mål riktigt middag idag så äter hon inte så mycket då så gör det ju inget.
Men tror nästan hon kommer äta, hon är inne i en ätar-preiod verkar det som. Va en period här innan då hon mest petade i maten, men rättar väl till sig nu =)

Jag satt och drck kaffe och kladdade idéer när Ninni vilade och sen efter middagen har vi ritat och målat lite. Nu sitter jag med en kopp kaffe och Ninni slöar lite framför Shrek. Lillan håller på att vakna igen, ska väl komma upp och snacka och flina lite med oss =)



Monday...

Åter måndag...jag fick först för mig att det va mitt i veckan....börjar bli lite störd tror jag...

Jocke iväg på jobb självklart och idag började Conny med där =)
Kul!!
Hoopas de har en bra dag, jag vet att Jocke proppsade på att Conny skulle få åka med honom idag, så han inte åkte på nåt mög-göra...
Han har redan spolat, på första jobbet de va på, fick jag höra. Hur bra som helst ju =)

Här hemma har det varit lugnt..upp tidigt, blev ap trött i förmiddags. Det va som om någon hade dängt mig i skallen, fy vad drygt det va, kunde knappt hålla ögonen öppna.
Men det gick över och nu, typiskt nog när töserna ändå vilar, så är jag inte lika trött längre....
Men jag och Ninni satt en bra stund i soffan och slöade innan, tittade på Nalle Puh och läste böcker. Så kanske hjälpte med det =)

Blir fortsatt lugnt. Pallar inte riktigt engagera mig i nåt. Där är ingen tvätt heller direkt, så blir en slappedag =)



Monday...

Åter måndag...jag fick först för mig att det va mitt i veckan....börjar bli lite störd tror jag...

Jocke iväg på jobb självklart och idag började Conny med där =)
Kul!!
Hoopas de har en bra dag, jag vet att Jocke proppsade på att Conny skulle få åka med honom idag, så han inte åkte på nåt mög-göra...
Han har redan spolat, på första jobbet de va på, fick jag höra. Hur bra som helst ju =)

Här hemma har det varit lugnt..upp tidigt, blev ap trött i förmiddags. Det va som om någon hade dängt mig i skallen, fy vad drygt det va, kunde knappt hålla ögonen öppna.
Men det gick över och nu, typiskt nog när töserna ändå vilar, så är jag inte lika trött längre....
Men jag och Ninni satt en bra stund i soffan och slöade innan, tittade på Nalle Puh och läste böcker. Så kanske hjälpte med det =)

Blir fortsatt lugnt. Pallar inte riktigt engagera mig i nåt. Där är ingen tvätt heller direkt, så blir en slappedag =)



Det finaste som finns

Lite liten än, med trivdes bra en stund =)









Ninni skulle sitta i dockans åkpåse och åka på rumpan... =)



Asterix på tv =)






Finingen i sina toffsar =)


















En annan toffsbild =)



Älskar er min fina familj!



Är hungrig!

Sitter och väntar på att maten ska bli klar...är hungrig!!
Det kommer bli en namnam-middag, Jockes köttfärslimpa =)
Sen när vi ätit ska Jocke iväg på ett jourjobb med Micke.

Nä, tappade skrivlusten nu...blev lite irriterad...lite lättare än vanligt att bli när magen är hungrig med...



Kaffebesök

Idag kom ju farmor och farfar Fribbe hit en sväng på en kaffe =)
Mys och snack med töserna och Ninni fick "tiiner", ja hon började skala direkt och tugga i sig. Men hon hade nog nån osylig vän, för det blev fler skalade än hon åt... =)
Reflexer fick hon med och när hon vaknar igen ska hon få sätta fast den ena på sin väska.
Lillan fick en bitring. Brydde sig inte så mycket, men dröjer nog inte länge till =)
Ninni fick smaka farmors Läkerol...tog först en...och sen roffade hon åt sig asken, haha. Där satt hon och tuggade och gissa om det blev liv sen när hon skulle gå och vila och vi satte namnamen på bordet, när farmor och farfar åkt!!
Men hon gav med sig, de skulle vänta där på henne tills hon vilat =)

Lillan har precis ätit lite och ligger och snackar för sig själv =)
Jocke är iväg och jagar en sväng. Va ett tag sen han va ute, har ju inte direkt varit väder till det.

Sen blir det nog mat när han kommer hem kan jag tänka mig och vi får se om faster Maria och barnen kommer hit en runda senare i eftermiddag. Kanske skulle fixa Ninnis nya säng med idag =)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och betämma mig om jag bara ska lägga mig här på soffan och chilla, kanske slummra bort en stund...eller om jag ska fortsätta med mitt idékladdande =)



Våra namn

Maria frågade om jag hade kollat upp hur många som bär namnet Lillan. Har tänkt på att kolla upp hur det ser ut med tösernas namn med tanka på att de har sina lite ovanliga namn.
Nu har jag kollat läget, men det jag hittar är registrerat 2009, så det får man kanske ha i åtanke. Jag kollade upp hela familjens namn =)

Ninni: Antal bärare 1335 kvinnor och 0 män
Lillan: Antal bärare 335 kvinnor och 0 män
Joachim: Antal bärare 5349 män och 1 kvinna            
Anna: Antal bärare 303382 kvinnor och 8 män

Hmmm...vet inte om jag ska tycka synd om den kvinna som Joachim och de 8 män som heter Anna...?

Löfquist: Antal efternamn 398
Lack: Antal efternamn 71



Sovit ut

Inte är det jag som sovit ut. Det är Jocke, han kom ju upp vid 12 och sen när vi ätit frukost och han legat och tittat på Monsters Inc. en liten stund, så blev han trött igen. Somnade =)
Ninni hjälpte mig med tvätten och sen va det dags för hennes vila med.
Sen va här tyst igen.
Jag fixade med mitt. Sånt jag helst gör när jag får ha min egentid och nu är jag så uppe i det jag håller på med, så tar gärna varje stund jag får =)

När Ninni sen vaknade igen, så vaknade Jocke med och sen har det varit middag, blev pizza och nu har Mange kommit och vi väntar på att kaffet ska bli klart.
Jocke och Mange tar varsin whisky. Lite sugen är jag måste jag erkänna...men vet inte om jag pallar hålla på och pumpa och ha mig för en whisky. Får se...

Ja dagen.....Jocke har sovit och jag har småfixat med tvätt och disk. Slö-slappe-dag, har behövts. Vi har varit hemma hela familjen iaf =)

Imorgon kommer farmor och kanske farfar Fribbe och hälsar på töserna en sväng. Ja, vi får nog med vara med på ett hörn =)



Mysdag

Ninni vaknade när jag stängde datorn innan, hon kom upp och mornade sig och under tiden fixade jag disken och sen hjälpte Ninni mig med tvätten. Ska snart ner och lägga Jockes jobbkläder i tvätten med.
Jocke väckte jag sen vid 12-tiden, så han fick med sova ut lite =)

Bröd från bagaren och en  god och redit frukost ahr vi ätit. Lyssnat lite på musik och nu ligger Jocke och Ninni och tittar på Monsters Inc. och Lillan ligger här brevid mig och har precis käkat lite.

Det blir en lugn mysdag idag. Blev glad när Jocke sa att han bara skulle ta det lugnt idag...det behöver han.

En bra och trevlig lördag önskar jag er!



Sovmorgon

Ja, klockan va halv 10 när hudarna väckte mig. Najsigt!! =)
Ut med dem och sen vaknade Lillan ordentligt, hon hade ätit och låg och halvslumrade innan. Mys!
Kaffet har plöddrat klart och det jag hällt upp är nog lagom varmt för att drickas nu =)
Jocke och Ninni...ja de sover fortfarande :D
Lillan har somnat igen hon med, så jag sitter här och ugglar för mig själv. Stör mig inte, här är lugnt, tyst och jag får sitta en morgon och göra allt lugn och ro. Inte dumt =)
Men en sånhär mogron lite då och då räcker, annars blir man ju bekväm och lat. Man piggnar ju till lite snabbare av de vanliga mornarna då nästan alla vaknar samtidigt och vill ha sitt på samma gång =)

Nu ska jag fixa frukost till hundarna, för de lär nog vakna till igen när jag börjar röra på mig. Sen kanske dricka mitt kaffe och kladda lite idéer till de andra behagar stiga upp =)



"keter"

Jag skulle få ny fjutt på kaminen. Sitter främför den och fixar, då börjar Lillan protestera och därefter Ninni...snabbt lägger jag in mer papper så elden kan ta sig. Samtidigt ringer telefonen och det va Jocke.
Dålig täckning, det bröts.
Till Lillan och gav henne nappen igen...Ninni blev tyst igen...jag lyssnade lite...och sen ropade hon sådär tröttigt igen. Hon hade blivit av med sin napp.
Så jag fick gå upp och där såg jag en helt slut Ninni, håret på alla håll och kanter, såg helt förvirrad ut =)
Jag hittade nappen och hon somnade om lite till.

Under tiden töserna vilade, så kladdade jag ner lite idéer drack kaffe och höll nästan själv på att somna på bordet haha =)

Sen vaknade Ninni och nu har vi suttit och målat i målarboken, tittat lite på Lilla Sjöjungfrun....men den va mest kul att titta på när de smällde raketer. Sen fortsatte hon att måla.
Så nu sitter Ninni och tittar på videoklipp på Youtube. Gissa vad de filmklippen är om...jepp, raketer =)
"titta mamma, pang!" "keter!"
Hon är nöjd =)

Jocke är på sitt sista jobb. Han fick ett jobb till, så nu är det sista. Sen kommer han hem =)
Sen kommer Peter en sväng ikväll och hälsar på.

Nu får jag hjälpa Ninni som bäddar med dockan på golvet. De ska mysa =)



Maria-besök foto =)

Lite bilder fick jag iaf på dem alla =)

Nej, det är inget som sticker upp från Marias huvud!! Det är blompinnen bakom =)



Lilla söta Olivia






Alicia och Ninni håller igång =)









Tack ska ni ha för titten!!! Hoppas vi kan ses snart igen!!



Maria-besök!

Vid 10-tiden kom Maria med Alicia och Olivia. Så roligt att ses igen!!!!
Töserna började leka direkt, de klaffade bra ihop. Lekte med dockorna, rättade varandra, talade om vad man får göra och inte får göra. Hur goa som helst!
Alicia är 3 så, det skiljer ju sig inte så mycket mellan dem. De lekte bra ihop iaf, jättkul! =)
Vi snackade, ammade våra små och snackade lite till. Massa frågor och massa svar. Jag önskar vi hade bott närmre varandra.
Ska definitivt köra dit när vi har bil!! Kan kanske köra och hälsa på dem när de är hos Marias föräldrar med, så får man träffa dem med igen =) Mamma Mu! :D
Maria gick bort till affären och köptr bullar och fika. Jag blev kvar med barnen och hundarna som va på altanen.
Jocke kom helt plötsligt in genom dörren. Han hade ändå vägarna förbi när han skulle till nästa jobb, trevlig. Det får han gärna ha lite oftare, så får man säga hej till honom sådär mitt på dagen med =)
Maria kom tillbaka så de med hann säga hej till varandra och sen körde Jocke igen och vi satte oss efterhand och fikade.
Töserna va hungriga, satte sig fint vid bordet direkt och sen kom Alicia "mammorna, kom nu."
Haha, vi babblade för mycket =)
Vi åt och snackade ännu mer, barnen åt bra och sen lekte de vidare.
Avundade allt efterhand och de två lekkamratena började bli lite tröttare, det märktes.
De packade ihop sig och körde tillbaka igen.
Ninni varvade ner en liten stund till Mumin och sen kom det : "Ninni vila stund"
Bara att lägga henne och hon somnade gott direkt =)

Så roligt att få träffa Maria igen. Bästa kompisen när jag va liten, sen har åren gått, saker har ändrats hit och dit, familj och barn har vi båda och så mycket att prata om!
Härliga, glad Maria!
Ja, jag längtar tills vi kan ses igen och jag hoppas att det inte kommer dröja för länge =)
Hon ska minsann med få 1000-frågor, haha =)

Nu sitter jag här, helt tyst är det helt plötsligt. Tv´n ville inte som jag så det stängdes av. Men kaffet har nog puttrat klar, så en kopp java och ner i målarrummet en sväng kanske... =)

Jocke är på sitt sista jobb, sen ska han klödda lite med jobbebilen och sen kommer han hem och håller helg!!! =)



Uppe!

Yes allehopa, jag är uppe och gick upp med Jocke lite i 7! =)
Inte illa.
Ska ju inte va den som är den och säga att det inte hade varit skönt att gå och lägga sig igen och knoppa in. Snuffa ner mig i Jockes kudde och lägga täcket över mig så det nästan täcker huvudet med =)
För det hade varit skönt...
Men. Sen hade säkert Lillan väckt mig precis när jag hade varit på väg in i dimman och sen hade Ninni säkert med vaknat när jag hade bökat rundor.
Så nu är jag uppe ist, har satt igång kaminen och är beredd när Lillan är på G =)

Jag dricker lite kaffe och sitter här och ugglar tills Lillan vaknat helt.

Nåt jag glömde berätta igår är ju om tanten till granne vi har. Kärring kan ni få kalla henne med om ni vill. Det gör vi!
Jag va ute och tog ett bloss, pratade med Jocke och såg att hon kom gående.
(Vet inte om jag berättat om när hon gnällde på Jocke om att vår snö efter snöröjaren har hamnat lite på hennes tomt med. Där hon går ut på Bjällebacksvägen-via vår infart!! Att hon inte kommer förbi och surar över det, skulle ringa polisen och allt)
Jag såg att hon gick på den stora vägen och vi nämde bara att det va ju tur för henne att hon inte genar genom hela vår genomfart.
HA!
När jag sen satt vid köksbordet så ser jag kärringen komma gående. Genom vårt!! Från Bjällebacksvägen, genom vår tomt, för att komma ut på stora vägen och sen in på hennes egen infart!
Denna kvinna tände direkt!!
Sen fattar jag inte varför hon inte gick här igenom redan när hon gick hemifrån..
Jag gick ut på altanen och undrade vad hon höll på med och hon började bjäbba om snön igen och att hon inte kunde komma ut på vägen det hållet.
Sa till henne att hon har ju lika väl gått genom vår tomt hela tiden så mindre saker kunde vi ju bry oss om. Bara att röja din egen infart på alla buskar och skotta där, så kommer du ut och du behöver inte gå genom vårt.
Ja, hon tog ju ett par steg på vår sida, men nu va där ju så mycket snö!!!
Blablabla....
-Ja, just det. Röj på din egen sida ist, så slipper du bekymmer!
Hon tyckte inte jag va så trevlig och kunde inte förstå varför vi skulle va så omöjliga.
-Ha, ja du. Det är du själv som satte den ribban när vi flyttade hit och gick och babblade en massa till Frida. Och kom inte med att du inte visste att hon inte va jag, för det förklarade hon för dig ganska snabbt.
Då hette det nu ist att hon tänkte att Frida kunde framföra det hela till oss. och hon hade minsann varit så snäll mot oss som inte anmälde oss för hundarna, att de stod bundna. (Precis när vi flyttat hit och inte fått upp gården än)
FÖrklarade för henne att hon hade kunnat vänta med att säga det hon ville tills hon kunde prata med mig eller Jocke och inte komma hit när Frida va här. Att Frida inte skulle behöva gå och tänka på om hon skulle komma hit och gnabba. Och vi hade kunna va helt underbara grannar och hjälpt henne med saker och ting om hon själv hade visat en bättre och trevligare sida än en kärringsida.
Och vi hade lika gärna kunnat änmäla henne för hur hennes tomt ser ut.
Den punkten tycker hon inte om när vi tar upp! Haha =)
Då vände hon sig och mumlade nåt, förstod inte vad det va med oss och sa att så länge hon inte kom ut på andra vägen pga oss, så skulle hon använda vår genomfart.
-Det ska du ge fan in och ta du hit polisen om du vill för detta , för då kommer de och knacka på hos dig med! Så skärp dig och skaffa dig ett liv kärring!
Sen gick hon runt granen och försvann.

Jag va så arg.

Men sen ringde Maria och jag blev glad igen =)
Hon kommer om ett par timmar, knapt. Vi pratade om att gå och fika på bageriet. Men ska höra om vi inte kan stanna här ist, så hundarna slipper bli lämnade för länge på varsitt håll.
Så kan ju barnen med leka lite =)

Ja, nu har jag hunnit va uppe och hämtat Ninni som vaknade och Lillan hon äter.
Hoppas ni alla får en bra dag!



Överraskning

Eftermiddag har varit lugn. Jag har skissat och funderat lite. Slagit ihop mitt huvud med Jockes och vi hade lite samma tankar, så sammanslagningen gjorde sig bra =)
Framsteg! =)
Sen har det inte hänt mycket mer. Jag tog en snabb tur till affären när Jocke kommit hem, gjort och ätit fläskpannkaka och nu är det chill och kaffe.
Ninni är rätt trött, så hon hoppas nog snart i säng.

Imorgon sker ett kärt återseende!!
glad jag blev innan idag när telefonen ringde!!
Jag tittade först konstigt på nummret som visade sig och va nära på att inte svara. Jag är glad att jag struntade i den tanken!
På andra sidan tråden är det Maria!
En barndomsvän, vi har inte sets på.....på länge.
Glad Marias röst säger hej och jag blev så överraskad och så glad. Hon är här i krokarna och frågade om vi är hemma i morgon så de kan komma och hälsa på.
Bara kom!!! =)
Så imorgon förmiddag kommer de hit och jag får träffa hennes barn! Hon har med fått en liten snäcka nyligen =)
Ska bli så roligt!

Ja, nu är det kaffet som gäller och Jocke har satt på en jaktfilm. Cox tittar med :D
Ninni också. "gisen!" "pang!" Gullunge!



På spaning på Blocket

Kolla in dessa...vill ha!!! =)

KLICK - speciellt denna

KLICK

KLICK

Märks det att jag letar byrå... :D




Ute en liten sväng

Hundarna väckte mig idag igen. Bara att gå upp och släppa ut dem...
Sen vaknade Ninni med och dagen tog sin början.
Vi mornade oss alla, Lillan vaknade och åt. Sen va det hundarnas tur att få sin frukost och jag släppte sen ut Cox i hundgården. Atlas fäste jag på altanen.
Lite klödd, men Atlas tar ju sig från gården med, så inte lönt att släppa honom där. Sen har Cox med lärt sig att hoppa från altanen, så han kan man inte lämna där längre...
Jocke köpte ett anti-skall halsband i veckan och vi har testat det på Cox innan och det verkade funka. Han fick på sig det nu med och har bara precis gnällt till lite. Det är allt! Så najs!! =)
Sen klädde vi oss och jag sjalade Lillan.
Ninni åkte sin scooter och vi begav oss till affären.
Atlas tyckte livet va pest och lät oss veta det hela vägen till affären och tillbaka. Det ska på ett halsband på honom med. Men vi testar detta vi har först. Kostar ju lite...
Men vi stanade ändå till vid all snön på torget så Ninni fick klättra och åka lite i snön =)

Tillbaka hem igen och Ninni sitter nu och mummsar på äpple och russin och hon har druckit sin jordgubbs-mer hon handlade =)
Snart går hon nog och vilar och klaffar hennes och Lillans vila sen, så ska jag gå ut och röja lite i hundarnas rum i garaget. Bygget är klart, men rummet ska ju tömmas med. Och sen ska vi inreda det till dem så det är lite mysigt där inne =)

Annars händer nog inget speciellt idag tror jag.
Jocke är ju iväg och jobbar och går allt som det ska, så kommer han nog hem i bra tid idag med =)
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Tror det som är i termokannan fortfarande är drickbart för min del.



Vi kan =)

Ja, efter att vi alla piggnat till och Lillan hade ätit och sen somnat igen, så började jag och Ninni.
Vi har fixat diskmaskinen, hängt upp tvätt och lagt in all den rena tvätten i garderoben.
Sen tog Ninni en clementin-paus och då hängde jag upp fotoramarna. Det börjar ta sig lite. Men än långt ifrån klart =)

Lite kaffe till mig sen och Ninni mumsade vidare på fler clementiner.
Sen, helt plötsligt, "mamma kissa!!!"
Hon skulle ha med sig dockan, dockans potta och sätta det tillrätta på pallen först....nej,nej mamma fixar det!
Känns som det blir bäst om Ninni får sätta sig först, så fixar jag dockan sen =)
Och Ninni kissade.
Dultiga tösen!!
Så, hela morgonen och förmiddagen utan blöja och nada olyckor. Bara att hålla tummarna att det blir så i eftermiddag med =)

Nu sitter hon med sin dator "ö", "b", "c", "b", "c" rabblar hon :D



Header

Ja, jag har ju rensat ut julen från hemmet och jag ska fixa det här på bloggen med...det kommer!!



Två hundar

Jepp gott folk, det är precis det som väckte mig ordentligt idag.
Jag halvslumrade här i soffan och Lillan åt.
Sen vaknar jag till av att två hundar kommer och lägger sina huvuden på mig. Dags att gå ut...
När jag va klar, så va det ut med dem och sen va det frukost för deras dags.
När jag kom in igen, så hörde jag Ninni med som hade vaknat.
Ner i soffan och mys under filten, men det varade inte så länge. Nu är vi igång =)

Får se vad vi gör idag...



Lång dag...

Ja, det har blivit en lång dag. Upp tidigt och hållt igång med nåt nästan hela dagen, ingen vila har jag tagit heller. Jag va ju inte direkt trött när töserna vilade, så inte så lätt att slumra då heller ju...

Jocke kom hem från jouren, tog inte så lång tid.
När han ringde och sa att han va på G, så skulle jag börja med pannkakorna.....först ringde mamma..
Sen började jag!
Gjorde smeten...gick med Ninni på toa....gjorde klart smeten...började steka...gav Lillan nappen...stekte vidare...gick med Ninni på toa...stekte vidare....gick med Ninni på toa...stekte vidare...mamma ringde igen...stekte vidare...Jocke ringde...stekte vidare...gav Lillan nappen...stekte vidare...gick med Ninni på toa.....ja. Ni fattar... =)
Ninni va rätt trött undertiden jag gjorde pannkakorna och Ninni tyckte inte det va så kuligt...så då livade hon upp allt med att komma och säg att hon va kissnödig...unge!
En av kanske fem eller sex ggr så kissade hon.
Sen fick hon själv nog och satte sig och kollade på film =)

Maten blev iaf klar och Ninni ringde till Pappsen som va ute och fixade klart med bilen och sa att det va mat=)
Vi åt och sen lite mys i soffan innan Ninni gick och la sig.

Nu sitter vi här och ugglar, Lillan ligger och flinar för sig själv. :D



Goodbye julen!

Så. Bättre sent än aldrig och nu har jag snackat om det nån dagar...
Men, nu är julsakerna väck!!
Skönt faktiskt.
Finns ett ljus kvar med glitter runt som jag inte får bort. Kan elda upp det och kasta allt sen ist =)

Jocke kom hem, skulle fixa med sin jobbebil och kom bara in och sa hej.
En stund senare ringde han och sa att han va på väg till ett jourjobb.....men va fan!!!
Så trött på att det inte är nån ordning på hans jobb med jouren och så. Man kan ju inte planera nåt direkt och heöt plötsligt så får han köra iväg igen....
Det har de visst kommit på, på hans jobb nu med......wow...
Så ett jour-schema ska det bli. Tack!!

Vi här hemma roar oss så länge. Lillan har precis ätit och Ninni hon börjar redan bli trött....men hon ska nog klara sig till 20-tiden iaf tror jag, så behöver det inte bli upp klockan 7, halv 8 imorgon med.
Eller, tja det har ju inte varit helt fel egentligen...

Vi ska iaf äta pannkakor idag. Ska göra det till Jocke kommer hem så vi kan äta tillsammans allihopa då =)



Plock och fix =)

Ninni vilade inte så länge som jag trodde att hon skulle göra med tanke på att hon gick upp så tidigt. Så jag hann inte med allt jag ville gör på min "egentid". Men en del iaf, så tar vi resten imorgon =)
Efter Ninnis vila så har vi fixat med disken, tvätten och sen hittade hon en träbit som hon började banka på och fixa lite med. Jag hämtade lite saft och gott, tog ner det till "målarrummet", sen målade vi lite med =)

Hade tänkt lägga in den rena tvätten i garderoben med, får se om Ninni hänger med på det med, eller om hon har fastnat helt i Monsters Inc. världen =)

Julsakerna ska jag fixa först, så det blir gjort!!!

Toalett träningen har fortsatt lite idag med, men inte lika mycket. Blev en olycka...men det va precis innan hon gick och vilade och hon va så trött. Inte lätt att tänka på allt inte =)
Bara på det igen =)



Lillan i svart-vitt






Ninnis träning

Ja, det glömde jag ju!
Ninni gick ju utan blöja igår och det skedde en liten olycka och en olycka om jag kan säga det så.
Annars gick hon på toaletten. Så duktig!! =)
Trosorna va hon glad att ha på sig, men vi har ju liksom inte så många och olyckan va ju framme igår, så lite nakenfis får hon va, men bryr hon sig mindre om =)
Nu på morgonen har jag inte låtit henne gå utan, hon kändes inte så pass pigg och allert. Men nu när hon kommit igång mer, så kan vi nog ta av den =)
Detta ska nog gå tror jag. Hon har ju själv valt att lägga den igår, så då känner hon sig väl redo.



Tidigt idag

Cox väckte mig 7, då kom han och la sitt huvud på mig. Behövde gå ut.
Så det va bara att gå upp och Jocke va upp när jag kom in igen. Jörgen ringde och väckte honom bara nån minut innan hans klocka skulle ringa. Haha, lite störigt.
Jag fixade fyr i kaminen och Jocke fixade med sitt. Sen vaknade Ninni med...så hon fick komma upp. Hon skulle sätta igång och måla i sin nya målarbok direkt... =)
Det blev dags för Jocke att köra till jobb och då hade jag hunnit fixa en kanna kaffe till...det jag gjort igår blev lite för tunnt. Så allt blev klart, puss och kram, hejdå och vi vinkade av Pappsen och blip-blip-bilen i fönstret.

Lillan vaknade och åt, Ninni har suttit och ätit rån och clementin till Monsters Inc. och nu är vi igång allihopa.
Elller ja, Lillan börjar bli trött igen. Ninni går promenad med sin docka och nya vagnen. =)

Julsakerna har fortfarande inte kommit ner...jag fixade med lite annat smått igår och sen kom Jocke hem tidigt ju =)
Så, idag ska de sakerna ner och jag ska fixa med de nya fina ramarna vi fick =)

Sen får vi se vad som händer och sker. Nu ska jag iaf drick upp mitt kaffe innan det är rent för kallt. Som det brukar blir =)



Toa-träning

Som en del av er vet, så går ju Ninni på toa då och då. När hon själv vill och känner för det. Vi tvingar inte henne till det det får komma när hon är redo.
Idag va hon lite hård i magen, jag tog henne till toaletten då det är lite lättare för henne där.
Sen ville hon inte ha på sig blöjan igen...
Hon har haft lite av en "nej-dag"...men , vill hon inte ha blöja så absolut. Vi kör utan!
Så, nu under ett par timmar har hon varit nakenfis och jag har frågat lite titt om tätt om hon behöver kissa.
"Nejjjjee!" har jag fått som svar.
Men, nu när jag frågade henne igen, så jo då gick hon och kissade på toaletten!! =)
Hon skulle ha med sig dockan och jag gick och hämtade dockans potta. Så Ninni satt på toaletten och dockan på sin potta på Ninnis pall.
Kissade gjorde Ninni och sen fick hon flytta på sin prinsessa som hon fick i prinsessa-kitet igår. Det är en figur med sugpropp, så hon hänger på väggen brevid toan =)
Duktiga stora Ninni!!
Får se om det håller i sig nu eller om det bara är för stunden....men håller tummarna och uppmuntrar!!



=)

Jag har en idé, jag har fått en spark i baken, jag ska våga!!



Och om igen

Ja, ny vecka, nya tag, nya idéer, nya.....ja ni fattar! =)
Ninni går runt med sina försenade julklappar och presenter som hon fick igår. Det är från mormor och moster Russi och Andreas. Jättefina!! Jätte tack till er!!!
Dockan har redan fått en promenad i sin nya vagn. Prinsess-kit med en massa olika saker som bl.a ficklampan har redan kommit igång, sportflaskan fylls sen med saft =)
Hello-Kitty badskummet ska invigas ikväll. En massa fint!
Tack för våra klappar med!!
Vi fick löpare, hjärtformad toa-skylt och en vedkorg...typ. Ja ni kan få se den på bild sen. Jättefin! =)
Jocke byggde en vedlåda igår med, haha!
Jag ska måla den nu i veckan. Den blev så snygg!! Fy vad nöjd jag är med den. Annorlunda och snuggt speciell! Bild på den kommer!

Igår.....ja jag gjorde inte mycket annat än det dagliga med att ta hand om barnen och sen moppa golv....!!!
Snön smälter ju...detta syns i vår källare!!
Nu vet hur mycket ett glas vatten blir när det hamnar på golvet!?
Tänk er då en skurspann. På golvet! Hur mycket är inte det då!!!
Nu. Nu tänker ni er 6 spannar vatten!!
Det är vad jag moppade upp! Fy!
Lite av det i hallen, mycket där hade sugits upp av alla pappkartonger som stod där. Tackar jag mig själv för, annars hade veden inte klarat sig så bra som den gjorde.
Resten av vattnet fanns i pannrummet. Inget kul att moppa ett betong golv...sån tur att jag har en super-mopp!!
Så, ja det är vad som hände igår.
Jocke byggde klart ute i garaget och vedlådan =)
Ninni va ute och hjälpte honom på kvällen och jag åkte med Mange in till Hörby och lämnade släpet.
Jag kände mig som en liten unge när jag satt och tittade ut gemon rutorna på bilen. Jag såg Hörby, såg annat än Önneköp!
Hahaha. Shit...
Ja, jag behöver komma ut. Men i helgen kommer bilen hem, så ska Jocke fixa med den =)

Idag, ja jag vet inte vad vi hittar på. Julsakerna kom inte ner i helgen, så det ska vi iaf fixa.
Nu ska jag ha kaffe!



Lördagen

Det va ju kalas igår, Jonas och Amelia blir stora barnen och fyller 5!! =)
Så jag, Ninni och Lillan gick ditoch firade. Kakor, tårta, kaffe och läsk. Massa namnam, Ninni tuggade på =)

Sen fick vi går hem igen så vi kunde städa upp lite och Jocke, som hade stannat hemma och byggt i garaget, han stod för matlagningen.
Vitlökspregad fläskfilé, hasselbackspotatis och svampsås. Såååå gott!!
Anette och Richars kom som middagsgäster. Galningarna hade handlat målarbok, kritor oc hansiktspennor till Ninni och ramar till mig. Sånt behöver man ju inte göra för att komma hit. Vi tycker det är kul att de kom. Men väldigt snällt. Så tack ska ni ha.
Jag ska fixa ramarna idag =)=)
Ninni började måla direkt. Ansiktspennorna tar vi idag =)
Hundarna fick namnam. Grisöron och ben. Atlas högg glatt in direkt. Men mas-Cox blev sketarädd för benet!! Hahaha, gollehund.
Det tog lite tid och jag drog av små bitar till honom, han smakade och kom på att det va ju rätt gott. Men njä...lit veligt va det allt och det slutade med att när Atlas dlat sitt, så fick Cox en av de bitarna. Då gick det bra. Sen lossnade det och pågarna har turats om med alla bitar. Lyckliga killar =)
Vi åt gott, trevligt sällskap, satt sen och drack kaffe och snackade. Jättetrevlig att ha dem här. Jag gillar dem. Ja, Jocke med, det vet jag
Bra människor!
Kvällen avrundades och vi tackade och hejade.

Jag och Jocke spelade en runda Hold´em. Jag vann, moahahahahaaa!
Sen började vi se en film , men stängde den och somnade. Lagom trötta...

Idag ska bygget i garaget fortsätta. Ninni ska hjälpa pappa och det är hon ju lagom stolt och glad för!!
Nu sitter hon och tittar Monsters Inc och äter macka, sen ska de ut och jobba =)

Jag ska under tiden se om jag kan fixa med källaren.....snön smälter. Vatten i källaren. Nej, helt rätt, inget kul alls!!

Jocke ringde precis...han ahr åkt av vägen. Väntar på att nån bonde ska komma och dra upp honom. Han skulle bort till Skogstrollen och hämta nåt.
Får vi se när han kommer.
Lagom lissen Ninni kommer bli om det tar tid och hon hinner gå och vila innan han kommer och sen kommer igång med garaget....

Nä, källaren nästa...suck...



Lördag morgon

Förutom att det va hundarna som väckte oss och jag sen fick dra upp Jocke för Cox gick på äventyr, så har det blivit en bra och mysig morgon =)
Kaminen är igång, Ninni sitter och myser i soffan på en snarkande pappa som hon snart ska väcka igen =)
Lillan ska snart vakna och äta hon med tror jag. Hom låg och fixade med sina morgonfisar innan och vaknade till, fick nappen så jag hann få igång kaminen, men hon har somnat gott igen... =)

Idag är det bygge på gång!!
Ninni ska hjälpa pappa att bygga och banka. Hon kommer va överlycklig =)

Nu är det kaffe!!



Fradagsmys?

Klockan är snart redan halv nio. Jocke hade redan ätit så jag fick sälnga ihop nåt till mig och Ninni. Hungriga va vi båda två. Det blev vårrullar.
Sen fick Ninni glass till efterrätt, gillades =)

Nu väntar vi på att Jocke ska komma hem så Ninni med hinner mysa lite med honom innan hon går och lägger sig. Men hon vilade rätt länge idag, så hon ska nog orka va uppe.
Nu sitter hon med sin dator och fixar och tittar lite på Monsters Inc. med =)

Vi skulle ha lite fredagsmys ikväll, så jag hoppas inte han kommer hem rent för sent...vi brukar ju båda va rätt trötta när klockan närmar sig natten.

I helgen ska det byggas till hundarna ju, jag ser fram emot att det ska bli fixat, så vi kan gå ut!!! =)

Nu kallar Lillan på mig.



tjoff...

Så tiden går. Fredag idag och sen är det helg igen =)
Jocke ledig, najs =)
Väntar  med att förbanna jourjobben tills de kommer, haha.

I helgen är det annat jobb som står på schemat!! Det är "hundhus"-bygge!!
Jocke hade snackat med Micke om det igår, så han hjälper honom. Hundarna ska få halva garaget nu. Därifrån ska de väl inte kunna sticka!!
Vi lägger pengarna där nu istället, han med bilen har inte hört av sig som han sa, så då kan det fan va så. Får hundarna garaget, så klarar vi oss med den andra bilen ju =)
Och jag kan gå till affären eller ut i snön med barnen utan att hålla på med halvdags-projekt som ändå inte funar och sen blir knäpp i huvudet av det.
Så, nu hörreni doggar, nu ska ni få ett rum i garaget!
Och citronhalsband ska på dem båda, så de inte står och sjunger för hela Önneköp =)

Idag vet jag inte vad vi hittar på här hemma...lugnt blir det nog... =)

Fredagsmys ikväll?  =)



Va fan!!!

Absolut noll tålamod att klödda med det nu....!!!
Såg att det blev lila bakgrund på bilderna...vet inte varför, men ni får ta det så.



Nya bilder





Målat litt

Ja, Jocke fick ju ett par jourjobb. Jag gick ner och målade när Ninni vilade.
Fortsatte på ena tavlan och sen påbörjade jag en annan med som jag först hade en idé om....men sen ändrade jag mig och nu vet jag inte riktigt....blir ju nåt iaf.
Det jag tänkt att jag egentligen skulle göra med den, det passar nog bättre på mindre tavlor. Speciellt om allt går som jag tänkt mig =)
Så. Jag önskar mig ett paket 15*15 tavlor, eller kanske 20*20...kvittar nog =)
De säljs på Pema i 5-pack. Bara så ni vet ;-)

Sen vaknade Ninni och senare kom Jocke hem och det blev middag. Biffar av Jocke och de va riktigt goda!!!
Jag har redan beställt dem igen =)

Nu ikväll har Mange varit här en sväng och Micke kom med en vända. Vi har suttit och kollar på Youtube...på berg-och-dalbanor!!! Asfett!!

Nu fixar de nåt ute med Mickes bil.

Lite trött är jag, blev sent igår och det va ändå upp vid 9 i morse. Så mina tittor vill nanna...

Jocke köpte varsin filt till oss idag. Camo-gröna. Ni kan tänka er att han är rätt nöjd va!!? =)
Men de va faktiskt inte så hemska som jag först föreställde mig =)

Hörs imorgon!



Jour...

Jocke fick åka och ta ett jourjobb då inte Micke kom ut för all snön...
Jag gick ner och målade lite under tiden Ninni vilade, skön avkoppling idag med =)
Jocke ringde och han skulle bara fixa papper hos Micke...sen åkte han på ett jobb till...suck. Får se när han kommer hem...litt tradit när han skulle va ledig idag.
Men men, what to do.

Ninni vaknade, hon piggnade till sig lite i soffan och nu fiedonar hon med en massa saker på golvet, bäddar, skäller på Cox som ligger för nära och myser med sitt mystäcke eller som Ninni "bysekecke" =)

Vi ska se om vi kan fixa lite mellis nu, så är vi inte dödens hungriga sen när vi ska äta, vet ju inte riktigt om det dröjer. Jocke ska göra sina goda köttbullar!! =)



Jocke ledig =)

Mitten av veckan redan, tiden går fort. Allt rullar bara på...
Jocke är ledig idag, heja röda dagar! =)
Han sover dock fortfarande, han va uppe och fick rycka in med hundarna...de sticker ju så fort det är jag som släpper ut dem...jag har nog provat allt!
Låter glad och ropar på dem, låter "vanligt" och ropar på dem, låter arg, visslar....men nej, det är ignorera-Anna-tajm då istället...
Locka med att de ska få mat funkar ibland iaf. Ändå drygt.

Ninni och jag har varit lite flitiga sedan vi gick upp. Har fixat disken, tvätten fått fyr i kaminen, och tagit upp ved. Sen har jag skottat lite på altanen med, lika bra att hålla lite ordning på det nu när det blåser som det gör och på det hållet, för det lädder sig mot dörren och sen när man stänger den följer det med an massa snö så man inte inte kan stänga den ordentligt....

Brännt mig på kaminen har jag med hunnit göra...men det börjar snart höra till vardagen.

Så, nu försöker Ninni väcka Jocke, hon har hört mig några ggr misstänker jag..." Bebe" säger hon, haha =)
Får väl hjälpa henne, klockan är ju ändå halv 11 nu.



Ett nöjt "aaahh"

Jag tog med mig en kopp kaffe ner i källaren. Hundarna följde med, fick lite att ligga på och när de vä kommit till ro, så fick jag en härlig stund, jag fick ostört sitta och måla.
Avkoppling!
En sån stund jag inte ville skulle ta slut så fort bara. Eller ja, det va inte nån pyttestund jag satt där, men tiden går fort när man har kul och jag är glad för att den stunden jag fick.
Ny inspiration, har lite idéer och de ska jag fixa med sen. Nu har jag börjat måla en tavla jag skissat på för ett bra tag sen men inte kommit längre med.
Jag va inte direkt på topp när jag började med den, så nöjd är jag inte direkt med den än, men det är ju färg. Man kan måla över och över och ändra efterhand =)
Nåja, jag får min avkoppling där nere i källaren iaf. Det viktigaste för mig.

Jocke kom hem. Nu vilar har lite och får ny energi efter dagens arbete.
Lillan har precis ätit och jag tänkte att jag och Ninni ska ner och fixa tvätten och sen laga mat, så blir det lagom för Jocke att vakna sen =)

Mange ska komma en sväng ikväll. Trevligt!!
Fan, affären har hunnit stänga. Annars hade jag kunnat göra lite nya kanelbullar ju. De är slut.
Äh, vi klarar oss nog ändå =)



Bajbaj nerver...hejhej psykbryt!

Ja, jag har varit så nära ett psykbryt idag...nästan så jag själv tycker synd om mitt hjärta!
Gun va här och vägde Lillan. 4500 väger hon nu och föjler kurvan fint =)
Sen skottade jag så jag kunde slänga ut doggsen i hundgården. Atlas kom själv när jag stod där och höll på, han atnnar ju inte alls på altanen nu längre om man håller på med nåt ute.
Efter honom kom Cox med.....suck, nu har han lärt sig. Dock tar han hjälp av grillen. Men ändå...
Jaha, in med dem i buren och jag gick in och klädde Ninni. Kollade så allt fortfarande va bra med hundarna och att båda va kvar. Jadå! =)
Hade tagit fram märgben som jag tänkte jag skulle ge dem när vi gick, så kanske inte Atlas skulle bry sig så mycket att vi försvann.
Men vi kom inte så långt.
Jag hörde Cox skälla och det va inget bus-skall. Det va mer Atlas-vart-tog-du-vägen-skall....
Jag tittar ut och där fanns bara Cox.
Snabbt ut och kalla på honom, han hade inte hunnit ta sig nånstans än som tur är. Så in med honom, hämta in Cox och försöka förklara för Ninni att vi inte kunde gå till affären...hon blev lissen ögat och höll hårt i overallen. Hon älskar ju att gå och handla.
Men jag fick lockat henne lite med russinen, så gick det bra.
Nu va jag.....ja jag vet inte. Helt vansinnig, ledsen, arg, besviken, less, trött på allt.
Jävla hund!!
Det tog inte 20 minuter denna gången förrän han tröttnat och stack.
Suck!
Sen till råga på allt, så bobba han sig och tyckte livet va pest när jag platsat honom i korgen. Då låg han och pep där....
Aaaaaaaaaa!!!
Golle!
Maria räddade min dag och handlade till mig. De kom hit och vi tog en kaffe och kanelbulle med och barnen lekte en stund =)
Hundarna va på altanen då och de fick märgbenet. De stannade.
Tills Maria och de andra skulle ge. Då mötte Atlas dem utifrån i dörren....
Nu ligger de här och sover, tycker väl jag är dum i huvudet som är arg på dem.... Speciellt Atlas, han kan verkligen bli sur på en och han är nog rätt sur på mig nu när han inte får gå rundor som han vill.

Barnen vilar nu och jag ska ner och måla och lugna mig lite...



Hej hopp!

Mat från pizzerian idag när Jocke ändå körde där förbi =)
Sen tog Jocke en vila på soffan när jag och Ninni tittade på Bilar. Där är ju raketer med i början av filmen oh Ninni blev glad! Frågade om det kom fler sen... =)

Sen blev det lite lek och efter att en av Ninnis leksaksgubbar stod uppochner, så skulle Ninni med stå på händerna =) Så en hel del av det blev det och hon tyckte det va jättekul. Jag fick ju hjälpa henne och hålla henne i benen =)

Senare blev det ostbricka! Mmmm!
Jag har lärt mig äta Brieost!!! Tack vare Jocke då som är på mig så fort jag fryner på näsan att jag måste smaka igen. Brukar va att jag inte tyckt om det innan och sen har jag aldrig gett mig på att smaka igen...
Men nu kan jag äta det med. Med sylt - extra gott! =)
Det ska dock helst va utan den hårda kanten, den är fan inte god!

Efter denna goda kvällsfika, så blev det ett varmt skönt bad!
Mys i soffan efter det och sen gick Ninni och la sig.
Lillan va vaen och mös, snackade och skrattade innan hon med knoppade in.

Dagen annars har varit lugn, vi har städat lite och chillat. Imorgon ska vi nog ner och måla lite tror jag, har fått lite inspiration =)

PS. Har tagit lite bilder idag, ska se om jag kan fixa det imorgon när töserna vilar till er =) DS




Om igen

En ny vecka har börjat, måndagen intar sitt slut och det har varit en chill måndag.
Inte mycket som hänt alls, vi har bara tagit det lugnt, fixat lite med köket, tvättat och sen när Jocke kom hem, så bakade jag lite kanelbullar.
Anette och Richard va här och fikade med oss och mumsade på de nybakade bullarna =)
En trevlig kväll!

Sen åt vi lite plockemiddag och efter det tyckte Ninni att det va kvällsgympa.... Hon och Jocke sprang här runt, runt genom nedanvåningen och sen skulle jag med hänga på.
Så hör sprang vi...och hoppade...och sprang...
Ninni i täten med sin lilla ljusstav Jocke gett henne och sen vi efter och hundarna va inte sena att hänga på de heller =)

Men sen fick det bli lugn stund och mys i soffan innan Ninni fick gå i säng. Jocke hade redan hunnit somna tills dess...tröttis =)

Så det är bara jag som är vaken här. Ska se om jag kan ge Jocke en kudde iaf så han slipper ha ont i nacken imorgon. Kaffekokaren är laddad till honom till imorgon bitti iaf. Jag ska nog ställa min klocka med ifall han inte hunnit ställa sin än.
Undra när han ska upp egentligen...kanske bäst att väcka honom och höra om han ställt den....

Jag....äh, jag zappar lite tv och somnar =)



Härliga söndag!

Ja, som jag njöt av gårdagen!
Förmiddagen blev utestund. Jocke gick en promenix med Atlas och sen när de kom tillbaka, stod Ninni redo och vi gick ut och åkte scooter =)
Atlas va draghjälpen!
Haha, han drog först Ninni och sen skulle vi se om han kunde dra mig med. Eh, ja det lunde han och Jocke började springa!!
Hahaha, skitkul ju!
Men sen fick det lugnas ner lite, Atlas började tramsa sig lite ist.
Jocke intog position på scootern och Atlas drog och där for de med iväg, haha åktur för alla blev det =)
Atlas fick sin promenix och sen fick han jobba lite extra...han har rätt dålig kondis... Men den ska byggas upp igen!

Sen gick Jocke och Ninni till affären och då fixade jag frukosten så länge med varm bojboj. Mmm!

Viledags för Ninni och vi la oss och tittade på film en stund innan vi med vilade lite. Men det blev inte så länge, för sen ringde Micke och väckte oss, han behövde jobbebilen.
Vi såg sen klart filmen, Ninni vaknade och lite mys och så innan magen frågade efter mat.

Jocke lagade mat, som vanligt =)
Fläskfilén som inte blev lagad på nyår stekte han upp. Stekta färska champinjoner, vitlökskroketter. Fy fan vad gott det va!!!!
Efterrätt gjorde han med, men vi kom inte så långt att vi åt den....får nog mummsa i oss den idag ist =)
Ni ska få bild på den sen, ser bara så smarrig ut! =)

Bad sen på kvällen blev det och mys i soffan innan Ninni la sig.

När Ninni hade gått och lagt sig, så öppnade Jocke julmust. För att inte Ninni skulle höra och vilja ha, så låtsades han nysa samtidigt så det inte skulle höras.
"Possit" sa Jocke med, som Ninni brukar säga...
"Tack" sa då Ninni
Hahaha, härliga tjejen vår!!!

Sen Lillanfix och mys innan dagen tog slut.
Såna dagar vill man inte att det ska finnas ett slut på...



Idag. Ja, vi får se lite. Blev sugen på att baka kanelbullar...



Myspys!

Det blev en familjedag. Jag myser!!
Inga avbrott med jourjobb. Bara vi.
Älskar det.
Så vi hörs imorgon ist! =)



Fortsatte så...

Ja, det har varit slapp och nada hela eftermiddagen och kvällen.
Jag och Lillan mös till det i soffan och zappade lite. Lillan somnade gott hållandes i min hand. Jag höll precis på att försvinna jag med. Men då vaknade Ninni. Så blev det med det.
Vi mös lite och senare när Lillan hade ätit igen och snackat lite, så gick vi neråt och det blev ett bad. Skönt.
Så skönt att det är värme där nere nu och det ska vi tack för när det gäller värmen här uppe med, att det håller sig bättre under nätterna. Najs =)

Jocke har inte kommit hem än. Får se när pokern är klar.
Men han har hittat bil till oss!! =)
Vi får den nästa vecka, en volvo igen blev det. Just nu är jag lite osäker, men jag tror det är en 945.
Ni fattar nog inte hur skönt det ska bli att ha en bil igen!!!!
Helt underbart!
Inte för att jag kommer vi iväg varje dag, men jag kan om jag vill!
Ska till Orås och hälsa på, så Ninni får leka med barnen där, ska in så hon får träffa mormor (som nog snart längtar ihjäl sig efter Ninni...hon ringer minst en gång om dagen....jag ska nog skaffa en egen lur till henne och Ninni...) pch till moster Russi ska vi med, henne har vi inte träffat på länge och där är klappar till töserna =)
Inte minst så måste vi ju ner och hälsa på pizzerian med, haha =)
Skönt ska det bli....

Nu ska jag...ja antingen flummar jag rundor här på nätet eller så ska jag se vad det börjar för film nu på TV, där är en som slutar nu iaf.



slapp och nada

Händer inget här...har rätt tradit faktiskt.
Tänkte jag skulle vila nu när Ninni ändå gör det, men nu är det Lillan som är vaken. Kanske hon börjar bli lite trött nu, så kan vi bädda ner oss i soffan och zappa på TV´n och slummra till lite innan Ninni vill komma upp igen.

Jocke är ju iväg på jour. Sen ska han in och spela lite poker. Får se när han kommer hem idag och får se om han ska ha joren resten av helgen med eller vad det är som gäller. Han slapp ju den igår, så jag trodde inte han skulle ha den alls i helgen. Nåja.

Klockan bara tickar iväg...över fyra redan...
Skön värme har vi i källaren nu iaf, så kanske ett bad sen med Ninni! =)
Lillan har redan badat idag. Masse poop, så blev lättast så =)

Nä, ska se om vi kan mysa till det jag och Lillan nu...



Övergångspaket?

Häromdagen när jag skulle göra te, så va det nåt som inte stämde...
Blivit lite fel i packeriet....?




Nyårskvällen

Lugn och chill kväll blev det. Åt våra räkmackor rätt sent efter lite tittande på Monsters Inc. Ninni gillade filmen, jag tycker med den är bra, den lilla flickan är ju bara så söt! =)
Mackorna åkte ner, såå gott det va!!
Med tanke på vad klockan va, så åt vi oss mätta på det och bestämde att vi ska äta det andra som idag =)
Lite lyxigt hela helgen allstå =)
Sen varvades Ninni ner, hon va rätt trött. Vi mös i soffan och tittade klart på Monsters Inc. och sen gick hon och la sig.
Vi tittade på en dokumentär om Eddie Meduza. Den va riktigt bra och rolig. Lagom när den va slut, va det dags att ge sig ut och sätta fjutt på tårtan Jocke hade köpt.
Detta blev ju kanske inte som vi tänkt.
Jocke fick fyr på den (sen ser jag en härlig Jocke leka lite krig, "take cover" och kastar sig i snön, haha) sen kommer han upp på altanen och sen ser vi inte så mycket av våra reketer. Det blåste lite väl mycket så de flög och smällde över huset....lite nervöst va det måste jag erkänna, då de flög mot oss...men ingen skada skedd =)
Syd bara att vi inte fick se så mycket, inte mycket att göra åt.
Ninni hade vi inte väckt, vi övervägde det, men stuntade i det så hon fick sova. Det hade ju blitt lite sent ändå.
Men hon vaknade. Hon blev så rädd! Stackaren!!
Inte konstigt, hade fan jag med blivit då våra reketer smällde över hennes rum.
Jag gick upp och hämtade henne och förklarade att det va reketerna och sen fick hon komma ut och titta på dem. Sen va det lugnt! =)
In igen och vi tittade på fler genom fönstet. Hon tycker om raketet. Skarpt!!
Tyvärr tog de ju slut...
Men hon gav sig inte riktigt än. Gick och ställde sig vid andra fönstret och väntade och väntade.....men sen förstod hon att det inte kom mer "keter" och "pang".
Hon mös lite med oss och sen gick hon och la sig igen.
Vi invigde året, tittade på film och åt lite gottis innan vi somnade =)


En Ninni full av hopp och önskan om att det skulle komma mer "pang".... =)



God fortsättning!!



RSS 2.0