Död bil

Igår när jag och Ninni hade varit på Ica och handlat innan vi skulle till mormor så kom jag ut till bilen och hade packat in allt och skulle köra, så ville inte bilen alls ta sig någonstans...
Det hade inte varit några problem innan och den hade inte visat några konstiga tecken på vägen in till byn heller, så jag fattade nada. Bensin visade den att där va kvar för 4 mil, men jag tänkte att det kanske va det ändå, inget jag kunde göra åt, för vi har ingen dunk i bilen.
Nähä. Det va bara att packa ut vagnen och Ninni och vi fick gå till mormor ist och lämna bilen på Ica.
Det va ju varmt och skönt att gå och när vi kom upp till mormor blev hon så glad och jag fick ringa Jocke och berätta vad som hänt. Han skulle komma och se vad det va för fel på bilen.
Ninni åt lite och somnade och och sen kom Jocke och hämtade mig. Vi körde så Jocke fick kolla läget lite men sen fick vi köra så Jocke fick fixa ett jobb och på vägen tillbaka igen hämtade vi lite saker för att kolla bilen mer ordentligt.
Jocke kollade bensinen och hade haft med sig några liter som han tankade på.
När han skulle kolla så det inte trots allt va vatten kvar sedan den gången vi hade sånt problem upptäckte han att det va pumpen det va fel på. Och som tur är så va det bara säkringen som hade gått =) Pihu =)

Så då va det fixat och vi körde tillbaka till mormor till en glad men lite slö av värmen Ninni. Vi tog en kopp kaffe och sen körde vi hem och grillade lite och sen va det bara soffan med en film som gällde. Ninni va så glad att få träffa pappa som varit iväg hela dagen och hon somnade i hans famn och sov så gott så =)

Nu ska jag vänta på att Ninni vaknar igen och sen ska vi köra in till Hörby idag med. Sen ska vi till Jojjo och baka =) MMmmmm, sååå gottgott!!!

Bilder från grillning och så det kommer, men det tar en sån jävla tid att lägga upp dem med mobilt bredband, så jag får göra det när tiden finns helt enkelt.



Sol & grill

Det va en väldigt mysig och trevlig eftermiddag igår. Vid 2 körde vi in till svärföräldrarna och där va alla från dörr 23, Conny och Sara med pojkarna och Tina med familj. Det va strålande väder och vi va samlade ute. Det grillades korv och till det fanns det bröd och sallad och läsk. Gott gott och ännu mer gott blev det sen till kaffet då det serverades glass och persikor och ananas =)
Vid denna tiden skulle Ninni med äta och hon är ju glad i mat. En hel banan, en perikohalva och lite glass tryckte hon i sig =) Hon tyckte det va jättegott och hon blev inte så glad när glassen va slut.
Vi satt och mätta och belåtna och snackade om allt och inget tills klockan började bli lite mycket för vår del och vi fick köra hem till hundarna.
Tack för en jättetrevlig dag!

Vi körde hem och hundarna fick springa och busa lite och fick mat och sen körde vi vidare till Pärup (ja som egentligen inte är Pärup med jag tycker det) =)
Det  blev en kopp kaffe och Jocke ångrde sig att han inte köpt en fotboll än, så han och Mange körde iväg så Jocke fick köpt en. Under tiden drack jag och Jojjo vårt kaffe och mös med Ninni i gräset. Tossi va också med på en hörna, inget kul om man inte får tillräckligt med uppmärksamhet =)
Jocke och Mange kom tillbaka och Ninni fick sin mat och somnade för natten. Då va det dags för fotboll...jag har då nästan inte spelat fotboll, det har blivit en handfull gånger men jag tycker det är kul. Vi började med lagindelningen jag och Jojjo mot Jocke och Mange. Hmm, inte det lättaste att försöka ta en boll från nån av dem ska jag säga, men vi kämpade på men det räckte dock inte till en vinst.
Paus och sen va det dags igen, då ändrade vi lagen så vi körde par mot  par och jag säger då det att man ska va i Jockes lag, för vi vann den rundan =)=)
Trötta och flåsiga satt vi och pustade ut en stund ute innan vi gick in och spelade kort. Vi spelade Hjärter, vilket Jocke tyckte va skittråkigt och han förlorade lite med vilje så vi skulle bli färdiga. Jag vann! =)
Klockan hade blivit mycket och vi körde hem, satte på en film och somnade.
Tack ska ni ha för en superkväll!


Idag ska jag in till mamma en sväng. Ringa lite samtal och hälsa på. Så får mormor träffa sin lilla Ninni och blir glad med =) Ska höra om Syster Yster Russi kanske har tid att komma upp en runda med så vi får träffe henne med, hon köpte en så fin klänging till Ninni och den kommer snart passa =) Tack!

Ninni ar en liten vila nu och sen när hon vaknar igen så ska vi köra, Jocke är iväg och ska jobba en stund, får se hur länge det blir idag. Vad som händer ikväll vet jag intefår väl se vad väder och ork tillåter.



Tråkigaste stunden-check

Igår körde vi in en runda till Hörby och hälsade på Jockes pappa, vi stannade nån timme, satt ute i solen och snackade och drack kaffe. Ninni sov ett par korta rundor och jag tror inte att hon är ett sånt fan av värmen hon som sin far.
Vi började bli lite hungriga och körde ner till pizzerian för att äta lite räksallad och Marjo kom ner och hade med sig en body och ett par tuffa hängsleshorts till Ninni =)
Ninni blev dock ytött och kink, så vi åt upp och sen körde vi igen och Ninni somnade i bilen.
Vi hade inget att göra nu och vi ville inte åka hem och sätta oss...vi körde hem om och lät hundarna springa lite och gav dem mat, sen körde vi in till Hörby igen. Vad vi skulle där det visste vi inte, vi bara körde och försökte komma på nåt att göra. Men våra hjärnor stod stilla. Tänkte att vi kunde hälsa på någon, men hälften va på jobb eller va iväg och en hel bunke ville inte ens svara. Tack för den. Vi hade såå tråkigt, kunde inte komma på något och vi kunde ju inte köra rundor hela kvällen. Vi körde hem igen, grillade en bit kött, stoppade i oss den och sen fick Ninni mat och somnade.
Efter det så blev kvällen bra ändå. Efter att vi tillsammans fått uppleva de nog tråkigaste timmarna vi kunnat tänka oss så tog vi och öppnade en flaska rött =)
Vi satt ute, Jocke tog fram lite levande ljus och vi sanckade och drack gott. Mysigt attan.
Bilen kom på tal och det började skruvas lite på den, så nu går den lite bäättre =)
När det va klart tänkte vi att vi skulle tona baklyktorna, dock inget bra resultat...
En flaska tömd och nästa påbörjad =)
Nu skulle vi tvätta bilen med! För hand =) Och det blev bra får jag säga =)
Nu va klockan miss i nassen  och vi hade fått en trevlig kväll trots allt. Jocke gjorde en eld i kaminen och vi skulle flytta in och sätta oss där för att fortsätta kvällen, men då vaknade Ninni och hade magknip. Så lissen hon va och hes som hon gol. Efter en stund gick det över och hon somnade igen och då bestämde vi oss med för att avsluta kvällen. Så vi satte på en film och gick och la oss.
Det blev som sagt en bra och trevlig kväll ändå och jag älskar när vi har såna kvällar, att vi kan ha kul bara vi. Att kropparna innehöll lite vin va ju med trevligt =)

Nu sotter jag här ute, det blåser lite men solen skiner. Ninni följde med mig ut och hon somnade precis i vagnen. Jocke har med vaknat och har kommit ut han med, så nu ska jag gå in och fixa lite kaffe till oss =)

Sen ska vi iväg till Hörby, det är familjegrillning hos svärföräldrarna idag =)




Strul och kul

Igår va det meningen att vi skulle åka iväg någonstans, ha en familjedag med utflykt och mys. Men det klöddade till sig och  Jocke fick jobba lite ist på förmiddagen och han va klar vid middagstid. När vi va på väg hem så körde vi inom Jörgen och hälsade på, drack lite kaffe och snackade.
Sen körde vi hem och vi skulle vila en liten stund allihop. Men det slutade som vanligt med att Jocke somnade, Ninni somnade med vaknade till för att nappen inte ville som hon ett par gånger och sen ville hon inte sova alls, fick lite mellis och sen somnade hon. Då la jag mig med fick inte ligga mer än kanske en kvart innan klockan ringde och vår vil-timme hade gått...suck.
Jocke somnade om igen och jag satt och kollade lite snabbt på nätet och sen vaknade Ninni med och efter en stund väckte vi pappa med.

Vi körde till Bosarp och spelade minigolf på kvällen =) Jättemysigt. Startade det hela med en kopp kaffe och mums till Ninni.
Vi va där kvällen innan också med Mange och Jojjo. Jättekul och då va det årets premiär för min och Jockes del. Det gick ganska bra för att va mig men vi hann inte spela klart alla banorna bara, så när vi fick sluta så låg jag och Jocke på delad förstaplats.
Så pass bra gick det dock inte igår...jag kände innan vi började att det inte va en toppendag för minigolf, började jättedåligt och sen ville inte Ninni koppla av riktigt. Va kinkig och lite knip i magen, men när hon hade fått säga sitt och fått lite mys blev hon på bra humör igen och tuggade på sina saker =)
Då kunde vi med koppla av lite bättre och spelet kördes igång lite bättre, lite si och så med resultatet, inte helt nöjd direkt och Jocke vann.
Sen körde vi hem och vi körde en runda innan vi kom hem. Kvällen innan tog en lång biltur när vi körde ifrån Bosarp, det tog oss nog 1 1/2 timme innan vi va hemma.
Hur mysigt  som hest!! =)

Idag vet jag itne riktigt vad som händer, det är ju fint väder med blåser så hemskt, så vi får väl se.
Nu håller Ninni på att vakna och kaffet är klart med, så jag ska se om jag kan hinna ta en kopp innan Ninni vill komma upp.



Tidigt idag

Jocke väckte mig strax innan 6. Han skulle iväg och jobba och tur att han själv kom upp när klockan ringde för jag sov gott. Jag kom upp och fixade lite frukost till honom och vi tog en kaffe som vanligt. Man måste hinna träffas på morgonen, jag tycker det är så bull om Jocke ska jobba och jag inte fått träffa honom innan han åker!
Ninni vaknade med, tror att hon också ville träffa pappa =)

Nu sitter jag här och som så många gånger det senaste halvåret eller så, så är jag trött på min bloggdesign...jag vill göra om den igen och jag vet ju hur jag vill att den ska se ut. Men tiden. Ja den räcker inte riktigt till alltid och jag har lite viktigare saker att göra... Men det kommer.

Jag jobbade i tisdags. Salle fick vara lite ledig, det behöver han minsann, han skulle in och titta på U21 matchen.
Jag har nog världens bästa chef måste jag ju säga! När jag hade hämtat kocken och vi kom fram till pizzerian och skulle sätta igång dagen, så såg vi att salladen låg klar för att packas... Hmm, vi tittade på varandra och virrade på huvudet. Salle hade varit där nere redan, trots att han va ledig! Och inte nog med det, han hade förberett allt!! Det va bara att packa salladen, jag gjorde bearneisesås och sen kunde vi sätta oss och dricka kaffe =)
Haha, han är inte klok och nöjd va han säkert när jag ringde och tackade honom för det och sa att han va störd som inte bara kunde va hemma och ta det lugnt. Jag hade pratat med honom innan på dagen med, men han sa ingenting om det då, sa bara att  jag skulle göra b-sås =)
Sån chef ska man ha =)
Dagen gick bra och vi hade att göra hela dagen, Jocke och Micke (Vollsjö) hjälpte mig sen när kocken åkt hem, för som vanligt så dimper det in beställningar när han har åkt... =)

Igår va vi ju med uppe tidigt, jag och Ninni hängde med pappa på jobb =) Morgontrötta, ja. Iaf jag, det va ett tag sen jag gick upp klockan 5 på morgonen... Men vad gör man inte för att ta vara på dagen med familjen!
Jocke lärde mig att köra truck med =)
Framåt middag så va Jocke klar och vi körde inom Löberöd för att handla lite att grilla. Träffade Emma där och det va  längesen nu, lika glad som alltid va hon när hon förvirrat stod blan kylarna och packade upp varor =) Kul att träffa henne!
Vi kom hem och grillen fick göra sitt jobb. Men fan rent vad det blåste! Parasollet ville inte stå rakt och grus flög rakt i ögat på mig. Men vi fick i oss en god middag och sen väntade vi bara på att Ninni skulle vakna för att köka sin middag. En liten vila passade bra här, men det blev inte mycket av det, Jocke kom in i dvala och sen fick han gå upp och ge Ninni mat och sen ville inte han vila mer... Så vi körde ner till pizzerian, hjälpte till lite där, drack kaffe och jag åt lite kycklingspett =)
Kvällen blev lugn, vi kollade film och vi satt och åt jordnötter, såna man får skala själv. Så gott!!

Ninni vaknade nu igen, hon tog bara en liten vila...jag hade ju hoppats på att hon skulle somna om som hon brukar och vakna vid 9 eller 10-tiden som vanligt, jag skulle ju kunna tänka mig att sova en stund till. Men nej.



God morgon...eller?

Detta fick jag syn på när jag skulle göra gröt till Jocke.
T.o.m Jocke tyckte den va stor, så då är den det.

Kolla in vilka räliga saker det finns här...





Wäää!!




Blandbilder =)

Lite blandat från sista tiden =)




Sjalmys =)




Äter kex med pappa




Igår va Mange och Jojjo här, så då blev det mys med dem =)




Favo dörr 23! =)




Vi va ju inne hos farmor härom dagen, så lite bilder därifrån:




















Sen va vi ju på¨lekplatsen med Jessica och hennes pojkar :
















































Lite nytt med Ninni :


























Tattoo

Ja, här kommer bilden på Jockes tatuering. Snart är det väl dags att fortsätta bygga på den =)





Finfin och så syggt det kommer bli när armen är klar!

=)




Rent för länge sen...

Ja, jag behöver inte säga mer än att det rent för länge sen. Men idag när vi körde från pizzerian blev vi sugna på att bara köra, så som vi brukar göra så det gjorde vi. Vi ringde till Conny och Sara för att höra om vi kunde komma inom och hälsa på dem. Det va rent för länge sen men nu skulle vi dit!

Hugo och Wilmer satt i badet när vi kom. Jag har inte varit där innan, har bara sett bilderna från Saras blogg, men vilket fint hus, vilket kök! Och vilket badrum! Jättefint!
Jag fixade gröt till Ninni och hon åt med god apptit som vanligt. Grabbarna blev klara med sitt bad och Hugo hjälpte till med Ninni och gav henne dricka =)









Wille blev också intresserad av vattenflaskan =)



Kaffet serverades och när Ninni va klar med sin mat rörde vi oss in till vardagsrummet och satte oss alla i soffan och snackade och busade.
Willebus och Hugobus...ja det va bus som gällde =) De höll en fart på ca 100 och de stojade och skrattade och hade roligt =)
















Busfrön =)











Linslus!







Ninni satt och mös med Sara och Hugo ville också va med på ett hörn och hålla i Ninni, så hon fick sitta hos honom med ett par gånger innan det va spring i Hugos ben igen.

















Ninni va egentligen trött redan när vi kom, hon har inte sovit mycket idag, men hon höll sig vaken ett tag med god min innan hon somnade gott i soffan...till pappa Jocke skulle demonstrera om något och råkade stöta till henne med sin armbåge. Hon vaknade igen med hade fått sova en stund, så hon höll sig vaken tills vi kom hem och somnade sen i sin säng igen.

Tack för träffen! =)





Midsommar

På midsommarafton stack vi in till Hörby på eftermiddagen och vi tog en liten kaffe hos mamma först. Lika glad som vanligt över att få träffa Ninni och Ninni flinade när hon fick se mormor sin =)




Ninni midsommarklädd hos mormor




Men som sagt, det blev en snabbvisit och sen körde vi upp till Jockes pappa.
Inger (?..jag och namn...) va med där och vi satt och snacka lite först och Ninni somnade innan vi satte oss till bords.














Sill och allt för ett midsommarbord va dukat och jag som inte har ätit sill innan jag träffade Jocke va duktig och åt sill jag med =)
Efter lagom mycket mat i magen nu och en nubbe eller två (nä, jag körde, drack cider) för de andra, så va det dags för de goda bitarna kött som legat och gonat till sig i grillen. Fläskfilén kom på bordet, nypotatis till det och en god örtsås och lite färska grönsaker.
En kanongod middag och mätta blev vi. Ninni vaknade lagom efter att vi fått mat i oss och då va det hennes tur. Banan med kex och en jordgubbe med =) Jordgubbe, ja det va saftigt och gott!
Sen va hon inte så pigg och sällskaplig av sig, utan somnade igen.




Namnam, gröt och färsk jorgubbe




Vädret kan man väl diskutera, det bjöds väl på lite typiskt svenskt sommarväder, soligt och fint som sen gick över till regn och hagel och åska, för att sen bli uppehåll för att återvända igen...





Najsigt...




Vi smälte maten lite innan jordgubbarna kom fram för våran del med. Jocke är ju inte så glad i jordgubbar, inte Johnny heller tydligen, så två jordgubbar var låg där på tallriken och ugglade. Inte helt lönt kan jag väl tycka, men å andra sidan så åt de iaf jordgubbar med oss. Till nubben får ju jordgubben också va med =) Jag åt nog Jockes del med, det är ju så gott! =)

Sen va vi mätta och jag blev slö när jag satte mig i soffan. Hade säkert kunnat somna om jag hade lutat huvudet mot soffryggen.
Vi satt och pratade om allt och inget och chips och gottgott kom fram på bordet och en konjak efter all mat.
Vi kom på tal om ormar och det visade sig att Inger har ju ormar! =)
Vi fick följa med in till henne och glad blev ju jag! Jag har haft ormar innan, majssnokar, precis som dessa va.
Åh, så fina de va! Bruna båda två och Inger tog ut den ena så jag fick hålla den en liten stund! Jag vill ha igen...dessa fina djur, mystiska och fridfulla med samtidigt så kraftfulla och respektingivande. Man kan ju inget annat än tycka om dem.
Jocke va jätteduktig!!! Han klappade den och tog lite på den. Han är ju inget fan av dem, så bra gjort får jag säga!!
Ja, efter ormklappandet gick vi tillbaka igen och vi fick packa ihop för att köra hem.

Hundarna va ju själva hemma och vi körde hem och hämtade dem så att de inte skulle behöva sitta själva hela natten och sen körde vi in till Crille.
Det va OS-dags igen =)
Lite gott att mumsa på (igen) =) och en Ninni som somnade gott efter kvällsmaten och sen va spelet igång!
Det är riktigt roligt, men fy vad ont i handen jag har!! Det hade börjat bli ömt sedan dagen innan och att spela nu igen gjorde inte saken bättre haha! Crille hade t.o.m blåmärke!!
Det va min kväll, jag tog flest medaljer, fick in ett riktigt flyt =)
Men sen när Jocke satt och lirade lite själv, så slog han minsann världsrekordet i spjutkastning. Med 10 cm!! =)
Vi testade vinter-OS också, med det va inte alls lika kul och som natten innan så tickade klockan på och jag undrar om det är något med oss och klockslaget 3. För när Jocke frågade vad klockan va, så va hon snart just 3.
Ännu en sen, sen natt, men väldigt trevligt.
Hem och sussa kudden och jag fick, precis som dagen innan sova till omkring 10-tiden då Ninni ville ha frukost.

En jättetrevlig midsommar hade vi, helt lagom utan stök och stress. God mat och trevligt sällskap.
Tack alla!!

Svensk Midsommar

Ja, glad midsommar på Er alla får jag ju önska!!
Egentligen är vi inte så haj på att fira denna dagen. Vi införde en liten tradition förra årets midsommar som vi tänkte att denna dagen skulle gå åt. Vi va nämligen i Bjäverödsdammarna (om det nu blev rättstavat) och fiskade, hade en mysig dag tillsammans med sol och lite mörka moln, nästan ingen fisk och en lite skadad näsa på Jocke =) Men vi hade en underbar dag, lugn och ro för oss själva i naturen. Hur mysigt som helst och vi sa att det skulle bli vårt midsommarfirande hädanefter. Men det går i stöpet redan detta året, för vår gosiga, snälla och ordentlige hund Atlas har ätit upp våra fiskespön.
Ja, säg vad inte den hunden har gjort. Jag ska dock inte berömma honom nu för hur han har blivit, för då kommer han göra något snart igen som han inte får, brukar ju bli så när jag säger nåt snällt om honom...

Året blir lite firat ist med middag hos Jockes pappa. Vi ska dit sen i eftermiddag och det ska bli trevligt, de har inte firat något på länge, så då kan det gott va tid för det.
Innan vi kör dit så ska vi upp om till mamma och hälsa på henne en liten runda. Jag har inte varit där på en vecka tror jag det är och det märks nu att det börjar bli hög tid =) Men vi har haft fullt upp här hemma med renoveringen och vi kan ju inte dela på oss...

Men visst är det en fin midsommar vi har? =) Vår fina svenska sommar...jo visst, vi får ju se när den ska komma bara. Vi har ju haft några dagar som va helt underbara, men det va det, nu är det som vanligt igen med regn och sisådär 15 grader.
Grrr...

Igår tog vi dock en fridag från allt byggande. Jag sa det till Jocke att vi nog hade behövt göra något, bort från huset och få annat i tankarna. Så igår körde vi in till Hörby, köpte med oss bullar och körde upp till farmor =) Det gillade Ninni och hon fick en såå fin bok av farmor =) En "Mina första År", den räcker ändå upp tills Ninni blir 6 år gammal och där är en massa saker att skriva i och foto som kan sättas in från olika händelser. Ett foto man ska sätta in som jag gillar skarpt är "första skrikbilden" under kategori "tillfällen då allt gick fel", haha! =)
Tack Farmor!!!
Vi åt en god frukost med farmor och Ninni käkade en banan med Digestivekex, hon tycket det är gott =)
Efter frukosten somnade Ninni och vi andra snackade och drack kaffe tills hon vaknade igen och då fick hon va nakenfis i farmors soffa, skönt =) Hon mös och busade med farmor och tuggade på hennes fingrar en stund och sen va det das för oss att ta oss vidare.
Tack för en trevlig frukost och förmiddag svärmor/farmor!
Vi körde ner en runda till Jockes pappa, som dock inte va hemma, men Ann va hemma och vi tog en snabb kopp där med innan vi körde hem igen.

Lite senare körde vi till Löberöd och åt middag från thaivagnen. Gulknyten med ris och jordnötssås och en vårrulle till det. Mmmm!!!! Så gott det är!! Mätta och belåtna körde vi hem om innan vi stack in till Crille.
Vi spelade X-Box, åt chips och gottgott. Vi spelad OS och hade jättetrevligt, Ninni somnade i Crilles säng och tiden gick. Efter ett par omgångar med olika OS-grenar, lite svordomar och en del skratt, så frågade jag Jocke vad klockan va, jag kände att det började bli lite tröttigt i tittorna...klockan va 3 på natten/morgonen!! Shit =)
Ja, det va bara att avsluta en trevlig kväll och natt och sätta oss i bilen för att köra hem.

Jag vaknade av att Ninni låg och pratade lite idag vid halv 10, men hon somnade om igen och tyckte sen att det va dags för frukost vid halv 11.
Sen fick hundarna komma ut och Ninni somnade igen och ja, nu sitter jag här. Jocke sover fortfarande, jag tänkte göra lite kaffe nu och väcka honom.

Jo, förresten jag använder min käre laptop nu, tjo vad jag har saknat den!! =)


Lite klödd men det ska gå!

Ok. Kom upp lite senare är planerat, men jag kom helt enkelt inte upp när klocksn ringde, va så trött efter att ha vaknat två gånger i natt av att Ninni inte kunde sova riktig. Hon va lite halvkinkig, men efter att ha fått nappen ett par gånger så somnade hon.
När vi väl kommit upp så satte vi igång. Jockes pappa kom ut en sväng och hjälptr till. Vi skulle bredspackla väggarna i rummet, men jag satt här och funderade när jag gav Ninni mat, att det hade varit finast om vi borstat/kvastat de väggarna med. I lilla rummet är det så och jag tycker det passa huset så bra och det behåller lite mer "gammalt" stuk också. Så jag frågade Jocke och han hade med tänkt på det och att det skulle bli lite enklare än att behöva spckla och slipa och ha oss. Idén klubbades och sen va det bara att komma på hur man gör...alla geniknölar gnuggades och Jocke och Johnny körde på och kom till slut fram till bättre och bättre lösningar. När bruket va lagom och det testades, så kom de fram till att det kommer inte alls gå...litesamtal med folk som kan så visar det sig att det behövs primer så att det inte ska trilla ner när det torkat.
Micke från Vollsjö kom innan för att hämta sin motorsåg som vi lånde innan, han satte vi i arbete och han har fixat till lite här med. Johhny har kört hem och nu är Jocke och Micke iväg och hämtar primer. Så nu ska det väl fungera.

Så snälla vänner vi har. Micke "Löberöd" har ju varit och hjälpt oss nu nån dagar, hjälpt oss köra få hem alla saker vi behövt och så att vi kommit igång här. Micke "Vollsjö" bara stannade här nu och hjälper oss. Han som vi fick primern ifån nu (vilket vi fick reda på at svindyrt).
Micke som vi skulle bo här med, han har vi lagt åt sidan nu, han som vi inte trodde skulle svika oss på det sätt han gjort, han skiter vi i.

Nu kom de tillbaka!!



Sleden

Nu när jag satte mig ner i soffan, mätt i magen efter en god sallad på pizzrerian och en heldags arbete här hemma, så är jag minsann sleden. Kroppen är trött och jag känner att det får va nog med jobb för idag. Jocke sätter fyr i vår fina kamin nu och vi ska bara chilla i soffan i kväll.
Micke är på G hit och ska lämna bets till våra lister, han hade över så det fick vi. Tackar vi för.

Vi är klara med ena rummet nu, lister är uppe och vi har flytat in sakerna hit från andra rummet och det är helt tömt nu så att det bara är att börja där imorgon. Vi har verkligen varit igång hela dagen och slitit, så duktiga så =)
Det är skönt att se framstegen och att detta rummet är klart gör oss mer motiverade att köra på, planer för morgondagens arbete har vi redan och det är upp tidigt så att vi har hela dagen imorgon med.

Jag orkar inte lägga upp bilderna, så det får helt enkelt vänta...nu ska jag bara päsa =)

bajbaj

Uppe

Klockan ringde 8 och jag kom väl upp kvart över. Ninni låg och mornade sig och jag tog ut hundarna så länge och satte på kaffe. Sen fick jag upp Jocke och Ninni fick sin frukost. Vi har druckit kaffe och nu ska dagen sättas igång ordentligt.
Sen ska vi lämna Ninni till Jojjo nån timme i eftermiddag, hon behöver inte va här när vi flyttar in i rummet som blir klart nu och vi påbörjar nästa. Hon kan mysa med Jojjo ist och det kommer hon bara tycka om =)

Renoveringen fortsätter =)

Lekplats premiär

Jag och Ninni gick upp vid halv 8. Frukost intogs och sen somnada Ninni igen. Då fick hundarna sin frukost, jag drack lite kaffe och packade inför turen till Hörby.
Jessica, David och Adam va redan på plats när vi kom fram till lekplatsen och Ninni hade massor att titta på =)
Det va Ninnis premiär på lekplatsen, hon lekte ju inte direkt, men premiär har det varit iaf =)
Oj, så stora Jassicas fina pojkar har blivit, de sprang rundor och lekte och jag , Jessica och Ninni satte oss på bänken och fikade på kaffe macka och kex. Ninni mumsade på Mariekex och saft och det va poppis. Hon snackade lite och sen flyttade vi bort till gräset, la ut filten och la oss där.
Efter lite kink om "nä jag är inte alls trött" så somnade Ninni.
David och Adam gungade, lekte i sandlådan, klättrade, snubblade och busade.
Solen tittade fram ibland och då blev det riktigt varmt och skönt, men så fort den smög sig bakom ett moln blev det kyligt i vinden. Men skönt att va ute lite och där va inte så mycket folk, en trevlig stund.
Jätteroligt att få träffa dem igen, vi har rätt fullt upp allihopa och klämmer in en tid när vi kan ses.

Bilder finns, men internet är så trögt nu, så jag skulle fått sitta uppe hela natten om jag skulle gett mig på det, så de få ni imorgon!!

Vi stannade väl i 1 1/2 timme och sen va det dags för alla att röra sig hemåt igen. Jocke vaknade när jag kom hem, så han hade verkligen fått sovmorgon.
Ninni fick i sig käk och sen somnade hon gott, jag och Jocke drack kaffe och sen satte vi igång med listerna...huga vilket pill. Att sätta golvlister i ett rum med väggar som är lite ojämna (borstade) och det är lite buligt är inte det lättaste må jag säga. Fick vi ihop så det va bra i en skarv, så blev det fel nån annan stans och vägghörnorna är ju inte heller i nån exakt vinkel... Massa pill och hjärnsellerna gick på turbo, till slut fick vi ihop det rätt ok med tanke på allt, så de små glipor som finns fixar vi till när vi satt taklistorna.
Vi ska upp tidigt imorgon och sätta igång och imorgon påbörjar vi andra rummet. Vår nya kamin är så fin och shit så härlig värme den ger! Här kan bli en bastu för tusan =)






Ligger efter

Vi ligger egentligen efter i planeringen när det gäller renoveringen. Har kommit för mycket emellan, men det är inte så farligt, för vi har ju tid =)
Vi va iväg en sväng idag, passat på att hälsa på lite folk och druckit en massa kaffe och snackat. Sen va vi nere på pizzerian och käkade innan vi framåt eftermiddagen kom hem igen. Började tömma lite i nästa rum som står i tur för renoveringen och sen tog vi det lugnt tills Micke kom för att hjälpa till med allt.
En ny kamin har vi med nu, den är jättefin och det kommer bli så mycket bättre än med den förre. Men det blev lite extrajobb vid bytet, för röret passade inte, så Jocke och Micke är iväg nu och svetsar det så vi kan elda upp lite för natten.
Jag har rivit ner väv, satt så on o på vissa ställen, men det mesta är helt borta och det andra kan man nog få bort sen.

Ninni har varit på ett underbart humör idag, snackat och skrattat, myst ute i solen och ja, hon är en underbar liten unge helt enkelt =)

Jag har planerat lite på min nästa tatuering med idag. Den ska va för min familj och jag har suttit och bläddrat i lite olika tidningar och snappat lite idèer här och var, så en lite bättre bild av vad jag vill ha har jag nu. Men Jockes arm ska först bli klar innan det är min tur, så jag har lite tid på mig att ändra mig några gånger. Hehe.

Imorgon ska jag in till Hörby och träffa Jessica och hennes söt-killar på lekplatsen, så upp i någorlunda tid får det bli och jag hoppas vädret tillåter att va ute. Ska bli kul att träffa dem, vi skulle ha träffats i fredags, men kände att det skulle ha blivit lite för mycket då renoveringen va igång och jag sen skulle jobba.

Nä jag får se om här är något jag kan göra så länge tills de kommer tillbaka...Vill ju att det ska va klart här. NU!!


=)



Tattoo!

Ok, jag har ingen bild på den än och Jocke är inne i Hörby en snabb sväng. Men idag påbörjades utfyllnaden av Jockes ena arm med tatueringar! =) Jag ska ta en bild när han kommer hem så ni får se, den är jättefin och Kim är skitduktig. Shit va snyggt det kommer bli sen när han är helt klar.
Jag pratade också med Kim om den tatuering jag vill göra och han kollade på dem jag har. Den lilla ska fixas till, den är knas i linjerna och rätt ojämn, men med den store va det inte lika mycket att fixa på. Sen ska vi se med den jag vill ha, han har fått en liten hum om min önskan, men vi får ta det mer sen när det är dags, ska bli klara med Jockes arm först.

Idag har det inte hänt något med renoveringen, har varit lite annat att fixa, men imorgon ska vi upp tidigt och börja och ta vara på dagens timmar och det behövs.
Vi tar det bara chill nu i kväll, kollar film, myser i soffan och mumsar på glass =)

Med Ninni är allt bra, hon har inte varit lika kinkig de senast dagarna och det är skönt, tycker synd om henne när hon inte kan koppla av ordentligt när hon ska sova och den lilla kroppen inte mår helt hundra. Men det har som sagt nog blivit bättre och hon har varit på ett stålande humör idag, snackat som attan och suttit och tuggat på en nalle som lös hemma hos Kim. Den nallen va ju jättecool och hon gillade verligen hur den skiftade i olika färger. Får nog kanske ta en runda och se om vi kan hitta en liknande nalle någonstans. Ska höra med Kim vart de köpt den.

Jepp folks, nu kommer nog snart Jocke hem igen, så vi höres.
Ha de!



Jobbat

Idag har jag ju jobbat. Jag fick börja lite senare så jag kunde köra in Ninni till Ingegerd och töserna. Jag va och lämnade henne och det va dags för lite mat i magen då så Emma gav henne gröt, satt själv med lite kuddar vid sidan i stolen så fint och åt kanon =)
Ja, sen begav jag mig ner till pizzerian och det har varit en bra dag på jobbet. Som jag misstänkte så va det inte lika mycket som det brukar va en fradag, där är en del som tagit studenten nu. Men det har varit lagom och det har varit kul. Men, det blev inga pannkakor idag heller...

Ninni har haft det hur bra som helst, hon har badat men det hör till med lite gnäll när det gäller den biten. Men det har gått bra och jag har inte tänkt nåt speciellt på det mer än att jag saknat henne. Hon trivs ju så bra med gänget dörr 23 =)
Jocke va och hämtade henne och sen kom de och David ner och käkade lite innan jag slutade.
Jocke och Micke har målat väggarna en sista gång idag och de har lagt golvet, så nu är det bara listerna kvar!! Sååå fint det är!! Jag r så nöjd och jag längtar tills vi kan börja köpa möbler och bara tänka att få inreda ordentligt! Få kolla gardiner. Ha, nu kom jag ju på att vi har tyg liggande som jag köpt innan som vi nog kan ha som gardiner i det rummet, det hade nog blivit kanon! =)
Det är så jävla skönt att det rullar på nu.

Imorgon ska Jocke tatuera sig!!! =) Han kom hem då innan och va helt salig =) Han verkade hur nöjd som helst med de tatueringarna som Kim som han heter har gjort. Han ska va riktigt duktig och det är inte så konstigt om han varit rankad som Sveriges 4:e bästa...
Så den ena armen ska nog bli klar imorgon tror jag och jag ska höra med honom om han har nån bra idè till min nästa tatuering med. Jag vill han en som jag kan bygga ut men barnens namn, men jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag vill ha och jag vill inte ha något vanligt. Får se =)

Nu ska jag lägga mig på soffan och koppla av, slå på en film och kanske somna till den =)



Jobb

Vi sov tills vi vaknade idag, trots att vi kanske hade kunnat gå upp tidigt och fortsätta med rummet vi påbörjade igår. Jag trodde att Jocke hade ställt klockan , men det hade han inte, men skit i det för vi behövde sova, blev lite sent igår och jag ska jobba idag och det är så jobbigt att va där när man är trött.
Vi började ju med ens rummet igår och fy fan rent ut sagt va det kommer bli bra!! Taket är målat och väggarna med, en strykning till på väggarna så är det fix färdigt. Sen ska glovet på och det kommer bli skitsnyggt!
Micke skull ebara äta frukost, så kommer han och då kör karlarna igång igen och jag längtar tills jag kommer hem till ett klart rum! Egentligen skulle jag vilka va med och hjälpa till, men jag får iaf va med när det andra rummet ska göras klart.

Jag ska ju jobba och visst ska nog det bli kul, men hemma känns ju roligare att va nu. Det är ju fredag och i vanliga fall brukar det va den dagen i veckan då vi har som mest att göra, men nu är det ju studenttider och så, så vi får väl se hur det blir. Jag sla stå i grillen idag och det är bara roligt, samtidigt som man är social och vi har alltid bra kommunikation och har roligt när vi jobbar så har man sin egen lilla hörna. Jag har lite ångest för att vi inte hann göra pannkakor sist jag jobbade när Salle önskade det, så jag hoppas att vi hinner göra det idag.

Jocke håller ju på här och vi behöver ju bli klara med detta och jag ska ju jobba, så Ninni ska va hos Ingegerd och mysa idag! Känns bättre att hon har lite lugn och ro och Jocke kan koncentrera sig här och Ninni kommer bara tycka det är kul, hon är så glad för dörr 23! Så jag ska in och lämna henne innan jag börjar jobba, hon sover nu och kommer nog vakna lagom till vi ska köra.
Tack snälla Ingegerd för hjälpen!!

Nu ska jag plocka in frukosten efter mig och sätta på lite kaffe. Jocke kommer nog snart tillbaka med, han är iväg och kollar på tatueringar som jag vill ge honom, ja vad det blir för nån får han ju själv bestämma. Han är lite inne på att göra klart den ena armen, kommer bli så snyggt =) Får se vad han hittar för finfint =)



Nu!

Nu är allt igång! =)
Jag hade skittråkigt och blev bara mer och mer slö av att sitta och glo innan. Ninni sov och Jocke har varit igång en massa de senaste dagarna så han va med trött och somnade. När jag tittat klart på en film så körde jag ner till pizzerian och drack lite kaffe.
Jocke ringde sen och sa att Micke hade kommit så det va bara att köra hem och nu är de iväg och handlar sakerna till väggarna som behövs och lite färg till. Så nu är allt igång, rummet är helt tömt och jag ska ge Ninni lite mat nu och sen ska jag se om jag kan börja lite med taket när hon ätit. Men jag tror inte jag hinner börja innan de kommer tillbaka igen, men vi har hela  kvällen på oss och de vill helst bli klara med det rummet idag =)=)

Nu får jag sätta fart.

Tjohej

Det har varit full rulle hela dagen känns det som och egentligen har det ju det med. Jag va ju uppe vid 7, gav Ninni frukost och mös en stund med henne innan hon fick följa med mig och börja tömma det andra rummet. Sen tyckte hon att det va skittråkigt, så vi la ner det projektet.
Ett litet ögonblick av kaos blev det med. Hundarna va ute och åt sin frukost, jag hade precis börjat plocka fram min och Ninni låg och snackade. Jocke ringde och frågade honom om jag skulle vikja mäta rummen, så att det va helt säkert hur många kvadrat golv han skulle köpa.
Ok, så jag ut för att leta efter tumstocken, hittar inte den men märker att hundarna är poff borta. Ninni tycker samtidigt att det börjar bli bull att snacka med sig själv och min frukost har inte kommit mer än fram på bordet.
Jag ringer Jocke och frågar efter tumstocken efter att jag sagt hej till Ninni och visslat lite efter hundarna. Jocke vet inte heller vart tumstocken tagit vägen och vi bestämmer snabbt att ta 40 kvm och blir det över kanske det kan räcka till hallen med. Jag fortsätter vissla efter hundarna när vi lagt på och nu är Ninni sur!
Babblar lite till med henne och önskar att jag fick stoppa i mig min frukost, men fortsätter vissla efter hundarna och börjar bli lite nervös i undran på vart de nu tagit vägen.
Till slut ser jag dem komma längst vägen! Tack!
Så, upp med Ninni och i med frukosten i min mage. Tack!!

Sen stack vi till Hörby och mamma. Drack kaffe och snackade och sen kom Russi =)
Ninni blev glad över att träffa henne, hon tog fram sitt bästa humör, fast dock lite blandat  emellanåt, men hon har ju sina dagar så det är bara att räkna med.
Russi stannade en stund innan hon va tvungen att ta sig vidare igen. Ninni somnade gott och då gick jag och tog ett bad! Så skönt det va! Som jag har saknat det, vill ha ett badkar här med sen! Ja, det ska vi minsann ha, för Ninnis skull om inget annat. Bada och plaska tills man är skrynklig som ett russin är ett måste i mina ögon när man är liten =)
Ja, jag hämtade ju min laptop med och jag ska minsann kopla in intenet till den imorgon bara för att få skriva på den igen, hihi, vad jag har saknat den =)

Vi va hemma från Hörby lite innan 5 och då hade vi varit en snabb runda med mormor och handlat shorts och body till Ninni =) Jättefina och vad fina kläder de hade i den affären. Jag har inte varit där innan och det är nog ny ägare som har valt att ha barnkläder med. Jättefina och tuffa!! Dit ska vi igen =)
Hemma fixade jag lite snabbt innan det va dags för Ninni att äta lite. Precis efter att hon ätit så dök helt plötsligt Mange och Jojjo upp =) Kuligt!
De kom och hälsade på och strax därefter kom Jocke och Micke. Såå fint golv!!!!! Det kommer bli så attans grant här =) Och en massa ljus hade Jocke med köpt och han hade mer...en gitarrstämare!! =) En digital =) plus lite plektrum.
Tjohej vilken underbar man jag har!! =)
Han hade tittat på en gitarr med till mig, men den får vi vänta lite med. Jag nöjer mig bra med den jag har nu till jag kan spela iaf. Men sen skulle jag vilja ha en med smalare hals. Framtid.
Alla stannade en stund, men det märktes att det va lite slött och hängigt blad skaran, tur vi är vänner som vi är och kan träffas ändå =)
Ninniskrutt busade och mös med Mange och Jojjo och kräkte attan. Men glad för det ändå och sen lite lissen och sen glad igen. Och Jojjo fick sin först riktiga slajmpuss av Ninni! =) De är så goisiga, hihi =)
Folket bagav sig och Ninni fick lite kvällsmat innan hon somnade. Jag och Jocke låg i sängen och bara va en stund, nu har jag ätit och Jocke ska jag väcka nu, han slumrade till lite =)

Imorgon börjas renoveringen, Micke kommer hit på morgonen/förmiddagen och sen är det dags =) Happy!! Tills på söndag ska väl iaf rummen stå klara och förhoppningsvis är allt med vattnet med klart =)


Renovering =)

Nu tar det lite ny fart med renoveringen efter ett tag då det inte hänt så mycket här inne. Men Jocke är iväg och handlar golv och en massa som behövs, så denna veckan ska dessa två rummen stå helt klara!!!
Me soooo happy!! =)
Micke hjälper oss, jättesnällt. Jocke hjälper honom hemma hos honom sen, för han håller också på att renovera lite vad jag har förstått. Hjälp mot hjälp, så det ska va, lönar sig alltid =)
Jag har röjt undan lite saker i det rummet vi ska börja i, men nu ska jag in till Hörby en sväng och hälsa på mamma och kanske träffa Russi lite med.
Och min laptop ska jag hämta, har ju saker på den som behövs med mammadagar och så, så nu får den komma hem. Som jag saknat den fakiskt...

Nej, nu måste jag kila så jag kommer hem nån gång sen och får se golvet Jocke valde =)=)

Hörbytur

Ninni och hundarna väckte mig vid 10-tiden och alla tre ville ha min uppmärksamhet direkt. Lite yrvaken sa jag godmorgon till Ninni och sen släppte jag ut hundarna en snabbis så de fick göra vad de behövde.
Sen in och byta på Ninni och ta upp henne. Hon åt och blev nöjd, vi mös och snackade lite innan hon fick leka lite själv i sängen när jag gick ut med hundarna igen för att ge dem mat.
Nu har jag och Ninni suttit och snackat lite till och vi mös till det nu så att hon somnade.
Hon va inte alls på nåt bra humör igår kväll. Ena sekunden va hon glad och flinade med hela huvudet, nästa stund va hon ledsen. Nåt i den lilla kroppen som inte riktigt va bra, men hon va på bra humör idag iaf, så hoppas det är tillbaka som vanligt igen.

Idag ska vi in en runda till Hörby. Jocke ska hjälpa Hasse med nåt tält och då tänkte jag passa på att hälsa på Russi en stund. Kanske ta en liten runda till mamma med. Man märker när hon tycker att det gåt för många dagar mellan besöken när hon ringer två-tre gånger om dagen. Kan ju bli lite väl iblan, så det är nog hög tid att hälsa på henne en sväng med =)
Sen blir det nog lite jobb här hemma med om det inte blir för sent i Hörby, jag vet inte när Jocke skulle va hos Hasse. Vi har lite att såga upp till ved och mer gräs att röja. Nu funkar maskinerna så att vi kan fortsätta iaf och solen skiner så det är lite trevligare att va ute.

Nu ska jag fortsätta kolla filmen som jag började se innan och ta mig en kopp kaffe.


Trög start

En trög start på veckan, regn dytert och grått ute. Inget kul och vi satt bara inne och kurade i soffan igår. Vi va nere och käkade på pizzerian (ovanligt va) och sen körde vi till Mange och Jojjo och hämtade gitarren som Jojjo stämt till mig. Sen vad det bra soffan som gällde igen och jag spelade gitarr och letade lite ackord på nätet. Har faktiskt påbörjat lite övning på en Johnny Cash låt, Hurt. Helt annant än vad är van vid med nybörjarboken där man spelar på en sträng i taget, men det är inget jätte avancerat, så lite kul får man ju ha =)

Idag händer nog lika mycket som igår för min del iaf. Jocke är iväg och jobbar och han kommer nog hem i eftermiddag nån gång.
Jag ska fortsätta att öva och öva på gitarren, jag tycker det är jätte roligt, men jag måste ta och skaffa mig en sån där sak så jag kan stämma den själv, annars skulle jag behöva ha Jojjo här dagligen för att det ska låta bra. Inget kul att spela efter en stund när den har stämt om sig och det lär visst ta ett tag innan den håller sig rätt sen mer än en kvart =)

Eftersom det inte hänt nåt spännande igår eller kommer göra det idag, så får jag ju roa er på nåt sätt, så här kommer lite blandade foto.


Mang skulle nog prova att blåsa i parasollstången... =)





Ninni har roligt =)










Fixar parasollfot =)




Hallo!





Jahapp...




...så kan det gå =) HAHA!! Jag och Jojjo vann, den rundan iaf =)




Bubbe hade hur kul som helst ute på åkern =)



Vilade lite i det höga gräset, ibland såg man inte honom alls när han gömt sig.






Russi. Hennes examensfest.





Kramkalas med moster =)




Alex och jag. Stackaren hade fått en fläskläpp i skolan innan på dagen.




Pappa är inte så glad i att va med på foto..





Mornar till sig hos moster =)





My man! =)





Lite av gästerna




Skruttan busar och myser hos morfar.



Så, det va nog allt för denna gången, tror att jag är ikapp med fotona nu =)

Söndag igen

Veckan har sprungit iväg som vanligt och det är söndag igen...
Jag vaknade första gången vid 5 i morse. Hörde Ninni snacka och kände mig så trött, tyckte att det inte stämde riktigt och när jag tittade på klockan hade jag ju rätt. Fattade inte riktigt vad Ninni va vaken för, men det räckte att jag gav henne nappen, så somnade om gott igen och väckte mig inte igen förrän vid 10-tiden.

Det blev inget bloggande igår, va på väg, men tyckte att det inte kändes så snällt mot Jocke och sätta mig här då. Ni överlever nog ändå.
Lite från helgen som gått då.

Fredag kväll.
Russi tog ju examen och vi firade henne. Lagom med folk va där och det va vår pappa som skötte grillningen. Hamburgare till barnen och grillspett till oss. Gott gott va det och jag och Jocke satt ute och åt, slapp trängas med folket, men sen blev det lite kallat.
Ninni tyckte det va massa roligt folk att titta på, men sen va det dags för en liten vila och hon sov gott i Russi och Andreas säng. Hon vilade lagom så att vi fick i oss maten och sen va det upp igen. Hon satt en stund hos morfar, men han fick dissen sen, det va bättre att sitta i mammas knä och prata med honom. Men hos morster Russi va det inga problem och hon satt och mös i hennes famn en stund innan det va dags för henne att äta.
Jocke åkte tidigare ifrån festen, då han hade lite att göra, men jag och Ninni stannade och fick i oss lite glass och kaffe och godis. Ninni somnade igen och fick sova en stund till i deras säng, men de andra barnen hade lite svårt att förstå att de inte fick va i det rummet då och hundarna va ju själv hemma, så vid 10-tiden tackade jag för mig och vi körde hem.

Lördag.
Igår blev jag lite chockad när jag tittade på klockan när jag vaknade. Hon va inte ens 7. Men där satt Jocke och Ninni i soffan, de va redan uppe. Jocke hade vaknat tidigt och Ninni hade legat där i sin säng och snackat.
Jaha, det va inte mycket annat att göra än att själv gå upp, jag har oftast så svårt för att somna om om jag har vaknat och de andra redan är uppe.
Ninni fick frukost och vi drack kaffe och tog det lite lugnt först. Sen klädde vi alla på oss och gick ut, det va dags för en liten röjning på gården.
Jocke gick loss med röjsågen och vilken skillnad det blev! Nu ser vi all rabarber =)
Jag gick och plockade undan lite och räfsade och donade lite. Kastade lite pinne med Atlas som blev hur glad som helst för det. Han tycker verkligen att det är jätteroligt och nu har det växt upp så pass på åkern, så vi kastar ut pinnarna där. Lite mer sport att hitta den i det höga gräset =)
Ninni satt i vagnen och hade koll på oss, så att vi skötte oss och sen somnade hon, hårt att va arbetsledare.
Sen blev det trädklättring och sågning. Det är en gren som stått och slått mot taket när det blåser, så Jocke klättrade upp i trädet, jag langade upp motorsågen och där satt Jocke på en gran och sågade. Det blev bra och det är bara att låta grenen torka, så har vi lite mer ved där med =)
Jocke kom ner i en bit som tur är och sen gick vi alla in och åt lite lunch. En liten vila på det och sen kom Mange och Jojjo på en kopp kaffe och de hade rulltårta med sig =)

Senare körde Jocke och Mange ner till pizzerian och hämtade pizza till oss och jag och Jojjo körde hem till dem så länge och väntade på att maten skulle komma. Vi åt och sen gjorde jag och Jojjo äppelpaj, Ninni hjälpte till lite och hon fick smaka lite äpple. Men det va igen jättehöjdare, godare när det är blandat med banan som i efterrättsburkarna.
Men hon fick smaka av glassen som pappa åt, nån sorbétglass och ojojoj vad det smakade bra!! Hon blev helt till sig och attakerade glassen och mumsade och sen blev hon helt galen när hon inte fick mer.
Sötunge!
Fotbollen böjade vid 7 och sen lagom till avspark, så va pajen klar. Så gott det va och det blir mer lagom när man bara tar ett äpple och sen 4 gånger mängden deg än vad de säger i raceptet.
Jocke och Mange kollade vidare på fotbollen och jag och Jojjo gick rundan vi innan sa att vi skulle göra.
Fotbollen gick det ju inte så bra i och det behöver vi nte prata mer om.
När jag och Jojjo och Tossi, som vi tog med oss, kom tillbaka så körde vi hem och vi mös bara till det en stund i soffan och tittade på Simpsons innan vi gick och la oss.


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, se om vi träffar Mange och Jojjo en sväng, Jojjo har stämt min gitarr så vi kan ju kanske hämta den iaf så att jag kan fortsätta träna.
Vi ska in en liten runda till Hörby med, vi har fått lite bränne av Salle med, de har rivit sitt staket och det kan vi ju ha till lite nytta iaf.
Nåt utevädet är det ju inte, kallt och blåsigt så det lär inte bli nåt gjort på gården av mig idag kan jag ju säga.

Nu ska jag sätta pålite kaffe, Ninni har fått sin mat, varit uppe och snackat lite och somnat igen, hundarna har fått sitt och varit ute, så nu är det min tur =)


PS. Har en del biilder, men det orkar jag inte fixa nu, ska se om jag kan göra det senare idag DS.


Najs

Tjohoo! Jag har fått vila! Kors i taket, jag gick och la mig för att vila en stund, Jocke kom och kröp ner hos mig sen och jag har fåt vila utan att någon har väckt mig. Ninni har t.o.m låtit mig vila, har själv vilat och vaknade precis =)

Nu ska jag ta ut hundarna och ge dem middag.

Fedag

Fredagen har redan kommit och veckan har sprungit iväg som vanligt.
Igår va vi ju på BVC och Ninni fick sin vaccination. Det gick bättre denna gången, vid första sprutan så tittade hon bara på Gun och sa inte ett pip. Men sen kom den andra sprutan och den är värst, vilket Ninni höll med om. Lissen i ögat blev hon men det gick över ganska snabbt ändå. Hon va så duktig så. När det gäller vikten så hade vi alla fel, hon vägde 5070 och vi ska öka med maten och gröten som hon börjat äta och tycker är så gott, det tar vi fler potioner av. Jag ammar bara henne morgon och kväll nu, resten av målen blir mat och gröt och hon har fått ersättning då min egen mjölk börjat att sina, men nu blir det väl att nästan sluta med ersättningen med och servera gröt då ist. Ninniskrutt börjar bli stora tösen =)

Sen va vi ju och hälsade på Ingegerd! Det va skönt att träffa henne igen och jag hoppas vi kan åka in och hälsa på nåt i nästa vecka med så vi får träffa alla innanför dörr 23.
Ninni hade det hur mysigt som helst i Ingegerds famn =)











Vi körde hem sen och vi vilade alla en stund innan det va dags att köra ner till Vollsjö. Vi skulle kolla in fotbollsklubben där och snacka lite med herrlaget. Jocke har ju velat börja spela fotboll igen ett tag nu och vi känner lite folk där nere, så vi checkade läget och fick tränings schema. Inget super lag det där och lite mer disiplin och lagkänsla skulle behövas, men man får ge det en chans och se hur det är.
Vi ska gå igenom Jockes fotbolls skor och kläder och köpa nytt vad som behövs. Vi ska köpa en box-säck med, så han, och jag med faktiskt, kan börja träna flåset lite.

Efter att vi tittat en stund körde vi upp till pizzerian och käkade och hälsade på innan vi fick köra hem till hundarna igen.
Hemma va det slapp som gällde, vilket inte va fel. Tittade lite på serier och sen vaknade Ninni vid 1-tiden. Hon va hungrig och febern hade kommit. Men den den va inte så hög, kändes lite varm och eftera tt bodyn åkt av och pappa hjälpt till att kyla ner kroppen lite så blev det bättre.
Innan Ninni gick och la sig igen fick hon ligga och mysa hos pappa lite =)



Mamma ringde och väckte mig idag vid 10. Hade gärna sovit längre då vi inte kom i säng förrän vid 3 i natt... Men hundarna ville ut efter att jag pratat med mamma och sen vaknade Ninni och ville ha frukost och nu är klockan snart tolv, så det känns lite väl att gå och lägga sig nu.
Kan kanske få vila en halvtimme sen innan vi kör in till Hörby.
Vi ska in och fira min syster Russi. Hon tar examen idag och det är grillning och firande hemma hos henne vid 18.30. Men det blir inte sent idag, hundarna får vi tänka på och eftersom Ninni hade feber i natt och va uppe en stund så kan hon behöva en kväll nu där hon får somna gott i sin egen säng och slippa vakna av att man sätter henne i bilen och sen tar henne därifrån för att lägga henne.

Mormor ska köpa en babysitter till Ninni nu. Jah har hittat en sån jag vill ha och den finns strax utanför Hörby. Får köra och kolla så den ser bra ut.
Igår ringde jag till neo-avdelingen i Lund för att få en ny tid. Innan när jag ringt, så har det bara varit ett meddelande om att Åse är sjuk. Nu svarade en dam och berättade att Åse fortfarnade är sjukskriven och att se inte kommer ha någon mottagning under sommaren iaf och kanske inte sen heller!!
Tråkigt tycker jag, för det har vrit kul att få komma in där, där de är specialiserade på prematurbarn och vi har ju träffat dem en del om man säger så.
Men vi får se hur det blir.

Nu ska jag ta en kopp kaffe med min käre man.


BVC-tajm

Jag vaknade av att Jocke fick ett sms, men det gjorde inte Jocke, jag ska snart väcka honom för det är dags att sätta igång dagen.
Hundarna har varit ute och de har fått man, Ninni sover fortfarande, vilket jag inte hade väntat mig. Tau att jag vaknade, för jag satte inte klocken då Ninni brukar vakna nån gång vid 8-9 tiden. Klockan 11 ska vi va på BVC, så vi får köra om en timma ugnefär.
Får se om Jocke kan följa med, de har den här bilen de ska iväg med, men jag vet inte om Ljungvall kommer innan vi ska köra eller inte.

Det blev jobb igår när Jocke kom hem, men inget bilande för mig innan dess. Ninni vaknade ju självklart precis när jag la mig ner och sen va det  bara att busa och mysa med henne ist.
Sen när Jocke kom och Ninni hade somnat igen, så gick jag ut och hjälpte Jocke. Han sågade upp och jag högg, sen klöddade motorsågen, så vi fick låna ( en tredje ) Mickes  så att vi kunde bli klara med allt.
Vi lavade allt och klockan 11 va vi klara och vi kände oss nöjda med vår arbete och att det börjar fyllas på ved till höst och vinter.

Nu hör jag att lilla skruttan håller på att vakna, så nu ska jag sätta på kaffe och väcka Jocke med snart.

Sen efter BVC ska vi hälsa på Ingegerd!!! =)=)=)


Happ

Ja, denna dagen börjar lida mot kväll denna med och det har inte hänt så mycket idag, vi har bara varit hemma och tagit det lugnt.
Ninni ( ja och vi) fick besök av morfar i förmiddags. Fast Ninni dissade honom lite först, hon har börjat bli mer och mer mammig nu vissa stunder och då är det helt enkelt inte ok om hon inte är hos mig.
Men när hon sen hade fått äta och vila en stund, så gick det bra att snack lite med morfar med och det va rätt kul att leka flygplan med honom, för han hade fler ljudeffekter än mamma och pappa =)
Det va kul att pappa kom ut, vi träffas inte så jätte ofta, han har fullt upp med golf och annat, men han stannade ett tag och det va roligt.
Sen har vi bara slappat, must i soffan och tittat på The Simpson´s =)

Jocke är iväg och fixar med nån bil nu och Ninni sover. Jag har ätit och blev lite slö nu när jag blev mätt i magen, kanske lägga mig och kolla lite mer Simpson´s och vila tittorna en stund... Ninni va ju uppe klockan 1 i natt och va hungrig och sen igen vid 6-tiden, så jag har blivit väckt mer än vanligt, vilket märks lite idag.

Imorgon ska vi till BVC, så får vi se vad skruttan väger nu =) Hon ska få vaccinationen med och vi får köpa alvedon till henne så slipper hon kanske den värst febern denna gången. Tyckte så synd om henne sist, när hon låg hos mig och kved och pustade.
Morfar gissade på att hon väger 5286 tror jag att det va, nåt på 5200 iaf. Jag tror hon väger mellan 5200 och 5250. Får se =)
Sen ska jag ringa till dörr 23 och höra om vi kan komma och hälsa på en sväng. Vi va en jättesnabb runda och sa hej i söndags efter kalaset, men hundarna behövde komma ut och Ninni skulle ändå ha mat, så det blev bara en snabbis. Så imorgon hoppas jag att vi kan hälsa på ordentligt. Mamma hälsar jag på på fredag eller lördag ist, hon är ju ändå hemma varje dag, så man behöver inte boka direkt =)

Nu ringde Jocke och sa att han fått mer vad av Micke, så det blir nog lite jobb när han kommer tillbaka. Då ska jag passa på att vila mina tittor 10 minuter nu.

Höres!


Grrr

Igår höll jag på att ge upp bloggandet. Satt med inlägget om kalaset i 1 1/2 timme!!
När jag började bli klar och skulle kägga in bilder och göra dem centrerade och så, så började allt klödda. Internet kopplade ner X antal gånger och det jag ändrade i inlägget ändrades i inte när jag sparat utan något helt annat hade flyttat sig och ja jag vet inte allt.
Sen till slut när jag kände hur jag kokade inom mig och det hade gått så långt att jag skulle kunna slänga musen i skärmen, då gav jag upp.
Nu har jag själv inte velat titta på hur inlägget ser ut, om vissa avstånd mellan vissa texter och bilder och så är ok eller inte. Men om det ser lite knas ut, så ber jag om ursäkt, men ni vet iaf varför.

Jag hoppas verkligen inte att det ska fortsätta klödda. Jag får fortfarande blogga via Explorer och bloggen funkar ändå inte som den ska.
Fortsätter det för länge och inte kommer bli till det bättre, så kommer jag eventuellt att byta blogg, kolla rundor på hur andra bloggsidor fungerar.
Ett litet mail till Blogg ska jag skicka iväg för att höra vad som gör att det gämt och ständigt ska va något som inte vill sig.



Idag verkar det fina vädret ha gett upp ännu mer. Igår höll det ju sig iaf på förmiddagen och blev ju bara lite mulet på eftermiddagen. Vi va inne med Ninni hos farmor och farfar. Tvättade och duschade, drack kaffe ute och snackade. Ninni sov gott i sin vagn och vaknade när jag och Jocke skulle köra ner och handla. Men mysa med farmor fick hon göra då och hon hade ätit nästan en hel banan när vi kom tillbaka. Det va inte når kvar alls, duktig kicka, äta är bra =)
Sen fick hon smaka farmors hemmagjorda rabarberkräm. Ninni gillade det och fick med dig hem också. Farmor va så snäll som fyllde en burk och det kommer inte Ninni kunna äta själv, så jag tror nog att jag måste hjälpa till att äta upp den... =)=)=)
Supergod!!

Vet inte vad vi ska göra idag. Vi ska in och hälsa på Dörr 23 idag eller imorgon. Men jag ska inom till mamma med imorgon plus att vi ska på BVC också imorgon. Får ringa och höra hur vi ska lägga upp det hela. Vill ju inte lämna hundarna själva rent för länge heller så vi får dela upp allt.
Nu ska jag iaf ta och hälla upp en kopp kaffe och se om Jocke vill komma upp.


Kalas

Nu vilar alla i familjen utom jag. Ninni har precis ätit och hon somnade gott direkt efter. Visst hade jag kunnat gå och lägga mig och vila jag med, det hade varit ganska skönt, men jag ligger så back med bloggandet så jag passar på att komma ikapp lite ist.

Tänkte först och främs bjuda på lite bilder från i söndags när vi firade Alex.
Klockan 10 va vi där och det va frukostbuffé och efter det givetvis tårta med =) Vi träffades ju så pass tidigt för att Salle skulle få va med och fira, han är ju alltid på jobb annars.


Först va det lite kaffe och mingel som gällde.

Marjo, min äldsta syster myser med Ninni och Födelsegrisen smilar stort =)




 


Jocke och Salle i nån diskussion




 


Min andra syster, Russi och Ninniskrutt =)




Sen va det dags för att äta! Kaffe och nybakade frallor och nåt bröd som Marjo hade bakat, ägg och massa goda korvar och gott kött, olika ostar och pålägg stod på bordet och vi åt och blev mätta. Set va familjen som va samlad och Alex gudmor och gudfar va också där.




Gudmor och Gudfar till Alex


När vi ätit va det dags för Alex att öppna sin present från mamma, pappa och Marko! =)




Gladis som får öppna ett stort paket =)




 


WOW, en ny cyckel!!



Under tiden Alex packade upp sin cykel, satt vi andra och snackade och smälte frukosten lite.





Jag, Ninni och Russi.



 


Marko kunde t.o.m slita sig från datorn en stund och komma ut och snacka lite.


Alex satte direkt Andreas, (Russis sambo) i arbete med att sätta ihop cykeln.




Vi andra satt och tog det chill och solade.













Sen va det minsann dags för tårta!




Finfin chokladtårta. Jättegod, men väldigt mäktig.




Jocke som inte är så glad i tårtor, ryckte ist in och hjälpte till att få ihop cykeln.





Som till slut blev klar. Superglad va Alex som skulle ut och cykla direkt!


 



Marjo fick böja på benen, men jag och Russi står som vanligt. Kolla in så lång Marko har blivit!! Inte klokt.



Det va en trevlig förmiddag med god frukost och god tårta. Trevligt sällskap och vi klarade minsann av att träffas utan att börja tjafsa med varandra. Roligt!
Min lille Alex är inte så liten längre och det märks från gång till gång jag träffar honom egentligen. Hoppas han är nöjd med dagen och att han kan köpa något fint för alla pengar han fick i present och som han sparat ihop. En ny skatebord tror jag att han skulle köpa =)


Fredag del 2

Del 2 av fredagen är kvällens händelser. Vi körde ju in till Crille och öl hade vi med oss. Crille hade med varit på bolagen och handlat öl och cider.
Lite UFC spelande och karlarna drack gott, jag väntade tills jag hade ammat, sen tog jag med en cider. Det va en ny sort, och den va helt ok.


Gollar!



Löööv!



Fining!!



HAHA, lätt den fulaste bilden vi har på Ninni =)




Vi skulle käka lite med och det blev klubbat att planka på Rubis hade suttit fint. Vi traskade dit och Crille hade redan börjat bli lite rund om fötterna =)
Vi beställde och under tiden maten blev klar så skulle det tas en snapps, en "Macho-snapps". OK, vad är det då?
Bartendern började blanda tilt nåt men lång tid og det inte, för den innehöll bara två ingredienser. Tequila och tabasco.
Ja, precis, fy fan!
Och det är precis vad den smakade med. Jocke och Crille drog i sig sina och jag väntade lite. Men jag fick inte i mig hela ändå, för det va den äckligaste snapps jag någonsin druckit. Jag klarar av starkt och så, men denna smakade äckligt! Så nej tack, den drack jag inte.

Sen va maten klar och vi åt. Maten va ok, men som många gör med fläskfilé, så va den lite för välstekt. Men vilken potatismos, den va hur god som helst!
När vi ätit och Crille hade drygat sig klart i baren, så gick vi. Men med oss fick vi en massa nya askfat, hon som jobbade frågade om vi behövde, så jepp ok. Tack.


Mys pys!









Va ska vi ha?


Jocke träffade folk han kände som han inte träffat på ett tag, Ninni hade kul =)


Vi gick ner till Off Side en runda med. Där va inte mycket folk, men i lilla hålan Hörby så känner ju alla alla... Trevligt folk och Ninni va ju hur poppis som helst =)
Vi träffade lite nytt folk med, hur trevligt som helst och Ninni charmade dem alla =)

När de stängde där så gick Crille ner på Valvet en sväng och Jocke hämtade honom sen så vi kunde gå hem igen.
Vid detta laget va Crille full. Vet inte hur mycket han hade druckit, men undan gick det iaf  =)
Jocke hade med druckit en del, men inte alls i takt och mängd som Mr. Crille, å han va bara sådär lagom lullig och härlig =)
Vi kom hem och Ninni somnade gott i sängen. Vi satt och snackade lite innan vi började känna oss trötta och begav oss hem. Crille hade bjudit upp en sina grannar med och fortsatte nog när vi hade åkt med =) Full och glad va han.

Vi pratade med Crille dagen efter och han mådde inte bra, hade minsann kräkit och va inte på topp. Han hade tvätt-tid med klockan två och innan dess skulle han fira sin mamma. Glad att jag inte va Crille i söndags!

Vi hade en trevlig kväll och det va roligt att träffas igen, vilket vi bestämt att vi får se till att bli bättre på nu framöver.

Tack Crille för allt och en trevlig kväll!!


Fredagen del 1

Egentligen är det så fint vädet så att jag vill sita i stolen och dricka en kopp kaffe nu, men ni har fått vänta och jag har slarvat nån dagar nu med bloggen och fixar till det ist.
Har ju lite att ta igen och en del bilder att lägga upp.

Ninni sover fortfarande, hon va uppe vid 6-tiden och åt och somnade igen. Det va ett tag sen nu jag behövde gå upp vid den tiden med henne, hon brukar gå upp vid 8-9-tiden. Men nu tror jag att hon kommer sova en timme till iaf.

Nu så.

Fedag del 1.

Jag gick upp vid 9 och började göra mig iordning, Ninni vaknade och fick frukost och sen väckte jag Jocke. Vi drack lite kaffe och sen packade vi in oss i bilen och tog fart mot Entré!










Eftersom det är vägarbete i Lund, så ville vi inte komma i näheten av det och skulle köra via Staffanstorp. Dock tog det lite tid innan vi kom så pass långt, för vägarna gick inte riktigt i den riktning som vi ville.
Men, vi kom dit och på vägen hann vi bli hungriga så frukost på McDonalds fick det bli. Inte den nyttigaste men men.










När vi ätit klart, körde vi vidare och efter att vi klöddat lite till med vägarna, så kom vi till slut fram till Entré. Vi hittade en parkering och packade ner Ninni vagnen. Jocke började bli lite nervös och må lite halvkass nu. Mycket folk och såna här ställen är inte på favoritlistan direkt.




Vi började vår lilla runda på det omtalade Entré, men den där wow-känslan fick vi som sagt inte. När de bygger nytt nuförtiden så gör de affärerna mindre och mindre verkar det som. Ja, där va fint, men det va bara att åka hiss upp och ner och rulltrappor tillbaka. Hade affärerna varit större och om de kanske kunde fått dit nån ny affär så hade jag tyckt bättre om det hela, men det kändes lite rörigt och bökigt på nåt vis.
Min syster har varit där med Alex oxh tittat på bio och på så sett kan jag tänka mig att det är perfekt. Allt är under ett tak och nära och barnen har ju ett jättefint lekland. Så att ta en dag där i kombination med bio kan va ok.
Jag hittade ett par byxor, ett linne och två toppar och givetvis min mascara. Tack Hjärtat!!
Efter lite mer än en timme, så kände vi redan att vi kunde det där och vi körde hem igen.
Ännu en gång så gick inte vägaran som vi ville, men vi tog en liten roadtrip som hemfärd
På vägen upptäckte jag en sak. Behöver kanske inte nämna det här för Jocke blev deppo och ringde hela sin familj och berättade.
Fina vägar körde vi och fint väder va det.








När vi kom hem fick hundarna springa av sig lite och Ninni åt. Senare körde vi in till Hörby för att träffa Crille. Men det får bli del 2 av fredagen, för nu är hela familjen vaken och jag har fått kaffet upphällt.

Idag är det solen som gäller =)


RSS 2.0