Nyår

Gott Nytt År önskar jag er alla!!
Hoppas att ni får en trevlig kväll och natt.

Snart är Jocke hemma, ska bli 4 rätters middag av Jocke =)
Jag har städat nyårsfint här idag.



Paus tack...

Nu känns förkyldningen verkligen av...och det gjorde nog inte saken bättre av allt fix med veden igår...kroppen och huvudet vill ta en paus. Bara få va ifrånkopplad ett litet tag. Är sådär småflummig i huvudet.
Men det får lösa sig på det viset att jag tackar för mig när Ninni vilar idag. Skiter i veden då, det kan jag och Ninni fixa när hon vaknat igen. Jag har inte haft orken till det än idag.
Vi är lite förkylda alla tre här hemma, men Ninni har ju samma ork som alltid, så hon kan tycka att jag är litt tradi idag...men då blir hon glad om hon får hjälpa till med veden senare i eftermiddag. Hon ville ge sig på det redan när vi va nere och hämtade upp lite mer ved.
När vi kom upp igen gick hon och tog på sig sina stövlar för att "jobba", som hon sa =)
Gullis!

Lillan ligger här och myser, hon är fortfarande lite snuvig hon med, stackaren, inte lätt när man är så liten. Ninni går själv och hämtar papper och snuter sig, sen spolar hon ner det i toaletten =)

Bil. Nej vi har ju inte hittat nån än. Vi är ju inne på volvo spåret, men han i Sjöbo svarar ju inte och vi vill inte lägga alla pengar på bil. Annat vi skulle vilja göra med.
Jag vet inte hur vi gör, kollade rundor lite igår och lär väl fortsätta idag.

Så, dags för Ninni att ta sig en vila snart, nu har hon srivit färdig på sin adventskalender som hon tittar i dagligen för att se om där kanske finns mer...nu skriver hon på baksidan ist =)



Massa ved...

Ja, som vi har fixat!!
Nästan all ved kom ner i källaren, hann inte med riktigt allt, men det lilla som ligger kvar i trappen tar vi sen. Resten är nerer, dock lite kvar som måste staplas. Annars allt klart. Duktiga vi!
Och bra ved är det med, värmer jättebra!
Isolerat har det blivit med nere i källare, Jocke och Mange fixade det nu ikväll efter att vi ätit kinamat =) GOTT!
Ninni kom i säng lite senare än hon gjort innan i veckan, så hon tar nog en sovmorgon imoron. Men har jag orken direkt, så kan jag stapla klart veden då innan hon vaknar.

Nån bil har det inte blivit än. Han i Sjöbo svarar inte....pucko!! Och annonsen är ju kvar... Vi raggar vidare!

Jocke har köpt sig en julklapp idag, en ny ficklampa. En eftersökslampa. Lyser skarp som fan får jag tillägga...
Glad är Jocke för den och det är ju det som är huvudsaken. Han har en viss grej för ficklampor. Skulle kunna ha hur många som helst tror jag =)

Nu ska det bli chill och mys i soffan för vår del...vi hörs imorgon gott folk. Ha det så bra!



Ninni och jag minsann rätt flitiga på bage...

Ninni och jag minsann rätt flitiga på bagerifronten. Brödet står och jäser, när Lillan har ätit, så blir det lagom att göra bullarna vars deg står och jäser nu :-) Ninni har varit så duktig så, hon hällde mjöl och jag vispade. Ja hon smakade ju lite med, måste nån ju :-) Jocke är på väg från Kristianstad, hundburen fick han inte med sig, bagageluckan gick inte att få upp. Synd. Men han är på G neråt iaf och ska hämta släp och ved :-)


Finaste töesrna!

Ninni mumsar på russin och tittar på Shrek =)












Lill-loppan =)









Vi Älskar Er Så Det Värker I Kroppen Våra Fina Töser, Ni Är Underbara!!!



Får kläm på det!

Nu har vi kommit upp vid 9-tiden hela veckan, vi börjar minsann få kläm på att komma upp i tid nu =)
Det får vi se till att fortsätta med. Inte för att vi är så superaktiva under förmiddagen, men man får iaf lite mer gjort och ska man något, så blir det iaf av lite tidigare. Som igår, vi kom inte ut förrän rätt sent ändå, men tog sin tid innan vi va klara med allt och Lillan hade ätit.
Nu sitter Ninni i ena soffan och jag i den andra, med våra datorer i knät =)

...

Nja, nu tittar hon på Shrek, jag har snackat med Jocke och hållt honom lite sällskap på vägen upp till Kristianstad. Han ska hämta sakerna i Volvon (R.I.P) och kommer han nog hemom och lämnar det. Eller så fixar han med veden direkt.
Han med veden hade bara ett släp med ved nu sålänge...men det räcker ett tag iaf.
Så de blir att stapla ved idag igen. Vi ska försöka få in så mycket vi kan i källaren, fylla upp i pannrummet med.

Min näsa den rinner...och jag har fått lite av hostan. Går det som jag vill nu, så blir det inte mycket värre, nån dag med hosta och sen över =)

Jag tror minsann att jag ska baka ett bröd nu...så kan vi mumsa på det sen idag när Jocke kommer hem kanske =)



Hmm...

Ja, lite blandade känslor idag. Känner mig inte helt på topp själv, men jag hoppas att nån förkyldning inte utvecklar sig mer så jag slipper det iaf. Bara så drygt!
Efter lite om och men med skottning för att få ut hundarna och så, så kom jag och töserna ut. Vi gick bort till grannen och pratade med dem. Sen blev det inte mycket mer av utomhusvistelsen....för mitt i allt när vi stod där och pratade, så kom Atlas springandes på vägen.........japp, han hade klättrat/hoppat över hundgårds-staketet!!
Jag fick inte honom igen. Såg att de inte hade trampat ner snön som de brukar, så de står ju lite högre nu.
Jag skottade undan lite och sen gick jag tillbaka igen. Vi pratade klart och Ninni och jag tog scootern och gick tillbaka till backen som är på andra sidan vägen om vårt hus.
Men vi hann inte göra mycket, Atlas kom springandes igen. Från andra hållet kom två hundar. Lösa!
Fan....Atlas sprang förbi oss och fram till de två, vilket det visade sig va två tikar och den ena höglöpte. Hehe...inte så bra.
Men ägaren gick tillbaka och jag tog med mig Atlas, in med honom i huset ist och där va vår utestund över.....
Fan asså!
In med Ninni, som först inte ville. Hon vände när vi nästan va vid trappan. Vi hade ju bestämt att vi skulle till affären och dit va hon på väg...fick locka henne med russin och ett par chipsbitar.
Sen ut och hämta in Cox och sen har dagen varit sådär.
Nu har Atlas lärt sig att han kan ta sig över, så det lär han fortsätta med.

Nåja. Jocke kom hem, vi åt och sen när Ninni gått och lagt sig, så fixade Jocke till värmepumpen i källaren som frusit och vi tätade dörren och fönstret provisoriskt. Jocke ska köpa isolering imorgon, så det kan bli redit gjort, så håller sig värmen bättre underifrån här.
Sen nästa år får vi ju nya fönster =)

Nu sitter vi här och ugglar...imorgon är Jocke ledig med röven full ändå. Men det kommer bli massa fixat =)

Ha de, hörs!!



En liten testrunda:) bloggar från mobilen ...

En liten testrunda:) bloggar från mobilen nu med sms. Får se hur det blir, så kan det ju bli lite mer direktbloggning då och då :)


Aj idag med

Japp, jag är förkyld. Har ont i halsen idag med, så det dricks nu te med honung =)
Lillan har ju med varit lite snorig nån dagar, dock är hon lite bättre nu. Skönt!

Ninni sitter i soffan och mummsar på lite russin. Hon ville smaka på mitt te, men det tyckte hon nog inte va nån höjdare.
Shrek är på och det är så kul att lyssna på henne när de scener kommer som hon tycker bäst om. Som nu, har Shrek och Åsnan kommit till sottet för att rädda Fiona. Åsnan upptäcker draken och Ninni:
"Å ååu, daoken....å åååu åsan, akta..pring!!...geek kommer...å åååu!"
Underbart! =)

Nu ska vi bara komma igång och äta lite frukost, sen ska jag ut med hundarna i gården och vi ska ge oss ut och skotta lite och bort till en av grannarna som handlar ved från det stället som jag inte har nummret till. Se om vi kan få det och höra om de har ved. Inte så långt att köra ju, annars får det bli han på andra sidan Hörby.

Jocke är ledig imorgon. Måste få en massa gjort, hämta ved, hämta saker i Volvon och sen kanske det blir en bil till mig med imorgon om allt går bra =)

Så, nu ska vi sätta fart här hemma!



Aj...

Har inte blivit städat idag. Klaffade inte som jag ville och ut kom vi inte heller. Blev för mörkt när vi väl hade ätit och Lillan med hade fått mat i sig och snackat lite.
Men det kommer ju en morgondag och vi har ju inte direkt något planerat, så städning imorgon då ist kanske?

Blev så frusen innan. Kröp ner under filten när Ninni satt med sin dator. Hon gav pianot till mig, så där satt vi och plinkade e stund innan Ninni gick och ritade. Jag satt kvar under filten och fick upp ärmen.
Ont i halsen, sådär irriterat.
Drygt, har inte lust eller tid att bli förkyld. Som vanligt, när har man det egentligen... :D
Så nu sitter jag här med en kopp te med honung i, se om det kan lena upp lite.

Jocke jobbar fortfarande. Saknar honom, har varit så skönt att ha honom hemma dessa dagarna under helgen.
Hoppas han kommer hem innan jag somnar, är rätt trött faktiskt. Trots att jag inte gjort nåt speciellt idag. Hänger nog i lite sen i lördags med, blev ju rätt sent.

Nu ska jag lulla vidare en sväng på nätet, bajbaj...



Sorry!!

Kom på mig själv med att känna mig lite dum och otacksam...förlåt!
Så jag vill säga till alla för fina klappar och för julhelgen:

Tack ska ni ha!!!!
Ninni och Lillan är kanonnöjda och glada för klapparna de fått!!!
Ja, vi med =)



Inte kommit så långt...

Akt två i städningen har inte börjat än...haha.
Har suttit här framför datorn ist och fixat lite. Ringt rundor till folk som har ved och kommit fram till att en man ute nånstans på andra sidan Hörby nog är bästa alternativet. Har inte helt farligt pris heller med tanke på säsongen och vilken kyla vi har.

Sen har räkningarna betalats. Alltid lika kul. (känn ironin sprudla gemon skärmen är ni snälla...)
Men tevligare än på länge om jag får säga så, hehe =)
Vi har fått pengarna för bilen nu (R.I.P Bettan) så en del kvar på kontot trots räkningarna iaf, hihi =)
Så, nu kan vi på mer allvar leta bil. Bil nummer 1 har vi redan fixat. En billig en som är bra och som Jocke trivs bra med. Så vi ska hitta en till mig med, så har vi två bilar och slipper klödda =)
Får se vad det blir för en.

Nu ska jag ta mig ner och påbörja akt två. Har suttit och väntat på om Jocke kunde ringa, men han är nog på ett jobb, så jag går ner och städar sålänge så det blir gjort iaf. Sen ska jag och Ninni ut i snön =)



Akt två

Så, köket blev fixat, sen satte vi oss och åt frukost och jag satte på kaffet, då Mange va på väg.
Frukost i magen och sen kom Mange och det blev kaffe och cheesecake, snack och Ninni fick visat sin dator, pianot och gitarre =)

Mange gick precis. Eller rättare sagt, han kasade ner för altantrappan, som jag sa till honom, tur han är lång så det inte blev så långt för honom att kasa =)
Ingen skada skedd iaf!
Andra dörren går inte att använda mer nu...den har klöddat innan med att stänga och nu när Mange kom så gick handtaget av. Bakdörren går att använda, men jag får ge mig ut och skotta först då. Kan jag göra när Lillan somnat, ska skotta altantrappan med så man slipper åka kana.
Ninni gick precis och vilade. Dock har inte Lillan somnat än, så får vänta med utomhus-sysslorna. Ska ner och städa golven, är rätt skitit nu efter vi tog in ved igår.
Skotta kan jag göra när Ninni vaknat igen, så kan vi leka lite ute i snön med =) Jocke gjorde en backe och trappsteg till henne igår på en av snöhögarna efter plogandet =)

Ja, när jag ändå sitter här nu och väntar, så kan ni ju få julhelgen med lite kortfattat.

Julafton firade vi hemma. En lugnare julafton får ni ju leta efter!!
Jocke va och handlade och fixade på förmiddagen, sen tog vi det bara lugnt och när töserna vilade, så gjorde vi med det =)
Upp sen och vi skulle göra knäck och kola.
Knäck blev det inte så mycket med...bunken tålde inte micron...började lukta bränt och det va knäcksmet blandat med plast som rann i micron...hehe.
Men kola ist då....japp, ner i kastrullen med allt och Jocke la till lite hemliga ingredienser och sen fick det puttra medans Jocke började med maten.
Kolan blev sketago!!!!
Ska göra mer sen i veckan =)
Sen julmiddag, ja det som vi äter, alltså inget superjulbord om jag säger så.
Mat i magen och sen blev det klappöppning!
Jag och töserna hade redan fått klappar av Jocke när han kom hem. Töserna fick varsitt jättefint armband med hjärtan och jag blev ännu mer guldklädd!!! =)
En Bismark fotlänk!!!
Han skämmer bort mig min fine man =)

Ja, Ninni öppnade paket efter paket. En dator av farmor och farfar Fribbe. Överlycklig blev Ninni och när Jocke snällt sa till henne att det fanns mer paket att öppna och försökte lägga undan datorn, så blev det liv i luckan!
"Min, Ninnis, NEEEEJ!!!"
Dator poppis - check!
Men sen fick vi henne att fortsätta med klapparna och hon tyckte om allt, sken upp och tyckte det va skoj att öppna paket igen.
Lillans öppnade jag med Lillan senare när Ninni lagt sig.
Efter undanplockning och så, så...somnade vi. Hehe.
Jocke hann somna när jag ammade Lillan och jag tittade bara lite på TV sen innan jag knoppade in.

Lördagen. Ja, Jocke va lite bitter på julen överlag. Och lite extra bitter då småsaker fattades. Detta ordnade upp sig under denna dag =)
Vi hade över Maria, Danny, Amelia och Jonas på middag. Jocke lagade den och shit vad god den blev!!! Super!
Vi drack gott och åt gott. Ersättning till Lillan, så jag drack faktiskt med lite.
Mange kom med på kvällen och det va en kanonkväll. Hade så trevligt!
Ninni vaknade till och jag gick upp till henne. Frågade efter pappa och jag tror hon va inställd på att han inte skulle va hemma när hon vaknade sen. Han hade ju varit ledig sina två dagar nu som en vanlig helg...
Jocke gick upp, tog in henne i sängen och jag satt här och snackade vidare med Maria och Danny.
När de skulle bege sig, så kom helt plötsligt Ninni ner för trappan...Jocke hade somnat då Ninni hade gjort det. Men Ninni hade visst vaknat igen och där kom hon =)
Vi vinkade hejdå till familjen Eckhoff och mös lite innan jag gick för att lägga henne igen. Men hon vill einte sova, hade vaknat till för mycket. Va lite gnälligt innan hon gav med sig...
Så. Vid 3 tiden fick jag somnat.

Igår. En väldigt lugn dag. Förutom att vi tog in sista veden från garaget. Nu är det inne iaf och nu idag ska jag ringa och se vart vi kan skaffa mer. Finns ett par annonser på Blocket från Hörby, så jag ska ringa dem. Annars ska det finnas ett ställe här ute, men har inte nummret dit.
Hittar väl nåt iaf.
Ett kvällsbad blev det med igår, vi klämde ner oss alla tre =) Men fy fan vad kallt det är i kvällaren!! Luftpumpen vill inte....jag har skottat kring den, men den har nog frusit. Ska ut och ta mig en titt på den med idag.

Så. Bilder får ni sen, de pallar jag inte fixa nu.
Nu ska jag resa mig och komma igång med akt två i städningen =)



Tid?

Jag har inte slutat blogga, jag skiter inte i er. Eller jo, lite gör jag ju visserligen...iaf nu, har inte haft tiden att sätta mig här och skriva.
Har inte det nu heller, men ville iaf säga hej och att jag saknar era tysta munnar lite ;-D

Helgen  över och Ninni vaknar nu hör jag. Vi ska städa idag!
Behövs!
Ska inviga nya moppen Jocke kom hem med till mig häromdagen. Den andra gick sönder...
Men en kopp kaffe och Ninnismys först, sen kommer Mange på en kaffe =)



Julhelg

Julhelgen är här och igår va det julafton. Jag tänker inte sitta och skriva om allt nu. Så ni får ett julhelgsinlägg eller nåt senare med bilder såklart! =)

Hoppas ni ala hade det bra igår och får en fortsatt bra helg!!!



Litta gladare!

Jepp, nu blev jag gladare, Jocke har inte jouren imorgon!! =)
Jörgen tar den ist. Tack!
Familjemysdag hela dagen imorgon!!!



Lille julafton...

Ja, man brukar väl göra något speciellt av denna dagen egentligen. Men det har inte vi, det har varit som vilken annan dag som helst. Förutom allt klödd i morse...hehe.

Men, vi har bakat bröd idag jag och Ninni =)
Fasters recept, men jag la till solrosfrön denna gången, får se hur det smakar. Kanske mög! Men då vet jag iaf att jag inte ska använda det fler ggr iaf =)


Ninni hjälpte till vad hon kunde =) Sen åt hon mjöl...



När degen jäste, klaffade allt så bra så att Lillan åt och sen va vi klara när degen jäst klart =)
Jag gjorde brödet, Ninni fick en liten bit deg att knåda, men den åt hon upp. Misstänkte ju detta, så hon fick som tur är bara en liten, liten bit. Hade nog kunnat bli lite ajaj i magen annars...


Färdigt!



Sen gjorde jag varma mackor i ugn när vi ändå hade värmen i ugnen.
Vi åt inne i storarummet idag, mys =)
Maria kom innan ikväll en liten runda och lämnade klappar. Strax efter hon hade gått såg jag att hennes fotspår redan hade försvunnit...det blåser som attan och blir ju inte bättre av att det snöat hela dagen med...

Lillan har varit på ett lysande humör idag, skrattat och snackat och vi har myst alla tre framför kaminen på Lillans babygym. Har tagit bort bågen när jag tvättat den, sen har den inte kommit på igen, så vi kan ligga där och mysa.

Hundarna har varit rätt lugna och trevliga här inne idag. Ute har de haft smått problem med att ta sig fram...vi kan snart inte se vårt staket längre, så det är rätt mycket snö nu...de får kämpa på =)


Han har sin egen lilla stil =)



Cox med, han har inte slutat ligga rak lång än...



Blir nog en väldigt lugn kväll. Jocke är på G hemåt, tack och lov i en bit!
Fick reda på att de dragit upp nästan 500 bilar mellan Tomelilla och Simrishamn idag och jag har haft lite koll på Trafikverkets hemsida under dagen och där är det "röda" vägar från Hörby och neråt. Så när han va på väg ner till Ystad hade jag lite halvont i magen...
Men han är på väg, ropar inte hej förrän han kommer innanför dörren, för då händer det säkert nåt.

HA. Ja, det måste jag ju berätta!!
Jag kom in, hör musiken i början av Shrek, Ninni säger stolt "titta geek, Ninni fissa". Hon har fått igång filmen!!!
Den hade stått på, så jag vet inte om den hade tagit slut eller hur långt filmen hade gått när Ninni gick och satte sig i soffan, men hon hade tryckt och fixat (vilket hon vet att hon inte får, men struntar i att veta ibland) och där va Shrek, från början.
Inte klokt!
Hon va jättenöjd och jag tappade hakan. =)
Annars, när det är Mumin hon tittar på och har en sån stund där hon struntar i att hon vet att hon inte får trycka på knapparna, så brukar det bli att hon ökar farten på filmen. Låter lite kul när de finskbrytande trollen babblar på i full fart :D
Räkna till 5 kan hon med snart!!!
Till 3 har hon kunnat ett tag, men igår kom hon till 4!! Sen sa hon 5 bara sådär och nu är hon inne på 1,2...5. Så hon ska bara få dem i rätt ordning och inte hoppa över de andra siffrorna =)
Färgerna börjar hon få bra koll på med. Vissa bättre än andra såklart och inte alla möjliga färger då...men vit, gul, grön, blå, röd, rosa klämmer hon! =)
Rätt grym vår tös!

Så gott folk, imorgon är det julafton. Vi kommer bara ta det lugnt med en samlad familj här hemma. Och jag kommer gå och hoppas på att Jocke inte får en massa jourjobb.
Om vi inte höres imorgon, så önskar jag er alla en riktigt god jul, en bra, fin och trevlig dag!



Snö i mängder!

Ja, det snöar, massor!!!
Jocke fick igång bilen i morse, men kom ingenstans för det. Snö, snö, snö överallt!
Han försökte och försökte, jag gick ut och gjorde...ja...inte mycket som hjälpte iaf. Men Jocke fick lite kaffe iaf =)
Han ringde Micke som kom med sin 4-hjuls drivna bil...den satte sig den med...
Men den kom loss och sen kom en traktor, som brukar ploga vägen här ibland. Så han hjälpte dem att dra upp jobbebilen till vägen =)
Sen plogade han våran gemonfart med! En peng för det, så han kommer ploga igenom vårt med i fortsättningen när han ändå kör här förbi =)
Skönt!

Åsa kom. Men fick köra igen. Inte lönt att chansa för myclet i detta vädret, alla barnen i bilen med ju!
Så cheesecake blev det inte fikat på, då kan vi ha den imorgon ist och mumsa på =)
Får göra cheesecake till Baronfamiljen sen igen =)

Ja, Jocke kom iväg och jobbade, de har två jobb i Höör. Men sen har de ett jobb i Ystad...inget jag gillar övermycket direkt.
De avråder folk att köra åt det hållet, kan inte garantera att vägarna hålls bra. Blåser ju så mycket. Och de håller på att dra upp bilar som kört av...
Får väl se hur det blir.

Ninni vilar nu, Lillan har precis vaknat igen och ligger här och tuggar på sitt finger och snackar lite =)

Blir en lugn mysdag idag. Har dammat lite och städat toaletten. Ska plocka undan lite och damma lite till sen, men annars händer inte mycket.
Kan ju se om vi kanske bakar gifflarna. Får se lite vilket humör Ninni viknar med. Hon är ju inte dålig längre, men igår eftermiddag va hon gnällig och väldigt klängig, skulle helst bli buren hela tiden eller så skulle hon sitta tätt intill mig i soffan.
Under förmiddagen har hon varit ganska pigg och glad, så vi ser vad som händer sen.

Nu ska jag iaf ha mig en kopp kaffe!



Flitig!

Känner att jag ändå varit rätt flitig idag!
Lillan sov längre än jag vantat mig innan i eftermiddags, så jag och Ninni hann ju med tvätt, disk, kök!
Sen blev Ninni trött igen, så hon gick och vilade en sväng. Lillan klaffade det hela med att vakna och va hungrig.
Så mat till henne, lite mys och snack och sen slocknade hon gott igen.
Då va det bara att ta med hundarna ut, släppa dem i gården och börja skotta en gång mellan garaget och källaren och jag fick fram källartrappan med, den fanns där under all snön minsann! =)
Sen va det bara att traska, fram och tillbaka....fram och tillbaka...några lass ved med rullebören blev det avlastat och sen in i källaren med det för stapling.
Jag hann nästan tömma garaget. Men Ninni vaknade och jag tyckte inte det kändes direkt lönt att dra ut henne för det lilla som är kvar att köra.
Men vi har ved inne nu iaf för nästan en vecka, så vi klarar oss ju!
Efter lite mys, så blev det lite toast i magen. Och varm bojboj, mmmm!
Dammsugade gjorde vi se, så klart gick Ninni med sin och jag med min, hon är så flitig hon med!. Hon flyttar på skorna i hallen, dammsugar och ställer tillbaka dem sen igen. Möjligen i lite mer oordning än innan, men vad gör det!

Åsa och barnen kommer imorgon och hälsar på! Mycket trevligt!!
Jag skulle ju ha varit där med lussekatter och peppisar, men lite svårt utan bil. Så nu kommer de hit ist och då fick jag och Ninni anledningen till att baka cheesecake igen =)
Hade först tänkt göra det med peppisar ist för digestivekex, men Jocke tyckte inte det lät som en bra idé, så jag har gjort en combo-cheesecake!
Halva med digestivekex och halva med mariekex blandade med bojboj (Jockes idé), så vi får se hur det blir =)
Jag ska ta en bit papparkaka i munnen tillsammans med själva smeten imorgon, så vet man sen om det är lönt att göra med peppisar sen nån gång =)

Så morgondagen är bokad, lek snack och fika. Blir nog lite plock-undan och dammning imorgon med, så är här fint inför julafton =)

Jocke sliter som ett djur idag, han är inte hemma än och jag tror inte han är hemma än på en timme eller två...han lär va sliten när han kommer hem. Fy, kan bara tänka mig hur han kommer känna sig imorgon när klockan ringer...jag hoppas verkligen att bilen inte klöddar för honom imorgon med. Inget kul att starta dagen med!

Jag ska gå och ladda kaffekokaren till Jocke så han bara kan trycka på knappen imorgon bitti, lägga in lite mer ved i kaminen, lägga mig här på soffan och bara pusta ut, för nu är jag rätt trött. Kommer nog somna...



Upp tidigt

Vaknar av att Jocke går upp, sen ringer klockan med.
Upp och hoppa!
Kaffe, sen göra oss klara och Ann kom hit. Hon va här med töserna när vi körde in till Hörby, till socialen och blev klara med papprena om Lillan. Så nu är Jocke pappa till henne enligt lag med =)
Så va det klart.
Sen körde vi hem och Jocke skulle föröka få igång sin jobbebil igen. Den ville inte innan. Inte nu heller...han fick byta betteri med ett annat han använder till agregatet och sen på med en värme och efter ett tag hade allt tinat upp och ville som han.
Sen for Jocke iväg och jobbade.
Ninni som legat och vilat vaknade lagom för att få säga hejdå till Pappsen. Hon vaknade till ordentligt mysandes i soffan och nu har vi lekt lite. Ska ner och fixa med bettefinne snart och fixa till i köket. Dammsuga får vi med göra idag. Men vårt jobb idag är att fylla på med ved i källaren. Det har gått åt lite fortare denna omgången, har ju bara blivit kallare och kallare. I natt har det varit nog -20 till -25 grader, inte klokt. Svinkallt!!

Jocke kommer nog jobba till sent ikväll. Han kom ju iväg senare och de har en del jobb som ligger bokade idag. Men de skulle försöka få väck vad de kunde idag, så de slipper ha rent övermycket imorgon.
Sen är det julatton och ledigt =)
Men Jocke har jouren...visst är det fina pengar om det kommer in jobb, men hoppas bara att de isf kommer så lämpligt som möjligt, om jag säger så.

Julen firar vi hemma. Har ju ingen bil, så vi kommer ingenstans och hundarna kan vi inte lämna hemma själva, så det hjälper inte att låna nån bil eller att bli hämtade. Annars hade det nog blivit att vi hade firat hos svärmor och svärfar.
Men en hemmajul kommer bli mysig med. Lugnt och skönt, vi gör det vi vill, när vi vill och familjen är ju samlad.
Inte för att vi kan skryta om att vi har nån överdriven julkänsla, men dagen kommer ju ändå.

Så, ni ska få lite bilder från vår lilla promenix igår, sen ska vi ner till bettefinne.


Soligt och fint vinterväder






Ninni åker på =)






Ett vink-vink-foto vi skickade till Pappsen, Lillan sussar gott innanför min jacka =)













Solig fin tisdag

Mer snö har det kommit, nog minst en 5-7 centimeter, fluffigt och fint ligget det överallt. Solen skiner och det är jättefint väder!
Det blev en sen natt, så lite trött är man allt, speciellt stackars Jocke som inte fick mer än nån timmes sömn innan det va dags för honom att jobba.
Ninni hade riktig sovmorgon idag, så jag fick nån timme extra =)

Lillan vilar nu, mätt och belåten och har snackat och haft sig, myst med Ninni i soffan och sen blev hon trött.
Ninni och jag har ätit macka med ost. "tack, tack baten! Bett magen!" sa Ninni när hon va klar och ställde tallriken på bordet. Va inte mycket hon åt, lite hade hon kastat till Cox som såg rätt nöjd ut...
Ninni blir bättre och bättre och piggare. Skönt!
Inte helt bra i magen än, men hon har fått tillbaka apptiten, så den kommer nog igång snart den med. Hon åt ok igår för att va lite halvkass fortfarande. Hon åt t.o.m middag!
Välling på kvällen, nej tack,men det slank ner idag iaf och nu lite macka, så hon kommer nog äta bra idag med =)

Jag ska bara dricka upp mitt kaffe, sen ska jag ut och skotta hundgården lite, så åker hundarna ut!!
Jag och Ninni ska ut och leka i snön! =)



Bilspaning...

Japp, vi kollar bilar för fullt....får se vad det blir, rätt svårt.
Blev lite småkär i en bil... =)

Nu CSI och julmust!! Är ju bara så gott!!!!



Snö och Scooter!!

Nu ska vi se om jag kan lägga upp lite bilder och filmklipp när Ninni ändå sitter och myser i soffan till Mumin =)


Lite klipp från kvällen Ninni hade sin scooter-premär =)
Ska ju erkänna att vi åkte allihopa, ja vi gjorde våra försök och jag åkte när Jocke sprang, fan vad roligt det är, man växer aldrig upp från sånt =)
(här hör ni nog även vad vår lilla tös har lärt sig för "fina" ord....haha)

Ninnis första tur:

KLICK

KLICK



Pappsen gör sina fösök:

KLICK

KLICK



Ninni blir mer våghalsig:

KLICK


Sen från idag när Ninni klättrade i snön och hälsade på farbrorn som kom gående =)

KLICK


Och sen nån bilder =)

Kör in scootern inomhus först =)



Sen lite rally ute =)



Lillan i sin fina sitter =)



Lillan hade det varmt och skönt i sjalen och sov så gott idag när vi va ute och gick =)



Medans storasyster lekte och kastade snöbollar =)




Hundarna själva hemma

Ja. Jag fixade oss, på med kläder och vi gick. Jag lämnade hundarna själva hemma...de hade fått mat, blivit rastade, varit och busat och sen legat och chillat här inne...jag hoppades ingenting. Bara gick jag sjkickade ett mess till Jocke att så, då va vårt hem i hundarnas tassar. Jocke hoppades iaf, han sa att han trodde på dem.

Ninni åkte på sin scooter upp till affären, gick hur bra som helst och vi parkerade den utanför. In gick Ninni och tog en liten kundvagn och vi plockade det vi skulle ha och gick sen ut igen. Men Ninni skulle inte åka utan hon började traska på ist och bort gick vi till "torget" och där skulle Ninni leka i snön en stund och klätta upp i snön =)

Sen fick vi börja ta oss hemåt, jag hade för en liten stund kopplat bort att hundarna va själva hemma. Och det va skönt, jag njöt av att va ute, Ninni njöt hon med. Fint väder, härligt!!
Men sen va det tillbaka till verkligheten och vi gick hem....och kom hem..

Jag tänker aldrig försöka lämna dem själva igen. Säger inte mer än så...jag fick städa när jag kom hem iaf...

Under tiden jag städade satt Ninni och tittade på Mumin och åt banan. Skönt att hon åt den iaf.
Hon va pigg och glad när vi va ute och åt bananen, så förhoppningsvis kanske det går på rätt håll nu. =)

Nu vaknar Ninni från vilan, ska se om vi kan fika lite till och Lillan ska med snart äta, sen har jag lovat Ninni att vi ska ut i snön igen =)
Hundkräken åker ut i hundgården då, där kan de golla sig bäst de vill....

Tänkte lägga upp bilder och videoklipp nu, men det får vänta...ni får dem senare idag!



Tar sin tid

Ja, allt tar sin tid och det tar sin lilla tid att bli klar för att ge sig av till affären...
Ninni va lite bättre i magen idag iaf, hon väckte mig vid 9 och behövde en ny blöja. Sen har det bara rullat på här hemma.
Byte på Ninni och nya kläder, hon fick lite mjölk och jag bäddade ner henne i soffan till Mumin. Hundarna fick komma ut, de fick frukost och sen lät jag dem va lite på altanen och busa. Pratade med Jocke i telefon lite då och då, när vi båda hade tid att snacka. Han, stackaren har haft en skitmorgon! Inget kul.
Vi vet iaf nu vad vi får för bilen och vi kan börja leta bil. Något possitivt iaf!! =)
Sen när Jocke ringde en av gångerna fick jag avsluta direkt...jag hade precis gett Ninni alvedon då hon kändes lite varm. Hon surplade i sig det lite väl fort och började hosta, vilket lede till att hon kräte upp allt igen.
Men det va ingen spyflod direkt, hon hostade och kräkte upp lite i omgångar, så jag hann fånga upp det med torkservetterna. Men sen hann jag inte med en gång och hon fick lite på sin hand. Då rasade Ninnis värld!
Snuttan min, hon tyckte inte alls om det och tur va så va hon klar, så vi gick till toaletten, av med kläderna och hon fick skölja munnen och borsta tänderna.
En maskin med bajs och kräktvätt är nu igång...
Sen pratade jag med Jocke igen och jag tittade på bil som vi kom överens om att vi ska köpa. Han ringde på en annons och vi ska se om Jocke kanske kan åka och titta på den. Så ska vi se =)
Först tänkte vi köpa en annan, en King Cab-stuk av bil. Men sen snackade vi om det nu idag och vi köper nog en volvo 945 nu, stoppar lite pengar i hål som finns och lite till oss. Så har vi en bra fungerande bil och har även blivit av med hål.
Sen, kanske till sommaren eller hösten, så kollar vi efter en annan bil till.
Jocke kom fram till sitt jobb, vi la på, jag gjorde en macka till Ninni och lite svag saft (lite godare att dricka än bara vatten iaf) och nu har jag precis ätit mina mackor och gett Lillan mat med.
Ninni sitter och småäter lite, tittar på Mumin och ser lite allmänt hängig ut. Men hon vaknade ju tidigare än vanligt med, så hon går nog och lägger sig för vila när vi kommer från affären igen.
Jag tänkte att vi ska gå så fort Ninni är klar. Hon ska åka på sin fina scooter dit som farmor hittade till henne igår när vi va på Pema =)

Hundanra ska få va själva hemma när vi går till affären......jag säger inte mer, så har jag inget sagt....

Nu ska jag se om Ninni börjar bli klar så vi kommer iväg innan hon blir för trött igen.



Morrn

Va fan, Anna uppe såhär tidigt!?
Ja, tänka sig =)
Jocke har kört till jobb och Lillan har precis ätit.
Gårdagen får ni höra om sen, ett par bilder och videoklipp kommer med =)

Nu går jag och lägger mig igen! =)




Kräk...

Jock ekom hem och det blev dags för mat.  Korv med bröd hade Jocke handlat med sig hem, korven i grytan och sen va det bara att hugga in.
Ninni som varit slö hela dagen hann inte mer än få korven serverad, sen kräkte hon...
Stackaren, inget kul att kräka!
Jag torkade spyor och Jocke fixade med Ninni.
Sen blev det en annan Ninni. Det hela lossnade nog där, så pigg som hon va nu hade hon inte varit på hela dagen...

Jocke tappade apptiten helt. Kan man förstå. Men jag och Ninni, när det va färdigstädat och fixat, så åt vi. Ninni åt lite iaf vilket är bra. Hon fick i sig något iaf och inte har det kommit upp igen.
Alvedon fick hon sen och hon la sig utan protest och än har hon inte vaknat. Så förhoppningsvis kanske det inte blir värre iaf.

Krya på dig Snuttan!



Nä inte mycket mer...

Nä, denna dagen har inte bjudit på mycket mer än gårdagen gjorde såhär långt iaf.
Tradit...börjar bli smått jävla mätt på att sitta här dag ut och dag in...hoppas så att vi kan få tag i en bil snart så man kan få se annat än sin egen jävla nersnöade trädgård.
Det va så skönt förra helgen att få jobba, få komma utanför dörren, träffa folk!!!
När jag va inne i Hörby med Lillan sist på BVC, så fixade jag ju med Ninnis present med och jag träffade Salle. Då tog vi en kaffe på La Café och som jag njöt då! Hade kunnat sitta där hela dagen.

Ninni stackaren behöver komma härifrån hon med. Det va ju så kanon innan när vi hade eftermiddagarna då vi åkte till Baronfamiljen och hälsade på, fick Ninni med lekt av sig.

Men, som sagt, bara att hoppas att bilproblemet snart blir klart och vi kan köpa ny bil. Nya bilbarnstolar måste med införskaffas...

Hundarna måste få komma ut i skogen och springa av sig riktigt ordentligt. De är så rastlösa, Cox stack idag igen. När jag 3 minuter innan stod och tänkte på att det va så skönt, han kanske har lärt sig att han inte får sticka iväg...tji fick jag.
Men de busar av sig lite ute på altanen iaf, där ar de inte så långt från oss och kan se oss, så de tycker inte det är lika hemska att va där ute.

Idag...ja vi sov länge allihop. Ann kom hit på en liten kaffe och lämnade presenten till Ninni. De har varit helt innesnöade i skogen...bull.
Jocke körde sen iväg och skulle införskaffa pulka och snöskyffel. Fanns inga...men han fick tag i nåt att skotta med iaf, så nu har vi en trappa igen =)
Men ingen pulka till Ninni-skrutt....skit åsse!
Nån som kanske vet vart man mot förmodan kan få tag i en????
Eller kanske nån som har en till salu????
Nu när det ändå är ok väder, så hade det varit så kul att gå ut och åkt pulka med henne...och det hade underlättat för mig med, att gå till affären hade blivit lättare. Lillan i sjalen och Ninni i pulkan.
Får väl ragga vidare.
Ja, sen kom Micke hit, Jocke har följt med honom på ett jobb. Ninni ligger och vilar och Lillan sover hon med. Hundarna ligger, tack och lov, och sover gott tillsammans i korgen.
Här är tyst, det brinner i kaminen och dagen rullar på. Snart är klockan 16, dagen har bara försvunnit och inget har blivit gjort.
Ninni är inte bättre idag heller, dålig i magen så vi fick gå ner och duscha ev henne. Sen tog vi ett bad när vi ändå va i farten. Men inte ens det roade henne överdrivet. Hon mös bara, inget lekande som hon brukar.
Men hon åt bra iaf, så litta slö bara antagligen.
Behöver komma ut, blir ju rätt enformigt om dagarna ändå, trots att man försöker göra nåt varje dag som att måla, baka, koncentrera sig på nån speciell lek, dansa, fixa och dona....och självklart gå ner till bettefinne. Det tycker hon är kul, hon lassar in kläderna i torktumlaren och jag hänger upp det som ska hängas =)
Min rediga tjej =)

Men! Imorgon ska iaf jag få komma härifrån en stund! Svärmor hämtar mig och då ska vi iväg på julklappsfixeri! Jag vet redan, men ni får vänta och se vad töserna får =)

Nähä, om man skulle ner och fixa så Jockes jobbeskor blir torra efter tvätten...tömma diskmaskinen och...ja sen får vi se.



Helt lost...

Jocke kom hem, åt och sen fick han jourjobb...innan han stack så planerade han och Ninni vad de ska göra imorgon. Vi har ingen pulka till Ninni, så det ska inskaffas imorgon och sen ska det ut och pulkas =)
Det kom de överens om och där stod jag som ett frågetecken...menade på att hur skulle Jocke kunna göra det när han jobbar?
HA. Nej inte så konstigt, det är ju lördag....jag har trot att det va fredag som kom...Anna lost!!

Nu kom Jocke precis hem från jobb, igen. Nu är det helg =)

Kan ju hoppas att morgondagen blir lite piggare och att det kan hända lite mer än vad det gjort idag...nu är det kväll och SCI står på schemat innan tittorna ger upp.



...

Ja, ugnefär så mycket är det att säga om säga...så mycket har hänt.
Vi har bara varit, slappat, lekt lite, myst och slappat lite till.
Skönt med såna dagar med, men nu räcker det. Nu är det tradit och skönt är att Jocke är på G hemåt. Skulle bara inom firman och fixa papper.
Kyckling är i ugnen, blir middagen idag.
Hade det inte snöat så mycket innan idag, så hade vi gått upp och köpt ägg så hade vi kunnat bakat gifflarna...kan ju hoppas att det är en fin förmiddag imorgon så går vi då.
Upp i tid ska vi minsann. Har blivit lite sjusovande denna veckan, runt 10 har jag blivit väckt av Ninni...
Men hon verkar lite halvsliten hon med, så bara att natte henne tidigare idag, så kan vi kanske få rätt på dagarna igen och få tillbaka de timmar man bara sover bort.

CSI...vi har börjat se den serien från början nu och den är ju så bra! Ett par, tre avsnitt om kvällarna blir det, så även ikväll =)




Bloggdesign...

Nä, inte lönt att börja pilla med det nu. Får vänta tills det är dags, för annars kommer jag bara glömma vart jag hittat allt....sen skiter jag nog i en ny desig, fixar bara med header och färg =)



Ingenting men ändå halvstirr

En väldigt lugn förmiddag.
Ninni har lagat mat åt oss som vi mumsade i oss. Jag fick dock inte reda på vad det va, det hade hon nog inte kommit på själv. Men sen serverade hon ägg =)
Diskade efter oss gjorde hon med i sin lilla vask. Härliga tös!

Sen har jag fått guida Jocke till ett jobb. Hans GPS är kass, så med mig i örat och hans jobbelur i handen med en karta, så hittade han. Ett konstigt namn på en liten gata som inte hans lur hittade, men när jag försökte hitta det, så såg jag att det stavades lite olika....dumt. Men fram kom han iaf =)

Stirr, ja det blev det lite i mitt huvud. Telefon som ringer, Jocke behöver hjälp, Lillan som blir kinkig, Ninni som kasar på boken på golvet som hon inte ser, hundar som går rundor och småmuckar med varandra....allt på en gång...ett såntdär litet ögonblick man bara vill kunna frysa allt och alla ett par sekunder och då hinna med att rätta till så alla är nöjda och glad igen... =)
Tur det bara är de små korta stunder när det väl händer =)

Ninni vilar nu. Undrar om hon inte håller på att bli lite kass. Börjar nog bli lite dålig i magen. Får se under dagen, så det kanske är mat som gjort att hon bara inte är lika hård i magen som hon varit ett tag nu.
Men hon har sovit rätt dåligt i natt, så hade inte förvånat mig om hon blir dålig.

Lillan sussar så sött på Jockes kudde just nu. Vi satt alla tre och mös i soffan och tittade på Bilar-filmen. Men Ninni diggade den inte riktigt. Så det blev Mumin sen ist.
Men så va det med Shrek den första gången med, sen blev hon nog lite småkär i Shrek när hon sett honom ett par gånger. Så Bilar lär hon nog titta mer på sen tror jag nog =)
Hon va så söt när bilarna körde fort eller krockade, "ojoj" "åh, nej" sa hon och höll ena handen om kinden =)

Nu ska jag bara sitta här och bara va. Kom på att jag vill förnya bloggens utseende helt efter jultemat, så ska kanske börja spana lite på det redan nu, man fastnar lätt med det och tiden bara flyger iväg då... =)



Negerbollar och rump-vickning

När Ninni vilat, så tog sig Jocke sen en vila.
Jag och Ninni passade på att göra negerbollar då. Ner med allt i bunken och vispa, vispa. Ninni hjälpte självklart till att hålla i elvispen och flög nån smula ut, då åkte den i Ninnis mun =)
Sen fick Ninni en egen liten skål med pärlsocker och en klick smet...jag visade Ninni hur man gör. Jag började rulla bollar och Ninni stoppade sin klick smet bland pårlsockret och sen började hon stoppa in allt i munnen.
"MMmmm!! Gott!!"
Ja. Så, Mammsen gjorde negerbollar och Ninni åt =)
Men en tallrik bollar blev det iaf och godkända blev dem!

Sen väckte vi Jocke och han körde ner till pizzerian och hämtade mat till oss. Han va den ende på vägarna och det är väl inte så konstigt...men mat fick vi och mätta i magen blev vi.

Sen blev det musik och dans. Ninni har lärt sig att "vicka på rumpan"....eller nja hennes egen tolknng då...hon böjer sig fram och svänger fram och tillbaka med armarna. Haha, ser jätterolig ut!
Kul har hon iaf =)
Efter dans, så fortsatte Jocke va DJ och jag och Ninni satte oss och lekte med tågbanan.
Rockn´roll från högtalarna och en trevlig och mysig kväll som tyvärr måste ta slut...Lillan åt, Ninni varvade ner, eller försökte iaf och sen gick jag upp och la henne.

Jag har fyllt på med ved här uppe nu, så slipper jag tänka på det imorgon iaf.

Kom precis på att jag glömt ringa svärmor....läser du detta imorgon bitti, så ringer jag dig imorgon!! Felåt! Jag har kollat rundor iaf =)

Så, ha de, vi höres imöra alles!!



Snökaoz

Det är lite av snökaoz här nu va...blåser som fan och snöar gör det.
Jag och Ninni hann med frukost, bettefinne och disk, sen kom Jocke hem =)
Något possitivt med snön =)
Han ringde och sa att han va på väg till Helsingborg...nä fy, inte i detta vädret...men sen sa han att han va på väg hem. Går ju inte att köra runt i denna snöyran!

Ninni gick och vilade nu, så negerbullebaket får bli när hon vaknat igen. Eller blir det gifflarna, Jocke handlade innan han kom hem =)



Stormigt värre

Ja, ut skulle jag med hundarna och skulle öppna altandörren. Fick minsann ta i för att öppna och när jag sen får upp dörren blåser det in snö...
Hundarna tyckte nog inte heller det va så kul att va ute, speciellt inte Cox, för det gick undan idag =)
Ved hämtade jag sen upp och fart i kaminen fick jag. Gäller att hålla den igång idag när det blåser så.
Ninni och jag går runt i mysbyxor och mysstrumpor, det är lite kallare på golvet nu innan kaminen värmt upp rummen helt.
Men fy så bra den är nu när den har fått komma igång som den ska, den fick va igång nåt dygn för att värma upp hela huset och nu eldar vi om dagarna och iblande nätterna med. Kan hända att det nån timme på natten inte blir eldat. Och veden, den är bra och jag har lärt mig ugnefär hur mycket det går åt per dygn. Sen kan det ju veriera lite som idag när det blåder mycket och jag eldar lite mer. Väntar inte alla gånger tills det bara är glöd för att lägga in mer.
Skön värme är blir det med här =)

Ja, eftersom vi fått litta snöstorm nu, så ger jag mig inte ut. Ninni ska inte behöva ut och gå i detta väder för att vi ska baka kokosgifflar.
Jocke fixar shoppingen ist innan han kommer hem.
De kan inte jobba idag som de ska och ta de bokade jobben. Det blåser rent för mycket och de har redan åkt av vägen en gång med släpet, vad jag förstod det som.
Så de ska fixa pappersarbete på firman och får se om de kan ta de akutjobb som kommer.

Här hemma då, vad står på schemat?
Ja, förmiddagarna och egentligen fram till Ninni går och vilar, så brukar vi mest ta det lugnt, mysa och småfixa. Så det blir det även idag. Ska ner och fixa lite tvätt nu och tömma diskmaskinen.
Stoppa nåt i magen sen och där blir det nog lagom för Ninni att vila...sen ska vi iaf baka något, så det får bli negerbollar, för det har vi iaf saker hemma till =)



Lite sent ändå

Jocke kom hem och det blev lite senare än tänkt, men saker och ting har blivit fixade, så vi bocka av en sak iaf =)
Ninni fick va uppe tills Pappsen kommit hem och de fått mysa lite...men det tog lite tid innan han kom in efter att han kom hem...satte jobbebilen i snön på infarten...lite gropar finnes nu, men bilen kom loss iaf till slut =)

Barn sussar sött här hemma nu iaf och kvällen är kommen. Klockan är redan mycket ser jag, men lite umgänge ska vi väl hinna med innan tittorna ger upp.

Ska se hur hundarna är imorgon och vilket väder det är, så kanske jag kan ta och pallra mig upp till affären och handla jäst så vi kan baka kokosgifflarna =)



Trög eftermiddag

Nu sitter jag här och är lite i valet och kvalet om jag ska laga mat till mig och Ninni eller om vi ska vänta på Jocke.
Han fick ett jobb till att ta, så jag vet inte när han kommer hem och han har inte ringt upp igen. Vet inte om han va på firman eller på det jobbet...

Lillan ligger här hos mig i soffan och har hicka. Inget som henne på bra humör direkt, hon kan inte koppla av ordentligt för att somna och sen tappar hon nappen.

Blev en såndär trög och lite seg eftermiddag. Jag tittade klart på filmlen och vilken film! Vet inte hur många gånger jag höll andan, fick gåshud och to.m lite tårar i ögonen.
Lätt att jag skulle kunna se den igen redan ikväll!
Sen passade jag på att vila när filmen va slut. Men går fan inte att vila ordentligt, hundarna går rundor, hundarna vaktar, hundarna ska börja leka eller bråka.
Märks det att de står högt i kurs hos mig just nu?
Dryga är att när vilan blir sådär hattig, så blir jag så seg ist för utvilad. Mer trött nästan...och kommer inte igång igen ordentligt.

Nä, jag är hungrig och Ninni börjar nog med bli hungrig, Jocke får värma maten sen när han kommer.
Om han ens tycker om det, det är lite det jag ville höra med honom...jag tänkte göra fyllda paprikor i ung. Fast utan paprikor! haha
Jag tycker det är jättegott, men inte paprikan, så jag äter bara ris-och-köttfärs-fyllningen. =)
Vi har lite paprika kvar i kylen, så den kan få smaksätta färsen för jag tror inte vi har paprikakrydda.
Man kanske kunde lagt allt i en firm sen och lägga ost på och sen in i ugnen en liten sväng...? M Hmm...



Mög på G?

Mys i soffan med Ninni, mackor och juice till Mumin innan hon gick för att vila.
Jag eldar på som en galning men tycker inte jag får upp värmen. Trota att jag vet att här är rätt lagom. Men jag är frusen idag. Okul!
Hoppas på att det beror på att jag är lite trött då jag la mig sent igår. Mara det inte är en mögförkyldning eller nåt på G!! Vill inte. Har inte tid!

Men det har man väl aldrig...

Nä, bara att intala sig att det är trötthet och att golvet bara inte är helt uppvärmt än. Gå och tänka på att man ska bli sjuk, ja då är det nästan samma sak som att beställa det och vänta på att vakna upp till en sjukleverans...

Ja. Lillan hon sover, Ninni likaså. Hundarna ligger på varsitt håll och sover de med.

Funderar på om jag faktiskt skulle ha en riktig slappestund tills Ninni vaknar igen. Det va rätt längesen jag bara va undertiden hon vilar.
Ja, det ska jag minsann göra. Jag ska prega kaminen med ved, bädda ner mig under filten, lägga huvudet på Jockes kudde och sniffa lite och titta klart på Polar Expressen som inte blev av igår, då jag av nån anledning inte fick bild från datorn...
Mys =)



Go midda på er

Fick precis en kaka av Ninni som hon bakat i sitt kök. Själv tog hon sig en korv =)

Gick här och funderade när jag gått upp om min telefon ringde i morse eller inte. Jag ställde klockan ifall Jocke inte hade gjort det innan han somnade igår.
Frågade Jocke när jag pratade med honom nu och jo, den hade ringt och jag hade klöddat med den och visste inte hur jag skulle stänga av den.
Det kommer jag inte ihåg nåt av...trött? Ja, verkar så =)
Men jag kom iaf ihåg att Jocke sa hejdå till mig. Det är det viktiga!

Nu sitter jag här och blir servad med kakor, som sagt. Lillan har somnat igen, mätt i magen.

Vad vi ska hitta på idag, ja det vet jag inte riktigt än.
Blir väl en vända ner till "bettefinne" och sen om jag pallar organisera det, så ska vi ta oss till affären och köpa jäst så vi kan baka kokosgifflar.
Men...får som sagt se om jag pallar. För en jäst.
Det är ändå hundar som ska fixas. Och lyssnas på när man går och de står och skäller....sen ska de fixas in igen och de är extra golliga nu när det är en massa snö. Plus att det vekar finnas en bit av överskottsenergi i doggsen.
Känns som det hela kommer bli en energiläcka och att jag rent ut kommer skita i det.
Det snöar mer nu också och skulle det bli som förra gången, så kommer jag få bära Ninni en bit med och det är inte det lättaste bland all snö och Lillan som är sjalad...
Se om Jocke kan stanna till ist och köpa en jäst, så bakar vi imorgon ist....så svårt va det att komma fram till det.

Kanske vi kan måla lite ist idag. Ninni fick nya vattenfärger av Mange i pressent. En saxofon och en fin nalle fick hon med av honom =)
Saxofonen blev dock kortvarig...nej ingen förälder som blev trött på den och kastade den. Det va Cox som tuggade i helgen.....rövhund!!
En kassa apparat med en liten shoppingkorg, varor och pengar fick hon av faster Maria med familj =)
Nalle och la-la av morfar =)
Städkit, med dammsugare, golvmopp och hela köret av farmor och farfar Fribbe =)
Docka med badbalje-kit av moster Marjo med familj =)
Bakverktyg, eltandborste!! med tandkräm av gamelmoster Ingegerd och töserna =)
Ja, och köket av oss =)

Ninni och ja vi, vi tackar alla så mycket för de fina pressenterna!!
Vi skulle ha firat Ninni lite inne hos mormor tillsammans med moster Russi nu i veckan, men vi kommer ju ingenstans...så det får vi ta en annan dag.


 

 

 

 

 

 

 

 


Piller-humor!

Innan jag bäddar ner mig under filten (som jag precis såg att jag måste roffa åt mig från Jocke som ligger lite på den...) så måste jag bara dela med mig av lite piller-humor!
Det va igår, när Jocke som måste ha en ny dassatidning, upptäckte detta.
Han kallar på mig och ber mig läsa på burken...jag kopplade inte alls förrän han visade mig ordentligt...men detta är lite humor!





Så, nu undrar ni säkert vad jag babblar om.
Men läs vad 1 tablett innehåller...det är lite constit va ;D
Hahaha!



Två sover, en kräkte...

Ja, jag räknar inte upp hundarna och vad de gör...de sover. Så, så har jag inte dissat dem helt.
Men ja, annars här hemma just nu då....?

Jo, klockan närmar 01.00, Ninni somnade för timmar sedan, jag gollade rundor på FB en stund, skulle sen väcka Jocke men fick inte liv i honom. Så jag rastade hundarna och tänkte att Jocke kanske bara skulle vakna till ordentligt...han öppnade bara precis ögonen när jag försökte väcka honom.
Men nej. Ingen Jocke ikväll. Han behöver väl sova helt enkelt.
Så jag har gollat rundor lite mer på FB, spelat ett kortspel rättare sagt =)

Lillan är vaken och va så trevlig nog att kräka lite på min kudde precis....tack snäckan..!

Jag ska nog lägga mig nu jag med. Om det är lönt...Lillan åt inte så mycket innan så jag hinner väl inte mer än att sona innan hon blir hungrig.
Eller kanske jag skulle se om hon vill äta lite nu, natta henne ordentligt, lägga mig i soffan och titta klart på Polar expressen som vi började titta på igår...?

Låter som en liten plan det...en bit choklad med kanske...?



Lite bilder





Kväll!

Nu är det kväll!
Ninni somnade gott, trött som hon va. Men hon vaknade till nu för en liten stund sen och va lite lissen i ögat...va nog för att hon va varm, så jag la ett täcke åt sidan. Hon har haft extratäcke när vi hade det kallt här hemma och nu ska man bädda med allt ändå, trots att det inte är kallt längre och nu blev det nog för varmt... =)
Men hon verkar sova gott nu iaf.
Lillan har precis ätit, så jag håller kväll nu. Tills Lillan ska åta igen då vill säga =)

Jocke ska jag snart väcka. Han har vilat en stund efter maten.

Mange va här och hälsade på en sväng innan och tog en kopp kaffe. =)

Blir nog väldigt lugnt resten av kvällen...

Ja, mer har jag inte att säg nu....så lika bra att säga tack och hej för idag. Känner inte riktigt för att skriva ändå...märks nog..



Ninnis önskelista

Vet inte vad det är med bloggen, men Ninnis önskelista blir inte publicerad...suck säger jag bara och nu när jag hållt på med den i omgångar, så kommer inte riktigt ihåg vad jag hade länkat till heller...

Så här kommer en till, den andra kanske dyker upp sen. Klödd!

  • Rutschkana
  • Färger - fingerfärg, badkarsfärg. Finns färgtabletter så man kan färga badvattnet också =) m.m...
  • Muminsaker
  • Shrek-gosegjur, om det finns....?
  • Riktig gitarr (finns små till barn)
  • Saker till hennes dockor (hon har badbalja med tillbehör)

Ja, ett litet urval iaf. Jag har inte skrivit i ordning som "önskas mest", så tänk inte på det!
Är det något så bara hör av er och fråga!



Lillans önskelista

Hmm...ja vad kan man sätta upp på denna lista egentligen...? Till en liten tjej på två månader till jul som redan har en hel del från syrran sin...
Farmor vet redan vad ju -Jag ska fortsätta ragga, så hör jag av mig!!
Annars så tänkte jag såhär, att om ni inte hittar nåt som ni gärna vill "att tomten" kommer med, så välj något användbart ist.

Annars lite exempel är kanske isf
  • Gosedjur
  • Sån gosenalle med speldosa i som man drar igång med ett snöre
  • Lekmatta
  • Fina tavlor
Ja, använd fantasin och hör av er om det är nåt ni undrar över.



Rullebören och jag

Vi tog en 12-13 rundor sammanlagt, jag och rullebören. Fram och tillbaka mellan garaget och källartrappen. Där skickade jag ner veden och efter några vändor gick jag ner i källaren och lavade den veden innan jag började om igen.
Atlas dök upp han med, inte kan man va duktig nog att stanna på altanen inte...Cox tyckte det sög rätt fett när Atlas hade lämnat honom där. Så han stod och pep och tyckte livet va pest.
Han fick nån småbitar av ved att roa sig med. Gick väl an i 10 minuter...

Väl klar och det va ugnefär lika mycket ved som när jag och Jocke fixade det förra gången, så tackade jag för mig.
Gick ut och hackade fram luftpumpen från is och sen va det dags att hämta Ninni som vaknade lagom tills jag va klar. Lillan är lite hungrig nu, så soffmys innan Jocke kommer hem =)



Ved-jobb

Igår va det en såndär dag då det inte hände så himskans mycket...men det blev ingen vila för min del för det.
Jag tog tag i att röja undan bland Ninnis leksaker!
Allt hon inte brukar använda, det åkte ner i källaren! Så trött på att allt ligger på golvet när hon ska leta efter något. Nu så, nu kan hon leta igenom sina korgar bättre och nu använder hon sakerna mer när hon lättare ser dem ju.
Litta ordning och reda! =)

Jocke kom hem snabbt innan han körde och handlade och sen gjorde han mat när han kom hem. Mumsig gryta med pasta! =)
Lite mys och sen la sig Ninni och vi la oss och kolla film....och somnade innan detn tog slut =)


Idag. Ja, jag hade tänkt att veden slulle fyllas på i källaren. Så en dejt med rullebören idag. Men Jocke menade på att han kunde hjälpa mig när han kom hem, jag har ju ont i ryggen.
Men ja jag ser hur det känns. Eftersom jag använder rullebören, så är det inte lika mycket jobb.

Nu ska Lillan äta och sen ska jag och Ninni ha nåt i magen efter det innan Ninni går och vilar.



Nannig i tittorna...

Mina ögon vill bara sova idag...vaknade vid 4-tiden då Lillan skulle äta och sen fixade jag med kaminen så den fick fjutt igen.
Men efter det, när jag väl krypit ner igen, så kunde jag inte somna ordentligt på ett tag.
Ytterligare lite senare va det dags för Jocke att gå upp. Jag gick inte upp med honom, pratade bara lite sådär halvdannt med honom och han sa hejdå när det va dags för honom att gå ut.

Jag somnade om lite halvdannt igen, men har inte sovit bra då Atlas har gått rundor och Cox har drömt något så han  har ryckt med benen och de har slagit i korgen...drygt att lyssna på när man vill sova.

Lillan blev hungrig igen, så det va bara att ta sig upp igen och min syster ringde med då. Mamma va inte hemma...
Men hon är återfunnen iaf. Hon hade tagit fel dag för besöket på syncentralen, så hon hade tagit sig dit. Hon ska va där imorgon... =)

Lagom när Lillan va klar och jag kröp ner igen, så va det nästa tös som vaknade.... Hon kallade på mig en gång, sen blev hon tyst igen, så vi låg och drog oss en halvtimme till iaf.
Men fy så grusig jag är i ögonen nu...känns som jag kommer vila när töserna gör det idag!



sikket klödderi

Hade vi inte skulle ha jobbat i helgen hade det inte varit så klöddigt...
Men det ska vi ju och då får blir det ändringar och klödd och fix till höger och vänster!
Ninni skulle vi lämnat till Ingegerd och töserna imorgon och där skulle hon ha sovit över. Men nu när vi inte har vår egen bil, så kan vi inte asa med oss hundarna.
Så, vi har fått låna en bil över helgen och Frida får komma hit ist över helgen och passa Ninni och hundarna.
Bilbarnstol till Lillan har vi ju inte heller hemma, så det får vi låna en över helgen med.
Sån tur vi har med folk omkring oss som ställer upp!!
Tack till er!!

Så. Nu kan vi jobba i helgen iaf, allt löser sig efterhand..

Jocke är iväg och fixar med bil och det nu. Han far rundor som vanligt för att få ihop allting.
Känns så dumt ibland. Att jag "bara sitter här hemma". Även om jag vet att jag inte "bara" gör det, så känns det så ibland...när Jocke far omkring, han blir den som får ordna allt.
Nåja, vi är ett sjuhelsikes bra team iaf =)

Nä, nu ska jag ge Lillan lite mat och sen är det kväll....ska bli skönt när allt blir lugn och ro här...blev en lite kaozdag av det hela...



Hedersplats

Jocke fick med sig ett minne av Bettan iaf som nu har fått en hedersplats







Fy...

Inget kul att höra att bärgarens reaktion va "fan vilken smäll"....så glad att Jocke kom hem i en bit!!!!!!!
Jocke va och skulle tömma bilen, men kunde inte ens öppna dörrarna...så vi har inte fått hem nåt och får hämta det sen.


R.I.P Volvo




Bajbaj bilen...

Jocke körde och smällde idag...
Jocke klarade sig tack och lov rätt bra, inga större skador som tur är!!
Det kom en annan bil som inte såg Jocke, så Jocke fick veja vilket ledde till en mur och där tog det stopp...
Även stopp för vår fina Volvo... =(
Tveksamt att det går att göra bil av den igen. Är lite deppigt faktiskt. Att män fäster sig vid bilar, det förstår jag nu, för det är första gången jag känner något för en bil och tycker det känns hemskt att vår bil nog inte kommer tillbaka till oss...
Det är ju liksom vår bil!
Hade ju så många planer på hur vi skulle göra henne extra fin, framifrån och bak, uppifrån och ner....
Hon skyddade iaf Jocke. Tack!

Jocke är iväg nu och fixar med bärgaren och ska tömma bilen. Sen får vi väl se hur allt går...

Drygt värre är ju att vi nu står utan bil. Och vi ska jobba i helgen...klödd delux!!



kommer mer

Det kommer fler bilder från Ninnis födelsedag, men jag hinner inte pilla med det med, för jag ska börja fixa med min lilla idé nu hade jag tänkt när Ninni ändå ligger och vilar.
Jocke är iväg och jagar, hopps han får nåt! Fint väder att vara ut i iaf. =)

Sen när han kommer tillbaka och Ninni vilat klart, så ska vi ut till Baronfamiljen en sväng. =)
Ska ta med oss pepparkakor och lussekisar vi kan mumsa på =)



Fixar köket =)

Ninni-skrutt, vår fina tjej på 2års dagen när hon öppnade och fixade med sitt nya kök hon fick av Mammsen och Pappsen =)




Tack!

Stort tack till alla er som ringt och delat med er av sjönsång till Ninni! Som grattat och firat henne på hennes Dag!!!
Bilder ska ni få, men jag orkar inte fixa med det nu...



Ninni 2 år!!

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Ninnis födelsedag!!
Hipp Hipp Hurra, Hurra, Hurra!!

Grattis Vår Fina Ninni på 2 års Dagen!!!

Vi Älskar Dig!!






Läkarbesök

Va inne på läkarbesök med Lillan idag. Hon väger 3995 nu! Längden kommer jag inte ihåg just nu, har det i boken...
Men allt är hur bra som helst och hon växer som hon ska. =)

Hon har börjat "småprata" med =) Le, ja det gör hon massor, så go så!!!
Härliga, härliga lilla-tjejen!!!



Bakat

Ja, vi bakade lite pepparkakor. Ninni smakade den deg hon fick ist...ja hon kavlade ut den lite emellanåt iaf =)

Jocke har fixat med lampor på ovanvåningen och nu är det lugn stund, Ninn ska hoppa i säng och sen ska vi fixa med ballonger och serpentiner, så är det födelsedagsfint när hon vaknar imorgon =)

Jag vet att ni inte har fått önskelistorna än, men jag håller på med dem...

Vi höres imorgon igen. Den stora dagen, vår Älskade fina Ninni blir hela 2 år!!


Ninni bakar pepparkakor =)






Myspys!




Pepparkakor

Japp, nu ska jag plocka fram så vi kan baka lite pepparkakor till imorgon att vi kan ha och fika på under Ninnis stora dag! =)
Lussekatter har vi ju redan och imorgon förmiddag ska jag göra cheesecake. Det blir ist för tårta =)



Ninnis önskelista

Så, en liten önskelista till Ninni kommer här....ger iaf en bild av vad jag vet hon skulle uppskatta =)
Nu har jag inte skrivit det i ordning av vad som helst önskas, så tänk inte på det.

  • KLICK (eller liknande)
  • KLICK (eller liknande)
  • KLICK
  • Dockvagn
  • Docksäng
  • Dockstol



Önskelistor

Jag håller på med önskelistor till töserna, men har inte kommit jättelångt.
Men så vet ni iaf att de är på gång.
Svärmor, det vi pratade omi telefon som jag skulle beställa....den är slut, så du vet!! :-(

Snart kommer Jocke tillbaka, han är nere och hämtar mat till oss från pizzerian. Latemansmat, gott =)

Har inte hänt ett smack idag mer än att det har tvättats och jag har sorterat lite bland Ninnis kläder. Jocke har vilat och vilat. Men nu kände han sig mer sjuk när han vaknade. Som han sa så kanske det hela bröt ut nu, får väl se vad som händer...

Cox...nja han är jag lagom trött på. Han sticker varje dag....sketadrygt!!!
Suck..

Hörs senare. Ska försöka bli klar med listorna senast till imorgon.



Kärring!

Hela huset sover, här är så tyst...nja emellanåt inte, då Lillan tappar nappen.
Men annars är det bara kaminen som låter sådär lite mysigt av elden.
Jocke vilar med, han är hemma idag.

Han åkte till jobb, men sen ringde han och frågade om jag kunde komma och hämta honom, han är inte bra i magen. Antagligen nån bakterie han fått via jobb. Han har känts sig lite halvkass, men ändå inte varit riktigt dålig. Har ju jobbat och så, men magen ger inte med sig.
Men det blev inte så att jag hämtade honom, för när jag fått ut hundarna i bilen, klätt Lillan, väckt Ninni och va på väg att få på henne uttekläderna, så ringde Jocke igen och sa att Jörgen kunde köra honom hem ist.
Det va bara att ta in hundarna igen och av med kläderna.
Ninni mös ner sig i soffan och tittade på Shrek =)
Men det är rätt bra, nu kom vi alla upp i mer lagom tid idag, så kanske vi kan få in en lite bättre rytm  =)

Jag måste kräka lite till över vår grannkärring...
Hon sneddade ju över vår infart för att ta sig ut. Och fine, hade det varit en mer normal och trevlig granne, så hade jag inte brytt mig ett skvatt, men nu är det hon...
Ja, iaf. Nu idag har det varit en gubbe med sin traktor hos henne för att få ut hennes bil. Och gubben har fått jobba!
Jag va ute och tog ett bloss när jag såg att han va där och jag hörde hur kärringen gnällde över all snön. Gubben undrade om hon inte hade nån skyffel eller nån kvast, när hon frågade honom om han inte kunde skotta lite här och lite där och få bort snön från hennes bil med.
Oh, nej hennes skyffel och hennes kvast hade ju blåst omkull och inga skaft va det heller som stack upp från snön...hon visste inte riktigt vart hon hade ställt dem heller. Det hade ju blåst så förfärligt med, hon va så trött på detta "vita helvete", hon ville inte bo i gamla Önneköp...blablabla...
Men för fan, flytta då!! Kärring!
Jag blev bara mer och mer irriterad när jag hörde hennes kvidande. Som om hon överhuvudtaget haft nån snöskyffel eller kvast framme! Så fan heller, hon har pulsat sig igenom snön det lilla hon varit utanför dörren. Late kärring!
Jag gick in.
Sen nu, när jag va uppe och la Ninni, så såg jag hennes bil på vägen på andra sidan (den sida hon använder vår infart) och gubben med traktorn va med där.
Förmodar att gubben hade hämtat sin skyffel, för han kom gående genom hennes igenväxta tomt och kärringen visade så fint vart han kunde gå till vår sida.
Han tog ett tag med skyffeln i det som vi skottat upp i en hög och då blev denne irriterad.
Tänkte nä nu jävlar, ska kärringen få honom att skotta en gång till henne där!!??
Gick ner och sa till Jocke, tog en cigg och gick ut på den sidan.
Lite skönt va att när jag stod och tittade på stackars gubben som skottade, så hade han skottat en gång så att sopegubbarna kan ta hennes soptunna.
Helt ok.
Men jag ska skotta igen den gången. Vill hon ha en gång till sin jävla soptunna, så kan hon skaffa den på sin egen tomt.
Vi hade kunnat behöva lite mer plats till Jockes jobbebil via den infarten och snön måste ju vägen nånstans....
Moahahahahaaaa....
Japp. Jag vet, varför engagera sig?
Men den kärringen tappade sista droppen i bägaren för ett tag sen, så hon kan hålla sig på sin egen sida och sköta sitt. Sitta där bland allt skit och inte kunna ta sig ut från sin vildvuxna djungel.
Så roar Anna sig på landet, haha!
Grannfejden nästa! ;-)

Så, nu fick jag kräkt lite över henne igen =)

Nu ska jag kolla rundor lite här på nätet, fick en idé innan idag, så jag ska se vad jag kan fixa. Får se om det går, så ska ni få se sen =)



Städedag!

Jag och Ninni har varit så rediga idag!
Som vi har städat. Alla 3 våningar har fått sig en omgång och det har tvättats och plockats undan saker som inte används.
En sån röjning ska det bli bland Ninnis leksaker med i veckan. Hon har rent för många saker som ändå bara ligger där och tar plats i hennes korgar. Blir ju säkerligen nya saker nu till födelsedagen och över jul, så bort med lite gamalt som inte används.

Jocke är hemma, vi sitter nu i soffan och tittar på "Geek", Shrek, Ninni är nog lite småkär i honom =) Han ska helst va i bild hela tiden!
Hon satt först hos Jocke och började titta, men nu sitter hon i sin egen lilla hörna i soffan och tittar film.

Gullunge!



Julablogg =)

Ja, som ni ser ( gör ni inte det, så uppdatera sidan. Har ni inte Firefox, som jag har så kommer ni inte se allt ändå kanske. Då får ni skylla er själva ) så har bloggen blivit rätt julig =)
Kanske ändras lite sen igen, men får va såhär nu iaf, för jag har inte tid att sitta här mer, för det ska fortsättas städas nu! =)

OBS!!

Länken i förra inlägget, klänningen där, den är tingad. Så ni vet!



Tips till Ninni!

Jag har fått in efterlysning om en önskelista från Ninni och den kommer efter att hon fyllt år.
Men jag såg precis denna och den är ju hur fin som helst!!
Så ett litet förskottstips!

KLICK!



Lussebakning!!

Ja, helt rätt!! Nu bakas det lussekatter!!
Kors i taket!
Jocke körde iväg och pangade in sitt gevär, Ninni gick här och fixade, städade och åt en massa tiiner. Hundarna råkade med få några när Ninni "tappade" ner dem på golvet.... =)

Helt plötsligt så kom Mange. Han hade inte brått, så vi satte igång och bakade! =)
Ninni hjälpte till, hälde lite mjöl och lite socker och smakade degen...men sen gick hon och vilade. En sen vila idag...
Hon får va med och äta dem sen ist =)

Nu ska lussisarna pregas med russin =)



Ved och bil!

Veden är hemma!!!
Pappa va här och lassa av det och det blev rätt mycket, mer än vi trodde iaf =)
Samtidigt va Jocke i Hörby och fixade med bilen, så vinterhjul är nu på!
Bilen startade inte häromdagen när Jocke skulle börja med den. Det va lilla jag som orsakat det, med att jag inte fått stängt bagageluckan helt = batteri dödde helt. Ooops!
Men, det har Jocke fixat och nu är bilen vinterklar. Äntligen! =)

Tack till pappa som fixade med ved till oss och vinterdäck!!
Tack till svärmor och svärfar för hjälp med fälgar och fix med hjulen och allt!

Svärmor kom med Jocke och hjulen och saker och hon hade med Ninnis present, snäckisen fyller ju snart 2 år!! Kan knappt tro det... =)
Ja, Ninni vilade iaf när de kom, men vaknade sen och då fick hon presenten. En egen städvagn och dammsugare har hon nu!!
Så fint!
Farmor hjälpte henne fixa ihop allt och sen har Ninni gått här och städat!

Veden låg i garaget, så när Jocke va klar med allt så gick vi ut och började med att lasta in en del av det i källaren, så vi slipper gå ut varje gång vi behöver mer ved. Ninni hjälpte till hon med, så duktig så =)
Snöbollar kastade hon med och Atlas, ja han skulle ju inte va på altanen idag heller, så han har varit med idag när allt har blivit fixat. Så lycklig killen varit!

Ja, lite kortfattat om dagen blev det.
Nu ikväll har Ulrika varit här en sväng och hälsat på och Mange är här, vi ska se film nu och de väntar nog bara på att jag ska bli klar så vi kan börja med det... =)

Har jag glömt nåt om idag, så sorry. Men nu får ni alla ha det bra!




Jag vet!

Nä, det blev inga lussekatter idag heller!!!
Jag vet!
Får bli en annan dag helt enkelt. Pepparkakor ska vi med göra =)



Aj i ryggen...

Sedan jag de gångerna somnade sådär krokigt över soffans armstöd när jag skulle ge Lillan nappen, såhar jag haft ont i ryggen. nej, inte så konstigt, det är ju inte överdrivet smart att somna så. Men kunde inte riktigt hjälpa det, bara slocknade ju...
Men. Ont har jag, inte så överdrivet ont hela tiden. Känner av det. Men när jag gör något, som sågar ved eller som ida, skottade snö, så får jag ont. Likaså om jag sitte lite halvpäsigt.
Drygt. Väldigt drygt.
Känner mig som en gammal kärring när jag sen ska resa mig ibland...

Men va fan. Löser väl sig det med.
Hade kanske behövt komma till en såndärade som kan knäcka och sträcka rätt kroppen på mig.

Ja, jag fick skottat fram vår soptunna idag. Är glad att jag hade på mig skidstället, för på vissa ställen hade jag snö upp till knäna.
När jag gick där och skottade, så såg jag att vår granne (som vi inte är bundis med) har sneddat genom vår infart. Allt hon gör retar en, så även detta. Bara för att hon har låtit sin infart på det hållet växa igen helt, så behöver hon inte använda vår. Då kan hon röja sin egen eller använda den på andra sidan son inte är igenväxt.
Så. Då bestämde jag mig för att skotta lite mer och lägga den snön på gränsen till hennes tomt, så får hon fan jubba litta mer om hon ska ta sig igenom vår infart!
Kärring!
Ska hon fortsätta gå genom vårt, får hon se till och skotta med i fortsättningen. Ha!

Sen iaf, mitt i allt skotande så stod Atlas där och glodde på mig. Han ahde fått tråkigt på altanen och hade hoppat.
Han är inte klok.
Jaha. Så han fick följa med när jag sen sågade veden. Han fick en egen pinne han låg och tuggade på.
Hjälpte inte att jag inte tog med mig honom sen när jag hade gått in med en back ved och skulle ut och hämta mer. Han kom efter mig igen. Nu har han nog fått in tekniken rätt bra iaf efter idag.

Lagom när jag kom in och va klar, så vaknade både Ninni och Lillan. =)

Senare kom Jocke. Han fick skottat resten. Nu är det skottat rakt igenom så man kan köra här ordentligt med bilar och gå utan att få ett träningspass =)

Toast blev det sen. Med ost och Jockes köttfärrssås. Mmmm!!!

Lite mys och sen fick Ninni hoppa i säng.

Nu ska vi chilla =)



Ved och snö...

Ja, det är vad som står närmast på min meny. SKa ut och skotta mig fram till garaget och sen till soptunnan för att skotta fram den.
Ved ska sågas, vi får inte hem veden idag. Kanske inte från pappa heller, det vet jag visserligen inte än. Annars kommer den iaf imorgon förmiddag, så jag behöver inte såga överdrivet mycket idag iaf. Så hinner jag skotta med =)

Men, först ska Lillan somna...hon vill inte riktigt. Tappar nappen och blir sur. Inte lönt att ge sig ut än då...
Jag ska pälsa på mig iaf. Har tagit fram skidstället och det ska på, tänker inte tulta runt i all den snön annars. Här är mycket snö!
Jag har redan skottat en liten bit på altanen, så att vi iaf kan öppna altandörren =)

Maria va här på kaffe =)
Trevligt!! Hon är Lillans favorit, smilar upp sig lika mycket varje gång =)
Ninni va lite mer svårflirtad idag, inget myshumör där inte. Hon åt sina russin ist.
Nu vilar hon och som sagt, så väntar jag på att Lillan men ska slockna så jag kan påbörja ute-sysslorna.

När Jocke kommer hem idag, ja det vet man ju aldrig. Bara att hoppas på att det inte blir rent för sent. Sen är det helg och han är ledig!!!
Så najs!
Hoppas man får se han mer denna lediga helgen än vi fick förra =)

Så, nej nu somnar nog Lillan snart, så jag ska börja klä på mig. Tar sin lilla tid det med, med allt som ska på!



Inget bak

Nje, blev inga lussekatter idag heller....blir kanske imorgon ist. Ja, så kan vi ha det som fredagsmys =)
men får bara bli en halv sats, för jag har inte mjölk hemma så det räcker till full. Men lite mums kan det ju bli iaf =)

Jocke kom hem välbehållen idag och inte så sent. De fick hoppa jobbet i Lund.
Rätt klokt tycker jag med tanke på vädret...
Vi åt och sen gick jag och Ninni ner och tog ett bad medans Jocke vilade en stund.
Sen har det varit mys och lite film tittande. Ninni såg Shrek på reklamen, så den fick avsluta kvällen med lite "tiin", alltså clementin, innan Ninni gick och la sig.

Vi tittar klart på Shrek nu, jag har dock inte sett hela än, men kommer en dag jag gör det med. Måste ju se hur hela sagan slutar =)

Imorgon får vi kanske hem veden och pappa har fixat nästan ett par kubil till som vi får hem antingen imorgon eller på lördag =)
Skönt!!

Så, vi höres imorgon igen!



?

Ja, ett frågetecken om hur denna dagen kommer bli...när Jocke kommer komma hem.
De har kört av vägen. Sitter fast och väntar på att bli bärgade. Sen ska de, efter detta, till Lund på ett jobb...
Tradet!!

Jag fick skotta mig in i garaget med fötterna idag...rätt mycket snö! Först kunde jag nästan lika gärna ha satt mig på röven och åkt ner för altantrappan...har skottat den lite nu iaf.
Jag fick resten av den ved jag sågade igår, la in en del av stockarna i garaget och sen fick jag gå in igen...räcker för idag iaf.

Cox va överlycklig när vi va ute, han sprang i snön, tuggade pinnar han hittade i garaget och sprang fram och tillbaka med mig när jag bar in stockarna =)

Blir det lusskatter idag tro?



Snö och ljus =)

Det snöar jättemycket!!
Det började tidigt, tidigt i morse och har fortsatt sen dess.

Atlas är iväg och jobbar med Jocke idag, han myser!!! =)
Cox va lite stirrig och undrade varför han fick bli kvar hemma, men lugnade sig sen och nu ligger han och sover gott i korgen =)

Jag och Ninni har myst och fixat lite julinspirerade ljusdekorationer här till storarummet =)

Nu måste jag tyvärr ut och såga lite mer ved då den ved vi skulle få hem inte kommer hem idag....blir imorgon ist.
Inget som passar in att få reda på nu för min del då jag inte bara kan gå ut och fixa ved hur som helst. Ninni ligger och vilar, så det är ju bra, men Lillan håller på att vakna till sig för hon ska äta. Skulle inte förvåna mig att när jag är klar med Lillan, så vaknar Ninni.
Då är det kört och ingen ved. Lite lagom irriterande.

Men, tills Lillan vaknat till ordentligt så kan ni få lite bilder av dagen =)


Å de snöar å snöar....halva staketet under snö!



Lite julpynteri =)






Ja, sen lite andra bilder....


Vattenläckan...



Japp, ölflaskorna kom till nytta igen =)



Vattenlampa =)



Ninni blev plötsligt väldigt trött när hon åt knäckemacka =)




Ninnis nya dans =)

I väntan på att Lillan snart ändå kommer att vakna för att äta, så tänkte jag att jag kunde fixa lite här =)
Jocke kom inte hem rent för sent idag, lagade mat när han kom och sen har vi chillat och skrattat åt söta Ninni som har kommit på en ny dans!
Hon och jag låg här i soffan, mös åt russin och det va musik-lyssnar-chill, när Jocke kom tillbaka in i rummet och dansade loss lite... =)
Ninni skrattade härligt åt honom och vi fick se en repris. Sen skulle Ninni med dansa och försöker nu dansa som Pappsen gjorde. En egen liten tolkning =)
Jag fick fram mobilen och började filma. Dock lite mörkt för att se riktigt ordentligt, så jag lägger upp de tre klipp jag fick, så hoppas ni ser nåt iaf =)
(nu när jag lägger ut dem, så är de inte helt 100 klara med processen på Youtube vilket kan påverka kvalitéten lite, men hoppas det  är ok när ni ser dem)



KLIPP 1


KLIPP 2


KLIPP 3


Go natt!



Lite julpynt =)





Brrrr!!

Fy vad det är kallt!!!
Här inne va det med kallt när vi gick upp. Störigt nog tog det tid att få igång den då veden va lite småfuktig...men den kom igång och nu är här varmare =)

Tiden idag har gått rent för fort. Igen...haha, jag vill ha fler timmar på dygnet.
Kaminen och vad jag fick fixa med den tog sån tid, sen va det dags för mig och Ninni att få nåt i magen innan Lillan med skulle äta.
När det va dags för töserna att vila, så vad det även dags för vadsågning.
Kallt som fan, så jag plsade på mig som attan och jag lånade även Ninnis mössa att ha under tröjans luva. Sen va det bara fötterna som blev litt kalla i snön. Och vi har ju inte lite snö här!!

När jag kände att ryggen började protestera, så avrundade jag med att klyva upp några bitar ved och att göra spikeved innan jag bar in störra delen av det jag sågat upp.
Nu ligger det här vid kaminen och torkar upp.
Vi har ju inte hunnit såga upp allt innan snön kom, så det har blivit lite småfuktigt. Men kan man bara få in så det är mer ved än vi använder direkt, så hinner det torka och sen fyllar jag bara på med ny ved som kan torka tills det behövs =)

Jocke har haft en rätt bull dag. Jobbat själv och vairt uppe i Helsingborg. En bra bit att köra och det är ju inte fina vägar direkt. Tycker egentligen inte om när han är ute på vägarna, händer så snabbt olyckor och vissa kör som om de vore de anda på vägen...

Lillan hade tid till läkarbesök idag, men vi kom inte dig. Bilen står ju fortfarande. Får ha en ny tid sen.
Men hon växer fint, hon ler och är med och kikar =)
Hon föll pladask för ett speciellt julpynt igår, ni ska få se vilet sen =)

Igår fick vi pyntat =)
Jocke fick komma hem tidigare igår, han va så genomfrusen!!
Han och Ninni tog ett bad, sen vilade han lite tills maten va klar. Sen pyntade vi =)
Julmusik på och upp med stakarna som givetvis inte lyser då lamporna inte vill....upp med stjärnan och sen en massa glitter och lite kulor och tomtar =)
Mysigt!
Ni ska få bilder =)

Nu ska jag lägga mig och vila ryggen lite, snart ska Lillan äta och sen kommer nog Jocke med hem =)



RSS 2.0