Vår fina bil!!

Nu!!
Nu har vi bil!! =)
Bild får ni imorgon!!




Tvilling-snack!

Kolla in dessa tvillingar! Det ska börjas diskuteras i tid =)


Del 1


 

 

Del 2

 

 

 

 


Snart.... =)

Ja, jag har en sak att berätta för er!!
Men, ni får vänta lite till, haha!



Lite foton =)


Nu när Lillan hade vilat =)









Igår

Huh?






Tror jag har fler foton ni inte har fått, men det får bli en annan dag =)



Vilken dag...

Ja, jag tänker inte gå in på detaljer, allt vad som rör det privata delar jag inte med mig till er. Men det har ni nog redan förstått, haha =)
Nåja, lite upp och ner har det varit, mindre roligt, men det har blivit bra igen. Så resten av dagen ska väl kunna bli bra =)
Ja, det satsar vi på!

Ann kom ju hit innan, så att jag kunde köra in till BVC med Lillan. Och hur glad tror ni inte Ninni blev när farmor Ann kom =)
In till BVC, vägning och mätning och sen de två sprutorna... Lillan va jätteduktig, sa nästan inte ett pip. Gnällde till efter den andra, som svider, men gick över när jag dök upp och sa "titt-ut" =)
Hon väger 5840. Inte över illa egentligen, men hon följer inte sin egen kurva riktigt länge, så vi får börja ge henne lite gröt med. Tar det på eftermiddagen , så kanske hon sen med ammningen, håller sig lite bättre under natten med. Hade ju inte varit dumt =)
Längden är det inget fel på, hon är 61 lång =)

Sen hem igen, Lillan åt och har nu vilat en stund. Mornade sig hos storasyster i soffan =)

Skulle blivit kyckling idag  till middag. Men jag tog inte upp kycklingen i tid, så den är lite väl frusen än. Kommer ju ta en evighet att få den klar...så får bli köttbullar idag ist, så tar vi kycklingen imorgon =)

Tack för hjälpen idag Ann!
Höres gott folk!

Ps. Kram på dig svärmor!!! Hoppas allt gått bra! Ds.






God morning!

Ja, då va vi uppe och igång. Eller nja, igång är vi kanske inte till 100%, men uppe är vi iaf, jag och Ninni. Lillan sussar vidare =)
Idag då?
Ja, vi får se vad dagen bjuder mer på än svängen med Lillan till BVC. Usch, hon ska få spruta idag...men jag har faktiskt börjat bli rätt bra på att bita ihop och Lillan är duktig =)
Får vi se om hon gått upp bättre i vikt nu...hon har ju inte gått upp lika mycket som hon gjorde i början. Men hon äter mycket...bara det att det nog börjar bli dags att ge henne annat med än att bara amma henne tror jag, lite för att hon ska gå upp mer i vikt och sen hänger inte riktigt mina tuttar med i hennes takt. Men vi ser hur det ser ut idag.

Vädret är ju inte så roande dessa dagar, så ut lär vi nog inte gå. Men här är att göra här inne. Fortsätta städa ovanvåningen...

Men, det tar vi sen. Nu är det kaffe och frukost först =)



Snabbt, men ändå inte....

Ja, dagen har gått fort...men på nåt sätt ändå inte..
Har varit en helt vanlig halvslapp dag. Diskat, tvättat, läst böcker, busat, lekt och målat lite.
Det blev Salle-mat idag. Namnam =)
Jocke ligger och vilar lite i soffan, inte för att jag tror att han får nån vila direkt, Ninni håller på att avsluta dagen med lite Barbapappa, sittandes i sin Barbapappa-myssäck =)
Lillan har busat och ätit och däckade precis.
Mange kanske kommer på en kaffe ikväll, annars tror jag inte det händer så mycket.
Hade tänkt ta ett bad med Ninni ikväll, men hon är rätt trött, så vi kan väl ta det imorgon istället.
Jag ska in till Hörby imorgon, Lillan ska till BVC, dags för vaccination. Ann ska komma och stanna här så länge, med Ninni och hundarna. Jag får låna deras bil med, så snällt =)
Men jag måste nog ringa och snacka om tiden med, för det har jag inte gjort än. Typiskt mig? Japp :D

Om inget annat gott folk, så hörs vi imorgon. Och imorgon har jag kanske något roligt att berätta för er!!! =)



Ninni kan....

Ja, det är ju just det-hon kan. Men ibland rent för mycket...
Idag vaknade jag av att hon kallade på mig, behövde hjälp att komma ner från vagnen....sen såg jag att hon varit i köket. Diskat sitt glas....det va rätt grönt i köket ska jag säga, hon hade väl använt kanske 1/5 av diskmedlet...
Men jag får väl kanske trösta mig med att hon inte hade hällt en massa vatten ut på golvet eller på bänken...
Inte nog med det...sen när jag gick ut och snackkade med Jocke, så skulle hon på altandörren och komma ut, men i bara blöja tyckte jag inte det va nån bra idé, så jag låste.
Sen går jag in, hittar inte Ninni...går ut igen på altanen, då den är ut mot trädgården och vem kommer inte där...i blöja och foppa-tofflor på fel fot?
Jo, Ninni!
Pappsen fick prata med henne i telefon lite, sa till henne på skarpen han med. Jag släppte in henne, gick själv in med sen och vem möter mig då?
Nej, inte Ninni. Det va ingen. Hon hade gått raka vägen till andra dörren igen och gått ut!
Unge!!
Jag har inte fått in i rutin än att låsa den dörren på morgonen än...men lär väl ha fått det efter idag....

Ninni, Ninni...lite över 2 år är hon, men tjo vad hon kan hitta på, den lilla damen. Grinden som sattes upp, ja den hjälper inte, hon smyger rent för bra...får komma på en annan lösning...

Nåja, nu ska vi äta frukost iaf =)
Sen vad som händer, ja det vet jag inte riktigt. Lite tvätt som ska läggas in i garderoben. Kanske måla lite....

Hörs sen!



Då stämplar vi ut.

Ja, nu får det va nog för idag med fixeri, himmafrun stämplar ut. Vi har ätit och en kopp kaffe är med i magen. Det är chill som väntar nu.
Det har tvättats idag, diskats....för hand, vilket inte är sådär hejhopp roligt. Man blir lätt bortskämd med diskmaskin, så är det bara. Jag visst att disktabletterna va slut, men fyllde på maskinen rent automatiskt...så det fick ju diskas idag. Dammugat har jag mer gjort, fast bara här nere, har inte blivit nån storstädning.
Ninni fick för sig att bada när vi va nere och fixade med tvätten, så då passade jag iaf på att städa badrummet med.
Det får räcka för idag.
Maria, Amelia och Jonas va här en liten sväng med. Så kusinerna de lekte och vi tog en liten kaffe och kaka-fika =)

Jocke är hemma nu och som sagt, så ska det bara bli chill resten av kvällen. Känns lite konstigt att klockan redan är 18.30, det är ju så ljust ute, så man tänker inte riktigt på att klockan börjar bli kväll...men skönt att det går mot ljusa sommardagar =)

Bil. Ja, där är ett par lite intressanta objekt...men vi får se hur och vad det blir för nåt. =)

Vi höres imorgon igen, ha de!



Bilragg!

Bilen vi hittat va såld...jävla mög!!!
Men jag har raggat vidare och har hittar 3 st jag har ringt på och de finns kvar iaf, en bra början =)
Bara att hoppas på att de ser bra ut =)
Hoppas Jocke har lite tid över snart och kan ringa mig =)



Städtajm!

Ninni va så snäll och gav mig lite sovmorgon idag =)
Visserligen gick hon upp när Pappsen gjorde det, men sen kom hon upp igen och när hon sen hade vinkat av honom i fönstret, så mös hon till det igen och somnade en liten stund till =)
Sen när hon vaknade igen, så ville inte mina ögon riktigt, hon gick in och lekte lite på rummet, hämtade en bok och läste hos mig och jag fick morna till mig lite mer innan vi alla gick upp. Lillan låg och log som en solstråle som vanligt brevid mig =)

Kaffe intas nu och snart ska det bli lite frukost med. Sen ska det städas här idag. Och tvättas. Vädret bjuder ju inte ut en diretkt idag, så då är det bara att passa på att ta en storstädnig här inne idag =)
Rensa lite blnd ytterkläderna ska jag med, har redan börjat lite, men det ska packas undan med ju...behöver nog inte ha de tjockaste mössorna och overallen kvar framme längre....och det tycker vi om! =)

Jepp, jepp, vi hörs sen!

JO!! Förresten, vi hittade en jättefin bil igår!! Jag ska ringa dem nu tänkte jag, höra om den finns kvar.....*hoppas, hoppas*



Inne och ute =)

Förmiddagen och fråmåt lite på eftermidagen har vi spenderat inne. Ninni vilade rätt tidigt, men inte så konstigt när hon går upp så tidigt som hon gör...

Men efter vilan, så lekte vi lite med lera och sen fikade vi. Solen hade börjat titta fram ordentligt då, så vi klädde på oss och gick ut =)
Ninni hade lite mer leksaker med sig ut och hon roade sig. Vi gungade lite emellanåt och jag försökte räfsa gräsmattan så mycket jag kunde. Har kommit en bit till, men det tar ju sin lilla tid när man har två töser att roa och ha koll på med under tiden =)
Men, Lillan hon somnade sen och sov så gott =)
Efter nån timmar ute, så är vi nu inne igen och Ninni sitter och chillar, är nog lite trött...
Lillan hon ligger här brevid mig och drar i sina tår.....och sparkas lite =)
Jag gick aldrig ner och tvättade sist jag snackade om det, så jag hade tänkt att jag skulle göra det nu....så har man gjort lite nytta här inne med, hehe.

Förhoppningsvis, så kommer det bli grillat till middag idag. Om vi får tag i tändvätska, det är det enda vi fattas...

Mange kommer nog på en kaffe sen med =)

Annars blir nog kvällen lugn. Men fan vad skönt med sommartid, klockan är 18 nu och det är fortfarande riktigt ljust ute =)
Supernajs!!

Ha de så länge gott folk!!



Vilken helg! =)

Ja, hörreni, vilken helg det varit! Helt underbar!
Micke va så snäll och lånade oss sin bil över hela helgen! Jättesnällt, tack!!
Fredagen är där väl inte så mycket att säga om, Jocke va ju på begravning, dagen va lugna och vi va sen bara hemma. Det va ju vållfeldagen, så det blev det till middag. =)
Mange va och sa hej en sväng och kvällen med barnen avslutades med att jag tog ett bad med Lillan när Jocke nattade Ninni. Sen en chill kväll =)

Lördagen. Ja, fint väder och Jocke skulle ut till jaktmarken och jag blev så sugen på att följa med. Så tösena hälsade på hos familjen Eckhoff så länge och jag följde med Jocke =)
Så skönt att komma ut i skogen lite och nu har jag ju fått se den nya åteln med =)
Vi körde och tog en liten kaffe med svärmor och svärfar Fribbe och sen storhandlade vi lite, en sväng in på bolaget med blev det, för kvällen, som vi skulle tillbringa med Eckhoff =)
På vägen hem, stannade vi til och tittade på en bil vi hittat på nätet....men den va tyvärr rätt skabbig i verkligheten. Nej, tack!
Vi spanar vidare.
Sen hämtade vi barnen igen fixade lite här hemma och sen körde vi ut till Skogstollen. Drack kaffe och snackade lite och sen körde vi igen. Utan tösena...jag va tuff innan på dagen när vi bestämde det...men ska erkänna att jag inte va lika tuff när vi hade lämnat dem. Längesen jag va ifrån Ninni över natten och första gången jag va ifrån Lillan innan på dagen och nu även över natten....shit.
Men. Jag sa till mig själv att bara koppla av. Visste ju att de hade det hur bra som helst och om det skulle va nåt så skulle de höra av sig.
Så denne kopplade av.
Och det va faktiskt riktigt skönt! =)
Vi gjorde oss klara och sen gick vi bort till Maria och Danny. Vi va 8 personer, vi grillade, åt en jävla go middag till ett riktigt, riktigt trevlig sällskap!
Vi drack gott och snackade och spelade Monopol. Detta Monopol-spelet hade nog mer svarta pengar i rullning än vita, hahaah! Jag hade till slut de två fina gatorna!! Dock köpte jag den ena av Jocke för 20.000, haha. Men! Jag hade dem och jag byggde tre hus =)
Klockan tickade på och vi val hemma sen ugnefär när klockan ställdes om, så helt plötsligt va vi inte i säng förrän vid 3-tiden... =)

Söndagen vaknade jag först till, men låg och drog mig lite. Ville inte ens titta på klockan, hade sovit så gott, en hel natt! =)
Jag märkte att Jocke gick upp och sen kallade han på mig, dags att gå upp. Klockan va ju fan 10.30!!! Shit! =)
Najsigt, jag hade nog kunnat ligga och slumra hela dagen. Och nej, inte för att jag drack dagen innan, så mycket drack jag inte. Bara så skönt att få lov att sova =)
Tudor som bomber hade jag, så det va bara att börja pumpa...
Jocke körde in och skulle tvätta av Mickes bil, så vi kunde städa den sen. Men han kom hem utan att ha tvättat den. Vi va tvugna att köra ut till Skogstrollen, Lillan hade inte ätit speciellt mycket sedan vi hade lämnat henne..!!!
Hon hade haft svårt med nappen som satt på flaskan, De nappar jag fick tag på hjälpte inte och va dö konstiga...Anna hade fått tag i rätt sen, men hade inte gått så bra ändå. Men Ann hade gjort gröt till henne på morgonen, så grötpremiären fick hon där. Det hade gått bra =)
Men, vi körde ut dit direkt, Lillan fick ammat och sen käkade hon lite till efter att ha vilat magen lite. Hungrig som attan, men lika glad ändå, härliga unge! =)
Ninni vaknade precis när vi kom, hon va ju bara nöjd att få vara där =)
Allt hade gått jättebra annars, då utom Lillan och flaskan. Hon ville väl helt enkelt inte, men hon har fixa det innan. Nåja, grötpremiär va inte så dumt iaf, det gillade hon =)
Vi drack kaffe och snackade, Jocke gick ut och började städa bilen och Ninni va ute och hjälpte till.
När Lillan hade ätit vad hon skulle och hon började bli trött, så bäddades hon ner i vagnen och vi gick med ut.
Pontus och Jessika kom med, längesen vi träffade dem, så kul att ses igen =)
Haha, Ninni blev lite förtvivlad bara....Lillan hade inte somnat, så Jessika gick en liten sväng med vagnen, detta såg Ninni och syskonkärleken trädde fram ska jag säg! =)
Hon hade nästan tårarna i ögonen, pekade och undrade vad som hände, det där va inte bra, hon fick inte gå iväg med Lillan!!
Men när vi förklarat att det inte va nån fara, de skulle bara gå en liten runda, så blev det lite bättre.
Haha, ge fan i min syster! =)
Jag hjälpte till att städa bilen invändigt och sen när vi va klara, så körde vi in till Hörby, tvättade bilen och träffade upp Micke och han fick se sin bil. Han blev jätteglad =)
Vi körde sen och hälsade på hos Ingegerd och töserna! roligt att träffa dem igen!!! Vill inte ens nämna hur längesen det är vi såg sist...
Men det va roligt! Skanar att ha dem som vår "dörr 23", vi hade många roliga stunder då =)
Men snart ska vi nog ha bil, så då kommer vi ses mer =)
Och Ninni ska faktiskt dit på lördag och sova över, de saknar henne och hon tackade inte nej, som hon trivs där =)
Ja, sen hem igen och vi gjorde toast, varm bojboj och myste.
En chill kväll med en film innan vi sen med gick och la oss.

En helt underbar helg!!!
Vi va en familj! Vi kunde ta oss hemifrån allihopa, göra något tillsammans. Jag och Jocke fick lite egentid. En helg som innehöll allt. Kanonhelg!
Det behövdes!! =)
Ett stort tack till alla som hjälpt till att göra den så härlig!!

Nu är det ny vecka, förhoppningsvis kanske allt går som det ska och vi hittar en bil som är bra. Hade varit skönt =) Men det är inte det lättaste, hehe.
Idag blir det nog en innedag, verkar inte bli så fint väder iaf...men här är en del som behövs göras här inne med. Jag har ju inte direkt dammsugat och tvättat under helgen =)
Nu kaffe och chill med Ninni, lite frukost och sen vaknar nog Lillan med. Sen kan dagen starta =)



Tjohej =)

Ni får njuta av tystnaden. För det gör jag!!! =)
Micke har varit så snäll och lånat oss sin bil över hela helgen!
Så. Jag har inte tid med er, så är det bara, ni kan ju kanske kika in imorgon och se om jag haft tid med er då, kanske på kvällen, annars hörs vi på måndag :D

Ha en bra helg!!



Begravning...

Ja, Jocke är ledig idag och han är iväg på begravning...
En vän till hon om gick bort förra veckan...

Jag beklagar verkligen...alla nära och kära, jag skänker er mina tankar.

Jag tänder ett ljus för dig nu klockan 14 Christoffer....må du vila i frid!



Trädgårdsfix =)

Ninni har fått en rutschkana idag av Skogstrollen =)
Ann kom hit och hade med sig den och en babygunga till Lillan. Sakerna har varit ute hos dem, men de tyckte det kom till bättre nytta här Ja, Ninni blev överlycklig när hon såg kanan!!!
Så fick så brottom, att hon tog skorna i handen och gick ut, haha. När jag sen sa att hon fick gå in och klä sig ordetlig först, så va hon helstirrig :D
"Jacka först, skorna, först, mössa först!"
"Vänta mamma!" (att hon ska vänta på mamma innan hon går ut)
Vi klädde oss och ner med Lillan i vagnen och sen gick vi ut och det blev nån timmar iaf. Jätteskönt =)
Ninni har haft jätterolig med kanan och gungan och jag har börjat ge gräsmattan en liten spa-behandling, räfsan i högsta hugg och bort med dött gräs som bara ser rent förjävligt ut!! Blev ju inte klippt i slutet av förra säsongen, då klippanra klöddade, så där är en del...
Lillan hon sov så gott i vagnen =)

Jocke kom hem sen och han hämtade mat från Salle på vägen, det va ett tag sen vi åt det här hemma. Gott!!

Nu är Ninni rätt sleden...hon har hållt igång som attan där ute =) Blie nog en tidig kväll för henne idag. (så hon orkar dra upp mig halv 7 imorgon....)

Bilder? Ja, men pallar inte fixa det nu...ni kan få dem imorgon =)

Ha de!!



2 sorters bröd =)

Ja, kära vänner. Då va de två bröden klara =)
Det har gått bra och de ser rätt bra ut, får se sen hur de smakar...hehe.
Jag kikade rundor lite på nätet för lite inspiration, sen fixedonade jag ihop deg med vad jag hade hemma. Jag hade inte allt de hade med i recepten, så jag tog tog bort nåt och lade till nåt =)
Blev det bra, så kan jag kanske dela med mig av receptet sen =)

Det blev brytbröd =)






Och sen blev det långpannebröd =)







Jäser på =)

Lite spännande nu, jag har två olika bröd degar som står och jäser, snart dags att baka ut den första =)
Ska bli lite spännande att se resultatet av detta, hoppas ju iaf att det blir bättre än hönökakorna, hehe...

Se där nu, kommer Ninni med ner för trappan efter sin vila =)



Håll tummarna!

Ja ni, håll nu tummarna för att det ska gå bra. Jag ska göra nåt jag aldrig vågat mig på innan...jag ska baka bröd utan recept!!!!
Shit, haha, nästan så jag blir lite nervig av att tänka på det bara....
Jag ska slänga ihop nåt av sånt jag har hemma helt enkelt, så får vi se vad det blir av det hela.
Men, med tanke på att min lilla elvisp inte pallar en hel deg, så ska jag dela på den jästen jag har och göra två olika bröd. Lite spännande =)
Så, när Ninni lagt sig för vila, så ska jag sätta igång. Får bli bakning utan henne idag när jag själv inte vet rikitgt vad jag ska göra =)

Nu har vi ätit frukost iaf, kollat lite i leksakstidningen som kom med posten och ritat lite. En titt i tvättstugan nu och sen ser vi vad som händer.



Hönökakor.........

Okej, om jag säger såhär. Hönökakorna blev inte bra!!!
Inte alls.
Jag ska ge mig på dem igen, men inte idag. Pallar inte med den degen igen. Får bli när jag har en bakmaskin. <och jag ska snacka med Sara, hon verkar va en riktigt hejare på bröd!
Ska kika rundor och se om jag kanske hittar nåt annat bröd jag kan få ihopa idag =)

Vi skulle ha sovmorgon idag till 7.30. Hade inte varit så dumt, men Ninni tyckte inte det skulle bli så.
Hon vaknade till, jag gick och hämtade en napp, då vi inte hittade hennes och sen somnade vi alla om igen. Trodde vi...Ninni somnade kanske till, men bara en liten stund, sen skulle hon gå upp.
Jag ropade på henne och tyckte hon kunde komma och lägga sig igne, men nej hon gick ner och sen fick hon igång musiken...så det va bara att klä på sig och gå upp. Klockan va ca 6.30...

Men jag fixade Jockes macke-låda och fixade med disken, gick ut med soporna och sen va kaffet serverat när Jocke kom ner efter att ha blivit väckt av telefonen 10 minuter innan klockan skulle ringa....
Men en kopp kaffe fick vi tillsammans innan han körde iväg och innan dess hämtade han in Ninni som smet ut...jäkla unge... :)

Nu har morgonens första akt varit, alla mmorgonsysslor, så nu sitter vi och chillar lite. Med tanke på energin jag hade när jag gick upp, så kan det nog bli mycket gjort här hemma idag om jag håller den energin igång. Hade varit rätt skönt =)

Men, nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och sen är det dags för frukost =)



Hönökakor

I eftermiddag har jag bara stått i köket.
Helt rätt, eller vaddå?
Haha...

Nä, men iaf. Jag har bakat hönökakor idag och Ninni hjälpte till =)
Sen blev det pannkakor till middag, så dem gjorde jag under tiden hönökakorna jäste, sen när Jocke kommit hem och vi ätit, så åkte kakorna in i ugnen.
Hur de blev....?
Ja, det får vi se...jag är rädd att jag tog ut dem en minut för tidigt...men det får gå.
Jag ska smaka en sen iaf, så kanske jag kan göra en omgång till imorgon om de blev ok. Annars ska jag se om jag hittar nåt annat bröd...kanske prova nåt annat ändå, nåt annat nytt =)
Men vår elvisp höll nog på att kasta in handduken idag när jag gjorde dessa iaf...helvete vilken deg!! Trodde nästan inte det skulle gå. Sen fuskade jag lite och sket i det sista mjölet, va ju inte deg längre. Men den höll iaf till pannkakorna sen, den blev nog glad att jag tog sista stunden med hönökakasdegen för hand =)

Jaja, Ninni har varit rätt trött nu i eftermiddag, la sig vid halv 8. Jag nattade henne då Jocke vilade lite här nere på soffan och jag ska va ärlig och säga att jag nästan själv höll på att somna =)
Vi är rätt trötta hela familjen idag.
Så blir nog inte mycket mer än att chilla resten av kvällen....

Hoppas ni haft en bra dag allihopa!
Imorgon hoppas jag att det inte blåser så mycket som det gjort idag, så kan vi va ute och fixa lite =)
Men, vi höres sen!



Ninni snackar lite

Tyvärr, så fick jag inte med det långa samtalet hon hade, men hon fick visst ett kort samtal till och det fick jag med =)


 

 

 


Lillan vänder sig! =)

Ja, nu är Loppan igång! Hon har klarat det npn enstaka gång och med lite hjälp, men idag fixade hon det och är igång med vändandet =)
Fick med det på film med, kuligt =)
Duktiga tjejen!

 

 

 

 


Elefantsnack

Nu är Lillan med vaken =)
Ninni har målat och varit rätt mysig av sig, vi skulle sitta och titta på My Little Pony tillsammans. Myspys =)
Men sen va det nog med det och hon vill eha fram sin mys-säck istället, så nu sitter hon där och päser.
Lillan äär pigg och pratglad, ligger och snackar med sin elefantnalle hon fick av farfar Fribbe, från Thailands resan. Hon snackar som attan med och sen blir hon lite sur och sen snackar hon igen...undrar vad de bråkar om =)
Ni ska bara se coole-Ninni i sina solbrillor och "scarfsen"!! Lillan fickmed en scarfs =)
Coole-systrarna, ni ska få bild på det sen.
Tack från tösena till farmor och farfar!! =)
Nu ska vi äta frukost minsann och sen fixa lite med tvätten, så är det gjort iaf.



Extra mums

Ja, just det!! Jag bakade ju kärleksmums igår, med extra, extra mums!
Kom på nu att jag glömde ta foto på dem...nu ligger de i frysen, men jag ska fösöka komma ihåg att ta en bild när det mumsas på dem. Dröjer nog inte så länge, hehe.
De blev klart godkända iaf och det ska de fan va. Jag har aldrig innan gjort så mycket glasyr på en gång som jag gjorde igår. En kastrull på kanske ett par dm hög (ja, typ en potatiskastrull), halva dem med glasyr blev det, glasyr på 300g smör!!
Men gott blev det =)



Tidigt....igen

Ja, en tidig dag idag med. Jocke gick upp tidigare än vanligt med och givietvis vaknade Ninni med. Ho nhade visst först gått ner och sagt till Pappsen att hon skulle ligga i soffan. Men han sa åt henne att gå upp och lägga sig hos mig istället och det gjorde hon. Hon vinkade av Pappsen från fönstret vid vår säng och sen kom hon och la sig igen.
Jag hann somna til och sen vaknade jag igen av att Ninni behövde ha hjälp att komma ner...hon hade hittat sina Bilar-klistermärken på köksfläkten.
Så vi är igång nu, snart varit uppe en timme.
Lillan vaknade till när jag gick upp, men hon somnade om gott igen =)

Det är ju redan fint väder ute, så jag förväntar mig en minst lika fin dag idag som det va igår! =)
Då blir det en utedag idag med, inget mig emot, så häligt nu när våren är här. Knopparna som kämpar på lite här och var, vårluften och solen som värmer göttit =)

Jag skulle ha bakat brös till Jocke igår, men sen blev det för sent, vi hade inte ätit än och kunde inte bestämma oss för vad vi skulle äta och Ninni ville inte ha nån mat, hon skulle ha flingor...
Men, idag ska jag baka till honom. Det är Leilas Hönokakor...inget jag gjot innan, men det är alltid kul att testa nåt nytt och de skulle va riktigt goda. Sara hade bakat så Conny hade med sig igår på jobb, så Jocke tyckte jag skulle göra såna.
Jahapp, ja det ska bli kul iaf. Hoppas bara de blir lika goda. =)
Jobbiga är bara att jag inte har nån bakmaskin, så det blir oldstyle. Vill ha en bakmaskin...

Nu ska jag ha mig en kopp kaffe, hoppas ni får en bra dag!!!



Bakat

Ja, Ninni hon vilade länge idag. 3 timmar!!!
Så länge har hon inte vilat på jag vet inte när...redit trött. Bara det inte är så hon ska bli sjuk...vi har ju knappt blivit av med förkyldningen här ens...
Men, bara att se...

Jag väntade inte p åNinni utan började baka, Ninni vaknade när det va dags att skicka skålen, haha.
Det har blivit kärleksmums med extra, extra mums =)

Nu ska jag fixa doggarna och sen kommer snart Jocke hem och då ska det göras pannkakor. Götte =)

Varit en bra dag och jag hoppas det kommer va lika fint väder imorgon som det varit idag =)
Jag hade väl rätt då, att våren skulle komma denna vecka =)




Solig dag!

Ja, vilken dag det är! Så soligt och härligt!!
Vi gick ut i förmiddags, städade trädgården lite och sen va det dags att gugna tyckte Ninni, så en massa gungande blev det =)
Vi satte oss och drack lite saft i gräset och sen lite mer gungande innan vi gick in.
Ninni satte sig i mys-säcken och fem minuter senare sov hon =)

Nu vilar båda töserna och jag sitter här och kikar rundor lite. Baka skulle jag göra, men väntar tills Ninni vaknar. Så kan ni få bilderna nu ju =)


Lite gott och blandat blir det, håll till godo =)





































Sen dagen idag =)











































Så =)



Rockig morgon

Lillan åt vid fem, sen ringde Jockes klocka...ja, när det nu va. Vaknade till och så gjorde även Ninni, som vanligt. Hon kom in och la sig hos mig och ställde sig vid fönstret och vinkade av Pappsen =)
Vi slumrade till lite, men sen vaknade jag av musik....lite rock på morgonen är inte fel....men det va Ninni som hade fått igång Spotify, haha =)
Jäkla unge! =)

Vi har myst och tagit det chill nu under morgonen, ätit frukost och Lillan har precis ätit med. Ninni har varit upp och läst bok i vår säng har jag hört, haha.
Nu kom hon ner med böckerna, så vi ska nog läsa nu verkar det som =)

Hörs sen igen!



Lillan

Förresten, så ett grattis till vår älskade Lillan som bliev 5 månader idag! =)

Älskar Dig Vår Fina Dotter!



Hallå ja!

Ja, då va denna dagen snart över.
Har dammsugat, tvättat golven, tvättat, städat taletten, plockat lite och ja, ni vet...
Sen gick vi ut...solen sken i fem minuter....men vi va ute iaf.
Dock va Ninni inte på topp, hon va nog lite trött för först skulle hon gunga, sen skulle hon inte gunga, men ändå gunga....vi började städa trädgården ist men sen gick Ninni in, jag tog vagen med Lillan och gick in jag med. Då blev Ninni skitsur och ville gunga.
Nej, då fick det va nog. Nu har vi gått in, så då blir vi inne.
Hon va trött, satte sig i myssäcken och flummade tills Pappsen kom hem =)
Vi åt, myste lite och sen gick jag upp och skulle natta Ninni. Jocke gick ner och tappade upp ett bad till oss...men Ninni kom inte till ro ordentligt och sen hörde hon Lillan i källaren.
Jocke kom upp igen och jag gick ner, tog Lillan som va nybadad hon med =) Men hon va lite för trött för att njuta av det som hon brukar bara.
Men Jocke nattade klart Ninni och jag fixade klart Lillan.
De somnade båda två och nu sitter vi här och tar det chill. =)

Har kollar lite mer på resor idag. Har kollat rundor en del och just nu är jag och kollar läget i Grekland. Inte så bajsigt dyrt faktiskt. Men svårt att veta riktigt vart man ska hän om man ska dit bara...nåja, bara att fortsätta kika och hoppas man kan hitta nåt billigt och bra =)

Jag vet att jag sa att ni skulle få bilderna. Men ni får dem imorgon ist!

Bajbaj!

Ps. Svärmor och svärfar-välkomna him ti Skåne igen!!! =) Ds.



Gunga =)

Igår va en underbar dag! =)
Jocke fick ett jourjobb precis när vi skulle lägga oss att vila, hela familjen...men det tog inte så himskans lång tid och sen va han vår resten av dagen =)
När han kom hem, så va kaffet klart och vi fixade till altanen lite och satte oss och drack lite kaffe och åt kaka =)
Jocke kom på att han skulle göra en gunga till Ninni. En bra idé!! =)
Så fixandet och donandet satte igång, fint väder va det och Lillan hängde också med ut när hon vaknade =)
MYS!!

Gungan blev, efter en hel del ändrande, klar och Ninni va lyckligast av många! =)
Men det skulle bara va Pappsen som skulle gunga henne =)

Klara ute, så blev det in och maten gjordes. Jocke så klart som stod för den biten och vilken middag det blev!!!
Hade fläskfilé och potatishalvor i ugn och sen skysåsen Jocke gjorde, shit vad god och shit vilken harmoni i munnen tillsammans med det andra. MMmmmmm!!!
Mätta och nöjda, mys på det och sen sängen för barnen.
Vi kollade på UFC och sen va det sängen för oss med.

En underbar dag!


Idag får v ise lite vad osm händer, här skulle behövas städas...jag har ju inte direkt lagt nån tid på det under helgen när Jocke varit hemma =)
Är det inte rent för ruggigt, så blir det nog och gunga med, nu behöver vi ju inte gå till lekplatsen för att göra det =)

Ni ska få bilder, men hinner inte med det nu, är en liten en som håller på att vakna där uppe =)



Och sen kom söndag

Jaha, vad händer idag då.....södag, sista dagen på helgen..?
Mysfrukost frågade Jocke om vi skulle ha idag. Ja, tack!! =)
Men då får ta och vakna och komma upp snart...vi brukar inte va vakna så länge innan vi äter frukost och Ninni har redan varit vaken 1½ timme. Vi gick upp vid halv 9, Ninni va duktig och snäll nog att sitta i sängen och vänta medans jag mornade till mig lite iaf =)

Vad som händer sen idag då, ja det har jag ingen aning om...få se vad dagen bjuder på =)

Igår kväll va Mange här, lite namnam och vi satt och kollade på resor. Vi har pratat om att åka på en liten semester tillsammans ett tag nu och detta året tänkte va försöka att verkligen se till att det blir av.
Portugal är ett hett allternativ och viv tittade även på Kroatien, Grekland och Frankrike....lite blandat. Får se hur det går =)

Nu har iaf kaffet puttrat klart, så en kopp nu innan jag går upp och ser om jag kan få upp Jocke igen =)



Lördagsmys =)

Ja, ikväll ska det bli lördagsmys. Hela familjen =)
Ja, hoppas vi på iaf, Jocke har nog jouren tror jag.
Han och Micke körde för en stund sen, kolla till åteln och sen skulle ju Jocke hjälpa Micke lite.
Men vi kunde inte låna bilen idag. Lite tråkigt, men inget man kan hänga läpp för, vi kan ju inte begära att få låna den direkt =)

Jag fick lite sovmorgon, halv 9....men då hade Ninni redan varit vaken en stund. Skulle nog göra kaffe eller nåt, för hon hade försökt öppna kaffe paketet. Tagit av allt papper runt om =)
Sen vid halv 11 fick vi upp Pappsen och Micke vaknade med. De körde iväg och nu vilar tösena. Ninni la sig för vilan lite tidigare, men det behövdes, hon va trött och grinig. En pigg och glad Ninni sen då istället =)

Min pappa ringde nyss, han kommer och hälsar på i eftermiddag. Blir Ninni glad =)

Sen kommer väl Jocke hem lite senare i eftermiddag, de skulle nog inte hålla på så länge idag. Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och sen vaknar nog töserna snart!
Ha en bra dag så länge gott folk!!



Fredagsmys =)

Jocke har inte kommit hem än, men han är på väg iaf =)
Micke har han oxå med sig, får se vad som hittas på en fredagskväll som denna.

Jag och Ninni har iaf haft fredagsmys tillsammans. Lillan somnade tidigt, så vi fick dissen av henne, haha.
Efter maten och lite bus, så gjorde vi popcorn, satte oss i soffan under filten och tittade på Lilla Sjöjungfrun =)


Ninni måste ju visa popcorns-skålen =)



Sen blev det lite golligare... =)


















Sen blev Ninni trött, vi la oss och tittade lite till på filmen och sen ville hon gå och lägga sig. Vi gick upp och hon sa godnatt till alla sessorna, bilarna och alla i Nalle Puh gänget, det är alla klistermärkena, ja och till Hello Kitty planscherna förståss...det tar en liten stund =)
Lite läsning och sen mys och Ninnis somnade gott =)
Älskade lilla tös!

Lillan däckade här nere i soffan, så jag har låtit henne sova här, hon får lägga sig i sin säng när hon ätit, vilket är ganska snart.
Mysigt, här är helt tyst så när som ljudet av tangenterna, så jag hör hennes små andetag....fysingen, vilka fina töser vi har! =)

Imorgon ska Jocke hjälpa Micke igen. Ja, kanske lite tradit, men jag skulle få låna Mickes bil igen =) Yeeej =)
Man kanske skulle dumpa av Ninni hos mormor igen, hade hon tyckt om, skruttfian =)
Så hade jag kanske kunnat passa på att köra och handla lite....mhmm, inte så tokigt. Ja, vi får se vad som händer.

Hoppas ni har och får en fortsatt bra fredag allehopa!!
Så hörs vi sen igen!



Kaffe-titt =)

Snygge-Hasse kom och hälsa på oss här idag, drack kaffe och åt kaka. Inte bara jag som tyckte vad jag tyckte om farinkakorna, Hasse höll med mig om att det va godare med kärleksmumsen =)
Men vi kom fram till en sak, de går nog att utveckla till sånadär som typ farmor gjorde, med russin i, lite sega =)

Han åkte hem nu för en liten stund sen och Ninni va lite velig om hon skulle följa med honom eller inte, haha =)
"Mamma med följa med?"
Haha, vågade inte själv =)

Nu sitter vi här och slappar vidare, ska upp och leka lite innan det är dags att fixa ihop nån mat med. Jocke lär ju inte va hemma på ett tag verkar det som...jag trodde att han kanske va på sitt sista jobb nu. Så uppfattade jag det iaf som när jag pratade med honom sist. Men han ringde precis, det är tre jobb kvar...runt om i Skåne typ....litt tradet!

Men, what to do...

Lite fredagsmys sen i vilket fall som helst, hinner inte Pappsen hem, så fixar vi det med pop corn, film och mys =)



Mer uppdaterat

En liten bit till på vägen med One Of A Kind Tavlor, lite mer info om tavlorna, givietvis ska allt kompleteras men kika in och se efter så länge, ni har väl inte missat nya tavlan heller =)



Ny tavla klar


Kika in på One Of A Kind Tavlor, där är en ny tavla i mängden nu =)



Tröttigt...

Märks redan att Ninni inte sovit så mycket som hon behövt...gnälligt och klängigt...världen rasar så fort något inte går som hon tänkt.
Men nu har hon myst till det i soffan och kollar på Barbapappa. Lika bra att hålla en lugn förmiddag och sen en lite tidigare vila, så har jag nog en gladare Ninni i eftermiddag =)
Sen är det ju fredag och får Pappsen komma hem i tid idag, så kan det ju kanske bli lite familje-fradags-mys ikväll, man kan ju alltid hoppas =)

Snö....ja det har vi väl sett rätt mycket av denna vintern, men jag hade faktiskt hoppats och trodde att det va över. Men icke!!
Fy fan vad sur jag blev igår när jag såg att allt vitt mög ute!! Nu ser vi inte trädgården....igen!!
Gggrrrr!!

Men, vadkan man göra. Jag har försökt beställa hit våren nu, men det blev väl nån försening på posten eller nåt....skrev kanske fel adress..?

Lite trött är jag med, blev inte mycket mer än slummer och en power-nap efter att Ninni väckt mig, så klaffar allt, så ska jag med vila när Ninni vilar.
Om inte, så ska jag nog ner och måla =)

Jepp, jepp, nu har kaffet mitt blivit kallt, så får hälla upp en ny kopp. Så blir det ugnefär 3-4 ggr om dagen, hehe...just därför jag bara häller upp halva koppar =)



"Mamma hjälp"

Ca 5.30 vaknar jag av Ninni står och lite förtvivlat ber mig om hjälp, med att byta blöjan!
Ok...det hade ju gått igenom, haha klart man inte kan sova då ju!
Så ner och bytade på henne, hämtade ner Lillan som ändå snart skulle äta, gav henne mat och sen tog vi den sista timmens sömn här nere för att inte störa Pappsen för mycket.

Sen vaknade vi när han kommit ner och Ninni ville följa med honom idag. Sötis =)
Går ju inte ju...men hon vinkade av honom i fönstret =)

Nu  mornar vi oss....eller ja mest jag, Ninni är det redan fullt ös på =)
Kaffe och starta dagen!



Farinkakor och slabbomat

Såg på farinsocker paketet att där är ett recept på farinkakor.
Detta måste ju testas tänkte jag och allt som behövdes hade jag hemma. Så vi bakade....
Men njä, dessa kakor kommer jag inte göra fler gånger. Inte så goda...
Så vet ni det...

Men!! Nåt nåt som är gott är slabbomat från Mc Donalds!! Och det ska jag äta idag! =) Ja, Ninni lär nog smaka hon med, även om hon redan har ätit =)
Jocke är på väg hem och har med sig mat till mig =)



NY SIDA!!

Ja, gott folk, nu är det en ny sida för tavlorna som gäller. Denär under uppbyggnad och jag ska göra klart den så fort jag bara kan, men ni kan ju kika rundor så länge och håll sen ögonen öppna för uppdateringen och nya tavlor =)

One Of A Kind Tavlor

Klicka på ovanstående text, så kommer i till sidan, den finns även länkad här på vänster sida med under "länkar"

Gå in och kika =)



Töserna =)

Lite bilder på barnen med =)











Ett litet bad efter målningen häromdagen =)







Tavlor

Det blev bara ber och vända, sen ville inte Ninni måla, haha.
Så ni kan bilder på tavlorna nu då =)


En liten tavla på 10*10 cm



10*30 cm









Sen är där två till på G =)



Måla, måla liten tavla =)

Det är en målardag idag =)
Jag gick ner och målade när töserna vilade middag, Lillan vilade viserligen bara en liten stund, så hon har suttit och snackat med mig. Men sen fick vi gå upp när hon började få tråkigt och sen kom Ninni med ner från sin vila.

Men är det inte mammas tös eller, första Ninni sa när hon kommit ner och myst lite med mig, va att hon ville ner och måla =)
Okej!

Så vi tar en sväng ner i källaren då... =)



Morrn, morrn!!

Då va en ny dag kommen och vi startade den med mys-sovmorgon, jag och töserna =)
När vi låg där och mornade oss, så ringde Jocke och sa godmorgon =)

Halv 9 ca, så gick vi upp, najsigt!!
Frukosten är i magen och kaffet med, Lillan sitter i sin stol och snackar och bråkar med filten =)
Ninni sitter fortfarande med lite av sin macka kvar, mumsar lite då och då. Vi har ju inte direkt nån tid att passa så...

Snart har inte denna vecka några vardagar kvar...redan torsdag. Men då kommer ju helgen och det gillas skarpt =)

Idag, ja som vanlig, vi får se vad som händer. Jag har fortfarande inte fått rätt på vlc, så att vi kan börja med zumba, ska se om Jocke kan kolla på der idag kanske.

Måla ska vi nog lite, jag började ju på en tavla till igår, så jag vill fortsätta med den. En liten talva är klar och den andra är halvklar, men får stå på paus lite innan idén för det sista lossnar =)
Ni ska få bilder sen idag. Sen ska jag nog stänga ner hemsidan igen....man har inte så mycket plats för bilder som jag behöver. Jo om man betalar några hundra....men känner mig inte så sugen på det än. Så jag kommer nog flytta hit tavlorna till Bloggen, eller starta en blogg vid sidan av denna. Nåt iaf.

Ha en bra dag alla vänner! Jag och alla jag inte känner!



Jo...

Just det, jag har en del bilder med ju, men det får ni se fram emot att få imorgon. Har bilder på tavlorna med och jag ännu en tavla på gång =)



Tjolahopp

Ja, va fan...kan väl säga hej igen =)
Hej, hej!

Nä, allvarligt....vet egentligen inte varför jag fick för mig att blogga igen...bara knappade inte mig här...

Har nattat Lillan nu och Jocke har nattat Ninni...som va övertrött.
Då är det typ såhär:
"nää, Ninni vaken"
"Nej, Ninni ska vila nu..."
"nää, snyft, Ninni vaken stället...snyft..."
"Vila nu hjärtat..."
"nej, Ninni vaken....zzzzzzzzzzzzzzzzzz............."
Ja, och där somnade Ninni, haha. Rätt roligt att lyssna på henne när hon är så pass trött, för man väntar liksom nästan på att hon bara ska bli tyst och ha slocknat :D

Mysig dag idag...nog därför jag drog mig hitåt igen, ville säga det. Jocke är ju inte helt 100 frisk och jag hoppas verkligen inte att det blir värre. Det är bihålorna...
Men han har hjälpt till här hemma ändå, avlastat mig och Ninni har fått sig en rejäl dos med pappa. Då kan ni förstå hur lycklig hon varit =)
Även om hon är rätt bra på att säga "neeje, sluta pappa..." eller "mamma" om det nu är jag som sagt till henne om hon hittar på nåt hon inte får...då ska man sluta....trots-unge, vem är det som ska sluta egentligen??! haha...

Nä, vi hörs imorgon! =)



Nej, inte våfflor

Lunch kan man väl kalla det, iaf stod Jocke för det idag och han ville göra våfflor. Men nu va det ju Jocke som stod i köket och då kan det bli lite ändringar i receptet ju =)
Och det blev det, våfflorna förvandlades till vad vi döpte det till: Wåfflår
Hur gott som helt!! Riktigt namnam =)
Mätt som....blev jag och sen blev jag trött, haha!
Jocke gick ner och tog ett bad med Ninni, så att jag kunde få vila lite. Så jag och Lillan la oss i soffan, hon käkade lite och sen slumrade vi och jag fick mig en power-nap. Skönt!!! =)
Jocke, som ändå inte är helt kry, klädde på sig och Ninni och begav sig sen till lekplatsen, men de kom tillbaka rätt fort, är ju storm ute...
Men Ninni verkade nöjd ändå och nu är hon rätt trött, ligger och tittat på Petson och Findus =)

Är rätt drygt, vi går alla och är lite småförkylda ju och det verkar inte ge med sig direkt....men, men bara att rida ut stormen och se fram emot våren =)

Jag har varit ute och skrapat ihop lite ved rester, så det brinner fint i kaminen nu, behövs verkligen här, bli kyligt när det blåser så.
Ska bort och fixa ved sen här en bit bort och jag ska ringa på en annons jag sett där man kan boka ved inför vintern, se vad de tar och så. Annars har vi ju han vi köpte av sist, han har hållt bra pris och va trevlig att ha att göra med.
Jocke kände att det blev rent för mycket jobb med veden vi skulle ha fixat nu. Va ju rätt mycket och det va bra pris, men det är ju Jocke som skulle ha fått fixa det tunga jobbet, så upp till honom. Vi ska ju ha en man kvar av honom med, inte bara ved.
Ska få väck stenhögen vid garaget sen, så ska det bli en vedhörna där istället =)
Så har man ändå plats inne i garaget med =)

Ninni, ja jag hoppas ju att hennes trots har nåt kulmen, så det kan börja lägga sig lite iaf. Shit vad hon kan va testig om dagarna....men det får man ju på köpet, bara att försöka hitta ett bra sätt att nå fram, haha.
Lillan då, ja hon växer så det knakar, skrattar och har sig, r med så mycket mer nu och det är ju bara hur kul som helst =)
Tänder misstänker jag att hon redan börjar få...känns lite som det och tyckte mig se en liten prick...så att hon skiter som fan och är lite extra gnällig då och då, har ju isf sina förklaringar :D

Om inget annat så höres vi imorgon, hoppas ni alla har det bra!



Lite ruggit

Jocke dålig, ont i bihålorna, ligger och snarkar på soffan.
Ninni ligger i sin myssäck och kollar på Mumin och Lillan ligger här brevid mig och bråkar med sin filt =)
Frukost är äten, målat har vi med gjort och snart ska jag ner och kolla om jag har blivit mer senil eller inte...kommer inte ihåg och där är tvätt som ska fixas eller inte.....hmm..

Blir nog en lugn dag, ska kanske ta och låta Ninni vila i vår säng idag, krypa ner under täcket med henne och vila tillsammans? Hade inte suttit helt fel som det känns nu iaf...vi la oss i bra tid igår, tack vare att Ninni vaknade till och hade lite svårt för att somna om, men sen har hon hållt mig vaken...sen har hon väckt mig när hon gick ner...sen har det varit Lillan som har ätit och sen skulle Ninni fixedona ännu mer och hämta sitt täcke och sin kudde och sen va det fan morgon och Lillan skulle ha sin frukost....upp och hoppa!

Så lite halvsliten är man allt...

Men en kopp kaffe på det, så håller man igång till Ninni ska vila iaf =)

Ni där nere i Thailand, jag hoppas ni har det bra!!!



Lite ruggit

Jocke dålig, ont i bihålorna, ligger och snarkar på soffan.
Ninni ligger i sin myssäck och kollar på Mumin och Lillan ligger här brevid mig och bråkar med sin filt =)
Frukost är äten, målat har vi med gjort och snart ska jag ner och kolla om jag har blivit mer senil eller inte...kommer inte ihåg och där är tvätt som ska fixas eller inte.....hmm..

Blir nog en lugn dag, ska kanske ta och låta Ninni vila i vår säng idag, krypa ner under täcket med henne och vila tillsammans? Hade inte suttit helt fel som det känns nu iaf...vi la oss i bra tid igår, tack vare att Ninni vaknade till och hade lite svårt för att somna om, men sen har hon hållt mig vaken...sen har hon väckt mig när hon gick ner...sen har det varit Lillan som har ätit och sen skulle Ninni fixedona ännu mer och hämta sitt täcke och sin kudde och sen va det fan morgon och Lillan skulle ha sin frukost....upp och hoppa!

Så lite halvsliten är man allt...
Lite ahlvruggit är det här med, är minusgrader ute, så luftpumpen hänger inte riktigt med...vi är alla lite halvförkylda med, så man är kanske lite extra känsligt...men jag ahr både vanliga strumpor och mys-strumpor på mig...
Men en kopp kaffe på det, så värmer man kroppen lite och man håller igång tills Ninni ska vila iaf =)

Ni där nere i Thailand, jag hoppas ni har det bra!!!




Rubrik

Ja, jag kom fan inte på nån rubrik...sorry...

Dagen idag då....jo eftermiddagen har vi målat och Ninni fick ta ett bad sen hehe =)
Mys och lek och sen kom Jocke och vi åt, renbäddade,  Jocke tog ett bad, vi kollade en ny Petson och Findus film och Ninni va som förtrollad!!!
Sen somande hon, i sin mys-säck som hon själv säger =)

Nu sitter vi och spanar bil. Är ju sketasvårt!!!
Drag!!! Det vill jag absolut ha, vi har användning för det, slippa se om man kan låna bil varje gång man behöver det...är bara så drygt!

Snart ska vi se "Kniven mot strupen", kuligt =)

Glömde ju säg igår, att jag klippte Ninni igår! Jocke blev nog inte så glad när jag berättade för honom, så fick skicka en bild på henne och visa att jag inte klippt av allt, haha =)
Tog bara lite, lite på topparna, den lite längre toffsen i nacken. Bli av med den därade hockey-frille liknande fisyren hon går runt med...

Nä, vi hörs imorgon igen, nu är det en liten som tappat nappen där uppe...



Mange

Ett stort grattis till Mange som fyller år idag!!!
Hoppas du får en bra dag!
Det bakades ju igår, så välkommen på fika om du vill!



Arg granne....

Släppte ut hundarna....har bara väntat på det egentligen, har märkt av det de senaste dagarna. Cox tar sina äventyrsrundor igen...nu hade han varit borta hon gubben som har dammen, där de va och badade en gång.
Grannen mottemot kom hit och sa att gubben hade ringt. Han frågade om han skulle stanna här under tiden jag gick bort, han trodde Cox fortfarande va borta. Men han va ju tillbaka, så ingen fara.
Denna grannen är snäll och trevlig, gnäller inte. Gubben är med snäll och trevlig, han är nog bara väldig trött på att behöva se våra...han har själv hund och vågar liksom inte gå ut när våra är ute. Inget kul och jag förstår honom.
Men sen kom han med gående, så jag fick pratat med honom med och jag förklarade att de är väg härifrån...vi ska lösa detta.
Han tyckte nog vår hundgård är för liten....nej, inte direkt, vi har gått efter reglerna... Men vi pratade om inhägnaden vi tänkte göra, så lät han mer nöjd och ännu mer nöjd när jag sa att vi kommer göra oss av med dem.
Nåja. Hundarna är inne nu iaf.

Ninni och jag ska måla lite nu. Hon är så glad för sina nys pennor och nya målarboken =)

Vi både städade och bakade ju igår, så idag är det inte så mycket på schemat. Tänkte fixa till vcl på datorn, så vi kan börja dansa zumba idag på allvar.
Sen kanske ner och måla nån tavla med =)

Kaffe nu först iaf!



Lite av varje =)

Denna måndag har hittills bjudit på lite av varje.
När Ninni vilade, så bakade jag kärleksmums, men lite extra mums =) Jag delade på hava kakan, kletade på glasyr på botten och sen på med toppen igen och sen som vanligt, glasyr och kokos ovan på hela kakan =)
Blev lite mumsigare faktiskt =)

Sen har det lekts, dammsugats på ovanvåningen och här nere och köket har jag fixat till lite.
Töserna sitter nu och leker, Lillan sitter i gungan. Finingarna!

Jocke är på G hemåt och sen blir det väl mat kan jag tänka mig. Kvällen blir nog lugn tror jag, ser vad som händer =)



Än en måndag

Ny vecka igen!!
Vet jag är rätt tjatig, men känns så hälääigt ändå att tiden går så fort. Våren närmanr sig och sen kommer den likaså efterlängtade sommaren ju =)

Har inte tänkt på vad som ska göras här hemma idag. Hade ju en underbar familjemysdag igår, så dagen idag finns liksom inte så mycket i mitt huvud =)
Men, vi skulle behöva ta en sväng med dammsugaren. När behöver man inte det?

Ska nog baka oxå, jag har en idé, men vet inte om det blir så lyckat bara...men nog fasen ska det va värt ett försök =)

Kaffe nu iaf, Ninni äter frukost och Lillan hin sussar forfarande, sötisen =)



Myshelg!

Igår va en härlig dag!! Hade varit bättre om den hade delats med Jocke, men man kan inte få allt här i världen =)
Jag fick låna Mickes bil, så jag och tösena stack in till mormor!
Jag ringde henne på vägen in och hon blev hur glad som helst att jag va på väg till henne och hade töserna med mig! Ninni lycklig fia över att vi va ute och åkte och för att vi skulle hälsa på mormor. Vi stannade till på Pema på vägen dit för att köpa nya färgpennor och en målarbok.
Sen mormor. Ninni lycklig och vi drack lite kaffe, snackade och sen frågade jag Ninni om hon ville följa med mig eller va hos mormor.
"Mormor"
Inget snack om saken. Så hon stannade, fick "diska" (leka masa med vattnet i vasken) och hon hann fråga om hon fick duscha inann jag gick med, så hon hann knappt säga hejdå till mig när jag gick =)
Jag och Lillan körde ner till pizzerian och  hälsade på. Jag hade redan snackat med Tjitchoos om att jag skulle komma dit, så att vi kunde träffas där med.
Salle blev lite chockad och jätteglad när jag kom =)
Vi åt, snackade, drack kaffe och Lillan mös med Micke (Vollsjö) hela tiden. Han har nåt visst med barn. Både Ninni och Lillan har tyckt så bra om honom redan från början och Lillan som nu har en period do det kan gå bra en stund hos någon annan, men sen ska det va mamma....hon dissade mig helt, haha =)
Sen fick vi köra igen, matta och nöjda.
Hämtade Ninni och sen hem, så att Micke fick tillbaka sin bil.
Tack Micke!!

Mange kom sen på kaffe. Han hade bjudit in oss på födelsedagsfika innan, men Jocke va ju iväg och hjälpte Micke och bilen va ju bara ett lån under tiden han hjälpte honom. Så Mange sa att han kunde komma till oss ist. Snällt =)
Så kaffe och supergod fika blev det!!
Hemmabakad Budapesttårta och bullar som jag inte kommer ihåg vad de hette. Men sånadär med smör och socker i. Så gott!!
När Mange körde hem igen, så gick jag up och la en trött Ninni =)

Jag och Jocke hade myskväll... =)

Idag är det familjemys!! Underbart!
Vi har vilat allihopa tillsammans nu, Jocke har vi inte fått upp än, men ska väcka honom när jag är klar här. Sen ska vi ut i skogen här på andra sidan vägen. Hundarna får springa och vi ska ha lite varm bojboj och fika med oss. Mange lämnade kvar bullarna igår...tror det va med flit han gjorde det....så de ska med ut idag =)

Mys hela dagen! =)



Klara för avfärd =)

Jocke fick lite sovmorgon, han somnade igen på soffan =)
Jag och Ninni gick ner och tog ett bad och sen duschade vi Lillan, hon tycker det är så mysigt =)

Lite frukost i magen efter det och sen kom Micke och hämtade Jocke. De ska ut och kolla marken.
Sen får jag låna Mickes bil och köra iväg en sväng, så åker de med jobbebilen och fixar med sitt =)

Vart ska vi hän då...?
Kes är sjuk, eller va dålig nu i dagarna, så vill inte hälsa på Åsa och kanske dra med nåt hem. Vi har alla varit förkylda här hemma, så känns lite onödigt att åka på nåt annat nu.
Mormor hade ju blivit överlycklig om vi hade hälsat på henne, så det lutar lite åt det hållet. Men sen måste jag erkänna att jag skulle vilja köra ner och hälsa på nere på pizzerian en sväng....vet inte hur mycket jag kan köra rundor heller. Annars hade man kanske kunna köra och ta en kopp kaffe med mamma, lämna Ninni där, så kan de få lite egentid med, hade de nog båda mått bra av. Sen hade jag och Lillan kunnat ta oss ner till pizzerian en sväng.....
Ja, det låter lite som en plan faktiskt. Får höra hur mycket jag kan köra och hur länge de tror att de kommer hålla på. Kan ju inte röva bort bilen helt....hehe.

Nu ska jag ut och släppa hundarna...de testade gränserna innan idag, så hoppas att de håller sig på tomten nu...grr!

Ninni slappar framför Bilarsilmen och har precis hittat sin "sessa-boll" studsbollen, gladfia =)



Sovmorgon...eller inte.

Nä, här är det inte sovmorgon på menyn längre. Väckt ett par tre gånger i natt har jag med blivit. Lillan blev hungrig och fick komma och ligga hos mig, vi somnade sen gott igen.
Sen, när Lillan blev hungrig igen, så tyckte jag det verkade lite konstigt och lite trångt...inte så konstigt.
Ninni har med kommit och lagt sig, brevid Lillan, längst ut vid sängkanten. Men täcke och kudde har hon tagit med sig, gullunge!!!
Lillan åt och sen la jag henne i sin egen säng. Ninni lät jag faktiskt ligga kvar, tyckte nästan lite synd om henne som legat där ute vid kanten, hon höll nästan på att kasa ner på golvet när jag fixade med Lillan med...så vi mös till det och sov gott fram till 7. Då va det dags att gå upp.

Nu har Jocke med kommit upp.
"Heeej pappa, pappa vaken!" sa Ninni när han kom ner för trappan.
"Heej, Ninni, nä pappa är inte vaken..." haha, Pappsen har inte mornat till sig än.

Nu ska jag häll upp kaffe, sen ska kanske jag och töserna iväg idag. Får nog låna Mickes bil, han och Jocke ska fixa på marken, skjuta in geväret och sen kanske fixa nåt hemma hos Micke...hihi, brumbrum =)



Städat litt

Ja, eftermiddagen har vi roat oss med att städa och lägga in rentvätt, lekt lite och busat.
Kinamat kom Jocke hem med idag, gott gott!! =)
Sen fixade Jocke skrivaren till mig!!! Kuligt!!
Och grinden här nere vid trappan flyttade han upp, så hinner inte ner och hitta på bus och kanske skada sig på morgonen, hon smyger ju som en vässla, lilla skruttungen...                                                          

Ninni har däckat i sin sittsäck nu, Lillan har precis ätit och ska snart med lägga sig. Lugn kväll väntar, trötta är vi...
Har skallebank...drygt...dryckit litt dåligt tror jag. Legat lite konstigt i natt med, så kan va det...

Jaja, hoppas ni har en bra kväll. Hörs imorgon.



I tid...

Man ska väl va ute i tid =)
Ninni testar min studenthatt...hon ser något förvånad ut...eller är det lite skräck....? haha
Gullis =)




Efter regn kommer sol?

Det har varit tråkigt, regnigt och stormigt. Snö har det med varit...
Men snön är borta igen, tacka jag för!!!
Solen skiner och jag hoppas dagen kan bli riktigt solig och fin, hade vi nog alla behövt...ny energi =)

Jocke behövde inte gå upp förrän vid 7 idag, Ninni vaknade med och kom och mornade sig lite hos mig innan vi också masade oss upp. Lillan va redan vaken, ja jag med för den delen. Hon va mätt och belåten, hade legat och tittat på mig och flinat och myst en stund. =)
Upp och hoppa och vi kom ner, sa hejdå till Pappsen och han blinkade och tutade hejdå.
Nu har vi suttit och mornat oss och jag funderar på vad vi ska hitta på idag...håller tummarna för solen, man kommer ju igång mycket bättre då...
Blir det riktigt solig, så ska vi minsann klä oss och ha en liten picknick på altanen =)
Trädgården är inte lönt att sätta sig på, den är rätt sölig nu.

Nu kaffe....



Mys!

Jocke kom hem tidigt idag =)
Lööövlej!!!
Mys och middag och mys och lek och mys och nu sover töserna gott, gott =)

Ninni skadade sig dock, mindre roligt... Hon gjorde sånt som hon inte fick, klättrade på en tunna vi haft en blobba på innan. Blomman är död, så nu står bara tunnan där.
Den stod upp och ner och Ninni hade haft den som kontorsstol i sitt nys kontor...ja allt det inom "-tecken då =)
Iallafall. Hon fick för sig att klättra på den istället för att komma upp i soffan...botten gick sönder och Ninni stod nu i tunnan.... =(
Lissen ögat och rivit sig på benet på en spik. Tur i oturen inte mer än en liten skråma, men fram med förbandsväskan och sen blev det omplåstring =)
Men sen ville hon inte ha det med. Hon klarade sig ändå =)

Ja, töserna sover gott nu och jag och Jocke ska ut och bygga en läskraket, haha =)

Hoppas ni haft en bra dag och hälsningar till er alla nere i Thailand!! Hoppas resan för svåger med familj gick bra!!

Bajbaj



Shwoff

Fy vad veckorna bara far förbi! Redan torsdag....men härligt är det, så är det snart helg igen =)
Går tiden snabbt, så kommer våren snart med hit. På riktigt....nu är det ju fan vinter igen!!!
Jag har redan sopat bort snö från altanen en gång...MÖG!!

Jocke hade sovmorgon idag och behövde inte jäkta iväg, Ninni va redan vaken när vi gick upp....fixat lite med min ansiktskräm...
Ninni fick verktyg av Pappsen, så hon kommer nog mecka lite idag =)

Vi har fortsatt vår mysmorgon här och lagt inen maskin tvätt med och vikt lite rentvätt. Ska nog bli lite småstädning och undanplock idag.
Och lek och bus =)

Nu har jag en liten, liten en här brevid mig som har lite tåkigt...vi hörs sen!



Ännu en dag...

Ja, denna onsdagen lider mot sitt slut snart...
Ninni har inte lagt sig än, men ska snart hoppa i säng. Vi tog ett bad nu ikväll, mysigt =)
Lillan satt i sin stol och snacka och skratta med oss, men efter kanske en halvtimme, började hon tycke det va lite tradet, så vi gick upp.
Hundarna låg och chillade framför kaminen när vi kom upp, rygg mot rygg =)

Jocke lär nog inte komma hem på ett par timmar misstänker jag. De har haft mycket idag med, sliter på gör de. Men imorgon är har de nog två bilar som går igen, så blir det inte lika långa dagar. Hoppas jag...Ninni har inte träffat Jocke igår eller idag.
Ska be Jocke fixa med vlc på min dator när kommer hem om han pallar, så att jag och Ninni kan träna zumba imorgon. Jag vet inte vad jag gör för fel, men fick inte rätt på det idag iaf...
Sen får vi se om Ninni vill vara med och dansa eller inte. För jag hade tänkt att vi skulle köra två eller tre ggr i veckan.
Annars får jag ju bara göra det när hon vilar middag. Men det är dags att komma igång iaf, nu har jag ju fått över zumban på min dator så... =)

Idag har jag iaf fått dammsugat och tvättat lite med, annars har eftermiddagen bara rullat på. Imorgon, ja vi får se vad som händer....

Fattar ni sån ångest jag har över hundarna....Atlas lär ju fet-fatta vad som är på väg att hända...att de ska flytta. Han är ju hur fjäskig som helst. Lugn, fin, lydigare, gosig...ja...
Ångest-japp.
Men beslut taget-japp!
Måste hända något, så är det bara. De kommer få det bättre, de har så pass bra koll på såna omplacerings-ställen, vart hundarna hamnar.
Jaja...

Nej, nu ska Lillan ha lite mat, sen ska Ninni gå och lägga sig. Ja, och Lillan. Blir lagom, så kanske vi kan sova till 7 eller kanske t.om halv 8 imorgon... =)



Lek och fika

Maria och Jonas kom över på kaffe och fika idag =)
Jag slängde ihop en kladdkaka, dock fick det bli utan salt, som vi inte har och har glömt köpa. Men den gick åt ändå =)
Ninni och Jonas har lekt och vi har suttit och snackat och druckit kaffe =)
Tack ska ni ha för titten!

Nu har de gått hem och Ninni börjar nog bli lite trött, dags för vila snart. Jag ska ner och ta tvätten när hon vilar, så kan vi dammsuga sen i eftermiddag =)

Höres sen!



Lite mer idag

Ja, då ska jag se om jag kan få gjort lite mer av det jag planera idag, blev ju varken dammsugat eller bakat igår. Va lek som gällde under eftermiddagen ist =)
Sen tänkte jag att jag kanske kunde baka när Ninni lagt sig igår, men blev inget gjort då mer än att jag önskade att jag kunde dela på mig och va hos både Ninni och Lillan samtidigt när jag la Ninni.
Upp och ner, upp och ner, va inte den ena tösen lissen, så va det den andra.
Ninni kunde inte komma till ro, vände och vred sig och kliade på prickarna hon fått. Hon har inte kliat på dem innan och om det nu är värmeprickar så är det inte så konstigt att de kliade, för hon blev varm när hon höll å att böka och sen hade jag rätt varmt här nere för att få upp värmen på ovanvåningen.
Ninni fick ligga här i soffan och chilla ist när jag faixade med Lillan och när hon sen va mätt och jag lagt henne, så mös jag till det med Ninni. Läst godnatt saga hade vi redan gjort och hon va riktigt trött, så vi gosade ner oss i sängen sen och hon somnade direkt!
Sen somnade jag med...hehe.
Jag vaknade till av att hundarna flippade här nere och efter en stund och jag kopplade ihop alla trådar så kom jag på att jag hade låst här nere och att det kanske va Jocke som stod och inte kom in.
Så jag gick ner, såg ingen, ringde Jocke, men han va på väg hem då. Vet inte vad hundarna gollade sig om...

Jag ska ta mig en kopp kaffe nu, så kommer vi nog allt igång här efterhand =)

Conny med familj, hoppas ni får en bra resa och myig och härlig semester!!!



Kyl/frys

Ja, som jag sagt innan så pajade ju frysen. Inte så spännande och vi fick en tillfällig som stod i hallen.
Idag kom hyresvärden och med sig hade han en helt ny kyl/frys till oss =)
Så najs!!
Ut med de andra och sen fixade vi in den nya.
Ninni, som jag precis hade lagt för vila när han kom, skulle ju självklart inte vila när hom hörde att hyresvärden kom, så hon har hållt ett vakande öga på allt som hänt och hon passade på att tugga lite vindruvor =)
Men sen somnade hon gott =)

Nu ska jag ut på altanen och ta mig en kopp kaffe i solen. Härliga våren är på väg nu. Och jag tror det kommer gå rätt snabbt nu när det väl kommit igång =)
Kanske ner och se om jag hinner måla lite med.
Plockat undan och fixat tvätt och kök har vi redan avklarat, så det kan bli en sväng med dammsugaren sen i eftermiddag. Så hinner vi baka kladdkaka med sen.
Men stressa behöver vi nog inte göra, Jocke kommer nog inte hem i tid idag. De har röven full. Ena bilen på verkstad och nu töar allt ju...då blir det massa jobb.
Men jag lever på gårdagen än =)

Vet inte om ni har tillgång till datorer svärmor och svärfar, som åkte till Thailand i söndags. Eller om ni bryr er om att använda nätet nu på semestern. Ni gör rätt i att inte göra det.
Men iaf så hoppas jag att ni har det bra, att flygresan gick bra och att ni kopplar av ordentligt och njuter!!
Imorgon åker min svåger och hans familj ner till dem och jag passar på att önska er en bra resa ner och en riktigt mysig och bra semester!!

Så, kaffe! =)



Happy en hel dag! =)

Ja, ni märkte nog att jag va litt bobbig i söndags, hehe.
Men va f*n, saknar ju att ha min man hemma, så är det bara. En hel dag utan absolut något, det va ett tag sen va...så fy vad besviken jag blev.
Jag förstår ju Jocke med, de har mycket på firman och klart han ska ställa upp. Men när någon tar på sig något, så får han ju sköta det med.
Har varit en del fix i skogen nu med, när de ska få igång åteln och så, så inte mycket tid att va hemma.
Saknad av oss alla i alla fall.

Men vi fick oss en rejäl dos Jocke igår. Han tog ledigt =)
Han va hemma hela dagen!!
Happy, happy!!!
Så jä*la najs, så ni förstår inte!
En helt vanlig hemmadag och lite extralyx för mig...Jocke gick upp och jag fick ligga kvar =)=)
Hallå ja!
Inte för att jag kunde sova så mycket till. Jag försökte verkligen, men låg bara och halvslumrade en stund extra innan jag gick upp.
Så skönt. Att få ligga och dra sig, i lugn och ro. Vakna till och sen gå upp. Det va länge sen! =)
Ja, så ni förstår kanske att jag inte hade tid och lust att blogga =)

Bakade en mindre god kladdkaka med igår, gjorde jag. Provade ett nytt recept. Ska jag inte göra igen, håller mig till det jag har. Så ska bakas kladdkaka idag med, så kan vi mumsa ikväll istället =)

Jocke högg upp ved med igår, så vi kan få upp en härlig värme igen. Har inte behövts innan, men igår blev det lite kyligare här. Nu har vi får en vecka klart om vädret håller sig som nu. Men vårvärmen ska ju va på väg och håller det sig med plusgrader under natten med, eller iaf nollan, så behöver vi inte hugga upp mer just nu.

Men kapas och klyvas ved ska det göras ändå inför nästa vinter. Pappa har hjälpt oss fixa billig ved, det ligger i längder och ska fixas, så det får vi va med och göra själva.
Så nu i det närmaste ska det göras, så kommer det va eldbart till vintern.
Rätt najs att komma 100-200 kronor billigare undan per kubikmeter.. =)

Idag ska vi fixa här hemma. Hushållssysslorna stod på paus här igår, så det tar vi igen idag. Tvätt, disk, dammsugning och städning. Tar det i lugn takt, det kommer en morgondag med =)

Kaffekokaren har servicedag idag. Kaffet har smakat mög, så kannan har Jocke ställt på rengörning nu i morse och jag ska kalka av kokaren med idag.

Nu ska jag gå upp och hämta en liten, liten tös som har vaknat =)



Glad för en halv dag

Väcktes tidigare av en liten Ninni imorse. Hade inte tackat nej till nån timme till...vi la oss lite senare och sen va Lillan rosslig i natt, så hon höll oss vakna 1 ½ timme när hon hade ätit.
Smällar att ta...

Sen har det varit en mysig dag. Familjen samlad och då vet ni nog hur jag njutit =)
Min älskade familj hemma, solen som strålar....kan det bli mycket bättre??!?!?!! (ja, miljoner på kontot med då kanske...)
MYS!!
Frukost tillsammans och sen fixade vi med Jockes rådjurstroféer. Ninni la sig och vila, jag och Jocke drack kaffe på altanen i solskenet...sen blev allt sabbat...

Är lagom jävla sne på en som inte kan ta sitt fakking jävla ansvar och sköta jouren när han tagit sig på att ha den...nu är Jocke iväg..kanske bara tar ett par timmar. MEN ÄNDÅ!!!
En dag, en jävla dag utan nåt. Då hade jag blivit så jävla glad..
En halv dag blev det. Tack ditt pucko!!!

Ja, jag säger inte mer, tror ni fattar...

Nu ska jag ut och finputsa på troféerna, Ninni vaknade nog nu med lät det som. Kan gå ute på altanen och fixedona när jag ändå ska fixa där ute =)



Lite egentid...

Väntar på att Ninni ska ge sig och somna ordentligt...lite mitt eget fel att hon klöddar lite. Hon va trött innan, men låg och kollade film, klockan va inte så mycket och jag tänkte att hon kunde va uppe tills sådär 12 och sen gå och vila, få lite mer ordning på det hela.
Men då hade hon ju fått lite mer energi och när jag lagt henne, fick jag upp Jocke och då va det nog inte så spännande att somna när hon hörde att Pappsen va vaken.
Jocke körde iväg, ska fixa på jaktmarken.
Ninni har nog somnat nu tror jag, har inte hört henne på ett par minuter....

Frysenlådorna har jag fixat iaf, sen ska jag bara torka av själv frysen med. Men nu ska jag först ut och fixa altanen och hiner jag innan Ninni vaknar igen, så ska jag ner och njuta lite av egentiden som blev nu. Måla =)

Härligt väder är det iaf idag!! =) Synd bara att det inte går att utnytta direkt. Hundarna har ju inget garage att va i längre och jag vill inte sätta dem i gården. Där är lerigt och blir mer synd om grannanra som säkert är ute idag, om de ska behöva lyssna på hundsången...

Nä, nu får jag passa på att fixadona lite!



Emma!

Emma blir 18 idag, inte illa ;)
Ett Stort Grattis Till Dig!! Hoppas du får en riktigt bra dag och blir firad ordentligt!!!






Åsa kommer hit=)

Skrattade precis lite åt Lillan som ligger här i soffan och har vaknat till igen...hon ligger och har en stirr-tävling med fläkten i taket verkar det som. Undra vem som vinner... :D
Ninni halvligger i sin sittsäck och tittar på film, hon börjar nog bli lite trött, men kan nog sitta där och chilla lite innan hon går och vilar.
Vi har målat lite med vattenfärger nu efter frukosten. Den rena tvätten har vi fått in i garderoben och när jag tagit en kopp kaffe till nu, så ska jag gå och städa den kassa frysen. Jag pallade helt enkelt inte det igår...
Jocke ligger och snarkar här på soffan. Vi gick alla upp vid halv 8!!! Jag fick min sovmorgon!!! =)
En hel natt har det ju absolut inte blivit, men känns ju iaf bärre när det blev ett par timmar längre.
Jocke somnade om här på soffan sen och vi fick inte upp honom till frukosten heller, snarkar gott. Göra ett nytt försök att väcka honom snart tror jag, så kanske inte hela dagen behöver försvinna. Han ska iväg och fixa med sitt sen så.

Åsa kommer hit idag. Vet inte om Kes med följer med. Men det ska blir trevligt iaf, snacka lite, dricka kaffe och jag ska hjälpa Åsa med håret. Hon ska bli lite lockig. Inte för att jag har gjort nåt sånt förr, men hon har, så hon guidar mig =)
Annars finns det Youtube, haha. Där kan man lära sig allt =)

Nej, en kopp kaffe till ute i solskenet, ett försök att väcka Jocke och sen frysen!!



Tjena!

Ha... Jag har ju inte bloggat idag!!
Vi va uppe vid halv 7...nej inte så spännande. Vaknade tidigare, men jag kom inte upp förr...
Så en väldigt trött Ninni redan vid halv 11 som somnade som en stock i soffan på två röda. Hon sov kanske en timme och sen har eftermiddagen bara rullat på.
Vår hyresvärd va här och kollade på frysen. Den har inte velat funka som vi vill...så vi har nu en kyl/frys som står i hallen, så vi har en frys iaf.
Han kommer i början av veckan som kommer och fixar allt på nåt sätt iaf. Om han kan laga vår eller om han får ta hit en ny. Får vi se. Vi ska nog iaf få en frysbox med =)
Jocke lycklig, så kan han lägga troféer och kött uten att va ivägen som han faktiskt varit lite nu... =)

Dagen har....ja bara rullat på. Målat lite med vattenfärger, lekt på rummet, byggt tågbana, läst, klistrat klistermärken som kommer med klubborna hon äter och jag inte fattat att det är klistermärken...Jocke knäckte det igår :D
Jag hann med att måla grunden på två tavlor när Ninni vilade, så lite framåt. Skoj =)
Jocke är inte hemma än....tradit!!!
Men hinner han inte komma hem innan Ninni lagt sig, så ska jag ner och måla lite tills han kommer, när hon hoppat i säng.

Nu är det en liten, liten här som nog ska ha lite kvällsmat!

Höres imorgon!!



Solsidan =)

Jocke kom hem som en normal människa idag, i tid altså och kanske to.m lite tidigare, vet inte riktigt. Men jävla najs iaf!! =)
Jag började med maten när han kommit hem. Skulle göra mackaronlåda...
Men ångrade mig mitt i allt, tänkte att det kanske kunde bli nån sväng av en köttfärssås ist...men det blev bara mög av allt.
Happ.
Inte bra att hålla på att klödda. Nej, nej!
Så Jocke stack upp till affären och köpte lite korv och mer ägg och sen blev det Jockes omelett!!! MMMMMM!!!
Det knu**ar ju bara så fett i munnen!!!

Ja, sen blev vi metta och tretta. När Lillan somnade till sen, så gick jag ner och tog ett bad med Ninni och Jocke fick en liten vila. Nåt sånär iaf.
Lite aj i Lillans mage sen och en trött, trotsig och mer trött Ninni.
Ninni la sig, lite godnatt saga och sen somnade hon gott. Lillan va vaken lite längre, släppte sig lite, åt lite och somnade gott sen hon med =)

Nu ska vi ha en kopp te och chilla. Kan nog säga helt hundra att vi ska se på Solsidan =)
Jag va först lite skeptisk till denna serie, men fy vad bra den är!! Hur kul som helst ju!!! =)
Se den!!

Jag kom iaf halvvägs med garderoben idag, gått igenom tösernas och mina kläder i ena garderoben. Imorgon blir det fortsätting, ska gå igenom och ta upp lite mer kläder till Lillan som ät storleken större, börjar bli dags för det nu. Sen ska jag se om jag kanske rensar ut lite bland mina andra kläder i nästa garderob med.
Målat har jag inte gjort idag. Jag försökte ist vila när Ninni gjorde så och Lillan började bli tröttig. Men gick inte så bra....
Hoppas på att jag är piggare imorgon, så ska jag måla då när Ninni vilar =)

Ha de!!!



Garderobsfix

Igår kväll la sig Ninni litei 8...så inte så förvånad när hon kom upp när Jocke gick upp. Han skickade upp henne sen igen när han skulle gå. Hon kom och la sig en liten stund, men det va helt enkelt tid att gå upp tyckte hon. Det tyckte Lillan med...
Ninni har sovit bra ett par nätter nu, utan att komma och lägga sig hos mig. Skönt!
Lillan sover gott i sin säng, vaknade en gång natten till igår, men nu i natt blev det två. Första gången när vi själva precis hade lagt oss, så jag hoppades ju på en hel natts sömn sen. Men nej...nåja. Bättre men en tös som väcker en än två som turas om =)

Nu har vi bara myst och vaknat till. Jag väntar på kaffet som ska puttra klart. Snälla Hjärtat mitt gjorde inget kaffe i morse. Kan ju ha varit för att det inte fanns bönor till en hel kanna, men han hade ju lika gärna gjort en halv. Men jag tycker han struntade i det för att jag skulle få lite kaffe :D

Idag ska det fixas i garderoben bland tösernas kläder!! Behövs verkligen!
Ska gå igenom Lillans kläder, ner med det som är smått och sen får jag gå igenom de strre stl. lite och de vad mer som finns till henne nu. Hon växer ju rätt bra på längden =)

Sen hoppas jag ju givetvis att töserna kan vila middag båda samtidigt och kanske to.m nästan ett par timmar. Så kan jag måla =)
Jocke kanske hade kunnat ta in ett par hjärtan som jag fått av Sara. Han har dem i bilen...
Nä, nu kallar kaffet!! =)



BVC och Pema =)

Annika ringde innan, de kom hit på lite fika och töserna lekte lite. Men Ninni va inte så spreciellt rolig efter en stund...hon va trött och somnade sen i sin sittsäck när de hade kört hem igen. Kanon fina och bra skor fick Ninni av Felicia med som inte passade henne längre!
Tack ska ni ha för idag!!

Sen fixade jag klart så att det bara va för mig och Lillan att köra när Ann kom. Hon har Jomas och Amelia med sig, som hon hade hämtat från dagis tidigare så att hon komma hit med.
Snällt!
Ninni hade visst vaknat sen kanske 10 minuter efter att jag hade kört.
In till BVC, Lillan gladfisen flinade och snackade lite med Gun. Nu väger hon 5080 och är 60 lång. Så en lite längre, smalare tös, men med lite rultiga ben har vi =)
Något neråt med viktien går det, men inget vi behöver oroa oss för. Set hur det tar sig en månad fråmåt, om det fortsätter såhär eller om hon stabileserar sig.

Sen på vägen hem så pratade ajg med Jocke direkt och berättade hur allt gått och då fick jag med reda på att han nog inte kom hem i "tidigt/normal" tid. Så jag hörde med Ann om det va okej att jag tog en snabb sväng om till Pema med, så jag kunde få spendera mitt presentkort! =)
Inga problem. Så glad jag va när jag fick komma dit och plocka på mig lite saker. Nu kan det målas igen =) Har mina idéer =)

Sen hem och Ann och barnen körde ut till skogen.
Jag kollade läget med vår frys, som har klöddat ett par dagar.....den vill inte komma upp i temperatur!!! Inget bra, jag som handlat och fyllt på med mat ju!!
Jocke ska koka sina rådjursskallar i helgen, så blir det lite bättre plats och lite luftigare. Kanske den kan komma igång igen.
Men, glasen är ju inte så okel längre, så jag gjorde iaf en blåbärs milkshake till Ninni och det va poppis =)
Får ta och använda så mycket som möjligt nu i dagarna, så man inte har handlat allt helt i onödan...

Nu ligger slöe-Ninni och kollar Bilar, Lillan ät mätt i magen och vilar lite.
Jocke är väl kanske hemma om en eller ett par timmar. Men jag ska på maten nu snart, kan ju hoppas att han kommer hem lagom tills den är klar =)

Dagen har sagt tjoff!!
Imorgon ska jag....ja jag vet inte riktigt. Vi dammsugade där uppe och städade Ninnis rum i förmiddags. Här nere städade jag av igår, tvätt ligger där nog ingen heller.....det får bli en mys-bus-lekdag imorgon =)

Tack Annika och Felicia för idag och för de fina skorna!
Tack Ann för all hjälp idag!!
Tack Maria som fixade mjölk, som jag glömde när jag va iväg....
Tack svärmor och svärfar Fribbe för shoppingrundan jag kunde göra idag! =)



Viggo, Malmömilen och Avloppjouren AB

Viggo är ett charmtroll, men detta charmtroll har som enda i Sverige fått diagnosen Blau Symdrom.
Detta är ingen liten kille jag inte känner alls, som jag läst om i tidningen eller nåt. Jag känner mest hans mormor och morfar och hans morbror. Jag har träffat lille Viggo flera gånger, serverat han mat på pizzerian när han kommmit dit, hur glad som helst för att han ska få komma och äta hos Salle....sötnos =)
Jag tänker inte berätta fär för er om Blau Syndrom, ni kommer istället få en länk i detta inlägg som går till den nyastrtade bloggen om Viggo, dagen när han fick diagnosen m.m.
Viggos mamma, Sofia berättar och hon är inte en som bara sitter och väntar på att forskningen om hennes sons sjukdom ska gå framåt. Hon gör det där lilla som kan hjälpa så mycket.
Hon kommer springa Malmömilen, försöka få sponsorer och sedan skänka pengarna till en stiftelse i USA, som en mamma till ett barn med samma diagnos har startat.
Jag är själv ingen springare...det erkänner jag direkt. Men jag kom att tänka på en som nog skulle kunna tänka sig att springa och sponsor va då inte så svårt. Hans företag.
Jag ringde Jörgen, han ställer upp och Avloppsjouren AB blir sponsorn!
Tack Jörgen och Avloppsjouren!!

VIGGOS BLOGG

AVLOPPSJOUREN AB

Vet ni någon som kan tänka sig att springa eller sponsra?
Hör då av er till Sofia!



Kvällen kom igen

Dagarna rullar ju bara på...bra på det sättet att våren och sommaren närmar sig iaf =)
Idag blev det potatismos och köttbullar. Hade tre tjocka korvar kvar, så skivade och stkte upp dem med. Enkelt och gott =)

Sen har vi bara chillat, myst, lyssnat på musik och rockat =)
Jag la Lillan uppe i sin säng, hon somnade gott efter att ha tappat nappen en gång. Sen ville Ninni gå och lägga sig, så jag satte mig och läste godnattsaga för henne. Eller ja, det blev tre. De är så korta. Hon höll på att somna och jag smög mig neråt.
Nope, hon har sin grej för sig nu, Pappsen är det som gäller. Han ska sitta hos henne en liten stund, så somnar hon gott =)
Gullunge.

Bara hon sover hela natten i natt...är inte sugen på att känna mig bakfull imorgon igen när vi går upp, för att jag inte har fått mer än ett par timmars sömn i stöten....de turas ju om de små töserna...

Har ju varit både en bra och mindre bra dag idag...hoppas på en bra imorgon!



Fika och tråkigtheter

Vi gick bort till Maria och Amelia som va hemma från daigis idag. Hade med oss lite av kakorna vi bakade igår och Maria hade kanelbullar. Namnam =)
Så kaffe, fika, töserna lekte lite med lera, målade, Ninni sprang efter katten och sen kom farmor Ann/mormor och hämtade töserna med sig och tog en liten promenix till affären när hon ändå skulle handla =)

Lillan har myst och myst och myst med faster Maria.
Kollade på vagnen med, de har en syskonvagn vi ska köpa. Fin och bra och framhjulen är inte låsta! Ett krav! =)
Så vi får ta och hämta hem den sen en dag med. Sen ska det promenixas =)

Lite tråkigare dock när vi sen skulle gå hem. Tur att vi gick ut genom dörren precis då kan man väl säga...en bil tutade och det va postbilen...som nästan körde på Atlas....
Ja, de har lyckats göra hål i dörren till deras rum i garaget...på något sätt "puttat" bort de okluvna vedbitarna (rätt stora och tunga) jag lagt för dörren för att de inte ska kunna putta upp dörren och sen stuckit.
Maris tog vagnen och Ninni och jag fick lånat ett band av henne, band hundarna och sen gick vi hem...
Nu till den absolut jobbigaste biten....
Vi har velat fram och tillbaka, jag har ringt en gång innan, men där va ingen som svarade. Men nu har jag ringt igen...vi är överens. Även om det gör så ont, känner sig så misslyckad och sen maktlös på något vis, så ska vi omplacera hundarna.
Tårarna bränner nu, bara jag skriver om det. Det är ju liksom Bubbe....vår knasiga stora drull Atlas och den förvirrade lill-pitten Cox det handlar om.
Men det funkar inte. Atlas kan inte va själv, mår så dåligt då och Cox, ja han hade nog kunnat lära sig, men han har hunnit lära sig så mycket av Atlas med redan...
Fan va ont det gör!!
Men de kommer få det bättre, vi kan inte ge dem vad de behöver, bara att inse. Vi har försökt bygga till dem både ute och inne...men de står ju bara och sjunger för hela Önneköp så fort de blir lämnade ensamma.
Men iaf. Jag har pratat med en kvinna som heter Jeanette. Verkar väldigt trevlig, har en kennel med och har placerat om en del hundar redan. Känns bättre med henne och deras ställe, mer "hemmakärt" än de större föreningar som jag får en "fabrikskänsla" av.
Vi pratade en stund om hur allt går till, de håller på och ska flytta till en större gård nu och hon vill helst inte ta emot killarna innan hundstallet är klart, så de kan flytta in där direkt istället för att flytta med henne en gång till om ett par veckor ca när de nog ska va klara.
Så hon ska ringa när de är installerade och klara på nya gården, sen ska vi boka in en träff då vi åker dit och ser hur det är där, pratar med henne om hundarna och sen är de välkomna dit om vi känner att allt är ok.
Vi pratade lite om hundarna redan nu, så vet hon lite vad de är för några hundar och vad de behöver för hem.
Fy fan...
Men. Våra pågar kommer få det hur bra som helst tror jag. Hon lämnar inte iväg dem till vem som helst sen, det är jag hundra på .
Vi vill ju inte sätta ut dem på Blocket eller nåt sånt, då vet man inte riktigt vad det är för ställe de verkligen hamnar på. Skiter liksom i pengarna, de ska ha det bra, det som är det viktigaste.
Nog pratat om det...

Töserna, ja de sover gott (eller har jag redan sagt det...)

Ja, vi hörs sen. Nu ska jag se vad jag ska ta fram till dagens middag.



Wää!

Jag känner mig bakfull....men har inte festat loss, har bara två töser som turas om att väcka mig om nätterna...
Ninni vakna och hittade inte sin napp, jag letade upp den och hon somnade om (tror jag).
Lillan vakna och åt.
Ninni väckte mig när hon kom och la sig hos mig.
Hon klöddade lite...
Lillan vaknade för att äta, jag bar in Ninni i sin egen säng och gav Lillan mat.
Jockes klocka ringde, jag somnade till igen och vaknade till när han sa hejdå.
Cox gnydde i buren...
Ninni kom och la sig hos mig, möblerade om Lillans säng, tur hon sov i den lilla...
Jag gav upp och vi gick upp istället efter att ha försökt att vakna till lite bättre än att ögonen gick i kors.
Nu är klockan lite över 8, hundarna är rastade, Ninni är blöjbytt och har suttit och mornat sig, Lillan är bytt och ligger här och snackar.
Jag ska gå och fixa mig lite kaffe, som behövs!!

Sen vid 10, ska vi gå till Maris och Amelia och hälsa på en sväng =)



RSS 2.0