Lördagsutmaning

Såhär en lördagseftermiddag och ni sitter och bläddrar på nätet, så kan ni ju se hur mycket poäng ni får här.
Jag klarade mig faktiskt till sista perioden :-)


http://www.gameandgain.com/hockeyexpressen/

ZGZ

Ok, nu har jag varit och klippt mig.
Jag har äntligen hittat frisören jag är nöjd med och inte kommer släppa!!
På Studio ZGZ at no. 1 och Stefan som han heter som har det. Fick ett kanonintryck direkt, härlig miljö och en avslappnad man som inte direkt såg ut att vara frisör vid första ögonkastet.
Men det kändes tryggt att sätta sig i stolen och han visste vad han gjorde, det märktes. Han fixade till håret och gav mig tips för att få håret ännu bättre. Nästa gång ska jag fixa färgen lite med:)
Jag är fast, det är första gången jag lämnat en frisör och vill komma tillbaka.
Kanon!!
Tack mitt Hjärta för pressenten!





Visselmannen död

Vi fick härom dagen reda på att visselmannen här i huset har gått bort.
En gammal man som körde en nyare Saab, Gick vad jag såg, lite i sin egen värld och han visslade konstant!!
Va man ute, kunde man tom höra honom inne i sin lägenhet, visslandes, ingen direkt känd melodi hörde jag nån gång, utan det bara visslades och visslades.
Men nu visslas det inte mer. Han ska ha legat i 4-5 dagar tror jag de va, innan det upptäcktes att han hade somnat in. Tänk så lite man tänker på sina grannar egentligen.
Vad vi mer fick reda på va att han tyckt om att ha lamporna tända, att det skulle vara ljust.
Va det då kanske hans om va här och spökade för oss?
Försökte han kanske fånga vår uppmärksamhet för att berätta vad som hänt?
Kanske va det så, vi har inte märkt något här hemma nu sedan de hittat honom. Men vi kände inte honom, har bara sett honom, så inte skulle vi ju kunna veta.
Nu är han i himmlen iaf, hoppas han har det bra.




Uppföljning o kontroller

Idag va det upp i tid, Jocke väckte mig så där mysigt med att väcka mig och låta mig vakna i lugn och ro, med nyinhandlade nybakade bullar, så det va bara mysigt att gå upp. Najs.
Vi åt frukosten och sen va det dags för den nymornade Ninni att äta.
Pappa kom och hämtade Atlas som han passat idag och sen packade vi in oss i bilen och körde till Lund.
Halv 10 hade vi tid på Neo för uppföljning av Ninni hos Åse. Först fick jag lite fel intryck av henne och tyckta att det hela började som nåt korsförhör om vi va värdiga att vara föräldrar, om vi kunde avgöra vad som va bra och dåligt för Ninni.
Men sen förstod jag hennes sätt bättre och det kändes inte så "fientligt" längre.
Hon frågade en massa om Ninni och om hur hon kunde göra sig försådd med vad hon vill och behöver och sen vägde vi henne och Åse kollade lite hur hon har utvecklat sina sinnen.
Ninni är en lite kortare, slank och mycket fin och söt tös, tyckte Åse, som växer bra och utvecklas bra.
Vi passade på att fråga Åse om det här på soc, att de har alla Ninnis uppgifter och deras sätt att bedömma när Ninni blev till i gämförelse med beräknad födelsevikt och allt det.
Åse reagerade med, presic som Gun på BVC.  Åse sa att de ju inte lämnar ut några uppgifter pga av att det är sekretess.
Detta har fått oss att resgera mer och fått ett störree frågetecken om vad de egentligen håller på med på soc.
Jag ifrågasätter gärna deras sätt  och jag ska faktiskt ringa och fråga dem varifrån de fått uppgifterna och varför de egentligen gör på detta viset. Varför det ska vara så mycket om och kring för att faderskapsbeviset ska skrivas på.
Det kanske finns en enkel förklaring, ett enkelt svar. Kanske vi blir lite för upprörda, tycker att det är för konstigt och lite för påträngande, det hela.
Men jag vill iaf bara ha ett svar, för att i så fall förstå det ur deras synvinkel, varför allt blir mer och mer komplicerat, deras förklaring.
Sen om jag reagerar mer eller inte efter svaret, det återstår bara att se.

Nåja, efter besöket va det tid att gå till nästa bokade läkarbesök,  för att kolla Ninnis högeröra. In i rummet och fram med samma appatat som innan.
Inget godkänt resultat, men hon som gjorde testet, va inte nöjd med att resultatet inte va bra, för nån kurva på apparaten som hon med tittade på va fin sa hon och hon trodde att det fortfarande är så att det är vax, fostervatten eller fosterfett som är ivägen helt enkelt. Så en annan apparat ska mäta hörseln istället, men den hade gått sönder i morse, så en ny tid klockan 14 på onsdag nästa vecka har vi fått.

När vi va på väg från Neo till hörseltestet sprang Barbro fårn hemsjukvården ifatt oss. Hon berättade att de hade missat att meddela  oss om att det hade varit en tid bokad till Ninni för att göra sista ögonkontrollen igår.
Hm..ok.
Så vi ska in och göra även den på onsdag nästa vecka.
Sen ska vi väl iaf vara klara med ögon och öron hoppas jag. Vi kommer ju fortsätta att åka in till Neo för vidare uppföjning. Det kommer ju nästan va samma sak som på BVC, men jag tycker det är bra, vi känner ju redan trggheten med dem på Neo och just för att Ninni är ett prematurbarn, så kan det ju kanske finnas nån nytta för Neo att få se hur ytterligare en prematurindivid utvecklar sig.
Helt ärligt, så hade jag nog kunnat skippa BVC just för att vi har Neo, om det inte hade varit för vaccinationerna. Just för tryggheten. De där innen vet ju redan vem Ninni är, de har haft hand om henne från dag 1.

När vi va klara med allt körde vi en snabb sväng till Nova så att jag kunde köpa en amnings-bh. Shoppingpengar jag fått av Jocke :)
Av dem ska jag gå och klippa mig med, jag har bokat tid på ZGZ på lördag. Jag har velat testa han som har salongen, men jag klipper ju inte mig så ofta och sist blev det bara inte så. Men nu så :)
Ska bli så skönt att få klippt mig,  bäst att gå med risbusken uppsatt tills det är fixat.

Vi vilade en stund när vi kom hem och sen tvättade jag. Ingegerd och Frida kom in en sväng och jag hjälpte Frida med läxan medans Ingegerd satt och mös med Ninni som somnade så gott i hennes famn.
Nu tar vi det chill, Jocke spelar lite poker och lite på såna maskiner och här sitter jag och bloggar, jag ska nog ta och göra oss en kopp te. Det är gott med en kopp på kvällen :)

Hörs imorgon, bajbaj.



Spökbesök

Jag har varit lite slö med bloggandet, men va inte på topp som sagt och igår hade vi en filmdag.
Vi såg bara bra filmer och det va riktigt kul att se riktigt bra filmer, såna som man inte vill missa något av, som man verkligen kommer in i och som sätter sig. Najs :)

Idag har vi haft en riktig familjedag tycker jag. Vi va först ute en liten sväng och handlade och hämtade Jockes nya pokerväska. Mycket fin är den. Sen när vi varit hemma om och pillat lite på den, så kom Frida in och passade hundarna lite, så att vi fick en promenad själva. Den blev inte så lång, för när vi kom ner till byn, så gick vi in till "Djurburen" för att köpa gott till hundarna. Vi pratade lite med damen som äger det om Atlas. Han är bara så dryg nu, han testar och trosar och lyssnar smått dåligt.
Unghund. Trots, testar oss och honrmoner i ett virrvarv.
Jaha. Bara att rida ut vågen, men att ta ner honom nu direkt och inte låta honom få överhand. Nu börjar uppfostran och vi måste va hårda med honom, regler är regler och allt ska ske på våra villkor.
När vi va där passade vi på att köpa et nytt foder med, det ska va bra och det innehåller allt de behöver.
Sen kom vi inte längre på promenaden, kunde ju inte gå och konka på detta, så då gick vi hem igen.
Emma hade med kommit in till oss. Ingegerd jobbade, så vi bjöd töserna på middag, det blev Jockes goda baconröra och pasta. Hur gott som helst och det som blev över skickade vi med töserna så att Ingegerd kunde få lite mat när hon slutade jobba.
Frida stannade sen och medans hon började med läxorna så invigde jag och Jocke pokerväskan.
Vi hjälpte Frida lite med läxorna, hon intervjade Jocke i engelska läxan och sen gick hon med hem. Hon ska komma in i morgon igen, så ska jag jälpa henne med en svensk läxa.

Jag och Jocke fortsatte spela poker.
Helt plötsligt va det nåt som fick mig att kolla mot trappan och då såg jag en ljus skugga komma uppifrån i trappan. Jag tittade på Jocke och han sa "jag vet".
Hon/han ville något igen.
Jag fick gåshud över hela kroppen, tom på kinderna. Kände hur något tungt fyllde kroppen och jag blev nästan lite utmattad, blev tårögd och sen kom huvudvärken.
Jocke kände med av detta. Vi började undra lite vem detta kan va som är och hälsar på oss. Här va ingen när vi flyttade in, så det är nog någon som kommit för att säga oss något.
När vi pratade om detta och jag sa att jag kände att det liksom blev jobbigt  i kroppen, hade Jocke fått reda på att vi skulle tända i storarummet, så jag gjorde det. Vi hade det för mörkt helt enkel tyckte han/hon. Efter en stund släppte allt.
Jahapp.
Här va någon i går kväll med, som slängde ner korvbrödet från frysen.
Undrar vem det är och vad som står på. Lite funderingar på om det är Jockes mormor, får se om det är hon, visar sig nog snart.
När vi sen spelat en stund till, ville vi båda gå ut, så vi tog med hundarna och gick en bra runda. Mycket trevligt faktiskt att ta sig en promenix mitt i natten, klockan va 12 när vi kom hem igen :)
Då ringde Ingegerd, som Jocke bett henne, för att säga vad hon tyckte om nattamaten :) Hon tyckte med att det va jätte gott! Vi frågade om hon ville komma in på en capuchino och visst, så det blev en liten nattfika med :)
Hur trevligt som helst!!
Innan, precis när vi kommit hem, så va han/hon här nere igen. Jag undrar verkligen vad det är den här personen vill ha sagt. Det jag inte riktigt tycker om, är att jag blir tårögd.
Får se om vi kommer fram till något. Annars ska jag snart på seans, så jag kanske kan få reda på något där om jag har tur.
Nåja.
Nu sitter vi här och tar det chill, Jocke spelar poker och Ninni ligger här hos mig och tar det riktigt chill :)

Imorgon ska vi in till Lund på uppföljning och hörselkontrollen, hoppas det inte tar för lång tid, så hinner vi kanske köra en sväng bort till Nova med :)

Nej, ni får lite bilder nu, sen får vi höras imorgon igen.


















































God Natt :)




Tack

Tack alla för igår och idag med fika och firande av min födelsedag.
Tack för allt fint jag fått!!



Orkar inte blogga mer idag, är trött och hängig, känner mig liksom inte på topp. Hade hemska och äckliga drömmar i natt som på något vis hänger kvar känns det som. Fack den som på något sätt skulle våga göra min dotter illa säger jag bara.


Hörs imorgon istället.

Ett år äldre

Japp, då va man ett år äldre, födelsedagen är över och första dagen som 26-åring har snart blivit kväll.
Det va en bra dag igår, en lagom dag med min lilla familj och lite firande.
Vi tog det lugnt på förmiddagen och sen städade vi och va och handlade innan Jockes pappa och hans familj kom och Ingegerd och töserna.
Lite fika och sen när de gått, lagade Jocke mat till oss. Det blev en fin stek fullproppad med vitlök, till det pressad potatis och och svampsås. Gott gott gott!
Vid 21 va det dags för UFC och strax innan det kom upp David. Han stannade en stund och vi beslöt oss för att ha en pokerkväll, så han stack hem och käkade och hämtade sin flickvän.
Så poker och lite alkohol blev det. Men nån alkohol kom det inte i denna kroppen, ibland kan jag faktiskt sakna det.  premiären kommer en dag den med. Trots att jag blivit mamma så tänker jag minsann inte sluta leva.
Några rundor poker och sen somnde jag brevid Ninni i soffan. Jag skulle ha kört David hem, då hans flickvän körde hem tidigare så hon fick nån timmes sömn innan hon skulle jobba. Men David hade ringt till henne ändå så att hon ko och hämtade honom, så fick jag sova vidare.

Nu ska vi äta snart, skriver mer sen och sen kommer det ju fler bilder.
So long



Sena bilder

Fick ju som sagt batterier till kameran, så nu ni, håll i er för nu kommer det bilder :-)


Börjar med kvällen då det va strömavbrott




Ingegerd bjöd Jocke på öl, så kvällen började ju bra trots att vi va utan el






Vi kunde ju inte laga mat, så snabbast va att göra negerbollar, fast lite specialare blev det. Frida fixade detta.




Sen fick vi vi en finfin balettuppvisning av Ingegerd, bara titta och njut, det är fullt engagemang
och koncentrationen är på topp












Tada!!






Lite mys






Vi blev ju lite mer hungriga, så finmiddagen blev mackor och pålägg vi fick rädda från att fördärvas i kylarna.






Aranca ( stavningsosäkerhet ) kom också, då hon skulle laga mat med Ingegerd och töserna, men utan el gick ju inte det.

Sen dog battrerierna i kameran...

Vi kom själva på vems fel det va att strömmen gick och det va Jockes. För precis när han tände en lampa , så sa det tjoff och det blev mörkt överallt.
Det va strömavbrott i 4 1/2 timme, det va nära att vi köpte en engångsgrill så vi kunde grilla korv, men efter 21 nån gång fick vi tillbaka strömmen och det va tillbaka till verkligeheten och lagad mat.
Trots att man va lite lost utan el, så blev det hela till en rolig och trevlig kväll.





Bildfortsättning följer, nu ska vi spela poker :-)




Min Dag :-)

Hipp Hipp Hurra På Min Födelsedag :-)

Farmordag

Imorse åkte vi upp till farmor, Ninni va först inte speciellt socal utan sov gott. Men det gjorde inte så mycket för farmor hade fullt upp med de andra barnbarnen, Hugo och Wilmer har en farmorhelg och har det hur bra som helst. De är så goa och härliga dessa pågar. Full fart och Wilmer va väldigt farmorsjuk :)
Jocke stack iväg och fixade bilen, nu är allt som det ska med den och det är skönt.
Under tiden stannade jag kvar och senare kom gammelmoster ( HA, där satte jag den på egen hand! ) Ingegerd och kusin ( får det bli..? ) Frida.
Ninni hade vaknade strax innan de kom, så hon fick morna sig hos Ingegerd och den va det dags för lite mat. Mätt och belåten fick hon sen mysa med Frida, hon låg vaken och tittade med en hicka som gjorde att hela hon hoppade till :)
Ninni mös vidare med farmor och Ingegerd, Wilmer sov middag och Frida gick ut och lekte med Hugo i snön.
Längtar till nästa vinter så jag kan va ute med Ninni :)
Jag satt mest och slappade och drack kaffe, skön att bara va.
Tack för idag!!!

Sen kom Jocke när han va klar och vi körde hem. Här har det inte hänt så mycket, vilade en stund och sen va det dags för lillan att äta och nu sitter jag här. Jocke sover fortfarande, får väl väcka honom snart och höra vad han vill ha till middag, jag börjar bli lite hungrig.


JO!!! Jag fick nya batterier av Jocke idag!!! De ligger på laddning nu, men sen ska kameran igång igen!!! Yey, happy happy!!

Faderskapsbevis och massa annat

Ja nu sitter jag här igen i min lilla kuddfyllda soffhörna. Men den är ju mysig och skön, kanon att sitta här och amma och jag har datorn nära till hands och jag har Ninni liggande i sin "säng" brevid mig.
Hur bra som helst :)
Vi va ju på soc idag och allt gick bra. Jocke pratade med damen som hade hand om vårt ärende innan i morse i telefon och då reddes det väl ut det här klöddet med adresserna, för vi slapp enskilda samtal och så, hon gick bara igenom papprena och sen va det in med två vittnen när Jocke skrev på.
Skönt att ha det avklarat.
Men en sakreagerade vi båda på och det va att de hade alla uppgifter om Ninni, vikt, längd, ja allt. PLUS att hon kollade med Ninnis födelsevikt och ville "dubbelkolla" när hon blev till vad jag uppfattade det som. För hon frågade vad som va uträknat att Ninni skulle ha vägt om hon kom när hon va beräknad. Ingen aning, vi kom ju aldrig så långt att räkna på det. Sen hade hon en tabell som hon kollade i när hon skulle ha blivit till, för vad Ninni vägde när hon föddes nu och enligt hennes tabell så stämde inte det beräknade datumet riktigt, eller nåt. Nu är ju Ninni för tidigt född men i vanliga fall brukade de väga barnet med för att kolla....HALLÅ!!
Va fan har det för betydelse egentligen?
Vad har de att göra med när exakt Ninni blev till?
Ska de börja fråga vilken ställning barnen blev till i med eller?
Men nu är det färdigt iaf. Jocke är pappa till Ninni på papper nu, när det är inskickat och registrerat vill säga.

Några timmar senare va vi på BVC. Vi berättade för Gun om det på soc och hon reagerade med på det med vikttabellen och så. Vikten kan ju variera så pass, så nån tabell som ska avgöra kan man ju inte lita på.
I alla fall. Ninni växer kanon, hon väger lite över 2900 nu och är 48,5 lång. Finfina tösen :)

Sen bar det hem, Jocke gjorde mat och vi blev sååå mätta. Det va ju bara så gott, köttfärs och mackaroner :)
Lite chill och sen stack vi ner till Russi och Andreas. De håller på att renovera och det kommer bli skitfint! Mamma va med där och vi fikade på paj, kakor och kaffe. Sen fick en jättemassa fina kläder av dem och mamma till Ninni.
Tack så jätte mycket!!!!
Jag fick lite kläder av syster som hon inte använder längre med. Tack tack!!

Nu vänter jag på att en pokerturnering ska börja, det börljar en lite senare med :)

Fullbokat

Klockan 8 ringde klockan och det va dags att ringa till soc och BVC. Jag såg till så att Ninni blev mätt och Jocke skötte telefonsamtalen.
Helt fel dag hade vi fått för oss att vi skulle till soc för att faderskapspappret skulle bli påskrivet. Det va igår. Mög!
Men det ordnade till sig och vi ska va där klockan 11 nu idag. Men suck och åter suck för soc, de ifrågasätter om Jocke är pappa till Ninni och frågar tom Jocke i telefonen om det finns några tvivel om det. Nej!! Är ni helt dumma i huvudet!!
Allt bara för att det inte har blivit rätt med Jockes adressändring, att vi inte haft samma adress när Ninni blev till. Tack för den adressändrnig som inte ens kan få till rätt adress när jag ringt in och ändrat den!
Men det ska väl lösa sig, så idag kan vi skicka in pappret om Ninnis namn med, eftersom hon ska ha Jockes efternamn så har vi inte kunnat skicka det än.
Sen ska vi till BVC kl 16 idag, får vi se hur mycket Ninni väger nu :-)
Däremellan ska vi nog bara ta det lugnt tror jag och sen klockan 19 ska vi ner till syster yster.

Nu ska jag gå och göra mig klar sp vi kan sticka iväg.




Mys, bad, hopp och dusch

Maten blev hemlevererad av chefen, vilken lyx man har :) Vi käkade och blev mätta och sen kollade vi film och mös med Ninni. Men innan filmen tappade vi upp ett bad till Ninni. Det tyckte hon va hur skönt och mysigt som helst. Nu är hon ren och fin och luktar gott :-)
"Patrik 1,5" en svendk komedi...men hur den kan kallas komedi, ja det förstår jag inte riktigt, men bra va den. Kanske lite halv seg i början och man kunde nästan räkna ut hur den skulle sluta senare, men bra ändå och man ville ändå veta hur det skulle gå.
Mitt i filmen blev det dock ett avbrott. Jocke satt och höll på som han kan, pilla och peta på en "hopp" "hopp" och tycker det är hur kul som helst. Sen fick jag nog och gav igen och sen gick jag snabbt in på toeletten för att borsta tänderna. Låste dörren dock, för mer från Jocke väntade jag mig med all säkerhet :)
Jcoke knackar på dörren och säger att han med ska bprsta tänderna..jag öppnar efter en liten stund och han kommer in.
Helt plötsligt närmar vi oss duschen och Jocke tar duschslangen...och ja, han sätter på vattnet. Jag försöker få tag i duschhandtaget, få ju inte tag i det direkt, men till slut står vi båda helt blöta. "Hopp"
Njaha, bara till at duscha då :)

Nu har vi suttit och spelat "Gudfadern" en stund, Jocke spelar fortfarande, jag sitter här och kollar om det hänt något nytt och snart är det nog dags för Ninni att vakna för att äta. Sen ska vi spela turnering om en halvtimme.

Imorgon vet jag inte riktigt vad vi ska göra under dagen, men sen vid 19 ska vi ner till Russi och Andreas och hälsa på. Sen är det helg igen. Veckorna bara flyger iväg och koll på dagarna det har jag inte. Men mysigt är det, dagarna flummar på och jag får flumma mig igenom dem med min fina familj. Hur najs som helst!



Lugn dag

Sitter här i soffan och lyssnar på en liten Ninni som ligger i sin "säng" och kämpar med lite fisar, nån liten rap kommer med då och då. Tror hennes mage kommit igång lite bättre igen, för nu låter det som att den jobbar som innan.
I andra änden ligger Jocke och vilar. Han vaknade till innan och frågade om jag ville lyfta upp hans ben. Det hade kasat nerom soffkanten och somnat det med. Sen somnade Jocke om igen. Han har sovit lite dåligt i natt, så lite vila behövs.
Sen går en hund runt och småpiper, det är dags för mat för deras del, börjar nog kurra i magen på lille Atlas.

Det här med bloggen och utdeendet, som sagt så kan det hända att det ser lite rörigt ut då jag håller på att luska ut var bland alla koder jag ska lägga in koderna för reklamen.
Men sen hade jag tänkt göra om hela bloggen, jag vill kunna göra den mer personlig. Så lite rörigt med det kan det hända att det blir. Jag har spanat lite efter olika modeller, men helst av allt skulle jag själv vilja bygga upp den. Eller rättare sagt med hjälp av Jocke :-)
Förhoppningsvis ska vi börja med det ikväll. Men det får nog bli efter maten, som vi ska beställa ifrån jobb :-)

Det har bara varit en lugn dag, mamma va här en stund och snackade, annars har vi bara chillat.
Nu ska jag messa syrran om att vi kommer imorgon och hundarna får ha sin mat :)


PS. Glöm inte att det är UFC på lördag!! Förhoppningsvis kommer vi se den med Conny och Sara i deras nya hus! :-) DS.



Grattis i efterskott Hugo!!

Just lite för att det varit en del sömnbrist, så va gårdagen en konstig dag. Den fanns liksom inte, vi satt och diskuterade det igår kväll, kändes som en twilightzone.
Så ett litet efterskott till Hugokillen som blev 3 år igår.
Inget barnkalas att gå på för våran del, då Ninni fortfarande är känslig och lite extra mottaglig för infektioner, men nästa år hoppas jag att det sk abli kalas igen, känns ju lite kul att kunna gå på kalas med ett eget barn nu :-)








Fine Hugokillen som skor Ninni.
Grattis i efterskott önskar vi in the twilightzone.





Men va #/)¤?#=

Jocke ropade på mig och påpekade att det inte va rätt ÄN!!!
Trodde han skämtade med mig, men nejdå. Va fa¤(/(#)¤&)¤#/#!!!
Jag tänker ju rät men skriver fel. Som sagt, jag skyller på att jag inte sovit ordentligt. Men i natt har jag och hjärnan kanske kan börja fungera som den ska.
Nu har jag, för att det ska bli rätt i text med, kopierat från en kommenar :)
Ingegerd GammelMOSTER är det!
HA!
Och Ingegerd, det är inget illa ment emot dig! Men det tror jag att du förstår.

Jaha, i natt har jag som sagt fåt sova ordentligt. Såå mycket bättre jag känner mig idag, Jocke sa med att jag ser ut att må bättre, piggare.
Kvällen då jag bloggade och berättade att jag hade en surfia till dotter, det höll i sig hela natten...Hon va övertrött samtidigt som hon hade lite magknip. Hon visste inte själv vad hon ville. Men fisarna har kommit och igår bajsade hon, vilket hon inte skött så bra de senaste två dagarna. Efter det såg man hur nöjd hon blev och sen har hon med mått bättre. Så igår kväll va det det bara en massa mys hon ville ha. Hon låg och mös med pappa nästan hela kvällen, låg där och kikade lite, suttade på bappen och päste. Hade det hur bra som helst :)

Jag gick upp vid 11 idag, kände mig utvilad, såg till så Ninni blev mätt i magen, gick ut med undarna och sen gick jag upp och handlade.
Nu har vi fått i oss morgonkaffet och vi tar det bara lugnt. Ska kanske ner till Russi, min syster, och hennes sambo Andreas ikväll eller imorgon. Hon kar ju inte träffat Ninni än. Vi har inte haft speciellt bra kontakt de senase åren. Anledning...tja, två systrar som är lika envisa. Spelar egentligen ingen roll varför det blev som det blev längre, jag hoppas bara att vi kan bygga upp allt igen och att vi kan pespektera varandrs liv, jag är jätteglad att vi har kommit en bit på vägen.
Ska bli kul att sticka ner och hälsa på dem, för de har prceis köpt hus:)

Ja, vi letar ju vidare när det gäller hus. Vår plan gick åt skogen. Men både jag och Jocke hade nog en aning om detta, vi testade en avgörande person och det visade sig att våra aningar stämmde bra. Så vi sa att vi inte vill fortsätta, vi har en dotter att tänka på så vi kan inte bara sitta på röven och vänta på att saker ska bygga sig själva...
Men jag har hittat ett hus som kanske kan va intressant. Jag ska ringa och höra med dem vad de tänkt sig.

Ska jag göra nu.

*(&¤)()%¤=)¤?"=#¤="/%

GAMMELFASTER Ingegerd.
Skriver inte mer nu, men nu är det rätt.
Tack svärmor...
Jag skyller lite på att jag knappt sovit något...kan man det?



Knas jag

Hmm, japp det blev ju fel igen...
Tack Tinakusin :)
Tack själv för idag, ja tack ska ni ha allihopa! Och tack Ingrid för fina pressenten till Ninni!!

Det är Gammelfaster Ingegerd!
Och så får det bli faster Sara. Slipper iaf "tant" :)

Just nu sitter jag med en riktig surfia till dotter i famnen. Hon är så trött så att hon inte själv vet vart hon ska ta vägen och suttig är hon men vill inget ändå.
Pappa ligger i andra änden av soffan och snarkar. Det fick inte jag för Ninni, det blev lite halvslummer i en timme med avbrott för att ge Ninni bappen titt som tätt. Nu får hon ligga här hos mig ist. Hör hur hennes andetag börjar lugna ner sig och hur hon börjar slappna av, så nog ska hon med få ro i kroppen snart.

Jag får fördriva tiden med bloggen så länge, tänkte göra om den helt minsann. Jag börjar, så Jocke fixa till den sen :)

Familjeträff

Det blev nästan en familjeträff idag. Vi gick upp i tid idag iaf, då vi skulle gå upp till svärmor för att träffa henne och alla andra som kom dit. Det va Tinakusin (Jockes kusin), hennes man Mattias och deras lillsnäcka Lovisa. Ingrid, Jockes moster är i kalla och snöiga Sverige och hälsar på, så hon va med där. Sen kom Sara, Conny och sötekillarna Hugo och Wille. Hugo fyller år imorgon, store killen :) Många som fyller år nu...Min äldsta syster fyllde med år igår, men jag grattade inte henne här då jag vet att hon ändå inte läser bloggen. Inte ofta man ser henne vid en dator :)
Ja i vilket fall som, det va en större skara som samlades idag och det va trevligt, inte så ofta vi träffar alla, så att det blev såhär här va kul.
Ninni hamnade i Ingrids famn och där mös och somnade hon gott och stannade där tills vi skulle hem. Men farmor hann norpa till sig henne en liten stund innan vi gick och likaså FasterTantSara.
Vi diskuterade lite det här om vad man är till någon, vilken titel man har. Att man är faster osv. Det handlar nu om vad alla är till Ninni. Och jag har gett mig angående Ingegerd, nu är det ny titel, som helt hundra är rätt, det är jag som är lite bakvänd bara :)
Ingegerd är nu Gammelfaster Ingegerd.
Och sen tycker jag faktiskt att Sara kan få en annan titel, jag vet helt ärligt inte vad för titel hon ska ha för jag kan inte vad alla i en släkt heter. Hon är ju Jockes svägerska, vad är hon då till Ninni? Någon som vet?
Tycker inte att Sara ska behöva heta FasterTantSara, men vad ska hon då heta? FadderSara, för att hon kommer bli Ninnis fadder?
Vad säger du själv Sara?
Vill du heta FasterTantSara eller något annat?

Nu ska jag se om jag kan fixa något vi kan stoppa i våra magar, Jocke är rätt hungrig nu och min mage börjar med så smått säga ifrån med.

Imorgon ska vi in till Neo på uppföljning med Ninni. Hoppas att Anna-Lena jobbar!! :-)



Grattis!!

Idag är det dags för familjens nästa födelsedagsgris :-)
Det är Sara som blir 25!










Så Sara, Grattis på födelsedagen,  hoppas du har en riktigt bra dag!

Kramar Från Oss!


Söndag

Vi gick upp i eftermiddags...dygnen har vänt igen det vill säga. Kvällarna och nätterna har det blivit poker, igår va Crille här och han och Jocke drack öl och vi spelade lite poker och lite X-box. En trevlig kväll, det va länge sen vi träffade Crille.
Sen satte vi på en film och jag somnade, Jocke hade nån turnering på gång som han spelade sen.
Klockan närmade sig tidig morgon när Jocke väckte mig och det va dags för lillsnäckan att äta. Efter hon hade ätit va hon kinkig och det va inget annat än att hon inte ville ligga själv. Jocke tog henne, men sen fick hon komma och lägga sig hos mig, så va iaf booben i närheten. Hon är en riktig suttare, hade hon fått bestämma hade hon nog legat vid booben hela tiden. Men hon har faktiskt börjat ta nappen igen, så den är till bra hjälp så att Ninni blir lite nöjd, då har hon ju iaf något att sutta på.
Jocke satt med henne innan idag och nattade henne, han satt med henne i knät och hon låg i täcket, med bappen i munnen och kikade på Jocke. Hon va trött och va så nära att somna, men hon ville bara inte stänga ögonen helt, va precis som att hon ville ha koll på pappa så att han inte försvann. Snuttungen, hon är så söt!
Ett annat "jag-smälter-lite-så-söt-du-är" ögonblick, det va när hon låg i soffan och Jocke skulle ta och lägga henne i hennes säng. Jocke lyfte på täcket och naaw...där låg hon vår snäcka och hon hade krypit ihop så där sött, som bebisar gör.
Man smälter lätt för henne, det går inte att förneka. Ibland hamnar jag som i en trans när hon ligger hos mig och granskar mig med de där stora blå ögonen som man kan drunkna i.
Hon är ju bara så underbar Ninni. Saknar ord ibland.

Nu ligger hon och sover och vi sitter och spelar en runda poker. Sen ska vi nog fortsätta att kolla på Oz. Vi har bara sista säsongen kvar. Sen är det slut och jag tycker nästan att det är lite deppigt, jag har blivit helt hooked på den serien. Men men, sen efter en tid kan man ju alltid se den igen :)
Vi ska börja med ett nytt race sen, vi såg en dokumentär om skapandet av "Fredag den 13" filmerna,så då kom vi på att vi skulle ha ett "Fredag den 13" race helt enkelt, vi har alla filmerna och den nya filmen hade ju premiär nu fredags.
Najs :-)
Nej, nu ska jag fortsätta med pokerturneringen och fixa till en gratulation :)




Sorry...

Förlåt om det kommer klödda lite med bloggen nu, jag har lagt in annonser, men de hamnade inte där jag ville ha dem, ska lösa detta så fort jag kan...

Alla Hjärtans Dag

Ja idag är det Alla Hjärtans Dag.
Vi firar inte dagen med nåt speciellt. Gick upp i eftermiddags, Jocke gick och handlade och vi åt en mysfrukost.

Men inlägget idag är till min underbare man och vår fina familj.

Jag älskar er av hela mitt hjärta, ni gör mig lycklig och får mig att känna mig speciell. Ni är det finaste värdefullaste jag har.
Tack Jocke för att du är du, tack för allt. Jag Älskar Dig Över Allt Annat!




Älskar Min Fina Familj







Fredag den 13

Har du en ortursdag idag? Eller är det kanske tvärtom, en tur dag?
Jag har inte vad jag kan komma ihåg, haft sån otur då det varit fredagen den 13, så att det har blivit min otursdag. Trots att jag är lite skrockfull av mig.
Jag har varit förlovad en gång innan, detta skedde dock fredag den 13 och det hände en del småsaker som inte va till någon fördel. Men jag kan inte kalla det otur, allt sprack sen ändå och alla de småsakerna va kanske för att säga att det inte va lönt att genomföra förlovningen, för det va inte meningen ändå.
Så då tycker jag isf att man ska vara mer vaksam på vad som händer och lyssna bättre till de saker för att de kanske försöker säga en att dit man är på väg är inte rätt. Stanna upp och tänk. Händer det då något possitivt mot ett annat håll, ja då är det dit du ska.
När jag tänker efter nu, så blir vi isf guidade på ett håll, vi har blivit det i natt och nu för en stund sedan.
*Oj, jag får nog ta upp det med Jocke när han vaknar.*
Men är det då något som strular lite på vägen nu, då är det bara att lägga ner.

I vilket fall som helst. Det finns många olika funderingar om varför just denna dagen enligt skrock anses vara en otursdag.
Jag googlade det hela och fick fram lite smått och gott, både om varför det är så och lite annat om dagen.

Triskaidikafobi är en fobi för talet tretton och fobi för fredagen den 13 specifikt kallas Paraskavedekatriafobi.

#   Att det ska ha varit för att Jesus hade 12 lärljungar, och när Jesus blev förrådd , va Judas den 13 vid bordet. Eller så att det  fanns 13 personer totalt då Jesus korsfästes, vilken va långfredagen. En fredag.

#   Grundar det sig kanske på att ett betydande antal ordensmedlemmar från tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober år 1307, på order av påven Clemens V. Många av dessa gick dessutom ett öde av tortyr och avrättning tillmötes.

#  Sen har vi den nordiska mytologin. Och en berättelse om hur Loke, svekets och ondskans gud, kom som gäst nummer 13 till ett gästabud på Valhall. För att sedan konspirera så att Balder dog.

#  I det gamla bondesamhället betraktades fredagen som en slags helg -vilodag. Man skulle inte påbörja ett arbete och om man gjorde något så skulle det inte vara bullersamt.

#  Inom folktro och magi, så är talet 13 magiskt.

#  Hos de gamla grekerna och romarna, var fredagen kärlekens och glädjens dag. Men det va innan kristendomen kom och gjorde så att fredagen blev svart (Jesus dödsdag)

#  Att fullmåne infaller just fredagen den 13 är ytterst sällsynt, det sker bara 17 gånger mellan år 1900 och år 2099. Man ska se fredag den 13 som en turdag, ännu mer de dagar då det är fullmåne
.

#  Enligt två tyska rättsläkare ska antalet födslar och självmord öka fredag den 13 om det är fullmåne.

#  Man ska gå ut barfota och ställa sig och känna jordens urkraft enligt vissa.


Ja, det finns mycket om fredagen den 13.

Är det er otursdag?
Eller er turdag?
Få höra, har det hänt er något minnesvärt just fredagen den 13?


Ta vara på dagen.



ÖNSKELISTA

Hihi, det va länge sen jag skrev en önskelista.
Men det är ju så att jag fyller år nu den 21 februari, hela 26 år blir jag.
Hmm...det va nästan bättre när man kunde säga att man skulle bli 25, för nu är nästa större födelsedag 30 ju och då blir det ju bara värre och värre siffror efter det.
Men va f:n, det är ju bara siffror. Ja, det ska jag nog fortsätta se det som, siffror, ingen ålder, för man är inte äldre än vad man gör sig till. Och jag tänker inte bli gammal och gaggig i låga siffrors sätt.

Nåja, här kommer iaf en önskelista ( känner mig inte så gammal när jag skriver en sån, hehe )

  • Laddningsbara battreier till kameran
  • Bärsjal (begagnade är billigare, nya kostar ju skjortan!)
  • Fräsigt diskställ
  • Pressentkort på IKEA
  • Hårklippning
  • Pressentkort på H&M

Ja, det är vad jag önskar mig.




BVC

Idag va vi på BVC, Ninni väger 2720gr nu. Stora tösen :)
Men det va först lite knas med besöket...jag sa till Jocke när han frågade vilken tid vi skulle va där att det va kl 10.
Så vi stack dit, satt och väntade tills klockan nästan blev 10.20, sen gick vi. Har vi en tid bokad klockan 10, ska vi inte behöva sitta där och glo, när det är tvärt om, när det man själv inte kan komma eller nåt när det gäller läkare och så, då ska man minsann avboka i tid, annars får man betala ändå.
Så vi körde igen. Stack upp till Johnny och Ann och tog en kopp kaffe.
Då ringde hon ifrån BVC till Jockes telefon och sa att hon började bli lite orolig för att vi inte kommit än.
Jocke sa som det va och förklarade.
Men...jag hade sett fel tid. Vi skulle va där klockan 10.30.
Döh, dumme jag.
Vi kunde komma direkt om vi ville, hon erbjöd sig att komma hem till oss med, men vi tog oss dit ist.
Ja, besöket blev ju av iaf och allt är bra med Ninni. Jag frågade om amningen med. Det är så att Ninni är väldigt glad för att ligga vid bröstet och igår kväll åt hon så hon höll på att spricka. Hon hade magknip och det va kräk till höger och vänster.
Jag avbröt amningen innan idag när hon verkade va nöjd och det frågade jag om det va ok att jag fortsätter med, så att Ninni slipper ha ont och så när hon ätit, men jag vill ju inte att hon ska få i sig för lite mea heller.
Det va inga problem, sköterskan...ja, Gun är det hon heter, tyckte det va bra och jag kunde fortsätta med det.
Vad Gun sa, så tyckte hon det lät som Ninni är en suttare, att hon helt enkelt tycker om att ligga vid bröstet och sutta även när hon blivit mätt och då får hon ändå i sig mer mat. Det stämmer, för hon suttar gärna, men nappen tar hon inte längre. Vi misstänker att hon kommer ta tummen, för hon suttar på sin hand när hon får tag i den. Får se vad det blir av det hela.
Sen hörde vi med henne när vi kan börja träna att mata Ninni med flaska. Att Jocke kanske skulle kunna ta ett av Ninnis mål på nätterna så att jag kan få sova lite fler timmar i sträck.
Gun förklarade att vilken månad vi än börjar med detta så finns risken att Ninni sen kanske inte vill ta bröstet igen, att det blir knas på det sättet. Det  vill vi ju inte!!
Så det skulle vi ha som en nödlösning då ist, ifall jag absolut inte orkar med amingen. Men det vet jag att jag kommer göra, för jag vill inte sluta amma för tidigt. Jag har min lilla hörna i soffan där jag lagt upp kuddar, så där är mysigt och mjukt och jag sitter där och halvsover tom ibland på nätterna. Men jag vet att jag sitter så pass att jag inte kan kasa ner med armarna ifall jag slummrar till så lillsnäckan skulle rulla ner i soffan.

Japp, så så va det med det besöket, vi har tid till Neo nästa vecka för uppföljning så vi bokade ingen ny tid då på BVC, utan ist veckan efter och veckan efter det har vi första läkarbesöket på BVC.

Men över lag så är allt bra med Ninni, hon växer bra och vi ser mer och mer av utvecklingen. Hon fokuserar blicken och är mer vaken och med.
Tyvärr har jag ju inga batterier till kameran, vilket jag inte alls är lycklig över, för jag missar så många foto jag skulle kunna ta på snuttan...HA, det ska jag önska mig i pressent! :)

Nu ska vi mysa och titta på film :)


Hmm, jag ska göra en önskelista.




Youtube race!

Vi sitter här och garvar åt Youtube klipp. Sägs ju att skratt förlänger livet :-)


































Grattis i efterskott

Vi har inte haft internet, så det är i efterskott jag här i bloggen säger grattis till svärfar som fyllde år igår!!









till gårdagens födelsedagsgris




Fribbe!




Pokerface

Dags för min man att slipa sitt pokerface. Dock kanske mer slipa pokernerverna, för motspelarna kommer inte se honom då det hela är på nätet.
Det är så att Jocke precis har kvalat sig till en turnering, med fina pengar i potten...de e najs!
Jag är glad att Jocke inte ger upp sin poker och det är kul att han tycker det är lika roligt fortfarande, han är duktig och det har ju bevisats mer och mer den sista tiden, då det blivit bättre och bättre resultat i turneringarna.
Så skönt med att vi kommer kunna satsa mer på pokern när flyttat, för då kommer vi har mer pengar till att satsa. Och som man säger, satsar man inget så vinner man inget.

A pokerpro is on the way to top :-)



Farmortajm

Klockan ringde, men jag va redan uppe för Ninni hade väckt mig nästan en timme innan för det va dags för mat. Men Jocke vaknade och vi tog en liten kopp kaffe.
Sen klädde vi på oss och lillsnäckan, i vagnen med henne, på med koppel på Atlas och sen ut i kylan med oss. Solen tittade visserligen fram lite blygt, men inte mer än en liten stund.
Sen traskade vi uppåt och Atlas blev hur glad som helst av att komma upp till farmor och Zelma. En av Zelmas leksaker gick döden tillmötes när Atlas fick tag i den...han kan nog bita itu vad som hels. Men han tycker ju det är så kul :-)
Lite kaffe, snack och Ninni mös med farmor och såg sådär nöjd ut. Myspys.
På vägen hem igen ringde jag till mamma, hon skulle bjuda på vofflor idag och hon har fixat en maskin tvätt till oss, men hon svarade inte, hon är säkert och handlar. Ringer väl när hon kommer hem igen.
Nu är vi hemma igen och det kurrar i våra magar, så det får bli en tidig middag idag. Kyckling står på dagens meny, örtkyckling tom.
Vofflor kan ju bli en senare efterrätt ist :)

Vad som annars händer idag vet jag inte, kan nog luta åt Oz race. Vi har börjat kolla igenom Oz, jag följde inte det när det gick, såg nåt lite här och där. Det är ju en skitbra serie, skoja att jag har gått miste om något innan!

Nä, nu kurrrrrar det i magarna, ska hotta in kycklingen i ugen nu!


PS. Bilder från strömavbrotten kommer så fort jag har batteri i kameran DS.



Strömavbrott!

Igår fick vi sitta utan ström...i 4 1/2 timme! Och läget kunde ju varit lite bättre, för allt slocknade och när man funderade på att det skulle passat bra att få laga mat, jag då va det fortfarande mörkt.
Men vi hade  trevligt ändå, det blev liksom en liten graj ev det hela.
Vems fel avbrottet va, det kom vi fram till att det va Jockes, för precis när han tände lampan i fönstret, så slocknade vad vi sen fick reda på lite mer än 740 hushåll i byn :)
Men jag ska berätta mer sen, för jag vill ha med bilderna...





On track

Nu är Atlas on track igen!
Så skönt att se honom äta, va med och svänga med svansen igen!

Vilken natt...

Nej tack, en sån här natt som vi hade nu vill jag inte va med om igen. Vill inte va med om det alls igen.
När jag kom hem igår med Atlas och Ninni, så gick Atlas raka vägen och la sig. Han bara låg där och såg allmänt deppig och hängig ut. Jag gick och klappade honom lite för att se hur det va med honom, han va hängig och blundade lite, så jag tänkte att han kanske va trött då. Bara sov du, tänkte jag.
Sen började han gny och sträckte ut sig lite och dåsade lite till. Tänkte att han ätit något när han sprungit ute hos Ljungvall och fått lite magknip så jag lät honom få vila.
Men senare, när Jocke kommit hem och vi skulle lägga oss och vila en stund hade Atlas jätteont. Vi kunde inte komma fram till annat än att han verkade ha ont i magen när vi kollade igenom honom, Jocke somnade men Atlas fortsatte gny, så jag gick och la mig brevid honom. Han kom direkt och la sig hos mig och där låg vi och halvslummrade båda två.
Senare på kvällen blev det sämre, han hade mer ont och han vill inte dricka alls, ville inte resa sig och han skrek när man rörde honom.
Fy! Det gjorde oss så ont att se honom lida så.
Jocke fick hjälpa honom att resa sig för att kunna gå ut, han va dålig i magen och han orkande nästan inte gå.
Senare på natten gick det inte längre, han va helt utslagen och ville inte alls, vi försökte få tag i nån veterinär som hade jour. Ringde Hellman, men det räckte att jag sa att det gällde en hund, så hänvisade han till djursjukhuset. Vi ringde Veterinärsstationen ist, deras svarare hänvisade till Hellman om det va akuta fall.
Va?
Ok, vilka bra veterinärer vi har här då.
Så det blev ett samtal till Malmö, de ville att vi skulle komma in direkt, eftersom han bara låg ner och hade ont och va dålig i magen, så ville de kolla honom.
Att inte veta något, att de säger att vi måste komma in direkt, Atlas skrik för att han har så ont, det knäckte både Jocke och mig och tårarna rann. Så jobbigt att se sin hund ha så ont, manär så maktlös och har ju så svårt för att hjälpa, inte så lätt för lilleman att berätta för oss heller vad som är fel.
Jaha. Jocke ringde sin mamma, hon kom sen ner med bil och kunde köra in Jocke och Atlas. Berit misstänkte med att han kanske ätit något dött djur eller nått.
Sen va det bara att få Atlas till bilen, Jocke fick lyfta honom, gick ut och satte ner honom för och se om han kunde gå själv och sakta frammåt gick han. De fick ta hissen ner bara. Men innan de hann gå in i hissen, så la Atlas ett ordentligt lass. Jocke åkte ner med honom och tyckte att Atlas verkade lite piggare eller bättre på något vis, så han och Berit gick en runda med honom och han bajsade mer.
Jag tog en spann och tvättade av luftgången från lasset Atlas fixat där och sen kom alla in igen, Atlas såg lite piggare ut och va inte lika hängig.
Så vi bestämmde för att avvakta helt enkelt.
Men visst hade han fortfarande ont, Jocke låg hos honom en stund imorse. Och jag tror att Atlas tycker om det, han känner sig nog lite tryggare när vi ligger hos honom.
Sen i morse när vi vaknade, så va han lite piggare, Jocke va ute med honom och han kom in och viftade på svansen!
Kanon. Han drick tom ilite nu vilket han inte gjorde innan. Jocke gjorde lite ris till honom men det va inte mycket han åt.
Nu har han legat och sovit, han har gnytt lite, men är piggare och är med mer. Han har gått och lagt sig mellan köket och storarummet där han brukar ligga. När jag gick för att kolla till honom, så lyfte han på benen så att jag skulle klia honom på magen, förbättring!
Så vi ska se hur han är nu idag, om han blir bättre tills imorgon. Han har ju börjat dricka lite iaf och är inte lika borta. Men annars får vi åka iväg med honom så de kan undersöka honom.
Veterinärerna, vad jag kan gissa, kan nog tänka sig att det kan vara magvred eller nått sånt. Magvred är livshotande, så jag förstår dem att de vill ha in Atlas direkt.
Men sen kom Jocke på imorse att Atlas nog ätit en massa snö igår. Tacka vet vi internet, för jag kollade upp detta med snö och andra hundar som ätit en massa snö har reagerat likadant som Atlas. Han är ju galen i snö, så att det är det som hänt är ganska troligt.
Han har feber och ont, att få ont i hela kroppen vid feber är ju inget ovanligt. Så vi ser hur det artar sig under dagen.

Vi peppar honom vad vi kan.

Studio Mîra

Kära Sara är nu klar med sin utbildning som nagelteknolog och har öppnat en salong.
Just nu har hon finfina öppningserbjudande med, så ni som gått och funderat på att snygga till era händer eller kanske bara fortsätta hålla dem snygga och fina, då rekomenderar jag er att slå Sara en pling och boka en tid.
Jag lägger in Sara ( Sarasnaran ) som en länk ute i menyn, där kan ni få reda på allt ni behöver.  När hennes hemsida sen är klar lägger jag ut den med.



Sara :-)




Då är det igång!

Så, steget är taget och nu är det igång. Det känns spännande och lite ivrigt, vill liksom fixa allt på en gång, men det tar ju lite tid. Men vi har börjat iaf och det känns skönt.
Vi har sagt upp lägenheten, så komma härifrån ska vi och det känns mer verkligt nu.
Lite om vad som väntar kan jag ju göra. Tex. Höns, grönsaksland, frihet och getabocken Elvis som Jocke vill ha kan nog med få plats.
Haha, just den infomation ni vill ha va!? ;-)

Nu ska jag se om jag kan böka mig ner till tvättstugan, sen ska jag nog ner en sväng till mamma och ta en fika.



Tacksam

För min del har det variit en riktig slappedag. Jag sov jättelänge, förutom de stunder jag ammat så klart.
Jocke har slitit som ett djur dessa dagarna med Ljungvall och Teddy, pengar behövs alltid.
Han sliter som attan min man och jag är så tacksam för honom, för allt han gör, för att han är så underbar. Att vi har det som vi har det i vårt förhållande, många förhållanden hade nog knasat tror jag om de hade satts på prov på olika sätt som vi faktiskt gjort den senaste tiden. Bara det att få bran har jag bevittnat en hel del krossade förhållanden, att få barn mitt i en flytt och att det inneburit en sits då saker och ekonomi inte alltid räckt till skulle nog med kunnat bli ett fall för många.
Men håller ihop, som vi alltid gjort, vi är tacksamma för varandra och den familj vi fått och det vi har. Vi kämpar och stöttar. Vi gör det vi kan, jag är inte den virvelvind i hemmet som jag innan kunde va dock, men inte prioriterar jag disk eller städning framför att få ha tiden med Jocke och Ninni, vi hjälps åt och att ha en man som ställer sig och diskar eller städar just för att hjälpas åt verkar emellanåt sällsynt. Tacksam.
Vi har samma drömmar och mål och då är det nog lättare att hålla ihop.
Och imorgon tar vi första steget mot att kunna uppnå våra drömmar. Vi har diskuterat det fram och tillbaka och nu har vi bestämmt oss. Ett steg som göra att en dröm går i lås pls att det innebär att andra drömmar kommer bli lättare att uppfylla. Det kommer bli hur bra som helst.
Jag har varit lite nervös faktiskt, men efter att vi pratat mer och mer om det så känns det bra och rätt.
Den nya generationen som många inte ser (kanske tom blundar för) är född och jag tycker faktiskt det är lite coolt. Det sägs ju att allt kommer tillbaka, så även detta :-)
Nu har jag iaf diskat och jag ska sätta igång med maten nu, det ska bli soppa, namnam. Jag kommer nog smaka lite när den är klar, sen får den stå och gona till sig extra till Jocke när han kommer hem.

Jag vet att jag kan tala för oss båda när jag på ett litet sätt iaf, vill säga och påminna om hur tacksamma vi är för er alla som ställt upp och hjälpt oss så oerhört mycket under denna tiden och som fortfarande gör det. Vi hade inte klarat oss som vi gjort utan er. Att det finns så hjälpsamma och underbara människor är en lycka i sig.
Speciellt tack till nyblivna farmor och farfar, ni vet vad ni gjort för oss..!
Och ett speciellt tack till som hon själv sa igår, Ninnis gammelfaster Ingegerd, och Frida och Emma som hjälpt oss så mycket med hundarna!
Önskar vi kunde visa vår tacksamhet med något stort. Men det kommer! :)

Nu är det sopptajm!

Gott & Blandat

Det funkade, kameran höll ut när jag la över bilderna till datorn, så här kommer lite gott och blandat med bilder :-)


Först lite från nattbaket. Jocke blev sugen på att baka kanelbullar, han hade inte gjort det innan och jag fick inte hjälpa till mer än att muntligt guida honom vad han skulle göra.
Ljungvall kom sen och bakade lite han med.
En speciell syn emellanåt, men med mycket skratt och ett väldigt gott resultat :-)




Jepp, nye mästerbagaren är redo!






Så att man slipper mjöl överallt.






Degen jäste fint och sen va det dags att börja.






Ljungvall kör "före och efter"-smak av degen...






Sen börjades det hela, kavla kavla.






Smöret ska på






Det är ju ett hemmabakat handarbete egentligen, så varför inte jobba med händerna?






En plåt klar, på med kanel på nästa omgång






Sista degbiten hjälptes se åt med, något speciellt skulle det nog allt kunna bli av det hela






Vet inte vad jag ska säga om detta ögonblick. Ni vill nog inte veta heller






Och visst blev det något speciellt !






De speciella blev nästan godast av alla!






Gollar de e vi allihopa, allihopa, allihopa...




Här kommer lite blandade kort




Älskade Fina Ninni






Hallo!






Mysigt i Pappas trygga famn






Vem har sagt att man inte kan ligga bra på matbordet?!






Tjohej hallå




Lite från när Ingegerd, Frida och Emma va här




Mys med Frida






Hur cool, underbar och mysig som helst






Yeah!






Mysis






Emma satt och kollade in "snyggingar", skärpning Emma






Atlas tog det chill






Tisha smög och la sig på soffkudden,mysigt juh :)






Här lyssnas det på reggae, pappa gungar i takt :-)









Error

Ok, nu har jag suttit och lagt upp massa bilder, men något fel på bloggen är det, för allt oftare kommer det upp "ERROR" när jag ska lägga upp en bild. Så nu är jag så pass irriterad att jag skiter i det. Inlägget är halvfärdigt, så jag har sparat det och kommer fortsätta imorgon ist, för annars kommer datorn få prova på om den kan flyga...
Grrr!




Kontroller

Idag vid halv 9 körde vi in till Lund och neo avdelningen. Det va dags för den näst sista ögonkontrollen, som såg jättebra ut. Sista ckecken blir om tre veckor. Sen va det hörselkontrollen...fortfarande va det dåligt resultat från höger öra. Det är inget att oro sig för mycket för sa läkaren, för det är väldigt väldigt ovanligt för hörselskada på ena örat. 1 på 1000 av nyfödda har på båda öronen och ännu färre på bara ena örat. Men för att få ett ok resultat som de verkligen utgår ifrån så ska vi få remiss till en kontroll till och då kommer den utföras i ett rum som är avsett till det, helt vadderat så att det är helt och hållet tyst.
Sen är inte Ninni en patient längre heller, utskriven är hon och det är jätteskönt, stora fina sessan vår!

Sen när vi kom hem, kom farfar och hälsade på och hade en Mamma Mu boddy till Ninni, Tack!
Sen kom mormor en liten sväng och sa hej, vi ska träffas imorgon och kolla lite kläder hon hittat, så det blir en promenad och frisk luft :-)

Vi fixade lite mat i våra magar och sen kom Ingegerd, Frida och Emma in och snackade, busade lite, mös med Ninni och vi diskuterade lite om (som jag ser det) "fakk världen" planerna :-) Kul att vi inte är ensamma ;-)
Tack för titten, jätte trevligt!
Jag fixade batterier i kameran, men det är inga batterier som håller länge i kameran, så jag hann bara ta lite bilder, om jag hinner föra över dem till datorn vet jag inte, ska se sen ikväll. Isf kommer jag lägga ut en hel del bilder som jag ligger back med.
Nåt att se fram emot iaf :)

Nu ligger vi i soffan och tar det chill och lyssnar på reggae, snart dags för Ninni att äta igen. Som hon växer och förändras, hon är mycket mer vaken, är med och man ser hur hon lyssnar och tar in allt som händer runt omkring.
Hon satt och lyssnade på reggea hos Jocke och han gungade henne i takt till musiken, hon somnade :-)

Nä, nu ska jag mysa lite med min man innan det är dags att vara mjölkleverantör igen.



HA!

Nu är vi lite åt hållet "fakk världen"
Vi ska lösa vårt på vårt vis minsann.



Hjälp!

Vi har ju lite på G nu...men det  står i vår väg nu är lägenheten vi bor i nu.
Så!
Vet ni någon som letar? Säg till då!
För huset vi har på G ska hyras ut omedelbart och vi kan inte stå med dubbla hyror en gång till. Så det som behövs är någon som kan flytta in här så fort som möjligt så att vi kan flytta, annars kommer huset gå till någon annan, de kan inte hålla det i 3 månader under vår uppsägningstid...



På G?

Det är kanske nåt på G igen :-)
Får veta lite mer imorgon.

Nu ska jag lägga mig i soffan med min man och mysa...




RSS 2.0