Uppföljning o kontroller

Idag va det upp i tid, Jocke väckte mig så där mysigt med att väcka mig och låta mig vakna i lugn och ro, med nyinhandlade nybakade bullar, så det va bara mysigt att gå upp. Najs.
Vi åt frukosten och sen va det dags för den nymornade Ninni att äta.
Pappa kom och hämtade Atlas som han passat idag och sen packade vi in oss i bilen och körde till Lund.
Halv 10 hade vi tid på Neo för uppföljning av Ninni hos Åse. Först fick jag lite fel intryck av henne och tyckta att det hela började som nåt korsförhör om vi va värdiga att vara föräldrar, om vi kunde avgöra vad som va bra och dåligt för Ninni.
Men sen förstod jag hennes sätt bättre och det kändes inte så "fientligt" längre.
Hon frågade en massa om Ninni och om hur hon kunde göra sig försådd med vad hon vill och behöver och sen vägde vi henne och Åse kollade lite hur hon har utvecklat sina sinnen.
Ninni är en lite kortare, slank och mycket fin och söt tös, tyckte Åse, som växer bra och utvecklas bra.
Vi passade på att fråga Åse om det här på soc, att de har alla Ninnis uppgifter och deras sätt att bedömma när Ninni blev till i gämförelse med beräknad födelsevikt och allt det.
Åse reagerade med, presic som Gun på BVC.  Åse sa att de ju inte lämnar ut några uppgifter pga av att det är sekretess.
Detta har fått oss att resgera mer och fått ett störree frågetecken om vad de egentligen håller på med på soc.
Jag ifrågasätter gärna deras sätt  och jag ska faktiskt ringa och fråga dem varifrån de fått uppgifterna och varför de egentligen gör på detta viset. Varför det ska vara så mycket om och kring för att faderskapsbeviset ska skrivas på.
Det kanske finns en enkel förklaring, ett enkelt svar. Kanske vi blir lite för upprörda, tycker att det är för konstigt och lite för påträngande, det hela.
Men jag vill iaf bara ha ett svar, för att i så fall förstå det ur deras synvinkel, varför allt blir mer och mer komplicerat, deras förklaring.
Sen om jag reagerar mer eller inte efter svaret, det återstår bara att se.

Nåja, efter besöket va det tid att gå till nästa bokade läkarbesök,  för att kolla Ninnis högeröra. In i rummet och fram med samma appatat som innan.
Inget godkänt resultat, men hon som gjorde testet, va inte nöjd med att resultatet inte va bra, för nån kurva på apparaten som hon med tittade på va fin sa hon och hon trodde att det fortfarande är så att det är vax, fostervatten eller fosterfett som är ivägen helt enkelt. Så en annan apparat ska mäta hörseln istället, men den hade gått sönder i morse, så en ny tid klockan 14 på onsdag nästa vecka har vi fått.

När vi va på väg från Neo till hörseltestet sprang Barbro fårn hemsjukvården ifatt oss. Hon berättade att de hade missat att meddela  oss om att det hade varit en tid bokad till Ninni för att göra sista ögonkontrollen igår.
Hm..ok.
Så vi ska in och göra även den på onsdag nästa vecka.
Sen ska vi väl iaf vara klara med ögon och öron hoppas jag. Vi kommer ju fortsätta att åka in till Neo för vidare uppföjning. Det kommer ju nästan va samma sak som på BVC, men jag tycker det är bra, vi känner ju redan trggheten med dem på Neo och just för att Ninni är ett prematurbarn, så kan det ju kanske finnas nån nytta för Neo att få se hur ytterligare en prematurindivid utvecklar sig.
Helt ärligt, så hade jag nog kunnat skippa BVC just för att vi har Neo, om det inte hade varit för vaccinationerna. Just för tryggheten. De där innen vet ju redan vem Ninni är, de har haft hand om henne från dag 1.

När vi va klara med allt körde vi en snabb sväng till Nova så att jag kunde köpa en amnings-bh. Shoppingpengar jag fått av Jocke :)
Av dem ska jag gå och klippa mig med, jag har bokat tid på ZGZ på lördag. Jag har velat testa han som har salongen, men jag klipper ju inte mig så ofta och sist blev det bara inte så. Men nu så :)
Ska bli så skönt att få klippt mig,  bäst att gå med risbusken uppsatt tills det är fixat.

Vi vilade en stund när vi kom hem och sen tvättade jag. Ingegerd och Frida kom in en sväng och jag hjälpte Frida med läxan medans Ingegerd satt och mös med Ninni som somnade så gott i hennes famn.
Nu tar vi det chill, Jocke spelar lite poker och lite på såna maskiner och här sitter jag och bloggar, jag ska nog ta och göra oss en kopp te. Det är gott med en kopp på kvällen :)

Hörs imorgon, bajbaj.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0