Ultrajlud :)

Idag ska vi på ultrljud igen!! Sååå roligt det ska bli då!! Önskar att man kunde haft en sån apparat hemma med :)
Jag hade nog inte gjort mycket annat än att kolla in den lille krabaten hela tiden :)
Allt va ju hur bra som helst förra gången och jag tror allt är lika bra nu med. Förhoppningsvis kan vi börja säga hon eller han till den lille efter idag, det ska va det första jag ska säga till henne, att hon ska spana in om det blir en Sigge eller Ninni. Kanske kan få fler bilder med :)
Jocke låg och mös med magen igår, det va gympaövningar där inne och det märktes tydligt. :) Så mysigt, om onget annat så ligger han alltid och håller om magen varje kväll och bytar jag om så säger han alltid hej till magen. inte så konstigt kanske, för den är det första man ser nu, hihi :)
Kl 13 ska jag hämta Jocke från jobb, då bär det av, sen är han ledig resten av dagen, vilken toppendag säger jag bara!!

Igår blev det blandad kompott av sysselsättning. Svärmor ringde efter frukosten och undrade vad gjorde som låg i soffan när jag skulle skura element :) Hade prcis ätit och sen...blev det ändå inga element. MEN, när jag höll på i köket med disken blev det köksluckorna ist, skurat och torkat dem, så det är ju en sak avklarad iaf :)
Det slog oss igår, vi flyttar om bara en månad! Haha, så skönt!!
Vi fick kontrakten igår plus att de va så vänliga nog att skicka två första betalningsavierna med. Så snällt. Påminn oss gärna om att vi står med två månaders dubbla hyror. Blä!! Men det ska gå, får leva lite snålare bara, men det är ju för ett gott syfte så!
Sen va jag nere på La Cafè och tog en fika med Tjitchoos, hon hade varit här och fixat med bilen, så en fika satt fint :)
Alex hämtade jag vid 4, vi gick ner och handlade och jag lagade mat medans han tittade på film. Han är så go den killen. Det första han sa till mig när jag hämtade honom va "Du börjar bli tjock om magen nu Anna". Ett litet smile över hans läppar och en snegling på magen. Jag berättade att vi skulle på ultraljud idag och han tyckte det va såååå coolt att vi skulle se bebisen och ännu coolare va det när jag berättade att vi hade bilder hemma han skulle få se. Den lille skiten hade inga problem men att se var huvudet va och allt, mycket bättre än vissa blivade pappor ska jag säga...haha.

Sen ska vi iväg på dop, i november tror jag det va, Jockes kusin har fått en dotter. Ska bli roligt att få träffa en samlad släkt och det visade sig ju att jag vet vem hans kusin är :)
Svärmor, se nu till at fjäska för kollegerna eller få ledigt på något vis, hade varit roligt om vi kunnat åka dit allihopa!

Nu ska jag sätta på kaffe, diska upp och äta frukost. Vill bara att tiden ska gå fort...fram tills kl 13 iaf, sen får den gå hur sakta den vill om det skulle behövas, hela eftermiddagen med Jocke...mys :)




Helgen över!

Tji fick jag i lördags, det blev inte alls en lugn dag. Visade sig att Sjöbodagarna bara va i söndags, så i lördags va det fullt ös för oss. Massor att göra och vi va alla trötta när det va dags att ta sig hem.
Men sen fick vi pusta ut igår, det va ett lagom tempo med lagom jobb, nice efter två tuffa dagar :)

Idag ska jag städa och tvätta, det behövs. Ska om jag får in ett bra flow, börja fixa med att städa element och sånt små pill inför flytten, så är det inte lika mycket att göra sen, bara att torka av lite snabbt.
Det ska bli så skönt att få komma till nytt, komma i ordning ordentligt :)

Nu är jag hungrig, så frukost är lockande... :)




Trött...

Kommit hem från jobb, varit ute med hundarna och precis kommit ur duschen. Jag är trött...stått vid grillen idag på jobb och det har varit att göra ända sedan vi öppnade. Ska va vid grillen hela helgen, så jag längtar redan tills på måndag ska jag säga er. Men det kanske blir lite lugnare, för det är Sjöbodagarna nu på lördag och söndag. Kan ju alltid hoppas :)

Jock testar turen med pokern ikväll igen. Han hade oturen att åka ut precis innan vinstpengar delades ut igår på turneringen. Men han hade en trevlig kväll och det är det viktigaste. Det hade varit riktiga höjdarspelare som va med igår, roligt!
Får se hur det går ikväll, har inte pratat med honom än.

Jag ska bara pusta ut nu, orkar inte gör för mycket...


Så natti natti på er alla!




Det ljusnar i flera hörn

Då har man kommit hem från jobb, varit ute med hundarna och bytat om till myskläder :) Jag går väldigt sällan i vanliga kläder när jag är hemma. Nästan det första jag gör är att byta om, mycket mer bekvämt.
Jocke är på pokerturnering. Fick mess innan om att det inte gick så bra, men nu ringde han och lät lite mer possitiv, dt började gå bättre nu :) Heja heja!!

Jo, det börjar se ljust ut i flera hörn nu. Vi fick ju lägenheten, toppen! Sen har jag fått löneförhöjning :) Jätte toppen! Så löneförhöjningen gjorde det ljust i fler hörn, bättre lön då så klart och bättre föräldrapenning som man måste börja tänka på nu och bättre till pensionen :)
Toppen!

Nu ska jag faktiskt spela , så går tiden fort tills min käre man kommer hem :)




Halva veckan gått

Tiden bara springer iväg. Det är onsdag idag och imorgon är det dags att jobba igen. Tjoff så springer dagarna och innan man vet ordeet av det så är månaden som precis började slut.
Igår fick vi ju reda på att vi fick lägenheten!!!!
Vi ska flytta! Till en trea med balkong! Hur nice är inte det!
Flyttning i sig är väl aldrig så spännande, men vi ser fram emot detta båda två och det underlättar ju en hel del. Så om typ en till två månader så har vi ett nytt hem :)

Jag har börjat med en ny talva, jag gör faktiskt den till pappa. Han fyllde år igår och det är så svårt att komma på en bra present till honom, så då tänkte jag at han säkert kan bli glad för något jag gjort till honom. Han är iväg och jobbar i veckorna och i helgen skulle han inte va hemma, så vi får se om det kan bli en kopp kaffe nästa helg igen, så får han få tavlan då.
Henkes tavla får vänta lite, det är speciell färg jag måste få till för att det ska bli riktigt bra, så jag ska forska lite om det och se vad jag kan få fram.

Idag ska jag iväg och handla med mamma, vi ska nog köra till Citygross en sväng, hon har inte varit där sedan det blev Citygross och sen kommer vi iaf bort en stund ifrån Hörby.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och se om jag fortsätter med tavlan.



Upprörd

Jag blev upprörd och lite arg igår. Vi tittade på ett program på SVT24 och det handlar viss om lite allt möjligt. Det va då ett inslag om två brödrar som startat ett internetföretag som säljer lagliga droger. Tex tabletter inehållande något kemiskt pulver som ska ge en liknande effekt av tex amfetamin.
Tror det är fyra ungdomar som nu har dött av att ha tagit denna tablett de diskuterade igår och fler som hamnat på sjukhus.
Det som gjorde mig mest upprörd i inslaget va på det sättet som reportern gick på den ene killen som hade gått med på att träffa henne. Hon gick på om hur han kände med tanke på de som dött och de som hamnat på sjukhus men klarat sig.
"Hur känner du?"
"Var är ditt och ert ansvar?"
"Varför säjler ni saker som folk kan dö av?"
Men hallå! Jag håller fullständigt med killen ifråga som sa till henne att självklart är det hemskt och tragiskt att ungdomar har farit så illa. Men det är de som valt att ta dessa piller, han har en affärsrörelse. Alkoholen tar död på många fler per år med det är så accepterat av samhället med alkohol att det inte blir såna rubriker av det.
Han sa att han själv håller sig till att dricka nån öl ist för att ta droger, för han klarar sig bra på det och vill inte gå in på en "drogbana".
Detta har han valt, klok nog. Och som han sa så är det så enkelt att ungdomar experimenterar. Med allt. Japp, helt rätt.

Jag prisar absolut inte ett drogmissbuk. Jag tyckte hon hängde ut killen för mycket och lade för mycket av ansvaret på honom och hans bror som har startat ett företag. I ung ålder har de ett affärshuvud som många andra inte har. De säljer inget olagligt, blir en av deras "droger" olagliga, så slutar de sälja den. De skriver ut hur det ska doseras och vad biverkningarna kan bli och vad som kan hända. De gör något som är med tiden, visst kunde det gärna varit något mer ofarligt.
Men t.e.x hur många bantningsmedel finns det inte som har uppmanats vara farliga?
Precis som folk dras med av samhällsbilden av att man ska vara pinnasmal för att se bra ut och slänger ut en massa kurer och tabletter, detta ligger i tiden. Så förändras även sätten för folk att festa.
Ungdomar dras med, ja vi skulle behöva ett samhälle som fick dem att kanske tänka på annat. Men säg någon i tonåren som inte tänker på hur de ser ut, vad de har på sig, vilken musik de lyssnar på, vad de har för prylar, hur de pratar och hur de festar? Allt påverkar dem och de påverkar varandra. Tiderna förändrs.
Ju mer som blir olagligt, desto mer spännande är det att få prova om det har en liknande effekt av något som är lagligt.

Varför är det ingen som gnäller på Systembolaget?
Det är ett monopol och det är staten som vinner på det. Vinner på att vi går och handlar alkohol. Men alla följder som kommer av det då? Hur många misshandlingsfall, drunkningsolyckor, rattfyllor, våldtäkter och dödsfall har inte alkohol inblandat?
Viss droger av annat slag än alkohol finns med i såna fall, men alkohol konsumeras mest.
Jag kollade upp lite om dödsfall som varit alkoholrelaterade och det är många ska ni veta.
Jag kollade efter lite fakta och det jag snabbt kom över va från en blogg av en man på Statens folkhälsoinstitut. För att inte sammanfatta för mycket av vad han skrivit så kommer lägger jag in en del. Dock vill jag påpeka att detta är ifrån slutet av 2007.

 "Däremot har man mycket leverskador och andra sjukdomar som sammanhänger med långvarigt drickande och många kör bil alkoholpåverkade. Mycket talar också för att de normsystem som försvårar berusningsdrickandet håller på att luckras upp i första hand bland ungdomar.

Våld i samband med berusningsdrickande är något som i hög grad försämrar tryggheten i samhället. Det är också ett stort folkhälsoproblem. 40 % av alla dödsfall hos kvinnor under 50 år och 60 % av motsvarande dödsfall bland män beror på yttre våld och förgiftning. Till denna grupp räknas självmord, mord, trafikolyckor, andra olyckor och förgiftningar. De våldsamma dödsfall som inträffar bland yngre och medelålders undersöks i allmänhet rättsmedicinskt och är därför väl kartlagda. Det rör sig om ungefär 3500 dödsfall varje år och omkring 40 % av dem är alkoholrelaterade. I hälften av dessa fall rör det sig om en mycket kraftig alkoholberusning och en rimlig hypotes är att dödsfallet inte skulle ha inträffat om personen varit nykter. Ett minskat berusningsdrickande skulle kunna förebygga i storleksordningen 700-1000 dödsfall årligen bland relativt unga människor.

Tyvärr är berusningsdrickande vanligt. Enligt Folkhälsoinstitutets nationella folkhälsoenkät är det hela 32 % av männen och 23 % av kvinnorna i åldersgruppen 16-29 år som själva anger att de berusar sig 2-3 gånger per månad eller mer. Högre upp i åldrarna minskar andelen. Bland yngre män verkar det som om andelen berusningsdrickande minskat något de senaste åren medan man bland kvinnorna, tyvärr ser en något ökande andel.

Berusningsdrickande går att förebygga. En restriktiv alkoholpolitik som håller nere totalkonsumtionen är ett viktigt instrument. När man försökte sig på en kraftig sänkning av alkoholbeskattningen i Finland ökade den akuta alkoholrelaterade dödligheten mycket påtagligt.

Att påverka restaurangdrickandet är en viktig åtgärd. Ett arbete enligt den modell som utarbetats inom projektet ”Ansvarsfull alkoholservering” har visat sig kunnat sänka det alkoholrelaterade våldet med 30 % samtidigt som det bidrar till trivsammare krogar. Det intensiva arbete som Växjö-polisen har bedrivit för att minska ungdomsdrickandet är en annan lyckad åtgärd som både förebygger brott och alkoholrelaterad ohälsa."


Är det så accepterat att det händer så mycket som är alkoholrelaterat?
Är det bara för att vi har "vant" oss vid att det finns alkoholister och rattfylleri mm som gör att det inte görs något mer åt det, att det är en del av vårt samhälle och funnits så länge?
I stort sett alla skulle jag vilja säga väntar på den dagen att man som förälder får reda på att ens barn har smakat på öl eller annan alkohol. Vissa föräldrar har t.o.m en regel om att ska barnet festa och dricka så ska det ske hemma.
Är inte det en slags uppmuntran? Eller är det bara för att få lov att ha koll på sitt barn?
Helt ok att vilja ha koll, alla känner sig nog tryggare då.
Men föräldrar, även om ni säger att ert barn inte får dricka, så kommer det att ske ändå. och som allt ser ut idag så ska man inte förvåna sig över ifall det kretsar någon annan slags drog än alkohol bland ungdomarna.

Tycker det är fel att hänga ut dessa killar och lägga ansvaret på dem. Det är inte de som sagt att köparna ska stoppa detta i sig. Det är inte dessa killars fel att köparna inte har mer vett i sig än att göra det och ta överdos eller blanda med andra droger som t.e.x alkohol. Inte deras fel att de har för lite kunskap om vad de stoppar i sig.
Säkert många som kommer tycka att jag ställer mig fel i frågan, jag prisar som sagt inte drogerna, jag vet vad de kan ge för följder, men jag vet också mycket väl vad alkohol kan ställa till med. Jag reagerade på sättet reportern hänge de två killarna.
Lär ungdomarna ist, ge dem fakta så att de vet vad som finns i vår värld, precis som de får veta om alkohol. Behöver inte uppmuntra dem, men ge dem fakta så att de vet vad som kan hända och vilka konsekvenser som kan följa. Vet de inte det, så går det säkert käpprätt åt helvete om de skulle prova utan att veta något alls.

Inte ligger bara ansvaret hos de killar som har sajten, inte ska reporten hoppa på och fråga hur han tror att föräldrarna till de avlidna ungdomarna känner sig för att han säljer det han gör?
De har väl ett ansvar de med!!??

Blir arg, skulle kunna babbla på ännu mer, men blir bara mer osammanhängande för att jag blir irriteras och jag måste ner och handla nu så det är klart tills Jocke kommer hem.

Bloggsvacka

Japp, jag vet. Jag har inte skrivit på länge känns det som nu. Men jag har jobbat som ett djur känns det som och sen har den andra tiden gått åt man och hem.
But now I`m back. :)

Ja, mycket jobb i helgen blev det, speciellt i söndags. Det va marknad i Vollsjö så vi stod och grillade grillspett och hamburgare till besökarna. Vi åkte hemmifrån redan kl 8.
Men det blev iaf en mjukstart på dagen, för det va frukost nere hos bagaren innan vi började jobba. Mmm, gott gott.
Den plockade vi fram och fixade till grillen och den va färdig för grillning vid 11-tiden.
Allt rullade på bra och vi blev av med alla grillspett. Det hela höll på till kl 16 och då hade vi redan öppnat pizzerian som vanligt kl 14.
När det närmade sig kvällen va vi alla helt slut. En väldigt lång dag hade det blivit och jag va så glad för att det va måndag igår så jag fick va ledig!!

Jocka va hemma igår, kännde sig fortfarande dålig till och från, så då är det lika bra att vila kroppen en extra dag. Så man inte får det i nacken sen.
Det va skönt att ha honom hemma, trots att dagen gick åt soffan och fix med telefonsamtal. Men så har man det gjort.
Vi va och kollade på lägenheten med igår. Vi visste ju båda hur den skulle se ut, men bra att kolla in läget iaf. Det är fina lägenheter. Vi kom båda ihåg när vi gick där, var det knarrar i trappan och såna småsaker, hihi.
Men den behöver fixas till lite, i badrummet och kanske lite målning. Men det får de ju bara ordna innan vi flyttar in. Lite bra det med, för då kan det kanske klaffa lite bättre med övergång av lägenhet. Vi hoppas ju självklart på att vi ska slippa stå med dubbla hyror.
Vi sa upp denna lägeheten igår. När Jocke ringde till hyresvärden lät hon inte alls ledsen. Men jag tror inte hon tycker om oss ändå. Skit samma, hon är en dryg*biiip*tant ändå.

Sen bestämde vi igår att vi ska ta jägarexamen tillsammans Jocke och jag. Kuligt!
Är så skönt att våra intresse klaffar så bra. Båda tycker om naturen, gillar att fiska och jaga. Jag har varit med pappa mycket och jagat när jag va liten och jag har skjutit en del med. Va faktiskt juniormästare i Hörby :) Men sen la jag av...
Så det ska vi göra, en dam skulle ringa mig idag och lämna besked om det finns plats till kursen här i Hörby nu i höst, annars finns det så att man kan göra det via internet.

Hihi, sen gjorde jag bort mig igår.
Björn skulle komma upp på en kopp kaffe när han hade slutat jobba. Jocke rabblade hans nummer till mig och jag slängde iväg ett mess för att fråga om han ville köpa med sig en mjölk när han kom.
Bara ett par minuter senare ringde min telefon. Det är ju Björn, tänkte jag. Men NEJ. Det va det inte. Det va en tjej som så trevligt presenterade sig och sa att jag hade skickat ett sms till henne.
DOOH!
Hon ville bara säga det, och att det inte blev någon mjölk.
Nej, haha helt rätt. Jag bad om ursäkt och bad Jocke om rätt nummer. Jag hade skrivit fel på sista siffran...
Tjoff, iväg med ett nytt mess då.
Sen åt vi och började undra vart Björn tog vägen. Jocke ringde honom och fick reda på att han inte hunnit komma upp. Vad vi med fick reda på när Jocke satt med luren i handen va att han nu i sin tur hade sagt fel på en siffra! Så jag hade då slängt iväg ytterligare ett mess till någon okänd människa och frågat efter mjölk!
Men denna gången va det visst inte till någon som va trevlig nog att säga det till mig.
Halleda så det kan gå!

Ja ja. Idag har jag inget speciellt planerat. Ska tvätta lite och sen ska jag påbörja en ny tavla som jag ska göra till Henke. Han va här i helgen och tyckte den jag gjort va fin. Så han tyckte att jag kunde gör en till honom, fast en lite manligare då.
Det ska det bli. Jag och Jocke kom på igår hur den ska se ut, så den ska påbörjas idag :)
Det va kul att träffa Henke, det va ett tag sen. Jocke och han satt och spelade under dagen och sen spelade vi poker när jag kom hem. Tack för en trevlig kväll Henke!

Nej, nu ska jag ta en ny kopp kaffe och äta en macka minsann.



Smittat

Nu har Jocke åkt på den här förkldningen riktigt rejält. Han har hög feber och mår inte alls bra.
Har varit så orolig för honom hela dagen och har haft så mycket att göra på jobb så jag nästan inte alls hunnit prata med honom.
Men nu är jag hemma och då känner jag mig lite lugnare. Han har fått i sig Panodil och jag hoppas att de börjar verka snart.
Stackare.
Nu ska jag gå och mysa med honom igen, kommer nog inte sova så bra i natt tror jag, kommer nog undermedvetet ha koll på hur det är med honom. Inget kul alls att va sjuk och jag tycker inte om att jag inte kan va hemma hela dagarna med honom heller.
Men what to do.

Jobbtajm igen...

Nu har jag varit ledig i fem dagar, rena minisemestern. Man blir snabbt bortskämmd när man får vara ledig. Jag är inte alls på hugget för jobb. Mycket av det beror på förkyldningen, jag är hängig och tung i kroppen och huvudet. Näsan håller fortfarande på och hostan sitter i. Vill bli av med detta nu. Är så drygt att jobba när man mår såhär, tiden är så seg och inget känns kul.
Men vad ska man göra, det är bara att bita ihop, det blir bättre nån dag.
Sen har Jocke åkt på det hela ordentligt nu med. Han mår inte alls bra och det märks på honom. Men han kämpar på han med.
Atlas är med honom på jobb idag. Killen har blivit stor och får följa med pappa på jobb!! :)
Han har suttit ett par dagar nu vid dörren och tittat när Jocke har åkt iväg. Bara suttit där och stirrat, tittat lita på mig och sen lagt sig i hallen med koll mot dörren. Sen hör han direkt när det är Jocke som kör in på parkeringen, han blir så glad och stirrig.
Igår när Jocke va på väg hem och inte hade så långt kvar sick jag ut med dem, så de fick göra sitt och för at möta Jocke. Atlas sprang raka vägen ner, hade redan hört att han hade kommit. Så fort jag öppnade dörren sprang han till parkeringen för att leta efter honom. Men Jocke hade satt sig i hörnet och ingen av hundarna såg honom. Men sen hittade Tisha honom och sen tog det inte lång tid innan Atlas va där.
Sötekillen, det är pappas påg det. Blir så glad när man säger att pappa snatr ska komma, då är han redo direkt!

Jag gjorde ju kycklingsoppa. Det blev faktiskt jättebra. Jocke tyckte mycke om den. Bra :)
Sen va det inte mycket med oss, innan klockan va halv elva sov Jocke och det tog inte lång tid innan jag stängde tittorna jag med. Men sen vaknade jag lite över 12. Suck, kände mig pigg. Men som tur är så dröjde det inte jättelänge innan jag somnade igen.

Hmm, jo det blev ju inget morgonkaffe idag. För jag tog sönder kannan igår när jag skulle diska den...en sprick hela vägen överkanten och ner under kannan. Suck...ska se om Salle har kvar den gamle kaffekokaren på pizzerian. Så kan vi låna den sålänge.
Vi ska spara till en MoccaMaster, de är grymma, men kostar lite. Grymma!!

Nu ska jag dricka min dagliga dos honungsvatten och hoppas på att det får mig att må lite bättre.




Dagen går fort

Honungsvattnet fick vänta, jag satte på vattenkokaren, men under tiden tänkte jag fixa en maskin tvätt och där försvann tiden. Jag kastade in en maskin och sen åkte överdraget till resårmadrassen ner i badkaret. Lite stort för att gå in i maskinen. Sen va det bara att börja. Av med duschmunstycket och spola av överdraget, sen fullde jag upp och i med medel. Lättare sagt än gjort att försöka tvätta och få runt allt tyg som blev väldigt tungt och bökigt med allt vatten. Så det fick bli av med byxor och i badkaret. Där stod jag och trampade runt och försökte vända det och ha mig. Kanon. Sen ut med det skitiga vattnat och i med nytt och sjöljmedel. Samma visa en gång till. Sen fyllde jag upp med nytt vatten igen och lät det ligga. För då kände jag att min kropp började säga emot. Jag fixade mitt honungsvatten och kände hur den jäkla febern kom. Blä, helt varm, t.o.m ögonen blev varma. Så jag la mig på soffan och slummrde till en timme. Det hjälpt, tog tempen nu och den ligger på 37,5, sen har jag glömt om man ska lägga till något eller inte. Men jag känner mig piggare iaf :)
Så nu är överdraget klart och väntar på en ledig plats i torktummlaren där den andra tvätten håller på att torka.
Under tiden tänkte jag åka och handla, sen ska jag bara dammsuga för köket har jag redan fixat.
Jocke önskade kycklingsoppa idag. Jag har sldrig gjort det innan. När jag kollade upp olika recept började jag fundera på vad han ville ha för soppa egentilgen, det finns ju massor. Min mamma brukar göra en som blir lite vit/beige aktig och med ris i.
Men som tur är så ville han ha en helt vanlig typ grönsakssoppa med kyckling i. Hehe, tack, känns lite bättre att anta utmaningen med att göra något jag inte gjort innan. :)

Hoppas det kommer bli bra :)



Snor, mer snor och hosta

Pi, nu har hostan med kommit och joinat förkyldningen. Massa skit i näsan och hosta som river och gör så ont. Blä. Men ska göra mig lite honungsvatten snart, så kommer det kännas lite bättre iaf.
Till helgen ska vi nog kolla in nån lägenhet, skojigt värre! Både Jocke och jag har bott i de husen innan, det är fina lägenheter och det hade varit kul att flytta dit igen. Tänk om det är någon av de vi bott i innan, hihi.

Vi fick fyra blommor av mamma igår, så nu börjar det bli grönt och fint här :)
Det är så bra med mamma och hennes lägenhet, för om en blomma håller på att ge upp hoppet, så skickar man bara den till mamma, så kan man få tillbaka den sen i tipp topp skick. Det är något visst med henne, hennes lägenhet och blommor. Blommor som det är ovanligt för att de blommar, de blommar hos mamma. De trivs hos henne helt enkelt.
Vi ska åka och köpa fler blommor på måndag hade vi tänkt, kanske någon större. Sen är det bara att hoppas på att Atlas inte äter upp dem...

Annica va här precis och hälsade på. Men som lilla lilla dotter. Det va ett tag sen vi sågs, så det va trevligt. Tänka att jag med ska föda en sån liten en.
Det va ett tag sen jag höll en liten bebis. Det är så mysigt. Det märktes lite att de vanor man skaffat med att gunga och vagga sitter i, för sen när Annisa lade ner henne i bilstolen och hon grät, så började jag vagga med ena benet igen...höhö. NAW, vad jag längtar!!

Klockan har hunnit bli lite över 12 och jag får väl sätta igång dagen tror jag. Tänkte köra iväg så Atlas får springa av sig lite, kasta lite pinne och så. Sen frågade Jocke om jag kunde städa bilen, men jag vill nog hellre få iordning här hemma ist. Vi hjälptes åt att få fint här innan i helgen och jag vill få rätt på det igen, så bilen får minsann vänta.

Nu ska jag göra mig det där honungsvattnet.




Första tavlan klar!

Så, nu tänker jag inte göra mer på tavlan. Den ska va som den är helt enkelt. Tagit foto på den, men lite jobbigt bara, för det som går från rött till orange ser lite rosa aktigt ut på bilden. Men men, hoppas ni kan få en uppfattning iaf.
Se sen va det blir på de andra tavlorna, har ju en del i skallen som ska kladdas ner och de är av helt andra typer.





Tada!!
Så, vad tycks?
:)










...

Jag älskar Jocke. Massor. Japp.





Här händer det grejer!

Slappat lite på soffan, blivit av med det mesta av snoret i näsan så jag kan andas, tills ikväll iaf :)
Sen började jag måla, jag målade lite igår och det är fortsättning idag. Ska ta ett nytt foto sen.

Ja, nog om det. Jag pratade med Jocke, vi har funderat på att måla om lite här, men när Jocke ringde hyresvärden så slutade det med att vi ska säga upp lägenheten ist.
Vi fick inte måla en fondvägg (mörk), för det blir enligt surkärringen inte fint i vid kanterna. Inte heller om man jobbat som målare. Man måste vara riktigt PROFFS  för att klara detta. Suck, hon ska helst ha ett jobb där ingen behöver se eller prata med henne...
Så vi började ringa runt och Jocke hittade ett hus med 4 lediga lägeheter här i Hörby. Det blir inte billigare, snarare tvärtom, med då blir det ett rum mer och hiss och en balkong om inte kanske en uteplats :) Får se, ska iväg och titta på dem.

Sen fick vi den nya tiden till ultrljudet!! Den 30 september kl 13.30!!! Hihi, då ska vi få se vår lille krabat igen och förhoppningsvis få reda på om det blir en flicka eller pojke!
Vi har funderat på flilcknamn. Det är svårt. Men 3 alternativ har vi som vi fastnat för på något vis. Det är Ninni. Sen Dali, men folk kommer säkert koppla det till Dali Lama. Suck. Sen ett fint förslag vi fått, Chackline,  som jag isf skulle vilja stava Jacqueline, för det gör det hela mer ovanligt. Men då skulle hon säkert bli kallad för Chacke/Chacki.
Visst, smeknamn är fint och inget fel, jag säger alltid Jocke ju ist för Joachim.
Summa sumarum. Vi har förslag men vet inte riktigt, lutar åt Ninni, så får vi se om det är en Ninni när hon kommer ut om det blir en flicka.

Sen. Dagens andra stora sak! Jocke har blivit erbjuden sponsring i poker! Hur jäkla coolt är inte det då! Hallå! Jag fick gåshud och skulle nästan kunna färlla en liten tår. Det är han som äger klubben Jocke spelar på och en annan kanonspelare som sa till honom att de ville sponsra honom för att ha möjlighet att vinna biljett till Helsingör i helgen, där det är Nordiskt mästerskap. De tycker han spelar så bra och det är turnering ikväll för att ha chans att få en biljett dit! Ascoolt, är så stolt över honom!
Jag ska följa med. Det är en av våra annars lediga kvällar ihop, så då kan jag hänga med dit ist. Stötta och kolla läget. Har inte varit där innan. Tar med min bok och myser till mig i nån stol med kanske en kopp te. Det är mysigt. Coolt att få träffa de spelarna med :)

Nej, nu har det förvunnit en massa tid åt telefonen, nu vill jag fortsätta måla innan jag ska iväg och handla.





Snörvel

Hekgen va bra. Så skönt att få va ledig. Två kanondagar med mitt hjärta, önskar de kunde va lite fler bara...
I lördags tog vi en liten tur in till Malmö och sen Burlöv Center. Jag fick två nya pannåer, så jag kan fortsätta med nya tavlor och hundarna fick nya halsband med nametags och nya koppel. Det va inte billigt, men vi lär ju inte behöva köpa nya till med på väldigt länge. Kvalitèt och asgrymma. Ska ta bild på dem sen så ska ni få se våra bad-as-doggs!!
Haha, just det. Vi va en runda inne på Biltema och Jocke provade ett par handskar. Först provade han ett par som va helt för små och jag tog fram ett annat par. När Jocke då tog på sig dem fick jag fram det braiga uttrycket (OBS jag hörde mig själv mitt i meningen) "Kolla, den sitter ju som handen i handsken!"
Jag började asgarva, hörde mig själv säga detta på det fiffiga sättet när Jocke står och provar handsken. Jocke började med skratta, men mer åt mig, för att jag själv tyckte det va så jäkla roligt. Shit, jag kan börja skratta åt det bara jag tänker på det. Bra att man är lättroad och kan roa sig själv :)
I söndags va vi en sväng hos Jockes far, drack lite kaffe och tjattrade. Det va fint väder och varmt i solen. Atlas blev så till sig av alla barn och allt folk så han levererade en liten tolle på mattan. He, sorry.
Sen tog vi det bara lugnt, min näsa började bega igen frammåt kvällen och Jocke började med känna av en liten förkyldning, så vi bänkade oss i soffan och kollade på The Three Amigos Outrageous och Pablo Fransisco. Så mycket har vi inte skrattat på länge. Shit va roliga de är. De är hur grymma som helst! Speciellt Achmed The Dead Terrorist med Jeff Dunham. "Silece. I kill you"  Haha, såååå rolig.
Men...jag har åkt på en förkyldning med. Tur att man har en underbar man som serverat mig varmt honungavatten :)
Jag har legat nerbäddad hela dagen och kommer nog inte göra mycket mer än så. Skulle iväg och handla med mamma, men ska höra om vi kan ta det imorgon ist.
Jag ska ut med hundarna nu och sen ska jag krypa ner i soffan igen och se om jag ska läsa lite mer ur boken jag fick av Jocke, Mias Systrar. Jag har läst de andra böckerna, kanonbra!
Kanske ska måla lite med, om hjärnan pallar.




One thing...

I just looove my momboooobies!!!


Hihi





Ledig helg!

Jag är ledig både idag och imorgon!! Härligt värre. Två hela dagar med mitt hjärta! Mmhmm!
Vi ska en sväng till Mlmö snart, när hanär klar med bilen. Så nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mif.
Får se om jag bloggar något under dessa dagar, vill inte slänga min tid här faktiskt när jag är ledig med Jocke, värderar honom lite mer än så...
Men får jag en stund över så slänger jag in en liten upgrade om vad som händer och sker :)

Annars hoppas jag att alla får en trevlig helg, för det vet jag att jag ska ha!



Ultraljudet!

Så spänd jag va. Började bra med att jag gick ifrån mina papper jag lagt på bordet brevid mig i väntrummet, så jag fick skutta tillbaka och hämta dem...
Men sen va det bara att inta plats och få klet på magen!
Hon kikade lite och sen fick vi med hänga med på allt hon såg.  SÅ COOLT!!! Där va den lille krabaten! En cool liten en med, startade med att göra en volt! Vi såg jättebra och hon berättad vad allt va och sen mätte hon. Allt såg bra ut och alla mått va bra. Men enligt uträkning idag så är BF den 16 februari. Det är mer än 7 dagars skillnad än vad vi fått beräknat innan, så vi ska in igen om 2-3 veckor och mäta igen, så är de väl mer säkra då. Sen frågade jag om hon kunde se om det va en flicka eller pojke. Men hon hade svårt att se det nu så hon ville att vi väntade med att kolla det tills nästa gång....nu får vi alltså vänta 2-3 veckor till. Hmm. Men glad för allt va bra, han/hon va livlig och va i full fart!
Sååå coolt!
Fick faktiskt svälja ett par gånger när jag kände att små tårar va på väg. Nu blev det ju liksom mer verligt, där är en liten liten människa där, vårt barn som ska komma sen. Bo här med oss. Kalla oss pappa och mamma. Wow.
Tog foto med kameran av de bilder vi fic, går att ganska bra iaf :)




Hihi, en profilbild :)






Här är kullerbyttan på G :)



Nu ska jag till jobb...





:)

OM 10 MINUTER SKA VI KÖRA IN TILL LUND OCH FÅ EN TITT PÅ BUSEN I MAGEN!!!!!



Ooops!

Kl 12.14 vaknade jag...OOOPPS!

En sak att börja tänka på tror jag...järn!
För jag har märkt hur trött jag kan börja bli och såhär radikalt trött som gör att nästan hela dagen bara säger poff försvinner brukar jag faktiskt inte va. Det brukar räcka med 1 - 1 1/2. Detta är ju bara löjligt.
Nu ska jag ner och handla mat till doggsen. Och smör.

Sen är det jobb.



Torsdag...

Jahapp, då va det helt plötsligt torsdag. Jag ska jobba idag och imorgon...sen är jag LEDIG!!! Ha ha!
Vilken kanonvecka...vi ska på ultraljud imorgon och det är även sista dagen jag jobbar. Nice!
Ja, då får vi förhoppningsvis se vsd det är för en liten bus som ligger i magen. Om det är en liten Sigge eller inte. Det här med namn är minsann inte så lätt. Sigge kom ju som en liten grej och nu har vi båda fastnat för det namnet.
Det är lite olika resktioner vi får när vi säger att vi vill döpa vår son till Sigge. Men halle da, lyssna på alla andra konstiga hittepånamn som finns. Hallon och Blåbär. Är det bättre eller? Det är frukt. Ksa man döpa sitt barm till Gurka eller Fetaost snart eller?
Sigge finns. Japp, det är väl mera ett smeknamn, men ändå. Han kommer ju iaf inte gå runt och heta samma sak som en frukt eller grönsak. Eller Batman, som visst skulle gå igenom nu. Hade man kunnat ta precis vad som bland seriefigurer eller nåt hade ju Spiderpig varit collt. Har man en egen sång med :)
Nåja, om det blir en pojke är det ju inte säkert att det är en liten Sigge heller, så vi får kanske ta tag i det här med namn lite mer, ha något backup namn, eller så löser det sig när man ser honom.
Sen flicknamn. Jag kan inte komma på ett enda. Jag har hört Jocke nämna Jenny ett par gånger. Men vet inte om han heller är så säker.
Men jag har jättesvårt för att komma på nåt. Jag vill inte ha något jättevanigt namn, men det ploppar ändå inte upp nåt.
Förslag mottages gärna!

Igår slutade Jocke tidigare, så skönt att få hem honom innan den vanliga tiden. Vi va och hälsade på gamla vänner till Jocke och det visade sig att jag jobbat ihop med Madde, frugan i huset. Det va trevligt, kaffe och pladder :)
Sen såg vi en film som inte va så bra, Whisper. Nope, ingen höjdare.
Till filmen hade vi köpt lite kvällsmat. Något som varken jag eller Jocke ätit i år....nämligen kräftor!
Så det mumsade vi på med rostade mackor och Pucko :)
Litta myskväll :)








Jo, jag köpte munkorg till Atlas igår med. Inte poppis att ha på sig, men så går det om man inte sköter sig...får se hur länge den håller. Bara att uppgradera isf, ska få pli på den lille skiten. Han har fått så många chanser nu så jag tappat räkningen, så han får tycka det är hur hemskt som helst. Nu är det nog.

Nej minsann, nu kurrar magen...




Dogmys :)





Man får fånga de få ögonblicken :)






Puss på dig






En kram också :)






Mys med Pappsen






Naw :)






Vaknade innan klockan

Vaknade till och undrade vad som hände...jag hörde en del trafik och det va ljust ute...men Jocke va inte uppe än. Jag kollade på klockan och den va 05.58. Jag har fått för mig att Jocke går upp kl 06.00 så min inre lilla klocka har väl ställt sig nu, för då brukar jag vakna precis innan det egentligen är dags. Men hans klocka ringde inte, ok då går han väl upp kvart över ist. Jag satte på kaffet och serverade det lagom så att det svalnat lite innan Jocke vaknade. Slapp han göra det iaf :)
Atlas har nog drabbats av en kelsjuka, för han envisades med att få ligga med huvudet i Jockes knä hela tiden och han är lika klängig på mig nu med...knasdog.

Igår gick det bra på jobb, vi hade inte mycket att göra, så vi tog det mest lugnt faktiskt, men dagen gick fort ändå.
Jocke stackaren jobbade som attan igår, han stack iväg direkt efter jobbet för att hjälpa Jörgen att mura, så han va såå trött sen. Inte konstigt.
Idag är jag ledig. Ska städa, handla och hämta de där blommorna som står och väntar hos mamma. Ska se om jag målar lite med :)




The Mood

Japp det kom, the mood...hihi

Att emellanåt sitta och stirra på en vit och helt tom duk kan kännas lite meningslöst ska jag säga. Men sen kom det, en bild i huvudet av vad det skulle va på den empty saken som bara va.
Det blev en start, en grund till något som kommer att bli. Hur det kommer bli till slut, hur den egentligen kommer se ut, det vet jag inte riktigt än, det kommer sen.
Jag vill kunna handla upp lite ramar och färdiguppspända gukar av olika sla så att jag kan göra olika grunder och även färdiga biler jag har i huvudet.
När väl grunden är klar, så får det stå och torka och sen fortsätter man bara när man ser något nytt just till den tavlan.
Detta va roligt ska jag säga. Fick moodet, satte på rock och sen va jag igång. Försvann snabbt till min egen lilla värld, hela känslan när jag va uppe i allt va intensiv på något vis.
Har så många saker i huvudet, en del enkla saker som nästan bara är en färg och en del helt konstiga, som på ett sätt inte riktigt går ihop, men ändå gör det. Svårt att förklara.
Men som Jocke sa till mig, att när det gäller konst ska man inte va rädd för att prova och misslyckas. det kan va det man tror är misslyckandet som gör hela tavlan perfekt.
Sen är där ju ingen regal om hur en tavla ska se ut, så med alla konstigheter jag har i skallen så komer det nog sluta med någon som alla hatar och älskar.
Oj, vad glad jag är över detta. Jag har kommit till det (tack för att du påpekade det Mange) att konst är olika för alla. Och vad jag själv kan tolka av vad jag har för idèer, så jag själv massa olika syner på konst själv.

Men nu har jag inte tid med detta längre, för snart ska jag iväg och jobba. Jag tänker skita i att dammsuga idag, Jocke ska ändå iväg och hjälpa Jörgen och den stunden vi är vakna ikväll får vi stå ut med skiten på golvet. Det tar jag hand om imorgon. Minsann.

Nåja, här kommer de första penseldragen.....hihi





All färg har inte torkat än, så det kan se lite konstigt ut.



Nå, där är den. Hihihi.

"Biträdande chef"

Hihi, japp det kan man väl kalla mig idag. Salle är ledig då han och syrran firar sin 13-åriga bröllopsdag. Grattis!!
Så idag är det jag och kocken som jobbar. Det ska nog gå bra, bara vi inte får hur jäkla mycket som helst att göra.
Men det är kul att jobba själv på nåt vis, känns bra att Salle vill och känner att han kan lämna över ansvaret på mig. Det har varit så de senaste två åren nu, när han har åkt på semester, så har jag fått hålla ordning. Måste kännas skönt för honom att kunna ta ledigt lite då och då, det behöver han verkligen.
Men vi hjälps åt jättebra allihopa när inte Salle är där och det är skönt det med.

Jag har bara slappat under förmiddagen, jag åt frukost och la mig på soffan igen och det behövdes. men kunde inte sova riktigt ordentligt, har legat halv vaken vissa stunder och lyssnat på gubbjäkeln som sitter utanför och bankar på nån jäkla sten. Grr!
Har tittat llite mot staffliet, men är inte riktigt i rätt mood just nu, kommer kanske innan jag åker så jag kan börja lite iaf. Det får komma när det kommer. Annars är jag ledig imorgon :)
Jag ska upp och hämta bilen med, får låna Marjos bil, cå jag ska hämta blommorna hos mamma då tänkte jag. Sen får jag nog ner i källaren och se om där är några krukor, annars får jag inhandla det imorgon.

Nu ska jag gå och blanda mig ett glas bojboj, blev sugen på det nu. Och vänta på att Jocke får lite paus så att han ringer och säger hej, saknar honom nu.



Senaste magbilden :)

Vi tog en bild på magen igår, eller va det i förrgår....he. Men iaf, här kommer magen och  en påminnelse om vad som snurrar väääldigt mycket i mitt huvud just nu, att vi ska på ultraljud på fredag!!





Lite suddigt visst, men ni ser. Litta tjock har man börjat bli :)





KOLLA IN!!!

Jag körde ner och köpte staffi och liknande bladguld, sen körde jag inom Pema och kollade läget med, vad de har för utbud. Jag hittde en bred pensel och en duk till. Skoja att jag känner mig laddad nu att börja!! Synd bara att det inte är så mycket tid kvar att hålla på med detta, sen jobbar jag i morgon med. Får nog strunta i det idag, förmiddagen imorgon är där nog tid till att påbörja det hela.
Tiden har sprungit iväg med bankärende, sen har jag varit hos mamma, handlat och handlat igen och sen rastat av Atlas lite. Så nu blir det att förbereda maten för Jocke slutar om en timme.
Ska hämta lite blommor hos mamma sen med, jag kunde inte bära mer, hade redan en hund och fick gå två gånger när jag kom hem.
Jag köpte en blomma med idag, en liten palm. Jocke ville ha en, det är vår lilla kärlekspalm (hihi) som ska växa och bli jättestor. Om inte Atlas äter upp den vill säga...




Kolla in!!!





Laddat och klart!!


Fint va, nu är jag redo. Ni kan ju tänka er hur glad jag är på en skala!!! Detta är mitt, som jag ska ha för att jag ska börja måla!!!
Coolt!





Den nye palmen, det fick bli en ny kruka med och lite stenar :)










På efterkälken...

Japp, här har det varit tyst. Men jag har faktiskt inte haft tid helt enkelt.
I lördags, fick Jockes ögon och ansiktsuttryck när han sa till mig att han tyckte att jag kunde va hemma den dagen, mig att tänka, ja va tusa, frågan är fri. Så jag ringde Salle, frågade om jag kunde va ledig antingen lördagen eller söndagen. Hihi. Jo visst, snälla, snälla Salle sa att vi fick åka ner och göra bearneisesås, sen kunde jag få va ledig. Hihi, ledig en lördag bara sådär! Underbart!!
Så ner till pizzerian for vi och det va minsann Jocke som gjorde bajasåsen. Han har bara gjort den med mig en gång innan, så bara en snabbgenomgång senare, så va han i full gång. Jag kände att jag ville hjälpa dem lite till med att förbereda, så jag skivade gurka så länge. Sen, när Jocke gjort den ena omgången av såsen, så fixade han tomaterna, sen sås igen. Jag laddade kaffekokaren till dem och satte igång diskmaskinen. Sen städade vi undan och delade upp såsen. Klara för en ledig dag!




Han kände sig inte så manlig, men duktig är han!




Vi körde in till Burlöv Center, länge sedan jag va där och handlade. På vägen dit tog jag foto på andra bilförare vi körde om. En del tittade lite konstigt och vissa vet jag inte vad de gjorde. Men jag har raderat de bilderna igen...  Vi skulle köpa en pokerväska och sen behövde Mange en ljudkabel. Vi passade på att häla på min syster som jobbade, men fika hann vi inte ta, hon hade bara en kvart och den försvann för fort.
Sen körde vi hem igen. Vi hade bestämt att vi skulle till Mange och ha en myskväll med honom och Johanna. Vi packade ihop till maten jag skulle fixa och handlade innan vi körde dit. Den nya pokerväskan va med så klart.
Jag började nästan direkt med maten och de andra snackade lite och sällskapade i köket med lite öl. Jag hade glömt mjöj, så jag fick traska in till grannen (som Mange och Johanna påstod va hemsk och kunde ha sjuka saker för sig) så jag hade dörren öppen och sa att om jag inte va tillbaka efter en stund, så va jag väl förmodligen inte vid liv längre.
Efter ca 2 minuter kom jag med mjöl i handen. Han verkade inte alls farlig...han kunde t.o.m le.
När vi väntade på att maten skulle bli klar, fick de Johanna att spela gitarr. Hon hade inte spelat på några år och kände sig lite rostig, men jag tyckte hon skötte sig bra. Jag blir impad av att folk kan läsa noter, sen att få ut en melodi på köpet, grattis!





Koncentrerad :)






Bådas min säger en del här. Bara att hoppa en bit bland noterna... ;)




Jocke provade på, men lade ner den karriären efter 10 minuter. Han håller sig till pokerproffs-inriktningen.




Hmm, moä...poker först, sen lära sig spela gitarr.




Maten, njä ingen höjdare. En Juggerätt, som absolut ska göras på pizzerian med de ingredienser man är van vid och helst ska en Jugge göra det med. Men men, nu har man provat att göra det hemma. Det finns färdiga degplattor till denna rätten, så jag ska faktiskt prova det med en dag. Men fetaost.
Efterrätten, ja den va god. Stackars Johanna bara som inte fick ta del av den. Vi visste inte att hon är nötallergiker...




Jocke va glad iaf. Namnam :)



Sen invigde vi pokerväskan med ett par rundor. Jocke vann första och den andra tog minsann jag hem :)
Klockan blev halv elva, vi lämnade turturduvorna och körde hem. Det va en trevlig kväll, som gärna görs om massa gånger till. Tack ska ni ha!!


Love is in the air... :)


I söndags jobbade jag, det va en ganska lugn dag jämfört med vad de hade haft på lördagen, det hade varit jättemycket...hehe.
Jocke va iväg på turnering, han kom 6:a. Inte dåligt, han spelar bra min man. Mer beröm hade han fått av, tja va han nu hette, som är en duktig pokerspelare. Kuligt!!!
Sen kollade vi på film, det blev Ironman. Helt ok, lite pang pang, jallajalla och skratt.

Nu sitter jag här och ska fixa tvätten och äta frukost, sen ska jag köra och köpa mitt staffli!!! Hihi, första tavlan ska påbörjas idag....hoho jaja. :)






Hemma igen

Det tog inte så lång tid hos Conny och Sara. Tröge jag fattade fel, det va ju med vår bil de skulle fixa avgasröret. Hallå ja!! Men det blev inte så fixat ändå, för det blev för mycket som kapades, så nu är där typ inget alls som syns där bak. Får ordnas till sen.
Vi ko mhem och käkade frukost, jag hade redan slängt i mig en bulle innan vi åkte, men har kommit på att jag måste äta lite oftare, annars är jag på väg att svimma, som innan i veckan...

Nu ska jag hoppa på min man och få lite kvalitetstid med honom innan jag måste jobba...




Mulen lördag

Har precis vaknat. Ska ner och handla frulost till oss nu. Sen ska vi till Conny och Sara. Jocke skulle hjälpa honom att fixa något med bilen. Va ett tag sen man träffade dem nu, så det ska bli trevligt.
Jag fick sova yttrerst i natt, jag har sovit gott. Är nog som Jocke sa, att sover han ytterst och ka sträcka ut sina armar helt, så tror han att där är all plats i världen = Anna intryckt eller ihopakurad mot soffryggen och kan inte röra sig.
Men det är ändå mysigt, för det är nära, så på ett sätt bryr jag mig inte. Jaja.

Vi blev väckta 04.40. Då hördes melodin som Jockes telefon spelar när han ska gå upp på morgonen. Vi trodde det va dags för det. Men det va min mobil som ringde. Helt förvirrad svarade jag och hör en full och glad röst. Det va Larven, en vän. Han trodde först inte att det va jag, för  "jag svär, så låter inte Anna" Ha. "Jo, jag svär, så låter hon när du ringer och väcker henne tjugo i fem på morgonen"
Han frågade om jag skulle jobba idag, bad om ursäkt och sa att han ng skulle komma upp till jobb med och be om ursäkt.
Tur att jag kunde somna om igen. Annars hade det varit en arg Anna han sett sen...

Nej, nu ska jag ta på mig och knalla ner och handla bullar :)





Jahapp

Dagen är igång, jag låg och vilade ca 1 1/2 timme, har sovit lite dåligt inatt. Har haft en Jocke som brett sig som attan. Vaknade till en gång av att jag inte kunde röra mig, då låg jag typ i fosterställning, fast på rygg och Jocke runt om mig. Jag kom ingenstans och han sov som en stock. Slutade med att jag sparkade till honom på låret med min häl och försökte putta på honom, funkade :)
Men som jag sa till honom i morse, så kan jag ju faktiskt sova under förmiddagen med, så det är ju inte hela världen.

Nu har jag fixat i köket och ska dammsuga när jag varit ute med hundarna.
Sen är det jobb...känner inte riktigt för det idag, men blir nog iaf bättre idag än igår, vi hade inte så mycket att göra så då går det lite segt. Fast, det är ganska bra med såna dagar med, så man inte är som en död sill efter helgen.

Fick sms av Mange. Det va ju inte så svårt att bara säga det!! Eller hur!! Hihi, grattis, vi är jätte glada för dig och er.
(men jag måste få erkänna att jag känner mig lite överbeskyddande på något vis, kan inte hjälpa det, du betyder mycket för oss)
*LER* Glad jag är för din skull!!!

Nej, nu ska doggsen ut.



Barnsnack

Barnuppfostran och barnmat mm, det börjar komma på tal lite mer och mer nu. Allt detta har vi inte pratat om så mycket innan och det finns saker vi ser och sett annorlunda. Det märks att det finns syn och tankar om hur och vad man ska göra beroende på vad man själv sett, hört och varit med om själv. Man formas lätt av omvärlden även inom detta område. Inte så konsigt, så vi funkar som människor.
Jag är väldigt neutral med det mesta, försöker iaf, tycker jag att något inte alls faller mig i smaken, då säger jag ifrån. Annars är jag väldigt öppen, för det är ingen som vill mina barn illa.
Som med dop eller namngivning. Jag är döpt och det är nog de flesta i min ålder. Men Jocke vill inte döpa vårt barn av den anledningen att han inte vill "bestämma" vad barnet ska tro på. Har själv inte sett det på det viset innan och visst, absolut inget mig emot, som Jocke sa, låt  barnet själv få bestämma sen om han eller hon vill bli döpt och gå med i Svenska Kyrkan. Bara mitt barn får ett namn så.
Sen kan man se det som min far ser det. Att om du inte är döpt, så får du inte lov att bli jurist, något som har med den svenska lagen på det viset att göra. Att om man inte döper barnet så tar man bort den möjligheten från honom eller henne. Ok, jo det kanske kan va lite knas. Men om barnet då vill utbilda sig inom detta, då ordnar vi bara ett dop. Inte mer än att berätta att vi valt att inte döpa för att du ska få välj själv senare vad du vill.

Barnmat. Jag kommer inte ihåg vad mina föräldrar tryckte mig, men jag lever idag och mår bra, har inga allergier eller sjukdomar. Det är en sak vi faktiskt började diskutera nu i morse. Jocke vill inte att vart barn ska äta något han själv inte skulle äta. Fine, inga problem, jag tycker själv inte om mat som finns i burk. Jag lagar ju mat till oss och då är det inget avancerat att ta bort till barnet innan alla kryddor är iblandade. Men nån burk kommer säkert finnas i skåpet. Mitt barn ska må bra och få i sig det som behövs, det är det viktiga för mig.
(Man skulle kanske göra det som en affärsidè, göra barnmat som finns i kyl -och frysdisken. Hade nog varit uppskattat av många.)

Jag försöker se från olika perspektiv och vill inte snurra in mig på det som bara jag har sett och gjort. Den närmsta barnuppväxt och barnuppfostran jag har varit är min systers barn. Jag har haft hand om dessa barn i omrking 10 år. Alex började jag ha hand om så smått när han va två veckor gammal. Sen mer allvarligt när han va ett par månader gammal och jag har hand om dem än idag. Visserligen ser man inte Marko speciellt mycket, haha, han har bara polare och töser i huvudet, han är så pass gammal att han helst slipper en :)
Men det är iaf den kunskap jag har vad gällande barn, jag tar inte på mig deras uppfostran, utan det har föräldrarna bestämt och jag har bara funnits där till hjälp, inte jag som bestämmer över barnen. Men de har lite av en blandad kultur. Marko är döpt i Svenska Kyrkan, men inte Alex. Han är Ortodox. Båda barnen är uppväxta både på vanlig hemmalagad mat och barnmat. De har båda gått på dagis och förskola. De har fått lära sig vad som är rätt och fel och att man ska vara öppensinnad för människor och inte dömma. Fall inte för mycket av vad andra anser och gör, tycker du inte om det så säg det och gå sen därifrån. Gör det du själv är intresserad av och tycker är roligt.
Tycker det har blivit helt underbara barn av dessa gossar.
Min dialog med dessa barn tycker jag är bra, de ser ju självklart mig på ett annat sätt, men vi har respekt för varandra och kan prata på ett bra sätt.
Komunikation är den viktiga länken tycker jag. Jag vill att mitt barn ska kunna känna tryggheten med mig så att han eller hon vågar och vill berätta för mig om det hänt något eller är något. Jag ska vara en förebild och en vän samtidigt som jag är mamma, men jag hoppas att de aldrig ser mig som en fiende.

Jag vill kunna gå hemma med barnet ett bra tag, kommer aldrig vilja sätta mitt barn på dagis på helid. Jag kommer gå till öppna förskolan och andra aktiviteter. Ska finnas en social krets även för barnet, både med jämngamla, större barn och vuxna. Jag vill inte heller bli en sån mamma som inte vill åka någonstans för att jag har barn. Vill inte att alla andra ska behöva ta sig hit till oss för att vi ska träffas, bara för att vi blivit föräldrar.
En dröm är ju att kunna få bli hemmafru. Faktiskt. Att få finnas här för min man och mina barn totalt. Men det får bli när Jocke är pokerproffs :)
Jag skulle aldrig idag kunna gå hemma utan att ekonomin skulle tillåta det. Jag går hemma vad jag kan, men sen vill jag dra mitt strå till stacken. Det är inte bara Jocke som ska jobba röven av sig för att vi ska ha det bra. När jag sen kan , så kommer jag börja jobba igen. Där har vi på ett sätt turen med att jag jobbar kväll och helg. För jag kan jobba nån helger med tanke på att Jocke är ledig då. Men som jag sa till Jocke igår, så kommer det vara då och då, för familjelivet vill jag inte kasta bort för pengar. Sen tror jag att det både är bra och roligt för Jocke att få ha sin egentid med barnet. Behöver inte ha mamma hängandes över sig alltid.

Hoppas och vill och tror faktiskt det, att vi kommer bli föräldrar av vårt eget slag. Vill inte att det ska vara att, jo jag har hört/sett/läst att så ska det vara, det är det bästa för barnet, så så ska vi göra. Kommer säkert ösa ner tips och förslag om hur allt ska vara, men vill att vi ska vara öppensinnade och tänka på hur vi står till det, vad vi tycker och anser vara bra för vårt barn. Inte för att någon annan gör eller har gjort så och är det bästa enligt dem.
Det som är så skönt med mig och Jocke, är att när det gäller såna här saker så har vi en så bra dialog. Vi lyssnar på varandra och båda får säga sitt. Vi tycker egentligen väldigt lika, men är det något så är vi inte främmande för att mötas och komma fram till något som vi båda tycker är bra.

Jocke kommer bli en bra pappa. Tror att vi kommer bli bra föräldrar. Längtar så efter att få se honom när vår lille krabat väl kommit till världen, se hans min, se honom lysa upp, se hur stolt han är. Han är helt underbar redan nu och har varit det från den dagen han fick reda på att han skulle bli pappa. Han finns här för mig och han ligger varje kväll och håller om magen. Är lyckligt lottad som har en man som han. 

Allt har på något sätt varit så overkligt, men blir mer och mer vekligt nu efterhand. Om en vecka ska vi på ultraljud, hihi!!!
Som jag ser fram emot allt. Tänk att få bli mamma.
Shit.
Stort.

Underbart.





Morgon med musik

Vaknade när Jocke väckte mig, lite seg va jag allt, men det rättade till sig. Sen kom Jocke på en låt han ville höra, så musik sattes igång. Som han sa, det va länge sen vi lyssnade på mysik på morgonen. Det va riktigt nice. Jag vaknade till ordentligt och kände att jag skulle nog kunna sätta igång dagen direkt. Inte illa. Så jag funderar på om jag ska ta och damsuga och tvätta golvet nu. Blir jag nannig i ögonen sen, kan jag ju alltid vila en stund innan jag åker till jobb.

Igår va vi och hälsade på Mange i hans nya lägenhet :) Han har kommit tillbaka!!!! Skönt att ha honom hemma igen. Du Mange, det är bara att erkänna (ja, du vet vad, spela inte dum), för kommer du inte göra det för Jocke eller mig innan nästa helg så kommer jag ta det för givet helt öppet med!!! Det gör jag lite redan nu, men BARA SÄG DET!!

Vi tittade på Idol igår, det har ju börjat! Sååå kul att se hur folk gör bort sig, att en blivande musiklärare inte kan sjunga, det är ju så pinsamt!! Ingen bra merit för henne att Idoljuryn ifrågasatte henne...
Där va två, tre stycken jag fastnade för direkt, speciellt han som en hade tipsat Idol om, han som spelade gitarr och sjöng sin egen låt (den vill jag ha) och hon som jobbade som bartender/servitris. Vilken röst hon hade!! Jag ville först inte se när hon sa att hon skulle sjunga en låt av Janis Joplin. De som gör det brukar försöka imitera hennes röst för mycket så att det bara låter som en halvdöd kråka. Men denna tjejen försökte liksom inte för mycket, hon hade en jäkla röst och kunde få till lite lagom heshet, som nästan bara kunde antydas men som passade henne kanon.
Längtar till de ska ner till Malmö, nästan alltid någon man känner igen som är med.

Snart har vi hela veckan full med nån serie som vi följer. Kommer fler nu till hösten, men det värsta är att jag tror att Dexter kommer ha uppehåll nu över vintern...skit!

Nej minsann, nu ska jag fixa en maskin tvätt och sen äta frukost, så blir det städning sen efter det.




Såja, skisserna.

Har kommit hem igen, va och åt frukost hos mamma och tjattrade lite. Skönt att sitta och slappa lite hos henne, det va ett tag sen. Sen gick jag och Atlas en runda och sen fick han springa lös bakom kyrkan. Vi kastade pinnar och sen fick han hoppa efter pinnen, det tyckte han va jätteroligt. Han hoppas högt killen!!!
Nu är vi hemma och jag ska städa undan lite innan jag börjar med maten. Sen ska jag hämta Alex och lämna honom hos mamma, så slipper hon traska den biten.

Har tagit foto på mina skissteckningar...så nu får ni se dem. En del är som sagt inte så barnvänliga, men jag måste faktiskt säga att det är mycket roligare och lättare att rita kvinnor än män, så de så.
Just det, ska ringa hon som säljer ut en massa saker innan jag glämmer det igen, vänta....
YEHY!!!! Hon svarade och jag ska ner till henne på måndag förmiddag!!! Hon hade två golvstaffli kvar, ett som va lite "finare" som hon ville ha typ 450 för och ett billigare. Bad henne att lägga undan det som va billigare, jag är ju liksom inget proffs, så jag vill inte slänga för mycket pengar på det än, bättre att uppgradera sig sen isf. Sen hade hon färger och lite duk kvar. Synd bara att hon inte hade kvar de färdiguppspända dukarna, kan jag nog hitta till bra pris nån annanstans.
Hon skulle hels vilja bli av med hela lagret, men annars va allt till halva priset. Kanon ju! :)
Så nästa vecka sätter jag igång med målandet!! Lite spännande faktiskt, lite pirr i magen, se hur jag klarar det :)

Pratade just med Jocke, han sa att jag skulle ju kunna lägga ut målningarna sen på Tradera. Det hade ju faktiskt varit hur roligt som hels. Tänk om någon skulle vilja köpa dem. Om inget annat, som jag sa till Jocke, att få in lite av pengarna man lägger ner på det hela. Hihi.

Nåja, här kommer mina skisser, sen får jag börja här hemma.





Uppe till högerär den första jag gjorde, har haft den bilden i tankarna ett tag.
Den som är underst är bara en massa småkladd och av den kom den uppe till vänster till.






Till vänster, tja ett hjärta med vingar, en sån teckning man kan utveckla mer om man vill det.
Till höger en smabbskiss av öar, absolut inte klar och vet faktiskt inte om jag kommer jobba mer på den






Sist de mer barnförbjudna. Först gjorde jag den till höger, sen den till vänster. Första gången jag gjort färdigt såna bilder och visst behöver man öva. (Hihi, såg nu att hon som står med ryggen till, hennes ena höft är lite större än den andra, men va tusan)





Japp, här är dom, kommer fler sen med all säkerhet. Ska göra lite i kol med, för det fick jag med i det startset jag köpte.





En dag som börjar vid 12

Jag har varit såå trött idag med, hade lite svårt för att vakna till när Jocke väckte mig i morse och jag la mig direkt igen. Sen va det inte lättare att vakna nu heller. Ögonen ville bara inte, fick tvinga mig själv att halvvaken sätta mig upp. Usch, drygt. Men vädret hjälpte mig på traven, jag har kikat ut när jag har vaknat till och nu sista gången så  såg jag att solen lyste och en bit av den blå himmeln syntes, lite drivkraft.
Pratade med Jocke, han pausade lite i jobbet. Jag är så stolt över honom, han sliter som attan. Har fått ta lägenheter i ett 8 vån. hus själv både igår och idag. Tar på hans kropp, men han kämpar på. Det är en man det. Bara han är försiktig så, vill inte att han går sönder helt.
Så kom vi in på att det bara är lite mer än en vacka kvar tills vi ska på ultrajlud. Som vi ser fram emot det, inte klokt. Men tänk, tänk om de säger att, du Anna, du är inte gravid, du är skengravid. Kan ju faktiskt va så. Vi har ju pratat en del om att skaffa barn och har ju, trots att man inte försöker ha för höga, så har man ju haft förväntningarna och förhoppningarna varje månad...och det hela sitter ju i ens lilla förvrängda skalle. Men som vi sa, att om så skulle va det knäppa fallet, så är det bara att köra på igen, för det har vi sagt ifall vi skulle råka ut för missfall med. Vi vet ju vad vi vill.
Jaja, nu ska hundarna få mat och sen ska vi till mamma och äta frukost. Gott, jag ska ner till Tahiti och köpa bullar, mmm.

Bilderna på mina skisser lägger jag upp sen.




Iväg med Atlas idag en sväng

Atlas och jag va och sparkade lite boll idag när vi hade lämnat mamma igen. Sen körde vi upp till Flustret, jag satte mig på bron och åt ett päron och Atlas flummade rundor i sin egen lilla värld :) Det va ganska fint väder och det är alltid avkopplande att sitta där och höra vattenfallet och ljuden från skogen.

















Hans tassar är enorma













Där är ju bara så fint













Jag har blivit lite dålig på sista tiden att få med mig kameran, så bilderna tog jag med telefonen, därav kvalitèten.
Skriver mer om dagen imorgon, så ska ni få se vilka fina kläder jag fick idag. Tack ska du ha!!!
Ni ska få se bilderna jag skissat med, målningen har jag inte kommit igång med, för jag har inget staffli, men har hittat en på blocket som säljer ut en massa målarsaker, så jag ska slå henne en pling imorgon med :)

Nu ska jag se om jag kan väcka Jocke :)





Bra och lugn dag :)

Har haft en bra dag och det har hänt en del, men nu måste jag börja med maten, för snart kommer min man hem :)
Berättar mer sen....



Galna araber...

Kan inget annat än beskriva dessa som totalt galna och jag håller med låten som spelas...ding ding (japp, i huvudet)

http://www.youtube.com/watch?v=DeTGXMgh-qw



Sen är där ju en som på ett sätt är ganska cool, jag bara garvade.

http://www.youtube.com/watch?v=XJelcFLPUQg


Kolla in, där finns fler.

Till en början en bra dag, sen...

Vilade hela förmiddagen, det behövdes. Sen ringde Salle och sa att jag inte behövde hämta Alex idag.
Körde upp till svärmor och drack kaffe och tjattrde ist. Mysigt. Tack för idag och hoppas att allt blir bra med knas-Zelma.
Sen stannade jag till på vägen hem och handlade på Konsum, då fick jag ett sms om att mitt paket fanns där!!! JA!
Så jag körde hem för att hämta pengar, kommer in genom dörren...kikar rundor efter skador, men det är rätt ok.....tills jag kommer in i sovrummet. Bäddmaddrassen är nu inte längre brukbar. Kände hur tårarns nästan började bränna, såg tusenlapparna flyga iväg. Poff.
Jag kallade på Atlas och frågade va fan detta va, han fattade direkt, sänkte huvudet och gick själv in och la sig i buren. Jag stängde den och sa tack och hej. Tog pengarna och körde upp till affären igen. "Har du legg?" "Nej, det har jag inte på mig, jag har fått sms:et till in telefon för att jag uppgav mitt nummer när jag beställde det...? "Sorry, hjälper inte, man måste alltid ha legg ny förtiden."
Kul, bara att köra hem igen och hämta det och tillbaka igen. Men nu har det hemma, mina målarsaker har kommit!! Oj. Hihi.
Lär nog inte göra för mycket idag, jag ska dammsuga nu och sen till Eslöv för att hämta Jocke och då ska bromsarna på bilen bytas. Men, jag är ju ledig imorgon, så jag vet iaf vad jag ska göra då :)

Nej, nu får jag sätta fart.




Tröttig måndag

Fy vad trött jag är...har nog varit en lite för rörig vecka förra veckan med knas på sömnrutiner och sånt. Men det är bara at lägga sig på soffan en stund till och ägna dagen åt att återhämta sig.
Iråg va Jocke på pokerturnering. Den andra han är med i och gissa vad....han kom inte jättelångt första gången...men igår kom han på tredje plats!!! Hihi, grattis hjärtat!!! De va 29, tror jag, som va med i start och han slutade som trea. Inte illa, är stolt över honom, men lille pokerhaj. Beröm för sitt spel fick han med av elitgrabbarna som också va där, det ni!! That´s my man!
Tycker det är roligt att han kommit med i det sällskapet, lite mer seriöst över det hela. Roligt, ska se om jag kan följa med dit en kväll. Sitta med en kopp kaffe i en hörna och bara mysa, kolla på folk, heja på Jocke och läsa en bok eller nåt. Komma ut lite utan att behöva va för social och finnas där för Jocke. En del höjer alltid på ögonbrynen när de hör att någon spelar poker, ser säkert framför sig hur alla pengar går till spel och hela livet går i kras och skulder växer. Men jag stöttar Jocke till 100%. Han tycker spelet är roligt, han gör det inte bara för att han sre hur alla pengar kommer flygande till honom direkt. Nej, han spelar för att han tycker om spalet och visst tackar man inte nej till vinnstpengar, det är ju de som kan hålla spelet igång. Har man inte pengar till det, så spelar man helt enkelt inte. Svårare än så är det inte.
Fick faktiskt känslan igår kväll på jobb, när det kliade till i handen, att han skulle komma långt igå, inte vinna, men komma på prispal iaf. Jag va så spänd och nervös, så härligt att få höra hans röst när han ringer i pauserna och berättar att han fortfarande är med i spelet, nästa gång är det ännu färre folk som är kvar , sen är han med på finalbordet och till slut är de bara tre man kvar. Hur kul som helst!

Idag ska jag hämta Alex från skolan, ska bli så kul att få se var han går och se den stolta minen på den stora killen som börjat skolan! Vi ska hälsa på mamma en stund och sen ska jag lämna hem honom igen, blir bara en snabb passning idag.

Nej, nu är min mage hungrig, så det är dags att göra gröt nu...




RSS 2.0