Ledig :)

Ja, kändes inte så lönt att blogga igår, hade ju bara blivit att jag skulle jobba... :)

Men så va det, sista jobbedagen igår och det va inget toppendag, va inte mycket att göra. Det va Askerödsfesten igår, så va nog en del som va där...
Men vi åt en massa gott och snackade, jobbade litt och Micke (Vollsjö) hade med sig sitt nya objektiv......ASFETT!!!
Ni förstår nog inte. Det är så jävla coolt. Så jävla stort!!
Jag vill med ha :)
Men jag kom fram till igår att om det inte skulle dyka upp ett sånt där tillfälle som ödet ellet vad det nu är, kan slänga framför en ibland, så ska jag vänta till töserna är lite större, sen ska jag ta tag i fotograferingen igen ordentligt. Spara ihop till en ny kamera kanske, ett par olika objektiv och ge mig själv tiden att få ägna några timmar till att få gå och fota :)
Den tiden har liksom inte funnits och är lite knapp nu. Men sen ska det fixas :)
Micke är med i en fotoklubb med fick jag reda på igår, funderar på om jag kanske kunde gått med där redan nu, de träffas en gång i månaden, tar foton med tema som de har med dit, rankar, risar och rosar och har en intern tävling :) Det låter rätt kuligt faktiskt. Lära sig! :)

Nåja.

Idag blev det sovmorgon. Ninni började leka på sitt rum när hon vaknade. Men sen när jag vaknade till igen och gick ner då det va tyst, så satt hon och åt pizzakanter från Jockes pizza sen igår...hehe.

Nu leker Lillan här, Ninni sitter här hos mig, snackar lite, kollar film och går då  och då ner och leker med Lillan.
Jag ska upp och väcka Jocke nu med. Han va ute på marken i morse, kollade läget lite :)
Han ska börja bygga Atlas hundkoja idag och sen i eftermiddag kommer Mojje, en vän till oss hit och hälsar på och ska käka middag med oss :)

Hoppas ni alla har en bra helg, jag har bara jobbat en vecka, men jag njuter av att va hemma med min familj igen!!! :)



Ja, ännu en jobbedag!

Ja, inte mycket att säga om dagen. Jag har jobbat och det har gått bra, inte så speciellt mycket att göra, men dagen har rullat på :)

Hem och nattade töserna och nu sitter vi här och jag ska snart ner och ta en dusch, få bort pizzeriadoften...

Höres alles, hao de brao! :)



Folkets Park

Ja, jag kan inte skriva nåt direkt om Folkets Park, men Ninni va där med Ingegerd och Frida igår :)
Hon har rid premiär!! Hade ridit så fint, höll själv! Frida har filmat det, så jag ska se om jag få klippet och visa er andra med. Jag har själv inte sett det än, det va ju Jocke som hämtade henne.
Det har ju inte blivit nån ridning innan, när vi va på Skånes Djurpark, så va det en jävla kö och sen fick vi för oss att det skulle finnas ponnyrining på Fulltofta Naturcenter, men nej...

Hon hade en kanondag igår och det tackar jag Ingegerd och Frida för!! Och tack för tösernas fina kläder!!! :)

Jag jobbade ju igår, stod i köket :)
Det va litemer att göra än i förrgår, kul. Men mindre kul en stund, jag hade inte ätit nåt och hjärnar tiltade, kopplade inte mycket. Så slängde i mig lite pannkakor och sen blev det så småning om bättre :)
Jocke och töserna kom och hämtade mig sen och när vi kom hem så åt Jocke och sen nattade jag töserna.
Kors i taket, så gick vi själva och la oss i tid igår!!!
Skönt, för jag va rätt trött igår. Men idag ska man väl va lite mer på hugget :)

Nu ska jag få upp Jocke med och ta en kopp kaffe. Se om jag kan hinna fixa lite tvätt med innan det är dag att fara till jobbet igen.



Snabbis

Ja, igår va det jobb och likaså blir det idag och hela veckan utom på söndag :)
Kuligt faktiskt!

Idag ska Ninni iväg med Frida och Ingegerd till Folkets Park och ha en mysdag med dem. Skönt att det är fint väder nu så man kan börja hitta på saker igen :)

Nu ska vi ner och duscha, så vi hörs av.
Ha de!



Jobbveckor :)

Idag ska jag jobba :)
Och idag är Salle med på jobb, han va ju ledig sist. Så ska bli kuligt att jobba med honom igen :)

Blir nån dagar denna vecka och även nästa. Roligt men konstig kommer det nog kännas. Men kommer gå bra.

Tösena vilar lite nu, Jocke har satt igång en film, Walk The Line...hur bra som helst...!!!

Ha en bra dag, nu när det lite finare vädret kommer tillbaka och allt :)



Funkar igen...

Det har varit nåt trasigt fel och klödd med router eller annat internetmög här hemma, så vi har inte haft internet. Men nu är det fixat, så I'm back!! :)

Vad har hänt då....ja inte mycket...pissevär, pissevär och åter pissevär, det är vad dagarna bjuder på. Tradit värre!

Igår lät jag Jocke sussa vidare och jag och töserna körde till Citygross och handlade. Mest massa dyra skitsaker som behövdes för att hålla hushållet rullandes. Har inte haft tvättmedel, så en massa maskiner tvätt påbörjades igår....
Idag blev det dammsugat och tvättat golv, iaf här nere.

Mange va här och hälsade på en sväng innan idag och jag har målat på tavlan...den är snart klar :)

Töserna och Jocke är lite halvkassa. Inget kul. Hoppades på vattkoppor för Ninnis del, men det är det nog inte ändå. Får väl hoppas att de inte blir för dåliga....jag ska jobba i veckan...

Tror helt ärligt inte det finns nåt annat att berätta...så vi hörs sen!
Hoppas allt är bra med er alla!



Jobbat!

Idag har jag jobbat!!
Det va fan inte igår...men som att cykla, det sitter i och jag kände direkt när jag steg in på pizzerian....så, nu är jag på G :)
Skönt att få den känslan, så jag inte fick ångest över att gå dit :D
Men, ja det har självklart känts lite konstigt att inte va hemma med töserna, att det är Jocke som varit hemma. Det är ju liksom min grej.
Saknat dem alla har jag klart gjort, men varit skönt att få göra något "eget" om jag kan uttrycka mig så utan att det blir fel.
Dagen har gått fort, vi hade att göra från halv 5 ca till lite över 21. Gött :)

Åsa och barnen va här och hälsade på nu ikväll, så jag hade med mig mat till allihopa, så vi kakade lite och sen åkte de hem för att nanna. Stackars Mira börjar bli dålig, hoppas hon snart blir bättre!

Ninni va ju vaken när jag kom, efter mat och sen lite mys, så blev hon rätt trött får jag säga...när jag gick upp och la henne så tog det nog inte 2 minuter förrän hon somnade.
Men ska jag va ärlig, så lågg jag kvar lite bara för att. Skönt att få ha henne nära och det va rätt skönt att bara få ligga ner lite efter e dag på jobb. Lite ovan är man ju allt, hehe :)

Nu tar vi det bara chill. Blir väl en film som avslut på kvällen och imorgon ska vi ut till Skogstrollen och hälsa på och vi skulle nog panga lite lerduvor med imorgon :)
Jag behöver verkligen träna på det!! Jag sköt lerduvor för första gången nu för nån dagar sen. Det gick inte så bra. Blev inte så många skott, så det ska bli kul att gå på det igen :)
Sen blir det examen till nästa år :)

En tanke till er alla som på något sätt har drabbats av det hemska och tråkiga i Oslo.....kan inte säga mer, finner inga ord....!!

Ta hand om er alla!



Lite ont

Började få int i magen i går kväll. Kände inget i morse, men sen kom det tillbaka...
Inget kul alls och jag ska säga att när Lillan och jag kom hem, så åt vi och sen somnade hon gott. Då gick jag faktiskt och la mig på soffan och kolla tv.
Hade egentligen tänkt städa och fixa lite, men ont i magen är fan inget kul och disken och allt annat står ändå kvar, så jag passade på att lägga mig för att se om det kunde hjälpa lite. Hade bett Jocke ringa sjukvårdsupplysningen med för att höra vad de sa. (Nästan inga pengar på min lur, så inte lönt att ringa från den)
Vilan hjäpte efter en stund, skönt!
Men jag får själv ringa och prata med dem, det ville de själva och det kan jag förstå. Inte lätt för Jocke att beskriva hur jag känner det med bara ett mess där jag skrev upp en del saker jag tänkte de ville veta.
Men det känns ju bättre nu, så kan vänta med att ringa tills om det skulle komma tillbaka igen.

Efter att vi fått i oss en kopp kaffe i förmiddags hos Eckhoffs, så följde Jocke med dem och hjälpte dem med nåt. Kommer inte riktigt ihåg vad det va.
Frida ringde när jag va på väg att sätta töserna i bilen, frågade om Ninni kunde va där idag.
Så jag körde ner till dem, tog en kopp kaffe och snackade lite. Ville ändå ha lite tid med Ninni med tanke på att vi nästan precis träffat henne sen vi lämnade dem igår.
Jag och Lillan körde sne och handlade lite och sen styrde vi hem genom regnet och fick i oss lite lunch.
Sen slocknade Lillan och har sovit rätt länge nu.
Känns som jag ska väcka henne snart, så inte nattningen blir helt åt skogen!
Nu börjar hon ju t.o.m fatta poängen med att sova hela nätter!! Wohoo! :)

Hade tänkt att jag skulle ut i skogen och leta kantareller idag, men vädret tilltalar mig inte riktigt om jag säger så...kanske kan komma ut i helgen :)

Jocke är på väg hem och sen får vi se när Ninnis ska bli hämtad. Jag hoppas att det varit lite uppehåll i Hörby iaf så att de har kunnat gå till lekplatsen :)

Tack familjen Eckhoff för att töserna fick sova över hos er och mysa! :)
Och tack Frida och Ingegerd för att Ninni fåt ha lite kul med er med idag!! :)

Höres sen gott folk!!




En onsdag

Kvällen är redan här, onsdagen har flugit förbi som ett tjoff!

Förmiddagen ägnade vi ute hos Skogstrollen. Frukost och kaffe och trevligt. Himmaluad jordgubbssylt fick vi med oss, gött!! :)

Sen körde vi till Eckhoffs. Jocke och Danny byggde jakttorn, mycket fint blev det!!! Börjar ju närma sig premiären, hög tid att göra färdigt på marken! :)
Längtar.....!!!
Jag och Maris drack kaffe, snackade och barnen lekte och sen när klockan tickat på, tornet va klart och det va dags för dem att börja med maten, så somnade Ninni och Lillan, haha....knastösena!
Lillan satt i mitt knä och såg väldigt trött ut, Maria kom fram till henne och sa att "du kan ju inte sova nu". Då somnade Lillan :D

Då töserna ska sova där i natt, så körde jag och Jocke själv ner till pizzerian och käkade.
Nu sitter vi här och ugglar och Jocke ska försöka få rätt på min dator...Winows klöddar ju litt....

En lugn kväll väntar, blir nog lite The Colonoy eller kanske spel, får se.
Sen ska jag sova hela natten....! :)

Tack alla för en härlig dag!!!



Bröd och sol!

Blev inget målande. Kom på att vi inte har nåt bröd och att det låg ett par jäst i kylen som behöver användas. Så nu är en av dem iaf väck, det bakas bröd! :)

Ninni hade inte vaknat än när jag började, så Lillan fick hålla mig sällskap. Men sen hörde jag att Ninni med va vaken...det började låta om Jockes telefon.....så det va bara att gå upp och rädda den och ta ner Ninni :)

Nu står degen på jäsning, Lillan sitter och leker på golvet och Ninni mornar sig i andra soffan till Pettson och findus :)

Det blev mycket deg....jag kom på mitt i allt att jag brukar ju bara göra en halv sats, så det blir ett bröd eller några bullar. Så nu tror jag att jag delar degen, hälften bullar och sen ett bröd, så slipper vi vänta så länge. Räcker ju att det ska jäsa en massa...

Det är soligt och fint ute och det gillas skarpt. Jag vågade knappt säg nåt innan, ibland äe det ju så fint på morgonen och sen blir det bara mög av det. Men ser lovande ut för dagen :)



Trött!!

Vi skulle ju spela igår....det skulle bara blijag och Jocke sen och vi började fixedona.
Men sen blev det inte mer än fixedon för hela slanten...
Windowsklödd på min dator och Jocke höll på som en galning och försökte få rätt på det....i timmar!
Sen sket vi i det och klockaan började ticka mot 3 innan vi somnade.
Sen började det andra mindre kul...Lillan vaknade halv 4, jag  somnade om vid 4.
Sen vaknade hon igen vid halv 7 och sen somnade jag väl om vid 7.
Nu är klockan halv 9 och vi har väl varit uppe en halvtimme ca......

Jag är trött!
Fråga mig inte varför hon inte kunde sova....men jag hoppas att det blir bättre i natt!!

Så nu sitter vi här och ugglar, kaffet är klart, så jag ska ta mig en kopp och få lite boost! Får se om Lillan är intresserad av det och om jag orkar...så kanske jag går ner och fortsätter med Åsas tavla.
Eller så sitter vi här...

Hoppas det blir bra väder idag, vi behöver det. Behöver hitta på nåt...!




Lite deppo... :(

Det har varit en rätt bra dag. Eftermiddagen och kvällen blev bra iaf, Mange kom hit och hade lite tråkigt med oss och sen käkade vi tillsammans och vi har kollat upp och planerat att vi ska lana ikväll :)
Ska spela Battlefield 2 allihopa :)

Ninni somnar nog snart, sen ska vi köra igång.
Men nu när jag satt här och kollade min vanliga runda, så blev jag lite deprimerad. Nä, egentligen mer än lite...
Jag har ett sorts hus som jag så gärna hade velat bo i. Men alla är ju fan upptagna och fan heller så verkar puckona som bor i dem eller bara äger dem, tänka sig att sälja.
Förutom nu.......
Jag har sett det till salu innan med och deppo blev jag då med. Tänk att ett sånt hus verkligen är till salu...
Ett sånt hus är en dröm för mig, har alltid älskat såna hus, drömt om att en dag få lov att bo i ett.
Nu finns där ett. För strax under 1.4 miljoner..... Klart man har det i ena jackfickan...

Fan!
Jag hatar att jag låter en "till salu" skylt mig att bli så deppo!

Men saken är den...kolla in här så förstår ni mig nog...eller tänk er i in hur det känns för en som länge drömt om att få bo ett sånt hus....det är ju bara så fint, helt underbart!!! Helt.....ja...

Får väl drömma vidare..... =(

Nu ska jag ta en kopp kaffe till försöka skaka bort tanken om huset och....ja, se fram emot kvällen spelande :)


=(



Strömavbrott igen...

Ninni hade jättesvårt att komma till ro för att somna igår. Jag trodde hon hade somnat, men hon kom ner igen när jag hade kommit ner...

Sen fick vi strömavbrot.....wohoo...

Jag ringde E-on, men teknikerna hade inte hunnit komma ut på plats än, så de kunde inte säga hur lång tid det skulle ta innan det va fixat.
Häpp.
Ringde lite senare och fick meddelandet att vid 2 skulle det vara klart. För fan...den försvann vid 23-tiden. Kul. Jättekul, verkligen!

En Ninni som inte kunde komma till ro och här satt vi med ett ljus tänt och bara glodde.
Sen vaknade Lillan.
Ännu mer kul. Vällingen....
Så Jocke meckade ihop ett ljus, så det brann bättre, så vi kunde värma vattnet till vällingen i kastrull där över. Det gick bra :)
Sen hade vi inte så många mer ljus, så Jocke kom på att vi kunde göra egna under tiden vi ändå bara satt här och ugglade med två vakna barn.
Hämtade små ljus som vi inte kan använda, då vi inte har ljusstakar till dem. Ninni valde vilka färger vi skulle ha och Jocke bröt ner dem  och sen tvinnade vi vekarna och tog fram ljusstakar/glas, som vi skulle göra dem i.

Lillan fick sin välling, somnade om gott igen. Jocke började smälta stearinet och då kom strömmen tillbaka.
Fortsatte att smälta stearinet på spisen istället och sen försvann strömmen igen när det va klart och det skulle meckas ihop ljus och fixas med vekarna....tur nog, så va det abra en liten stund  :)

Ljusen blev klara, strömmen va tillbaka, Ninni däckade på soffan och sen la vi oss och kollade på en film....eller jag kollade 10 minuter, somnade...Jocke kom på vad filmen gick ut på, snabbspolade och sen gick vi och la oss.

En lite annorlunda kväll får jag säga :)


Jag va uppe med Lillan vid kanske halv 7 i morse, gav henne välling och sen somnade vi om igen, sen startade dagen vid 9, när Ninni vaknade och började fixa där uppe och Lillan med vaknade. Men vi gick inte upp förrän kanske halv 10 :)

Idag ska vi se om vi kan vända tillbaka tösernas dygn, Lillan vilar middag nu och  Ninni skulle behöva göra det....men ska nog gå :)

Bajbaj, hörs sen!



Andra bilder

Här är lite andra bilder ni kan få, nu har jag sparat dem på ett annat sätt, så får vi se om de blir lika korniga eller inte...














Det ser bättre ut redan här, så jag hoppas att det gör det för er med. Sorry att de andra bilderna blev så...



Sena bilder

Der är inte många badbilder direkt. Men lite bilder iaf från när vi va och badade med Mange, Ingegerd och Frida ska ni få, nu är Photoshop fixat på datorn :)


















































Vet inte hur det kommer se ut när det publiceras....men just nu ser bilderna väldigt korniga ut. Inget jag är direkt happy för.....har inte gjort mer är att finjustera bilderna lite och lagt till ram, så vet inte varför det blivit så....
Kan ju hoppas på att det bara är här och nu det ser ut så.




Träningsvärk?

Haha, nej det har jag faktiskt inte, men gårdagens prmenad känns av lite iaf :)
Vi skulle gå en promenad igår efter maten, så vi gick. Tog en annan runda än dagen innan och denna runda blev lång!
Vi viste inte riktigt vart vägen gick, men vi traskade på. Vägen ledde in i skogen...och länge in i skogen. Och blev till slut en väg som bara traktorer kört på....inte det lättaste att köra syskonvagn där inte. Men vi är det bra team vi är, så turades om att köra vagnen och ha Atlas. Jocke fixade backarna med vagnen, jag sa upp det efter en dryg backe... Jocke joggade tom upp för en, inte klok! :)

Ja, till slut tog vägen slut och vi hade en kohage framför oss. Med ungdjur...
Jag gick in och kollade läget, hur de va och de va så klart nyfikna. Vi skulle se om vi kanske kunde gå igenom hagen, då vägen va på andra sidan och det va med lockande att komma ut på den än att behöva gå tillbaka genom skogen, det skulle snart börja mörkna...
Mina kofösar utföranden va inte något de tog på allvar om jag säger så, hehe. Så Jocke tog över. Då hände det lite med :)
Jocke kom över till andra sidan. Men där stod ju jag kvar med vagn och Atlas och korna stannade ju inte borta, de stod och glodde i hagen mellan oss.
Så Jocke kom tillbaka, han gjorrde om allt igen, hade Atlas med sig och jag kom efter med vagnen :)

Så, efter lite kofösarfix och ett par steg i koskit, va vi ute på vägen och kom fram till att vi faktiskt hade gått jättelångt. Och hade nog lika långt hem igen...
Men det va bara att traska på, nu gick vi ju iaf på en vanlig grusväg och sen kom den asfalterade vägen :)

Och efter 2 timmars traskande, lite trötta ben, så va vi sen hemma igen, efter en ca 1 mil!! :)
Töserna nattades och vi kollade på en film innan vi med gick och la oss.



Idag. Ja, som vanligt har det varit en lugn förmiddag. Lillan kommer nog snart vila lite middag och sen säger nog Ninni med tack för sig en liten stund. Just nu är hon ute på altanen och sopar :)

Jepp, vi höres sen igen!



Frukost på sängen

Klockan va rätt mycket när jag gav upp och gick upp och la mig i natt. Vi har börjat kolla på Bear Grylls, Man vs. Wild. Ett kanon program!
Jocke kollade själv vidare och sen kom han och sa till mig vid halv 5 att han skulle köra ut till marken och kolla läget.
Inget sovande för hans del...

Lillan vaknde vid 6, jag gick upp och gav henne välling och när hon hade somnat om igen, så kom Jocke tillbaka.
Jag sa inte mer än hej och gick och la mig igen.
Men Jocke stannade uppe och har inte sovit än.
Ja, jag fattar inte att han inte sovit. Men, inte jag som varit uppe ett dygn, räcker för mig att jag är sketa trött för att jag gick och la mig så sent som jag gjorde.

Sen väcktes jag av Jocke, Ninni och Lillan och frukost på sängen och en lapp "Vi älskar dig" :)
Det är kärlek :)
Då blir man litt gald :)

Nu har vi bara suttit och tagit det chill och gjort ett viloförsök, men fubbik-Ninni kan ju inte hålla tyst....gör om -gör rätt sen ist då... :)

Så, inget hej hopp idag inte. Lär nog inte hända så mycket tror jag. Men finare väder skulle det väl iaf bli idag. En dags uppehåll bland regnandet....

Ja. Vi hörs...



Strömavbrott

Jag gick ner och skulle börja med Åsas tavla.
Börja gjorde jag med, mmen inte mer. Precis efter att jag slängt på lite färg på duken, så hörde jag Ninnis små steg och "Mamma?"
Hon kom ner, jag fixade med hennes saker så hon medkunde måla lite, men hon babblade och babblade och babblade under tiden, så jag grundade bara tavlan. För jag blev bara irriterad när jag försökte se tavlan framför mig, olika idéer och tankar kring den, samtidigt som Ninni ville ha min uppmärksamhet och visa vad hon hade målat.
Så, fortsättning följer med tavlan.

Jocke väckte jag sen och Lillan vaknade med.

Eftermiddagen har varit tråkig. Vi fick strömavbrott.......
Regnade gjorde det, så vi kunde ju inte direkt gå ut på en promenix heller.

Så efter ett par timmars strömavbrott och vi va fett utråkade, så gick vi alla och vilade.
Blev inte så mycket för min del, Lillan vaknade...

Salle-mat har det blivit idag och sen har Ninni haft sin X-box premiär :D
Ett bilspel testade hon och jag ska säg att hon såg rätt stolt ut när hon körde helt själv :) Gullis!!

Film eller spel, ja nåt av det blir det ikväll och imorgon kanske vi kan hitt på nåt annat än att sitta och glo på varandra :)



Då går jag ner i min källare...

Jocke har inte vaknat än efter ett par väckningar, han behöver väl sova då...
Må jag kanske pngra att jag inte väcker honom ändå, det kommer ju dröja ett par dagar innan han är med på samma dygnsrytm som jag....men jag tar tillfället i akt. Låter honom sova ut redigt, töserna vilar, så jaag går ner och påbörjar Åsa´s tavla :)

Hon kom med två tavlor innan ju och jag har kommit så långt som hur bakgrunden ska bli på den ena, så det kan jag ju börja med :)

Regnar gör det ju.....wow, så kuligt!!!
Wääää!!!

Hörs!!



EFTERLYSNING!?

Ja. Det är ju mycket jakt nu, bockapremiären är ju inte så jättelång ifrån och grisjävlarna vill ju inte riktigt som Jocke vill....

Tråkigt. Jättetråkigt tycker jag.

Så jag tänkte, ni är ju en del som läser här ändå och inte katten har jag en aning om vem hälften av er är, men är det kanske nån som har eller vet någon som kanske har en bit jaktmark???
Kanske någon som har problem med vildsvin?? (Det är ju just den jakten som tilltalar mest)

Om ni kanske har eller vet någon, släng iväg ett mail (gärna till: [email protected]) till mig eller lämna en kommentar!!

Bajbaj!



Frisk luft i uppehållet!

Efter en dag med bara regn, regn och åter regn, så kan väl vem som hels känna sig rätt puggig...och det började denna familjen bli.

Inget jag hört från Jocke på ett bra tag, men glad att han kom med förslaget. Jag är alltid på!
En promenad!! :)

Först slängde jag ihop negerbollar som Jocke blev sugen på, vi klädde töserna och sen gick vi ut en sväng. Blev en ca 4 km runda här omkring och den rundan kan jag tänka mig att gå fler gånger. Helt lagom :)
Lillan som vi nog båda hade tippat på skulle somna i vagnen satt pigg och glad och tittade hela rundan. Ninni hade mycket att titta på och snacka om och hon spanade efter grisar, björnar och lejon i skogen :)

Sen gick vi förbi ett hus som jag skulle vilja renovera upp och bo i. Ligger så fint, brevid skogen och sen ängar på andra sidan......ja, drömma kan man ju.... :)

Vi kom ner till "stora" vägen igen och så såg vi en fin bock på andra sidan vägen på åkern som stog och betade i lugn och ro :)

Hem igen och Ninni fick en negerbolle, åt halva och sen nattades tösern och nu sover de gott båda två. Härligt med lite frisk luft innan nannetajm :)

Vi ugglar rundor lite på nätet, ska kanske titta på nån film eller spela lite Fifa sen och käka negerbollar. Kanske poppa lite popcorn.

Lite jaktfilm nu först iaf :)



Sa nån regn?

Det är ju fan vad det öser ner....och slut tar det ju inte heller....pissevär!!!

Så ja, vad kan man göra?
Man är ju inte så hej hopp sugen på att ta sig utanför huset direkt. Så hittills har det varit rätt chill, Mange har varit här på en kaffe och jag fick till en liten powernap här nu på soffan med Lillan som hade vaknat till efter sin vila, men hon somnade om hos mig igen :) Mys!

Jocke är ute på marken en sväng nu och ja, sen blir det nog inte mer av denna dagen. Lerduveskytte blir det ju inte i detta vädret. Så det blir väl en fortsatt innedag, lite mat och sen en chill kväll.
Lite tråkigt, men vad ska man göra.
Kanske inte behöver regna så konstant imorgon så att man kanske kan göra nåt iaf... :)

Hoppas ni alla har en bra dag iaf, så hörs vi igen!



Bra kväll men med en död... :(

Ja, det blev en trevlig och bra kväll :)
Åsa, Anton och Mira kom hit och hälsade på och Jocke satte ihop sin lerduvekastare. Den fick ju testas sen och det skedde här hemma i trägårrn :D
Shwoosh, så flög duvorna över tomten, över vägen och landade fint på åkern på andra sidan :)
De försa singelduvorna iaf, hehe....
Den funkar som den ska och imorgon ska det nog bli äkta test av den :)

Sen körde Jocke ner och hämatade maten vi beställde från Salle och vi åt alla tillsammas :)
Färdiga med maten, barnen fick lite glass och vi andra gick ut för att ta ett bloss.....då greps jag lite av halvpanik..
Såg en röd katt ligga på vägen utanför vår infart. "Nisse" tänkte jag först....Maria och deras ene katt...
Kom fram, Jocke kom med och vi såg att den hade ett halsband. En granne en liten bot bort har med en röd katt och Jocke tyckte denne va lite för stor för att va Nisse.
Jag ringde Ann och frågade om Nisse och Jocke gick bort till grannen.
Ann kom ner, ifall det inte va Nisse, men en annan katt och Jocke kom tillbaka samtidigt...det va grannens katt....

Stackars lille kisen...jaag hade lagt honom i en korg så länge och grannen kom och hämtade honom. :(

Jävla idioter som kör här. De kör som idioter och fan inte nog med det, man lämnar fan inte någon man kör över bara så där mitt på vägen!!!

Det är ingen bra väg här, precis vid vår tomtgräns, så blir det 70, alltså 50 om man kör in mot Önneköp. Det är ingen mer än vi som bor i Önneköp som håller 50 när vi kommer fram till 50-skylten, eller håller 50 till vi passerat 70-skylten.
Idioter!
Ska kasta ut dockor på alla galningar som kör här, så kanske de lär sig.....

Tråkigt...

Ja. Sen snackade vi lite innan Åsa och barnen körde hem och vi har nattat töserna nu. En film för vår del innan sängen kallar på oss :)

Tack Åsa och barnen för ikväll!!!






Lillan kan :)

Lillan försöker lära sig nya saker så gott som dagligen och de nya sakerna nu är "hej". Hon härmar Ninni det märks, för Lillans hej är mer "heeeeeeeej", långt och ljust precis som när Ninni säger hej till Lillan :)

Sen är det att försöka resa sig mot allt och ta sig fram.
Idag tog hon sig upp mot vedkorgen....eller för tillfället papp/tidningskorgen :)


Ninni skyndar sig bort för att inte stå ivägen :) och vi hann få en liten bild på Lillan innan hon satte sig igen :)




Slöigt de lux!

Ja, fy fan säger jag bara. Jag är så slö, vill bara ligga under filten i soffan, glo på dåliga filmer och småsova.
Men inte är det nåt att satsa på när man två små vildingar här hemma.

Jocke fick sovmorgon till lite i 12, sen när jag fått upp honom, så la jag mig. Behövdes, blev nästan en timme iaf.

Vi va barnfria igår :)
Va vid båten med Micke en sväng och sen körde vi lite rundor, drack kaffe och snackade. En tevlig kväll.
Hemma vid 12 och sen kallade sängen. Frida stannade över natten, så slapp Jocke köra så sent med.
Men natten har inte innehållit många timmars sömn...vid kanske 1, halv 2 vaknade Lillan och va hungrig och Ninni vaknade med och va ledsen.
Lillan fick sin välling och Jocke gick in till Ninni. Men Ninni kunde inte somna om och sen ville hon att jag skulle komma och in lägga mig hos henne.
Ja, det tog väl iaf en halvtimme till innan hon somnade och sen kom vi själva till ro och kunde somna vid kanske 3.
Lite drygt.
Sen upp igen vid halv 7 tror jag för lite morgon välling till Lillan och först trodde jag inte att hon skulle somna om....hon va lite trg men sen somnade hon och jag fick krypa ner i sängen igen.... :)
Men sen va det väl runt 9 som jag gick upp med Lillan och då har Ninni redan varit och väckt till mig en gång, men hade gett upp och gått ner och väckt Frida :)

Ja, kanske inte så konstigt att man känner att man hade kunnat sova hela dagen....men det är ju snart kväll och sen får vi sova :)

Jocke är iväg och hämtar en lerduvekastare och lerduvor. Sen ska det pangas :)

Salle-mat är det som gäller ikväll, kanske lite Fifa eller film innan sängen skriker efter en....en lagom slödag :)



Bättre?

Ja, då ska vi väl se om det kan bli en bättre dag idag...?
Men det tror jag absolut :)

Jag fick sovmorgon, vilket behövdes, mycket tröttheten som gjorde mig på skithumör igår och sen att ha tråkigt gör inte saken bättre...

Men. Det är en ny dag, nya tag och just nu har jag tom egentid! :)
Här är tyst och lugnt, Ninni åkte med Pappsen och hälsa på farmor. Jocke ringde innan och sa att "nu duschar hon", haha, Skruttan lycklig när hon är hos farmor :)
Så det dröjer nog lite innan de kommer hem och Lillan hon vilar. Tv'n är tyst den med, jag hör bara fåglarna där ute som kvittrar. Skönt!

Sitter och föröker på rätt på Photoshop. Men sen är de tju det där med mig och det tekniska.....inget höjdarpar direkt. Får se om jag klurar ut nåt, annars får Jocke hjälpa mig när han kommer hem.

Tänkte ju fixa lite bilder till er från när vi va på stranden nu sist, men om inget annat så får ni ha den iaf, utan fix.

Vad vi annars hittar på idag vet jag inte. Men det är ju bättre väder iaf, så nåt ska vi väl hitt på!

Hörs sen alles!



Litta mög...

Min dator har klöddat lite idag, så Jocke har städat den till mig :)
Där va visst rätt mycket mög i den och jag ska säga att den låter ju lite mindre nu, hehe. Hoppas den funkar lite bättre nu. Men jag måste skaffa skivor och lägga över bilderna på dem, blir så nervös när datorn klöddar, att jag ska förlora alla mina bilder...och det vill jag inte!
Anna-dags att få tummen ur röven!!

Ja, annrs idag då...
Ja, Frida va här en stund och hälsade på. Men tack vare vädret, så har det inte varit så mycket att göra, så det har blivit en inne-slö-dag idag.

Jocke ska iväg sen en sväng, sen blir det en lugn kväll tror jag, lite Fifa och så kanske :)

Men, nu ska jag se om jag kan fixa lite med fotona, så att ni får den sen :)



Guttedag!

Vilken härlig dag det har varit!
Hela familjen, Mange, Ingegerd och Frida, hela eftermiddagen på stranden, sen hem och fixade till en god grillmiddag!
En kanondag  :)
Tack ska ni alla ha!!

Nu har Jocke kört hem Ingegerd och Frida, töserna sover gott och vi ska ha en Fifakväll :)

Foton ska ni få, håller på att läsa in dem nu...får se sen när jag loggar ut härifrån hur många mappar fotona har lagt sig i denna gången..snälla håll tummarna!!

Vi hörs imorgon, ha gött!



Stranden nästa!

Lite osäkert när vi gick upp, det blåste lite och såg inte helt toppen ut. Men det är bättre nu och vi har kollat två väderprognoser. Så vi drar till stranden!! :)
Najsigt värre!!

Alla väskor är packade. En väska extra, då Lillan får hänga med idag iaf. Men vi är ju flera stycken som ska iväg, så hon ska nog kunna bli road och jag har packat ner en filt extra, så kan hon krypa på den. Bara att tvätta sen ju. :)

Frukt i massor packade och leksaker och bollen ska jag ut och hämta nu. Och se om jag kan hitta Atlas frisbee. Den får han ju ha med sig, så han kan bli lika trött som sist :D

Sen blir det grillning här hemma när vi kommer tillbaka. Gött!!!

Ja, vi hörs sen!
Hao de!



Salle-chill :)

Jag, Frida och töserna körde ner och åt hos Salle.
Vi kunde sitta i lugn och ro, äta i lugn och ro och sen ta en kopp kaffe efter maten. I lugn och ro-Atlas va inte med.
Det va faktiskt skönt att få chilla lite!! :)
Han va hemma med Jocke, som lyssnade på MFF-matchen :)

Kvällen har varit lugn, Ninni har lekt och myst med sin lilla vovve som hon fick på marknaden. Och hon har döpt den-till Cox....! :D
Eller som Ninni säger "Tots" eller ibland "Dots", gullunge!
Atlas va rätt nyfiken på den skällande lilla saken, luktade på den och tittade lite konstigt.
Nu sover den med Ninni :)

Fortsatt lugn kväll och imorgon ska det bära av till havet!! :)
Mange kom med föslaget innan idag när han va här på en trevlig kopp kaffe och det förlaget tyckte jag va toppen!!
Han kom med ett annat bra förlag till, men det kan jag nog fan inte nämna här om jag inte vill bli annmäld.....hehe. Men håll öronen öppna på nån marknad eller festival :D
Ingegerd som ska komma hit och grilla imorgon, ska också följa med till havet. Lillan lämnar vi till Skogstrollen igen, lika bra, så hon slipper ha tradit bland all sand så många timmar...
Ser fram emot morgondagen :)

Hoppas ni alla har haft en bra dag! Vi höres imöra och håll tummarna är ni snälla, för att min kamera inte kommer klödda som sist när jag sen ska lägga över bilderna till datorn...!!



Saft igen!

Ja, det är ju finare väder och Ninni och Frida har badat en liten stund. Men sen frös Ninni som.....
Jag tänkte först att jag med skulle hoppa i, men tänkte om direkt när Ninni kom upp och skakade tänder.

Men kanske är lite varmare sen :)

Fläder har jag och Frida varit och plockat iaf. Hittat ett bra ställe som jag spanat in innan. Men fick för mig att där gick kor. Och jag har nog haft rätt iaf, där fanns spår efter dem...
Men annars va hagen tom och vi fick ihop blommot till en omgång saft till :)
Den står nu och göttar till sig och om kanske 3 dagar har vi ny saft :)

Vad annars idag då?
Ja, ingen aning. Jocke skulle åka med Micke till Malmö, men vet inte när det blir.
Annars blir det nog en fortsatt rätt lugn dag.



En bättre dag?

Igår va en riktigt tråkig dag. Skitväder va det, så man kunde ju inte direkt gå ut och hitta på nåt.

Men idag strålar solen, så det ska väl kunna bli en bättre dag...och vi har en dag att ta igen med ju. Hoppas att solen pallar värma upp poolen så vi kan bada lite med. Hade varit kul. Frida har ju inte badat i den än, bara hjälpt till att asa runt på den när vi skulle hitta en bra plats.
Mög-trädgård vi har....

Alla är uppe nu, så en frukost får det bli och sen får vi se vad som händer och sker :)



Marknadsbilder :)

På onsdagen gick vi en sväng på eftermiddagen, strosade mest rundor i värmen och Ninni fick sin ballong och lite godis :)








Kvällen närmade sig och när vi hade ätit och träffat Ann och Emma (Ninni fick en jättefin höst/vinterjacka av Skogstrollen, tack!!) så började vi funderade på om dagen verkligen va slut...vi va rätt sugna på att gå ut tillsammans, men hade nada barnvakt.
Men, vi tänkte det, att frågan är ju fri och jag ringde och hörde med kära Åsa om hon orkade ha töserna över natten. Och det gjore hon!! :)

Party!! :)

Så det blev hem, fixa oss lite snabbt, iväg till Åsa, lämnade töserna, in till Hörby, lämnade Atlas och sen upp till Patrik och Therese :)
Snabba pix oxh jag öppnade cidern redan i bilen på väg in till Hörby :)
Detta skulle bli min kväll, jag skule koppla av koppla loss :)

Vi va inte hos Patrik och Therese förrän nästan halv 11, lite sent, men vi kom ikapp :D
Träffade lite nytt och tevlig folk där och sen bar det av ner till resten av det fulla Hörbyfolket. Fulla och glada va vi och stunden nere på Offside gick fort, vi träffade lite gammalt folk men jag träffade mest nytt folk. Kul! :)

 

 

En liten paus på bänken för att dricka upp färdkosten:)

 

 

 

Nog fler än vi som gjort det :)

 

Nöffarna va med på plats

 

Skål och iväg mot the party people :)

 

 

 

Fick en ros av Babe :)

 

Ännu fullare och säkert lite gladare, så hade klockan tickat iväg så pass så de stängde. Jocke fullast, hittade jag igen när jag stod och spanade för att kunna komma därifrån tillsammans med honom.
Ut från området och sen satte sig Jocke och snackade med Frida, som stod utanför med Ingegerd, på en trappa och sen kräktes han lite. Och lite till.
Sen va han redo för att gå och vi gick till bilen och la oss :)
Va fan, i bilen???
Eller vad tänkte ni där..? :)

Ja, vi sov i bilen, slippa klödd, och vakna när vi vill :)
Vilket jag gjorde vid 8, lagom ont i nacken, men det gick ändå. Törstig va jag konstigt nog, hehe och börjde vid 9 gå ner till Nära Dig. Där va stängt. Gick vidare till Viktoria godis....stängt. Lågpris då??? Tack, öppet!! :)
Tillbaka till bilen igen och då hade jag gått Hörby runt kändes det som.
Väckte Jocke och sen efter lite boost för kroppen, så va det en ny dag.

Hämtade Atlas, snackade lite med Salle, hämtade barnen och sen hem för en familjevila... :)

En ny dag för marknad och efter vila så gjorde vi oss klara och körde ner till Hörby igen, träffade upp Ingegerd och Frida och tog en tur på marknaden till.
Ninni åkte karuseller-tåg och pariserhjul och sen hoppade och åkte hon i stora uppblåta kanan :)
Köpte en leksakshund, klubba och vi köpte korv :)



























En bra och tervlig runda, sen bar det hemåt. Frida föjlde med oss för att stanna här ett par dagar och kvällen avslutades med lite film och godis :)



Videoklipp :)

Lite videoklipp från markndsdagarna, Ninni som åker stora kanan och sen Jocke med heliumballongen :)










Bilder kommer :)




Marknad-över

Ja, vi har varit en sväng på marknaden idag med på eftermiddagen och sen hängde ju Frida med oss hem och stannar nån dagar :)

Vi har fått städat här hemma och Jocke klippte gräsmattan. Allt behövdes och rätt najs att det är gjort...!

Imorgon kommer Ingegerd hit och Emma skulle kanske hänga med :)
Så en trevlig hemmadag väntar med trevlig folk :)

Ja, ni ska få höra om marknaden och fyllekvällen, men inte nu. Det är Fifa på G och sen ska jag först lägga upp lite filmklipp som ni ska få se. Men det lite tid, så fixar med det imorgon.

Bajbaj



Fylle-Anna! :)

Jag va full igår!!!
Wohooo! Det va längesen, men igår gav jag mig fan på att festa, började redan i bilen när vi hade lämnat barnen hos underbara Åsa, som gjorde det möjligt för mig och Jocke att gå ut tillsamman :)

Jag berättar om kvällen sen, för nu ska vi in och ta en sväng till på marknaden till. Frida ska med och hon hänger med ut här sen :)

So long suckers!




Marknadsdax! :)

Alla är uppe, poolen håller på att fyllas klart, jag har fixat tvätten, disken och fått i mig en kopp kaffe :)
Det är varmt och fint ute och det ska bli marknad idag. Vi ska ha en riktig mysdag med våra barn och jag tror det är första gången på ett tag som både jag och Jocke längtat lite tills idag. Just marknad. Mycket folk, värme, trängt och jävligt. Inget för oss direkt, men idag ser vi fram emot det.
Kanske för att Ninni är lite äldre? Kan nog va så :)
Balong ska hon köpa. Och namnam, kanske åka karusell om hon nu vågar... det gick ju varannan gång när det va karuseller på Mårtenssons invigning.

Vi ska upp och ta en fika med mor min innan vi börjar marknadsfärden. Kaffe och munkar är det som gäller :)
Mamma äter alltid munkar när det är marknad, det är ett litet måste :)

Fotona från när vi va på stranden med Frida och Kajza har jag fått över på datorn, men det tar ju sån tid att lägga upp dem här på bloggen, så ni får länken till facebook denna gången med. Tyvärr klöddade jag bort kanske 10 bilder....men det fick jag visst på köpet bland allt klödd...... :(
Jag ska fixa till Photoshop med nu, så kanske det kommer nån bilder sen när jag fått fixa lite med dem :)

Hoppas ni alla får en bra dag, de flesta som läser kanske kommer till marknaden och då hoppas jag att ni får trevligt där, kanske vi springer på varandra :)

STRANDBILDER :)



Hej där!

Kom precis på att jag itne bloggat på ett par dagar... :)

Igår blev vi bjudna på middag hos Therese, Patrik och Lukas :)
Vi käkade och sen körde vi hit här, barnen badade lite och åt popcorn och tittade på lite film innan det blev kväll och läggdags. Mycket trevligt!! :)

Idag har vi varit en sväng hos Skogstrollen och sen hem. Töserna somnade gott en stund efter att vi käkat lite lunch och sen badade jag och Jocke lite. Och kom fram till att vi nog fick ta och tömma poolen....stod lite snett.
Så den tömms nu och den ska flyttas typ en halvmeter. Vi blir vl utan pool imorgon, men det är det värt. Så den inte pajar....

Imorgon är det en sväng till Hörby som gäller. Marknad ju :)

Nu, kaffe :)



Fick inte sova....

...och inte va det barnen som väckte mig...det va Jocke!
Han hade varit uppe sen 4 och hade nu, halv 8, tråkigt. Så han väckte mig.
Kul...

Vad händer idag då?
Ja, jag vet inte. Mange kommer nog hit en sväng under förmiddagen och säger hej iaf :) Men annars har vi inget planerat. En chill dag hemma kanske. Eller få tummen loss och åka in och hälsa på mamma. Äh, vi får se...

Nu ska jag ha lite kaffe iaf :)



Trevlig premiärkväll :)

Tackar Therese, Patrik och Lukas för ikväll!! :)
De ringde och hörde om vi va hemma ikväll och de kom ut och hälsade på. Vi har snackar, haft trevligt och det har varit lite vattenkrig med vattenballonger som de hade köot med sig till barnen....det va mest de "stora" barnen som hade kul och krigade, hehe :)
Flädergrogg och öl har det druckits och godis har ätits. En trevlig kväll som inehöll vårt premiärdopp i poolen med :)
17 grader höll det och det va faktiskt inte speciellt kallt när man väl doppat sig. Så najs att ha pool!!

Timmarna tickade och det va hög tid för barnen att varva ner och sova. Jocke gick upp för att natta Ninni och Therese och Patrik körde hem så Lukas fick komma till ro och somna han med.
Men Ninni somnade inte, hon tittade ut genom fönstret och sa hejdå när de körde och det visade sig att Jocke somnat :)
Minsann inte bara jag som gör det, haha!
Så hon chillar här i soffan, med sovandes än vaken och vi ska upp och lägga oss snart. Blir sovmorgon för hennes del imorgon iaf :)
Lillan lär nog vakna i vanlig tid, men jag fick ju sovmorgon i morse och har vilat innan idag, så kommer nog inte va så jobbigt att ta sig upp imorgon när jag nu ändå kommer i säng i tid :)

Så vi hörs imorgon kära vänner!! :)






Vill premiärplaska!

Jag och Lillan kan iaf checka av familjevilan. Jocke och Ninni snarkar fortfarande :)

Dock hoppas jag lite på att de snart vaknar, så vi kan ta vårt premiärdopp i vår fina pool!! :)
Det va ett rent mögväder innan idag, grått regnigt och trist. Men nu när jag kom ner efter vilan, möttes jag av en värmaväg när jag öppnade altandörren. Smack, rätt i huvudet. Varmt, klibbigt, syrefattigt. Började svettas direkt och poolen viskade inte efter mig längre. Den skrek.
Men tycker det är lite taskigt att inte ta premiären tillsammans. Så jag väntar. Dricker god flädersaft så länge :)

Ja, den är klar nu och den blev bra! :)
Mycket saft blev det...lite över 4 liter koncentrerad saft och jag hade inte flaskor så det räckte, haha. Fick frysa in lite i en burk med. Men gör inget.
Plocka mer fläder ska jag göra. Frysa in blommorna, så jag kan gör mer sen när detta är slut :)








Ja, en god flädergrogg fick man minsann i sig igår, det är ju bara så gott. Lär det bli fler av denna sommar :)



Litt lyxmorgon :)

Sovmorgon, lite massage och ryggen knäckt :)
Tack Babe :)

Vi har käkat frukost och nu är Jocke inne i Hörby och lämnar Frida. Lite tråkigt att hon måste åka. Se om hon kan komma sen igen en dag och stanna ett tag :)

Åska lär det ju göra idag. Det är en sån typisk dag man ska sitta under filten i soffan  och glo igenom en massa filmer. Max röja i köket så man kan göra lite mat, annars ingenting.
En sån dag kommer vi nog ha. Men en familjevila :) Trots att jag fick sovmorgon, hehe.

Lite tradit tt det ska va sånthär väder nu när vi fått pool och den står redo och viskar efter oss "psst, kom. Hopp i och bada!"
Men när det inte är så varmt i luften, så brukar ju vattnet kännas varmare. Kanske ta ett dopp i helgen ändå, bara för att, liksom :)

Nu ska det bytas en blöja känner jag... :)



POOL!!!

Igår va ju på stranden. En kanondag!! Atlas va den som badade mest. Jag har aldrig sett honom så slut sen....men han va ändå beredd ifall frisbeen skulle kastas igen :) Han njöt!

Ja, det gjorde jag med kan ni tro!! :)

En härlig dag, många bilder, men det dröjer lite innan ni får dem, för jag vägrar sitte med kamerasladden och lägga in dem i datorn. Minneskortet läägger en bil i en mapp...alltså-jag får öppna en mapp i tagen och föra över det fotot, sen öppna nästa mapp.......and so on. Vägrar!
Så jag ska ta det via Jockes dator ist, se om det kan gå smidigare...

Sen, när vi va klara på stranden, så lämnade vi Ninni, Frida och Kajza här hemma och vi körde vidare och hämtade en pool!
Vi har en pool!!! :)
Stor och rund är den, nästan 5 m i diameter, najs!!
Vi satte ihop den igår och började fylla när Jocke sen gick och kollade och såg att den inte kan stå där vi satt den. Marken lutar för mycket. Så vi ska flytta den idag och börja om :)
Men vi har en pool :)

Sen grillade vi och åt och sen skulle vi se en film, men gav upp rätt snabbt, vi va alla trötta och vi gick och la oss.

Idag, förutom att fixa med poolen, så får vi se vad som händer :)



RSS 2.0