Rockande goja


Nycklar till lägenheten

Vi va ju med när vår nya lägenhet besiktigades och vi fick nycklarna.
Där är en del som behöver göras och besiktningsmannen verkade inte va så mycket emot det, han påpekade själv en del saker.
Spisen är gammal och den store plattan tog tid på sig att bli varm, så vi kan ju hoppas att vi får en nyare. Det knarrar väldigt mycket i köksgolvet, vilket han faktiskt noterade det med. Sen behöver båda badrummen göras vid, för den våtrummstapeten eller vad det heter har släppt i hörnorna och det va en spricka på ett ställe. Mögel vill vi minsann inte ha!!
Måla om får vi med göra, vi skulle bara höra av oss när vi ville göra det så skulle de säga till vaktmästaren :) Sen va det ett fönster i det ena sovrummet som va sönder och det verkade va fler lägenheter som hade problem med det.
Ja, saker och ting tror jag faktiskt kommer hända och det ska bli så skönt.
Vi ska försöka börja flytta dit saker nästa helg ju, men vi behöver ju inte ställa sakerna upp till väggarna, så kan vi måla under tiden. Denna månaden får bli lite rörig med en lägenhet som ska bli inflyttningsbar och en vi ska fixa och lämna. Men det får vi ta om vi vill få det bra :)

Det har varit jätte skönt att jobba mindre timmar idag, helt plötsligt va det dags att städa och köra hem igen, tjohoo!

Just nu sitter Jocke och Micke och spelar poker för pengar som Jocke vann ihop. Han hade fått 100 kr i bonus på en pokersida som han bara kunde avända för att tippa på matcher och sånt. Så det gjorde han och fyrdubblade den hundringen! Det krävdes att man tredubblade bonusen för att man skulle få lov att spela poker för dem och det lyckades han ju med :)

Jag ska sitta här och kolla läget lite, kolla min mail om jag fått svar från en som hade en skinnsoffa. Hittade en trea på blocket för 500 spänn. Litta slliten, den är ju inte ny, men den såg ut att va i rätt bra skick ändå på bilden.

Imorgon är det helt plötsligt lördag igen och halva jobbeveckan för mig tar sin börja och slut :)

Sen börjar en vecka med packa, packa, packa....



Fortfarande hemma

Dagen blev nog inte riktigt enligt planer för vissa idag. Jag är fortfarande hemma :)
Det ska ju bli besikning av den nya lägenheten idag kl 16. och jag vill vara med och se hur det ser ut och vad som behöver göras. Jocke kollar inte lika mycket, han vill bara flytta in. Det erkände han själv idag :) Det vill jag med, men jag vill ha allt fixat innan inflyttning denna gången.
Så jag ringde och hörde om jag kunde börja senare idag så att jag också kunde kolla läget. Det va inga problem. Tack Chifen.
Ganska så jäkla skönt med att få ha lite mer tid med Jocke, för han slutade redan lite efter 10 idag :)
Så vi handlade frukost och stoppde i oss ett helt ostbröd :) gott gott.
Sen har vi slappat i soffan och tagit det lugnt, nu är det en kopp kaffe som gäller och jag min *biiip* klant skulle lyxa till det och göra mig en vanilj latte, fick sån vaniljsyrup, som de har på Espressohuose, av Annica en gång...men när jag hällt i lite men skulle fylla på lite till, så TAPPAR jag flaskan i golvet!!!! Gggrrrr!!! Den ena etiketten satt inte fast, så pang i golvet och ingen mer vanilj till Anna inte, nähäpp.
Anna fick städa ett klibbigt golv ist.

Så nu dricker jag en halvdan vanilj latte.





Lägenheten

Imorse ringde det ett nummer jag inte kännde igen. Men det va ju hon som bor i vår nya lägenhet. Hon berättade att de skulle komma och besiktiga lägenheten i eftermiddag :)
Där fanns vissa saker hon sa att vi gått kunde påpeka akulle åtgärdas och att man nog kunde få vara på dem lite för att saker ska hända. Men de hade blivit erbjudna en renovering när de flyttade in men de trodde inte de skulle bo där så pass länge, så det blev aldrig något gjort då.
Tror inte det ska bli några problem.
Ska bli så skönt att flytta och hinna komma iordning till jul. Jag ska packa nu under veckan som kommer, sen ska vi se vem som kan hjälpa till, så ska Jocke försöka flytta till helgen som kommer. Lika bra att få det gjort, så att vi får resten av tiden till att fixa denna lägenheten.

Nu ska jag faktiskt lägga mig på soffan och vänta på att min man kommer och väcker mig :) Han ska bara göra ett jobb, sen är han ledig :) Mysigt!!




Home sweet home

Nu har jag kommit hem från jobb och det är ju inte helt fel ska jag säga.
Har varit en lite halvseg dag på jobbet, inte så mycket att göra, men tiden har gått iaf.
Innan jobb va jag oväg med Salle och handlade och jag köpte två par av de sköna strumporna till, till Jocke. Tror minsann jag kommer låna dem om vi ska ut och fiska eller nåt eller om man sitter frusen i soffan nu till vintern, för de är riktigt sköna :)

Det luktar slakteri här hemma. Jag fick lite av en flashback av när jag jobbade uppe på slakteriet när jag kom hem...Jocke har köpt benkotor till hundarna. De är iaf glada och tuggar som attan :)

Ja, det blev lite vinterfeeling idag. Det började snöa när vi körde ner till jobb och sen såg vi bilar som va helt vita av snö. Men det blir ju inte mer av det, lär ju fortsätta med lite snö och sen som i helgen när det nästan ska bli 10 plusgrader. Trvliga Svenska vinter....
Som varje år så önskar jag iaf en vit jul...

Nä, nu ska jag gå och lägga mig i ett bad och vänta på att min man kanske kommer och joinar mig sen... :)




Efterlysning

Har kikat rundor på blocket nästan dagligen de senaste två veckorna, men tänkte att jag kan slänga ut en efterlysning här med.
Svart skinnsoffa!!
I grupp eller hörn, spelar ingen roll. Vi hade tänkt oss en billig variant, bara vi får tag i en så länge. Alltså inga 1000-lappar!
Vi har snackat om det ett tag och det hade varit så mycket lättare att hålla efter än soffan vi har idag med tanke på hundar och snart en bebis.
Någon som hör eller ser något får gärna höra av sig.




Vintern smyger sig på..

Klockan är snart 07.30.
Jocke väckte mig med kaffe för nästan en timme sedan. Vi tog som vanligt med oss hundarna ut när Jocke skulle köra till jobb och det va kallt. Inte sådär jättekallt, men va lite vitt på sina ställen på taken och det märkte jag redan i går kväll när jag va ute en sista gång med hundarna med.
Jag sa till Jocke för ca en vecka sen att det inte skulle förvåna mig om det snart skulle komma snö. Nähä, tyckte han. Men jopphopp, det är på gång och om vädernissarna har rätt denna gången så ska det faktiskt falla snä redan ikväll.
Men sen är det ju som det är och det kommer försvinna med plusgraderna igen.

Jag ska bara ta det chill idag innan jobb, har sovit dåligt i natt och hundarna väckte mig strax efter 4 imorse av att de va sura på varandra.
Sen ska jag upp och se om det finns fler kvar av de strumporna jag köpte till Jocke.

Men nu ska jag lägga mig och sätta klockan på en timme, se om jag somnar eller inte.




Hjälp

Som ni kanske ser så har lagt in en nedräkning. Men jag vill ha fler. Hur jag lägger till fler vet jag, MEN, de lägger sig som en hel text. Alltså nästa nedräknings text börjar där den andra slutar och inte påen ny rad. Någon som vet hur man får nästa nedräkning att lägga sig under den andra?
Jag jade in en kod och det blev ett mellanrum, perfekt, men då följde sista ordet i första nedräkningen med den nya nedräkningen...
Klödd.

Om någon vet hur man gör eller om någon vet vart jag kan hitta hjälp kan ni väl hojta till?

Får räcka med en nedräkning sålänge. Den viktigase är ju med iaf :)


Natti natti, nu ska jag snart sova.

Kvällen innan jobb

Onsdag kväll och idag har det faktiskt inte hänt så mycket. Förmiddagen förvann på soffan, jag kände mig dov och dåsig.
Men vid middagstid kom jag iordning och stack och hämtade mamma. Vi gick till Folketshus och kollade läget. Där va inte så mycket att hänga i granen, men jag hittade vad jag va ute efter. Underställ till Jocke. Ett i microfleece för 150 spänn. Hur bra som helst och ett par varma "ullstrumpor" (hette det iaf...5% ull är de gjorda av...) som va hur sköna som helst! Jag ska med ha ett par, lätt, även om det är "herr strumpor", men de va helt gudomliga att ha på sig! 30 spänn kostade de. Överkommligt :)
Sen tog mamma och jag en kopp kaffe innan jag gick hem igen och diskade innan jag hämtade Alex. Han har bara suttit och spelat bilspel på datorn utom när vi åt pizza när Jocke kom hem.
Hehe, det här med nyttovecka får vi nog ta och ge oss själva IG på och skjuta fram till nästa vecka :)

Alex blev hämtad, Jocke fick ett mindre utbrott på datorn för den håller på att rasa och nu sover han en stund. Jag märkte att han började bli irriterad, så då lämnade jag honom ifred, han får komma när han känner sig lugnare.
Bara onödigt att va ivägen eller nåt så man inte hamnar i luven på varandra för inget. Jag sitter här och ugglar så länge :)
Är själv lite smått irriterad, för min mobiltelefon är sönder. Det knasade helt idag. SUCK!!! Skärmen vill inte alls och man kan inte ringa till den för då hänger den sig helt. Men ibland kan jag ringa från den och skicka mess.
Skitlur.
Men ändå inte, för jag tycker så jävla bra om den. Så jag är lite ledsen för att den är paj.
Får hitta nån annan. Kollade lite på Blocket och hittade en som jag skulle vilja ha, Samsung u700, det är den som kom ut efter den jag har.
Ska höra om jag kan låna mammas så länge, hon ska nog inte åka iväg nånstans, så då använder hon inte den ändå.

Imorgon är det dags för jobbb igen. Blä, känner inte alls för det...  Det är inte klokt hur dagarna bara försvinner. Jag är ändå ledig 3 dagar i veckan, men det säger bara tjoff så är de bara borta.
Men igår va jag duktig, jag städade som attan och det känns bra, då har jag tagit vara på den dagen ordentligt.

Nä, nu ska jag chilla loss i soffan lite, se vad som går att glo på på tv.




Flashback´s och magbild :)

Ja, vi sitter fortfarande vid datorerna och vi har lyssnat på en massa musik från 90-talet :)
Haha, så roligt när man kommer på nån låt man inte hört på evigheter, hihi.
Jaja, jag kom precis på att vi tog en ny magbild igår, så den kommer här med. Jag satt och kollade igenom magbilderna...oj vilken mage jag börjar få...

Här är den nya bilden iaf.











Mätt och belåten :)

Nu är jag mätt.
Det blev ingen kycklingsallad...Jocke bad mig messa en lista på vad han skulle handla, så fixade han det på vägen hem. Så det gjorde jag, men tillbaka fick jag ett mess med att det fick bli kotletter med hemmagjord klyftpotatis ist. Haha, listan blev för lång för salladsmiddag:)
Så kotlettmiddag blev det och gott va det, nu sitter vi och chillar och jag funderar på om det kanske ska bli en kopp kaffe till...

Vad som annars händer ikväll vet jag inte riktigt, får se.
Imorgon ska jag faktiskt ta mig upp till Folketshus och se vad de har där, det skulle va nån klädutförsäljning. Man kanske kan hitta något iaf, billigt ska det visst va. Det är bra.

Nu orkar jag inte skriva mer, så bajbaj.




Sikken grabb!



http://www.youtube.com/watch?v=FiNUkDnDMFA


Kommer denne lille killen bli grym eller vad om han fortsätter med detta!!




Kaffepaus

Det blev en timmes vilstund efter frukosten ändå...blev så tung i tittorna och Atlas kom och la sig så mysigt och somnade direkt i nim famn, så jag kunde bara inte säga till honom att gå ner på golvet igen.
Men nu har jag fixat med tvätt och disk och slängt en massa sopor och plockat undan, så nu har jag en kaffepaus och ska ner och fixa lite ärenden snart. Sen blir det att damma och fixa golvet när jag kommer hem igen.

Sen ska vi handla när Jocke kommer hem. Vi ska äta kycklingsallad idag. Jocke kom på att han ville ha en nyttovecka och det tackar inte jag inte nej till. Sallad och frukt och sånt är bara gott gott :)

Nu ringer mamma, så jag ska snacka med henne och sen ska jag iväg:)




En ny dag

Ny är det tisdag morgon. Jag ska snart äta frukost och hoppas på att jag kan komma igång ordentlig, här behöver städas, tvättas och fixas. Det har inte blivit gjort på några dagar, jag pallar helt enkelt inte hålla på med det när jajg jobbar och har förmiddagarna lediga med Jocke. Så det är dagens mission.

Jocke fick ju tag i en kalkon igår och då skulle han få en fis. Det fick han med. Men det va nära att han inte hörde den. Som tur är så gjorde han det och den saken är avklarad :)
Jag har nu med vilje fisit inför Jocke och jag dog inte. Haha, jag är en fis-Anna. Jockes fis-Anna, för han är nog den enda som kommer få höra mig fisa på väääldigt länge. Det får räcka med honom..

Atlas mådde så bra av få komma ut igår, få snuffsa rundor lite och ändå va i koppel hela tiden, för då fick han inte göra som och vad han ville hela tiden och blev tvungen att tänka lite, vilket nog tröttade ut honom lite. För han va trött igår kväll och han verkar inte va på hugget idag heller.

Jaha, nä. Nu är det frukostdax!


Jakten är över

Kaklonen kom inte längre, Jocke red ifatt den och började avlossa pil efter pil efter pil...
Kalkonen är död.
Jag ska ge Jocke en fis.

Hehe....



Spännande,dramatiskt,hur ska det gå..

Pilbågen redo, jägaren rider iväg på sin häst och spanar efter en kalkon. Man hör regnet smattra och ljudet av steg från ett djur. Men det är ingen kalkon och jägaren rider vidare.
Detta är just nu Jocke som sitter och spelar Deer Hunter och jag har sagt att han ska lyckas skjuta en kalkon men en pilbåge. Jocke såg nästan detta som en omöjlighet och frågade vad han fick om han lyckades.
En fis, svarade jag.
Nu jagar han för fullt och ska ha tag i den där kalkonen och lyckas döda den med pilbågen.
Han kommer nog sitta där tills han lyckas...

Jag kan kanske framstå som lite fin i kanten ibland av folk som inte känner mig. Visst kan jag ta fram den sidan om det behövs, men har man väl lyckats komma mig nära så får man se den riktiga och avslappnade Anna.
MEN. Det är så att jag har aldrig fisit inför någon ordentlig. Iaf inte så att de vet om det och hört det. Förutom en gång då det absolut inte va meningen och då höll jag på att dö så pinsamt jag tyckte det va.
Men jag kan bara inte fisa så att folk hör mig och detta vill ju Jocke ändra på. Inför honom ska jag ju kunna göra detta, det är ju en naturlig sak.
Jag lovade faktiskt honom en fis i födelsedags pressent, men jag hade bara ingen jag kunde ge honom och detta har faktiskt grämt mig sedan dess.
Så nu, jag är på ett knas/golle humör och skulle kunna ge honom den där fisen, han hade blivit så lycklig då. Men vi får se om han lyckas få tag i en kalkon först. Moahahahaa.
Så roligt att se hans min ibland när jag har hotat honom med att jag ska fisa på honom om han inte är snäll. Det hjälper inte, det är inget hot för honom, för då stannar han bara upp och ser hur lycklig ut som helst. "ja, fis då!"

Haha, nu har freeroll turneringen börjat, men han sitter och flippar mellan spelet och pokern. Den fisen betyder nog en del... :)

Återstår att se hur jakten slutar....

Blir det en fis eller inte. That`s the question...

Fisketur

Efter att vi suttit och degat vid datorerna en bra stund så körde vi iväg och fiskade.
När vi kom fram så försvann lite av mysfaktorn, för där va ganska mycket folk, men vi samlade ihop hund och fiske sakerna och tog en tur runt dammen ändå, där finns ganska många bryggor.
Atlas han va helt till sig och va hur sprallig som helst, golle hund.
Vi hittade en ledig brygga och Jocke gick ut och började kasta. Atlas dampade vidare och ville helst av allt få lov att gå ut till Jocke....Pappsen gjorde ju det som såg så roligt ut, kastade något och det plaskade i vattnet :)
Sen blev det klart och bevisat, Atlas har blivit för stark för mig...det kom en man som gick förbi och Atlas, som i vanliga fall brukar va duktig och stanna sittande brevid en, han fick för sig att skulle inte alls sitta fint utan började dra i kopplet. Ojämn mark och en stark hund....han kom inte iväg dit han ville, men han tog några steg. Jocke kom och tog honom och mannen gick förbi. Det va ingen fara med situationen, Atlas ville bara hälsa och mannen såg att han är valp och förstod.
Men ändå. Doggen är inte ett år än och vill han så kan han dra iväg med mig. Å andra sidan är han inne i nån övergångsperiod nu från att bli av med det riktigt valpiga misstänker vi, för han testar oss ordentligt och är allmänt gollig i huvudet nu. Blir han inte lugn igen och går tillbaka till att lyssna, får det bara bli en lydnadskurs. Men tror faktiskt han kommer skärpa sig igen när han tastat klart var alla gränser går.
Det här med övergång och hans beteende kom att bli ännu klarare när vi sen gick från en brygga till en annan....håll i er...Atlas lyfte på benet när han kissade!!!!!!
Vår lille påg börjar bli Stor!
Båda jag och Jocke bara tittade på honom och på varandra och bara log. Där står vår lille knas kille och lyfter på benet, han är på väg att bli litta mer karl!
Det va ett lite rörande ögonblick och skoja vi bliev stolta då!
Sen va det fototajm, jag bara måste ha kort på far och son efter denna början till vuxenlivet, mammas och pappas påg blir stor :)
Nåja, vi knallade vidare och Jocke kastade lite till innan vi körde hem.
Nån fisk blev det inte, lite fel utrustning, men det va skönt och mysigt att få komma ut lite.

Vi stannade till på Citygross och handlade till middagen som vi precis har ätit. Det blev lite plockemat bestående av prinskorvar, köttbullar, ägg, fanskbröd och varm bojboj. Namnam....och mys mys, för Jocke tände en massa ljus i storarummet och gjorde fint :)

Nu sitter vi här mätta och tar det lugnt, ska kolla lite Tv innan det är dags för en poker freeroll.

Jag kom ihåg att ta med mig kameran idag, så hör kommer tom lite bilder :)




Jocke kastar på :)






Tonårskillen nyfiken på vad pappa gör






Efter dagens stora ögonblick :)






Det är fint vid sjön...






Växt litta snett :)



Nu är det soffan... :)




Litta slappemåndag :)

Vaknade vid 9, fixade men hundarna, satte på kaffet och sen vaknade Jocke lagom när det va klart.
Vi tog tag i dagens uppgifter direkt, fixade med räkningar (BLÄÄÄ) och va nere på banken och så.
Nu har vi ätit en lite senare frukost och sitter vid varsin dator och pillar.
Ska minsann ut en sväng sen, behöver komma ut lite och få ordentligt med frisk luft, en sväng i naturen gör en gott :)
Annars blir det nog bara slappedag för resten av slanten och det är bara skönt, städa och börja packa kan jag göra imorgon när Jocke jobbar.
Jag har sparat tidningspapper och ska börja packa ner glas och sånt som vi inte använder så mycket. Skulle behöva ta en sväng i källaren med och sortera om lite böand en del av lådorna där. Finns säkert en del saker man kan slänga med. Vill inte asa med en massa skit som bara tar plats och kommer kastas sen ändå.

Så, nu ska jag fortsätta slappa :)





Hälge målningen

Så, nu har jag fixat bilderna på Hälge. Jocke kollade på den och sa att Hälge såg arg ut. Jag har inte sett det innan men jah kollade igår och jag håller med, så det ska jag rätta till sen i veckan, får fixa ögonen lite på honom.
Men men, här kommer bilderna iaf :)





Det syns lite dåligt, men här har jag skissat upp.







Det mesta fixat...bara det pilliga kvar...






...Tadaaaa. Så blev resultatet.
Tror det är hans högra öga som gör att han ser arg ut, det har blivit lite snävt, men det ska jag fixa :)




Han blev ca 120*110 cm stor, haha och vi ska göra en ram runt med kantlister sen som vi ska måla brun. Tar ett foto på det sen med när allt är klart, för hela väggen runt ramen ska målas om med.
Men jag är minsann nöjd med bilen och det va rktigt roligt att göra den.









Söndag kväll!

Så skönt, nu är jag hemma från jobb och veckan är slut  :)
Vi kom iväg idag så att Jocke fällde enen och det gick hur smidigt som helst och tog inte alls lång tid. Sen blev det en sväng inom McDonalds för att få lite mat i magen innan vi körde hem.
Hem, en kopp kaffe och sen stack jag iväg till jobb. Det har varit en låååg dag på jobbet, tiden har inte gått speciellt fort, det har inte varit så mycket att göra så vi har skurat och skrubbat en massa och jag har haft ont i ryggen. Så, nu har jag fått böla av mig en sista gång för dagen...men det är skönt att va hemma och nu kan jag koppla av.
Vi ska ha en liten myskväll, kanske se en film eller nåt.
Sen till det bästa...Jocke har tagit ledigt imorgon!!!! Wiiihiiii, så glad jag är för det! Ska bli så skönt att få ha en heldag med honom igen. Visst har vi lite att göra, men nåt mysigt ska vi hinna med också.
Nu ska vi ta en kopp kaffe, sen ska jag gå och duscha så att jag inte går runt och luktar pizzeria :)

Natti natti




Snart midnatt

Ja, dagen har varit ganska bra.
Jag vaknade lite efter 9 och klockan hade inte ringt, vi skulle ha kört hemmifrån kl 9... Jocke skulle fälla ett träd till ett par som han varit och spolat hos. Vi fick fart och körde in till Jockes jobb för att hämta motorsågen och släpet. Jocke ville kolla så att motorsågen gick igång, flr det hade den inte gjort igår och tur va att han kollade det, för den funkade inte alls. Så det blev inget idag.
Har fått låna en annan som FUNKAR och vi ska dit imorgon bitti ist. Daggis ska följa med och hjälpa till.
Nåja, det va ju inte mer att göra åt saken och frukosten blev ifrån McDonalds..hehe. Det va väldigt länge sedan jag började dagens mål med sån mat :)
Sen tog vi en kaffe med mhefen och Alex nere på cafèt innan vi stack hem och sen va det dags för mig att gå ner igen för att åka till jobbet.
Där va det full rulle redan av att Micke, en som hjälper till med lite allt möjligt som behöver fixas. Han håller på och ska fixa till väggarna på lagert.
Jag satte igång och måla vidare på Hälge och han blev klar idag!
Jag håller på och fixa med bilderna, får jag rätt på det idag på denna datorn så lägger jag ut dem annars får det bli på måndag.

Nu har vi ätit lite när jag kom hem och vi sksa nog se en film snart, klockan är snart 00.00 så det är lite sent, men är faktiskt inte så trött än....blir väl säkert det när filmen börjar...typiskt mig :)

Imorgon är det upp i tid, för vi ska köra klocken 9 tror jag och tusan, aatan och grrrr om inte klockan ringer!!!


Haha, Jocke sitter här brevid och kollar efter en motorsåg nu! Han vill ha en sån nu när han fått smak på det hela med att fälla träd. ( Jag vet bara att vi inte har en skog han kan fälla träd i...) Nåja, vi får se om det blir nån motorsåg, kanske kan vänta lite, typ tills vi har hus kanske.

Så, nu får det va bra för idag. Nu ska jag umgås med min man :)

Natti natti




Frukost :)

Så, nu har jag handlat och när jag kom hem ringde jag barnmorskan. Det va lite som jag börjat misstänka...jag skulle höra av mig när vi varit på ultrjludet....hehe. Dhööh.
Nåja, det blev en tid bokad den 5 november. Då sålr vi ihop glukostjohejsan och kontroll på samma gång. Ska få lyssna på lillans hjärtljud!! Hihi, såå coolt! Sen blir det mätning och allt vad man nu ska göra.
Jocke ska se om han kan få ta ledigt de timmarna så att han också kan följa med. Vanliga kontroller så gör det inte mig så mycket om han inte kan, men det hade varit roligt för oss båda denna gången tror jag just att det är första gången vi får lyssna. Vet att han vill fälja med, får se hur mycket de har på jobb helt enkelt.

Nu sitter jag och äter frukost, den har varit efterlängtad ska jag säga :)
Fatta hur nöjd jag är över laptopen! Kan ju sitta här i soffan under täcket och fixa allt jag ska.

Igår blev jag medlem i IKEA FAMILY, hur bra som helst ju. Satt och kollade priser på olika saker som behövs nu när lillan kommer. Först och främst...fy vad de vet vad de ska ta betalt för! En grind kostar typ 550 spänn!! Inte klokt, IKEA som ska va så billigt med allt. Men men , när jag sen blivit medlemm så tjofff, då behöver man bara betala ca 350. Lite lagom skillnad :)
Jag ska minsann gå med i H&M club med. Jag tycker om deras barnkläder och bra priser, så då kan man säkert få något för att man blir medlem där med.

Nej, nu har jag ätit upp och ska ringa min käre man :)




JUL

Idag är det bara två månader kvar till julafton!!!
MYSIGT!!





Fix och don

Det blev lite slummer efter att Jocke hade åkt till jobb, sen ringde Jocke och jag satte sen igång med dagen lite. Jag ringde till elbolaget och fixade med flytten, Telia har jag fixat med så att allt flyttas, återstår att se hur mycket det ska klödda denna gången, har nog aldrig varit med om en tele/bredbandsflytt utan att det strulat till dig på något vis. Sen har jag fixat adressändringen med.
Flitigt värre. :)
Tänkte gå ner och handla nu och få i mig frukost, sen kommer nog klockan bli lagom 11 och då ska jag ringa till barnmorskan och ta ett snack med henne med. Kolla när jag ska komma igen, jag skulle göra en extrakoll med disbetestestet eftersom mamma har disbetes, men jag har inte hört något än och höra vad hon säger om järntabletter...kan hända att jag behöver börja med dem misstänker jag...

Nej, inget handlande nu, pratade med Jocke och jag ska ringa och höra med de som bor i den nya lägenheten när vi kan koppla in telefonen med tanke på att det tar 8-10 arbetsdagar innan bredbandet kopplas in och det är ju ganska drygt att sitta handikappade utan bredband...

...Häpp, de kommer inte koppla ur sitt förrän den siste...vi får vänta på bredbandet helt enkelt. Nåja, vi har en flytt och en lägenhet som ska fixas, så vi kommer va underhållna tror jag minsann.

Så, nu ska jag klä på mig och sticka ner till affären, börjar kurra i magen :)





:)

Så, nu har jag kommit hem från jobb...och vet ni vad!!!!??? Jag sitter nu och skriver på vår nya laptop!! :)
Så fin och så skönt att äntigen ha en dator till, nu kan jag sitta här samtidigt som Jocke håller på med sitt och jag kan va med och spela när folket är samlat här. Hihi Happy!!
Tack Glenn!!

Jag fortsatte med Helge målningen på pizzerian idag men hann inte färdigt...fortsättning imorgon. Givetvis gkömde jag kameran, men tog en bild med telefonen. Lägger upp alla när jag är helt klar.

Haha, som jag klöddar med tangenterna...nu har jag vant mig vid det andra tangentbordet och detta är ju lite mindre. Men men, ska nog gå detta med till slut :)

Nu ska jag fixa vidare och  lägga till lite bokmärken och så, sen måste vi börja komma i säng i tid, vi har blivit så dåliga med det den sista tiden.
Skärpning!




Torsdag=jobb

Ja då är det torsdag igen och snart ska jag iväg och jobba.
Idag har jag iaf inte sovit bort hela dagen, jag tog det lugnt i förmiddags och nu har jag dammsugat och diskat.

Jag ska fortsätta med Helge målningen på pizzerian idag för jag blev inte klar med den i tisdags. Men jag har tagit foto och tar med mig kameran idag med så det kommer step by step bilder sen :)

Nu ska jag ut en sväng med hundarna och sen ska jag själv göra mig iordning för dagen :)




Ångest!!

Jag va upp med Jocke som vanligt, sen kollade jag på ett par avsnitt Top Model när jag åt frukost....sen blev det en dimma...och Jocke ringde och väckte mig sådär 13.20!!!!!
HALLÅ JA!!!
Tjoff, JAG har sovit bort hela dagen och allt som skulle bli gjort är fortfarande ogjort...
Sån ångest jag fick. Men sen är det ju inte så mycket att göra åt det och jag behövde väl sova helt enkelt. Så thats it.

Jag ar hunnit med lite samtal som behövdes iaf och nu ska jag diska....

Bajbaj




Designarbete pågår

Som ni närker så har det börjat hända saker med designen :)
Jag sa till Jocke för ett tag sen att jag nog skulle komma att be honom göra om bloggen när hösten kom och igår när vi satt här så  började han helt plötsligt fixa och dona. Men klockan sprang iväg så det blev inte klart, så ni får helt enkelt ursäkta röran,renovering pågår, som det så fint står på skyltarna i butikerna :)

Jag körde Jocke till jobb idag, för jag ska ha bilen för att ta mig ner till pizzerian och måla. Jag ska måla en Hälgebild på ena väggen. Hälge har funnits på pizzerian hela tiden, massa klipp lite överallt och nu fixar vi till det lite. Hoppas det blir bra bara :)
Men kul ska det bli.




Nu e de kvällen :)

Japp, då va måndagen snart slut.
Det blev köttbullar...jast det här med hur mycket av varje man ska ha i till mängden köttfärs kom jag sen på att det hade jag ingen aning om...men va tusan, jag brukar lyckas som bäst när jag inte riktigt vet hur jag ska göra och tar allt on a hip. Så i med allt, Jocke ringde mitt i allt ihop med, tur man är kvinna så man kan blanda köttfärssmet och snacka med sitt hjärta samtidigt  ; )  Tack för omtanken kära Tina :), jag kom på innan att smaka smeten får jag absolut inte göra ändå, så en provstekning blev det, i med litta till och sen fick det va bra.
Sen kom Jocke....ryckte snabbt in som provsmakare och de blev snabbt godkända. Ordet "gudomliga" kom tom ur Jockes mun. Då kan jag va nöjd och jag tyckte faktiskt själv att de blev bra och jag växte lite....något en mamma ska kunna göra, det är goda hemmagjorda köttbullar, hihi. Check! :)

Sen blev vi mötta till tusen och klockan fick ställas på en timme :) Hehe, nu har det gått två timmar och jag ska snart på andra halvlek för att väcka Jocke :) Alla i vår lilla familj ligger och sover helt utslagna utom jag just nu. Snarkningar från höger och vänster haha.

Nej, nu är klockan 20.00, dags att väcka de mina små hjärtan :)





Home again

Så, nu har jag och Atlas kommit hem igen. Det märktes på Atlas att det va ett tag sen han gick i byn, massor att titta på och när vi kom ut vid den större vägen kom det ju en del lastbilar...ojojoj vilka stora saker de va...knasen ville nästan gömma sig bakom mig då. Men han är så duktig på att gå i koppel och han blir inte helvild om det kommer andra hundar. Självklart blir han ju nyfiken och skulle gärna få gå och hälsa, men han lyssnar ändå när man säger till honom. Fine pågen :)
Som vanligt så struntade han i både Berit och Zelma när vi kom dit...det första han gör är att springa till Zelmas mat -och vattenskål för att se vad finns att tömma :) Allt ska ätas och drickas upp och det är alltid bäst att gå dit bara sekunderna efter att det är slut, bara för att se om det kanske finns lite till.
Sen va det fullt ös och Zelma blir bara tuffare och tuffare :)
De har stojat och stimmat, bitit sönder pinnar och haft sig. Jag och Berit har snackat och druckit kaffe :)
Tack för idag Berit och Zelma!!

Nu är Atlas trött och halvsover i hallen och jag ska snart börja med maten.
Det blir köttbullar och mackaroner idag. Hemmalagade köttbullar är 100 gånnger bättre än köpta, men jag tycker bara  det är såååå äckligt med att smaka av smeten att jag nästan aldrig gör det. Men jag får bara steka en liten bit och smaka den. Rått kött, blä!

Så, jag får ta tag i det hela och göra något iaf, annars blir jag nog helt slö...






Monday Monday

Jahapp, då va det måndag igen och jobbdagarna är över :)
Men jag va ju ledig i lördags, sååå skönt det va då! Det blev en riktig slappedag och det behövdes. Vi gjorde vekligen ingenting under dagen mer än satt vid datirn och spelade freerolls och sen sov vi en stund.
Micke låg här på en madrass och sov hela dagen. Jocke och han satt och spelade freerolls hela natten och jag tittade på lite då och då när jag vaknade till.
Sen på kvällen fick vi visserligen lite att göra, för Micke hade jouren men va iväg på pokerturnering, så han frågade om Jocke ville ta det jobbet. Så iväg till Helsingborg for vi. Vi åkte hemmifrån vid 21 och klockan hade nog passerat midnatt innan vi va hemma igen. Jätte trevlig fok vi va hos!
På vägen hem va vi hungriga och tänkte att vi skulle käka burgare på BK, men de stängde 22, så det fick bli en burgare från macken brevid ist...INGEN höjdare! Men det va något att stoppa i magen iaf.

Igår va det jobb igen, det va lagom lugnt så det va ju ett lagom avslut på veckan.

Idag har jag fixat lite tvätt och diskat redan, så slipper jag tänka på det. Jag ska vandra en sväng med dammsugaren med nu under förmiddagen. För sen ska jag och Atlas gå upp till svärmor/farmor Berit. Lite kaffe och Atlas får busa lite med Zelma. Både Atlas och jag kommer nog må bra av att komma ut och gå, blir en lagom runda.

Hihi, det har varit liv i magen idag :) Antingen så möblerade hon om ordentligt, eller så va det lite hicka. Men märktes tydligt gjorde det iaf :) Så mysigt!

Nu ska jag äta frukost innan jag ska dammsuga...




Snart jobb

Så, nu ska jag snart ut med hundarna och sen är det iväg till jobb som gäller.
Jag har varit och bytat bank! Eller rättare sagt så har jag och Jocke bytat bank, vi är trötta på Swedbank nu och går över till SEB. Jag va där nere och sa att vi ville bli kunder hos dem ist. Inte blev de ledsna inte. Så nya konton öppnade och det hela blir väl klart i början av november med igångsättning och avslut och allt. Jag har alltid fått så bra bemötande när jag varit på SEB och lika bra va det idag. Känns tryggt och bra med sån personal. Så det ska nog bli bra.
Sen va ja en sväng hos mamma och fikade. Jag lagade knappen på min tröja med, för den fick jag i handen härom dagen. Inte det lättaste, jäkla garntråd och ingen bra nål till det, men igenom knappen med tråden och en liten knut på insidan av fickan så ska det nog hålla :)

Nej, nu ska jag äta en bulle inna jag börjar göra iordning lägeheten så att vår lilla orkan kan va själv nån timme innan Jocke kommer hem.




Försov oss

Klockan ringde och jag sjulle upp och sätta på kaffet. Jag brukar alltid lägga mig ner igen och gäller det att någon annan ska upp med klockan så brular jag va lite på spänn. Men ja hade somnat helt och kvart över 7 ringde Jockes telefon! Det va Lars som åker med Jocke. Shit! Sån ångest jag fick. Fy, förlåt.
Men Jocke ringde sin chef och sa att han va på väg. Inga problem.
Sån tur.
Nu är kaffet klart och det ska hällas upp i en kopp och få morna till sig med mig...



 

Nu e de kvällen

Klockan är snart 20.00 och jag är redan trött...katastrof!!
Men sen har jag varit igång hela dagen med. Fixat hundarna, duschat dem, diskat ett par gånger, fixat tvätt efter tvätt, dammsugat, moppat, plockat undan, dammat lite var stans, städat toaletten och varit lite social med pappa.
Japp, det har fått gjort idag och jag börjar bli påminnd om graviditeten, har haft ont i ryggen på jobb, det är inget ovanligt, men jag har märkt av det idag med när jag städat och haft mig. Smällar man får ta, bara att sätta sig ner emellanåt och vila lite.
Ringde Salle idag och frågade om jag kan va ledig på lördag. Behöver få min tid med Jocke och det hade varit skönt att få ha en lite kortare vecka med, vila sig lite extra. Han sa att det nog skulle fixa sig och det tror jag det gör.
Imorgon är det jobb som gäller, ska nog inte göra så mycket innan det, upp en sväng till mamma och säga hej och ta en kopp kaffe.

Natti natti på er.





Nybadade hundar :)

Jag mös lite med båda hundarna i soffan och sen blev det kloklippning. Därefter raka vägen in i badrummet. Jag började med Atlas. Jag fick först sätta mig på huk i badkaret och locka i honom, efter lite velande hur han skulle gå tillväga, så gick det bra när han fick klättra på mig med och i badkaret va han. De är jätte duktiga båda två och Atlas tycker det är toppen med allt vatten man kan dricka... :)





Lilleman först ut :)






Färdig och blöt. Pugge (grisen som inte längra låter som en gris) fick va med och bli duschad.



Sen ut med honom och torka, självklart får man sig själv en dusch när det ska rystas så att det stänks vatten över allt...får man på köpet :)
Sen va det Tishas tur, med hjälp av en handduk över kanten som lägger sig ner i badkaret så skuttar hon i själv med lite hjälp. Hon tycker med det är mysigt och står och slickar sig om munnen hela tiden.




Tisha färdig, hon ville nästan hoppa i igen :)




Vilket som inte va poppis va när nu Atlas va lämnad helt själv. Jag har dörren stängd så att de inte ska springa ut i lägenheten direkt när de är klara och det är ju hemskt. Han satt och bölade som en liten unge. Oj, vad synd det kan va om honom när han inte får va med. Knas.



Sen va det två fina och rena hundar som fått ny energi och började busa.



Lite skitta är de nu, för pappa va ju här och tog en kopp kaffe, och han följde med ut med hundarna och vi kastade lite pinne i det våta gräset. Men glada är de iaf och nu ligger de och sover båda två.

Nu ska jag byta en maskin tvätt och sen är det fram med dammsugaren och moppen.

Ha, det plingade precis på dörren. Undrade direkt vem det kunde va eftersom man måste ha nyckel för att komma in i huset. Där stod en man som gav mig ett kort, med texten att hans dotter hade problem med hjärtat och frågan om jag ville köpa hans bilder för att hjälpa till med operationen. Eh...nej tack!! Tror du jag går på den!!!?
Sen såg han att två hundar stack fram sina huvud bakom mig. Snabbt sa han tack och hej!
Fattar inte vem som varit så dum och släppt in honom över huvud taget. Man vet ju aldrig vad det är för folk. Skönt att ha två väktare bakom sig ibland faktiskt.


Så, nu ska jag fortsätta med mina sysslor.




Varit hos doktorn

Jag gick upp lite i 8, satte på kaffe och väckte sen Jocke. Men jag va ju ute i lite väl god tid, för tiden hos doktorn va inte förrän 9.50...men men, vi slapp stressa iaf :)
Det blev ögondroppar för Jocke. Doktorn trodde att det va en bakteriell infektion som blivit värre och spridit sig in i ögat när Jocke kliat sig. Jaha, bara att droppa på och hoppas på att det hjälper. Men som hon sa så kunde hon inte göra en närmre bedömmning än vad en allmänläkare kan gör och hon ska ringa och kolla hur det är med Jocke imorgon. Men blir det värre på något sätt så är det in på akuten direkt.

Pappa ringde innan vi körde, hanhar semeter och ska komma upp och säga hej när han är klar med sitt golfspelande. Han har en massa jakt-tidningar till Jocke som han kan få bläddra i.
Sen ska jag up en sväng till mamma med, men vi får se hur tiden räcker, för jag måste bli klar här hemma med. Om inget annat kan jag sticka upp en sväng till henne imorgon innan jag ska jobba.

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe till och sen ska en hund efter den andre i badkaret och bli rena!!




Foto tajm :)

Nu har jag fört över bilderna från kameran :)
Jocke ligger och vilar tittorna så då passar jag på. Han är en trött man och han har ont. Han har fått nåt problem med sitt ena öga, rött, svullet och kliar. Så vi ska till läkaren imorgon, de hade haft stormöte där för att komma på vad det kan vara. Just för att han bara har fått det i det ena ögat så blev de lite oroliga. Vi får se imorgon.

Men nu till bilderna.





Jocke och Micke satt och spelade poker halva natten. De selade minsann riktigt bra.
Jag hade dock svårt för att sova då dessa grabbar är lite speciella när de sätter igång, man
kan inte mycket annat än att garva. Vet inte vart de får allt ifrån ibland :)
Jag hade kul åt dem iaf :)






Det gäller att koncentrera sig :)






Atlas tog tillfället i akt och kom och mös med mig.






Fina myskillen :)






Sen kom trötte Tisha och mös lite...knappt några bilder på henne, för hon tycker nog inte om
att bli förevigad, vänder sig om när man tar fram kameran eller tror att man ska någonstan
och bara springer rundor. Tråkigt.






MEN! igår morse passade jag på att fånga henne på bild när hon låg kvar efter
att vi legat och myst på morgonen. Ha!
Sötisen, hon älskar att mysa och blir så glad för minsta lilla :)







Lite äldre bilder



Tror inte att jag la ut dessa, då får det bli i repris helt enkelt.





Pappsen får en stor puss :)






Tuffe doggen med sitt nya halsband, nitar och nametag:)
Tisha fick också ett, fast lite smalare (hon är trots allt tös) och med rosa nametag.











Han är rätt stor nu...och större kommer han bli :)



Nä, nu ska jag sätta mig i soffan och slappa till det :)
Natti natti.











Inte så mycket gjort...hehe

Nä, jag har inte fått gjort så mycket idag. Det blev disk och tvätt, inget mer. Jag fastnade här vid datorn ist....kollade lite barnvagnar och babykläder. Tjoff, så försvann tiden. Hehe.
Men men, det ska finnas med en sån slappedag med när jag har mina lediga dagar, så det blev idag helt enkelt.
Jag säger bara HALLÅ, så fula kläder det finns till bebisar. Shit, jag tycker nästan synd om de stackare som måste ha på sig dem. Fårstår inte riktigt vad de tänkt på som designat kläderna...men men, finns kläder för ALLA smaker, bra det ju.

Jag va ute en sväng och kastade pinne med Atlas. Han tycker verkligen det är skitskoj. Så fort jag släpper honom och säger "varså god" så kutar han iväg bort till buskarna och väntar på att jag ska hitta en pinne till honom. Helt överlycklig springer han sen runt och hoppar och stojar. Glad prick då :)

Nu ska jag börja med maten. Blir Mackaronlåda med ost idag, gott gott :)




Liv i magen :)

Den senaste tiden har vi båda märkt av mer och mer liv i magen. Det är en sprallig liten tös :)
Just nu håller hon på med nåt, det dunsar och rör sig. Hihi!!
Jocke har ju med känt det ett tag, men igår kväll fick han både känna och se det ordentligt. Jag låg först på sidan och han låg som vanligt och höll sin hand på min mage (mmmm, det är så mysigt) och kände att hon va igång. Då fick jag lägga mig på rygg och Jocke låg nere vid magen och kände och lyssnade. Man kunde tom se hur det putade ut ibland. Coolt!!!!
Det är så mysigt och härligt att se Jockes leende, hur han skiner upp. Jah blir så varm om hjärtat, där ligger han, min man och känner på magen men vårt lilla barn i. Vår lilla tös som vi bara väntar på ska komma till världen. Ibland gycker jag det tar lite för lång tid. Men skönt ändå, det händer ju ändå så mycket mysigt, man växer och blir tjockare, känner hur hon rör sig. Närheten på något konstigt vis med, där ligger hon, i min mage liksom. Hallå! Och närheten när Jocke ligger och ler och håller om oss, ho-ho:ar på henne, "pappas lilla tös" :)
Kan man annat än att le. Nope!

Tänk bara sen när det är dags. Shit. Som jag ser fram emot det.
Men härom dagen, när vi såg en film, så fick jag en liten rysning. Det handlade inte ett dugg om någon förlossning, men hon "blev opererad/snittad" (med en kniv uan bedövning) och hon hade ganska bra inlevelse med smärtan. Som hon lät. Och då susade det förbi i min skalle, vilken smärta hon utsattes för, helvete, tänk på vad jag själv kommer va med om. Tänkte, så där kommer jag med skrika och låta för att jag kommer ha ont, som fan!!! Huga. Ojoj.
Jag hatar sprutor!! Kan knappt lämna blodprov utan att svimma, blir helt varm och snurrig. Men denne kommer väl böna och be om allt som går att få.
Kan jag tänka mig iaf. Kan ju inte säg så mycket, har aldrig fött barn innan. Men att det kommer göra helvetes ont har jag ju räknat med, tänker liksom inte blunda för sanningen.
Men jag har Jocke där och jag kan slå vad om att vi kommer va coolast på stället. Vi tar oss igenom de mest konstiga situationer på vårt eget knas sätt och vi kommer nog hitta på nåt skit där inne med när det är dags.

Nä, nog pratat om det, jag får se till och gör lite nytta med. Har inte blivit mer än disk än...ska ta tvätten nu :)




Grått och mulet

Tycker inte om hösten. Allt bara dör. Ingen bra kombination att inte tycka om hösten och ha sina downperioder heller med graviditeten...jag vill liksom inte gå och va sur, så då blir det att jag blir tyst av mig och hängig ist. Bättre att inte säga dumma saker man ändå inte menar som sårar eller nåt. Japp, jag blir lite tyst om frånvarande helt enkelt, massa konstigheter som pågår i kroppen, en del faktorer som spelar in och har sin orsaker, men vissa saker är inte lönt att ta tag i bara.

Jag städade vidare igår, men jag ska fortsätta lite idag. Sen hoppas jag att jag kan komma igång så jag kan få lite inspiration för att måla lite. Jag har en till mamma jag ska göra, sen har jag en idè om vad det blir på den andra. Sen ska jag börja skissa på en som Jocke vill ha. När jag får tag i storleken, så ska jag fixa den till Henke.

Ska lägga ut bilderna idag som jag tagit, lite på våra fina doggs :)

Nu ska jag hälla upp en kopp kaffe till och äta lite frukost.




Helgen är slut...

...och då är jag tillbaka!

Som sagt så va ju chiiifen ledig lördag och söndag. Man ville ju inte att det skulle bva allt för dålig mat och service för at han va borta, så man harju haft lite mer att tänka på. Skönt att vi är ett bra team, vi klarade det bra. Men jag förväntade mg egentligen inget annat.

Just nu håller jag på att städa som bara attan. Ska ta en liten paus och fixa lite ärenden, sen hem och städa igen.
Har ju varit väldigt dålig på det här med att lägga ut bilder, men kameran har faktiskt inte varit igång så mycket. Men lite nytt har jag, så ska ni få sen idag om jag hinner.

Så, nu ska jag fortsätta så jag inte säckar ihop...hehe




Arbetsdagarna tar sin början

Ja, då va det torsdag och det är dags att påbörja sin arbetsvecka.
Det blev inte en toppen start av dagen, men man kan bara göra den bättre och det ska den minnsan bli med.
Hade bara tänkt ta det lugnt nu innan jag börjar jobba, fixa lite tvätt varvat med att hänga i soffan.

Mamma ringde sen igår och frågade om hon kunde få ta den andra tavlan med, den med en stor blomma, så vi ska kolla nästa vecka hur den passar in i hennes kök :)

För undran ifall det går att beställa tavlor. Självklart. Jag kommer göra fler som jag lägger ut och är det någon som är intresserad av någon av dem så är det bara att säga till. Vill man ha någon liknande, annat mått eller har en önskan om något speciell så bara säg ifrån. Beställningar mottages gärna. Bara roligt :)

Slog mig igår att det är inte mer än ca 4 månader kvar tills vi ska bli föräldrar! Det är inte så länge det och inte med tanke på hur fort tiden går och vad vi har framför oss under de månader som är kvar. Vi ska väl börja ta tag i att börja packa ner saker vi inte använder så mycket snart och sen är det hela flytten i sig, städa upp och bli av med denna lägenheten och komma i ordning i vårt nya hem. Sen är det banne mig inte så länge kvar innan det är jul!
Så mysigt med jul, få pyssla en varm och gosig känsla i hemmet, klä granen, alla ljusen man ser i allas fönster.
Ja, granen får vi väl skydda med elstängsel eller nåt med tanke på vår lille orkan/marrodör/pajas till hund...vi har kommit på att han är ett litet rövhål med ett stort hjärta. För han kan bete sig som ett rövhål, men det sprudlar kärlek om honom, han är så gosig och det är nog verkligen inget ont i det han gör. Det är en jävligt cool hund faktiskt. Och lite knäpp. Speciellt när vi är ute och han ser sin egen spegelbild i dörren och börjar skälla på den...liide tuff blir han och han har full koll efter den där konstiga hunden när vi sen går in igen. Ja, jag säger då det.

Men iaf, som sagt, inte så länge kvar innan vi blir en riktig familj, vi ska få ett barn. Vi. Jag och Jocke. Helt underbart, en dröm med en dröm man. Min dröm man, Mannen i mitt liv. Hi, kan knappt tro det är sant. I`m up, up, flying in the sky!
Ska bli skönt med att få va hemma. Mer tid med Jocke, få va där jag vill vara, hemma och ta hand om och pyssla om min familj.
Längtar.
Få se honom sitta och gosa med vår lilla tös. Se honon ligga i soffan med henne i famnen. Få se de jag älskar mest, att veta att det är min familj, att fått ge honom ett barn, en familj. Betyder allt för mig. Familj och framtid är det största jag har att ge och jag är glad att få lov att ge det till Jocke.
oj, sitter här och blir lite tårögd.
Älskar honom så enormt helt enkelt och är lycklig.

Ja, nä jag får väl ta och kasta tvätten i torken nu...



Have a nice day

Då va man hemma igen.

Lite kaffe hos mamma och vi kollade med tavlorna. Hon ville ha den grå som jag hade färdig, så den fick hon, så ska jag göra en till som hör ihop med den fast med andra mått. Sen ska jag göra en till hennes kök, hon ska bara komma på vad hon vill ha för någon där.
Jag gör en ny till pappa och jag vet vad jag ska göra med, han kommer nog gilla den mer också.
Nu har jag varit ute en stund med hundarna, kastat lite pinne och lekt.
Jag ska ta tag i disken nu så kan hinner jag nog bara va lite innan jag ska börja med maten tills Jocke kommer hem. Vad som händer ikväll vet jag inte, blir nog ganska lugnt och sansat, Jocke är nog med lite trött kan jag tänka mig, det blev lite sent i natt.

Så...1, 2, 3, nu går jag och diskar.



Ojoj

Hade visst inget mer själv att säga kanske, så du fick rycka in? Vilket är mest pinsamt?
Varför inte svara när folk tar sig den dyrbara tiden att engagera sig så om en sån sak?
Varför måste det vara pinsamt över huvud taget?
Har någon något att säga så är det väl inget fel i det, alla har ju sina åsikter, så var problemet ligger i när det gäller att jag svarar någon som yttrat sig i min blogg ser jag inte. Det är ju ganska frivilligt att läsa den eller hur?
Du tog ju dig själv din tid att hoppa in...


Detta blev ju nästan lite komiskt :)
Haha



Inget speciellt planerat

Lite trött när jag gick upp och satte på kaffet i morse och jag har nog inte riktigt kommit igång än. Går sådär på halvfart.
Va nere och drack en kaffe på La Café med Salle och om ca en timme ska jag till mamma oc hvisa henne tavlorna jag gjort. Vi ska se om hon skulle vilja ha nån i de storlekarna, för hon har bett mig att göra två stycken till hennes sovrum. Kul :)
Annars vet jag faktiskt inte vad jag ska göra, det blir nog en lugn dag, ska ändå jobba sen resten av veckan och energin behövs till helgen när chefen ska va ledig.

Ärligt talat så har jag varken ork eller lust att göra något heller.




Anonym

Som jag sa (igen) om man kört för fort så har man, det är bara att slänga upp pengarna och det kommer vi självklart att göra när och om det ska göras. Men som jag då sa så är det väldigt surt att behöva betala över 2000 kr för något som vi inte känner är rätt. Att de sen stoppar oss igen när vi har full koll på mätaren för att se, men de helt plötsligt "inte mäter på det hållet" när vi ifrågasätter hur pass utrustningen fungerar korrekt.
Jag själv, som skattebetalare hjälper då själv till med att betala denna tings-sak, precis som jag betalar för allt annat som skattepengarna går till, som exempel att våra polisers utrustning ska fungera korrekt och att de inte ska behöva börja staka sig när man frågar dem om något.
Pinsamt då att du inte har annat för dig än att hänga upp dig på en sånhär sak, finns större problem...



Hunnit med mycket

Ja, klockan är snart 16.00 och Jocke slutar snart, ugnen är på och jag ska lägga in kycklingen nu som blir dagens middag. Potatis till det med Jockes sås. Namnam!

Jag har hunnit med vad jag planerat och lite till idag. Va uppe och drack kaffe med Salle och fick glasen. Sen till mamma, lite kaffe till och sen färgade jag hennes hår.
När jag körde hem handlade jag och jag stanade till på Systemet och köpte några öl till Jocke, det får han ju ha så han kan inviga glsen han fick :)
När jag väl kom hem, så hade orkanen Atlas varit igång....så det va bara att ta fram dammsugaren och då va det lika bra att tvätta golven med. Tvätten är fixad och diskat har jag gjort.
En liten klapp på axeln för att ha varit igång hela dagen och fått gjort allt.

Så, nu får jag börja fixa maten :)




Eh..

Jo du "Anomym" som verkade så duktig och påpekade att man kan få ett kalibrerings bevis. Att jag då inte som jag sa, är så hundra på alla de här sakerna, brukar inte ha kontakt med polisen, så sa jag ju att jag hade för mig att man ska kunna få ett utskrift om detta. Du kanske inte uppfattade detta. Men jag kom då på det i efterhand och vi va redan hemma.
Har man kört för fort så har man, inget snack om saken. Hade bara varit kul att veta hur den mätte med tanke på att de tog oss när vi höll koll på mätaren i bilen med, lite surt att åka på något som inte stämmer. Kanske så att mätaren i bilen inte visar helt hundra heller, vet jag faktiskt inte.
Fler problem?




2 tavlor till :)

Som jag sagt innan så är det olika typer av målningar jag vill göra och det märks :)
Här kommer de två jag gjort nu.





Det är denna jag funderar på att pappa ska få, tror den hade passat i hans vardagsrum.






Detta är tavlan som blev till igår.





Måndagens höjdpunkt!

Gårdagens höjdpukt va när Jocke kom hem. Det brukar det va i vilket fall som, men igår va det speciellt. Han visste ju att jag va lite hängig...så han kom hem med blommor till mig, mina favoriter med!! Som jag älskar honom. Det är så att det gör ont.





Bara kolla in...






...Underbara!!!



Tack underbara du!!!





Fullt upp

Slappedag igår och fullt upp idag. Ska upp till Salle och ta en kopp kaffe och få lite fler ölglas :) Marjo har rensat, bra, då får vi dem :) Vi har bara ett glas kvar som jag verkligen räknar som ölglas, ett kupglas med tunn kant. Sååå goda att dricka ur, det glaset tyckte om mig med när jag hade blivit serverad öl på krogen en kväll, så det ville faktiskt följa med mig hem. Ja, vad ska man göra, glaset propsade så då fick jag ju se till att det lilla glaset fick som det ville och flyttade då hem till mig.

Sen ska jag till mamma. En fika med henne och jag ska hjälpa hene att färga håret. Skulle hjälpt henne med gardinerna förra veckan så ska se om vi tar det nu med om hon inte fixat det redan.
När jag väl kommer hem igen blir det nog inte mer än fortsättning av tvätten jag påbörjat och sen kommer nog min käre man hem.

Hihi, igår blev vi stoppade av polisen. Vi skulle köra till Höör för att köpa kaffe, men vi hann inte komma ut från Hörby innan det stod en man och viftade. Suck.
"Körkort?"
"Nope", det är hemma, sa Jocke.
"Det ska man ha med sig."
Döööh...nähä.
Sen kom han och sa att det gick lite för fort....15 över. Jocke nekade, polismannen blev lite grubb och sa att då får han skriva en rapport om det och bla bla bla. Ok, gör du så.
Här böjade polismannen tycka lite illa om Jocke och det va väl ganska ömsesidigt, hehe.
Sen började de kolla allt. Det blev en flygande besikning på köpet och gnäll om ett däck och ett parkeringljus. Ja, nåt mer ni vill göra när ni ändå är igång eller?
Vi satt och hade lite småkul i bilen, spelade en låt för dem, "Upp med Fingret". Den ene polisen hörde den nog, höhö moahaha.
Jaja, när allt va klart och vi fick pappret om den flygande och han sa att det kommer hem ett papper om resterande om tingsrätt för nekandet så körde vi in till Höör, dyrt kaffe...
När vi kom till Hörby igen, höll vi stenkoll på mätaren och körde förbi dem igen. Den viftande mannen va igång igen..... Vi skrattade och körde fram till dem.
"Så pålitlig är er utrusting" 
kommer Jocke med.
  "Vadå?"
"Höll exakt 50 men ni tar in mig ändå..."
  "Öh...den funkar...öh, men vi skjuter inte på det hållet!"
"Nänä, ok..."

Ha,ja just det. Vi fick köra igen då han kom på att det va vi som varit där innan. Skitsnack, vi såg laserlampan och det viftades, det hade kommit in bilar från båda håll innan när vi stod där.
PHÖ!
Sen näe vi kom hem kom jag på att jag nästan är helt hundra på att man ska få se besiktnings papper på deras kamera om man säger till. De ska kunna visa upp det har jag för mig.
Har kollat lite på nätet idag,men har inte hittat något.
Någon som vet?
Nåja, sen va vi hemma iaf, blev Dexter och sen sovdags.

Nej, nu ska jag fixa lite med tvätten och min mag börjar kurra....ska ta bilder sen på tavlorna jag gjort, så får ni se dem :)









Är det så svårt?

Har folk så svårt att förstå att det mesta kommer fram till slut, att vissa saker inte går att dölja?
Om det så är litet eller stort. Om det är något som egentligen inte va meningen eller något som kan ha en avgörande betydelse.
Ska man gå vidare så se till att rensa upp först, avsluta och börja sen på nytt. Håll inte kvar i det gamla om du ger ett intryck om motsatsen till det nya.
En liten sak kan krasa något stort.
En stor sak kan krasa något större.
Kan folk bara inte stå för det de säger, leva upp till det. Har man bestämt sig och sagt saker, så har man väl?
Sanningen gör som sagt ondare på något vis om det kommer fram lite senare, så varför inte bara va ärlig. Eller egentligen, låt det inte hända över huvud taget.
För varför?
Va det värt det?
Är det värt det?
Värt att riskera allt?






Ledig!

Så skönt att det är måndag!
Va så trött och slut i kroppen igår, veckan tog ut mig rejält. Va så skönt att få komma hem igår efter jobb, bara få koppla av och Jocke tappade upp ett bad till mig. Sååå skönt det va, sen kom han med och joinade mig :)

Idag kom jag inte igång förrän efter 12. Men det behövdes en slapp förmiddag, få vila upp kroppen lite.
Jag va och köpte en ny duk, så jag har påbörjat en ny tavla. Den till pappa är på paus så länge, får se om det händer mer med den. Nu har jag en annan på gång och sen ska jag ta itu med den till Henke, har en färg nu som jag tror kan hjälpa till att få den färg jag vill ha fram.

Det här med att va gravid. Helt klart något av det bäats som hänt mig. Men fy vad konstig ma kan bli, det är svin jobbigt. Inget kul alls. Frågar mig ibland om det är normalt. Jag menar, barn, familjen man skapar är enormt, barn i sig ser jag nästan som ett löfte till varandra om en framtid ihop. Blir emellanåt lite rädd, för tänk om allt inte blir som man önskar, som man har planerat. Man kan ju inte se in i framtiden direkt. Tur att man har en förstående och stöttande man vid sin sida.
Han är det bästa som hänt mig, att det är vi som bildar familj och framtiden tillsammans är en dröm i sig.



Nu ska jag fortsätta måla, grunden har nog torkat nu :)





Magbild :)

Så, nu har det blivit en ny bild på magen och här kommer den :)







Det blev en snabb bild så vi inte skulle glömma igen och hundarna kom också med. Får ni på köpet :)


Nu ska jag få en sista stund med min man innan jag sticker till jobb...





Plötsligt fredag

Har frågat  flera gånger idag om det är fredag, varit helt förvirrad på dagarna...

Kommit hem från jobb, spelat lite poker med Jocke och nu ska vi kolla in ett nytt spel till datorn :)
Har tagit fram kameran så, jag ska be Jocke ta en ny bild på magen nu, så lägger jag ut den imorgon :)

Natti natti.





Kommer bli en trött vecka...

Jobbade igår och ska jobba resten av veckan med. Vi va i full gång på jobb ogår från att vi kom dit tills vi gick hem. Hel del att förbereda och sen kom det ganska mycket jobb för att va en vardag. Så jag va trött när va rullade hemmåt ska jag säg.
Kan ju hoppas på att det blir lite lugnare idag så att man kan spara krafterna inför helgen.

Men en rolig grej som hände igår va att vi vann 500 spänn på en lott jag köpt av min systerson. Det ni, inte illa. Den 500-hundringen fick Jocke, ska sätta in den på hans spelkonto. Pengar vi inte haft och inte räknat med, så då är det ju inga pengar om läggs ut. Hoppas det går bra när han spelar så kan det ju kanske löna sig riktigt ordentligt med den där lotten :)

Jag har tagit det väldigt lugnt hela förmiddagen, va jätte trött när Jocke väckte mig så jag sov vidare sen när han åkt. Vi har fått en dålig vana att lägga oss lite för sent och det är ingen bra kombination med att va trött efter jobb, då blir det tröttigt nu på förmiddagen.
Nu ska jag ut en sväng med hundarna och sen ska jag ner till banken och fixa det innan jag ska iväg till jobb.

Ska se im jag kommer ihåg att ta nån ny bild på magen, så lägger jag ut det i morgon :)
Den syns mer nu och kunderna på pizzerian som inte visst om det ser det nu. Flera frågat om jag helt plötsligt har ätit en massa pizzor, med glimten i ögat och sen ler de och grattulerar.
En jag inte hört förr va från en man vi känner där som sa "Nämen, har du ätit mycket potatis"
Hmm, jo det kan man ju kanske med kalla det....hö.

Men ska försöka komma ihåg foto ikväll.
Ha en bra dag allihopa!




2:a ultraljudet :)

Ja, igår va vi ju på ultraljud igen. Båda va nog lika glada och spända när vi kom in i rummet och det va dags. Vi skulle ju få se vår lille plutt igen!! :)
Den lille plutten va inte lika sprallig denna gången men växer på som attan gör den och allt va hur bra som helst.
Jag kommer sluta skriva och kalla den för "den" nu, även om det inte är till 100% säkerhet, så har de nu båda gångerna tippat på att det ut att bli en flicka! Vi kommer nog få en dotter! Hihihi.
hon mår bra och kommer till världen någon gång i mitten av februari :)
Visst, vi sticker absolut inte under stolen med att vi hade sett fram emot att få en pojke först, vi vill mer än gärna ha en flicka med. Så att hon kommer till världen före pojken har sin mening.
Enligt vad min pappa har spått fram så skulle detta bli en flicka och nästa vi får blir en pojke. En av varje, helt perfekt.
Som Jocke sa, om inget annat så kör vi på tills det blir en påg med :)
Vi är så glada, allt blir mer och mer berkligt nu och mer och mer spännande. Har börjat märka av hennes rutiner nu och det mysiga är att hon brukar va vaken och igång en ganska lång stund på kvällen, då ligger Jocke och snackar med henne :)

Kan inte säga annat än att jag så jävla lycklig.
Vi har det bra, kommer få det ännu bättre, har framtid som kommer ge oss ett tryggt och bra liv, drömmar som inte är omöjliga, stöttar varandras drömmar och planer, kommer flytta till större snart och sen kommer vi hitta vår stuga och verkligen slå oss ner.
Det är det som är så jävla underbart med Jocke, vi kan sitta och prata om hur vi vill ha det och vi klaffar så bra, vill ha ut samma ska av livet och är beredda att kämpa tillsammans för att få det så. Har samma framtidsplaner och vi vet att vi finns där för varandra.
Happy happy happy :)

Japp.



RSS 2.0