Mors Dag på riktigt

Idag är det Mors Dag och Jag vill först och främst önska min egen mamma en bra dag och säga att jag älskar henne!!!

Sen hoppas jag att alla andra mammor får en bra dag.
Vi va ju inne på Entré igår, visst är där fint och det är ett pampigt bygge, men vi fick inte den där WOW-känslan som vi hade väntat oss.
Mer om det och om kvällen med Ninnis första pubrunda får ni sen med bilder, för nu ska jag ta ut hundarna och göra kaffe. För sen ska jag väcka Jocke och vi ska köra in till Hörby och fira Alex!

Mors Dag

Hihi, jag är ju mamma och då blir jag firad på Mors Dag =)
Så idag ska vi åka in till Enté!! Vi ska gå en sväng och se hur det har blivit och se om vi hittar nåt at shoppa =)
Jag ska iaf Köpa en mascara, för det va ett tag sen den tog slut och nu saknar jag den lite. En fika får det med bli innan vi kör hem.
Kuligt!

Sen ikväll ska vi hälsa på Crille en sväng, det va ett tag sen nu vi träffade honom. Jocke ska va chaffis ikväll också, han ska köra till bal och sen hämta igen.

Nu har jag inte tid med er mer, för nu är kaffet klart och jag ska få upp Jocke nu så vi kan köra =)

Gitarrkoll =)

Idag va jag och Ninni inne i Hörby och handlade hundmat innan vi körde en sväng till Jojjo och Mange.
Ninni somnade i bilen när vi hade handlat så hon va inte mycke till sällskap när vi kom fram till Pärup. Mange va inte hemma när vi kom, men jag och Jojjo tog en kaffe och snackade lite innan gitarrerna åkte fram =)
Jojjo stämde min och vi plinade lite. Jag visade i boken hur långt jag kommit och fick svar på lite frågor jag hade. Sen drog Jojjo fram en hel pärm och en massa böcker till...eh, jag håller mig nog till den jag har lånat ett bra tag till. Ojoj, vad jag har att lära innan jag kommer så långt. Men bara att köra på.
Jag får vänja mig av med att spela med tummen nu direkt med, för det lär ju inte funka lite längre fram när man ska spela fler noter på samma gång...
Tack för all hjälp Jojjo!

Ninni vaknade en stund men det va inte länge hon va social innan det va vila på G igen, Jojjo somnade henne och jag stannade en stund till innan jag körde hem när Jocke ringde och sa att han vaknat. Jag hade bara lämnat ett meddelande om att jag hade kört innan i morse, tänkte att Jocke kunde få en ordentlig sovmorgon.


Igår gjorde vi inget speciellt, satt hemma i soffan och hade mys och spelade lite, Ninni hade en sovdag så hon va inte så rolig. Det blev inget fix och don med rummet igår =( Ljungvall hade en del han va tvungen att göra, så vi får se om vi kan komma igång med det nästa vecka ist.
 Vi va nere en sväng på pizzerian på kvällen och Jocke gjorde minsann en pizza! =) Från början till slut och sen blev hur bra som helst! Testperson va Ljungval och den smakade bra också, så det lyckades han bra med min man =) Det va minsann han själv som gjorde sin egen mat med där i grillen och innan i vackan fick han göra en kebabrulle med.
Nya mästerkocken/pizzabagaren är i farten =)


Jo, Ninni har börjat suga på tummen! Igår låg hon dör i sängen med tummen i munnen, givetvis va baterierna i kameran slut så jag fick ingen bild. Men hon sög på tummen idag med och nu hade jag laddat batterierna minsann och fick med det på bild. Hon är såå söt =)








Slappar med lite mat hos pappa =)



Nu ska jag fortsätta plinka på gitarren innan Ninni vaknar, hon är inget Big Fan av mammas gitarrsolo  ( än kanske ) så det är inte så jättepoppis om jag spelar när hon är vaknen och vi är själva hemma, för då är det ju ingen som pratar med Ninni ju =)

Upp och hoppa!

Kaffet har puttrat klart, hundarna har varit ute och de är mätta. Jag har min lilla ängel här i mitt knä, mätt och belåten och hon sitter och snackar och "pruttar med munnen", som Alex xäger =)

Nu ska jag väcka karlarna i huset. Det är upp och hoppa som gäller för här ska det fixas idag =)
Tre av väggarna är klara i ett rum, så den sista ska bli klar idag så vi kan måla där. Ljungvall blandade ju lite färger en kväll, så va får se om han fick ihop nåt bra. Det kommer nog bli lagom flummigt och mysigt =)

Ser man på, pappa vaknade precis själv =)
Nu ska jag dricka kaffe med honom.


Mozilla

Läste att det skulle va nån uppdatering av Blogg.se`s servrar i går morse, ca en halvtimme skulle det ta och de meddelade detta dagen innan.
Kanon.
Men jag kom inte in på bloggen senare den kvällen och inte under dagen igår heller. När jag inte kom in i morse heller, då började jag bli irriterad.
Men Jocke sa till mig att testa logga in via Explorer ist och tjoff så funkade det. Det är alltså Mozilla ( som vi använder ) som bråkar med mig och jag kan fortfarande inte logga in om jag inte använder Explorer.
Detta har orsakat det lilla uppehåll jag haft med bloggen.

Igår va jag, Jocke och Ninni  inne ochhälsade på farmor och det gillade Ninni, sov gott i farmors famn =)
Jag och Jocke lånade duschen och Ninni tog sig ett dopp i vasken, men det va inte så poppis. Ett litet dopp blev det iaf.
Sen körde vi ner till pizzerian och käkade. Det blev en specialmiddag som vi brukar göra, "pite" tror jag det stavas (låter iaf så) och det är gott! Jocke tyckte med att det va jättegott och vi käkade, blev mätta och sen körde vi hem och tog det chill.
Jag plinkade lite på gitarren och jag har kommit en liten bit iaf. Roligt är det och Jocke och Ljungvall verkar stå ut med att de får lyssna på mitt plinkande av samma melodi om och om igen tills den sitter =)

Idag tog vi det lugnt framåt eftermiddagen då jag och Ninni körde in till mormor. jag hämtade en potatisgratäng hon gjort till oss och jag passade på att göra lite mat till oss och till Ninni.
Jag fick köra och hämta Alex med, för syrran satt fast i trafiken och hann inte komma till Hörby innan han skulle hämtas från fritids. Inget mig emot, så fick jag träffa han med och syrran också när hon kom och hämtade Alex. Vi tog en kaffe och snackade lite innan de körde hem.
Alex gick och va glad och helt till sig, för min lillkille fyller ju år på söndag! =)
Han blir hela 8 år och oj vad tiden går och så stor han börjar bli. Jag kommer så väl ihåg när jag började passa lilskiten och han inte va mer än några veckor gammal.
Så på söndag är det "frukost-kalas". Vi ska fira honom på förmiddagen så att Salle också kan va med och fira och träffa oss alla.
Trevligt attan kommer det bli =)
Vi har precis kommit in igen. Jocke har fixat ved idag så det har blivit huggt nu och vi har lavat lite här inne nu och resten ligger i stallet.

Imorgon ska vi in och handla lite och fixa klart väggarna i dessa två rummen och sen måla =)=)=)



Nattinatti

Sikken dag

Dagen blev ju inte riktigt som planerad inte. Jocke kom in i förmiddes och sa att det va nåt fel på toaletten.
Nä...
Vi har ju mulltoa och den har fungerat sen vi fick hit den. Men inte nu längre, den är helkass. Vi visste inte om det först va något med mullen, för vi köpte mull på Granngården och den skulle funka till alla mulltoaletter, vilket den inte gjorde. För jag ringde till förtaget som tillverkar denna toan och de sa att den mullen vi köpt är för "finkornig". Jahapp, så jag och Jocke satte oss i bilen och körde till Bauhaus och köpte den mull vi ska ha.
Nu när vi kom hem och jocke och Ljungvall skulle koppla in den igen så märkte de att den är helt sönder, nåt elklödd.
Wow, vad kul.
Men det löser sig, för de är iväg och tittar på en nu, så utan toa ska vi inte behöva va igen =)

Glad-Ninni sitter här i mitt knä och snackar som attan. Mätt och belåten liten tös =)
Jag ska sätta henne i vagnen och ta ut henne i det fina vädret och jag ska ta med mig gitarren och boken och börja plinka så smått =)

Jo, förresten, vi hade premiär på pizzerian igår...för jordgubbar!! Det ni, det va gott, som vi åt =)

Nä, nu är det tråkigt tycker Ninni. Hörs.


 


Ha

Kors i taken, karlarna kom upp. Jocke tog sig minsann upp direkt, lockandet av kaffe kanske hjälpte idag =) Ljungvall kom precis upp och de kommer väl ge sig av snart.
Jag har fått i mig frukost, vilket behövdes då humöret började svaja.

Det är ingen fin dag idag, tråkigt. Jar har saknat att va ute i solen nu när jag jobbat, bara att få gå ut med hundarna och solen värmer en på morgonen, eller att ta morgonkaffet i solen innan resten av huset vaknar. Den där stunden av egentid, att få vakna till liv i lugn och ro utan att man ska fixa och dona för de andra. Jag behöver den tiden ibland, min egen.
Det bästa är att få vakna till Ninnis joller, gå upp och ge henne mat, sen sätta på kaffet, ta ut hundarna så de får göra sitt och få mat. Efter det är kaffet klart, jag häller upp en kopp, går ut och sätter mig i solen och bara päser. Sen gå in och hälla upp en kopp kaffe till Jocke så det har fått svalna lite lagom när jag sen väckt honom och han kommer upp. Få sitta med honom och ta en kopp kaffe till, se honom morna sig, ge honom morgonkramen, morgonpussen och veta att man har hela dagen tillsammans.
Sen sätta på lite bra musik, äta lite frukost och sen när vi båda är fit for fight, bara ta det chill tillsammans =)
Löööv it!

Det blev ju nästan en sån morgon idag, med undantag av att solen inte skiner, att mitt humör hann svikta innan jag fick i mig frukost och Jocke lyckades fälla en kommentar som jag tog helt fel tack vare hungern och att jag och Jocke inte har dagen tillsammans och kan ta det chill.
Men eller hur, det blev ju nästan...



Måndag

Så, måndag efter jobbhelg och glad att det är över, få veta när jag vaknade att jag kan återgå till det vanliga - ha dålig koll på klockan och dagarna, bara chilla, ingen press =)

Ninni väckte mig och va hungrig, när hon va mätt va det dags för hundarna att gå ut och få mat.
Nu är kaffet klart och jag tänkte locka upp min käre man med det =) Får se hur det går, för han kunde nog inte somna igår och va vaken när jag gick upp för att ge Ninni mat vid 3.
Magen min säger ifrån om att den vill ha frukost med, så jag får väl se till att fylla den med så den blir happy.

När Jocke och Ljungvall har masat sig upp och kört och jobbat så åker gitarren fram, då ska plinkandet börja. Jag hoppas att det inte är så svårt och klöddigt som jag egentligen föreställer mig, för då får nog Jojjo ta fram piskan direkt.

Så, nu är det dags att börja väcka Jocke på allvar, han har somnat om nu i snart en timme när jag sagt till honom.



Nu är det natten

Jo, mitt i natten är det och jag ska gå och lägga mig snart.
Helgen har gått och det har gått bra att jobba, skönt på ett sätt att få jobba lite men fy vad jag har saknat Jocke och Ninni. Inte riktigt min gjej det där med att va ifrån dem. Nope!
Så jag hoppas att de inte behöver hjälp på jobb snart igen, kan gott dröja ett tag nu =)
Ninni va lissen i ögat när jag kom hem, inget kul alls att mötas av. Men när jag gick in och tog henne i famnen så slutade hon fälla tårar, blev glad och lite pigg med, så hon fick va vaken en stund med mig och prata lite och mysa innan hon blev så pass trött igen att hon somnade =) Lillsnuttan hade saknat mamma!
Mammas lilla tjej! =)
Så skönt att veta att jag ska va hemma imorgon, och i övermorgon och ja hela veckan! Najs!

Det ska bli mys och bus med Ninni imorgon och jag ska sätta igång med att lära mig spela gitarr =)
Stackars Ninni kommer få höra mig öva och öva på samma sak tills jag lär mig och hon kommer säkert kunna spela sen. Jag ska fan inte ge upp detta nu och jag har ju iaf Jojjo som får pusha på mig om ja börjar gnälla eller nåt.

Nä, nu får det va bra för idag. God natt!



Gullunge!

Ninni vaknade och va hungrig attan. Boobsen är tömda och det känns mycket bättre. Dock lite ömt nu när varit så stprängfulla.
Som jag saknat min lilla gullunge. Blev så glad när hon vaknade, hon hade sitt smile som vanligt när hon vaknar och när hon hade ätit så fick hon ligga och vila mage lite i soffan. Hon päste och snackade. Vi har myst och busat och myst lite till =)
Har nog aldrig träffat snällare och gladare unge, hon är för tusan nästan glad gämt.
 Hon säger ifrån om hon är hungrig, tycker att blöjan ska bytas eller om hon är trött. Märker vi att hon är trött och det är en liten vila på G och vi myser till det så hon kan somna, så kan hon ha lite svårt för att erkänna att hon faktiskt är trött. Men det tar inte lång tid innan hon kommer på att det va ju ganska skönt att stänga tittorna =)
Men hon har en stark vilja lilla damen, det går inte att sticka under stolen med.
Vi har väl haft ett par jobbiga nätter då hon inte velat sova, men det va ett bra tag sen. Vi har sluppig en massa sena jobbiga kvällar med gråt och knip i magen. Har hon knip, så brukar det gå över på en liten stund och sen är hon glad igen.

Jag får knacka lite i trä *knack-knack* för en så snäll dotter vi ha och allt som gått så bra från början. 10 veckor för tidigt kom hon till världen men hon har klarat sig så bra och hon har på sin höjd haft lite snuva. *knack-knack* lika bra.
Tråffade på bran som hade det så svårt inne på neo-avdelningen, behövde syrgas länge, hade fel på vissa organ. Tycker synd om de små liven och tackar ängeln som vakar över Ninni att allt har gått så bra.

Ninni är vår lilla Ängel, älskar henne över allt annat och tackar varje dag för att vi fått en så fin liten dotter.


Inte klokt vad jag älskar min familj.



Utvilad

Jag vaknade för en liten stund sen och jag känner mig utvilad. Det har ju inte hänt för många gånger sen jag blev mamma =)
Men jag gick och la mig jag vet inte vid 12-tiden i natt tror jag. Jocke och Ljungvall satt och spelade lite på casino.
Jocka sa till mig att vi kanske skulle göra något åt mina boobs, för att det va ju ett tag sen Ninni ammade.
Nej, hon ska snart äta menade jag på.
Jo visst, nu sitter jag här med gigantusboobs. Ninni har inte varit huppe alls i natt och nu är klockan snart 9. Hon hade ätit jättemycket igår kväll och hon hade inte sovit så mycket heller, så hon har sovit gott hela natten.
Lite tråkigt på ett sätt, för jag hade ju sett fram emot att hon skulle vakna i natt så att jag skulle få träffa henne... Men, det är bra att hon sover, jag får mysa extra med henne när hon vaknar.

Det va ju jobb igår, allt gick som det skulle och vi hade lagom mycket att göra.
Nisse va nere i källaren och rensade och då tog jag beslag på en fin lykta. Kommer passa kanon i köket sen =) Ska ta kort när jag gjort rent den så ni får se.

Det är sista dagen på jobb idag. Nu känns nästan det lite konstigt ist. Man är ju lite av en arbetsnarkoman, eller det sitter väl i lite fortfarande, så man kommer snabbt in i att jobba. Men den vägen ska jag fan aldrig följa igen. Det fördärvar rent för mycket och nu har jag ett liv som jag inte vill ska bli fördärvat.
Vi ska äta kockens gulasch idag, vilket jag ser fram emot. Sååå god den är, stark är den med, så vi kommer alla sitta och snörvla när vi äter =) Trevlig va =)
Sen har jag lovat Salle att göra pannkakor, för det har han inte fått sen jag slutade. Massa mat idag och gott kommer det bli!

Nu tycker jag det låter som att Ninni är på väg att vakna, så höres sen! =)



Halva helgen

j halva min jobbhelg har jag lagt bakom mig nu. det är lördag och när ja kommer sluta ikväll, så vet jag att det är sista dagen imorgon =)
Men det har blivit bättre och bättre, visst tycker jag att det känns konstigt, men inte lika hemskt. Vi har haft att göra, så jag har liksom inte tid att försvinna i min egen värld och tänka på hur de har det hemma. Och lite duktig är jag, för jag ringer inte hem förrän på kvällen. Det är ju t.o.m så att syrran ringer till chefen oftare haha.

Jag fick min gitarr igår!! =) Jocke och Ljungvall va inne och handlade lite öl innan de körde mig till jobb och de kom tillbaka med gitarren med =)
Så igår kväll när Mange och Jojjo va här så hjälpte Jojjo mig att stämma den och jag fick låna hennes bok, så att jag kan lära mig spela =) Hon ska lära mig med och sen ska vi plinka tillsammans. Kuligt!!

Det blev ingen öl för min del igår, kände inte riktigt för det när jag kom hem och Jocke började må lite kass sen och senare fick han feber, stackaren.
Men idag har det fått va min tur att köpa pressent till Jocke =) Jag passade på nu när jag va inne i Hörby och hämtade Ljungvall.
Det blev pressent à la krya-på-dig och jag-älskar-dig-över-allt-annat =) En ny fiskekniv, en ny hood och sen behöver han ett par nya handskar att jobba i här hemma. för de andra tog han till fisket direkt, så ett par såna blev det med =)

Nu ska jag ge honom det och sen ska jag har lite kvalitètstid men familjen innan jag ska jobba...




Lita blandat


Lek med Mange och Jojjo








Hunsmys i sängen =)








Lite vila =)










So far

Halva dagen har gått. Ninni vaknad ju för att äta och sen va hon vaken med mig en stund. Hon snackade som attan och sen när hon blev trött, så satte jag på en film och vi la oss i soffan och mös. Ninni somnade och jag fick med en halvtimme innan hon vaknade till igen.
Då vaknade Jocke med men oj vad trött jag va. En underbar man som jag har, så körde Jocke in till Hörby och köpte nybakat bröd till frukost =)
Jag och Ninni, som även hon fortfarande va trött, vi la oss i sängen och vilade sålänge. Myspys med snuttan.
Jag vaknar till av att det läggs något på mig och det va en bukett blommor!! =)=) Finfina liljor med grönt, mmm doftar ljuvligt!
Inte nog med det, Jocke hade köpt en bok till mig med!  Ödehuset av Willian Paul Young. Jag tänkte på det häromdagen, att jag saknar att läsa och vill ha nån ny bok att mysa till det med. Ment to be =)
Underbar Jocke. Tack så mycket Hjärtat!! Älskar Dig!!
Efter en dryg natt och morgon, så kan han minsann göra allt bättre och jag kan inte låta bli att sitta och titta på blommorna lite då och då =)
Men nån gitarr blev det inte, för det va för mycket folk. Ska se om jag kanske kan be Tjitchoos på jobb att köra ner till Sjöbo och köpa en till mig. Har gett mig tusan på att det är ett super tillfälle, att betala 300 är ju ganska så mycket bättre än 1000, ska ju lara mig att spela, fixar jag det inte alls är det inte lika mycket bortkastade pengar ju =)










Ninni har fått smaka Piggelinglass idag =)
Det va poppis måntro. Vi åt varsin glass och Ninni satt hos pappa och fick smaka. Namnam, hon tyckte det va jättegott och va hur nöjd som helst. Som hon tittade på pappa när han åt själv utan att bjuda.
Pappa tittade fint på mamma när deras glass va slut så de fick det sista av min med. Gottegrisar =)
Sen under tiden det va glassätande, så pratade Ninni med farmor med, kollade lite extra så det inte skulle va nåt problem med att käka Piggelin.
Konstigt men kul att höra farmors röst utan att se henne =)



Mmm, det där smakade ju gott =)




Men jag då pappa?




Gladis!




Hej farmor, jag äter isglass med pappa!




Gott!


Efter gos och snack och lite bus i sängen hela familjen, så har nu Ninni simnat och det har pappa med. Jag ska se om jag hinner ta en halvtimme innan vi ska köra ner mig till jobbet. Annars får jag sova i natt helt enkelt.
Jag vet iaf vaf jag ska äta idag, jag gjorde en enkel men god pizza igår. Tomatsås, ost, salladskyckling och sen ännu mer ost. Den blev skitgod! Lagom när man inte är superhungrig. Sen ska jag försöka hinna göra pankakor idag, så blir Salle glad =)



Morgonpigg?

Nej, klockan är inte mycket men här sitter jag. Har nog varit vaken i snart en timme, men morgonpigg är jag inte, kan inte sova bara. Har inte sovit bra på hela natten, Jocke har snott min kudde, han har legat över mig, Atlas skällde nån gång vid 2 i natt, Ljungvall kom hem en timme senare, Ljungvall va och rökte ännu lite senare, Atlas gnydde och väckte oss vid kanske 5-nånting och Jocke gick upp och tog ut honom. Sen har jag inte kunnat somna om, för min axel och nacke sa ajajajont. Ligger inte bra om jag vänder mig heller, så jag la mig på soffan, men hjälpte inte och nu har jag piggnat till för mycket.
Får vila en stund sen ist.

Jag jobbade ju igår, men först va vi inne en sväng i Hörby. Det blev en baguette-frukost och en lämnade jag Jocke och Ninni hos Jockes pappa. Jag körde ner till mamma och tog en snabb kopp kaffe, tog en dusch och hämtade lite tvätt.
När jag va klar körde jag tillbaka till Jocke. Vi satt ute och drack kaffe och snackade i solen som tittade fram då och då. Ninni fick tre fina bodys, kortärmade, kanon nu till sommaren. Hon har lätt för att bli varm lillsnäckan och trivs lika bra med det som pappa gör ;-)
Sen va det dags för oss att köra hemåt och på vägen hämtade vi en räkning och farmor och farfar kom ut och sa hej till Ninni i bilen. Jepp, Zelma va med och kollade läget med Ninni =)

Hem och Ninni somnade i vagnen ute, jag kastade lite pinne med Atlas som jag tror skulle kunna hålla på med det hela dagen. Ljungvall mekade med sin bil och Jocke hjälpte honom lite innan det va dags för honom att köra mig till jobb.

Jobb. Det va ett tag sen!!
Det kändes jättekonstigt att åka ner och sen gå in och byta om till mina jobbekläder. Säga hejdå till Jocke och veta att jag skulle va ifrån både honom och Ninni kändes ännu konstigare.
Men i mitt huvud rullade texten Det kommer gå bra där hemma. Jag behöver inte va ifrån dem mer än nån timmar. Jag ska bara jobba denna veckan, är inte tillbaka på schema.

När jag väl hade bytat om och satte igång så flöt allt som det brukar på jobb. Den konstiga känslan höll i sig men det va ändå kul att va tillbaka. Trivs ju så bra där så det underlättar ju till 1000.
Vi hade en beställning som kommer varje år, det är till ett gäng som vandrar från Lund till Fränninge =)=) Galningar, haha. Vi kör bort till församlingshemmet med maten till dem och jag gjorde det igår. Först blev jag lite osäker på om jag hade kört rätt, men såg väskor och hörde follk prata. Så jag stack in huvudet och där satt de redo vid ett dukat bord och väntade som en bunke elever. Jag fick en applåd när jag kom =) Jättetrevliga och glada för att vi kommer och lämnar till dem. Tack och smaklig måltid.
Tillbaka igen och sen rullade kvällen på. Vissa kunder blev överraskade över att jag jobbade, blev glada och undrade om jag va tillbaka helt. Jätterolig att de uppskattar en så. Tack, men nej, jag tänker inte komma tillbaka under sommaren iaf! =)

Vid 8-tiden kunde ja ginte hålla mig mer utan ringde hem för att höra hur allt va. Jocke försökte vila en stund när jag ringde och Ninni vaknade med till. Mamma bara ringer och stör =)
Det hade väl inte varit helt 100 poppis att mamma inte va hemma. Lillsnutan =)
Vi la på igen och jag fortsatte jobba.
När vi höll på att städa så kom helt plötsligt Jocke! =)
Ninni hade inte varit så glad, så de hade kört en runda, hämtat posten och sen kört ner till mig, Ninni hade somnat i bilen =) Hon tycker ( som så många andra barn ) om att åka bil, somnar lätt men blir sur om bilen står stilla.
Glad blev jag att de kom och hämtade mig och vi körde hem.

När vi kom hem blev vi inte så glada dock. Hundarna hade på något vis öppnat dörren, som vi plockar av handtagen från när vi lämnar dem, mellan hallen och huset och gjort ett litet kaos. Grrr!!
Vi städade undan och sen vaknade Ninni till lite. När jag skulle ge henne nappen och bädda till henne så fick hon syn på mig. Ett litet leende kröp fram och hon tog tag i min hand med båda sina och höll hårt! *löööv*
Och jag som ska jobba hela helgen!!
Jag tog upp henne och hon fick somna hos mig.

Sen blev det bara slapp, jag och Jocke tog det chill och låg i sängen och snckade tills vi somnade.

Nu börjar det röra sig under duntäcket, så Ninni är på väg att vakna, jag ser en liten fot titta upp =)
Hon har börja snurra sig och ligger lite kort och tvärs i sängen.
Så nu är det matdags.

Höres!

FAN!!

Fan vad arg jag är. Att jag ska ha sånt problem med att blanda ihop dagar med datum!!
Jag va helt säker på att det va den 20:e imorgon. Pratade t.o.m med Salle om att jag va tvungen att börja senare för att vi skulle in till Lund med Ninni klockan 13.
Men det är ju för fan den 20:e idag!!!

Bajs.

Hungrig är jag med.

Bajs.

Matlagning

Igår gick jag här och väntade på att Ninni-sjusovare skulle vakna, hon tog sig en riktig sovmorgon.
När hon väl vaknat så körde vi in till och hälsade på mormor, vi skulle iväg och handla lite och laga mat till Ninni.
Mormor blev som vanlig när Ninni kommer, alltså får inget gjort och släpper inte Ninni med blicken nästan. Så efter att hon pratat om att sätta på kaffe i nästan 10 minuter, så sa jag att jag själv kan göra det.
Ninni va på ett strålade humör, som alltid i stort sett och hon babblade med mormor. När hon sen ätit så vilade hon en stund i mormors säng.
Vi drack kaffe sålänge och mormor gick och duschade och gjorde sig klar så vi kunde köra och handla när Ninni vaknade. Jag satt och päste på balkongen och drack kaffe under tiden och det va skönt i solen.



Myspys i mormors säng




Päs på balkongen


Ninni vaknade och vi körde och handlade lite här och var. Hem till mormor igen och börja laga mat. Det blev potatis med lite olika smaker av morot, palsternacka och broccoli.
Lagom när jag va klar med det, så va det dags för lillsnäckan att äta igen, så potatis med morot blev det till middag, lite banan till efterrätt och en skvätt druvdricka som pricken över i:et och det va poppis. Gott gott gott =)
En mätt och belåten Ninni somnade i mormors famn och vi la henne så hon fick vila en stund innan vi skulle köra hem igen.



Proppmätta Ninni vilar middag, Tiger är självklart med =)
Gullunge!!


Hemma hände inte så mycket. Ljungvall va hemma när jag kom men Jocke va iväg och jobbade med Micke och kom inte hem förrän rätt sent.
Jag och Ljungvall kollade igenom vilka färger vi har ståendes och vi blandade till dem vi inte tyckte va fina lite och det bev ett ganska bra resultat faktiskt.
Ska se om vi kan hämta de gipsskivor som fattas snart och sen ska vi måla två av rummen =) Kuligt!!

Sen blev det en lugnt och stilla kväll med Supernatural-serien. Vi är inne på 4:e säsongen, vilket inte är så roligt, för sen har det inte hunnits släppas fler, så då är det bara att vänta på nya avsnitt.
Se om vi hittar nån annan bra serie sen.



Nu idag har jag inte gjort nåt än, men jag ska gå ut och måla växthuset som jag och Jocke byggde och sen får vi se om det funkar som det ska, jag köpte lite olika fröer igår som jag ska så. Vet att det är lite sent ute med det, men det kan ju funka iaf =)

Lite blandade bilder kan ni få innan jag går ut.








































Bubbe har allt sin egen stil =)



Nu ringe Jojjo.
"Får vi komma på en kaffe och kramas lite med Ninni?"
Naw =)




Roadtrip delux

Ja, i fredags tog vi oss en liten roadtrip efter att vi hade vaknat till och Ninni hade ätit.
Vi bestämde att vi skulle köra ner till Bo Ohlsson för att kolla om där va nåt. Det  va fint väder och jag njöt bara av att få va iväg. Tycker om att åka rundor, man hittar alltid nåt kul och nån väg man inte åkt innan.
Vi kom fram och lastade av vagn och la ner Ninni. Det va inte så mycket folk, så vi slapp trängas. Men vi kände oss som riktiga Svenssons, haha.

Vi ett varv och jag hittade lite fina ljus, drömde mig iväg en kort sekund när vi gick igenom tygavdelningen innan Jocke tog tillbaka mig till verkligehten att det får ju ändå vänta innan det är lönt att börja kolla på sånt. Helt rätt och jag kommer säkert komma på en massa olika tyger jag vill ha till gardiner och så innan jag väl bestämt mig ändå =)
Sen kom vi till barnklädesavdelningen, vilket va huvuprioriteringen. Ösa pengar på Ninni =)
Hon tyckte inte det va så kul att ligga i vagnen och glo, så hon va med uppe och kollade läget tills hon somnade.
Jocke rockade loss och hittade nästan alla kläder vi köpte till henne. Lite olika Labanbodys, labanbyxor, labanhoodie, lite andra bodys och en hood till. Superfina tösen!

Sen gick vi en sista sväng, kollade lite på en gasolgrill, Jocke hittade en ny ficklampa och sen började folket komma.
Tack och hej, då tog vi sikte på kassorna för att komma därifrån.
Med en nota på nästan 2 lappar gick vi sen till pölsevagnen för att få i oss lite mat och det behövdes, vi hade inte ätit frukost och jag började bli lite skakis.










Det ska va mycket rostad lök till pölser. Men mosen kunde vi skippat, för det va nog det mest ogoda mos vi ätit.






Ninni-skrutt låg och päste i vagnen sålänge och mös med Tiger. Jag vet att det inte är en tiger, men han heter så. Haft lite diskusioner om detta...




Vi packade in oss i bilen och körde vidare.
Nu va det bara köra som gällde, se vart man hamnar =)
Mmm, me like!
Jag är ju då så kass på att komma ihåg namn på allt möjligt, så vart vi köde, det har jag ingen aning om. Men när vi kör sådär så brukar det va skogsvägar och liknande, mysigare så.
Ninni sov sin lilla lur och sen blev hon hungrig, så vi stannade vid vägen i skogen så att hon fick äta. Jocke pratade med Mange och Jojjo och vi körde till dem sen.
När vi kom dit, så snackade vi lite och vi bestämde att vi skulle dricka lite öl och vin. Ninni stannade hos dem medans jag och Jocke körde in till Systembolaget. Det har minsnn blivit riktigt fint där nu tycker jag sedan de byggde om butiken till självbetjäning och vi rockade loss öven där och fyllde korgen med en massa gott. De har småflaskor med vin vilket är hur bra som helst, då kan man prova på lite olika =)
Tillbaka till Pärup för att lämna sakerna och en körde vi till pizzerian och hämtade man och sen hem om för att hämta hundarna.

Vi åt när vi kom till Pärup igen och sen gick Jocke och duschade. Ninni åt och sen somnade hon för natten, då va det min tur att öppna en kall god öl och den följde med mig in i duschen sen =) Mmm, så gott, en kall god öl i en varm och skön dusch =)



Duschöl =)














Tisha-mamma mys









Le Glögginamnam =)





Lille Bubbe ville mysa med Pappsen =)








Vi snackade, drack gott och hade trevligt. Provade en av vinerna vi köpte och jag har lätt hittat en ny favorit, St Anna heter den och den va hur god som helst. Sen kom det på tal om glögg. Ja, helt fel årstid, men glögg är ju gott. Jepp, Mange hade glögg, så det värmdes och dracks, två omgångar både med mandlar och russin och tjo va gott det va. Det är nog den godaste glöggen jag druckit och den va god både kall och varm.

Det blev en trevlig men inte alltför sen kväll och Ljungvall kom och hämtade oss sen.
Jag och Jocke drack lite vin tillnär vi kom hem, men det va ingen av dem som slog St Anna vinet.
Jocke och jag skulle minsann kunna ha kul ihop i en skolåda, som Jocke sa till mig dagen efter. För här satt vi och hade kul ett par timmar till innan vi gick och la oss.

Helnöjd med dagen och kvällen, det va jättemysigt att va iväg med lilla familjen på en roadtrip och dagen avslutades med en trevlig kväll och trevlig sällskap.
Tack ska ni ha Mange och Jojjo!!



Felåt!

Jag vet, jag är hur kass som helst nu med bloggen.
Men igår va vi i full gång hela dagen med att röja stallet. Nu är där fint inne och det är nästan klart. Jag ska sätta mig nån dag och sortera bland verktyg och dylikt.
Sen hade vi slut på både tändvätska och grillkoll, kom vi på när vi hade tinat fläskfilèn...så vi körde ner till pizzerianoch lånade köket där =)
Slutade med värsta måltiden. Black and white =)
Hur gott som helst, tur man ar ett sånt jobb.

Idag är Jocke ivög och jobbar och jag väntar på att vår lilla ängel ska vakna, så ska vi köra in till mormor ochlaga mat till Ninni.

Det är ett underbart väder!!
Kände att sommaren kom igår, en helt annan värme och man hörde sommaren i trädet. Alla bi som surrade. Så härligt det är, denna årstid längtar jag tills varje år så fort den tar slut.
Speciellt denna sommaren kommer bli helt underbar, jag ska få tillbringa den med min familj, utan press på jobb. Bara ta det chill, så mycket vi vill =)

Nu ska jag förbereda så vi kan köra när Ninni vaknar, vill komma hem sen i lagom tid så jag kan lägga mig och sola lite.



Litta klydd

Ok, i förrgår så skrev jag ett inlägg och när jag skulle börja lägga in bilder, så dog internet. Irriterad blev jag, men tänkte att då får jag publicera det sen.
Jocke fick igång nätet igen men det va lite väl sent att publicera inglägget då med tanke på hur jag skrivit det...

Jag väntar på att Jocke ska komma tillbaka, han är och hämtar vår bil i Pärup, sen ska vi ner till pizzerian och äta. Så jag skriver sen igen om vad som hänt. Vi har varit på roadtrip och sen har de varit öl och vin med i bilden =)

Hörs sen

God morgon

Ja det är en god morgon idag och det känns som att det kommer bli en bra dag idag =)
Jag vaknade upp och då va redan Jocke och Ljungvall uppe, Ninni hade också vaknat till och låg och snackade i sin säng.
Ninni har ätit klart nu och har lagt sig igen för att vila, jag sa göra kaffe så att jag kan piggna till lite, inte lönt att gå och lägga sig igen jag ska iväg sen.
Jocke och Ljungvall ska iväg och jobba, de är verkligen på gång idag. Uppe före mig, det är nog första gången =)

Om nån timme ska jag köra till Jojjo och ta en liten fika =) Kuligt att träffa henne en sväng.
Sen ska Ninni få mysa med mormor under tiden som jag ska laga mat. Det är middagar till Ninni som ska göras idag, så vi kan lägga i frysen. Ska inom och handla lite grönsaker med, så kan jag kanske slänga ihop några olika rätter till henne. Vi ska börja ge henne ett mål om dagen nu, hon behöver lite mer nu när hon växt till sig. Lillan börjar bli stor tös =)

Håller vädret i sig idag kanske vi ska iväg och äta glass allihopa. Kanske Jocke och Ljungvall hinner bli klara i tid så att vi kanske hinner äta en Mjelaburgare innan de stänger med =)
Det hade ju bara varit  sååå najs!
Jag har inte ätit den på länge och den är ju bara så jävla god. Gottinamnam-delux!

Nä, nu ska jag fixa kaffet och ut och hjälpa dem så de kommer iväg! =)



Nattuggla

Klockan är snart två och egentligen slulle jag väl legat och sovit. Visst börjar jag bli trött, men kommer nog inte somna förrän vid tre kan kan tippa. Har slarvat och dygnet har vänt lite, så det får bli lite skärpning med det. Jobbigt att gå och va trött till och från om dagarna, blir bara lättirriterad.

Vi körde ner till pizzerian och åt innan ikväll, Salle ringde mig innan idag och frågade när vi skulle komma ner igen för han tyckte det va längesen nu....eh, det va inte så länge sen egentligen. Han tycker om när vi kommer ner helt enkelt och det är ju bara roligt. Vi gjorde bearneisesås med, så lite nytta av oss har han när vi kommer och äter gratis =)
Jocke fick en jättefin Billabong t-shirt av Salle. Bara sådär =) Han är snäll han och han tycker så bra om Jocke.
Jag vet att han saknar att ha mig där nere, det säger han nästan varje gång vi pratar och det märks när vi är där, jag ser att han är glad.

Så nu nästa vecka när jag ska ner och jobba ett par dagar när han behöver hjälp kommer han va på toppenhumör tror jag. Jag kommer nog med trivas. Ska bli kul att få jobba lite igen, trivs ju så bra där. Men fy fan vad jag kommer sakna Jocke och Ninni!!!
Det kommer nog kännas riktigt konstigt. Kommer säkert kännas fel med på nåt vis, att jag lämnar dem och åker iväg och jobbar, som att överge dem här hemma.
Men då dår de lite extra pappa-dotter tid =) Hitta på bus och mysa =)
Vilkern tur att jag inte behöver jobba nåt speciellt i sommar, det hade jag aldrig pallat med.
Shit, undra hur jag ska klara av att gå tillbaka till jobb sen, att skiljas från min lilla familj.
Lämna Ninni på dagis. Att lämna henne till någon jag inte känner, som ska ta hand om henne. Fan, nu blev det jobbigt bara av att tänka på det.
Känns som att jag får börja bearbeta med mig själv redan nu, så att jag inte knasar när det väl är dags för sånt. Annars kommer det nog snarare va jag och inte Ninni som kommer ha problem med att skiljat åt vid dagisdörren.
Fy, nu kommer jag grunna på detta hela natten säkert och försöka komma på en annan lösning så Ninni slipper gå på dagis men ändå träffa och umgås med andra barn och så.

Haha, jag har visserligen redan en lösning, men då behöver jag vinna en massa pengar först. Sen anställa gamelmoster som dagmamma =)
Hade inte varit fel det inte, hihi.

Nä, nu ska jag bläddra runt på nätet och försöka komma att tänka på annat och se om jag kan sova...
Imorgon är en ny dag, för Bubbeman med. Han kom och bad om ursäkt innan och vi är kompisar igen. Han fattade nog att det va ganska så obra drag innan.
Men. Träning ska dock påbörjas igen!


Nattinatti




Mörka moln

Satt ute och drack kaffe och mös i solen en stund. Det blåste lite med gick ändå. Hundarna strosade rundor och va jätteduktiga, Tisha gick i sin egen lilla värld och Atlas va kanon, han gick en runda och sen kollade han läget med mig, gick lite rundor igen men höll ögonkontakt med mig emellanåt. Det har varit diskussioner med doggsen om att de inte får lämna gården och nu hade vi trevligt alla tre och de skötte sig galant.
Men sen kom det mörka moln. Både på himmeln och över mitt huvud p.g.a svordomar och arghet!
Hundarna fick nys om nåt och gav sig av. Tisha stannade till och kom tillbaka, men Mr Atlas stannade bara upp och sen tyckte han att när han ändå va en bit bort så kunde han strosa rundor där och inte komma när jag kallade. Nu började jag bli irriterad.
Jag röt till och sen kom han. När han kom till gården platsade jag honom och gjorde som jag brukar göra, att hålla honom om nacken/halsen, sa till honom att stanna på gården. Men nu började han moppsa sig och skruva på sig, jag tappade greppet och när jag skulle ta tag igen, så högg den lille jäveln mot mig. NU blev mamma rasande!!Han har sldrig betett sig så mot mig innan och med små märken på min haka va det inte bara mörka moln över mitt huvud utan blixtrar och dunder.
Det va droppen!
Han har nog aldrig sett mig så arg förr, shit pankaka, stolen flög och han la sig platt mot marken. Jag gick in och hämtade halsbandet, satte han i kopplet och band honom. Sen har jag inte pratat med honom.
Pratade med Jocke och jag sa att nu är det fan kört för den hunden, fan va upprörd jag va. Ännu värre blev det när Jocke inte ens frågade hur det gick med mig. Vi la på sen.
Men Jocke ringde sen och bad om ursäkt, han trodde inte att Atlas hade träffat mig.
Det är inte alltid så lätt att förstå mig när jag är så uppe i varv och arg, fy vad jag kräker då, pladdrar satan, jag sa t.o.m att jag skulle ringa pappa och be honom komma och skjuta hundfan.
Men jag ångrar mig alltid direkt. Vill ju inte göra av med Bubbumannen. Han är vår lilleman och det är hans uppfostran som har hamnat på kanst när det gäller pespekten. Det är inte hans fel och det är vårt ansvar att lära honom rätt. När jag och Jocke pratade sen så va jag lugnare och vi kom överens om att det är hög tid med mor och far och son träning. Alla tre tillsammans, rolig träning för Atlas som respektträning på ett roligt sätt. Han är ju så duktig trots att han springer lös här, han kommer när man ropar (oftast. Jagar han katt eller nåt, så stänger han öronen lite...) och han går fot om man säger till honom, även utan koppel.
Vi måste helt enkelt återuppbygga tilliten för varandra. Det har väl kanske blivit lite för mycket frihet här ute för Atlas, att det blivit på fel sätt, att vi "lämnat honom" att klara sig själv. Men vi har ju flyttat till ett nytt hem och set är en helt annan miljö för honom. Släppte tagen om lilleman för tidigt. Och det ju nu har ska fostras, plus att det är en stor hanhund vi har att göra med. Könsmogen sådan som har fått till sig ett skjut med, så han tycker kanske att han är extra manlig och testar alla gränder han kan för att se vart på stegen han står.
Han har ju redan ställt sig över Tisha, hon har lämnat över till honom och gått i pension. Men det gör hon rätt i, hon är 9 år och ska junna få ta det lite mer chill de sista åren.
Men högre upp än så kommer inte Atlas. Men innerst inne så vet han nog det, rots och test hör till vilken uppväxt som helst.

Nåja, nu har jag fått kräka lite till och nu vaknade Ninni med. Vi ska mysa i soffan och titta film tror jag =)



Det funka

Jepp jag fick upp männen i huset. Ninni vaknade ju med och hon va på ett strålande humör! =)
Vi drack lite kaffe och startade dagen med musik, som alltid i stort sett. Men det är ett bra sätt att börja dagen på, bra musik som får igång en.
Ninni åt frukost och sen blev det lite vila för henne och frukost för mig när Jocke och Ljungvall körde iväg.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men jag ska iaf ut med hundarna en runda och känna efter hur mycket det blåser, kanske sola lite innan Ninni slår upp tittorna igen =)



Solen smyger

Klockan ringde 8 och jag gick upp, satte på kaffe och gjorde första ronden med att väcka Jocke och Micke.
Hände inte så mycket och det gjorde det inte heller nu efter rond 2, men de har till 9 på sig innan jag tar i när jag väcker dem =)
Det är dags för dem att sticka iväg och de har att göra innan de börjar jobba, för en ruta på bilen gick sönder igår, så de ska först köra och laga den.

Jag va ute med hundarna och gav dem mat och då gick jag en liten runda på gården med och kände att solen har börjat smyga fram sin värme igen. Det har ju varit fint väder dessa dagarna och det ser ut att kunna bli en varm och stilla dag idag...mamma Anna ska nog sätta sig i solen och päsa då =)
Ninni håller nog på att vakna nu med, låter nästan så. Lilla underbara Ninni, jag höll nästan på att få tårar i ögonen igår kväll. Hon satt med Jocke i soffan och de snackade och busade och Ninni tyckte det va sååå roligt! Jag satt på andra sidan rummet, så jag såg henne inte och jag ville inte gå och sätta mig i soffan och störa dem i allt det roliga. Jag satt och tittade på dem och hela kroppen fylldes av sån värme, jag satt med med ett leende upp till öronen och kände nästan hur tårarna börja bränna av kärlek och lycka av synen. Jag tog kameran och tänkte filma, men det kom jag på lite  för sent, så Ninni hade haft sitt roliga och tröttheten gjorde sig påminnd. Nåja, kommer fler tillfällen =)

Jag och Ninni va i Hörby igår. Först på BVC för att träffa Gun, som tyckte att Ninni växer bra och allt va bara toppen. Viktuppgång till 4695 minsann och  ett skutt på längden har hon gjort till 58,5 vilket har märkts påkläderna =)
Ny tid är bokad då det är vaccination igen och läkarkoll i början av juni.
Nu i slutet av maj ska vi in till Lund och hälsa på på Neo. Får vi se vad Åse har att säga och hon hade rätt förra gången när hon misstänkte att Ninni skulle pladdra som atta nästa gång de skulle ses. För som hon snackar, igår morse fick jag inte en syl i vädret =)

Efter BVC-besöket så körde vi till mormor för att hämta tvätt och fika. Ninni åt och sen fick det bli en vila i mormors säng =)
När Ninni vaknade igen så gick jag och duschade och sen blev det litet dopp för Ninni med. Vi klädde på oss och körde sen säkert hela Hörby runt för att handla. Nån sak va slut på ett ställe så då fick jag ta det i nästa affär.  Jag ville fixa lite smått och gott till Jocke och fick köra nån extra runda för det och sen blev det inom bolaget med för att köpa nån öl till Jocke med =)
Massa virrande innan vi körde till mormor igen som redan hade börjat sakna sin lilla Ninni.
Vi körde hem, Jocke och Ljungvall va redan hemma, för rutan hade gått sönder, så Jocke höll på med det.
Sen gjorde vi de där suergoda grillspetten! Gott...ooo ja!
Kvällen blev lugn med ganska sen, så jag är lite trött idag. Kanske ta en liten vila med Ninni sen =) Mysigt!

Nä, nu är det 3:e och finalronden i väckandet =) Hihi.



Vilken soppa

I söndags kom Micke hit en sväng, det va längesen vi träffade honom nu. Jocke har knappt pratat med honom sedan de slutade på jobbet. Men han kom hit och vi satt alla ute i solen och drack kaffe och sen spelade vi ett kortspel...ett väldigt speciellt sådant med. Det kallades för pain vilket passa väldigt bra, för man fick ont, haha.
Nåja.
Det va ju fotboll och MFF mötte denna gången Djurgården. Vi va laddade och hoppades givetvis på att måltorkan skulle va över. Jocke tippade på 2-0, vilket inte blev rätt men vinst blev det och huga va bra!!!
Efter fotbollen körde vi in till Hörby och det va ju middag hos mormor som blir lika glad varje gång hon träffar sin lilla "blomma" Ninni =)
Iband går det inte att kommunicera med mamma när hon pratar med Ninni, hon är i deras egen lilla värld =)
Det blev ugnsstekt falukorv med mos och det va gott, ett tag sen vi åt potatismos nu och det gäller ju att passa på nu innan nypoatisen tar över. Fast jag längtar tills de kommer, så gott det är!!
Marjo och Alex kom upp de med för att hälsa på =)

Jocke skulle iväg till Micke sen för att hjälpa honom med en bil, så jag och Alex körde och lämnade honom. Ninni stannade kvar hos mormor och moster Marjo.
Först hämtade vi ett par skor som Alex haft när han va liten som han tyckte att Ninni skulle få av honom och han fick en peng med sig så vi kunde köpa en glass på vägen hem sen igen.

Vi kom ut till Micke och han hade en dunk bensin till oss, så vi tankade på den så att vi kunde köra hem igen.
Allt va klart och jag och Alex begav oss hemåt.
Men bara efter att jag hade kört en liten bit, så började bilen bete sig konstig, för att sen börja plöddra och till slut dö.
Va fan, tänkte jag. Inga pengar på min mobil, men kunde skicka mess, så iväg med ett till Jocke för att be honom ringa upp mig.
Han och Micke kom och checkade läget.
Det visade sig, vilke Jocke hade misstänkt när han tankade på bilen, att bensinen inte va bra. Antagligen hade inte dunken varit helt tät eller nåt, så att besinen hade dunstat och vi hade nu vatten i tanken.
De tog en slang och fixade och jag satt och kirrade, det fick bli att pumapa ut den dåliga bensinen. Alltihop. 25 liter!!
Det tog sin lilla tid, Alex kollade lite vad Jocke och Micke gjorde, annars satt han i bilen och värmde sig och pratade med mig.
Jag vill ha min glass nu, sa han till mig.
Ja, vi är snart klara, så ska vi köra raka vägen och köpa glass.
Detta är dygt.
Ja, jag vet, men det är inte så mycket vi kan göra
Nä.
Efter en stund sa han men ett litet filurligt leende
Jag börjar snart gå.
Nä, det kan du ju inte göra, vi är snart klara. Hoppas det inte det händer igen bara, för då får vi kanske gå.
Vi höll båda humöret uppe och såg allt som en liten gjej istället för ett problem.
Bensinen blev tömd och de tankade på ny.
Tack och hej, nu kör vi hem.
Vi körde på och hade precis bläddrat fram till en låt som Alex ville höra, när jag kände att bilen började bete sig konstigt igen.
Happ, vi kom en lite längre bit denna gången, men sen ville inte bilen som jag ville och den började liksom hoppa.
Jag svor och blev arg.
Ännu argare blev jag när jag kom på att under tiden vi hade klöddat med bilen precis innan, så hade jag fått ett mess från Halebop om att min fria sms-period va slut!
Jag stannade bilen vid kanten och gick och knackade på huset intill. Ingen hemma.
Tog med mig Alex och gick ner till nästa hus en bit in på en väg. De va ute och snälla va de som lät mig låna telefonen så att jag kunde ringa till Jocke igen...han sa att de skulle komma, jag tackade för lånet av telefonen och jag och Alex gick tillbaka till bilen.
När vi kom tillbaka till bilen påpekade Alex att nu hade han minsann gått vad det räckte för en söndag.
Ok =)
Vi satte oss i bilen och det tog inte lång tid innan Alex började bli uttråkad. Jocke ringde och sa att de skulle köra in till Löberöd för att ta tanka. Ok, inga problem.
Jag och alex fick roa oss på bästa sätt och hittade våra kom-radior. Så vi satt i bilen båda två och pratade med varandra genom dem =)
Sen hittade han vår lilla mini-julbock. Så då blev det att vi lekte "Fågel? Fisk? eller mittemellan?" med den.
Nu ringde Jocke och sa att de hade tagit ut pengar, med fick köra till Dala för att tanka. Happ, bara att leka vidare.
Det kom en man på en moppe och han stannade för att fråga om vi behövde hjälp. Jag sa att den va på väg och han brummade vidare. Snällt att fråga iaf, det va allt annat än vad de gjorde som bodde i huset jag knackade på först. För de kom hem på sin motorcykel, men de besvarade sig minsann inte att fråga något...

Ja,  tiden den tickade och sen kom Jocke och Micke. Jocke hade ringt till Marjo och berättat och hon hade bara skrattat. Jag började skruva lite på mig innan vi kom iväg, för klockan började bli mycket och Ninni det skulle sen bli dags för Ninni att äta...
Det fick bli samma visa en gång till, tömma ut bensinen. Allt vatten hade väl inte kommit ut eller nåt, jag frågade inte, men vatten va där iaf men det va ju inte så mycket som hade blivit påtankat denna gången, så det tog inte så hemskt lång tid.
Åter igen i med ny bensin och nu skulle det ju absolut inte kunna va något fel med tanke på att de precis hade tankat dunkarna.
De sa till mig att tanka lite till när jag kom till Hörby och att jag skulle hälla på K-sprit. Så iväg kom jag och Alex och Jocke och Micke kunde påbörja det de skulle.
Vi kom till Hörby och gjorde vad vi skulle och Alex fick sin glass. Sen va det inga problem med bilen och skönt va det, hade det hänt en gång till på vägen till Hörby, ja då hade jag nog fått ett smärre utbrott tror jag. Hade nog bett syrran komma och hämta oss.
Jag kom upp till mamma och där satt en hungrig Ninni som blev så glad när jag kom. All min irritation försvann på ett kick när jag blev bemött av hennes underbara leende =)
Hon åt och jag gick och tog en dusch innan vi körde hem.

En klöddig kväll blev det, vilken soppa (hahaha) men jag fick ju om inget annat lite extratid med Alex =)





Vilken dag va det nu igen?

Får ju säga att vi har ett najsigt, trevligt fritt liv. För det kan hända att vi flera gånger på en vecka undarar vilken dag det är =)
Som idag är det söndag, men det känns ju inte som söndagarna brukade göra, när man tyckte det va pest och pina för att det skulle va jobb dagen efter. Nu flyter dagarna på och man har ingen ångest för att det är jobb som väntar tidigt på morgonen eller att man vill hinna med att göra något kul men ändå hinna passa på att koppla av när det sen blivit helg igen.
Eller som för min del nu det senaste året eller så, att jobba när Jocke varit ledig och själv va leig när han jobbat.
Livit är najs =)
Nu tar vi dagen som den kommer. Familjen är samlad och vi kan själva bestämma hur vi vill ta dagen, om det behövs, så jobbar Jocke och Micke, annars tar vi det lugnt, planerar och fixar vad ska hända här hemma eller bara är.

Min morgon har dock delvis blivit förstörd idag. Först vaknar jag och ser att det är öppet rätt ut och hundarna är väck, det drar kyligt och Ninni är hungrig.
Arg som fan blev jag och gick ut för att leta efter hundarna, som tur är så va de på åkern på baksidan och hade inte stuckit upp till grannen igen...
Sen fick Ninni ha mat innan jag gjorde eld så vi fick upp en ordentlig värme igen. Det hade inte blivit så jättekallt som tur är med tanke på Ninni.
Vet inte vad som hänt med dörrarna, jag trodde först det va Micke som inte hade stängt efter sig, för han va inte kvar längre, men han ska ha stäng säger han. Men men, hundrna är hemma och ingen fara skedd.

Sen blev jag irriterad när det kommer en tjej hit och har en attityd jag absolut inte klarar av när jag redan är på kasst humör.
Med att vi skulle se till så våra hundar inte skulle släppas ut, så hon kunde släppa ut sina hundar.
Hennes sätt och ton tog jag kanske helt fel, men det klingade fel i mina öron då.
Det va tikar och Atlas blev helstirrig, så efter en stund gick jag ut och frågade om de va färdigrastade så de kunde gå in i bilen igen.
Nu håller jag på att lugna ner kroppen och Jocke har kommit upp, så dagen kan kanske bli bra nu =)

Hajhaj, vi höres sen, nu orkar jag inte detta mer.



Familjeslapp

Idag har vi i stort sett bara slappat, myst i soffan hela familjen och kollat serie. Vi började titta på en serie som heter Supernatural, det är inte nån ny serie men den är riktigt bra!! Innehåller allt egentligen, humor, action, spänning och självklart vad namnet avslöjar-övernaturliga saker och ting.
Vi har båda fastnat för den och har plöjt igenom en säsong och påbörjat den andra nu.
Jag rekomenderar den starkt!

Igår va vi ju inne i Hörby och träffade Jessica. Först va vi inne en runda på S34 och Jessica provade lite kläder, kanonsnygga jeans hittade hon och jag vill lätt ha ett par, lite baggy och najsiga. Jag hittade byxor som hade varit skitsnygga till Jocke och jag tror att han med hade gillat dem. Så när skattepengarna kommer så ska vi iväg och shoppa har jag bestämt!! Me like =)
Efter S34 gick vi till La Cafè och åt lunch och en kaffe. Jag åt en bakad potatis med räkor och den va god får jag säga.
Det va jätteroligt att träffa Jesscia igen och jag hoppas vi kan klämma in en träff nästa vecka igen och ta igen lite av den tid vi missat nu.

Nu ska vi fortsätta slappa och imorgon ska vi in till Hörby så att Ninni får mysa lite med mormor när vi ska dit på middag.



Fredag

Jepp, fredag it is och jag och Ninni sitter här och snackar och myser lite, jag dricker kaffe och Ninni tuggar på min tumme.
Min tå känns bättre redan! Den är fortfarande svullen och jag kan inte trampa ut ordentligt, men bättre ändå =)

Jag ska snart väck Jocke och Ljungvall, dags att jobba. Jag har dragit ut på tiden lite, de behövde inte gå upp när jag gick upp. Egentligen hade jag tänkt försöka vila lite till när Ninni hade ätit. Men när jag la mig igen och skulle lägga mig tillrätta, så såg jag något i ögonvrån som inte stämmde.
Uppe i kanten mellan taket och väggen, ihopkurad och lurig...en fet rälig spindel. Nej tack, jag skulle nog inte sova mer!
Funderade först ifall jag skulle försöka ta den, men sen såg jag framför mig hur jag skulle misslyckas och att den då skulle trilla ner i sängen hos Jocke och jag skulle få panik och hur Jocke då skulle behöva vakna av det. Ingen hitt, så jag gick ut med hundarna istället en runda och sen fixa jag kaffe och nu sitter vi här.
Tro mig, jag har full koll på spindeln, den har inte rört sig än som tur är.

Jo, igår va hundarna på äventyr, dock inget bra äventyr.
Jag hade gett dem mat och sen gick jag in. De brukar va ute en stund innan jag kallar in dem, så de får fixa sitt i lugn och ro.
När jag sen gick ut för att hämta dem så såg jag inga hundar, jag visslade och ropade och gick runt huset. Inga hundar.
Kollade runt, ut på åkern, ropade och visslade mer, inga hundar.
Då hörde jag grannen, ( dock är detta en bit bort här på landet ) hur han började skrika. Vi har hört honom förr när han varit arg och eftersom det är så öppet här så hör man verkligen vad han sägen med när han galer!
Jag stannade till och lyssnade.
"Vad i helvet gör ni här. Jävla hundar, försvinn. Vad i helvete."
"Skall från hundar"
"Försvinn härifrån, jälva djur"
Shit, tänkte jag. Inte där!!!! Nu jävlar, snart kommer väl bössan fram eller nåt.
Jag for in till Jocke och väckte honom med "Babe, vi har problem, hundarna är uppe hos --- !!"
Jocke kom upp kvickt och jag tog på mig så att jag kunde köra dit. Men när jag kom ut igen hörde jag traktorn komma körandes. ( Vi får nog med skaffa oss en traktor så vi passar in lite bättre =) )
Jag ropade till Jocke att han kom hit och Jocke kom ut. Jag såg hundarna komma över åkern igen på väg hem och jag mötte upp dem, tog tag i Atlas som kom först och asade in honom.
Jocke pratade med --- om det hela.
Efter att ha hört honom gala och svära från hans gård så väntade jag mig nästan att han skulle va lika arg när han kom hit. Men nej, han förklarade trevlig att han inte ville ha våra hundar där för han har med hade hund och den går lös på gården.
Jag hörde inte allt han sa för jag tog in Atlas, men sen körde han. Hur trevlig som hels och inga problem.
Skönt!
Sen fick hundarn sitta i hallen och skämmas en stund och imorse va jag ute med dem hela tiden.
Tur att de inte ställde till med något där uppe iaf.

Nej, nu börjar damen i mitt knä bli lite trött tror jag och det är dags att väcka karlarna.
Sen ska vi till Hörby och Jessica!! =)



Dörr 23

Internet funkade inte riktigt som det skulle igår, va hur segt som helst, så jag kände att det inte va så lönt att blogga när jag knappt fick fram startsidan...

Men igår och idag har vi ägnat dörr 23 i Hörby =)
Jocke och Ljungvall har varit iväg och jobbat, så jag och Ninni har tagit det lugnt under dagen för att sen ta oss in till Ingegerd och töserna efter Ninnis middagsvila.
Trevliga dagar och såå skönt att få träffa och umgås med dem igen, det har ju inte blivit så mycket den senast tiden.
Ninni har somnat gott i Ingegerds famn =)igen, hon har snackat och myst med töserna och kräkit ner både Frida och Emma, haha.

Imorgon ska vi träffa Jessica =)
Men nån promenad blir det inte. För jag har skadat min storetåe!!! Det bultar och bankar och foten är svullen  =(
Det gör skitont och det är lite synd om mig nu tycker jag. Det tycker Jocke med...fast han har ett litet leende på läpparna som man kan tolka lite som man vill. Hm..
Men men det går över det med en vacker dag. Det  ska ju bli fint väder till helgen så det går kanske över redan då. Hoppas kan man ju.

Nu ska vi mysa till det i soffan, höres sen.



Ninni-mys =)

Finns inte så mycket att säga, det är ju liksom bara...
*Kärlek*




Se så sor jag blivit =)















































Grillkväll a'la Pärup

Vi va hos Mang och Johanna och grillade i lördags, varmt va det, men en trevlig kväll blev det med god mat och sen t.o.m årets första rabarberpaj =)





Ninni satt och mös lite med Jojjo




Och snackade lite med Mange




Det blev lite gräsmattebrottning med. Japp, Jocke vann =)




Tossi ville med mysa lite =)


Efter grillning och kaffe så körde vi hem till oss en sväng till hundarna och funderade på avd vi ville göra. Paj kom på tal och det blev vi alla sugna på. Så ut i trädgården, plockade lite av våra rbarber, de som såg någorlunda mogna ut iaf, och sen körde vi till Pärup igen för att baka




Jag skalade rabarbern medans Johanna fixade degen




Det ska väl synas att man bakar




Paj paj!! Årets första rabarberpaj =)
Jag hann inte ta någon bild nr den va klar, vi högg in direkt =)


En trevlig kväll hade vi, tack ska ni ha! =)




Datumstämpel

Just det. Ber om ursäkt för att det är fel datum på bilderna från Valborg och lite andra, jag ställde in fel datum när jag satte i batterierna i kameran...


Farmor-frukost

Idag vaknade jag vid 9 och Ninni va hungrig. Jag väckte Jocke med, han och Ljungvall hade försovit sig kraftigt.
De skulle varit iväg för att börja dagens arbete vid 7, men hade inte vaknat, så det fick vänta, för jag, Jocke och Ninni skulle in till farmor.
Ninni åt och sen packade vi in oss i bilen och körde in till Hörby, köpte bullsr och sen upp till farmor för att äta frukost och hämta tvätten =)
En god bullfrulle och kokta ägg blev det och sen stannade vi till farmor skulle iväg och jobba, så vi körde ner henne så hon slapp cykla i regnet.
En trevlig förmiddag/middag blev det innan vi körde hem och då va trötta allihopa och somnade gott. Ljungvall ringde och väckte oss när han va på väg för att hämta Jocke och iväg for de.
Jag och Ninni har bara tagit det lugnt, kollat lite serier och haft små kink-stunder. men nu har hon somnat gott och jag har förberett grillspetten vi ska grilla idag. Gott!!

Ninni har fått pressenter! =)
Jag va en snabb runda hos Ingegerd när jag skulle deklarera och då hade hon köpt en body och en solhatt till Ninni! Jättefina! Bodyn passar Ninni bra, det står "Busunge" på den =)
Sen har farmor med hittat en solhatt och två body´s med apor på, haha. Passar en liten apa =)
Kanonfint alltihopa! Tack så mycket gamelmoster och farmor!!!!

Vi har redan hela veckan planerad. gamelmoster Ingegerd är ledig onsdag och torsdag, så då ska vi in och hälsa på. De va rent för längesen nu.
Sen ska vi käka middag med mormor med, det har vi pratat om ett tag nu, så denna veckan får det bli av. Det ska bli fisk, det är iaf redan bestämt =)
På fredag, då ska jag och Ninni in till Hörby för att träffa Jessica! Det är absolut inte en dag för sent. Jag skickade ett mess till henne idag och bad om ursäkt för att jag bara försvann och frågade om hon bjöd på en kaffe. Så på fredag ska vi köra in till henne och hälsa på. En promenad kommer det nog med bli, så jag hoppas att det fina vädret de lovat till helgen kommer på fredag. får se med vädret med om jag tar med mig vagnen eller sjalen till promenaden.

Men huset...njä med själva bygget har det inte hämt så värst mycket, vi har legat på latsidan under de fina dagarna. Men vi har en torktumlare nu med, så saker till badrummet och tvättstugan är helt klart nu =)

Ska se om jag hinner med ett inlägg till med lite bilder innan jag ska på att börja grilla, annars höres vi imöra!



Majbål =)

Vi började i elda i tunnan, men det utökade lite om jag säger så =)
Och nu finns det snart inget kvar att elda upp här på gården, så upprensat har det blivit på köpet =)
Eld är inte lätt att ta kort på, så min önskan om min drömkamera kom på tal igen, hehe, skattepengar ska man ju få tillbaka =)....

Nåja, lite bilder från eldandet fram tills jag gick in kan ni få



Jocke och Henke börjar elda smått i tunnan





En kvist kastades i











Sen åkte en pall på, en brasa skulle det bli





En pall till





Som sagt, inte lätt att ta foto på eld











Pall nr 3















Det började brinna lite överallt. Brasan är född.





Försiktighetsåtgärd










Aaaaja, en pall till =)





Henke berättat om verket





Bubbe kollar läget =)





Å en till

















Henke hittade med mer att elda




Det brann som f*n




Sen gick de på en hög med brännbart. Pooff så brann det med




Hundarna trivdes




Hm. Fråga inte




Massa eld blev det









Mer som kunde kastas i brasan hittades



















Lite vila och funderingar över vad som mer kan eldas



















Majbål Delux. Träden fick med bli ved.



Kvällen blev till natt och jag somnade. Jocke och Henke fortsatte sitt arbete framåt morgonen och det finns nog inget mer som går att elda här på gården längre =)
Tunnan. Ja den va ju ganska bra att ha, men vi har nog ingen större nytta av den nu längre som den ser ut...
Det va en jättetrevlig Valborg och kanske vi skulle kunna göra en tradition av det hela?

Tack Henke för att du kom och hälsade på och firade med oss!!




Strejk

Jag har typ strejkat mot bloggen.
Har gjort flera försök med att lägga ut inlägg på vårat valborgsfirande. Men det har bara klöddat och klöddat och försvunnit för att senare va där igen. Så jag gav upp och har fått sura lite över det. Men nu får det va bra med surandet och jag kommer göra ett sista försök att lägga ut det och sen skulle vi väl kunna va ifatt allt snart igen =)
Höres sen igen!



Förresten, fack HIF och Henke!!!!

RSS 2.0