Sol, vind och sand

Sol - EFTERLYSES
Vind - tack för att du håller dig väck
Sand - Japp, det är vad Jocke och Ljungvall är och hämtar nu. Och vid 11-tiden kommer folket och det sätts igång att göra golv i köket!
Så skönt att det blir av nu, har ju blivit framflyttat ett par gånger, men nu så. När det är gjort går allt lite fortare, det bromsar ju upp en del men sen kommer allt nog ta ordentlig fart :)
Vi har sovit här i natt med och det känns bra att vakna upp här, det är lugnt och stilla och frisk luft, utan trafik och avgaser när man går ut på morgonen är toppen :)
Hundarna sitter just nu inne i hallen, för de har fått dille på en av kobajshögarna och sticker dit direkt, vilket inte luktar mumma sen. De äter kobajs och sen skiter de för tusean med kobajs...knasdoggs!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och snart tror jag att det är dags för vår lilla ängel att äta :)

Bajbaj

Det rullar på

Just nu är jag en liten sväng i lägenheten och fixar lite. Tur va det kanske att jag kom hit just nu, för det knackade på dörren och det va sonen till mannen som bor under oss. Han sa att det läcker in i köket hos sin pappa. Oj.
Så nu ska jag se vem jag kan få tag i på HSB så det blir gjort något. Stackars gubben ska ju inte behöva bada i sitt kök.

Vi har sovit i huset nu i två nätter.
Visst har jag känt lite längtan till lägenheten, men det är mest för att alla våra saker är här, det är de jag saknar, soffan, att ligga i den och titta på film men Jocke bakom mig som håller om mig.
Att få gå och pula i mina myskläder, få sitta här i soffan men laptopen och kolla vad som händer och sker i cybervärlden.
Men det rullar på som attan i huset, vi har att göra hela tiden och det går framåt. Vi trivs som f*n där ute och vi längtar bara tills det är klart att flytta in.
Ninni trivs med, hon skrattar och har sig, myser med Ånkel Micke och hon tycker om att titta på solnedgången bakom trädtopparna :)

Nu är där nog batteri på telefonen så jag kan ringa HSB.
Hörs senare. Några bilder lägger jag nog inte upp när vi är där ute, men händer det något så uppdaterar jag därifrån :)



Premiär :)

Vi sover i huset i natt...!! :-)

Ännu en fredag

Nu springer tiden sådär igen. Helt plötsligt är det fredag igen, tjoff, så har det gått en vecka till.
Jocke vaknade halv nio och gick upp, telefonen ringde med. Det va Ingegerd som fråga om hon kunde få låna bilen och köra upp Frida till tandläklaren. Hon hade fått en akut tid, hon har dragit ut en tand, men har ont och fått en inflamation. Stackre, jag vet hur det känns. Fy, jag hatar tandläkare!

Nu sitter vi och väntar på att Ljungval ska komma så att han och Jocke kan köra och handla till huset och vi kan komma igång för dagen.
Det har ju regnat i natt, så det blir nog lite svårt att eld, men där är att göra så vi går ju inte sysslolösa :)

Jag hade en äcklig dröm för någon natt sen och det är några drömmar nu den sista tiden som på ett eller annat vis blivit verklig sen. Inte helt och håller och inte exakt som jag drömt, men liknande eller med andrs personer. Tycker inte riktigt om detta va, för det är inga roliga drömmar, nu om jag drömmer något i samma stuk väntar jag nästan på att det kommer hända.
Fått höra en sak som gör mig äcklad. En sån här liknande sak såg jag i en dröm härom natten och att sen höra det i verkligheten!! Fy! Vet inte om det va ett skämt, men tycker inte det passar sig riktigt, man säger inte så.
Men en massa såna här drömmar vill jag inte ha, vill inte att fler saker ska bli verklighet.
Jo, om det är jag vinner massa pengar!! Det hade varit najs! :)

Nej, nu ska vi köra snart :)




Grattis Ingegerd!!



Hipp Hurra Ingegerd på Din födelsedag!!









Grattiskramar från oss några dörrar bort :)

Hoppas du haft en bra dag hjärtat ;-)




Lång dag

Har precis kommit hem och det blev en bra tajming med att Ninni blev hungrig, så vi kör en liten kombo med amning och bloggande :)
Ok, nu är det raptajm. Återkommer...
Så, rapat och myst lite och jag fick gå ut med hundarna med.

Vi har varit i huset nästan hela dagen. Men när vi gick upp vid halv 10 körde Jocke ner och tankade och köpte en prinsesstårta :)
När han kom hem igen bjöd vi in dagens födelsedagsgris, Ingegerd, så vi fick firat hennes dag lite:) Frida va med hemma, så hon kom också och sen kom Aranca med :)
Så dagens frukost blev tårta och en liten skvätt kaffe för min del ( Jocke välte ut min kopp )

Sen bar det av till huset. Ljungvall va redan där och hade satt igång eld i tunnan, så en det skit har vi fått eldat upp idag. Sen har Jocke och Ljungvall fixat en hel del av varje, vattnet är fixat, en bil har det pillats med, avloppet i köket är där det ska va nu och vi har flyttat ut en del av sakerna från ena rummet. Det har planerats en del och fixats med vad som behövs inhandlas och ordnas för det som skka göras härnäst.
Så imorgon ska det handlas en del av sakerna och sen är det nog en massa småfix som görs imorgon. Golvet har blivit framflyttat till på måndag. Men där är att göra sålänge, så stilla står det inte. Vi jobbar som attan :)
Vi har eldat i kaminen med och oj, shit va varmt det blev :)

Sen fick vi ett glatt och halvfullt besök idag :-)
Det kom en bil tutandes som attan och när bilen kommer in på gården ser jag Ingegerd med ett stort leende vinkandes i framrutan!
Ut ur bilen kom hon skrattandes och hur nöjd som helst med att hon hade fått några Jägermeister hos styckare som hon och Aranca varit hos och hämtat gris och för att hon hade hittat oss :)
En liten stund stannade dom och fick en liten V.I.P visning av vårt blivande hem innan de fortsatte hemåt och vi forsatte med vårt.
Tack för titten :-)

Nu ska vi nog bara ta det chill och mysa jobb som väntar imorgon med :)


So long


Hemmadag

Idag har vi vait hemma. Jocke har ringt rundor och fixat med saker som behövs till huset, imorgon ska sanden hämtas och sen på fredag är det bokat så att golvet blir gjort i köket :)
Ingegerd hade tvätttid idag och jag fick snno sista stunden när hon va klar, så jag han minsann med tvätta all vår tvätt idag. Skönt. Tack Ingegerd!
Ingegerd och Frida har varit här med idag och vi har spelat Yatsy och skitgubbe, druckit kaffe och snackat.
Som jag kommer sakna dem alla när vi flyttar. Lite ångest att lämna detta just därför...får köra in till Hörby och kidnappa dem sen :)

Ninni hade morfarsbesök med idag :)
Jepp, pappa kom och tog en kaffe, hade med sig grisknorrar till hundarna och han satt och mös med Ninni.
Han hade varit och lämnat sin cykel på lagning, sen när den är klar och vädret tillåter, så sa han till Atlas att han skulle ut och cykla med honom en dag igen. Det gillar Atlas :)

För en stund sedan blev jag sugen på att baka bröd...men nu är jag så mätt ( mat från pizzerian, gott gott ) så jag orkar inte längre.
Men jag ska iaf baka nåt denna veckan, antingen blir det bröd eller de Danska Wienerböden jag varit på vag att göra i säkert en vecka nu.

Så, nu ska jag mysa med min man :)



"Hu geda mig"

Mätt och lite sliten är jag nu. Varit en sväng i huset och fixat idag, Jocke har får riva och ta sönder :)
Solen skiner än och det är underbart, men kallt som f*n i vinden.
Hundarna va nog på en mindre upptäcktsfärd med och de va köskitshögarna med, så de luktar bajs. Mindre kul, inget kel...

Tänkte ni skulle få ett litet filmklipp!!
Jocke sjöng en lite truddilutt för Ninni, "Hu geda mig" :)
Hon tycker om när man sjunger för henne, jag brukar sjunga "Pelle plutt" visan, fast bytar ut det till "Ninni skrutt" och ist för att spika fast tån, så tejpar vi fast den :)
Gamelmoster Ingegerd har med en visa och oj som Ninni tycker om gamelmoster. Vi fick ett nattbesök av henne natten till idag då hon va utelåst när hon kom hem från jobb. När hon ändå va här så tog vi en kaffe och Yatsy. Ninni satt och mös i gamelmosters famn och det är ju bara så spännande och mysigt, Ninni ligger och studerar Ingegerd noga och lyssnar och snackar med henne. Gullunge!

Jaja, nu ska jag se om jag få till det här med filmklippet :)

*gick och vilade en stund med mina två hjärtan*

Så, nu är jag igång igen och jag håller på att fixa med filmklippet, men det tar en stund att ladda.
Ja, vi vilade en stund, alla tre klämde vi ihop oss i soffan, mysig :)
En liten stund fick jag iaf vila tittorna, sen va Ninni hungrig och nu ligger hon och jag här brevid varandra i sängen och ugglar. Men jag tror att hon somnar snart.
Som hon flinar nu! Med hela huvudet och ett litet fnitter är på G. Det är så man smälter lite varje gång.

Vilken tid det ska ta. Det är först gången jag lägger upp något på Youtube så jag är inte så haj på det.
Det står "vänta" så då får jag väl göra det då...drygt.
HA, nu så är det klart :)










Jag älskar Dig Jocke, över allt annat. Du är en underbar man och en underbar pappa!




Badtajm!

Igår va det badtajm i badkaret igen för Ninni. Eftersom det va lie trångt sist när vi badade alla tre, så va jag fotograf ist :)














Mysan :)




Hatar!

Vintern är väl fin och den har sin charm på mänga sätt.
Men inte NU, för tillfället så ja, jag hatar snön, vill inte ha den mer nu, vill ha hit SOMMAREN!!



Detta vaknade jag till imorse när jag va uppe med Ninni.
SUCK!!


Men solen skiner nu, så jag hoppas detta är sista gången vi ser snön innan nästa vinter...




Strange day

Yepp, det är en konstig dag idag.
Vi skulle ha åkt till huset imorse, men Ljungvall hade en massa annat han skulle fixa så det blev inte så. Men han är klar nu och Jocke åkte ut där nu, så lite blir det gjort idag iaf :)
Men en konstig dag ändå, tiden har liksom bara asat sig fram och vi har inte varit på hugget alls.
Sen mår jag med konstigt och blir lite småyr, jag kan inte riktigt beskriva hur jag mår heller. Jag mår inte illa och jag har inte ont någonstans, visst har jag en liten förkyldning som kommit smygandes ett tag, men jag vet att det inte är det, för jag brukar aldrig må såhär av en förkyldning. Nä, jag vet helt enkelt inte vad det är, men jag hoppas det går över, för det känns nästan lite jobbigt.

Nåja, nu när jag ändå sitter här och inte vet riktigt vad jag ska göra, så tänkte jag att jag kunde lägga upp lite bilder. Det blir lite blandad kompott :-)



Mange & Johanna va ju här en kväll och bjöd på goda bullar :-)





Ninni mös med tröjan :)





Ninnis lille flört James. De har iaf redan lärt sig att kommunicera...dock kanske inte på denna bilden :-)





James...eh, förklarar en sak.





Hm, ja man kan ligga och sova på konstiga vis.





Atlas bestämde sig för att mysa med Ingegerd och tog ett litet kliv :)





Björn förklarar hur han blev av med sitt körkort, hehe.





Emma ger Jocke på nöten i Wii-boxning





Doggsen trivs på landet.





Vår llille bubbe myser i solen.





Jocke hängde upp ett däck till Atlas :-)





Grrr





Jag och dessa blommor :-)





SOL!!





Öhh...va gör du pappa?






Namnam

Jag säger bara mmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Fy f*n vilken god middag vi åt precis!
Jocke kom hem och hade handlat, marinerade revben, in med dem i ugnen och sen potatiskroketter med vitlökssmak. Namnam!!!
Jag är såå mätt :)
Nu är Ingegerd här med och spelar Wii med oss. Hon kan hon, hon slog mig med 6 poäng första rundan. Får se hur det går nu, hon möter Jocke.
Kuligt :)
Sen ikväll är det "Wipeout", det ska vi se. De är inte kloka, men det hade varit rätt kul om det funnits nåt sånt ställe här i Sverige :)
Nu är kaffet klart, en kopp nu efter maten sitter fint.



Wii

Yepp, som jag sa igår. Idag är det inte  många knop på oss, men det är najs. Mys med familjen tackar man väl aldrig nej till :)
Det är Wii som gäller för hela slanten. Och jag har faktiskt gett Jocke lite stryk i bowling. HA!
Kejdå...han har vunnit nån rundor med. Fast jag blr iaf inte lika sur och gnällig och kinkig som Mr. Jocke blir om det går dåligt....

Nä, nu får jag koncentrera mig på bowloingen , annars vinner Jocke denna rundan...


Badpremiär!!!

Hallå ja!!!
Jag glömmde ju berätta. Vi hade badpremiär med Ninni nu ikväll!
Ja, hon har ju badat i sin balja, men vi badade alla tre, i badkaret :)
Nu önskar man lite att vi hade haft kvar jacuzzin, för det va ju litta småtrångt när vi skulle få plats alla i ett litet badkar. men det gick, och Ninni tyckte det va mysigt. Hon trivdes nog bättre i badkaret än i baljan, för hon ville bada längre idag.
Det får bli den nya grejen, bad i badkar ist :)
Några foto blev det inte, för jag badade ju med och jag ville inte ta kameran och riskera att fördärva den.
Nästa gång.




Helg

Det är helg, nu är klockan snart 2 på natten :)
Vi har varit i huset hela veckan, men i fredags gjorde vi inte många knop, va nog lite slöa allihopa så vi satt mest i solen och tog det lugnt. Sen blev det grillning igen, det är ju bara så gott!!!
Men lördagen och imorgon, söndag är vilodagar och det tackar jag faktiskt inte nej till. Samtidigt som det är kul att hålla på med huset, man ser ju alla framgångar och för var dag som går så känner man mer och mer att, snart bor vi här, så är det lite slit och släp och tungt.
Jag har redan börjat inreda köket i mina tankar och vi ska ha trädgårdsland men en massa goda saker med!
Jag har lagt in en liten önskan om en bastu med :) Badrummet kommer bli ganska stort, så om inget annat skulle vi nog få plats med en liten bastu. Räcker ju om man får plats med 5-6 personer :)

Idag har vi inte gjort något.
Jag vaknade till lite över 7 i morse, då va Ninni hungrig. Vi låg i soffan, hon och jag och vi somnade sen igen. Jocke låg och sussade i sängen. Vid 11 va det dags för mat igen, sen gick jag upp en liten sväng, men med en tråkig himmel och ingen sol, så va det inget som lockade, så jag gick och la mig hos Ninni igen och nästa gång jag vaknade så va klockan 3!!!
OJ :-)
Då gick jag upp och jag och Ninni väckte Jocke. Vi fixad lite kaffe och sen har vi tagit det väldigt chill resten av dagen.
Så vi har vekligen hållt helg idag akn man ju säga. Skönt när man kan göra så, hihi :)
Middagen idag blev lite fiskpinnar. Sen va vi sugna på Salle-mat, så vi ringde och beställde en bakad potatis till Jocke och ett grillspett till mig. Leverans utanför huset som vanligt :-)
Gott gott gott!!

Nu är Mattias och nån Micke här. Mattias har med sitt Wii och de sitter och spelar bowling. Jag och Jocke spelade innan och jag fick ganska mycket stryk får jag väl erkänna........tar honom sen!! Moahahahahahahaaaa!!
Kanske..

Imorgon händer det noglika mycket som det gjort idag tror jag. Fast ska inte Mattias inte ha med sitt sitt Wii hem, så blir det en hel del spelande kan jag tänka mig. Vi kommer va proffs på det isf :-)

Bilder har jag en del, men jag har inte så många på huset och jag har inte lagt in de nya från kameran. Ska se om jag fixar det imorgon, så ska ni få se lite iaf :-)

So long!




Slit och grillpremiär :-)

Ja vi håller på för fullt i huset nu om dagarna. Åker hemifrån vid 10-tiden och är inte hemma förrän vid 6-tiden. Man är lite trött och mör då när man kommer hem får jag ju säga, det va ju ett tag sen kroppen fick jobba på detta viset :)
Har inte haft ork att sätta mig och blogga, vi har ägnat kvällarna åt soffan med film och tagit det chill.
James har varit här och hållt oss sällskap med nån kväll och ikväll kom Ingegerd och Frida in en sväng.
Igår va vi uppe en runda och tog en kaffe med farmor och farfar så Ninni va glad :) Ja, klart vi med :)

Med huset går det framåt. Vi har kommit en bit och idag blev vi klara med att lägga ut fyllnadsmassan i köket, så på lördag blir där ett golv :) Najsigt!!
Sen har vi rensat upp på gården lite, jag har räddat lite blommor som jag tror skulle ha åkt till blomsterhimmeln annars...

Hundarna är lika glada varje gång de kommer dit, sköter sig jättebra, de springer och leker och rullar sig i lite skit och kollar läget.
Vi hade faktiskt GRILLPREMIÄR idag. Huuuuur gott som helst :-)

Imorgon ska vi tömma rummet som vi inte gjort än och en bjälke ska bytas, ja lite smått och gott blir det.

Något som gör att allt blir lite bättre, är att våren är här, solen skiner om dagarna och det är underbart!!
Bilder kommer ni få lite eftersom på huset, har inte så många än. Men här kommer iaf lite bevis på våren...sommaren är snart här :-)















Snabbuppdatering blev det nu, jag kommer med mer sen :-)





Renovering

Igår va vi iväg hela familjen. Körde till vårt nya hem och påbörjade fix och renovering. Det kommer bli hur bra som helst!
Hundarna trivdes, ja så glada de va, srang rundor, va med och kollade lite vad vi gjorde och sen sprang de på sitt håll igen. De va jätteduktiga och höll sig i närheten och de kom rusandes runt höret när vi kallade på dem.
Vi städade undan en massa skit och röjde, en del av singeln till gårdsplanen kom hem och nu idag ska fyllnadsmassan till köket hämtas, så kan golvet göras klart sen.
Idag blir det att tömma ett rum med en massa saker så vi kan väva, måla och lägga golv där och i det andra rummet.
Ett kök är fixat redan, så vi ska bara egentligen va flitiga och göra klart allt. Sen sticker vi!
Tänk första morgonen, då vi kan gå ut och sätta oss i trädgården och dricka kaffe. Längtar....

Vi ska till BVC med idag. Stackars Ninni ska bli vaccinerad, två sprutor ska hon få. Hoppas att hon inte kommer bli en sån mes med sprutor som jag är.

Nu ska jag se om Jocke pallar gå och sätta på en kanna kaffe till oss...

Bilder får ni sen, hinner inte nu.


Grattis Mange!

Hipp Hurra & Grattis Mange På Din Dag!!





Hade vi haft råd, så hade vi köpt följande till dig :)
( hade kanske gått lite bättre att köra då )






Hoppas du får en bra dag!!!




Efterlängtat besök

Det är åter igen söndag. Och för Jocke är det en söndag söndag...Han va på Tingvalla igår.
James kom hit igår och de drack öl kaffejög, vi snackade och spelade Yatsy. Sen kom Ljungvall och Ida, lite senare kom Daggis och även Henke tittade in.
Det djöjde inte länge förrän det sen bara va jag och Ninni  och goggsen kvar, så jag bäddade ner Ninni i soffan och la mig brevid och tittade på film. Ninni somnade gott och jag hann som vanligt inte se klart filmen förrän jag somnade.

Nu har vi bara tagit det lugnt, Jocke mår väl rätt ok, men protesterar lite över att jag berättar att han va på Tingvalla. Han kallar mig taskmört och ska hacka min blogg och funkar inte det ska han binda fast mig och kasta upp mig på vinden :)
Haha. Men det är bara för att han märkte igår att stället inte har förändrats sen han va där innan. Detta är ju ett antal år sedan. Men det är samma skitställe med bönder till höger och vänster som inte är kloka, snuskiga damer och argsinta herrar.
Detta ställe va Jocke på och han ångrar det lite....
Ha. Ha.
Jag tycker det är lkite kul :)


Nåja. Om en liten stund kommer det ett efterlängtat besök! :)
Mange och Johanna kommer på en kaffe. Ett litet tag sen vi träffades,så jättekul att de kommer.
Långemannen Mange fyller minsann år idag!
Nu ska jag sätta på kaffe, de kommer snart :)






Nu är alla vakna :)

Hihi hm, tja nästan iaf, Ninni sover än men Jocke kom upp, vi tog en kopp kaffe och sen klippte jag klorna på hundarna. De va duktiga och fick lite godis, sen dammsugade jag och torkade golvet och städade toaletten.
Jag känner mig så glad och jag lever verklgen idag. Inte för att jag känner mig död annars, men jag tror att solen som skiner där ute har gett mig riktiga vårkänslor och jag längtar till sommaren så jag skulle kunna spricka.
Vi flyttar snart och påbörjar vårt nya liv. Vi får ett lika stort leende på läpparna både jag och Jocke och jag ska säg att jag är så glad över att vi gör detta. Vi tar tag i vårt liv, visst på ett speciellt sätt, jag är säker på att en stor del av er som läser här och vet, ni skakar på huvudet och indrar om vi inte är kloka.
Men vi gör det som många andra inte vågar tror jag.
Fråga dig själv, är du lycklig?
Vi har tagit steget för att skapa oss lyckan vi strävar efter. Frihet. Till den grad det går och som vi själva vill ha den. Ja, klart man behöver jobb och allt, de har vi och så att vi kan ordna.
Nu har vi chansen att slippa betala en jävla massa pengar till någon annan som sitter och har det bra och äger hyreshus och besämmer till höger och vänster att vi ska betala mer och mer.
Varför leva efter de högres fingrar?

Det kommer bli så fett i sommar. Och tänk att få ge Ninni en uppväxt på landet i frihet.

Slakkerlivet ska ta sin början.



Nu kom Frida.
Bajbaj.

Alla sover

Nope, Jocke kände inte för att gå upp. Hundarna sover och så även Ninni.
Jag nattade Ninni innan, hon höll hårt om min hand när hennes små tittor höll på att ge vika och emellanåt kikade hon och kollade så jag va kvar. Jag höll om henne och låg där och tittade på henne när hon somnade. Gud, så underbar hon är. Nu sussar hon gott och jag hör hur det smackar om nappen då och då.
Jag la över bilderna från kameran, så här är lite nytt.
Kom precis på att vi inte gjort någon kopia än, tror jag iaf inte vi gjort...det måste vi göra. Jag hade blivit helt knäckt om datorn hade gett upp och vi hade förlorat alla bilder. Det har ju hunnit bli en del sedan vi köpte denna kameran, 2414 bilder varav ca 437 är med Ninni.
Dags att bränna ut...

Nåja, här är nån bilder iaf.



Ninni kan va en fisk :)





Hallooo!





Babyhullet syns ordentligt på kinder och dubbelhakan :)










Nu för en liten stund sedan när jag nattat henne. Min fina ängel.






Omtagning i kakfabriken

Ja jag bakade ju igår. Det hela va jätte enklet, vispa en massa och sen in i frysen. Smack.
Sen vaknade Jocke och han va direkt och kollade läget, lite skeptisk va han nog ifall det skulle smaka som gräddbollar.
Vi fick vår mat hemlevererad från jobb och det va hur gott som helst, som vanligt :)
Efter maten hade det gått de här 2 timmarna som det enligt receptet skulle ta för att det skulle stelna...men det va fortfarande kladdigt.
Jocke stoppade fingret i smeten ändå, smaka måsta man ju och glatt överraskad verkade han, det va ju riktigt gott!!
Vi lät pannan stå nån timme till, men det blev inte bättre, det blev bara segt och slutsatsen är att äggen vi har är små, så jag skulle nog ha behövt ta två äggvitor.
Så idag blir det omtagning, jag ska göra en ny omgång, med mer äggvita denna gången, jag vill ha sånadär fina rutor som min fröken på lågstadiet gjorde till oss en gång.

I eftermiddag ska Frida och hennes kompis komma, de ska på 80-talsfest och jag ska hjälpa dem med hår och smink. Det ska bli skoj, lär nog få lite flashbacks :)

Nu har hundarna varit ute, jag har diskat och Ninni ligger här brevid mig, glad och mätt i magen. Nu ska jag ta en kopp kaffe och kanske väcka Jocke med :)

Solen sken på mig när jag va ute med hundarna, så skönt, men om den håller sig framme idag, ja det återstår att se. Men det skulle visst bli soligt och fint på söndag eller måndag, då ska jag gotta mig i solen!!




...

Vi har slappedagar nu....
Men nu tänkte jag gå och baka sånnadäringa gammaldags gräddbollar, eller nåt liknande...


Sol!

Sååå härligt!! Solen stålade för fullt när vi körde upp till BVC. Kände hur hela jag fylldes av glädje och jag ville bara va ute, känna solen värma och sticka i ögonen. Som jag saknar det!!
In på BVC sen och som Ninni växer! Nu väger hon 3480 och är 50,5 lång!! Inte dåligt :)
Nästa vecka ska vi på läkarbesök och vaccinera henne och sen efter det så kunde vi börja plans ut med besöken, hon växer så bra så vi behöver inte komma en gång i veckan.

Nu skiner inte solen mer :(
Sitter här i soffan och tittar ut på en grå och tradig himmel och har inte alls samma spritt i kroppen.
Men jag vill ut ändå, det är ändå lite vår som smyger sig fram i luften och det behöver jag.

Jag filmade Ninni igår. Pucko jag har inte tänkt på innan att vi kan filma med vår kamera juh!!!
Ninni låg i soffan och började pipa lite för hon helt enkelt tyckte det va tråkigt. När hon gnällde till så tittade James på henne och började härma henne. Hon blev knäpp tyst och bara stirrade på honom. Undrade nog va han höll på med.
Sen började hon igen och lika syst blev hon igen. Så höll de på, men så fort jag kom på att jag kunde filma så slutade hon bli förvånad. Då blev hon bara arg och ledsen ist. Men jag filmade lite ändå, och det ska jag ju lätt fortsätta med, hur kul som helst att ha.
Sen kan jag bli en sån pinsam mamma som vill visa det när hon blir äldre. Moahahaha :)

Nu ska jag dricka mitt kaffe innan lillsnäckan blir hungrig igen :)



Lite krasssligt

dagen tog inte sin början förrän vid middagstid. Då vaknade vi alla och jag gick upp och handlade lite.
Sen har dagen egentligen bara försvunnit, har klöddat med försäkrningskassan en hel del, pratat med dem i telefon 4 ggr...
Jag har en j*la förkyldning som retas med, jobbigt och störigt. Kände mig helt svullen i hela huvudet innan ( jo, jag vet det regnade lite så kanske det va för det...)
Jobbigt iaf och Ninni är med lite halv krasslig och snuvig. Stackare.
Vi ska till BVC på torsdag och som hon sa där så ska vi vänta med vaccinationen till snuvan är borta, se hur hon tycker att läget är när hon träffar Ninni.
Nu har vi ätit pannkakor som Jocke gjort, det va första gången han gjorde det och efter att vi hällt i lite mer mjölk så blev de jättegoda.
Vi sitter i soffan nu och ska kolla serien vi börjat se, Surface, den börjar bli mer och mer spännande och vi har många avsnitt kvar, det är najs :)
Mysigt :)



Lördagen

Så, här kommer lite biler från i lördags.
Som jag sa innan, jag hade jättetrevligt. Ångrar inte att jag gick ut och va social av mig. Det behövs och som jag sagt innan så tänke jag inte sluta leva för att jag har fått barn och att gå ut är en del av mitt liv. Det är inte så ofta det händer att jag går ut, dde senaste åren har jag festat till det och gått ut ett fåtal gånger. De få gångerna räcker för mig, för annars tycker jag faktiskt att det kan va trvligt nog att sitta hemma med gott sällskap ist.
Sen va Ninni i så goda händer, så jag kände ingen oro, hon hade det så mysigt så med Ingegerd och töserna :)

Jocke och Jan började lördagsfesten ganska tidigt, närmare bestämt vid middagstid, haha. Sen va det kalas kl 3 inne hos Ingegerd, Jcoke och Jan gick dit, men jag stannade hemma hos hundarna.
Men sen kom Jocke in, så jag kunde smita dit en stund och jag fick en bit av den efterlängtade smörgåstårtan :)

Sen va det hem igen och jag började fundera på vad jag skulle ha på mig. Jag måste verkligen uppdatera min garderob. Den skrattade nästan åt mig. Men men.
Ninni blev hungrig, fick mat och sen kom Ingegerd och frida in.
Då kom Jocke men min första öl!
Jag är ju bara så svag för öl, det är ju bara så gott. Namnam :)
Sen kom Ljungvall med och joinade oss.




Legenden & The Dude



Min Dude & ja



Fixar till mys :)












Nu har vi gragit in Jan med i Golleminen :)









Gott gotti gott gott












Löv jo!!






Nu e de natten :)




Tack alla ni för en superkväll!


Såndär söndag

Japp det är en såndär söndag som man inte har varit med om på länge, länge...dagen efter.
Inte bakfull, för så mycket drack jag inte, men jag är iaf trött och seg som man brukar va.
Hade jättetrevligt och tack Ingegerd och töserna, härligt med människor som er.
Nu ska vi fortsätta chilla, skriver mer imorgon och lite bilder ska ni med få.

Bajbaj

Jaha...

Då får man se om man har mod att åka ikväll...

Jan

Detta är Stockholms-Jan :)







Stockholms-Jan

Ja jan är ju här och igår blev det middag, öl, poker, Yatsy, öl, poker och sen gick vi och la oss.
Jag körde och hämtade Emma från Jägers innan jag gick och la mig, kul att köra bil, det är inte så oftan jag gör det nu förtiden.
Jan....tja, han är en trevlig och snäll kille, lugn, försiktig och...hm, ja "vår sorts av sällskap" kan man nog säga.
Jocke och Jan är och handlar bullar nu, sen ska vi köra iväg på den lilla roadtrippen, vi funderar på att köra upp till Kopparhatten. Lite tråkigt väder bara, kan ju hoppas att Jan kommer ner en sväng till sommaren med, det är ju lite finare här då.
Ska ta med kameran :)

Nu kommer bullarna!



Ninnis första smycke

Igår fick Ninni en liten pressent, det blev hennes första armband.







Blommor :)

Me love flowers














Blommor blir man alltid glad av










Besök

Ja, precis när jag hade sjalat Ninni och va på väg ut med hundarna, så kom Jocke hem och han hade hämtat upp Jan i Helsingborg.
Jan kommer väl iaf stanna till söndag, idag blir det en lugn kväll. Vi har spelat lite poker, Jocke håller på att laga mat och sen blir det film. Karlarna dricker lite öl med.
Imorgon ska vi upp i tid och ta oss en liten roadtrip och visa Jan lita av våra skånska vyer :)
Sen är det kalas!! Smörgåstårta ska ätas så det ska spruta ut ur öronen. Go Ingegerd!
Morgonkvällen kommer inefatta öl och utgång :)

Nu ska vi äta, lagom tajmat med, för Ninni har precis blivit mätt i magen.



Leende på bild!

Igår fick vi till det, Ninni har ju börjat le och flina mer och mer, hon skiner upp när man kommer och tar upp henne när hon sovit och roligt när man snackar med henne tycker hon nog det är.
Nu håller hon på så pass att man hinner hämta kameran och få det på bild med :)


Lite konstiga miner och ett smile emellan med mamma i köket





Pussas är mysigt





Pappa fångade dagens bästa :)





Pappa har börjat bli lite ego...




Tröttit i tittorna

Jepp, jag är trött. När jag höll på att försöka somna om i natt så vaknade Jocke med. Jag la Ninni i sin säng coh jag gick och la mig hos Jocke. Men sen fick jag inte mer sömn, det blev bara halvdant, för Ninni tyckte inte det passade sig att helt plötsligt ligga där helt själv plus att hon emellanåt hade lite magknip. Jag har legat med min hand vid henne i hennes säng och hon har muffsat med den och suttat på nappen. Det har gått bra till magen har knipit igen.
Så både jag och Ninni är trötta, hon ligger och halvsover, men kommer inte riktigt till ro. Fortfarande lite knip i magen, men det är bara fisar som kommer nu. Jobbiga är att hon kräker en del. Lite är för att hon tar i som attan när hon fiser, så då kommer det upp med. Men jag ska ha lite koll, så det inte är nån förkyldning eller nåt på gång, hon är lite varm, men inte så konstigt ibland så som hon tar i och håller på.
OJ, nu kom det en ordentlig rap med, se om allt lossnar.

Jag har dammsugat och mer än att diska med blir det inte idag tror jag.
Sen ska vi ha sjalpremiär ute idag när vi ska gå och handla. Vet inte vad vi sk ha till middag idag, men är lite sugen på fläskfilè, de hade bra pris på Konsum.

Nu behöver jag iaf lite kaffe



Miss i nassen

Klockan är lite över 1 på natten nu....
Jocke ligger i soffan och sover och jag ligger på madrassen med Ninni brevid mig. Hon sover hon med, mätt i magen.
När Jocke kom hem åt vi och sen tittade vi lite på tv innan vi ställde klockan för att vila en stund. Men Ninni gillade inte läget, så jag la mig här med henne och då somnade hon. Skitunge.
Nåja, vi somnade allihopa och när klockan ringde ställde Jocke om den en stund. Jag tvivlar inte på att den ringde, men upp kom vi inte och sen när jag vaknade och kollade klockan så va hon halv 12.
OJ!
Sån ångest jag fick. Kvällen hade försvunnit och jag som hade tänkt att vi skulle ringa Emma när vi gick upp igen. Va f*n!
Ninni vaknade med och va hungrig och när jag va klar med henne gick jag ut med hundarna. Då såg jag Ingegerd vinkandes, hon va ute med Birk. Jag hade hoppats på att träffa på henne, då jag tänkte att hon borde komma från jobb, och jag bad henne ge Emma en kram imorgon bitti från mig.
Vi ses iaf på lördag, för då är det kalas :)
Hoppas du haft en bra dag Emma!

Nu ligger jag här och vet inte riktigt om jag kan somna igen.
Jag hade tänkt att jag skulle ut på morgonpromenad med Atlas och Ninni imorgon ju, nu när jag har fått sjalen, men det blåser så in i och har det inte blivit bättre tills imorgon, så blir jag inne minsann.
Ska städa imorgon, det blev inte idag. Vi får en gäst i helgen, Jan från Stockolm kommer ner imorgon. Jocke ska hämta honom efter jobb från Malmö och sen ska vi käka gott.
Jocke och Jan har haft kontakt i flera år vi nätet, blev väl vis CS har jag för mig, men de har aldrig träffats. Senaste tiden har de snackat mer och haft tele kontakt med och nu kommer han minsann ner.
Jätteroligt!!
Se om vi kanske kan åka och hälsa på honom i sommar eller nåt :)

Nej, nu ska jag se om jag kan sova eller inte, vill inte vända dygnet igen ju...

Grattis Emma!

Hipp Hipp Hurra Och Grattis Emma På Din Födelsedag!!!










Bildbomb

Haha, med den rubriken kommer jag kanske få "storebror" som läsare av bloggen med :)


Så, här får ni lite nya bilder.




Jocke odlade skägg, 3 fina toffsar blev det. Sen försvann det.











Farmor på besök. Mys!






Tlöttis











Ninni tycker om Gammelmoster Ingegerd!






"Det blev uppochner"






Sitter och chillar i soffan











Snuttigt. Min fina familj!











Räcka tunga kan de båda två :)






Älskar Dig Pappa!






Emma och Ninni






Mmm, min snygge snygge man i sin nya frisyr och fixat skägg.
Mmm...nam nam.






Älskar Dig!!






Premiär i babygymet :)






Mys med Frida, Ninni likes!






Atlas myser med Pappsen






Chillar hos Pappa!






Vad jag får se av Jocke nu när jag åker bak i bilen med Ninni.






Tvätt - check!

Nu är tvätten avklarad och jag har fått i mig frukost.
Ingegerd kom in när hon hade lagt sin tvätt i torken, så då gick jag ut med hundarna och sen knallade jag ner för att kasta i min tvätt i maskinen.
Ninni somnade så gott hos Ingegerd och det blavlite pipigt när jag la henne i sängen så att Ingegerd kunde hämta upp sin tvätt. Men hon fick mysa lite till med Ingegerd sen, så hon blev så nöjd så :)
Sjalen provades och lite skratt blev det, lite bökigt innan jag fick till allt tyg och jag sen skulle få ner Ninni bland allt.
Men det gick till slut och sen gick jag ner och hämtade den färdiga tvätten med Ninni i sjalen. Det gick bra och Ninni somnade. Hoppas att hon fortsätter trivas med det, hade varit skönt.
Sen knallade Ingegerd in till sig. Tack så jätte mycket för hjälpen Ingegerd!!






Ninni va glad och nöjd över att Ingegerd kom, mysig som attan, Ninni va verkligen avslappnad och krälade ner och la sig på armen.

Nu tror jag att det snart är en liten tös som vaknar och är hungrig igen, hon har inte ätit sedan hon åt frukost, håller sig minsann länge!! Och detta bara över en natt. Inte klokt ju.
Men men, har hon ställt in sig på att inte äta lika ofta så inget mig emot, hon äter ju så hon blir mätt så och hon verkar inte ha nån förkyldning eller må dåligt. Så hon får själv bestämma.
Hon va så glad igår, log med hela ansiktet, snackade lite skit, ja som man ser från dag till dag hur hon ändras och utvecklas.
Underbart!!

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder i ett eget inlägg nu, ligger som vanligt lite back med det. Men jag ska försöka skärpa mig det sen.

Sen ska jag fixa till Jockes verktygslåda och dammsuga lite innan jag ska laga mat tills Jocke kommer hem.

Som jag saknar att ha honom hemma...


Sjalen anlände :)

När jag gick ner och kollade postlådan för att se om avin kommit blev jag glatt överraskad.
Där låg ju ett paket till mig!!
Sjalen hade kommit:)

Ni får se den in action sen, ska få till det hela först, hehe, mucket tyg är det.
Ser nästan lite rosa ut på bilden, men den är lite mörkröd, varm fin färg:)
Happy happy är jag och Ninni fick följa med ner till tvättstugan sista vändan och det gick hur bra som helst!








Varmt tips

Som ni nog har märkt, så är jag rätt glad i choklad och bojboj (oboy).
Nu när jag skulle  fixa till en liten frukost till mig, så blev jag sugen på varm bojboj. Men det är slut, så jag tänkte att jag skulle se om jag kunde göra varm cacao ist. jag har inte varit så glad för det innan, är lite beskt, men med lite extra socker skulle det väl kunna bli bra.
Då läste jag på paketet och hittade ett litet recept, där de bytade ut sockret mot ett annat socker och la till lite annat.
Det blev supergott!

Jag har ingte det där andra sockret, så jag gjorde såhär för att få ihop ett glas:

2 1/2 - 3 dl mjölk. Löste upp 2 tsk cacao och 2 1/2 tsk socker i en liten skvätt av mjölken. Sen i med ca 1 krm vaniljsocker och lika mycket kanel.
Under tiden värmde jag upp resten av mjölken och när det va lagom varmt, va det bara att hälla det i glaset och blanda samman allt.
Sen är det bara att fixa med lite mer eller mindre av något för att få det till den smak man själv vill ha.
Inte så beskt och en lagon hint av kanel. Gott!




God varm dircka :)





Natt premiär!

Vill bara meddela att vår lilla tös har sovit hela natten i natt.
Vaknade imorse och blev så förvånad när jag såg att klockan nästan va 8. Tittade på
Ninni som låg brevid mig, hon kikade lite med ena ögat, gav mig ett litet leende och somnade om.
Hon fick mat vid 1 i natt, sen gick vi alla och la oss.
Nu äter hon gott :)








Jr. Eric 82-09

Vill skänka alla familjemedlemmar och vänner till Jr. Eric en tanke.
Beklagar det tragiska som hänt.


http://www.rebelmusic.se/?p=1771



http://www.swingkids.se/jreric








Check

Nu har vi checkat av ögon och öron.
Ögonkontrollen va först ut, vid 9 va vi där och lite över 10 va det dags, men jag tycker ju att det är så obehagligt, så det va pappsen som fick va stöd.
Allt va bra och det va sista gången vi va på den kontrollen. Vi fick sitta där i ett rum i 3 timmar efter, just för att vissa barn reagerar med låg puls och så. Men inga problem med det för Ninni inte. Tiden fördrev vi med att hänga gubbe.
Kl 2 hade vi tiden för att få rätt på det har med högerörat, så vi knallade dit när vi va klara inne på Neo.
Öronundersökningen gick fort, lite fix med sladdar och så och sen va det bara att vänta en liten stund tills det va klart. Resultatet va godkänt! Så skönt att höra och så skönt att va klara med det med.
Sen va det bara att köra hem.
Vi körde inom och tog en snabbfika med Hasse innan vi körde hem och då blev det en kaffe med min pappa när han kom och lämnade Atlas som han passade när vi va i Lund.
Pappa gick hem och sen kom Patrik och Therese med sin lille son Lukas. Lite snack och kaffe med dem och sen närmade sig klockan 19, de skulle hem och äta och jag började minsann med bli hungrig.
Det blev en par äggmackor. Lagom.

Nu sitter jag med Ninni i famnen, hon har varit lite ledsen, men nu har hon lugnat sig och håller på att komma till ro för att somna. Men man ska inte säga för mycket, det kan lika gärna bli en sån kväll och natt då det är konkigt och att hon absolut inte vill ligga själv och sova. Men det är bara att vänta och se.

Bärsjalen kom inte alls idag!! :(
Antagligen kommer avin imorgon. Som tur är så har jag turen att Ingegerd är hemma imorgon när det är tvätt-tid, hon frågade om hon kunde få tvättat nåt litet, så vi hjälps åt. Hon sitter med Ninni när jag springer ner och fixar min tvätt, så slipper jag konka ner både Ninni och Atlas i tvättatugan. Vill inte lämna Atlas ens för den lilla stunden, inte intresserad av att riskera komma hem till kaos ifall han skulle hinna fixa det under tiden.

Får hoppas att sjalen kommer imorgon...



Soffmys

Idag har jag varit så slö. Har legat på soffan och myst med Ninni nästan hela dagen. Men va tusan, en mysdag med min finfina dotter tackar jag inte nej till. Hon är så härlig, hon börjar le mer och meroch igår va det nästan ett litet fnitter som kom fram.
Ont i skallen har jag med haft, men den försvann med kaffe och bulle när mamma kom. Hon stannade här med Ninni när jag gick och handlade. Vagnen är fortfarande i bilen , så jag ar varit lite handikappad.
MEN! Imorgon kommer min bärsjal. Yey :)
Jag hittade en på blocket till bra pris och den ska bli ivägskickad idag. Sen underlättas en hel del, jag kan gå ut på morgonrundan med Atlas och ja en massa saker blir lite lättare.

Nu har vi ätit middag och är mätta, det blir nog en film ikväll, men först ska vi vila en stund. Som om jag inte gjort det i stort sett hela dan'  : )
Vi ska nog se en skräckis, det har blvit en hel del skräckfilmer nu och av någon anliedning så har de satt sig i huvudet på mig. Vet inte varför, det brukar inte bli så, men som igår kväll ville jag inte gå upp själv, Jocke fick följa med mig. När vi kom upp märkte vi att vår vän spöket va där. Det har varit lugnt sedan kvällev vi spelade poker, så jag trodde nästan att det hade försvunnit, men nähäpp.

Imorgon ska vi in till Neo för sista ögonkontrollen kl 9. Sen klockan 2 har vi tid till öronläkaren, så ska vi väl kunns få klarhet i det med.
Det har dock blivit en liten krock med alla tider, för imorgon har vi tid på BVC med en läkare. Får ringa dit imorgon bitti och hör så vi kan flytta fram det lite. Lika bra att få ögonkontrollen fixad så det är klart.

Nu ska jag sätta på kaffe :-)



Nu kör vi!

Lite hattit med bloggandet, Jocke påpekade det nu precis med. Jag vet, men idag har jag faktiskt inte känt att jag haft tiden till det.
Vi sov inget i natt, sen somnade jag när Jocke hade åkt till jobb och fick sova i 3 timmar iaf och det va skönt!
Ja, Jocke har börjat jobba igen. Absolut inget kul alls. Trivs inte med det, det har varit så skönt att få ha honom hemma, vi har varit en samlad familj och hur underbart är inte det!!
Men vad ska man göra, inte så mycket.
Men sen har det hänt andra saker med Jockes jobb...han har inte mer än en månad kvar att jobba där, sen är det finito.
Fick reda på för ca en vecka sedan att Micke hade fått sparken och att han då hade fått reda på att det va osäkert ifall Jocke kunde va kvar. Kul att få reda på det på det viset, fattar inte deras chef att de pratar privat med...
Jocke har grubblat och mått ännu sämre än innan för att börja jobba. Inte nog med att han skulle tillbaka och då träffa företagets rövhål, behöver inte nämna något namn, men vi kan kalla honom för Jörgen. Nu skulle han tillbaka till ett jobb med vetskapen om att han kanske skulle få kicken han med. Spännande.
Så i natt fattades beslutet.
Och imorse sa Jocke upp sig. Han frågade sin chef om det stämmde vad han fått reda på och det gjorde det, en och en skulle få gå. Finns inget jobb. Tack och hej!!
Jag står bakom Jocke till 100, han har inte mått bra på jobb på länge. Han och då Jörgen har inte kommit överens, Jörgen är rent ut ett rövhål, jag är själv med så trött på honom och jag höll inte käften på julfesten, trodde jag skulle kunna klappa honom hårt på kinden den kvällen. Jocke med för den delen och jag tror inte vi va ensamma om det faktiskt.
Men Jörgen, som inte gör hälften av vad Jocke och Micke gör och som hotar att säga upp sig med jämna mellanrum, han får va kvar, precis som en man som snart ska gå i pension.
Jag försår mig inte på det. Men inte mitt företag.
Nåja, nu är det så iaf och som sagt så står jag bakom Jocke. Vi har lösning på det hela, annars hade ju inte det beslutet tagits.
Nu kör vi på!!

Idag ringde jag till soc. men det va upptaget fram tills telefontiden va slut. Typiskt. Jag håller på och ta tag i det här med deras tillvägagångssätt.
Så jag singde till förlossningen ist och frågade om och vem de lämnar ut uppgifterna till och det är till BVC och mödravårdscentralen. BVC vet vi inte lämnat ut det iaf, för hon reagerade precis som vi, så jag ska ringa mödravården imorgon med.

Frida och Ingegerd va här en sväng idag och sa hej. Frida stackaren har dragit ut en tand idag. Hon fick i sig ett par panodil när bedövningen höll på att släppa, flytande föda för henne idag.
Hoppas du mår bra Frida och inte har för ont!

Nu ska vi kolla en film :-)



RSS 2.0