Sol och bad!

Vi drar till stranden! :)



Varm hemmadag!

Vi hr bara varit hemma och chillat i värmen idag. Och varmt har det varit!
Familjevila, eller, något åt det håller iaf, har med fått och ja, sen har det varit altanen som gällt för det mesta. Ninni har badat, vad annars :)

Grillat och ätit har vi gjort nu och Jocke har precis varit borta hos Danny och fått bladen till gräsklipparen slipade.
Lillan hade somnat, men hon väcktes nog av gräsklipparen nu. Fönstret stå öppet där uppe och Jocke startade den där utanför. Nåja, hon somnar nog om igen.

Imorgon ska vi dra till havet. Frida hänger med oss :)
Lillan lämnar vi hos Skogstrollen, så slipper hon va på stranden en så varm dag som det vätas bli. Inte så kul för henne när hon inte kan krypa rundor direkt och det är så varmt.
Så kan Ninni få en ensamdag med oss med, vi kan bada med henne tillsammans, kan hon nog gilla :)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe på maten. Åt lite för mycket, har lite ont i magen...

Ha de, så hörs vi!



Lillan-väckt...

Lillan vaknade, hungrig. Tog upp henne, hon fick käkat, men ville inte somna om igen. Låg och drog mig i håret och sen fick jag solen i ögonen.... Håret är jag van vid, hon har ju en thing för det där, men solen va ju lagom irriterande...
Jocke låg inte kvar i sängen, men hörde att han va vaken, så jag gick ner med Lillan och Ninni ligger och sussar vidare.

Nu är kaffet klart och vi kör lite Fifa. En stund kan vi väl iaf spela innan Ninni med vaknar och dagen verklgien börjar.
Men kan ska först och främst jaga flugor, vi har nog ett par kollonier här....

Sen kommer ju mor min. Ninni kommer bli glad, hon sa igår kväll att hon ville hälsa på mormor när Jocke frågade vad vi skulle hitta på som idag oc det blev "hälsa mormor" :)

Nu ska jag ut på jakt!



Solig dag :)

Det har varit fint och härligt väder idag!
Jag gjorde flädersaft i eftermiddags och nu står den och göttar sig i några dagar till vi får sörpla i oss den. :)

En lugn dag hemma har det varit efter Hörby turen vid middagstid. Jag handlade och hann precis säga hej till mamma innan hon åkte med taxin. Lite tråkigt, men hon kommer hit imorgon en sväng :)

Tänkte ni kunde få lite bilder, sen ska jag spela Fifa med Jocke :)


Lill-loppan :)





















Och så här trött va Ninni efter denna dagen :)




Tack!

Tack till familjen Nordin för dagen Ninni fick med er igår och de fina kläderna och sakerna töserna fick!! Snälla ni! :)
Tack Anette och Richard för kaffet och fikan igår! :)
Tack Familjen Eckhoff som bjöd oss på kvällsmat igår, mumma!! :)

En trevlig dag igår va det och fläder hittade jag på min lilla runda...till slut....

Nu ska jag snart in och handla, ta en snabb sväng till mamma och hälsa på, så blir hon med glad och sen ska jag hem och göra saft! :)
Och kanske vin med :)

Höres!!

Ps. Ja, jag måsta tycka lite synd om Jocke, som skadade sig igår när han rev hemma hos Danny och Maria. Inte ofta den mannen gnäller. Han har ont! Jag hoppas att det blir bra snart och att det inte blev nåt allvarligt av det. Tycker synd om dig Babe! Ds.



"Åka buss"

Vi har käkat frukost nu och det ser ut som om en liten mus har varit på osten....den musen heter Ninni :)

Jag ska klä oss nu och köra in till Hörby för att lämna Ninni till Ingegerd och Frida, som ringde och frågade om Ninni fick följa med dem in till stan. Klart hon får, hon har väntat på det sedan Ingegerd pratade med henne om det :)
Så nu går Ninni runt och säger "åka buss" :)

Jag handlar lite när jag ändå är inne i Hörby och sen vet jag inte riktigt vad som händer. Nåt hittar vi väl på och sen ikväll ska ju Jocke hjälpa Danny att riva lite för renoveringen.

Jepp, dags att göra oss klara för avfärd!



Grillmys :)

Efter en lite fram och tillbakadag, så blev det en mysig och tevlig eftermiddag och kväll. :)

Svärmor och svärfar kom hit en sväng och sen fortsatte Jocke att klippa gräset. Ja, som ni förstår så stannade vi på hemmaplan idag.
Sen kom Maria och Danny över :)
De stannade tills nu för en stund sedan. De hade redan ätit, så åt gjode vi själva, men med ett väldigt trevligt sällskap iaf och Ninni fick ju träffat sin Danny :)

Ja, en jätte tevlig kväll blev det. Det är najs att vi bor så nära varandra :)
Jocke skulle nog hjälpa Danny att fixa lite hemma hos dem imorgon och då skulle vi nog hugga in på den härrade efterrätten med som vi inte hann äta av på midsommar. :)
Tur det är något som står i frysen, för dagarna bara rullar på här ju. Fan, nu blev jag nästan lite nervös igen, hoppas den är god!

Imorgon, ja förutom att hjälpa Danny, så vet jag inte vad som händet. Har inget planerat direkt. Jag ska nog ta en sväng och handla hem lite käk. Fylla upp frysen lite :)

Så allesammans, vi hörs imorgon igen.

Ha de!!



En fin dag?

Kan det bli en solig och fin dag idag tro??
Hade ju varit trevligt, få vi hade tänk köra en sväng. Atlas skulle jag helst vilja slippa ha med idag, så töserna kan få ha oss för sig själva och tillsammans hela tiden. Har vi han med oss, så måste en hela tiden stå med honom utanför, om vi skulle hitta nånstans att gå in....så kul är inte det om man ska ha en liten familjedag iväg.
Men, får se om vi kan bli av med honom,, hehe :)

Vi hade en liten myskväll igår, firade vår förlovningsdag lite iaf :)
Lite sent blev det visserligen innan vi kom igång med det hela, för jag somnade till en stund när jag nattade Ninni, hehe....
Men sen fixade vi ihop en liten ostbricka, räkor och ägg. Mumsade på det och kollade på en film. Sen va klockan rätt mycket när vi sen gick och la oss.



Ida va det Lillan som väckte mig och klockan va nog inte mer än 8...och nu när hon fått upp mig och väckt Ninni med, så är hon lagom trött igen för en liten förmiddagsvila..

Jocke sover än. Ninni har redan frågat två gånger om vi ska väcka honom, men han kan gott få sova en stund till. Jag ska ta mig en kopp kaffe. Med tanke på att ågrdagen inte innebar några som helst hushållssysslor, så får jag kanske ta mig ner en sväng till tvättsugan med idag.

Men det tar jag sen :)



Chill

Ja, en chill dag i allra högsta grad!
Fifa har vi spelat och Jocke spelar fortfarande. Undrar om det inte blir en sån kväll med, om det inte blir en film :)

Maten är i ugnen, hungrig är jag....vilket jag känner mest på mitt humör, tyvärr. Men gott ska det bli, det är ribs som ligger och blir göttiga i värmen nu :)

Vi snackade ju om att ta kaffet och fikan med Eckhoffs idag och vi ska väl se om vi kan ta det när vi ätit. Jag är ju så nyfiken på hur efterrätten blev!! :)
Jag har tagit bilder undertiden jag gjorde den, så är resultatet vad jag hoppas, så ska ni få recept och bilder :)

Fan vad tiden går sakta när man väntar....jag vill ha mat nu!!!



Midsommarbilder

Ja, som jag sa innan, så firade vi inte midsommar som man "ska göra". :)
Men attans så tevlig kan man ha det ändå och lite bilder ska ni får!






























3 år

Idag  firar jag och Jocke 3 år som förlovade :)
Så grattis till oss!

Jag älskar dig Jocke!!!



Lite sent och lite tidigt

Jag och Ninni gick och tog en vila igår eftermiddag. Den blev lite för lång...så när vi hade klippt Jocke, jag och Ninni hade duschat, vi hade gjort oss klara och pckat ner vad vi skulle ha med oss bort till Eckhoffs, så va klockan rätt mycket.
Men maten sattes igång direkt, barnen lekt under tiden och det blev en riktigt god middag!

Sen avrundades kvällen rätt fort. Jocke hade fått en sån jävla skallebank redan innan på kvällen och den ville inte försvinna, blev bara värre.
Så efter maten och en stund senare, så tackade han för sig. Barnen va smömnfärdiga och det kändes att det va lika bra att ta barnen och gå hem, så blev det inte en helt upp och nervänd kväll för de små.

Jocke sov när vi kom hem, jag nattade töserna och sen gick jag själv med och la mig.

Vid 4-5 tiden fick jag va taxi med, Jocke vaknade till här nere i soffan och gick upp och la sig.

Efterrätten jag gjorde hann vi inte komma till igår, så vi sa att vi tar en kaffe tillsammans och hugger in på den idag istället. Låter bra :)

Trots att kvällen blev som den blev, så hade jag jätte trevligt! Som vanligt när man är där :)
Som vi sagt innan, så skulle vi ta dagen som den kom och det gjorde vi ju verkligen..och jag ska säga att jag behövde verkligen den vilan jag fick..!

Idag för övrigt blir nog en väldigt lugn dag. Ska in och säga hej till mor min under helgen, men tror jag tar det imorgon istället, inget jag känner för idag.

Kaffet har puttrat klart nu, så en kopp nu, tack :)
Hoppas ni alla hade en bra dag/kväll/natt igår!!

So long!



Då är det midsommar

Inte många timmars sömn....blev väl kanske 4. Men det ska väl gå det med :)
Ninni väckte oss på sitt lilla vis, men jag är ju van :D
Upp och sen for Jocke iväg till marken och han ska handla på vägen hem med. Jag skickade med en lista på vad som behövs, men vad tror ni jag gör?!
Jo, glömmer nog skriva upp daim!! Det ska jag ju ha till efterrätten...pucko-Anna...
Men jag får väl springa upp till vår lilla affär här sen när Jocke kommer hem igen :)

Fasen, jag är lite nervös inför efterrätten. Jag följer ju inget specifikt recept och det vill jag gärna när det är något jag inte gjort förr och speciellt när det gäller bakning av godsaker....
Men what the fuck, det kan ju inte gå mer än åt helvete, eller hur?
Kul bara om det funkar :)
Haha, heja mig som provar på något när det ska bjudas på det, kanske skulle testat det själv först...men sen har jag ätit sånt som är som detta fast inte i samma efterrätt om jag säger så. Jag blandar ihop 2 olika :)
Nåja, ni får reda på sen hur det blir och blev det bra kan jag ju kanske dela med mig av receptet :)

Lillan hon asar sig fram här på golvet och roar sig, skäller lite på en ank-nalle och sparkar på sakerna. Blir lite sur när det inte går riktigt som hon vill, men glömmer det lika snabbt igen.
Ninni sitter här brevid mig och kollar Barbapappa...vi kan alla avsnitt nu. Bättre finns ju att glo på, men Ninni diggar det... :)
Ja, stolt över vår tös är jag. Hon är blöjfri om dagarna nu!!! :)
Här hemma iaf. Hon får ha blöjan p åsig om vi åker iväg, så slipper hon tänka på det. Men hon gåt ändå på toa om hon kommer på det även då :)

Nä minsann, nu ska jag ta mig en kopp kaffe till och fixa i köket så jag kan börja med mitt mästerverk sen när Jocke kommer :D

Glad midsommar!!



Ingen ro

Jao...som sagt, jag tog ner töserna och målade lite....men Ninni hade myror i brallan...fick ingen ro att måla. Pappsen låg ju där uppe och vilade :)

Men jag lyckades iaf hålla henne någorluda sysselsatt så att Jocke fick sova en stund och efter att ha stoppat henne för att gå upp och väcka honom ett par gånger så fick lov sen och det va hon lycklig över.
Jocke blev mindre lycklig av väckningen dock...Ninni va som Jocke beskrev henne "en liten terrier som inte fått mat" hahaha!
Klart hon va, hon ville ju bara ha upp Pappsen sin :)
(sen att det kanske är så att hon lärt sig att Pappsen inte är så hej hopp på att komma upp så snabbt efter en vila, att han kan somna om en och t.o.m två gånger....det kan väl inte ligga nåt i det, hehe)

Well, vi såg lite på MFF-matchen och jag körde sen och hämtade mat. Mätta i magen blev vi och sen va det natti-natti för barnen.
Vi chillar, väntar på Micke som kommer hit en sväng och säger hej och sen ja, det blir nog en del kaffe och snack kvällen lång.

Imorgon är det ju midsommar afton. Nu kommer jag inte ihåg om jag har snackat om det innan....sorry.
Men. Vi ska iaf över till familjen Eckhoff. Vi ska ha en helt vanlig kväll, skita i midsommar stöket. Vi ska grilla och ha nypotatis, kalla såser till det och sen ska jag göra efterrätten. Fan, jag hoppas det funkar som jag tänkt mig...
Det ska iaf bli väldigt trevlig, äta och dricka gott i goda vänners sällskap :)
Denne ska dricka vin...mmm!!!

Ha det nu så bra alla vänner, så höres vi!!



Glass :)

Ja, det blev ju lite sent för att åka iväg och käka glass när Jocke kom hem. Men det hade han löst :)
Han köpte med sig en bagare med glass till Ninni <3
Hon har mumsat :)

Nu ska jag rädda Jocke från Ninni en stund så han kan få ta en timme, jag tar nog ner töserna och målar lite, så blir här lite lugnare och Ninni ränne rinte upp till Jocke :)



Bidde städat

Jocke åkte iväg i morse och skulle hjälpa Conny och Sara ju med å köra till tippen. Det va visst lite mer som behövde göras, så han blev lite bortrövad och har inte kommit hem än. Men kan han hjälpa så de blir klara i tid så är det ju bra :)

Jag har fått städat här hemma, dammsugat och moppat golven, städat toa och plockat och torkat lite. Töserna tyckte inte det va så spännande att jag valde att göra det idag, men det behövdes...!
Ninni vilar lite nu och Lillan ligger och fixar med sin filt och säger "mamma" och "pappa" babblar på, på sitt lilla vis :)

Vi skulle ju åka och äta glassen som inte blev av igår och Ninni har redan frågat efter den, men vi får väl se när Jocke kommer hem först. Pizza ville Ninni äta idag, sa hon innan. Så om inget annat kan vi ju kanske ta oss ner till Salle och käka, så kan hon äta glass där med :)

Nåja, en kopp kaffe till nu och småfixa lite till här, så är det ju kanske snart helstädat här hemma :)



Något nytt?

Igår va det en kugn förmiddag och sen klämde vi faktiskt en familjevila. NAJS! :)

Iväg en sväng sen och vidare till Skogstrollen som bjöd på grillat! Gött!!
Vi stannade ett tag och sen tog vi en liten sväng hos Maria och Danny, snackade lite om midsommar, som vi ska fira med dem :)

Hem, klockan va mycket, töserna i säng och sen kollade vi serie. Ännu en annan vi påbörjat nu, då Game of Thrones tog slut...så länge iaf :)
The Pacific ser vi nu-riktigt bra!!

Sängen och sen vid 9 i morse va det upp och hoppa tyckte Ninni. :)
Jocke är iväg och hjälper Conny och Sara att köra saker till tippen och sen ska vi iväg och äta en glass :)

Jag har suttit och kollat efter nån god efterrätt att göra till midsommar, men jag har inte hittat vad jag riktigt varit sugen på, så jag kommer va djäläv jag. Göra något eget! Oooo....
Hahaha, ja vi får se hur det blir och jag vette fan om det kanske redan finns, det gör det säkert. Men jag har inte hittat nåt recept om det iaf :)
Nu är det bara att hoppas på att det blir bra....hehe.

Om vi inte hörs innan alla glada små prickar, så önskar jag er en riktigt glad midsommar!! Hoppas ni får det lika trevligt som jag vet att vi kommer få det!!



Massa bilder!

Jag har lagt upp bilderna, men det är jättemång och det tar ju sån tid att lägga in här. Så jag kör latestilen igen och ger er länken till facebook!
Hoppas att det går bra, håll till godo!!

BILDERNA



Inget batteri...

Jag har hittat sladden till kameran. Men jag batteriet i kameran va slut, så kunde inte föra över bilderna. Lite typiskt...?
Men har lagt batteriet på laddning nu iaf och sladden är ju funnen, så under kvällen eller morgondagen ska ni nog kunna få bilderna :)

Det har varit en lugn dag. Jag har tvättat, idag igen... :) Happy är jag som kan tvätt igen!!
Tack snälla för hjälpen!!
Torktumlaren står uppe på tvättmaskinen nu, så där är mer plats nere i tvättstugan, ska bara se om jag hittar nån bänk eller nåt gammalt bord, så kan jag stå och vika tvätten där.
Graderober vill jag med ha, både till källaren och ovanvåningen. Och byrå...ja, ja dedt är ju sommar nu och nån loppis ska jag väl komma iväg på och hitta nåt fynd :)

Lillan hon asar sig fram och tillbaka här på golvet och leker, snart får hon nog till krypandet. Ninni är lite trött, går mest rundor och vet inte riktigt vad hon vill tror jag. Vi har käkat middag och resten av kvällen blir nog väldigt lugn, Jocke ska nog iväg och spela träningsmatch tror jag. Jag stannar hemma med töserna. De behöver nog komma i säng i tid idag verkar det som...

Ja, vi ser om bilderna kommer ikväll, annars får ni dem imorgon!



Nystart

Hmm, gårdagen...ja jag blev ju kass men tackar för att det inte va så långvarigt!!
Annars igår..ja det blev en lite annorlunda dag.
Säger inte mer än så, men ser fram emot nystarten, den nya energin och framför allt att speciellt Jocke kan börja må bättre :)

En nystart-det är vad vi satsar på.
Nu får de va nog-jaa de får de! :D

Hörs sen igen, ska leta upp kamera sladden idag med så ni kan få bilderna som ligger och ruvar i den :)



Sjuk

Jag är sjuk, inget kul alls. Hade ont i magen nästan hela dagen igår och sen började jag må illa och sen....ja jag behöver inte beskriva för er tror jag....


Jocke är hemma och hjälper till med töserna. Det tackar jag för...det är inte så mycket ork i denna kropp. Orken är inte på "on" så långa stunder iaf...

Men vi höres av gott folk...



Mobiltömning

Jag har inte letet upp kamerakabeln än, men jag har använd mobilen med, så lite bilder från den tänkte jag att ni kunde få så länge :)


När vi va och hälsade på Nordin innan i veckan :)









Lite blandat






Nu när Frida har varit hos oss :)





















Varm choklad/kaffe "drink" med glass och mini marshmallows :)















Idag har det gjorts 2 kladdkakor med mini marshmallows :)











Jaha...

Jocke ringde, han va nästan klar och på väg hem...lide gla ble ja!!
Klockan hade inte hunnit bli 16 än, så inte så konstigt :)
Men sen sket det sig, han fick mer att göra och lär nog inte komma hem på nån timmar... :(

Vi som skulle äta hämtemat...maten jag gjorde igår är nog inte speciellt god att värma upp, det är ris, då därför skulle vi ha hämtemat.
Men, men jag får prova värma den ändå till mig och Ninni. Kan ju nog om inget annat ta bort det översta lagret med ris. Det är en jäkligt god rätt, jag, Frida och Ninni tömde en form igår.
Bara kyckingfiléer, ris och porjulök i ugn :)

Kladdkaka med mini marshmallows har vi gjort idag. Den första fick Frida med sig hem :)
Sen gjorde jag en till när vi kom hem efter att ha lämnat henne.
Funderar på att baka bröd med. Får se...har dammsugat och städat toaletten nu iaf, så det är gjort.

Men en kopp kaffe först kanske...



Inga foton.... :(

Är något fel som är trasigt med min minneskorts modul....datorn vill inte kännas vid den, så kan kan inte få över fotona från kameran.
Än iaf...jag ska ha en sladd med, som Jocke fixat till mig, vilket jag glömt bort, hehe. Jag får leta rätt på den, så ska ni få bilderna från dessa dagarna :)

Nu är det kaffe och frukost innan vi ska köra hem Frida.
Lite tråkigt att hon åker hem, är roligt att ha henne här. Skulle kanske kidnappat henne....? Bara skickat ett brev till Ingegerd för att säga att allt är bra med Frida, men hon kommer inte hem på ett tag :D

Nåja, hon kommer igen :)

Jag ska ta en sväng med dammsugaren sen, kanske tvätta golvet med, hade nog inte skadat. Baka en kladdkaka med mini marshmallows har jag funderat på att slänga ihop med, låter rätt smarrigt :)
Tvätta kan jag inte, vår tvättmaskin är ju sönder och det har inte blivit något med det än.
MEN! Fribbovich han kan, han har fixadonat ihop både tvättmaskin, torktummlare och spis!!! :)
Nöjd Anna? Oh, yes!
Vår spis är bra, men rätt old... :)

Jepp, nu en kaffe tack :)



Mysig dag :)

Det har varit e mysig dag på Fulltofta Naturcenter, dit ska vi fler gånger :)
Men tråkigt att Atlas är som han är och inte ens kan sitta fastbunden bara e bit ifrån en...skäller som en galning och ska hoppa på en....

Men, nu är vi hemma iaf och Ninni tyckte det va roligt att komma iväg, speciellt att få träffa Islandshästarna :)

Bilder ska ni får, både från igår och idag, men det får vänta lite till... :)



Fulltofta :)

Vi gick upp, jag har duschat, vi ahr fått i oss frukost och Ninni har åkt upp på rummet.....no more nice Mamma...
Hon är så trotsig och jag vet inte om jag har varit för snäll, gett för många chanser eller nåt. Men nu är jag trött på att behöva bli ovänn med henne, är ju bara så tråkigt. Så nu får hon en chans att lyssna, sen får det bli nåt "nytt" hon åker upp på rummet.
Det har hon fått göra innan med, men bara när det varit riktigt illa.
Nu åkte hon  upp, så kanske hon vaknar till och vi inte behöver ha en dag som fortsätter med trots idag...hehe, kan ju alltid hoppas :)
Men man får ju det på köpet. Går lite i vågor :)

Nåja, vi ska till Fulltofta Naturcenter idag. Jag hade inte en aning om att där fanns så mycket att göra, men Frida har koll, så vi sticker dit idag :)

Nu ska jag se hur det är med min lilla surfia på ovanvåningen :D



Duktiga vi :)

Vi hämtade Frida och sen körde vi hem, satt ute lite och vi väntade på Kajza som med kom hit. Packade väska, satte ungarna i vagnen och sen gick vi vår promenad.
Jobbigt!
Jag tänkte ju inte på när jag körde bilen den vägen, att det va en massa backar.......drygt...
Vi tog sen en snabb fika paus, men det va en jävla massa flugor kring Atlas. Så vi gick hemåt igen.
Men vi tog inte rundan, gick tillbaka istället, men det va inte så jättemycket vi missade.
När vi sen va hemma igen, visade det sig att vi varit ute i 2 timmar :)

Hemma, trötta, barnen sov gott i vagnen en stund och jag ar precis påbörjat maten. Ska grilla korv, nypotatis och lite svamp och tomater :)

Får se när Jocke kommer hem, han fick stanna och jobba lite mer med Micke, så ja vi får väl se. Får lägga undan mat till honom om inget annat.

Nä, vi hörs sen och det kommer lite bilder från promenaden senare :)



Fridatajm :)

Frida har ju sommarlov och vi sitter här hemma och ugglar. Så jag frågade Frida igår om hon ville komma ut en sväng. Så vi ska snart köra in och hämta henne :)
Alltid roligt att ha Frida här :)

Ninni och Lillan fick ju finfina kläder/badkläder av snälla Ingegerd och töserna, som jag redan har sagt ju. Men bilder har det ju inte blivit än.
Så tänkte att ni skulle få en bild på Ninni iaf i sin baddräkt! :)
Ingen bra bild, hon frös en del och baddräkten satt inte riktigt som den skulle såg jag nu......men bada skulle hon, trots att det va kallt, kusineerna va ju här och badade med henne :)








Så, nu får jag klä oss så vi kommer iväg, Ninni är på mig om att vi ska åka :)



Fotboll och ny serie

Då har vi ägnat kvällen åt att vara på Hörby IP, kollade när Jocke och laget hade match. De vann, men tyvärr såg jag inte så mycket av matchen. De tre små busarna Ninni, Jonas och Amelia höll igång och skulle va överallt där de inte fick vara :)
Så kan det gå ibland.

Sen hem, vi nattade töserna och åt sen äggmacka och delade på en cider :) Härlig kombo va? :)

En ny serie har vi börjat titta på. Ett avsnitt är en timme långt, vi har inte kommit så långt in på första än, Jocke är borta om hos Danny en snabb sväng nu bara, sen blir det fortsättning.
Men jag hoppas den är bra, sen har fått bra omdöme iaf :9

Nu kom Jocke :)



Kanelusbullusar

Ja. då va kanelbullarna klara :)
Jag hade ju inte testat detta recept innan, men om dt är så stor skillnad, nja det vet jag inte. Eller om det bara är jag som inte tänker på det....
Men de blev rätt goa iaf :)

Detta receptet körde jag efter

Deg:
50 g jäst
150 g smör
5 dl gräddmjölk
½ tsk salt
1 dl socker
Ev 1 tsk kardemumma
1 ägg
1.3 liter vetemjöl


Sen då hur mycket smör, socker och kanel man vill ha som fyllning. Jag snvände ca 150-200 g smör och sen hotta jag i kanel och socker tills det varkade ok. Jag hade kunnat ha i lite kanel till. Men, men.

Och sen 1 ägg till pensling och pärlsocker att strö över.

Smält smöret och häll sen på gräddmjölken (nu hade jag bara 1 dl grädde hemma, annars hade jag tagit 50/50)

Värm det till fingervarmt, ca 37 grader, smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över jästen, rör tills jästen lösts upp.


I med salt, socker och ägget. Rör så att detta löses upp och tillsätt sen nästan allt mjöl.


Arbeta degen till en smidig deg, ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.


När degen är jämn, smidig och släpper från kanterna, så låter du den jäsa i 30-40 minuter under duk.


Sätt ugnen på 250 grader.


Ta upp degen på bordet, dela i två bitar, tillsätt ev. mer mjöl och kåda till en smidig deg.


Kavla ut till en rektangel och sen ska fyllningen på.

Jag rör ihop fyllningen under tiden degen står och gäser, så kan man bara ta en smörkniv och det på degen :)

Rulla sen ihop degen, från långsida till långsida.

Skär i 1,5-2 cm bitar och lägg i formen med snittytan uppåt.

Eller så lägger du bullarna direkt på bakplåtspapper, det gör jag. Och om du gör det och vill undvika att bullarna rullar ut för mycket när de sen jäser och gräddas, så "viker du in" det yttersta varvets ände under bullen, bara en liten bit. Så låser den sig själv :)


Sen ska det jäsas igen, 20-30 minuter.


Vispa under tiden till ägget lite och ha i ett par saltkorn.


Fram med bullarna igen, pensla dem och på med pärlsocker.


Sen in i ugnen med dem, i mitten och grädda dem 8-10 minuter. I min vanliga ugn räckte det med 8 minuter. Ha koll på dem!


Sen låter du dem bara svalna något på galler.


Hugg in med ett glas kall mjölk att dricka till, så gott :)


Degen har jäst



Smör, socker och kanel-röran




Smeten på degen, klar att rullas ihop :)






Rullen klar att delas :)



Klara för jäsningen
(här ser ni kanske hur jag menad med att "vika in änden under bullen")



Penslade och pärlsockrade, redo för värmen :)



Klara att avnjutas :)





Bullar på G :)

Vi har tvättat Jocke matchkläder, dammsugat här nere och på ovanvåningen och jag ska snart plocka ur diskmaskinen.
Degen till kanelbullarna står på jäsning och under tiden den päser på, så har vi fikat lite :)

Kanelbullarna hoppas jag blir goda. Jag hittade ett recept jag inte testat innan, så är lite spännande, se om det är så stor skillnad eller inte :)

Vi ska in och kolla när Jocke spelar sen ikväll. Vet inte om hundgården hos Anette och Richard är upptagen, men Frida är så snäll och ställer upp igen. Hon går en promenad med Atlas under tiden :)

Nu har jag två töser som börjar bli lite trötta...en vila på G.
Får se om Ninni somnar eller inte, eller om hon är med och gör bullarna sen när degen jäst klart.

Så, nu ska jag tömma diskmaskinen så det är klart i köket innan jag ska ställa plåtarna där :)



HAHAHA :D

HAHAHAHA, ja jag vet att man ska skära ner på svordomarna när man har fått barn...men vi suger helt enkelt på det! Det är vardagliga ord, inga könsord!

 

Ninni svarade när Pappsen ringde precis, jag bytte blöja på Lillan.

Ninni berättar att hon tvättat till Pappa och sen vet jag inte om det blev dålig täckning eller om Jocke fick lägga på....

Men Ninni som inte fick något svar:

"Hallå..? Hallå, Pappa? Hallå....??"

Hon tittade på luren som började lysa igen när hon vände på den:

"Där! Hallå Pappa..?!"

Inget svar...då tittar Ninni på luren igen:

"Var fan är Pappa??!"

 

 

:D

Jag kunde bara inte hålla mig för grav när denna härliga 2½ åring undrar vart pappa tog vägen i telefonen,  med sin ljusa och faktiskt undrande, förvånade och t.o.m lite irriterade röst kläcker ur sig "Var fan är Pappa?"

Åååh, shit...unge :)


Städ och bullbak?

Jocke ringde och väckte oss idag. Det tycker jag om. När han ändå är iväg på jobb och jag inte får träffa honom på hela dagen, så tycker jag om att få vakna till hans röst.

Ja, det är ju som bäddat för en innedag med tanke på vädret. Så min planering igår om att vi skulle va hemma idag för att städa och baka kanelbullarna visade ju sig va rätt bra.
Ninni har redan häjlpt mig att plocka undan lite, sätta in i diskmaskinen och givetvis är det Ninni som sätter igång diskmaskinen. :)
Det under tiden jag väntade på att kaffet blev klart.

Nu ska jag ha i mig en kopp kaffe innan jag ska ner och tvätta Jockes träningskläder. Han har ju match ikväll och vår tvättmaskin är sönder..... :(
Det gillar jag itne alls, för i detta huset (som i alla barnfamiljshus kanske jag ska säga) så byggs tvätthögen på rätt fort...
Men den får byggas på till vi hör mer om tvättmaskinen. Om den kan lagas eller om vi får en ny.
Jag hoppas ju så klart på sistnämnda, hehe.
Skulle vilja göra om i tvättstugan...men vet inte riktigt hur lätt det är.
Jag vill ställa upp både tvättmaskin och torktummlare på nån slags bänk och ha dem brevid varandra...
Kanske kan ta tag i det sen nån dag, höra först om det är ok om vi gör så.
Nån gammal bänk kan jag nog hitta på nån loppis under sommaren :)

Ja, städning och bullar.
Städa behövs. Atlas fäller fortfarande en del, så hundhår finne set gott om och jag är lika trött på det varje år....
Sen ska jag se till att göra dehärrade kanelbullarna med.
Just det. Jag köpte såna mini marrshmallows, som jag tänkte att jag kunde göra nån god bojboj-dring med. Lite onyttigare dock (men skit i det) med liet grädde och sen lite vaniljglass, eller nåt... I vilket fall som helst, så är det ju an ganska bra dag för det med, lite mulet och trist :)

Nej, kaffet får jag hälla i mig nu och sen får jag komma igång :)

Sen ikväll ska vi in och kolla när Pappsen spelar matchen :)






2 ok-stämplar i röven!

Det va dags för Ninnis 2½ års kontroll idag, så det va att styra kosan mot BVC.
Frida va så snäll och gick en sväng med Atlas under tiden :)

Upp till BVC och jag frågade Gun när det va jag skulle komma med Lillan....jag hitta inte hennes bok....
Men Gun hade planderat in båda töserna. Vad bra :)
Vi började med Ninni och Gun hade lagt fram lite kritor, kaffekanna, koppar, skedar, assietter, andra leksaker, boll...ja lite allt möjligt och Ninni högg in direkt och serverade oss kaffe :D
Hon ritade lite och lekte och roade sig under tiden vi pratade om allt och inget.
Så under tiden vi pratade och Ninni fixade lite med allt av varje där va att göra, så kunde Gun kolla henne under tiden med, så blev ju bra :)
Vi pratade lite om att Ninni är en "periodare" när det gäller mat...tydligen inte så ovanligt. Vi va inne på rätt spår, så vi ska bara fortsätta som vi gör.
Sen va det vikt och längd - hon är 89,5 lång och väger 12,3. Proportinellt och bra sa Gun. Ok, det va ju bra..

Sen va Ninni klar och det blev Lillans tur. Kollade så ögonen hänger med, att det ena inte stannar när hon kollar på ena och andra hållet...hon blev godkänd på testerna och sen va det vikt och längd på henne - hon är 65,5 lång och väger 6835. Godkänd hon med och hon följer sin kurva bra nu :)

Nu hade Nini hittat en docka med, så då fick besöket ta lite längre tid....dockan fick ju med byta blöja och vägas och mätas. Så hon fixade och hade sig med dockan innan den med blev godkänd och vi kunde gå :)

Vi körde ner till Ingegerd, Emma och Frida. Kaffe, kakor, snack och lek. Atlas lekte med Birks leksaker, päste i skuggan och va lugn och redig :)
Han vågade inget sen tror jag, för när han började vakta en gång och gick till grinden, så åkte den upp och vi alla röt till på samma gång att han skulle stanna. Han stannade ska jag säga och gick och la sig :D
Sen va där en liten gråsparv som kom och åt kex smulor :) Jättesöt!

Vi körde sen hem och Jonas och Amelia kom hit en stund medans Maria och Danny fixad med en bil.
Barnen badade, cyklade, lekte och åt frukt.
De blev hämtade, vi gick in och tog det lite lugnt, Ninni är nu däckad i soffan. Kan vila en liten stund iaf.
Lillan vilade lite men sitter här brevid mig och leker :)

Jocke är på väg hem snart, lite käk då och sen vet jag inte om vi skulle en sväng bort till Danny och barnen eller inte...jag fick inte fram det av Jocke när vi pratade, kom jag på nu...nåja, det märker jag sen :)

Kanelbullarna jag skulle baka idag....jag de äe fortfarande ingredienser på olika håll. Får ta det imorgon ist.

Nu ska jag plocka undan efter barnen ute på altanen och sen ska jag snart börja fixa maten...börjar bli hungrig!!

Höres!



Skogspromenad :)

Det har varit en rätt lugn dag och det behövdes nog efter gårdagen. Inte för att det va en direkt jobbig dag i går, hehe...men solen och tar rätt bra på en under så många timmar :)
...som jag längtar tills vi kan ha en sån dag igen :)

Hasse va här på en kaffe idag och sen va Jocke iväg en sväng och hjälpte Conny bära deras akvarie för flytten. Under tiden vilade töserna och när Jocke kom hem igen, så lagade han middag. En lite låt-oss-se-vad-det-blir-för-pastasås-sås. Det blev en riktigt bra pastasås ska jag säga :)
Men Ninni va nog inte speciellt hungrig, eller så diggade hon inte den riktigt, för hon åt bra pasta.

Micke kom sen och hämtade Jocke, de skulle fixa med båten.
Så jag, töserna och Atlas körde iväg en sväng och tog en promenad i skogen :)
Nästan en timmes promenad blev det och det va mysigt. Jag hittade en annan rätt bra runda sen som man kan påbörja redan hemifrån som är iaf på 5 km. Den tror jag vi provar på imorgon :)
Fika hade jag tagit med till oss, men det va rätt mycket mygg, så jag frågade Ninni om vi skulle ta fikan hemma i trädgården ist. Men det ville hon inte, hon ville till morfar.
Jaha, då kör vi väl och ser om han är hemma.
Det va han och han blev glad över påhälsningen.
Vi va kanske där en timme innan vi sen körde hem igen och det va chill och mys innan Jocke kom hem och töserna somnade gott :)

Vad vi ska göra innan vi tackar och god nattar för denna dagen, det vet jag inte. Vi sitter och chillar och ugglar lite nu och klockan ska väl inte bli rent för mycket innan vi går och lägger oss. Det är ju jobb imorgon...

Det har varit en riktigt bra helg. Jag vill säga tack igen till alla som gjode det möjligt för oss att ha egentid tillsammans. Det va rätt längesen vi hade en heldag med bara avkoppling....fan det va jätte längesen...
TACK!!

HA...kom precis på att jag ska baka kanelbullar imorgon ju...det ska bli gott :)


Gänget :)
Ninni koncentrerar sig på dockan som sitter på hennes axlar :)













Mini semester :)

Igår hade jag och Jocke en liten mini semester tillsammans med Micke. En underbar dag!!!

Först och främst vill jag tacka Frida och Emma som hade töserna och Anette och Richard som hade Atlas - som gjorde att det va möjligt för oss att ha denna dagen!!! Jätte tack för att ni är så snälla och goa!!

Jocke körde och lämnade Atlas och jag töserna, sådär vid halv 10. Lite försenade...men blir lätt så när man ska få allt och alla klara... :)

Sen hämtade vi upp Micke och körde mot Malmö, Västra hamnen, där Micke har båten.
Sen lämnade vi allt bakom oss och en underbar dag väntade med strålande sol, en öl till frukost, bad och skratt :)
Ja en kanondag jag kommer leva ett tag på.
Avkoppling!

Bilder blev det en hel del, dock med mobilen. Länk kommer i slutet av inlägget :)

Klockan tickade på, vi badade i Lomma, körde till hamnen och tog en kaffe och glass och sen körde vi och bada lite till och solade. Fiskade lite, men blev inget...
Vi räddade en humla från vattnet med! Den stannade med oss på båten sen :D
Dock kände den sig nog lite dissad av Jocke sen och flög iväg...

Ja, som sagt, en underbart härlig dag, jag njöt av fulla drag!

Sen körde vi tillbaka och då blev det lite klödd. Någon hade ställt sig på Mickes båtplats....så efter kanske nästan en timme från att vi kom in, så fick han efter snack med folk där och det hade kommit fram vad som gått fel, ställa sig på en annan plats så länge och vi körde hem. Då va klockan närmare 8 :)

Vi hämtade töserna, som hade haft en bra dag med Frida och Emma och sen hämtade vi en trött Atlas som haft en toppendag hos Anette och Richard :)

Sen va det inte mycket med oss....vi nattade tösena...jag somnade när jag nattade Ninni, som va nere en sväng hos Jocke, som skickade upp henne igen. Hehe.
Sen somnade hon och jag gick ner och hittade en halvsovandes Jocke.
Jag gick upp och la mig, Jocke kom sen när han vaknade till i natt och gissa om jag va trött när jag gick upp i morse... :)

Jocke brände sig som fan igår...ser ut som en polkagris :D
Micke brännde sig han med....men hur annars kan det gå när de två ska ha sina "manliga" tävlingar.... :D
Jag klarade mig bra, har ju solat och fått en grund sen innan :)

Jätteglad för dagen, det behövdes!!
Tack alla!!


MINISEMESTER BILDER :)



Lite lång dag

Gick upp med Jocke idag, eller ja en liten stund efter....Ninni hängde på hon med.
Vi duschade, eller ja det blev ett bad och sen blev det stopp i avloppen....mindre spänande. Men när jag skulle moppa golvet hittade jag iaf vart en liten ödla bor....hehe.

Nåja, resten av problemet löste Jocke nu ikväll :)

Vi blev klara och sen har vi spenderat hela dagen inne i Hörby. Tack alla inblandade för idag!!!
Ni vet vem ni är!!!

På vägen hem stannade vi till hos Ingegerd, Frida och Emma. De hade varit så goa och gulliga - handlat en söt klänning med tillhörande shorts till Lillan och en baddräkt och flipp-flopps till Ninni :)
Tack snälla ni!!
(Blev ingen bild på det nu ikväll, kommer sen, sorry!)

Hem, mat, lite chill, nattade Lillan, Ninni och sen vaknade Lillan igen....hon sitter nu och vet nog inte riktigt varför hon är vaken i Pappsens knä.
Jag som ville få båda barnen i säng i tid....men hon somnar nog snart igen tror jag.

Imorgon ska vi va barnlediga. Och hundlediga!!!! :)
Lite ångest fick jag först över att tycka att det skulle bli rätt sönt....men det kan vi fan behöva jag och Jocke.
Tösena ska vara hos Frida och Emma och Atlas lämnar vi till Anette och Richard :)
Så får vi se vad dagen bjuder på :)

Ha det så alles och som sagt, TACK alla för idag!!



Usel-Anna...

Ingen bra dag. Usel.
Jag känner mig usel och trött. På uselt humör, är uselt sällskap, stackars min omgivning...

Trodde inte dagen skulle bli såhär, men så blev det visst. Tradet värre.
Kan ju alltid hoppas på att det bli lite bättre när Jocke kommer hem.

Ninni är och har lika tradig som jag, super-trots-dag....en liten rövunge.

Lillans feber har gett sig lite och jag tycker mig skymta de röda utslagen som kommer efter 3-dagars febern. Skönt, för då är det ju bekräftat att det är just 3-dagars febern med :)
Hon har hållt igång nästan som vanligt i em, roligt att se :)

Nej, ha det bra, nu ska jag fortsätta va litt usel... ;)




Lite zzzz igen

Blev inte så myckt sömn i natt heller.....så ja, jag är inte överpigg.
Men kaffet är snart klart, så det får hjälpa mig på  traven.
Lillan hade inte nån speciell feber senare i går kväll, så tänkte att då kan hon kanske sova gott. Men nej, hon fick tillbaka den och är rätt varm nu med. Så alvedon till henne.
Det får vara sisa dagen, annars får jag åka in och se vad som inte stämmer. Den får iaf minska ner ordentligt tills imorgon. Hon va ju mycket piggare igår, snackade och hade lite av sin kvällgympa med. Hopp, hopp, hopp :)

Ninni ligger här emot mig, kollar lite Nalle Puh. Hon verkar inte överpigg hon heller. Men vem är egentligen det efter dessa jättevarma dagarna. Och hon håller ju fullt ös i värmen med så.
Men idag är det 16 grader och mulet. Trots att jag älskar sommaren och när solen skiner så fint och varmt, så är det lite skönt med en  paus idag.

Vi får se lite vad vi hittar på idag. Om vi tar en hemma dag och bara chillar och småfixar, eller om vi kör in en sväng till Hörby, så töserna får träffa mormor en stund. Men det ser vi sen :)

Nu är det iaf kaffe som gäller och sen lite frukost.



:(

Ja, jag får väl ta och böla lite här med.....måste få tala ut...
Fick en fråga på facebook av min syster om vi nte ska upp till Sweden Rock Festival i år.
Nej, ska vi inte.
Jag va där årligen i 5 år tror jag det blev innan, men det va nåna år sen.
Sugen?
Ja, absolut, det är ju festival i 3 dagar, nuförtiden 4 dagar, den bästa festivalen av dem alla. Det är rock. Det är öl, cider, sprit, småfylla från man kommer dit tills man åker hem. Det är sommar. Det är härliga vänner på härligt humör. Allt folket där är på underbart humör-alla är där för att lyssna på rock. Det är Sweden Rock...
Nåja, åter till verkligeheten...
Jag trodde Volbeat skulle dit, fått för mig det och tänkte lite för mig själv att det hade varit så fett att få se dem just på SR. Jag blev lite nyfiken och gick på hemsidan för att se vilka som ska spela i år. Volbeat ska inte dit, lite lättad blev jag då med sen blev jag deppo.
Ozzy Osbourne ska dit!!
Va fan Anna!!!
Ozzy liksom!! Ja, han är gammal, kanske inte i sina bästa år, eller kanske ändå!?
Men det är Ozzy!!
Bara att ha fått se honom live....FAN!
Ett år jag va där kom han inte, nu kommer han. På den enda spelningen i Sverige och hur ofta kommer ham hit....

Fakk detta. Nästa år ska jag fanimej ha koll på vem som kommer och va med lite bättre, ska fan inte missa nån chans som denna igen....

Deppo.

Blev förresten ingen promend, Jocke va nästan hemma när jag va klar med att lägga in musik i mobilen och allt...se om vi kan ta en promenix imorgon.

Hejdå



Zzzzz..

Trött är vad jag är nu....hade lätt kunnat gå och lägga mig. Hur kul är det när klockan är lite över sju på kvällen..?

Efter vi fått i oss frukost och fixat klart oss, så körde vi ut till Åsa och hälsade på :)
Ninni badade, vad annars med en pool i närheten? :D
Lite jobbigt tyckte hon nog visserligen att det va med litt tjat om att hon antingen fick bada eller va uppe och leka....de har poolen på gräsmattan, så vattnet blir ju så skitigt när man springer i och ur vattnet hela tiden. Vi har ju poolen uppe på altanen här hemma, så blir ju inte en massa gräs och grus under fötterna...
Men hon badad och sen skulle hon äta en banan som hon sen fick för sig att hon skulle dela med en leksaks såg inne på barnens rum......unge!! :D
Well, well....der va trevlig att komma dit igen, va ett tag sen, kaffe drack vi och vi snackade och snackade.

Det blev tid att köra och fixa lite mat, så tog oss ner till pizzerian :)
Satt ute och drack lite kaffe först, sen gick vi in, då det började blåsa lite kyligare, för att äta pizza...denna måltid hade kunnat va trevligare. Om Atlas inte hade stått och skällt konstant. Pinsamt.
Så kastade i mig sista maten, bad Salle fixa ihop mat jag kunde ha med hem till Jocke sen och sen körde vi.

Nu sitter vi här hemma, jag är som sagt rätt trött, men det är väl inget jag kan säga om Ninni som somnade i bilen på vägen hem.
Funderar på om jag ska sätta töserna i vagnen och ut och gå en runda så jag inte sitter och somnar. Men orkar jag?
Hade varit skönt med en promenad. Men blir den så skön med Atlas? Han är rätt sprallig idag, så frågan är om han kommer dryga sig eller inte. Han hade ju absolut behövt det.
Hmm...kanske lägga in lite bra musik i telefonen, klä oss så vi inte fryser då det är lite blåsigt. I med hörlurarna i öronen och bara gå och gå. Det är lite lockande faktiskt.

Ja, kanske. Så har vi lite att göra till Jocke kommer hem med... :)

Nja, om inget annat så hörs vi imorgon :)



Iväg

Ja, lite frukost i magen nu, lite sent kanske, men men. Sen kör vi ut till Åsa en sväng :)
Lillan är lite piggare nu, men natten va inte så kul, fick gå ut med henne på altanen vid 3-tiden och kyla ner henne lite, hon somnade gott i min famn där :)
Sen sov vi på soffan.

Men frisk luft hos Åsa med, så vi tar oss dit en runda.

Hörs sen!



Rabarber recept!

Ja, nu har jag minsann varit lite huslig. Känner mig så iaf :)


Jag gjorde ju rabarbersaft :)

Först 1kg rabarber.
Och hur ska man då veta att man har just 1kg rabarber om man inte har en våg?
Jo, vi har en 1kg's ketchup-flaska som nästan är orörd, den i ena handen, rabarbern i andra. Sen ut och plock 4 stänger till :)
Så jah hade i olika storlekar ca 13-15 stänger som jag skalade lite lätt.



Sen va det bara att börja dela rabarbren i bitar....jag köttade på, så det blev bitar i allt från ½ cm till 1½ cm... :)



Kötta vidare....



Sen i med allt i en kastrull tillsammans med 1½ liter vatten och låt detta koka på medelvärme i ca 15 minuter. Rör inte runt i det, det kan bli grumligt då!!



När det kokat klart, så sila av! Sila hur ni själva vill. Jag har en kasrull med sil i locket, den använde jag först och lät detta stå och rinna av i en annan kasrull i kanske 30-40 minuter!
Det rekommenderas att inte pressa ur rabarbern för att få utt all vätska, det kan bli beska av det!

Såhär kan en citron se ut när en liten Ninni varit i farten att smaka, haha :)
Nåja, nu ska saften från 1 citron i tillsammans med 4,5 dl socker. Jag tog dock 5 dl, men är väl lite efter smak.
Låt detta koka upp tillsammans och sen är saften klar!!



Ha rena flaskor redo att hälla upp saften i och ha gärna lite varmt vatten i dem innan för att minimera risken för att de skulle gå sönder när den varma saften kommer i dem
Man tager ju vad man haver, så jag roffade åt mig Jockes tomflaskor, fina tycker jag de är iaf :)
Sen fick jag lite i en tom saftflaska i plast, som jag ska frysa in, vilket man kan göra och ha till senare i vinter kanske :)



Sen, när jag ändå va igång, så tänkte jag att det kunde bli kräm av "resterna"
Enligt receptet jag följde till krämen, så skulle man först koka upp småbitar rabarber av 2-3 stänger med 2dl vatten i 3-4 minuter.
Jag tog på en höft med vatten och hoppade över detta första steget då jag ju redan kokat dem.
Sen bladades det 1,5 msk per 2-3 rabarberstänger potatismjöl i lite vatten. Jag tog 6 msk till mitt.
Hällde i detta samtidigt som jag rörde om och när det sen började koka igen, så va det klart!

Detta serverades med lite mjölk :)

Dock kommer jag nog få behålla krämen för mig själv, Ninni tyckte inte riktigt om det. Men det kan jag förstå, där är ju rabarberbitar med, ingen "vanlig" kräm.
Så, ja lite huslig känner jag mig, hoppas bara att saften med blev bra :)



Saft! :)

Hmm, har aldrig gjort det innan och det är så mycket jag skulle gjort förra året som inte blev gjort. Men detta året jobbar jag inte, så jag börjar beta av sakerna efter hand.
Jag har varit ute och plockat rabarber i trädgården, så nu ska det göras saft!!! :)

Hoppas det blir gott, wish me luck! :)

Tack till Annica och Felicia som va här en sväng idag! Tösena lekte så fint och vi satt i gräset och drack kaffe och snackade :)
Tack för de fina kläderna och skorna!!!



Sömn?

Inte många timmar vi fått sova i natt...varmt och jävligt har det varit och Ninni har snurrat rundor.
Bar in henne till sin säng, men hon kunde nog inte sova bra hon heller och vaknade, kom nästan in springandes till oss igen...
Sen har Lillan haft (och har fortfarande) feber. Lilla stackaren...hade nog kunnar steka till ett litet ägg på henne i natt. Men hon har trots allt sova rätt ok.
Atlas har gått rundor och pipit och haft sig....
Ja, en dryg natt.

Hoppas dagen blir lugn och bra, man är inte på topp...stackars Jocke är ju på jobb, hoppas han inte har för mycket att göra idag. Stress när man är så trött är mög!

Vi ska ta det lugn här hemma idag. Blir nog mest bara mys med töserna och tycka lite synd om Lillan. Skönt att det inte är lika varmt idag iaf nu när hon har feber. Kan man om inget annat ta ut henne lite och kyla ner henne.

Vi höres sen, nu ska jag fixa lite mer gröt till Ninni :)



Egen sovmorgon!

Töserna vaknade....jag kände mest nej, tack inte nu...
Jocke gick upp med dem och jag låg kvar. :)
Sen kom Jocke upp och väckte mig, kaffet va upphällt och srverat ute på altanen, hur najs som helst!! :)

Det är varmt, redan över 10 grader och vad jag har försått, så ska det komma ett rejält åskväder under dagen....kanske inte så skoj men rensa upp luften hade ju inte varit fel!

Jocke är ute en sväng på marken nu och sen blir det väl lite frukost när han kommer tillbaka. Vad vi annars gör idag vet jag inte riktigt, får ju se lite hur vädret blir med.

Men nu ska jag ut och ta en go kopp kaffe till i väntan på babe :)



Grillning igen :)

Blev ingen tur ut till Skogstrollen idag. De hade visst fått feber båda två, så får ta och ses en annan dag.

Så vi stannade hemma och grillade istället, gott gott och Ninni åt bra minsann, trots värmen...men det va ju revben och det fanns ben att gnaga på så...ja det är Pappsens tös det :)

Sen va det lite soffmys innan töserna somnade och jag och Jocke ska köra en film och spel kväll :)
Mange skulle komma ikväll, men har inte hört något från honom. Så får se om han dyker upp. Hoppas ju iaf...!
Men klart, han får mysa klart med Marre först ju :)

Så, nu ska jag hälla upp kaffe till oss :)



Varmt satan :)

Det är så varmt, det är så najs. 23 grader! Det är sommar!!!

Vi har inte varit iväg idag. Stannade hemma istället, har bara varit, småpulat lite här och där och tagit det chill :)
Ninni har badat och nu håller vi på att vädra ut här hemma. Öppet över allt. Behövs!!

Vi ska en sväng ut till Skogstrollen sen. Vet inte om vi skulle äta med dem eller hur det va. Men ut dit ska vi iaf och det va ett tag sen...ska bli tevligt!
Sen kommer Mange ikväll :)
Marre ska jobba imorgon, så hon hänger inte med, trad-fia! Men ska bli kul att få hit Mange iaf :)

Nu ska jag ta och äta ett par riskakor minsann. Gott :)



Grillkväll

Igår blev det grillkväll hos Anette och Richard :)
Atlas nöjd som attan, fick springa fritt i en stor trädgård. De har hundar de med, men har inhängnat och trädgården är delad i två inhängnader plus att de har hundgårdar med.
Så de hade sina hundar i andra delen och Atlas fick springa med oss. Vi testade även att sätta honom i hundgård när vi satt och åt, mest för att testa hur han va där. Nästan helt tyst.....!!!
Det är ju ute i skogen, Atlas trivs. :)
Så vi ska testa idag med, när ingen är hemma, så kör vi ner en sväng till Sövde. Anette och Richard är med där, så träffa dem lite och bara va sociala. :)
Hoppas det går bra med Atlas, för då får vi fortsätta lämna honom där om vi behöver :)

Ska ju givetvis byggas klart här hemma till honom, men eftersom han förändras hela tiden nu efter att han blev själv, så kanske detta är ett sätt att få honom att kunna va själv i bur.. Där har han ju lite annat hundsällskap, de är två stycken och han trivs bra sär ute.

Nåja. Vi käka gott, hur mycket mat som helst! Så gott, så gott, vi åt och åt och jag har nog inte ätit så mycket på länge!
Sen va det paj och gottis i mängder!!
Ninni va i himmelriket!! :D

En mycket trevlig kväll!!
Ninni somnade sen och vi körde nog inte hem förrän vid kanske lite i 2!
Så nu är man lite trött, men det va det värt :)

Jocke vaknade med nu, så lite kaffe och frukost, sen beger vi oss neråt när Jocke varit på marken med :)



Innan 10

Klockan va inte ens 10 och bikinin åkte på, soligt och varmt är det idag. Jag diggar!! :)
Ninni är redan nakenfis och badar, Lillan sitter i bara blöjan och leker ute, Atlas försöker att inte va ivägen samtidigt som han vil ligga i skuggan och Jocke är ute på marken och fixar :)

Jag har inte sovit mycket i natt....men hoppas att det fina vädret kan få mig att komma igång och inte tänka på det. Tror det funkar iaf, har redan fixat lite här hemma och en maskin tvätt är igång :)
Frukosten får vänta tills Jocke kommer igen....bad honom att handla en mjölk till oss, så vi kunde äta frukost så länge. Men det tar han nog på vägen hem. Lite missuppfattning, men men. :)

Vad som händer idag vet jag som vanligt inte...en härlig hemmadag med familjen hade ju inte varit fel, men får se vad rastlöse Jocke med säger och vad han hittar på. Han är ju inte känd för att bara va hemma och slappa, haha.
Skörda rädisorna ska jag iaf göra idag, det är hög tid för det :)


Kolla in denna, det kallar jag en rejäl rädisa...!! :)



Nu ska jag tömma diskmaskinen så det är klart iaf, sen kan det nog bli en kopp kaffe till ute i solen :)

Ha en bra dag gott folk!!!



Härliga dagar :)

Som vanligt när Frida är här så är det najs :)
Jag pallar inte sitta och skriva så mycket nu, men bilder ska ni få länkar till!

Igår va vi en sväng på lekplatsen :)

Sen blev det strand-premiär idag!!! Självklart va det Haväng som gällde då! :)

Jätte tack till Frida för dessa dagarna!! Likaså till Mange för en kanondag!! Jag har verkligen haft det jättmysigt idag och färg har jag fått :)
Blev mat från Salle sen och efter det körde jag hem Frida igen, Ninni tyckte inte alls om det och det tog en bit utan för Hörby för henne att gå med på att hon fick träffa Frida sen igen en annan dag....hon ville följa med av hos Frida...gullis :)
Jocke kom hem, vi fick klödda lite och lämna jobbebilen först innan vi fick komma hem och hålla kväll. Men till slut va vi hemma, töserna chillade lite och nu har vi suttit här och ugglat ett tag och datanördat oss, hehe.

Vi hörs sen! Ha en trevlig helg!!!

Frida och Mange, TACK igen! :)



Hörbytajm

Yes gott folk. Idag styr vi in till Hörby en runda, efter frukost tänkte jag.
Vi får ta en sväng så töserna och mormor får träffas, sen kanske det blir en träff med syster min med.
När vi sen lämnar Hörby så roffar vi med oss Frida hem :)
Hon stannar över natten. Jag ringde och frågade henne om hon ville komma och hälsa på, Ninni frågar så efter henne :)

Vad vi hittar på, ja det får vi se. Får se lite hur vädret blir, men lite chill och slapp i solen hade ju inte varit fel, kanske en liten pick-nick eller nåt :)

Men, nu en kaffe för mig och sen frukost och avfärd! :)



Pyssliga?

Tycker ni om att pyssla?
Kanske göra fina kort till födeledagar eller andra högtider, pyssla ihop något fina att hänga på väggen eller piffa upp barnens rum??
Kika in på länken nedan och beställ!!
Bor ni i Göteborg, kan ni lika gärna gå in i själva butiken och shoppa loss lite :)

KLICK



Testa mera :)

En praktisk kamera! :)
Jag är supernöjd med min Canon, men inte är den vattentät eller tål att tappas i golvet m.m, men här kan man få vara med och testa en kamera som kan va med om lite allt möjligt som kan hända, speciellt om man har barn....hehe

KLICKA HÄR


Kolla in filmen med om denna lite mer vardags-praktiska kameran :)









Sovmorgon med töserna

Med Ninni på ena sidan om mig och Lillan på andra sidan. Inget ovanligt, men sovmorgon blev det :)
Jocke ringde och väckte oss och det första han sa va "vill du gifta dig med mig?"
Det är ju klart jag vill! :)
Fråga mig inte hur han kommit in på det sådär, haha. Klart vi ska gifta oss, vi funderade på att gifta oss redan förra sommaren. Det kommer! :-)

Jepp, jag och töserna mornade oss en liten stund och nu är de igång, leker och Ninni har fastnat, helt inne i tv'n. Är nåt barnprogram, jag vet inte riktigt vad det är för nåt, men hon gillar iaf det.
Lillan viftar med Ninnis dammsugar rör, jag bara väntar på att hon ska dänga sig själv i huvudet...hehe. Då kommer det nog inte va lika kul längre :D

Det har ju varit jättefint väder nu ett par dagar. Ninni pool dom hon fick av farmor förra året har tackat för sig...men Jocke fixade snabbt en pool till Ninni. Av ett kubikfat. Hur bra som helst, kan iaf inte gå hål i den! Så hon badade en massa igår och kommer det bli fint idag med, så vet jag iaf vad hon kommer vilja göra :)
Men vi får se vad det blir för väder, det skulle ju bli åsk oväder i natt, men inget vi märkte av mer än att Jocke såg en blixt.
Ja, blir det fint idag, så blir det ju en utedag, annars får vi se vad som händer.

Jocke är frisk igen. Eller ja han är nog allt lite slö kan jag tänka mig, men han kommer nog igång. Han är på jobb iaf.
Även om han inte varit hej hopp pigg och igång här hemma, så har det varit skönt att ha haft honom hemma. Längtar till semestern.

Vill bli miljonär.....!

Well gott folk, en kopp java nu, sen är det snart dags för lite frukost! :)



RSS 2.0