Pang-död!

Vaknar av att Ninni spelar på sitt lilla piano...pling, pling, pling... =)
Mornade mig lite och Lillan låg och snackade med oss. Vänder mig sen om och slår upp ögonen, vilket kunde ha varit tevligare....
Mina ögon är alltid inställda på spindel-mode!! Att de aldrig lär sig det! Fanst, nja rätt bra visserligen.
Där uppe i taket, försökte en spindel smälta in bland knastarna...nej, nej, den går jag inte på!
Så det blev pang - och nu är den död!
Jag har börjat vänja mig vid att de är i källaren och de spindlar vi har är fan inte små. Jag har liksom lärt mig att scana av källaren när jag går ner där, men att de ska upp till sovrummen!!! NEJ!

Nåja, den ligger platt nu och vi är uppe och igång. Har snackat med Jocke och de ska snart börja jobba med bilen. Vi kör kanske ut och hälsar på han sen, får se hur dagen blir.
Jag får kanske tevligt besök av min äldsta syster idag =)
Vi snakcade om det igår, så vi ser om hon kommer hit en liten sväng idag, annars tar vi nog oss in och hälsar på hos henne imorgon, så kan barnen leka lite på lekplatsen =)

Nu är kaffet klart iaf, så vi hörs sen!



Svart-vitt

Sitter här och leker lite med Photoshop och har dille på svart-vita bilder märker jag =)

Ogrinal




Fixad

 

 

Orginal

 

 

Fixad

 

 

Orginal

 

 

Fixad

 

 

Orginal

 

 

Fixad

 

 

Kul att sitta och leka lite, lär sig nya saker nästan hela tiden =)

 

 


Gräsänka

Dagen idag....ja, eftermiddagen har vi varit ute en stund, gungat och tittat på de små, små skotten som börjat komma upp i rabatten och i trädgårdslandet =)

Sen fick jag reda på att jag skulle bli gräsänka....
Micke fick köra ner i Tyskland och hämta en bil som gått sönder och ville ha sällskap ner. Ändå lite mer än 6 timmars färd enkel resa...
Så Jocke följer med honom på den turen, körde direkt efter jobb, så vi har inte sets mer än de minutrarna i morse.
När jag ser honom igen, det vet jag inte. För imorgon ska de jobba, de måste få ihop Jockes nya jobbebil =)
De ska jobba hela helgen.
Men, men så blir det ibland. Om inget annat så kommer han väl hem när de jobbat klart imorgon. =)

Marjo, min syster, kommer kanske hit en sväng imorgon och tar en kaffe =)
Hon hade varit och handlat och då hade det blivit lite sommarkläder till töserna med, så snällt!!

Kvällen nu, ja lugnt blir det. Jag sätter mig nog och fixedonar lite med Photoshop eller nåt =)



En bild

Jag har kommit igång lite med Photoshop lite igen och något om fångat mitt intresse nu är ramar. Inget jag har hållt på med alls innan, men det är kul.
En liten sak kan göra stor skillnad....
Nu har jag inte tid fixa mer, töserna är igång här, så enkla saker har jag gjort med denna bilden.

Bilden är justerad lite, en enkel ram och lite ljus har lagts till.



Före





Efter





Grattis svärmor!!!


Grattis till svärmor, som blev besökare nr 10.000 på bolggen!!!!



Är du 10.000?

Mätaren står nu 9999, så håll koll, är det du som är besökare 10.000?


=)



Uppe i tid igen

Ja, då är jag uppe i tid idag igen. Bad Jocke igår att han skulle väcka mig när han gick upp.
Jag hörde inte när hans klocka ringde, jag vaknade av en besviken Ninni nere i soffan som inte fick fram sin film på tv´n....lite förvirrat såg jag mig omkring och kollade klockan.
Klockan va inte 7 än, jag gick ner, Jocke hade kommit in och hjälpt Ninni att få igång filmen och ja, hon hade suttit där i soffan och tittat på en avstängd tv när Jocke kom ner.....hmm, morgonpigg Ninni idag.

Får se om jag kan få lite mer gjort idag då, igår kom jag ju inte igång direkt.
Vi va nere och hämtade mat på pizzerian. Tänkte först att vi skulle äta där, men vågade inte stanna. Det va för kallt ute, så Atlas satt ju helt själv ute, vilket han då ju inte diggar. Sen springer där en del katter, så jag ville inte riskera att han skulle ta sönder kopplet och det skulle bli kapplöpning i Vollsjö...
Så hem med maten och Ninni har kommit igång med sitt ätande igen, skönt!!

Jocke kom hem sen och efter lite mys, så somnade töserna gott och Jocke gick ut och började rengöra  en tunna han ska ha till fodret till grisarna. Jag fixade räkningarna och sen gick jag ut och hjälpte honom.
Klockan va 12 när vi va klara....så det va sängen sen när vi kom in igen.

Jaha, då är nog mitt kaffe klart... =)



Ingenting

Som Ninni säger ibland "ingenting"....
Det är vad som händer idag. Ingenting. Och det känns faktiskt skönt.
Jag har inte tagit tag i nåt - alls!
Allt står på hold, vi bara är.

Vi har fikat lite eftermiddagsfika, kräm, fil, kex. Lillan åt gröt oc kex, det går bättre och bättre, idag satt hon och väntade på mer och mer och hon fixar även flaskan bättre. Ska prova ikväll om hon kan dricka lite välling med, hittills har hon bara fått dricka till gröten, så får se om hon kan godkänna välling med =)

Efter all gröt Lillan ätit, så vilar hon gott nu.
Ninni går i trädgården och plockar maskrosor och jag sitter på altanen och päser med en liten kopp kaffe. Det är lite finare väder nu. Blåser gör det lite, men inte som innan och solen är framme och värmer =)

Ska upp en liten vända till affären sen när Lillan har vilat, kanske blir ett litet stopp på lekplatsen med för Ninni. Beror lite på om de hundarna som bor där intill är ute eller inte..de är rätt kaxiga och jag får ju ha med mig Atlas.
Se om han skäller lika mycket idag när vi är inne i affären som sist...tror jag nästan - är ju bull att behöva sitta helt ensam...

Jag får väl dricka upp mitt kaffe och om inget annat ta och sätta igång diskmaskinen idag =)



Cox!

Jag har ju haft kontakt med Jeanette, som vi lämnade Cox till. Idag fick jag ett nytt mail av henne, vilket jag blev glad för, då jag såg för nån dag sen att han inte va kvar på hennes sida. Undrat lite vad som händer och idag fick jag svar på det!
Han har flyttat till ett nytt hem!!! =)
Hon kände att hon själv inte hade den tid som Cox behöver, han har ju så mycket energi den lille krabaten =)
Han har nu flyttat till en bekant till henne, en som är van vid rasen och där får han både tiden och utlopp för all sin energi =)
Hon står fortfarande som ägare om han skulle behöva komma tillbaka nån gång. Men han verkade trivas bra där, så jag tror inte det ska bli några problem =)
Så roligt att höra!!



Mer blåsigt...och litt kallt

Jag sitter här med en extra tröja på mig....har blivit bortskämd med det varma och fina vädret, kunna gå i byxor och bikini redan på morgonen nästan då det varit 15 grader när man gått upp....nu blåser det och är kallt. Lite tråkigt, men får man väl på köpet. Kollade prognosen för en vecka framåt och det finaste kommer väl bli imorgon och lördag med en ca 17 grader och sol. Annars lite puggit och regnigt...
Men sommaren kommer =)

Jag gick upp med Jocke idag. Rätt skönt faktiskt och egentid är inte fel =)
Jag satte mig med datorn och en kopp kaffe här i soffan och fixade lite med Photoshop. Hittade saker jag tagit hem en gång i tiden till programmet, men som jag trodde jag inte fick rätt på...jag hittade det nu =)
Töserna tog en rejäl sovmorgon, vaknade båda två lite över 9. Inte illa!

Ninni verkade väldigt mammig när hon satt här sen, så jag dukade fram frukosten här i storarummet och vi har tittat film och ätit nu. Lite mys så här på morgonkvisten är inte fel =)
Lillan sitter och snackar i sin stol, skäller lite på snutten som fastnar i foten och försvinner när hon sen rör sig :D

Idag vet jag inte vad vi ska göra. Ska nog ta tag i det här som behövs göras här hemma...vi sätter igång lite musik och går här och småfixar lite =)
Baka skulle jag vilja göra, har ju ett recept på en "tårta", men till den vill jag ha en ordentlig form med löstagbara kanter...har ju ingen sån. Men det ska väl gå och ordna till helgen, så kan vi mumsa på den då =)

Nu såhär nån timmar efter att jag gått upp så pas tidigare än vad jag brukar, så hade jag lätt kunnat gå och lägga mig igen nu...kanske vila tillsammans med töserna idag..?

Nåja, en kopp kaffe till, så kommer jag nog igång igen =)



Blåsigt...

Eftermiddagen har vi ägnat ute hos Baronfamilje och timmarna sa tjoff!!
Det va ju så soligt och varmt här hemma, så jag tog klänningar på töserna....men hade nog varit lite bättre med byxor och tröja...fan vad det blåste i Orås... =(
Jocke hade inte nån nyckel och satt här och väntade på oss....han ahde t.o.m somnat till uppe på altanen, där låg han och tog en liten nap, haha =)

Mat för dagen blev hämtemat från Salle och efter middagen gick vi alla ut, Jocke vattnade trädgårdsandet och de andra bär och frukterna som blev så glada när de får sig en lokal skur om kvällarna =)
Jag kastade fresbee med Atlas undertiden och Ninni hon vattnade hon med...stackars vissa blommor... =)

Kvällen har varit väldigt chill. Bara film och mys, förutom för Lillan som har haft fullt ös. Men sen blev hon trött :D

Snart sover båda barnen gott och imorgon ska vi ha en hemmadag. Jag får ta itu med allt det där som jag borde, men som jag inte har kommit så långt med. Ja, ute har jag ju inte slöat direkt, men här inne är en del som kallar....även om det inte är så kul att va inne och fixa när det är så fint väder....
Å andra sidan finns det ju kvar....och det ska ju bli sämre väder snart, så man kanske skulle sparat de sysslorna tills dess...mmhmmm, ingen dum idé =)

Lite fix som ska göras när barnen somnat och sen ska vi se film...eller som Jocke sa: I 10 minuter iaf.
Haha, kommer nog inte orka se en hel film nån av oss =)

Hoppas ni haft en bra dag!

PS. Glöm inte tävlingarna....annars blir det inte mer bloggande från och med maj-månad........!!
Om ni har idéer men inte vill tillkännage vem ni är då, så kan ni väl ge förslag på namn med skita i att berätta vem ni är och strunta i priset då, då. Och får götta er med äran av ha vunnit i er ensamhet... DS.




Idag då?

Känner mig lite rastlös med ändå inte. Vet inte vad vi ska hitta på idag....ska vi iväg, så måste det ju va nånstans där vi kan ha med Atlas.
Ta en promenad och ha pick-nick kanske?
Åka till Degeberga och ta en glass?
Kanske Åsa är ledig idag...? Kan ju inte hennes tider....nu har jag pengar på luren iaf, så ska slå en pling till henne.
Eller bara va hemma och ta dagen som den kommer....chilla, fortsätta i trädgården, köra in och köpa en kakform så jag kan baka kakan/tårtan jag hittade receptet till häromdagen...
Ja, vi får se vad vi kommer igång med och känner för när vi ätit frukost.
Kom på nu att jag skulle behöva ta tag i att lägga in rentvätten i garderoben och gå igenom sommarkläderna....

Jepp, jepp....vi hörs sen iaf, nu är det kaffe! =)



Ja, kväll igen

Dagarna går fort och idag har den sprungit iväg...
Haft trevligt basök av Therese och Lukas idag =) Har inte blivit så många träffar på sista tiden, men idag blev det av och barnen sprang i trädgården =)

Sen grillade jag och Ninni och åt. Idag har hon ätit bra iaf, har kommit in i en sån kass period igen...men kan ju va värmen med.
Lillan har med ätit en massa idag, hon åt bra med gröt och kors i taket så börjar hon nog sakta men säkert accepptera flaskan med!!!
Skruttungen har ju slutat ta den, men har en annan napp nu till flaskan och hon verkar fixa det bättre och bättre nu =)

Jocke kom hem och det vattnades trädgårdsland och fixades här ute lite, Micke va här och tonade lamporna på sin bil och ja, nu sitter vi här. Töserna sover och vi ska chilla lite =)

Hörs imöra alles!!



Skånes Djurpark =)

Ja, igår ägnade vi ju eftermiddagen på Skånes Djurpark =)
En riktig Familjedag och jag njöt av fulla drag!!!

Vi fick börja med att köpa ett par solhattar till töserna, Lillan drunknade nästan i sin, men den fyllde sin funktion iaf =)
Jag måste gå igenom sommarkläderna till henne med...där finns fler hattar som passar.

Sen strosade vi rundor, soligt och musigt och Ninni njöt!!
Tittade på djuren, stännade till och åt mat....vilken jag inte kan ge många plus alls...men kan ju hoppas på att det va en tillfällighet...
En glass till efterrätt och sen fortsatte vi mot björnarna och deras nya hem. Där kommer de få det bra =)
Men jag tycker visserligen att de kanske hade kunnat slå ihop deras gamla med deras nya, så hade det ju blivit ännu större =)
Men, men ..
Vildsvin fick Ninni äntligen se, nu vet hon vad det är Pappsen vill se i skogen =)

En härlig dag ohc efter några timmar så körde vi hemåt igen =)

HÄR ÄR BILDER!! =)


Nu ska jag fortsätta morgonrutinerna här hemma, vi har fått sovmorgon och nu låter det som att Lillan med har vaknat =)
Ha en bra dag i solskenet!!



Supermys!

Lite snabbt om dagen...
Snälla Frida kom hit och passade Atlas idag så att vi kunde åka och ha en riktig familjedag =)
Det blev Skånes Djurpark!! =)
Supermys!!
Ninni salig när hon kollade in djuren och Lillan päste gott i vagnen  =)

Grillkväll som avslutning och vi fick tevlig grillbesök med, Björn är här! Mycket trevligt, vi har sets absolut för lite det senaste 1½ året tyvärr...får ta igen det!!

En underbar dag, en underbar avslutning av helgen!

Vi hörs imorgon!



Soliga dagar

Ja, nu när det är så soligt och fint väder, så är vi ute så mycket det bara går. Altandörren står öppen och vi går här njuter.
Det blev trädgårdslandjobb igår. Nu är det klart!!! =)
Ja, nästan. En sak ska jag vänta med att så tills det är lite varmare i jorden och sen upptäckte jag att jag gjort av med pumporna.... =(
Ninni som ville ha pumpor...kan köpa en påse idag kanske, där är plats i landet =)

En mysig fika blev det i trädgården igår med hela familjen, härligt =)

Jocke fixade med marken och sen på kvällen va han iväg och jagade. Men det blev inget. De sitter klart för att se om de kan få gris, men mycket nu med för att vad det är för nårra som strosar rundor där.

Jag hade myskväll med Ninni. Vi poppade popcorn och tittade film =)

Idag får vi se vad som händer, lite familjedag! Myspys!


Jag har lagt till lite nya bilder här =)


LILLAN


APRIL


TRÄDGÅRDSFIKA



Tjenixen

Hahaha, det va länge sen jag använde det ordet :D

Här sitter vi och ugglar lite, mornar oss, har varit uppe en timme ca.
Vad som händer idag...nja jag har inte den blekaste...känns lite halvtradet om jag ska va ärlig. Hade en slappedag igår, en såndär vanlig dag. Men jag städade bilen ju och bakade, annars gjorde vi inget mer än tog det lugnt.

Vi målade ägg och åt, Ninni letade efter äggen i trädgården, lycklig tös när hon hittade ägg efter ägg och hittade en nalle till Lillan med och gav den till henne =)
Sen va det genomgång av äggen, massa mumsande och sen tog vi ett bad innan kvällen tog slut =)
Jocke va iväg med Micke och hjälpte honom lite innan de körde och satte sig och spanade på gris.
Grisarna va på gång, men sen vände vinden och de försvann. Synd. Men de ska fixa tornet idag, så då underlättar lite ju... =)
Så får vi se om nöffarna kommer ikväll igen =)

Jocke och Micke ska fixa tornet idag, vet inte när de kommer iväg eller hur lång tid det kommer ta. Så vet inte riktigt vad jag och tösena ska hitta på...blir väl fortsättning med trädgårdslandet. Så det kan bli klart nån gång..........bli fan snart inget. Och jag måste fixa ett litet staket till det, annars kommer det absolut inte bli nåt med det....Atlas går där och Ninni är inte så bra på att hålla sig på sin lilla plätt.
Ja, det ska vi fixa idag.
Så få tummen loss med och gå över till grannen, som jag tänkt på ett par dagar nu. Hon har en massa som hon ska slänga, hon håller på att renovera. Kanske finns nåt användbart =)

Men nu först lite kaffe till och sen frukost, så kommer vi igång =)



Trädgårdsbilder

Lite bilder på tärdgården =)


KLICK!



Sommarkaka och bilstäd

Jag har bakat sommarkaka nu =)
Ni ska få receptet sen, det är en lätt kaka att slänga ihop och den går att vareira rätt mycket, vilket är både bra och roligt =)
En kanonbra kaka att servera glass till och kanske lite färska hallon eller jordgubbar till. Jag ska göra den som äppelkaka sen en dag, tror jag kommer bli bra =)

Nu äter Lillan och Ninni vilar. vilket är skönt...hon har inte vilat middag vid middagstid de senaste dagarna, så då har hon blivit så trött och tradi sen...
Jag ska ut och städa bilen när Lillan är klar, det behövs verkligen nu när Atlas åkt i den...

Hörs sen!



Lillan

För enkelhetens skull så gör jag såhär, bara klicka in på länken så ser ni bilderna =)

Det är facebook, såg att Sara gjort så, smartigt, jag har inte tänkt på det innan. Men det sparar mycket tid då det går att lägga in alla bilder på en gång där och här på bloggen måste man ta en bild i taget. Så kan hända att ni får se bilderna på detta viset då och då.

LILLAN BILDER

Är det några problem med att se bilderna så hojta till!




Påskatton

Idag är det påskafton. Inget vi firar direkt, ska måla lite ägg, leta påskägg i trädgården och sen lite plockemat som vilken dag som helst i stort sett.

Jag tror jag har behövt sova ut, som jag har fått gjort i natt. Somnade igår här på soffan lite innan 21.....hehe.
Sen hörde jag när Jocke va uppe och skulle natta Ninni. Tänkte att han väcker mig sen när han kommer ner igen.
Men jag vaknade vid 12 i natt, Lillan va hungrig. Jocke hade somnat uppe hos Ninni =)
Väckte dock Jocke då jag såg att bil lamporna stod på och nyckeln låg här inne....lite halvyr och lite nervös att det va nån som försökte sig på nåt de inte skulle...
Men så va inte fallet...hehe.
Vi gick och la oss igen och sen gick Jocke upp i morse med Ninni, jag gick upp vid 8 nåt med Lillan.
Jag tror jag behövde få sova =)
Tack Babe!!

Vi har ätit frukost och Hasse kommer snart hit på en kopp. Han va här igår med, men då va inte Jocke hemma, vill ju kanske träffa honom med, då de lyckats komma hit de senaste gångerna när Jocke varit iväg.

Sen ska Jocke iväg och skjuta in sin bössa och fixa lite med marken. När han kommer hem därifrån, så börjar "påskfirandet" =)
Jag hoppas bara att Micke, som ska med ut på marken kan komma loss i tid...han brukar kunna va en riktigt hossa med tiderna och alla bollar han har i luften....

Tills Pappsen kommer hem igen, så blir det lite mys i trädgården och baka ska vi med göra. =)
Har hittat ett recept jag aldrig provat innan, så tänkte ge det ett försök. Bröd skulle vi med behöva baka...

Jepp, hörs sen!



Tävlingar

En liten påminnelse om tävlingarna som pågår

10.000

Namn-tävling

Inte så många dagar kvar!!


Är de tinte fler som engagerar sig, så slutar jag bums att blogga.....då är ni ju bara sketatråkiga..!



Långledigt =)

Då va det familjedagar nu, flera stycken =)
Härligt!!
Det är strålande sol och vad prognosen visade igår, så ska det bli upp emot 20 grader idag och soligt, är ju bara såå najs!!
Det skulle va fint hela påsken-tycker vi om! =)

Jag och töserna är uppe, Jocke sover fortfarande. Han kan få lite sovmorgon iaf, kanske en halvtimme till. Sen får det av bra, haha =)
Men jag vet att han samtidigt som han tycker det är skönt att få sova, vill komma iväg till marken idag. Där va spår av gris igår, på ett nytt ställer Jocke testade, så han vill komma dit och se om där är nya spår och kanske bild på nöffen =)
Så jävla roligt att det äntligen finns ordentliga spår av gris!! Att han läst av dem så bra att han förstått varför de förmodligen inte kommit till andra stället och föredrar detta nya. Men sen när det blir lite torrar kommer de nog hitta till andra stället med =)

Annrs idag....nja jag vet inte. Är där mer spår på gris och kanske bilder, så försvinner nog Jocke iväg och skjuter in bössan och sticker ut och jagar ikväll. Kan jag tänka mig iaf.
Här hemma är det fortsatt trädgårdsarbete som gäller. Men jag behöver mer jord....så det få isf först bli en tur till Hörby, eller om Jocke kanske kan fixa det om han ska iväg senare.
Vill ju bli klar nu snart...
Jag ska måla stenar idag till trädgårdslandet, ha dem som skyltar!  =)
Hittade såna på Lantmännen igår. Men varför batala 10 spänn styck för dem när jag kan göra det själv... =)

Nej, nu ska jag ta mig en kopp kaffe, Ninni sitter och tittar på "Vårkul med Ru" tror jag den heter. En Nalle Puh film om påsken. Passar ju bra, haha.
Jag sa till henne igår när hon frågade efter påskägget hon fick av farmor, att vi måste göra som Kanin i filmen-städa och göra fint i trädgården, så kommer kanske påskharen och gömmer påskägg där på lördag =)
Ja, Ninni har fått en egen hörna i trädgårdslandet. Hon grävde där jag hade räfsat...om och om igen. Så nu har hon fått sin egen hörna där hon kan göra vad hon vill =)

Ja, just det....Ninni frågade efter Cox igår...så vi fick prata lite mer om det, att han bor i huset där vi lämnade honom. Sen va allt bra igen.
Men sen frågade hon efter honom nu i morse med när jag gick ut med Atlas...snuttan saknar nog sin lille buskompis...

Nej. Kaffe!

Ha en bra dag så hörs vi sen!!



Lillan och påsk!

Ja just det, Glad Påsk önskar jag er alla!! =)

Sen- Grattis Lillan på 6-månaders dagen!!!
Älskar Dig!!



Skärtorsdag

Ja, det är ju skärtorsdag idag, påsken är här.
Fira det hela? Nja, det blir väl inte nåt speciellt direkt. Lite plockemat och då givetvis ägg...det är ju något som äts mycket här ändå...skulle slå slag i saken och skaffat höns som vi har pratat om med tanke på ägg-konsumtionen.. =)
Måla ägg ska vi göra och leta påskäggen i trädgården. Det får va det som som händer.
Vad göra man annars på påsk egentligen....?
Påskriset skiter jag i, bara något som skulle stått där och behövt ha hjälp med att komma därifrån med...påsken är ju inte så läng som julen, så pynt får det va så med!

Ikväll grillade vi. Gott va det och Ninni åt bra idag! Hon har varit lite si sådär med maten nån dagar nu, en sån period igen....och sen har det ju varit rätt varmt med ju så hon har väl bara inte varit så hungrig.
Jag håller tummarna för att Lillan ska sova hela natten i natt med. Fy vad skönt det hade varit...

Jocke är där ute och hjälper Micke med hans bil och jag sitter här med en skål med namnam och chillar. Tänkte se om jag kan få loss tummen och fixa lite bilder till er när jag ändå bara sitter här... =)



Och det fortsätter...

Ja, jobbet med trädgårdslandet har fortsatt. Vi har alla varit ute i trädgården hela eftermiddagen, eller ja efter vi kom hem från turen till Hörby.
Handlade fröer och jord =)
Sen fick jag hjälp av Frida. Hon gick en runda med Atlas och Ninni, jag kan ju inte lämna Atlas i bilen och jag ville inte sätta honom utanför Lågpris...
De hade slut på de potatisar jag ville ha på Lantmännen och det va slut på Lågpris med....så vi skiter i potatis detta året....tyvärr.... =(

Sen körde vi hem och satte igång. Har gjort en kant nu och där la jag lite smalare stockar. Inte speciellt tjocka, men de markerar iaf kanten mot trädgården. Va inne på som Jocke sa, att fylla en kant med de stenar vi har. Men tänkte på det idag och jag undrar om inte de skulle störa när man sen ska klippa gräset....men ska nog lägga sten som "ram" runt resten =)
Men fortsättning följer.
Under helgen ska allt va klart och färdigsått iaf =)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe i väntan på att Jocke kommer tillbaka. Han va hemma om, är borta om hos Anette och Richard en liten sväng.

Det blir grillning idag. Köttet har jag lagt i marinad, ska fixa potatisen nu, så är det bara att kasta in i ugnen sen när Jocke kommer hem =)



Hel natt!!!

Tack Lillan!!
Vi gick upp och la oss-kanske halv 11 igår. Trötta båda två, så varför sitta uppe...?
Lillan vaknade till och käkade då och sen har hon sovit hela natten!!
Förstår ni så skönt det har varit att ha fått sova en hel natt?
Ca 20 i 7 i morse vaknade ho och va hungrig. Lite osäker på när Jocke skulle upp och klockan va så pass så vackte jag honom och frågade...han skulle upp kvart i 7....sorry Babe!!
Men vi har fått sova många timmar ju, så han överlevde =)

Jag gick upp jag med och Lillan va pigg och vaken och med, så vi satt här och tog det lite chill tills Ninni med vaknade, för kanske en kvart sen =)
Så nu börjar dagen =)
Strålande sol ute, barnen pigga och glada, solen strålar! Kommer nog bli en bra dag det här!

Efter frukosten, så ska vi in till Lantmännen och handla lite till trädgårdslandet =)
Jord ska handlas och sen vad som ska sättas. Potatis, morötter, rädisor, en slags bönor jag har hittat, salladslök, kanske sallad, lite kryddor =)
Och skyltar. Jag såg en gång jättafina skyltar till trädgårdslandet som jag skulle vilja ha. Visserligen vet jag inte om de finns kvar, men något ska det nog finnas =)

Lite påskmat ska jag med se om jag kan handla. Den viktigaste ingrediensen köpte jag igår-ägg!  =)
Men lite korv och köttbullar och kanske nån sill med =)
Ja, samma som julmaten och midsommarmaten.....och det man äter alltid annars på året...

Jag hoppas det är fint väder på lördag, för jag tänkte gå ut i trädgården och gömma Ninnis påskägg =)
Istället för att sitta här inne och "bara få" dem, så kan det bli en lite roligare gjej av det hela ju, roligare att leta ute =)
Hon får inget påskägg av oss, jag hittare en påskkorg istället med godis =) Hon skiter nog mest i vilket, bara godiset är där....hade jag köpt vindruvor hade hon blivit lika glad... =)

Nåja, nu är mitt kaffe klart, ha en bra dag allihopa!



K-stad

Julia och Olivia va här och hälsade på ju och vi mumsade på nybakat brytbröd =)
Lagom till det kom sotarna och fixade sitt och fick en kopp kaffe och lite fika de med.
Lite snack till sen och det blev dags för Julia att rulla vidare och för oss andra att köra mot Kristianstad.

Frida lämnade böckerna som hon skulle göra och sen tog vi en glass på Mc Donalds. Vi satt på trappan vis Resecentrum och käkade och Atlas va ju med....det hörde nog hela K-stad, haha.
Han skällde ut de som tittade för mycket på honom eller oss och han skällde ut en liten hund med så att tanten som gick med den blev rädd och började gå lite fortare....hm...Atlas lite vaktig av sig...? =)

sen körde vi hemåt igen. Frida hjälpte mig med att stanna med Atlas i bilen så att jag kunde gå in och handla lite och så. Sen körde jag hem henne och jag och töserna körde hem till Önneköp igen.

Lillan åt och sen kom Jocke. Vi skulle grilla idag, men tar det imorgon istället. Vi gjorde äggröra och hade mackor och te till det. Gott och mysigt, satt här i storarummet och kollade sista halvlek av MFF-matchen =)
Vinst-check!!! =)

Nu sitter vi och myser lite här innan det är kvällen...

Ärligt...det kommer va tomt här hemma utan Frida här. Har varit jättetrevlig och roligt att ha henne här ett par dagar.
Som jag sa till henne. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha en nanny-som tar hand om ens barn alltid. Men jag skulle kunna tänka mig att ha någon här som en liten hjälpande hand och sällskap. Så som jag och Frida har haft det nu. Vi har fixat trädgårdslandet och chillat i solen, umgåts med barnen och Atlas  =)
Och då skulle det ha varit just Frida!
Hela familjen här trivs så bra med henne.

Tack Frida för allt dessa dagarna!!!! Kom snart igen! =)

Vi får höras imorgon igen och jag ska se om ajg har tid att ge er lite bilder då med, jag vet att jag ligger back som det är och det har blivit lite fler nu med...

Ha de!!!



Uppe i tid =)

När Jocke sa hejdå, så vaknade jag med. Kom sen på att jag glömt fråga honom om kortet, ropade till honom men han hörde inte mig-så jag ner snabbt och ut i bara t-shirt och trosor och lite yrvaken för att hinna stoppa honom innan han hann köra.
Han hade inte kortet. Men lika bra att höra, annars hade det ju blivit lite svårt att få tag i det sen idag...

Jag gick inte och la mig igen, lika bra att gå upp. Så jag har hunnit duscha och diska och klockan närmar sig halv 9 nu.
Alla är vakna här nu, eller ja Lillan ligger och mornar sig där uppe hör jag. Jag va där för en liten stund sen, men hon somnade om igen.

Julia kommer och hälsar på idag ju, jag ska baka brytbröd om en stund, så har vi nåt att fika på =)
Sen kommer sotaren idag, nån gång mellan 11 och 13.
Efter att han varit här, så ska vi köra upp till K-stad. Frida ska lämna böcker och vi kanske stannar och tar en glass nånstans om vädret tillåter. Tänkte stanna till och handla lite snabbt på Willys med när man ändå är där uppe =)

Nej, nu ska jag fortsätta med allt här och komma igång med baket =)



Trädgårdsland!

Frida har sovit över hos os i natt och idag har vi varit ute i trädgården hela eftermiffagen. Vi har grävt klart trädgårdslandet!!!! Så skönt! Och så skönt att ha fått hjälp med det, fan va tungt det har varit!
Bränt mig i solen har jag med gjort....har inte märkt att solen taig så mycket när vi hållt på...
Mat på pizzerian blev det sen och efter det körde vi ner till Bjeverödsdammarna och gick rundan där under tiden Jocke fiskade.
Nu sitter vi här, litt sledna allihopa och jag tror inte det kommer dröja så länge innan vi går och lägger oss...

Imorgon kommer Julia hit en sväng. Sen ska sotaren komma och närhan varit här, så ska jag, Frida, töserna och Atlas, som inte kan va själv hemma, köra upp till K-stad en sväng.

Natt, natt!!



Solig vecka väntar

Våren har klamrat fig fast nu och det gillas skarpt! =)
Vaknade upp och blev glad av att se solen stråla och ännu gladare när jag kollade hur vädret för veckan ser ut och det ser väldigt bra ut! =)
Så nu är det en kopp kaffe, lite frukost och sen ut i trädgården som gäller!!! =)
En annan ska som är trevlig, är att det är kort vecka för Jocke, är ju röd dag på fredag och sen på måndag med, yejj!!
Men han har jour...får man på köpet ibland...så inte så mycket att göra åt.

Ja, jag hoppas ni får en bra dag, så hörs vi sen. Nu har kaffet puttrat klart =)



Trevlig dag =)

Det har varit en lång med tevlig dag.
Mötte upp pappa hemma hos honom lite efter 11, Ninni glad att träffa morfar igen =) Vi ställde bilen där och taskade sen upp till Mårtensson och invigningen.
Mycket folk va där, men oj vad fint de har gjort! Och stort är det!!
Det åts en massa, massa popcorn, lite glass, kprv med bröd och Ninni fiskade i fiskedammen, både åt sig själv och sen till lillasyser med, så att hon också fick ett gosedjur =)
Lite tråkigt dock att Ninni va lite trött, så hon va inte helt på topp, men hon hade kul ändå och karusell åkte hon med. Kaffekopparna va roligast, flygplanen diggade hon inte alls...
Efter nån timmar där, så va det dags för pappa att fixa sig, han skulle upp där igen, men jobba.

Jag och töserna körde ner till pizzerian och hälsade på och åt. Sen skulle vi till faster Maria och vi stannade till och plockade vitsippor till henne, Ninni plockade en egen ltien bukett =)
Vi kom till dem lite senare än planerat och de skulle precis sätta sig och äta, Ninni åt lite med dem och sen tog vi en kaffe och kanelbulle =)
Lillan tyckte bra om fasters kanelbullar =)
Kusinerna lekte och Ninni-bus fick för sig att städa i deras leksakskök....med tvål och vatten............jepp.
Jag hade inga nycklar hem, så in kunde vi inte komma och klockan tickade på. Men vi tog oss hem, Lillan somnade i bilen och jag och Ninni fixade lite i trädgården under tiden. Dröjde inte så länge, sen kom Pappsen hem =)

Lite mys och sen nattning av töserna och vi ska nog se en film nu innan vi stämplar ut för idag.
Hemmadag imorgon. Behöver städa och framförallt-fortsätta med trädgårdslandet!!!

Vi hörs imorgon igen, tack alla som vi träffat idag som gjort denna söndag till en toppendag! =)



Invigning

Sk asnart göra töserna klara och köra in till Hörby för att träffa upp far min. Sen går vi upp till Mårtenssons och kollar in invigningen. Nåt barnd för barnen som ska spela nu vidd middagstid som vi ska se och sen är där karuseller och så. Så ett par timmar där blir det nog innan vi beger oss hem igen.

Så vi hörs sen!



Flugövat =)

Idag vid middagstid bagav vi oss till Bjeverödsdammarna, allihopa! Atlas framme hos mig, ja lite trångt kanske men det gick =)
Han hade tuggat sig igenom dörren igår, så vi kan inte lämna han där ute mer..........
Så det är när över hundgården som gäller nu, så att han inte kan klättra över!
Men, iaf. Mot Bjeveröd och där väntade Mojje på oss. Han hade med sig ett spö till mig med, så snällt =)
Så, en kopp kaffe och sen har vi fiskat och fiskat och fiskat. Är ju bara så jävla roligt!!!
Gick inte lika bra för mig idag som sist, men övning ger färdighet och jag har fan övat idag!
Har inte brytt mig speciellt mycket om fisken, har försökt få till det hela, hitta känslan och veta vad jag gör. Åh, så kuligt det är!! =)
Mojje bjöd på korv med bröd som grillades och det blev en lagom paus och sen va det nya tag.
Ninni gick runt och hade det roligt med andra barn och sen hittade hon en böjd pinne som hon fiskade med. Satt vid migg och fiskade, petade på bubblor och roade sig. Efter maten blev hon trött, satt och mös lite och sen somnade båda töserna i vagnen =)
Klockan tickade snabbt och när vi körde hem va klockan 18!!
En härlig dag, ingen fisk, men som sagt jag tycker bara det är så kul att stå och kasta, håller ju på att lära mig än. Senare kanske jag bryr mig lite mer om ifall jag får fisk eller inte... =)

Hem sen och Mange har varit här och hälsat på en liten sväng och tagit en kaffe med oss =)

Nu sitter vi här och ugglar lite, Jocke fixar sin dator och Ninni har precis lärt sig säga "fekk".....
Jocke när han höll på med datorn; "nej fekk!"
Ninni svarade snabbt efter med "Åh, fekk..."
Så nu går hon här och säger "Åh, fekk" titt som tätt..haha...

Det har varit en mysig dag och Atlas har varit jätteduktigt idag, han är inte alls som har va innan. Killen har mognat! =)

Nu har det gårr en stund sedan jag började skriva, jag nattat töserna och höll nästan själv på att somna ordentligt nu....Jocke är klar med sin dator och jag tror det kommer bli lite stand-up med Magnus Betner innan vi går och lägger oss idag.

Imorgon är det Hörby med morfar som gäller =)




... =(

Ja, det är gjort. Cox har flyttat.... =(
Trodde jag skulle behöva stanna på vägen dit för att kräka....va sen på väg att köra förbi stället och skita i det...
Men när jag kom dit möttes jag en en kvinna som ingav en sån trygghet. Hon gick där och fixade och donade och hade bäddat och gjort fint till Cox =)
Jag hämtade Cox och han hängde glatt med och en av grannarna han har är en tik =)
Han va lite osäker, skällde ut Jeanette lite, nosade lite snabbt, men kom snabbt tillbaka och ställde sig hos mig igen. Sen hoppade han upp till mig, vilket han inte gör annars....fatta vilken ångest jag hade då...
Men jag va med och visade honom vart maten stod inne i boxen, vart hon hade gjort sängen till honom och jag la hans egen filt där med som jag tog med till honom =)
Han hälsade lite till på Jeanette och sen gick vi och skrev papperna och pratade lite om honom. Hon hade redan en familj som hon trodde han skulle passa bra till. Med två barn, lite äldre än våra töser =)
Det kändes skönt att höra. Sen får vi ju se om familjen är intresserad av Cox...
Bet mig i kinden otaliga gånger när vi höll på där, ville ju inte stå där och böla som en unge....
Sen körde vi, Ninni undrade vart Cox tagit vägen och jag visade när vi körde vart han stod och vi såg honom genom staketet...sa till Ninni att vilka och säga hejdå till Cox. Förklarade att han skulle bo där nu...sen kunde jag inte prata mer...
Ninni blev med lite ledsen, men det gick över ganska fort.
Jag hann inte komma långt förrän jag fick stanna. Kunde inte se vägen mer...
Men sen fick det bära av igen när jag samlat mig.
Hem om lite snabbt och sen till Hörby.
Körde hem till min syster Marjo, hon fixade klart sig, Ninni lekte med kusin Alex och deras katt =)
Sen körde vi och handlade blommor till mamma, körde och åt lite på Z-Grillen och Ninni fick en liten namnam-peng av moster, så den handlade hon upp på Preem.
Sen upp till mormor och gratta henne, Ninni och Alex gick mest och tittade på fiskarna och de snackade lite med de andra äldre som satt och ugglade. De blev nog rätt glada, Ninni hälsade glatt och Alex fick nog en annan syn på äldre manniskor. "De va jättesnälla" sa han när han kom tillbaka efter att de gått en runda. Haha, ja alla blir inte gammla och sura =)
Va stannade en stund och sen körde jag hem Marjo och Alex och sen tog vi en liten sväng inom affären och sen matade vi ankorna lite med innan vi körde hem.
Den ena ankan va väldigt nägången och åt från Ninnis hand....dock va den lite väl hagalen en gång och naffsade till lite på hennes hand med. Hon tittade på ankan och på mig "Ninnis hand!!! Aj" sen blåste och pussade hon sin hand och det gick över och hon kastade resten av brödbitarna =)

Hem och möttes av Jocke =)
Ja, tomt är det ohc lite lissen har jag varit....men jag säger ständigt till mig själv att han kommer få det så bra så =)
Jocke hjälpte mig lite med trädgårdslandet och ltie tyst, så bäng-förklarade han nog mig...det är fruktansvärs mycket rötter och skit som ska grävas upp och det är tungt som fan!!!
Men det ska fan gå. Nu har jag min starke man som hjälper mig med =)

Ninni har somnat och Lillan ligger och jobbar lite med magen. Byta på henne och göra henne klar för natten och sen somnar hon med gott =)
Atlas ligger och tar det chill. Han letade efter Cox när jag kom hem...men jag tror inte att det kommer bli några problem, visst saknar han Cox, men han har ju varit ensam innan med så.
Det bev lite fresbee kastning med honom innan, så han är lite trött. Koskit luktar han med nu....Jocke va tvungen att köra på jour...så det blir jag ändå som får duscha honom....trots att det inte va jag som tog ut honom på ängen där de nyss spritt koskit...JOCKE!! Då kom du undan... ;)

Konstig dag idag....men skönt att få lite tid med syster efter att jag lämnat Cox. Chilla lite med henne, komma på andra tankar =)
Det kommer bli bra....tomt och saknad...men han kommer få det bra!
Jag har nu fått reda på att han är bundis med Jeanette, så det gör att det känns lite bättre =)




Då är det dags...

Jocke fick jag inte med mig upp igår, han somnade när jag va och nattade Ninni, så han lämnade jag kvar på soffan och jag gick upp och la mig. Ninni låg i vår säng, så helt ensam va jag inte.
Men han kom upp och pussade på mig i morse =)
Jag gick upp och vi hann ta en kaffe och snacka lite innan han körde, en bra start på dagen! =)

Ja...Dagen är här. Cox flyttar...
Somnade med en klump i magen igår, den finns där fortfarande och jag har haft mina funderingar på att skita i det hela. Men hejdar mig sen. Cox förtjänar bättre, han har chansen att komma nånstans där han kommer få det riktigt bra och det vet jag att Jeanette kommer se till.
Tack vare att hon verkar vara en toppen människa, så känns det lite bättre.
Jag har tagit fram hans papper och vid middagstig ger vi oss av. Så skänk mig en liten tanke då är ni snälla!

Det kommer bli bra och det kommer bli bättre här hemma. Känns riktigt bull att det ska behöva bli såhär och utan att mena att vara orättvis, så är jag glad att Atlas stannar. Det är ju vår lille Bubbeman...
Han får sin p-spruta och jag hoppas verkligen att den har en bra effekt på honom, så åker bollarna på honom sen. Jag hoppas innerligt att han lugnar sig på sätt att han kan lära sig att va själv, inte berättar för hela Önneköp att han finns och att han inte gör fler rymmningsförsök. Det är ju det osm är problemet och tyvärr är det ju ett rätt stort problem. Men går det att lösa med bollklippning, så är det toppen =)
Han kommer ju få båda hundarna behöver-mer tid. Men med tanke på hur de är, så har jag inte direkt känns mig uppmuntrad till att ha med dem. Har inte varit med när de båda blir ett team mot annan hund eller nåt och jag ska säga att jag skulle inte vilja vara med om det heller. Men, nu är det en hund att koncentrera sig på och allt kommer bli lättare. (hade ju variit en helt annan femma om vi hade haft två små råttliknande så kallat hundar...)
Han kan vara med mycket, mycket mer och det kommer han tycka är toppen =)

Nåja. Ja, idag är en speiell dag på annat sätt med. Mamma fyller år idag! =)
Stort Grattis Till Mora Min!!!
Jag, min förvirrade höna fick lite ångset igår över att jag är så förvirrad och va så förvirrad över dagarna igår.
Jag fick för mig att det va onsdag-mamma sa när vi pratade att "då ses vi imorgon"
Nej, säger jag-att jag kommer inte som igår då, eller idag, har massa att göra i trädgården.
Hon lät lite vesviken får jag ju säga, men vi avslutade samtalet.
Sen kom jag på att det va den 14:e igår-alltså mamma fyller år imorgon (idag) och Marjo har frågat om vi skulle åka in och gratta mamma tillsammans på fregdag-vilket jag då igår tyckte va så förvirrat av henne....massa rörigt och Jocke rättade mig iaf sen-"Anna, det är torsdag idag".....ooookej...
Aå helt plötsligt är veckan slut ju! Allt kom så snabbt, Cox åker idag-inte imorgon, mamma fyller år idag-inte imorgon och jag har inte en dag extra att fixa i trädgådrden...
Men då får den vänta då =)

Jaja, det är fredag idag. Helgen är här och då-Jocke ledig =) Me like!
Helgen kommer bjuda på karuseller och fiske ser det ut som =)
Pappa frågade oss innan om vi kommer in till Mårtenssons invigning av nya lokalen på lördag, där ska va en massa upträden och lite tivoli. Så han ville åka karusell med Ninni =)
Klart! =)

Nä, nu ska jag ta mig en kopp kaffe till, Lillan har precis somnat om igen en stund, hon vaknade när jag gick upp.
Snart kommer nog Ninni med ner =)



Sol och beslut med tårar...

Eftermiddagen bjöd ju på riktigt härligt väder och strålande sol =)
Tärdgårsarbete har det blivit och nu har jag fyllt upp alla krukorna jag har, fick en hel del av Ann =)
Så. Nu ska det "bara" grävas och vändas och fixas och sorteras i hörnan. Bort med alla blommor och allt mög där är och efter idag och det lilla jag hann med på den fronten, så har jag direkt flyttat min egen deadline till nästa vecka...det kommer ta tid!!
Fy vilka kakor med rötter och gräs där är!! Lagom slitjobb...får se det som träningen jag inte kommit igång med än...

Men, klart ska det fan bli och fint ska det bli!!!

Nu sitter jag här, mätt som fan, massa kyckling i magen =)
Jocke och Ninni är inne i Hörby och kollar på fotbollsmatch, roligt =)
Lillan...ja jag har inte så mycket sällskap här direkt, hon åt och somnade sen...

Hundarna. Ja, de ligger med och päser, så här är väldigt tyst, TV´n är inte ens på. Rätt skönt faktiskt.
På tal om hundarna...så vet ni ju att det har varit på gång att de ska lämnas iväg. Det är väl både ett ja och ett nej på den fronten.
Har fått ett OK från hon som de ska lämnas till och det kunde ske redan som imorgon. Men. Sen är det ju Jocke de va. Stora, starka, tuffa Jocke...han fixar inte att lämna Atlas.
Ni behöver inte tro att jag gör det med ett leende på läpparna, det gör ont som fan. Men jag har kommit dit att jag ser hur bra de istället skulle kunna få det. Och biter ihop utav bara fan...
Så det har blivit lite ändringar där med. Har haft kontakten med Jeanette, som hon heter och igår när jag fick klartecken och berättade för Jocke, så va han inte så stor, stark och tuff längre..och idag, som jag nästan väntat mig, så kom det. "Nej".
Så vi kommer lämna Cox. (Ni förståt nog inte hur jag biter mig i läppen just nu....)
Han kommer må bttre om han får lov att va ensamhund. Eller med någon hane som i så fall är kastrerad, ja varför inte tikar =)
Men iaf, så att han slipper tävla så mycket, får lov att bli en egen individ, hitta sig själv. Mogna.
Jag vill inte. Men slut på att va ego och gå och hoppas och va blind. Han är en helt underbar hund, ja förutom att han har ett par dåliga sidor då ja...men jag tror han kan växa ifrån dem om han kommer till ett hem där han får hitta sin plats, inte stå i skuggan av någon annan.
FAN!
Jävla mög, fan att vi inte bor på en gård!
Ja, iaf så kommer jag lämna Cox imorgon och Atlas stannar. Han ska få en p-spruta, nån ny sort. Funkar den, och den påverkar honom på det sätt som vi hoppas på, så ska han kastreras.
Hjälper inte den, så får han med flytta. Så är det bara, det får va det sista vi försöker med.
JÄVLA FAN!!
Cox är min lill-kille..han kommer upp så försiktigt och lägger sig brevid mig när jag somnat på soffan, är en så överglad liten prick, så försiktig, vill bara kela och pussas....AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Fan, vi hörs sen. Jag måste gå och göra nåt annat nu och komma på andra tankar...




Namn-tävling!

Ja, nu kommer nästa tävling!
Med denna tävlingen kommer jag kräva lite mer av er än att pricka in att vara "rätt" besökare =)

Jag behöver lite hjälp med ett namn,  då tänkte jag att ni kunde hjälpa mig, så gör vi en liten tävling av det hela på samma gång!

Ni kommer lite längre ner se en bild på en skiss (nej, ingen helt fördig skiss, men så kommer han se ut iaf) och den karaktären är en ung liten krabat, tänk er max 50 cm lång, han är en äventyrslysten kille som rätt nyligen upptäckt vem han egentligen är-och han är speciell och pendlar mellan två världar =)
Mer än så vill och kan jag inte säga. Men jag behöver ett namn.
Så gnugga geniknölen nu och hjälp mig och va automatiskt då med i tävlingen.
Skriv ett inlägg på det eller de namnförlag du har. Vill du vara annonym, så skriv ett alias och skicka sen ett mail till mig om vem du är och vilket alias du använder, i denna tävlingen behöver jag ditt namn!!
Ditt namn behöver jag dels för att skicka priset och sen för lite framtida saker som jag inte kan säga något om än då det är lite osäkra saker det handlar om. Men det kommer jag ta med vinnaren sen =)


Vem är detta?



Tävlingen pågår fram till den 30/4!!
Vinnaren presenterar jag den 1/5!

Vinnaren får:
2 trisslotter (man vet ju aldrig, plötsligt händer det)
Senare en liten ära och "synlighet" om allt går som jag planerar och hoppas (givetvis med vinnarens samtycke!


Lycka till!



Regna inte!!

Vill att det ska va uppehåll idag. Gör inget om det inte är strålande sol, bara det inte blåser eller regnar!
Måste fortsätta med trädgården om den ska bli klar nån gång och sätta potatisen innan det är för sent. Ja och allt annat jag hade tänkt sätta i lilla trädgårdslandet =)

Lite sovmorgon fick vi till idag. Jocke ringde och sa hej vid 8, sen låg jag och halvslumrade till halv 9 och då vaknde Ninni med, så vi gick upp och nu mornar vi oss lite. Ska fixa till lite frukost och sen börjar dagen.
Blir en hemmadag idag. Fixa lite tvätt och ja, om det nu kan va uppehåll, så blir det trädgården för hela slanten =)
Då ska jag göra lite mackor och fika, så att vi kan mysa med det utomhus idag =)

Nej, jag ska inte glömma den andra tävlingen!! =)
Den kommer sen idag, så håll utkik!
Hörs sen!



En lite rörig dag

Ja, dagen blev inte som tänkt eller planerat. Blev lite impulsivitet och det blev inte så bra av det hela, allt tog mycket längre tid.
Men det redde sig till slut iaf och ett jättetack till bästaste svärmor!!!!

Flärkpannkaka till middag idag igen. Gott är det ju =)

En liten eld i kaminen nu, få upp värmen här lite. Eller mest Jocke som ska få upp värmen, han känner sig lite frusen. Ser lite hängig ut faktiskt. Bara att hoppas på att det inte är nåt skit som kommer smygandes. Inte tid-som alltid...

Får bli en hemmadag imorgon tror jag minsann. Hoppas på att det kanske blir lite bättre väder, så att det kan börja hända lite mer i trädgården. Vill bli klar med hörnan och det lilla trädgårslandet jag tänkte få till. Ska sätta potatis!! Spännande, har aldrig haft det innan =)

Nu ska den stora och lite ävertrött dottern hoppas i säng. Den lilla dottern sover redan och sen ska jag ta och koka oss lite te, så hjälper det kanske Jocke på traven att få upp värmen.

Vi hörs imorgon igen.
Så ska jag presentera den andra tävlingen för er med. Den kräver lite mer hjärna av er =)



Vem blir 10.000?!

Ja, kära vänner. Jag långt ifrån en bloggare som har hundratals läsare per dag. Men det bryr jag mig inte om, jag tycker om att skriva och ni som tittar in och läser är jag glad för =)
Sen att jag inte riktigt får ihop vem ni alla är, är en annan femma och ni hörs inte mycket ;)
Men vill man va annonym eller inte göra så mycket väsen av sig, så gör det inget. Säkert nån av er som inte skulle erkänna att ni är här och läser, men ni är alla lika välkomna! =)

MEN!  Nu är det dags för lite väsen från er iaf! =)

En liten tävling!

Jag närmar mig, som jag sa innan-10.000 besökare, sedan räknaren sattes in, den 4 oktober 2009.
Hade varit rolig att ha satt in den från början, men vad gör det.
Så! Innan april månad är slut, ska räknaren har slagit 10.000!

Med det vanliga "flödet" av er läsare så ska det kunna bli i slutet av månaden, eller lite innan, men ska ni va lite listiga, så gör lite reklam för bloggen, tipsa andra och så, så vet ni när mätaren tickar på lite extra :)

Det ni ska göra är:

Håll Koll på mätaren som finns i vänstra spalten, under "länkar. Heter "Mina besökare" och titta på siffran efter "totalt"
Håll koll på vilken siffra det står när ni går in, det besöksnummret är du när du är inne och läser.
När vi sen närmar oss 10.000, så får ni ha extra koll och den som går in här och ser att hon eller han är besökare 10.000 skriver en kommentar och säger att hon eller han är just 10.000!!
Vill ni vara annonyma även där, då skriver ni ett annonymt inlägg och säger att ni blivit besökare 10.000 och skicka sen bara ett mail till mig vart hän jag ska skicka priset!! =)
Kan ju skriva ett alias-namn iaf, så jag kan få presentera dig i bloggen som någon =)

Så kom igen nu och ha koll på mätaren!!!

Den luckliga vinnaren har chans att bli lite rik på köpet! =)
Vinnaren kommer att få 2 st trisslotter!
Kämpar ni bra och det är någon som snubblar på mållinjen och känner sig litt lissen, så kan den personen kanske få 1 st trisslott som tröstpris =)





Kör hårt mina vänner!!!!

Vem blir min besökare 10.000?!?!?



Möte

Igår va vi inne och hälsade på mamma som kommit till Hörby ju. Hon blev jätteglad att se oss och det va skönt att träffa henne, va ju ett tag sen.
Lillan fllina upp sig och satt och mös med mormor och Ninni gick mest runt och kollade in det lite konstiga stället. Inte så kul för henne där ju...men sen hittade hon fiskarna-där hade hon kunnat stå hela dagen... =)
Som Jocke sa-vi får skaffa ett akvarium då =)
Vi fixade lite saker till mamma och sen fick jag reda på att de skulle ha ett möte om hur allt va där, planerna för mamma och så. Jag skulle visst va med tyckte de, så jag ska in där idag igen. Men inte så konstigt, alltid lättare att ha nån annan anhörig också med när det är en massa information det snackas om.

Sen igår, så körde vi upp och såg om farmor va hemma, men det va hon inte. Hon hade varit ute med Zelma. Men vi ska intill henne idag och töserna får stanna där när jag är på mötet. Blir de gladfisar =)

Vi körde istället ner till pizzerian och snackade och käkade och sen körde vi hem och Jocke kom med sen  lite efter oss. =)
Ninni va trött, hon slocknade här på soffan och sen vaknade hon, vi tog ett litet bad och sen lite mer mys och chill i soffan innan hon gick och la sig-lite väl sent. Men, men =)

Vi körde ett 3:e gången gillt med Harry Potter filmen. Njä, jag va faktiakt inte vaken hela denna omgången heller....men Jocke va. Så jag ska se klart den här sen, är inte mycket jag missat.
Så kan vi gå på film nummer två sen. Lär väl ta en vecka innan vi är klara med den om vi ska hålla på såhär... =)

Idag ska vi en liten sväng bort till Baronfamiljen innan vi kör in till Hörby. Jag ska hämta hjulen och sen ska jag upp till svärmor. 13.30 är det mötet och sen till svärmor igen.
Sen ska jag hem.

Jag sitter här med en kopp kaffe nu och försöker vakna till ordentligt, jag startade dagen idag med att springa ner och svara i telefonen. Det va Jocke =)
Tur det va han, annars hade jag nog blivit lite småirriterad... :)
Töserna är med vakna och sitter och mornar sig de med. Vi ska snart äta frukost och komma igång. Jag ska först diska och ner och kolla om där är nåt i tvättstugan att fixa. Så är allt sånt klart =)

Vädret hade jag gärna sett va lite finare än vad det är....hoppas det kan bli lite finare från imorgon. Behöver bli klar i trädgården ju...

Nåja alla glad, vi hörs sen!
Ja, jag vet att jag inte lagt ut tävlingarna än. Ni ska få den ena om en stund... =)



Upp med Jocke =)

Vaknade idag av att Jocke frågade mig om jag hade sett hand keps.
Nope...
Men han hittade den själv. Lika bra att gå upp ändå när jag ändå va halvvägs, så jag fick sagt hejdå till honom ordentligt idag iaf =)

Igår kollade vi på första Harry Potter filmen-igen...haha...men vi somnade båda två-igen =)
Jag vaknade vid halv 1, Jocke snarkade på och jag kände mig rätt pigg. Så jag gjorde hans matlåda och förberedde kaffekokaren till honom till idag.
Sen skulle ändå Lillan ha vaknat när vi kommit upp med henne, så jag satte mig här nere, gav henne mat och gick sen upp med henne, släppte hundarna och sen väckte jag Jocke och vi gick upp och la oss.
Ninni sov gott i vår säng och hon har varit lite smådryg i natt...sparkats en del...jag har haft hennes fötter och ben både på ryggen och över huvudet...

Rätt skönt att ha fått den här morgonen själv. Nja, Lillan vaknade när Jocke ringde sen, men hon har bara suttit och myst i sin stol under filten =)
Så jag har fixat lite med tvätten, duschat och fått i mig en kopp kaffe =)
Ninni vaknade nu för en liten stund sedan =)

Vi ska fixa de vanliga morgonsysslorna nu, äta frukost och sen ska vi köra in och hälsa på mormor, som har fått komma ifrån sjukhuset nu. Hon har ju gips och får ha rullstol, har inte gått att va hemma för hennes del, så hon är på Solbacken nu tills benet är läkt.

Solen ska vi visst inte hoppas att få se mycket av idag. Det va fint när vi gick upp, men jag såg precis att det ska regna idag. Lite tråkigt...man blir ju så snabbt bortskämd när solen strålat så häligt nån dagar...men kan prognosen stämma nu-så kommer vi få en riktigt fin helg =)

Ja, gott folk-vi hörs sen igen!!



Trädgårdsjobb!

Eftermiddagen ahr vi ägant ute. Det har varit trädgårdsjobb för hela slanten! =)
Riktigt härligt väder har det varit, det har blåst lite, men inte kallt och jag kollade vid 13-tiden, då va det 15 grader i skuggan!!! Najs!!!

Jag har räfsat och räfsat och sen har jag börjat röja lite i den så kallade rabatten. Vet inte om tankaen bakom den har varit att det ska vara ett lite "vilt" utseende, men den är lite väl vild för min smak. Så jag har tagit upp lite lökar och satt i krukor. De som vill överleva och hänga med får göra det. Sen ska det grävas upp ordentligt där och jag ska flytta lite bärbuskar. Se om det kan bli lite mer ordning och samlat, nu är det blommor och frukter och frukterna har de fortsatt att plantera ute i trädgården.....
Ja, allt ska påbörjas så smått iaf och jag hoppas kunna ha flyttat klart och fixat under veckan =)

Jaha, nu ringde Jocke. Han kommer hem senare, så jag ska börja med maten nu så vi får ätit iaf. Det blir fläskpannkaka idag, gott =)



Lite ont i magen...

Ja, jag har lite ont i magen...en ltien såndär ångest-ont-i-mangen. Den "riktigta" himmapremiären för våra himelsblå pågar är idag. Men vi kommer inte va där.... =(

Tänker på er iaf....!



Ingen sol, men 11 grader!

Ja, det är ingen strålande sol ute idag, men det är ändå 11 grader ute och det är inte så dumt det heller =)
Vi har en lugn förmiddag, Ninni chillar och är lite halvsliten efter den fullspäckade helgen =)
I lördags ägnade vi eftermiddagen hos Skogstrollen, soligt och härligt och Ninni hade fullt upp med cyklar och traktorer och bilar.
Sen på kvällen kom Mange och Marre en runda =)

Söndagen började vi med att ta en sväng till Skogstrollen igen och det va soligt och fint även denna dag. Kaffe där och sen stannade Lillan där en stund när Ninni följde med oss till jaktmarken. Hon va jätteduktig och pratade tyst och viskade emellanåt med =)
Dags att börja ta ut henne mer och mer nu =)
Sen när vi hämtat Lillan igen och svängt inom Eckhoffs för att snylta lite tändvätska, så va vi hemma en stund.
Vi packade med oss lite pick-nick fika och sen körde vi till Bjeverödsdammarna och träffade Conny, Sara och barnen som med va där och grillade. Jocke fiskade lite, Ninni, Lillan och jag fikade lite och det va skönt att sitta där och njuta lite.
Lite fix nere på firman sen innan jvi körde hem igen och det blev årets första grillning här hemma! =)
GOTT!!

Barnen nattades, vi ugglade lite på nätet, gjorde ett försök att kolla första Harry Potter filme ju...men vi somnade båda två, haha =)

Nu ska jag fixa köket, så det är klart, sen får vi se om Ninni vill vila idag eller inte. Men tror nästan hon vill det, blev ingen ordentlig vila igår ju.
Sen ska det fixas i trädgådren idag!! =)



Helgen slut =(

Ja, det har varit en härlig helg med sin väder, så d¨har jag ju inte haft tid med er =)
Tråkigt men sant, så tar helgen slut...men det kommer ju snart en till och med tanke på att veckorna går fort och nu ännu fortare när solen skiner och bjuder på härligt väder. Jag hoppas bara att det håller i sig nu!! =)
Ja, helgen får ni höra om imorgon och bilder har jag tagit som ni med ska få se, vi ska avsluta helgen nu med den första Harry Potter filmen. vi ska kolla igneom alla hade vi tänkt =)
Ska jag erkänna något, så va vi nära att gå och lägga oss när barnen nattades...men såg sen att klockan va typ 20 över 9...det håller ju inte riktigt, så en film först iaf, sen nanna kudde =)

Hörs imorgon, hoppas ni haft en lika bra helg som jag! =)



Mög-E.on!!

Ja, mitt braiga humör varade fram till början av eftermiddagen igår....vir 13-tiden fick vi strömavbrott..E.on suger!
I Hörby skulle den beräknas va tillbaka vid 14.30, men häromkring visste de inte, så det va bara att vänta...
Vi fikade, tittade igenom leksakstidningen som kom med posten, tittade igenom den igen och kryssade i vad Ninni ville ha och sen tittade Ninni igenom den igen =)
Vi läste böcker, målade, eldade papper, lekte med studsbollen ett par omgångar och sen hade vi så tråktigt så jag vet inte när vi hade så tråkigt sist...
Pappsen kom hem och när jag sen tog mig till affären hade de stängt p.g.a strömavbrottet....
Men vi fick i oss lite mat sen, frukter och mackor och sen körde jag och töserna in och handlade cigg och tog en koll i mammas lägenhet och chillade lite där.
Mitt humör hade verkligen nått botten efter den eftermiddagen och Jocke va trött, så vi gick inte alls ihop.

Sen körde vi hem och det blev lite mysfredag och efter att töserna somnat avslutades kvällen med ett bubbelbad och lite whisky =)
Vi la oss och skulle kolla film, men kom fram till att vi va rätt trötta, så vi gich och la oss, haha. Börjar vi bli lite gamla?
Näää...!!


Men. Idag ser vi till att få en bättre dag!
Solen skiner och det är inte storm iaf =) Vi har ätit frukost hela familjen och Lillan hon blev bög-mätt!!! Orkade knappt skratta sen =)
Nu sover hon som en stock och Ninni sitter och tar det lite chill och tittar på film. När hon har vliat lite, om hon kommer göra det, så ska vi ta en sväng ut till Skogstrollen hade jag tänkt.
Jocke har kört, han ska hämta möbler till firman, så han och Micke är iväg och fixar med det. De skulle en bit uppåt, så han lär nog inte va hemma förrän senare i eftermiddag, tyvärr...
Men hoppas att det blir lika fint väder imorgon, så kan vi kanske hitta på nåt tillsammans då =)

Ikväll kommer nog Mange om jag inte har helt fel för mig, får se vad vi hittar på =)

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe till, vi hörs sen. Ha en bra dag alles!!



Utvilad....!

Det va ett bra tag sen....men jag vaknade av mig själv och kände mig lite pigg och utvilad!!!
En väldigt skön känsla må jag säga =)
Lite väl tråkigt att jag sovit så hårt i morse, är att jag inte vaknade och sa hejdå till Jocke....brukar vakna till och säga hejdå....förlåt babe..!!

Trodde dock att jag skulle få en riktig mysig morgon, en morgon jag ibland saknar...att få gå upp själv, ta min kopp kaffe och morgonblosset helt själv. Gå runt här i tystnaden och fixa lite och dricka lite kaffe till, sätta mig här vid datorn och kolla lite.
Men nej.
Pucko-hundarna väckte både Ninni och Lillan.
Det är mysiga mornar med mina små töser med, det märks knappt att de är här ibland. Men bara lite för att liksom, det är ju något speciellt med mornarna, tystheten, lugnet, värdlen som håller på att vakna till för en ny dag.
Får satsa på det när hundarna inte är kvar istället. Det låter ju en del när Cox ska ut från sin bur och det hjälpte ju inte att han började snacka som attan heller....

Nåja, nu är vi uppe och helt ärligt känns det som ett riktigt bra humör bubblar i kroppen och det va ett tag sen jag kände så redan på morgonen. Inte för att jag brukar va sur på morgonen, brukar mest bara va, innan jag vaknat till ordentligt..
En bidragande anledninga till att jag jag känner mig mer utvilad är nog bara för att Lillan inte vaknar lika många gånger om natten nu och är lissen och hungrig, sedan hon började äta gröt och så. HOn har vaknat två tre gånger i natt, men är nog bara för att vi båda har somnat lite för fort när hon ammat, hehe. Men inte varit lissen och på dåligt humör =)
Nu när hon vekligen fick till det igår med gröten, så kommer hon nog gå upp bättre i vikt och sova bättre på nätterna och kanske t.o.m börja sova hela nätter........

Nej, nu är bjöjorna bytade på de små damerna, nu ska Ninni få gå upp och välja dagen outfit till sig själv och lillasyster...får se vad det bli, haha

Hörs sen!



Litt sleden

Jaoo, jag känner mig lite sliten...

Hundarna blev glada över sin kvällsmat idag iaf, köttbullar, potatis och sås, haha =)
Japp, det bidde inte så bra. Jag fixar ju inte det här med att smaka rå färs...men får väl helt enkelt se till och lära mig. Får lära mig det när Ninni vilar, så hon inte ser mig grimatisera, spotta och fräsa :D

Nu nattar vi varsin dotter, Lillan ligger här i min famn och päser =)
Hon har ätit bra idag! Nu senare i eftermiddag brovade vi med lite välling, men det va inte så poppis. Så jag gjorde lite gröt och nu gjorde jag den tjockare, för att se om hon fixade det lite bättre och det gjorde hon. Hon åt upp allt jag hade gjort. Va kanske ett par matskedar =)

Ninni kan visst inte sova, hon kom ner med Jocke igen. Låg bara och vände och vred på sig...nåja. Vi har ju inga tider att passa imorgon, så vi kan ta allt i vår egen takt =)

Vi hörs imorgon!



Varmt blir det...

Solen som står på, ugnen som pustar ut värme och stora plattan på spisen som den med varit på när jag stekte köttbullarna....här är varmt!!
Man blir ju rätt slö av det med, så jag skiter rent ut i att göra köttfärssås. Pallar inte.
Jag hade nog lite för höga tankar om mig själv där en stund när jag planerade matlagningen. Men skit samma, kan göra det imorgon....
Måste ändå ställa mig i köket, skala potatis. Vi måste ju äta med idag. Inte för att jag är så där direkt mega hungrig, nu när jag stått vid spisen under eftermiddagen. Men mat måste vi ha i oss, så kokt potatis och sen får man ta vad man vill ha av köttbullarna och köttfärslimpan.
Resultatet?
Ja, jag har provsmakat, inte helnöjd...måste lära mig att smaka på rå äcklig färs!!!
Litta salt blev det...typiska Anna-felet...antingen för mycket eller för lite salt...men men!
Ninni tyckte köttbullarna blev goda iaf, hon provade en och kom sen och hämtade två till =)
Och nej-hon gav inte dem till hundarna, jag hade koll på det, haha =)

Jocke kommer väl hem sen...kanske en timme eller 1 ½ till kan jag tippa på. Han får värma mat sen när an kommer. Ninni behöver äta så hon får lite ny energi. Hon har inte vilat idag...trodde hon skulle somna till en liten stund innan, men nej. Så stundvis har hon inte varit roligt att ha att göra med, men ändå förvånandsvärt glad.
Börjar ju bli mindre och mindre vilor nu...

Nej...1,2,3...skala potatis!



Storkok

Känner mig som en redig himmafru idag, haha. Har två köttfärslimpor i ugnen och smeten till köttbullarna är klar.
Men nu har vi en liten fika, te med honung och mjölk och lite kex till detta =)
Sen ska det rullas köttbullar =)
Men det är inte slut där, det ska göras köttfärssås med.

Hur det sen kommer smaka allt det här, det är en helt annan femma....
Det finns liksom en anledning till varför jag inte brukar göra sånahär saker som limpan och bullarna...jag vill inte smaka på rå färs!!!
Det är ju bara så jävla äckligt!!
Jag har faktiskt försökt idag...men vill ju inte direkt tugga på det och smka ordentligt, klarar bara inte av det. Så vi får se hur det blir. Kanske 3 kg färs åt skogen ändå....haha. Åh naj, fy säg inte så...

Så, nu får jag dricka upp mitt te och sen är det igång igen =)



Brakfrukost!

Vilken frukost mina töser klämde!
Lillan åt nästan en halv macka!!! Sen, för att inte rubba allt, så ammade jag lite sen med och nu sover hon som en sten =)
Hon va jätteduktig med mackan, verkar som hon klarar av att äta bättre när hon själv får "tugga", som med kexen och nu mackan. Gröten och den mosade bananen har hon haft större problem med. Men bara att fortsätta och bara roligt att hon hittat nåt hon tycker om =)
Ninni va inte sämre med att äta, två ägg, en macka, några salami bitar och bojboj till det =)
Jag har diskat nu och snart ska jag börja med matlagningen. Tänkte göra köttfärslimpa och köttbullar. Lätt att frysa in sen och bra att ha som mättande pålägg till Jocke med ju =)

Ja, ut blir det nog inte alls idag, blåser som fan.
De har ju lagt ut en klass 2 varning för 08:orna och Skåne...men sen om det va idag eller imorgon blev jag inte riktigt klok på...bara att vänta och se.

Håll i hatten :D



Två tävlingar på G!!!

Ja, nu har jag bestämt mig.
Jag har lite problem med en sak, så jag tänkte be er om hjälp om jag inte knäcker det under veckan =)
Sen är det så att den 4 oktober 2009, så sattes besöks-räknaren in i bloggen (till vänster, med massa siffror under länkarna) och räknaren har passerat en liten bit över 9600 besökare sedan den startades.

Så, nu under veckan kommer jag lägga ut två tävlingar till er, så håll utkik. Den ena kan ni nog redan nu komma på vad den går ut på och nån få av er vet vad jag vill ha hjälp med... =)

Självklart kommer det finnas pris till båda tävlingar =)



"Frukost" på sängen =)

Det blev sovmorgon idag =)
Najsig, men inte nog med det! Jag låg och mornade mig under tiden Ninni fixade i sitt kök och gjorde frukost. Sen kom hon med tallrikar, bestick och stekt ägg och serverade mig på sängen. Hundarn dukade hon oxå till =)
Så där fick jag ligga i lugn och ro, morna mig och äta lite ägg :D
När vi sen va mätta, så gick vi upp =)
Mysigt!

Nu är det en kopp kaffe och sen frukost. Vad vi ska göra idag, vet jag inte riktigt. Ser ju inte ut att bli nåt toppenväder....så om det tråkiga vädret fortsätter, så får det bli en innedag med lite lera och målning =)

Mat ska jag med laga. Vi har 3kg blandfärs liggande i kylen som vi inte gjort något med än, så jag får laga till nåt som i kan frysa in sen. Men kan va rätt skönt att ha mat färdigt där, bara att plocka fram och värma upp =)
Vi är rätt kassa på att frysa in mat eller rester annars...men jag vägrar låta 3kg färs bli dåligt...!

Nåja, hoppas ni får en bra dag, så hörs vi sen!



Profil-Olivia

Ja, lilla Olivia skulle ligga på sidan och jag hade ju givetvis inte med mig min kamera, så ett par mobilbilder fick det bli







Ja, inte så roliga bilder. Men kommer förhoppningsvis träffa dem snart igen =)



Kvällsbad =)

Ja, jag fick gjort lite här hemma ändå, haha =)
Först tänkte jag att jag skulle lägga mig och slumra lite när ändå Lillan med gjorde det, men sen tänkte jag att det säkert skulle bli som det brukar, att Ninni skulle vakna precis när jag slumrat till och då blir jag bara mer slö. Så jag sket i det, diskade och fixade en maskin tvätt.
Sen har vi fått en stor IKEA-säck med kläder från Anna och Jörgen, som Jocke hade med sig hem igår, så jag satte igång att kolla igenom dem. Shit vad mycket kläder vi fått!!
Tack och bugar!!!
Lite blandade storlekar, lite Ninni kan ha nu och sen framåt, kanonfina!

Jocke kom hem, jag fixade klart med kläderna coh sen vilade Jocke en stund.
Middagen blev det ju lite sådär med då, så jag dukade fram lite av vaje...kräm, flingor, ägg, hoppe-mackor och vi drack te till allt detta. Gott och enkelt... =)

Lillan käkade lite gröt, vilket går bättre och bättre och sen mumsade hon på Mariekex när vi åt och fyllde sen upp med lite amning =)
Sen när allt va undanplockat och klart, så gick vi ner och fixade lite tvätt till och sen va det badet som kallade =)
Ninni och jag badade och sen tänkte jag att Lillan med skulle komma och bada med oss när vi va klara. Jocke kom ner lagom och assisterade med att klä av Lillan och sen ta emot henne när hon fått bada lite. Något enklare med ett par extra händer när man själv sitter i badet-japp =)
Mys-pys =)

Nu avrundas kvällen, Ninni som vilade senare idag, ska snart hoppa i säng. Lillan hade somnat innan, men pucko-hundarna väckte henne när de började skälla av att de hörde mina steg på ovanvåningen....suck. Så hon sitte nu här...men hon ska få lite mer att äta nu, så somnar hon gott sen igen =)

Det har varit en bra dag idag, va jätteroligt att träffa Julia och Olivia, har hunnit med lite här hemma och kvällen kommer sen avslutas med en skräckis..... =)

Vi hörs imorgon, bajbaj!



Julia & Olivia

Idag har vi varit och hälsat på Julia och lilla Olivia =)
Säger man "lilla Olivia", så får man nog säga "mini Lillan"...inte för att Olivia är stor av sig, Lillan är nog rätt liten. Mer gröt!! Haha =)
Gullisen va en glad prick och hon och Lillan snackade väl lite grann med varandra och Ninni visade lite leksaker för Olivia =)
Annars va det Daimtårtan, eller vad det nu hette egentlige, som Ninni helst engagerade sig i att äta. Hon hade säkert kunnat äta upp hela själv!! Bra betyg =)
Enkelt och gott och jag ska lätt göra den här hemma med =)
Kaffe, fika, snack. Hur trevligt som helst och så roligt att träffa Julia igen. Skiljer ju sig bara 2½ månad tror jag på de små, så det är ju kul med en jämnårig =)

Klockan tickade på och det blev dags att köra hemåt. Båda töserna somnade i bilen och Ninni vilar än. Lillan vaknade till, men hon ska äta lite nu och sen tar hon sig nog en lite lur till.

Så skönt att jag fick så mycket gjort igår. Blev ju städat både uppe, här nere, toaletten, två masiner tvätt och en renbäddad säng. Slippa tänka på det idag och få ångest för att klockan snart är 16, att Jocke sen kommer hem och man inte har gjort nåt. Annars vill jag ju helt få gjort nåt litet här hemma varje dag egentligen...dumt på ett sätt, bara en stressfaktor...men men, idag blir det inget mer än lite disk som står och väntar. Kanske en maskin tvätt...så är det tomt där nere ju...får se =)

På tal om "där nere", då källaren ju, så har spindlarna börjat ta sig fram....ja, ni vet att jag inte är nåt stort fan av de där jävla djuren. (Men jag har blivit bättre sen vi fick Ninni iaf) Iaf...det är inga små spindlar vi har här...
Det satt en stor jävel här på väggen förra veckan, den va to.m så att Jocke tyckte den va stor. Sen i källaren...ja där är de minst lika stora och jag har avrättat 2 igår...en bamsing satt och glodde på mig idag, men när jag hämtat skon för att "få bort den", hehe, så hann den undan. Men jag vet vart den bor!!! Moahahahaha!!!
Next time...
Nu tänker ni säkert att dessa spindlar jag pratar om inte är så stora egentligen. Men ni måste hålla med om att när själva kroppen inte skulle fått plats på en 1-krona...då är de stora...det kommer ju ben med på det...blä!

Nä, nu är Lillan lite hungrig, vi hörs av och sen ska ni få lite bilder från idag med =)

Bajbaj



Flitiga jag!

Ja, det har varit fullt ös här hemma. Med att städa!
Efter frukost och en kopp kaffe till, så va det tvätt som fixades och sen åkte dammsugaren och moppen fram!
Ovanvåningen fixad och även dammad. Sen här nere, samma visa-dammsugat och moppat! Sen en andra maskin tvätt, med sängkläder =)
Toaletten har fått sig en omgång och diskat har jag gjort. Får dock diska ett par gånger till idag misstänker jag...
Så, fllitig har jag minsann varit och nu ska jag passa på att baka brytbröd =)
Ninni har somnat här i sin myssäck. Låter henne vila där en stund, klockan är ju en bra bit över vilo-tiden hon brukar ha, så en liten stund här kan nog räcka så det inte blir helt fel ikväll när hon ska gå och lägga sig.
Lillan sitter och snackar med sin fötter just nu... =)
Hon har ätit lite gröt idag och sen blev det lite Marie kex. Det tyckte hon om och jag tror det va rätt skönt att tugga på med tanke på de smygande tänderna...
Men som hon tyckte om det! Tappade hon kexet så rasade hela hennes värld!! Jag filmade henne, ska se hur det blev, så ska jag lägga ut det till er sen om det blev nåt bra. =)

Nej, nu baka och sen kommer Jocke hem. Ska höra om han vill göra biffar idag till middag =)



Fiskebilder


Jocke får fisk =)






Lillan träffade en ny mysfavorit, Angelica =)



Våren kämpar på =)






















Lite grått

Inte lika fint väder ute, men kan ju alltid hoppas på att det kommer spricka upp, så att solen kan få skina som den gjorde igår =)
Men annars har jag en del att göra här inne. Där är lite tvätt som väntar och jag skulle behöva dammsuga.
Baka bröd ska jag med göra idag, blir brytbröd =)

Men nu först en kopp kaffe och sen lite frukost i magen innan vi sätter igång =)

Ha en bra dag!!



Lite bilder från idag
































15 grader!

Som rubriken lyder, så värmt är det ute och hur najs är inte det!!!
Har precis suttit ute och druckit en kopp kaffe, som jag längtar tills det fina vädret är här helt och hållet. Ha altandörren öppen om dagarna och poolen är fylld med vatten. Ninni kan springa ut och in som hon vill och Lillan kan få känna på gräset =)
Ninni vilar än. Vi gick till lekplatsen när vi hade ätit frukost, gungade och åkte kana. Ritade lite i sanden i sandlådan och sen när vi gick hem, så gick vi inom och hämatde Ninnis kana med. Så nu är den hemma igen och jag tog ut hennes cykel med. Nu har hon lite att göra här hemma med =)
Jag hann inte räfsa så mycket, Lillan vaknade och va hungrig, så vi gick in. Tog 10-15 minuter, sen hade Ninni somnat =)
Jag har fixat till lite sånt som jag bara har struntat i under helgen. Diskat och fixat köket och Lillan har ätit lite gröt med. Det va poppis =)
Nu sitter hon och jag här vi bordet och har snackat en stund, nu leker hon med sin mjuka gubben-i-lådan leksak, testar rösten lite och är på ett strålande humör =)

Haha, jo. Jag glömde ju berätta en liten sa från i söndags när jag ahde min flugfiske-premiär....haha.
Jag står och fiskar, Jocke och Totte kommer gående, håller ett litet öga på mig om jag gör rätt och så....när de då kommer gående, så säger de till mig att jag har fisk...jag är ett frågetecken, märker ingenting....de säger till mig igen och kopplar ordentligt....(undrar om det va ett hårstrå som tappat lite färg, men det har jag förhoppningsvis tappat nu...) Jag hade en fisk på kroken, inte ordentligt, så jag märkte ju inget förrän jag drog till. Och då tappade den...
Haha, pucko jag märkte inte ens att jag hade en fisk på kroken...men ett litet gott skratt fick jag iaf =)
Jag fick känna på hur det känns att få upp en fisk med flugspö sen, för Totte fick en och jag fick ta upp den =)
Fan vad roligt det va! Jag önskar mig ett flugspö! =)
Vi ska se om vi kan komma iväg en sväng nästa helg med. Bättre avkoppling finns ju knappt!

Nej, nu börjar Lillan bli lite väl sup på gubben-i-lådan och jag tror jag hörde små steg fär uppe med...en liten Ninni som är vaken =)



Strålande dag?

Ja, när jag släpte ut hundarna, så såg det inte lovande ut gällande vädret...men nu har det stora, mörka molnet som täckte hela himlen börjat spricka upp och jag hoppas att det blir en riktigt fin dag med strålande sol!! =)
Då är det ut i trädgården som gäller =)
Upp med Ninnis cykel och bort till Eckhoffs och hämta hem kanan till Ninni med. Fortsätta räfsa gräsmattan för min del. Där är ju en hel del kvar att göra...men det är kul när man ser att det blir bra och hjälper till så att gräsmattan kan se lite finare ut =)

Jag lever fortfarande på helgen som gick. Som jag har njutit!! Vi har bil!! =)
Tänkte att det skulle köras till Skånes Djurpark i slutet av månaden. Ta det en helg, hela familjen =) Sen kan vi ju köra dit när som, det är det jag tycker om med deras inträdeskort, att det gäller hela året. =)

Jocke byggde ju om där uppe i trappan häromdagen, så Ninni inte kan gå ner....det funkade inte. Jag vet inte huhr hon lyckades, men grinden fick hon upp i alla fall....hon fixade i kylen i morse..
Lillan har varit lite smått dryg i natt...varit på jättedåligt humör. Men hon ska ju börja få gröt idag, så kan ju hoppas att det hjälper till att hon blir mättare och sover mer på nätterna. Hon brukar vakna en eller två gånger. Hade inte gjort nåt om hon hade börjat sova hela nätter....

Fan vad nöjd jag är över helgen! Haha, tjatar jag kanske? Det får ni på köpet =)
Ninni har haft det så bra och roligt och det gör mig så glad med, att hon kan få börja komma bort lite och va med släkten lite mer som hon trivs med så bra! Hon va så nöjd igår när vi körde hem när hon tog av sig strumporna och visade mig sina fina tånaglar som va målade. Rosa =)
Bjeverödsdammarna. Alla ni som är fiskeintresserade, eller bara vill ha en mysig dag i naturen-åk dit!
Jag har aldrig innan varit och fiska i dammar och känt mig så välkommen, känt sån gemenskap och lätthet mellan alla fiskare och icke-fiskare. Alla snackade med alla, alla va glada och trevliga.
Annars har jag alltid känt en lite konstig spänning på såna ställen, folk tittar lite konstigt på varandra, pratar inte direkt, håller sig på sin kant.
Inte här. Jag hade kunnat bygga ett litet bo där, stått och flugat hela dagarna, lekt med töserna i skogen, haft pick-nick i gräset med dammarna som utsikt. Underbart!! =)

Ja, just det. Jag har ju inte berättat...min skrutte-mamma gick ju och trillade för ett par veckor sen snart...nu blev hon opererad igår. Enkeln hade fått stryk, ledbandet hade skadadts och nån stukning med tror jag. Nu är det gips för henne...får se hur det går. Mamma, mamma....hon är ju för seg för sitt eget bästa med, gick med detta i en vecka innan hon kollade varför hon hade så ont...Men, förhoppningsvis behöver hon inte stanna så länge på sjukan, så kan vi komma och hälsa på henne hemma. Hon har ju lagom ångest nu att hon är inlagd när vi har bil.

Nä, vi höres sen!! Nu frukost och sen ut! =)



Vilken söndag! =)

Vi har varit och fiskat hela dagen!! Klart va det Bjeverödsdammarna som gällde =)
Jag har haft min flugfiske premiär, hihi! Jocke och Totte lärde mig och hjälpte mig med att få till det. Beröm fick jag med, skötte mig bra =) Kuligt!
Säger bara en sak-fy fan vad roligt!!!!
Jag är hooked!!
Lätt det är något jag ska fortsätta med!!
Ingen fisk för varken mig eller Jocke idag, men det har varit så roligt!!
Lillan hittade en mysfavorit-Angelica. =)
En helt underbar dag!!

Sen hämtade vi Ninni som har haft en helt underbar helg. Men som jag saknat henne, va så skönt att träffa henne =)

Vi har käkat hämtemat från Salle och sen har det inte varit mycket med oss. Nån av oss. Trötta!!
Ninni fixade lite med sin dator när vi kom hem, sen satte hon sig i myssäcken och det tog inte två minuter, sen sov hon...en vila innan maten och nu sover våra töser gott.
Vi ska med avrunda kvällen och gå och lägga oss. Ny vecka imorgon!

Ha det bra och tacka alla för en underbar helg!!!



Vi är på gång =)

Vilken känsla, vilken underbar känsla det är. Vi har bil igen!!! =)
Vi är på gång igen min underbare man och jag, lever ordentligt igen, har en bil ju!! Är en familj igen =)
Jag har inte tid att babbla om gårdagen, för jag ska väcka Jocke och vi ska iväg till Bjeverödsdammarna. Premiärfiske denna helgen, så alla ni som är fiskefantaster, kör dit till Conny och Sara!! =)
De har verkligen fått fart på det där stället! Jag hoppas det kommer lika många idag som det kom igår för att prova fiskelyckan! Jocke fick en regnbåge igår på fluga =)

Ninni är inte hemma. Hon är hos Ingegerd och tösrna, sovit dät i natt. Bokades förra helge, så hon myser på där =)
Lite tråkigt och typiskt att hon va och badade när jag ringde igår. Saknade henne...men vi behöver det båda två, haha =)
Hon har det super där, hon kastade nästan ut oss när vi skulle gå :D

Sen igår då...ja en kaffe hos svärmor och svärfar =)
Middag nere på pizzerian hos Salle och sen på kvällen, så blev det en liten bilträff =)

En kanonmysig och trevlig dag!!
Tack alla inblandade! =)

Så, nu får han ta och vakna, hans klocka har redan ringt, Lillan sitter här och leker i sin stol och är på toppenhumör =)



Slöedag...

Börjar undra om jag behöver ta mig en liten kur av järntabletterna igen...känner mig trött, men ändå inte. Har inte den energi och ork att komma igång som jag brukar....eller ja, den kommer på eftermiddagen...
Fick ändå sovmorgon idag =)
Ninni ville in och lägga sig i sin egen säng i natt, så jag gick med henne in, sa god natt igen och hon somnade gott. Hon vaknade bara precis till lite när Jocke sa hejdå i morse, somnade om sen igen och kom och väckte mig lite innan halv 9 =)
Kanske därför jag är lite slö, fått för mycket sömn...ändå hade jag kunnat sova mycket mer.
Vädret kan jag nog skylla lite på, har ju varit fina vårdagar innan och nu är det bara grått och regnigt...
MEN!! Vi har en så fin bil som står där ute och lyser upp dagen =)
Det gör Jocke med, han är på ett strålande humör idag, han har efter ett ar samtal smittat av sig lite på mig. Som sagt, jag kommer nog igång snart jag med =)

Lillan fick lite feber igår av vacinationen...stackare.
Skogstrollen kom hit en liten runda igår kväll och tog en kaffe och tittade på bilen. Lillan satt och mös hos farmor Ann och somnade gott. Fick lite alvedon med, så hon kunde få sova lite bättre.
Hon fick lite innan idag med, kändes rätt varm nu med och va lite hängig. Men det får hon ju på köpet...

Ninni har kommit in i sin ät-preiod. Hon har ju sina perioder då hon äter sämre och sen äter hon mer. Igår, blev det ju som sagt köttbullar och spaghetti. Ninni hjälpte till så klart =)
Vi åt...och sen satt jag och Ninni och snackade en stund, plockade köttbullar från stekpannan och satt och mumsade på...och köttbulls antalet som åkte ner i magen växte och växte...jag har själv aldrig ätit så många köttbullar som jag gjorde igår!! Vet inte ens hur många jag fick i mig. Vi mumsade ju bara på...=)
Ninni, hon åt först 2 när vi åt och sen när vi började mumsa och snacka så sluade det med att hon sammanlagt hade ätit 6 st!!
Och det är inte slut där...när Jocke kommit hem efter att ha hämtat bilen, så åt han och Ninni va framme igen. Klämde 2 till!!
Haha, 8 köttbullar!!
Bra jobbat =)

Nu sitter vi här och chillar, Lillan vilar och Ninni tackar snart för sig och tar sin vila. Lite senare idag, men inte så konstigt ju så hon sov längre...

Jag ska ner och fixa en maskin tvätt sen och jag ska måla lite när hon vilar. Sen är där ren tvätt som ska in i garderoben i eftermiddag...

Nån tur med bilen kan jag inte göra...vi har ju barnstolarna i Mickes bil. Eller ja, Ninnis stol och Lillans bas. Men Jocke har hämtat det i morse. Hoppas jag...så han har med sig det hem sen =)
Men jag provkörde bilen igår, självklart =) Tog en sväng bort till Degebergakorset och tillbaka =)
Den är najs att köra =)

Så, nu får jag gå upp och lägga Ninni, hon har snart däckat här i soffan =) Fina tjejen =)



RSS 2.0