Veckan är slut

Söndag kväll och nu har jag kommit hem från jobb och varit ute med hundarna. Atlas är bara så duktig nu. Han är smart med...han hade på något vis lyckats få upp dörren till toaletten (vet inte om Jocke kanske glömt att stänga den ordentligt), han hade iaf lyckats stöka ner lite, men inget farligt....sen har han nog stängt dörren igen! För den va sängd när jag kom hem. Hmm...smart kille :)

Denna dagen har varit sååå mycket bättre än på ett bra tag. Vi åkte iväg och shoppade. Första vi tog tag i va mammakläder till mig. Jocke hittade direkt en lite längre kofta som jag skulle ha och sen hittade han jeans! Kanon!! så, då va det avklarat. Hur nöjd som helst!! Sen sniffade vi på en massa parfymer, för jag ville köpa parfymen till honom som han velat ha ett tag nu, men den verkade inte lukta så gott som vi fått för oss från provflaskan, till slut luktade allt skit, så vi gick igen, bättre att komma tillbaka när näsorna va normala igen... Vi kolla efter skor till Jocke och hittade ett par jättefina, han köpte en keps med, sååå snygg!!
Efter en matpaus på McDonalds med Jörgen och Lisa gick vi vidare och kollade rundor. Hittade fina tavlor Jocke gärna ville ha och jag sa till honom att han fick välja vad han ville ha, parfym eller tavla eller vad som. Det slutade med att vi gick vidare och hittade en snygg t-shirt och ett par nya jeans. Sen blev det en t-shirt och en keps till. Nytt i garderoben behöver mannen min och så snygg han är nu!!! Nam nam. Men det är han visserligen hela tiden! :)

Sen fick vi köra så att jag inte kom hur sent som helst till jobbet.
På vägen kände jag då hur bra jag mådde. Just för att ha fått komma iväg en sväng med Jocke och för att jag fått köpa klder till honom, ge honom något. Det betyder jättemycket för mig och jag älskar att handla till honom, det jag kan. Vill skämma bort på alla sätt det går.

Sen va dte jobb som gällde och det har varit en bra dag där med, lagom att göra och tiden har gått rätt fort faktiskt.

Så det har varit en bra dag. Ska bli skönt att va ledig några dagar nu, så att jag kan ta tag i att städa....behövs. Hehe.
Nu ska jag sätta mig i soffan och bara slappna av och ta det lugnt.
Hoppas att mina målarsaker kommer i morgon eller kanske på tisdag :)


Hoppas hoppas




Hoppas på en bättre dag

Ja gårdagen va kass. Inget snack om saken. Gick som i en dvala emellanåt och detta varade från att jag gick upp tills jag somnade. Väldigt drygt ska jag ta och säga er.
Att det inte va så mycket att göra på jobb gjorde ju inte saken bättre heller. Kände mig så nere och deppig, något som tynger mig, men jag vet bara inte vad det är. Återstår väl att se om det är något och vad isf.
Små ljusare stunder kom när jag och Roxana som vanligt när vi är lite åt trötta hållet, va lite knas. Det va skönt att få sitta ner och snacka med Jocke i telefon med, men sakna honom på nåt jobbigt konsigt vis att det nästan va jobbigt att höra hans röst, ville liksom ha mer, inte bara rösten.
När han sen väl kom hem inatt va jag så trött och kunde inte va så social och trevlig för jag vet att jag inte får vakna till för mycket om jag vaknar så mitt i natten, för då har jag så svårt att somna om igen.

Men men , nu ha man haft en sån skitdag och hoppas att denna dagen blir bättre. Vi kom inte iväg igår för att handla, så vi ska sticka idag. Jag ska hoppa in i duschen nu och sen få liv i Jocke. Hoppas bara jag hittar ågot nu, för jag är snått trött på att gå med uppknäppta byxor nu.
Ska om nget annnat bli skönt att få komma iväg med Jocke en sväng, mysigt :)






Ha, glömde ju berätta!!

Jag har ju böjat rita. Vet inte om jag vill lägga ut nåra av teckningarna så ni får se än. Kommer kanske sen. Får väl isf säga OBS redan nu, d en del inte är barnvänliga. Hehe. Kan ju säga att Jocke la in en önskan om en som va in real size...hehe höhö.
Men iaf, jag har tagit steget längre! Jag har beställt ett startset för akryllmålning! Hiiiii iiii!!!
Hittade först ett som jag gick och funderade på, men sen hittade jag ett bättre som dessutom  va billigare. Så det är på väg med posten!!! Ska kolla efter ett staffli med. Underlättar ju en del om man säger så. Ska kolla tradera, där va ett innan, men det va innan jag besällt det andra, ska se om det finns kvar :)

Så ska vi se hur det utvecklar sig, om jag klarar av att måla med akryll eller inte.
Jocke kanske kan få en realsize bild direkt på väggen haha.




Suck

Känner mig lite sådär empty...Vet inte om det är för att jag inte riktigt har vaknat till eller om det har legat och småpyst ett tag och bubblar upp till ytan nu. Drygt att va såhär, då börjar en massa funderingar komma med. Saker man bara haft en snabb tanke på innan eller något som man snackat om nyligen, ja allt mellan himmel och jord typ.
Som med Atlas tex. Han har varit så duktig och så snäll dessa två dagar från att jag lämnat dem när jag åkt till jobb och fram till att Jocke kommit. Visserligen köpte jag i torsdags nya leksaker och var och en fick en ny tuggring. Sen stoppade jag massa godis i hans boll med. Men igår tror jag inte att där va kvar så mycket av ringarna, men han hade inte gjort något ändå. Blev så glad när Jocke berättade det, han kom ändå hem senare än han brukar. Jag blev så glad och lättad att jag nästan blev nervös, som att nej, bli inte för glad, ropa inte hej förrän ni kommit över bäcken. Han kommer kanske göra något igen. Kanske inte så lätt att få honom att sluta som ni tror.
Som vi sagt om honom nu, så är det hans sista chans, Han åker i buren så fort han gjor något han inte får göra, buren får va en negativ sak då, trots att det inte va tanken från början. Men funkar det så funkar det. Men sen då, vi sa att vi har öppet i lägenheten utom in till köket och att vi då får offra lite fler saker, han får väl ta sönder tills han fattar att det blir den hemska buren om han gör det. Men hur mycket ska man acceptera nu då? Hur mycket ska man ta och orka med innan det kokar över och man säger stopp, nu får det va bra, nu är det slut på detta, det går inte att ha det såhär och du får inte va en del av familjen längre. (Va rått det lät...) Men det är ju sanningen, so what to do? Jag kan liksom va lite kass på det där med att säga att det va droppen, nu får det va. Jag kommer gärna på ursäkter till varför det hände, även om jag inte vet om det är sant. Men har bestämt mig nu att det är slut på det, ska inte komma med ursäkter för andras beteende, fel är fel och då är det hej då!

Så mycket annat man tvivlar på, tvivlar på om det är sant eller om det är snack för att det ska låta bra i andras öron. Sen tror folk att man inte ser, att man inte fattar. Ibland undrar jag om de tror att man är dum som inte förstår. Men vad som oftast brukar va rätt, är att man ser och fattar mer än de tror, även om det inte är mitt framför ögonen på en. Det blir jag så irriterad på. Varför snacka en massa över huvud taget? Varför säga en massa för att det hjälper dem själva för stunden, men de håller inte vad e sagt ändå. Kanske till en viss liten del, men inte tillräckligt. Kan man inte hålla det till 100%, ska man fan inte säga något alls. Blir bara värre då, ingen som fattat det? Den som fått de bra orden blir glad för stunden och tror kanske att allt kommer lösa sig på det viset, men ser ganska snabbt att, nope detta kommer nog inte bli som det va sagt.
Varför måla upp en bild som ser bra ut, men som bara är en blid.
Ser de kanske inte själva vad de gör och vad som händer? Faller allt tillbaka till det vanliga, eller iaf då till en viss del, bara för att brukade va så, bara för att det har funkat innan?
Innan det togs upp då vill säga, innan någon kom på att såhär vill jag inte ha det.

*(Nu slår kyrkoklockan åtta. Brukar lyssna på den om jag vaknar till och inte pallar kolla va klockan är. Bull bara är den slår en gång. "Klackan är halv" Ja, halv vaddå? Då är det bara att skita i va klockan är och somna om igen.)*
 
Faller människan så lätt in i vanor att man har så svårt för att lägga av med det trots att det sårar eller påverkar någon annan dåligt. Ja, vi är vanemänniskor, vi har våra rutiner och allt, men när det har gått för långt och det sårar och man säger att det ska bli förbättrning, varför kan man då inte stå för det? Lär man sig inte av andra misstag? Brukar man väl göra?
Har själv ibland kommit på mig själv med att börja falla tillbaka till någon dålig vana, men har av alla tidigare misstag fösökt lära mig. Om inget annat lärt mig mina egna mönster, då ser man själv vad somär på gång att hända och kan ta tag i det innan det förhoppningsvis är för sent. Om inget annat så försöker jag se de små tecken någon ger för att utan att säga det i ord, berätta att, nu vill jag att du tänker efter.
Med en sån sak jag kan bli så arg på mig själv för. Ifall jag sagt något men är på väg att misslyckas med det. Kvittar vad det är. Men vet oftast om jag kommer klara det själv eller om jag vill ha nån hjälp på traven. Brukar försöka säga allt sånt dirket, att skulle du vilja säga så eller bara visa på det där lilla viset om du för det minsa lilla tycker att det börjar gå på det hållet igen, så vet jag direkt vad det handlar om.
Det är faktiskt en ganska bra sak. Att om något är jobbigt att prata om,inte jobbigt jobbigt så att det är en avgörande sak utan en sak som kan va lite störig och som kan kännas lite jobbig, om man redan har rätt ut allt, men vet att det kan komma att hända igen. Då kan man när allt är ok och man har diskuterat och möts på vägen och förstått varandra, då är det kanon att komma på en liten sak man ska säga, som båda då vet vad det handlar om. Som en liten påminnelse om att nu tycker jag det känns lite som då igen. Den andre fattar och tänker efter. Ok, inga problem, tack för att du sa till och det ska vi fixa.
För man ska inte behöva gnata sig igenom en sak flera gånger och är det då en simpel liten sak, kan det lösas på ett simpelt sätt.
Ja, vi är bara människor och alla gör vi misstag, absolut. Jag kan nog inte ens räkna upp alla mina... Men det finns olika slags misstag med. Ibland får man tänka på vad det handlar om och inse att det inte går att göra fler misstag, för då finns ingen återvändo.
Sen finns det faktiskt saker man själv kan göra för att undvika att man gör misstag ellr iaf gör dem igen. Kommunikation. Så enkelt är det. Enkelt om man bryr sig vill säga. För om man inte riktigt bryr sig, så flyter man bara med på nåt vis, låter det va. Inte så bra det heller, sårar inte bara en själv under tiden (man kan ju bara inte må bra av det) sen sårar det andra ännu mer när allt går i kras.
Blä.

Vi vill alla va lyckliga, den saken måste ju bara va säker. Så varför egentligen inte se till att man är det hela tiden. Varför säga en massa man inte kan stå för, varför inte säga hur man vill ha det, säga hur man känner. Göra det dirkt så att man inte går och mår dåligt över små eller stora saker.
Som det jag skrev innan som jag håller med om, "Hellre höra en sanning som kan svida till, men som gör att jag förstår. Än att leva med som lögn, som gör att jag sen går. En sanning som kommer fram och som innan varit gömd, sårar mer och blir aldrig glömd"
Det är ju sant. För det underlättar ju för de inblandade om man säger som det är direkt, på alla sätt och vis. Förstår man så är allt mycket lättare, då kan man lösa problemen på ett eller annat sätt.
"Det man inte vet har man inget ont av" Fy vad jag skulle kunna spy över det!!!!
Nej, det är visserligen sant. Men tänk efter lite. När man sen vet då, har man inget ont av det då? När det kommer i efterhand, när det man inte visst sen blir fakta,då gör det ont, om inte ännu ondare än det skulle gjort från början. Dumma människa som kom på det jävla uttrycket!
Och är det något litet eller obetydligt som inte sägs, varför kan man då inte säga det? Då ska det ju inte vara några problem egentligen. Kanske inte är så litet eller obetydligt som man inbillar sig. Lågt. Det är lågare än Glocalnet minsann.

Usch, nog om detta.
Nä. Nu ska jag sätta på kaffe och gå ner och handla frukostbullar. Snart dags för Jocke att vakna tycker jag. Han har sovit jättelänge nu. Behövs, stackaren är trött i kroppen.
Vi ska kolla på "Shan Atci Blattefierad" Shan, han är bara så jäkla rolig!!! Se allt ni kan med honom. Han är en ståupp komiker som säger vad han vill, snackar en mass om alla, svenska, serb, turk eller var alla nu kommer ifrån. Där är det svenne och blatte som gäller. Han beskriver hur man som är och beter sig var man än kommer ifrån. Asrolig!!
Sen ska vi iväg och handla :)
Jag ska fösöka hitta ett par mammabyxor, för nu kan jag inte knäppa gylfen i mina byxor längre. Ganska störigt, för de kasar de ner när jag går. Inte så charmigt alltig om man visar sig ute... Kanske kan hitta en tröja med, så att jag kan visa mig i mer normal klädsel bland folk :) För de töjor jag fått måste jag va jättegravid i om jag ska ha dem på mig, så de får vänta lite till.

Så, dags att starta dagen!



Blä, jobb...

Torsdag...jag ska jobba...känner inte riktigt för det. Men kommer väl kännas bättre sen när man är igång. Rätt lugnt idag, för det är den korta dagen.
Igår hände det faktiskt ingenting på kvällen. Jocke kom hem och vi åt, sen va klockan så pass att affärerna nästan skulle stänga, så va sa att vi nog tar det på lördag ist innan jag åker till jobbet.
Sen va det soffan som gällde, jag blundade till en halvtimme, Jocke några fler halvtimmar. Lite tittande på tv och sen sova för natten.

Nu ska jag kolla en film till faktiskt. Har stoppat tvättrn i torktummlaren, så det klarar sig själv ett tag. Filmen jag såg igår, The Promotion, va inte så bra, visst va det någa roliga inslag, men annars ganska långtåkig på nåt vis. Hände inte speciellt mycket.
Hoppas jag hittar något bättre nu.



Så, lite blandade bilder



Min underbare fine man :) *puss*





Halvkass bild, men senaste på magen





Atlas hos farmor. Bra med dammen :)





Inte alltid så lätt att få två hundar at sitta still.





Zelma har koll på sina ben när Atlas kommer på besök :)





Finkillen :)





Han tycker om sin boll, speciellt om det är godis i den





Gamelsnuttan tar det mest chill hela dagarna





Öga mot öga med flugan som retade honom i flera dagar.





Japp, jag ligger bra. Vaddå, ska du med få plats?





PUSS pappa!!





Idag när vi mös och tittade på film i regnvädret :)






Lite senare

Ska lägga in bilderna från kameran sen så jag ska lägga upp. Behövs minsann, va ett tag sen...



Regn...

Fy vilket väder det är!!! Blir en innesittardag idag med...
Så trött jag va när Jock åkte till jobb idag. ajg gick och la mig vid 12 igår, somnade kankse 00.30. Sen ringde Jocke lite i 2 och sa att de va på väg hem och närmare halv 3 så va det dags att vakna igen för att släppa in Jocke. Sen kunde jag inte somna om igen förrän vid 4. Dryyygt!! Så jag gick inte upp idag förrän vid 10. Skönt.
Det ick plus för Jocke igår!! Inte illa. Så vi skulle handla lite idag :) Jag fick en slat för att handla kläder. Tack hjärtat!! Det behövs faktiskt, jag har inga byxor jag kan knäppa och knappt några tröjor att ha. Magen är i vägen.

Det får bli en till mysdag i soffan :) Japp. Ha tv`n på, hundarna som ligger hos mig och myser och ritpapper framför mig:) Najs.
Ska tvätta ett par maskiner med. Inte så avancerat, så det ska jag nog klara av.

Frukostdags för både hundarna och mig nu...




Kvällen kommen

Nu har jag lämnat Alex och kommit hem igen. Det va ju lite smått irriterande när jag hade hämtat honom och hade brott för att få honom till träningen.
Salle ringde innan idag och va själv lite frågande ifall Marjo hade lagt nyckeln aå att jag kom in. Men Marko skulle sluta vid fyra, så jag kunde ju ringa honom och komma överens om något. Japp, inga problem tyckte jag.
Så klockan  16.30 tänkte jag att nu måste han ju ha kommit, så jag ringde...men ingen va hemma!!
Efter ett snabbt förbispringande mellan mig och Jocke i trappan när han kom hen, va det min tur att ta bilen och fara iväg och hämta Alex. Vi körde hem till honom för att han skulle få bytat om flr träningen....men fortfarande ingen hemma!
Jaha. Då får vi väl bara köra hem till oss igen och va där ist. Ingen träning heller.
Så, så fick det bli. Stackars Alex, jag såg på honom hur besviken han va för att han inte fick tränat. Bara att se till att göra det bästa av situationen
Jag hann träffa Jocke lite till iaf innan han for iväg med Micke. Jag och Alex va nere på baksidan och lekte med Atlas och en boll. Sen körde vi och fixade lite ärende till mamma och sen handlade vi.
Kom på att vi kunde ju äta nån enkel middag, så jag köpte korv och bröd och när vi kom hem igen satte vi oss i soffan, tittade på "Bilar" och käkade och drack läsk :) Så vi fick en liten mysstund jag och min lillkille iaf, det va ett tag sen.
Sen åkte vi upp för att se om Marko hade kommit hem , men det hade han ju inte. Tonåringar....
Så vi körde ner till den nya hundrastgården. Där va en annan hanhund som va rätt gammal, så det gick inte så himmla bra. Jag struntade i att släppa Atlas, dumt att riskera något. Han skötte sig jättebra, de rök halvt ihop ett par gånger, men det va mest den gamle hunden som va lite si sådär, Atlas ville bara leka. Jag fick mig med en liten omgång när de höll på, någon av dem kom åt mitt lår med en tass och en vass klo (tror det va den andre för så vassa klor har inte Atlas fått), så nu har jag ett lååångt rivmärle på låret, ner på vaden. Det svider ska jag säga.
Men men.
Sen åkte vi upp igen och väntade på att syster yster skulle komma hem och nu sitter jag här.
Har inte hört något från Jocke än, så jag hoppas och tror att det går rätt bra då.

Nu ska jag göra mig en kopp te och sätta mig i soffan, ska se om jag fortsätter rita lite, men är lite trött i ögonen faktiskt.


Natti natti




Halva dagen avklarad...

Om nån timme ska jag hämta Alex, ska passa honom idag. Kl 17 ska han träna, sen blir det middag och bad och allt som ska fixas. Kan tänka mig att han kommer visa alla nya saker han fått nu för och i skolan. Killen är så stolt över att ha börjat ettan nu. Stora killen...kommer ihåg när jag började passa honom då han va ca 2 veckor gammal. Fy vad tiden går!!
Hihi, men nu är det dags att själv bli mamma :) Är spänd och ser fram emot den 12 mycket, då det är dags för ultrajlud!

Sen vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Jocke ska med grabbarna och spela poker ikväll, så jag vet inte när han kommer hem ikväll.
Tror jag zappar på tv`n, eller kanske, om jag orkar, så ska jag fortsätta att rita. Jag har faktiskt börjat nu :)
Men har lite halvkass fantasi just nu känner jag. Så jag har snokat lite på nätet för att får lite inspiration, det hjälper.

Nu känner jag doften av kaffet som är klart....




Slappe dag :)

Igår städade jag ju och hade mig, så idag ska jag bara ta det chill.
Jag kom inte längre än att plocka fram sakerna för att börja med mitt ritande, för Jocke kom inte hem så sent. Så det kommer jag väl ägna mig lite åt iaf.

Atlas är jääätte trött...han somnade om flera gånger imorse när vi vaknade och han har gått och kagt sig nu igen. Ska nig ta ut honom med en sväng idag och de ska få lite nya leksaker med. Pugge, som grisen heter som han fick när han blev 6 månader, den kan inte säga något längre. Den lever, men inte mer än det. Den är en bil-leksak nu med, så här är inte så mycket här hemma som är roligt.

Nu ska jag sätta igång en maskin tvätt till som blev till igår, sen är det frukost dags. Jahg har blivit ganska duktig som börjat äta gröt på morgonen, mhmm!!



Städa plocka fixa

Nu är jag snart klar för idag med mina hushålls sysslor. Jag har städat upp i garderoben lite, vikt tvätt, tvättat lite mer, handlat, fixat disken, städat toaletten, damsugat och torkat golven. Där emellan har jag suttit och kollat lite på nätet. Letat efter tavlor och lite annat lull lull för att inreda. Hittade en sida med jättefina tavlor. Man kan skicka in en egen bild med, som de gör en tavla av. Coolt!
De är inte super billiga, men vissa tavlor på IKEA är dyrare. Hellre betala för dessa ska jag säga. Hittade flera stycken jag skulle vilja ha.

Kolla in själva.

http://www.mintavla.com/mm5/merchant.mvc?


Jocke ringde och sa att han nog blev lite sen om det va ok, han och Micke skulle fixa något med vår bil. Så att den ska gå lite bättre.
Så nu tänkte jag ta och börja med det jag planerat i flera dagar....jag ska ta itu med det här med att rita och måla. Hihi!
Jag ska börja sätta igång hjärnan med att skissa och ratta en massa. Sen ska jag kolla upp vad det kostar med dukar och färg och allt man behöver. Så får vi se vad det blir av det hela :)


Först ska jag förbereda salladen till middagen, så är det gjort iaf.



Tiden bara springer!

Nu är det helt plötsligt måndag igen. Dagarna säger tjoff och försvinner....
Det gick bra att jobba i helgen hade att göra, men det va lite lugnare i går och vi va full styrka, så vi hann städa lite extra med. Skrubba med svamp, torka av, skrubba lite till...Skönt att få sånt gjort!
Annars har helgen varit ok, det har varit lite upp, lite neeer. Men sen upp igen. Nya tag helt enkelt!

Jocke har blivit min personliga bloggdesigner :)
Han började lite och sen sa han att han skulle nog kunna klura med alla koder och ha sig och fixa allt till mig. Så jag sa lite hur jag tänkt mig, gav honom sen fritt fram att göra som han ville. Tada! Visst är den fin nu?
Som han klurat, fixat och låtit hjärnan vara kreativ. Tack hjärtat! *Kärlek*
Tack Mange att du erbjöd dig att hjälpa mig, men Jocke tog minsann tag i det. Slipper du tänka på det. Koncentrera dig på flytten och kom tillbaka till Hörby ist!!!

Idag händer inget speciellt. Jag ska bara va. Lulla rundor här hemma och fixa lite här och lite där.
Vi har kommit på (igen) att vi nog får flytta in till sovrumet igen...vi bor ju i soffan...hehe. Så där ska bli ordning och jag har de senaste dagarna känt att jag vill göra om här hemma men vet inte riktigt vad eller var. Men sovrummet är ju en bra början. Jag vill ha ett riktigt mysigt sovrum, som ger en en såndär mysig och välkomnande känsla. Härliga och varma färger och mysigt ljus.
Sängstomme har jag spanat lite på, vi behöver en ny, den vi har är lite sönder och inte helt hundra om man säger så.
Har ni tips och idèer så är de välkomna och har ni något som ligger och inte används, så säg till, kanske kan få köpa för en billig peng?

Ett stort tack måste jag ju säga till svärmor (hihi, första gången jag säger det ordet) som hjälpte oss att lösa Atlas och burproblemet!!! TACK!!
Tyvärr är denna lilla hund inte av denna värld tror jag. För han lyckades minsann ta sönder denna bur med...han ville absolut inte sitta instängd i den! Detta är då en riktig hundbur med metallgaller och allt....men två av pinnarna i gallret sitter inte längre fast på buren... Sen blev det ännu värre! Han är så fast besluten när han ska något och så envis att han halt enkelt skulle ut därifrån gången efter när han satt där. Så han skulle ta sig ut mellan botten och ena väggen. Detta resulterade i att när Jocke kom hem, fick han bända upp och trycka in Atlas huvud igen. Han höll på att kväva sig själv. Inte klok. Vet inte om han fattat att han är en hund och inte en så liten hund heller. han är ingen liten råtta som kan komma igenom varstans den får in huvudet, går inte.
Så nu har vi fått lägga ner det här med att stänga in honom i buren, kan inte riskera hans liv. Ush fy, nej nej!!!
Så buren får va här, vill han ligga i den så varså god. Tror ju knappast det med tanke på hur han varit innan med den. Men den änvänds för att visa att sköter man sig inte så får man sitta i buren. Kommer bara stänga in till köket när de lämnas. Får se hur det går helt enkelt.

Nu ska jag ut med doggsen och sätta igång lite mer allvarligt här hemma, börja med att vika tvätten som Jocke tvättade igår :)

Detta håller jag med om...

Som de säger, så varar sanningen längst.




Hellre höra en sanning som kan svida till, men som gör att jag förstår
Än att att leva med det som lögn som gör att jag sen går
En sanning som kommer fram och som innan varit gömd
Sårar mer och blir aldrig glömd

Håll hårt i den du håller kär och du vill ha kvar vid din sida
Ta henne aldrig för givet eller behandla henne illa, för då kommer du bara se henne lida
Behandla andra som du själv vill bli behandlad och ta hand om den du har
Va en man som kvinnan vet var hon har, så ska du se att hon blir lycklig och stannar kvar


Kärlek

Det kände jag i mängder igår när jag åkte till jobb och Jocke satt med min blogg och försökte lära sig hur man ändrar, fixar och donar för att få den att se ut ugnefär som jag vill ha den. Det är kärlek det.
Får se hur den blir när den är klar, spännande.....


Sen det här med bur. Det har löst sig. Jocke hittade en i Kristianstad. Vad annant kan jag säga än tack svärmor!!!!
Underbara människor växer inte på träd!!!!
Den är jättefin!!
Haha, Berit! Det va fler än du som föresog att buren skulle va till en annan här i hushållet. Höhö.....


Nu ska jag se om jag ska ta och få i mig lite kaffe.



Trött trött trött

Oj, så trött jag va när jag Jocke väckte mig i morse. Jag har inte sovit så bra, vaknat flera ggr, då en viss men inte verkat ha haft tillräckligt med plats.... Men jag gick och la mig igen när Jocke hade åkt, så nu känner jag mig absolut bättre.

Igår va det nära att Atlas försvann...fy så ledsen jag blev. Va inte beredd på det och inte på det viset.
Jocke fick nog. Atlas är ingen snäll hund nu och jag förstår Jocke till fullo. Det är han som får ta allt när han kommer hem från jobb och redan är trött. Inget kul alls att behöva komma hem till ett hem som är upp och ner.
Jcoke sa sen att gick inte jag med på att lämna honom nu, så körde han bara hem igen.
Det vill jag inte. Vi har inte gjort allt vi sagt at vi ska göra för att få honom att sluta fördärva här hemma. Vi har gett honom så många chanser nu och de milda alternativen med.  Men det har inte funkat så nu är det tuffa tag som gäller.
Men vi kan inte ge upp honom nu. Det är inte rättvist. Vi har tagit emot honom till vår familj och han är knappt 7 månader gammal.
Vi har pratat om en bur  som han får bli instängd i. Vi testade ju bur som va öppen, men det gick åt skogen, så nu får Atlas helt enkelt skylla sig själv. Kan man inte uppföra sig så får man mindre frihet med. Det blir at sitta instängd i buren när vi inte är hemma. Och därmed basta!!!
Så vi ska köpa en bur. Men vi har inte råd med det nu, räkningarna denna månaden kommer ta hårt på kassan som det är, så vi försöker lösa det på annant sätt så länge.
Trots att varken jag eller Jocke tycker riktigt om det, så ska vi lämna Atlas hos mamma de timmar från att jag åker till jobb, tills Jocke kommer em. Hoppas det funkar bara. Mamma är lite skruttig liksom, har dålig balans och ser lite dåligt. Men hon vill mer än gärna hjälpa till, så vi gör ett försök.
Tack hjärtat för att du ger honom en sista chans!!

Jocke va ute och lekte och tränade med honom länge igår kväll, Atlas hade haft jättekul och varit helt slut :) Jocke va med lite trött, för han hade gungat...haha

Jag ska ut och gå en långpromenad med Atlas innan jag lämnar honom till mamma med, hoppas att det tar lite av hans energi.

Nu ska jag fixa lite snabbt här hemma innan jag ska ut  och sen till jobb.



Sorry för lite klödd framöver...

Jag håller på att fixa en massa för att komma på de olika koderna i atilmallen och färgkoder mm...Så bloggen kommer nog ändra utseende en del, kan hända det hela ser konstigt ut emellanåt.
Sorry!!!
Men till slut ska det nog bli bra. Försöker locka hit Mang med så han kan hjälpa mig :)

Nu ska jag göra allt klart för jobb...



Inte lika arg efter att Jocke kommit hem och jag fått i mig mat :)

arg jag va igår. Så trött jag blev på att Atlas lyckas ta sig in i storarummet, trotr att det är hur mycket som helst som försöker hindra honom, man har fyllt hans boll med godis och tagit fram alla leksaker och märgben...
Min fina blomma i ena fönstret finns inte mer, inte krukan heller....tror det va Tisha som vält ner den när hon hoppat upp för att vakta...sen har väl Atlas, kan jag tänka mig, tyckt att det verkat coolt med krukan, blomman och jorden! Det låg rester av allt detta från fönsterkarmen till hallen, jord i hela hallen och han hade tom lyckats få in det i köket trots att dörren varit stängd.

Suck, dubbelsuck och trippelsuck!!!

Vansinnig blev jag igen när jag va nere och fick en påse med mjölk och annat av mamma. Kom upp igen och då hade han tagit sig in i köket och stod med huvudet i en påse...GGggggg!!!!!
Då kom Jocke med hem. Jag va hur arg som helst, för den lille skiten till hund vi har hade fördärvat min dag nu. Jag hade damsugat och torkat golven och nu va det fram med damsugaren igen i köket.
Jocke märkte att jag inte va på humör alls, så han lät mig va och satte sig vid datorn ist. Hi, tack, you know me :)
När jag fixat klart i köket kom jag och satte mig i soffan, det va skönt att ha honom hemma tidigare och jag började känna ett lite mer lugn i kroppen. Vi kom överens om att jag skulle börja med maten, Jocke vilade så länge. De har fullt upp på jobbet, han sliter som ett djur. Stackare, de har en tuff tid nu, maaaassa jobb.
Jag gjorde efter önskan korvstroganoff. Jag har faktiskt aldrig gjort det innan. Haha. Men resultatet blev bra. Det blev minsann gott gott.
Sen va Jocke fortfarande trött, så vi la oss och ställde klockan. Jag somnade till en stund och gick upp när klockan ringde, men Jocke tog en timme till. Tröttis.
Sen va jag så uttråkad. Kom en bra film på tv och allt men jag kände mig bara så uttråkad och kände liksom inte den ron till att bara sitta där och glo.
Så lite i tio så kom jag på att jag kunde ju göra äppelpajen som jag pratat om ett tag nu. Fick först kolla så det fanns mjöl...visst, där fanns så det räckte!
Så strax efter halv elva i går kväll käkade vi äppelpaj med massor av vaniljsås :)
Den blev inte så smulig som den skulle, med den blev god ändå.
Sen va det dags att sova

Nu sitter jag här, Jocke är på jobbet och jag ska med jobba idag. Men jag har den korta dagen, börjar vid två och vi stänger kl 21. Sen väntar helgens arbete på mig...blä.
Men men , jag har varit ledig i fem dagar nu och det har varit skönt.
Nu återgår vi till de vanliga tiderna igen då jag jobbar torsdag till söndag. Inget jag ser fram emot direkt.....

Nej, nu ska jag fixa mig lite frukost och bara ta det chill...





AAAaaaahhhhh GGGGGGGGG!!!!!

Någon som kanske har något liggandes som vi kan bygga ihopa en RIKTIGT stabil bur med? Eller kanske något bra man kan ställa för "dörrhålet" in till storarummet?
Alltså något som hindrar marodören Atlas för att ta sig igenom?
Hjälper inte med en massa saker som nästan blir 2 meter och 1 meter högt , han kommer igenom ändå......grrrrr

Jaha...

Allt löste ju sig igår. Jessica hjälpte mig så att jag fick hem Alex. Han hade haft det jättebra på deras lilla läger och han va glad att han inte söv över där som vissa hade gjort, för där hade varit kallt och de hade haft besök av en massa getingar.
Vi va i god tid, så Jessica kunde släppa oss hemma hos min syster så att Alex kunde gyta om i lugn och ro och jag hann tom säga hej till Marko. Han är 13 nu och sköter sig mest själv, hänger med sina polare och stöter på brudarna ; ).
Sen hade Jcoke slutat, så han körde oss till träningen occh sen körde vi hem så att jag kunde börja med maten.
Micke kom och vi spelade lite kort tills det va dags att hämta Alex igen. Sen tog det ibte så lång tid innan maten blev klar och vi åt allihopa. Det blev kyckling med ris och sås.
Sen hände det inte så mycket mer egentligen, jag lämnade Alex, körde hem igen, duschade mös med Jocke och sen va det sovtajm.

Idag har inget annat planerat än att jag måste upp och hälsa på mamma. Det har blivit framputtat för många ggr nu. Sorry mamma!
Annars blir det nog bara slapp o soffan och lite småpill med hushållssysslor.
Nu får jag fixa något att stoppa i magen tror jag...



Det blev lite klödd...

Jag följde med Salle för att lämna Alex, sen va det hem och ge hundarna frukost och ut med dem en sväng. När jag va klar med knäpphundarna gav jag mig av för att möta Jessica. Det va mest hon som fick gå, för jag hann inte mer än till Statoil innan vi möttes.
Vi började gå uppåt igen och tog "skogsvägen". Då kom regnet. Små små droppar, men de blir ju så många när de är så små. Så lite blöta blev vi samtidigt som vi va varma av att gå och det är lite konstigt väder... Men efter en del "jag vill" "nej nu vill jag inte det mer, nu vill jag ha den istället" av barnen så kom vi hem till Jessica.
Det är så skönt att träffa dem igen. Har saknat dem alla mycket. Kul att se så stor David har blivit, Adam har jag ju liksom inte träffat något speciellt egentligen. Men ändring på det nu hoppas jag :)
Sen började klöddet.......Jocke ringde och sa att de hade fått jätte mycket att göra på jobb, så han kunde inte hämta Alex. Han ringde sin mor, men Fribbe skulle ha bilen när han kom hem. Hmm, hur ska jag nu lösa detta?!
Jag ringde till Andreas, nope, han hade börjat jobba igen, Russi slutade inte förrän kl 16.
Så jag fick fråga Jessica om hon skulle kunna hjälpa mig. Japp! Kanon! Sorry Mats för att jag försenar er middag idag!!
Hon räddade mig där, så hon hämtar upp mig så vi kan få hem den lille krabaten!
Tack Jessica för en trevlig dag!

När jag kom hem väntade jag mig inte att här skulle se fint ut direkt...inte när man har en liten Atlas i hemmet. Men det va inte kaos iaf. Faktiskt. Men trots att jag försökte få buren att "sitta fast" mellan väggarna in till storarummet, så hade han lyckats ta sig igenom....han offrade sin bur den lille skiten. Vi vet ju om att han tycker om den, men antagligen inte så pass at han är rädd om den.....för nu är den verkligen sönder. Jag vill ens engång lägga ut en bild på hur den ser ut nu. Det är ingen bur längre, det är galler som är brutna och böjda av en knappt 7 månaders valp....
Vi får helt enkelt komma på en annan lösning. Vet bara inte riktigt vad. Antagligen får vi göra som vi sa och bygga en egen bur som är riktigt ihopskruvad och allt. Får se vad Jocke säger sen, inget jag ringer och snackar med honom om nu, han är ganska stressad på jobb. Får se hur jag kan lösa det på bästa sätt när jag lämnar dem för att hämta Alex och är på träningen med honom...

Nu ska jag va lite duktig och ta fram damsugaren. Tvättat har jag redan gjort.
Duktig Anna :)



Inget fint väder...

Jag är ledig idag med och jag ska upp och hälsa på mamma och sen Jessica. Jag ska gå!!! I detta vädret!!! Inga problem bort till mamma, det är inte så långt, men det tar nog nästan en halvtimme i lugn takt upp till Jessica. Känns som det får bli rask takt :)
Bilen står i Eslöv, Jocke kom med spolbilen igår, så jag kan inte sno nån bil idag. Men men, lite extra motion för min del och det skadar absolut inte, får bara hoppas att det inte regnar när jag går. Blev visserligen lite mer komplicerat med att hämta Alex idag. Han är på läger i Gamla Bo, så han kan inte bli hämtad förrän Jocke har slutat kl 16. Alex har träning kl 17, så det får bli snabba ryck. Men inte så lätt att planera när man inte vet ifrån börjanatt man va i ett sånt behov av bil....en liten pik då till min kära förvirrade syster ;)

Tittade på Dexter igår kväll. Så bra serie!! Den inehåller lite av allt. En konstig människa med sjuka tankar, vanliga relationer, arbetsliv, komplikationer, vanligt folk som försöker ha ett vanligt liv....ja, you name it.
Jag började följa den när den började, men sen blev det bara att jag missade det, men nu kollar vi på de igen.
Fast, om jag ska slänga ut en pik till, så fick jag ju titta på det själv igår....Jocke vaknade inte när jag försökte väcka honom, ugnefär 5-6 ggr. Men, som jag sagt till honom när han inte vaknat, så behöver ju kroppen få sova hel ekelt. Han hade inte så ont i magen idag heller sa han, så det behövdes nog.

Nu ska jag ringa och bråka med Telia lite. Jag tycker inte om dem. Jag hatar dem nog rent ut! Alltid något som klöddar när det gäller dem!
Nu har vi fått en påminnelse av en räkning aom vi inte fått orginalet på!!!! AAAAAhh, va trött man kan bli!
Jag pratade lite med dem i lördags och först , efter att ha sagt till om det två eller tre ggr innan, så har de rätt på var räkningarna ska skickas.
Suck suck suck!!!!

Börjar kurra lite i magen redan, så jag får nog få något i mig med.

Roligaste nyheten nu iaf, det är att vi har fått tiden till ultraljud!!!! IIIIiiihhhh!!!! Den 12 september ska vi dit!!! Så spännande!!!




Blä vilken eftermiddag!

Jag har inte gjort annat än legat under täcket i soffan i eftermiddag. Önskat att tiden kunde stå stilla till jag orka gå upp igen. Jag har så ont i huvudet! Den här lille gubben som gräver i mitt huvud har snart tagit sig igenom hela huvudet, från pannan och nu är han i naccken och roar sig. Jag hatar att ta tabletter med, har så svårt att svälja dem,så det gåt in i det sista innan jag tar en med...
Men jag ska iaf inte sitta här mer nu, för det gör nog inte saken bättre. En kopp te och en knäckemacka får det bli. Sen ska jag hämta Alex idag.

Snart slutar Jocke med, så får jag träffa honom innan jag kör.

Mys i soffan :)




Glada






Allvarliga







Knäppa





Ehhh...nåt.




Trögstartad söndag.

Igår vaknade Jocke vid halv 10 och vi gick upp. Efter kaffe och lite slapp och mys i soffan, så började vi bli rastlösa. Vi hade ingen direkt fantasi heller, så vi hade sååå tråkigt.
När vi bestämt oss för att köra en liten runda, så kom Stoffe på kaffe. Han hade inte heller några planer, så efter lite bainstorming kom vi på att vi skulle spela fotbollsgolf. Japp, låter kul!!
Stoffe körde upp och fixade vårt hjul som fått en knuta och under tiden skulle jag göra mig klar. Jag gick till väskan för att ta fram pengar...men var va de? Borta? Nä, inte kunde de va det. Jag rotade igenom hela väskan men hittade inte pengarna. Jo, en femma. Wow!
Va fan. Där förstördes mitt humör. Jag hade förmodligen tappat dem under lördagen. Jag, den enda på stället som va nykter. Tappat våra pengar!!! Va bra, hur ska vi nu göra?
Jag ringde och berättade för mamma och fick låna lite av henne. Men dagen va ju rätt försörd nu. Fy vad jag retar mig.
Så när Stoffe kom tillbaka va det inte mycket att göra än att komma på något att hitta på som inte kostade så mycket.
Jocke blev hungrig, så vi körde och handlade. Han skulle göra hamburgare. Mums! Stoffe skulle äta med oss, trevligt. Vad Stoffe kom på att vi va tvugna att ha, va kladdkaka, så vi köpte en sån med.
Så hemma igen stektes det burgare och bordet dukades.
Sen börjades väl måltiden som en vanlig måltid....men efter bara en liten stund blev det tävlingar på tapeten. Åååhooo...två lite uttråkade grabbar med mat framför sig...jag hade roligt och kunde inget annat än att garva. Tävlingen gick ut på att göra den största hamburgaren, sen utökades det till vem som kunde äta upp den först... Bilderna får tala för sig själva...





Jocke gick in för uppdraget och satte igång...den burgaren växte fort!





Stoffe tog lite mer tid på sig och planerade varje lager lite mer.





På med lite till : )





Stoffes blev inte jättehög, men han kom på att den kanske blev mer stabil om han murade
upp en vägg av mos runt allt...





Jocke byggde och byggde, större och större blev burgaren!





Stolt presenterade han sin färdiga hamburgare...som efter en liten stund böjade luta och glida
på ena hållet....bara ett att rädda situationen på...





Tryck ihopa den så att den inte kommer nånstans : )





Stoffes mer stabila bygge med lite gurka som extra design.


Sen va det bara klara färdiga ÄT!!!





*Asgarv* Jocke kunda knappt hålla i sin gigantburgare!





Gapa stort!



Sen va det igång, munnar proppfulla med burgare som försökte skratta, mat som trillade
från burgarna eller flög ut ur munnarna, men ner skulle det ändå!





Kladdigt, röd i huvudet...mycket mat!





Kladd!!





Mer kladd!!





De kämpar båda två...





In i det sista!





Färdig!!!





Jag med...snart!



Ja, slutresultatet blev : Högst burgare - Stoffe! (eftersom Jocke tryckte ihop sin)
Först med att äta upp burgaren -  Jocke!!



De va så mätta båda två, de hade mos och dressing överallt och jag bara garvade. Jag kunde inte äta klart förrän de va färdiga med tävlingen.
Men maten va god och det blev ju en bra kombination av middag och att få nåt att göra : )
Sen när vi plockat undan, låg tävlingsidèerna fortfarande i luften. Helt ärligt vet jag inte var Stoffe får allt ifrån ibland!
Men en ny tävling blev det.
En Äckelgodistävling!
Vi hade en massa Tictac liknande godis....Jocke va Team Jordgubb och Stoffe Team Hallon, de delade upp dem med mintsmak.
Det gick ut på att få i sig så många som möjligt.









Det va inga problem för Jocke att ha dem i munnen allihopa...men Stoffe hade lite mer problem...





Ojoj, de kommer ut igen!





In med dem igen!





Jocke sitter nästan bara och väntar på att Stoffe ska få koll på läget...




Efter en stund hade Stoffe med alla godisar i munnen. Inte så mycket tävling av det och Jocke vann lätt!!!
Ut med dem....





Blä!





Not fresh!!



Tävlingen fick bli lite mer avancerad...så det fick bli lite tillägg i skålarna där godiset låg....





Det blev citron, dressing, curry, chilli och lite hackad lök.



Fråga inte vad som for i oss....!!


Sen skulle de ta några bitar på skeden och äta detta!





En hel del velande!!!!





In med det....och sen försvann Jocke till toa för att...tja...godisblandningen blev nerspolad om jag säger så...
hehe!





Stoffe ba tuffare här och skäljde ner den äckliga smaken med öl!


Slutresultat : Den första delen vann Jocke, sen denna sista äckligare delen tog Stoffe hem!


Sen va det slut på griserier och vi la oss på soffan och såg på en film. Den va faktiskt bra. Felon hette den. En bit in i filmen blev det kaffe och kladdkaka.
Det blev en galen och trevlig dag. Jocke blev så mätt så att han knappt orkade röra sig : )

Mycket kladd och mycket skratt blev det : )










Helgåterblick-lördag.

Jahapp, lika bra att börja med lördagen. Vi vaknade i tid och Emma och Frida kom för att passa hundarna. Jag hade ju ingen aning om vad jag skulle ha på mig och när det väl va dags att få på sig kläderna för att komma iväg gav jag upp det här med att vara gravid! Jag ville gå i strejk helt enkelt. Ville inte va med. Döjobbigt ju. Jag kan ju gå i mina mysbyxor och bara dra på mig jackan när jag ska till jobb och strunta i att jag inte kan knäppa byxorna. Sen är det inte heller så många som bryr sig om magen tittar fram lite under tröjkanten. Men att behöva göra ett försök till att klä upp sig och sen träffa folk man inte träffat så ofta innan plus en massa folk som man aldrig sett eller kommer se igen. Ingen lätt eller rolig uppgift att klä sig då om magen heller helt plötsligt inte riktigt får plats i en tröja som gick bra att ha på sig för en vecka sedan.
Men. Det löste sig och det blev "Bebis" tröjan och ett par byxor som varit för stora innan som jag kan ha nu. Så, löst, inget att fortsätta sura över.
Iväg kom vi och vi körde inom Löberöd för att hämta upp Micke innan vi körde vidare.
När vi kom fram välkomnades vi och ölen öppnades direkt. Jag höll mig till cola.
Efter snack och en del öl så va det dags att gå till idrotsplatsen. Det va match och någon sorts sponsorfest. Spoltec sponsrar klubben och alla sponsorerna hade fått ett tält med bord, så det va bara att hugga in på maten och drickat. Tackar :)
Det va kassler, potatissallad och grönsallad. Det hälldes in mer öl och en del snapsar. Grabbarna blev mer och mer runda under fötterna och vid ett tillfälle märktes det rejält att alla i tältet hade fått i sig de starkare dyckerna, för helt plötligt så va ljudnivån på ett helt nytt plan. Haha, roligt att sitta nykter och se hur annorlunda alla blir efter hand. Sen va det dags för matchstart. Hemmalaget Marieholm, de fixade första halvlek utan problem och det stod 3-0 innan visslan tjöt. Sen höll de trots lite tuffare tag den ställningen fram till slutsignalen.
Sen va det lite mer snack innan vi gick tillbaka till chef Klaus. Hans fru hade dukat fram ostbricka. Ojojoj va gott det va!!! Med oss följde det med två damer som kände familjen. Kommer inte ihåg vad de hette. Den ena kände jag igen, men vat bara inte varifrån. Den andra damen, tja...hon va full. Japp, det kan man lugnt säga, men roligt hade hon. Jag nämner inga namn, det kan jag ändå inte ; ) men, när jag blir äldre, runt 50, så hoppas jag iaf att jag inte blir en sån som, efter ett antal drinkar, kopplar det mesta till snuskigheter!!! Shit, tom jag, som inte pratade så mycket med henne, jag skämdes emellanåt.
Blir man sån?
Vad jag kom fram till va att hon nog inte fått nåt på länge.
Men kvällen rullade på och det va trevligt. Det blev brännboll mellan alla barnen och Jocke och Jörgen slog med varsin gång...dock så pass hårt och långt att de andra fick leta efter bollen i si sådär 10-15 minuter. När de slagit sina slag tyckte de att de hade vunnit och gick och satte sig igen.
Sen kastade Jocke, Jörgen och Micke pil. En hel del pilar satt i väggen...
Kvällen avrundades och vi körde hem. De blev inte så hemskt sent, men det va skönt att komma hem efter en heldag. Jocke somnade i bilen, vet inte om han märte att vi lämnade av Micke, men han märkte iaf inte att vi hämtade upp Emma, Frida och Atlas och körde hem tjerna. För när vi stor på parkeringen och jag väckte honom, fattade han inte hur Atlas kunde va där : )
Sen åt Jocke lite och sen va det bara sova som gällde : ) Skönt.
Jag glömde kameran, men Micke tog med en. Finns lite bilder men Micke har inte skickat dem än, så de får komma i efterhand.

Söndag

Blev en heldag igår, men jag berättar om det imorgon ist. Vi har inget att göra!!!! Bläää........

En ledig lördag som börjar tidigt!

Kl 8 ringde klockan. Då va det dags att gå upp på sin lediga lördag för att göra sig klar inför dagen. Jocke ligger kver, jag väcker honom när jag duschat o kaffet är klart. Kl 10 kommer Emma och Frida som ska passa hundarna idag. Så snälla som ställer upp!
Sen 10.30 ska vi vara hos Micke och häma upp honom. Han blev anställd på firman igår. Roligt för honom, bra för firman som fått in en ny så snabbt som kan jobbet.
Jag vet inte vad jag ska ha på mig...det blir ju en heldag, så jag vill att allt ska vara bekvämt med magen och lite fin får man ju va med...höhö
Nåja, det löser sig i halvlek :)
Jocke fick en nu t-shirt igår som han skulle ha på sig. Han kommer bli såååå fin!
Sen idag ska vi ringa och gratta Wilmer, han fyller år idag! Jag en sååå söt bild på honom som ni ska få se!



Tittut! Grattis lillkillen!!!



Nu ska jag duscha och bli klar, får se när jag skriver igen, med tanke på att helgen är min o Jockes :)

Tiden har gått och jag har slöat...

Klockan är snart 13 och jag har legat på soffan och sovit till och från. Först ställde jag klockan, men när den ahde ringt, så tänkte jag för mog själv att jag behöver ju för tusan inte gå upp. Jag damsugade och tvättade igår, den tvätt som är klar kan jag minsann vika ikväll eller imorgon. Jag ska ju bara städa undan i köket. Så, jag har legat och snoosat, Atlas fick komma upp och lägga sig och mysa lite, vilket verkade väldigt uppskattat och nu har jag gjort klart köket som jag skulle.
Upp till mamma hinner jag inte, får hälsa på henne i helgen ist.
Jag har packat ner lite chokladbollar till jobbet och har smakat en själv. Sen åt jag upp resten av minimorötterna jag köpte till middagen igår, lite nyttigare :)

I helgen är jag ledig. Men på lördag blir det  nog full fart ändå. Vi är bludna till Jockes chef för att kolla på fotboll och grilla. Vi ska va där redan klockan 11 på förmiddagen!! Inte klokt j. Men som Jocke sa "han är dansk" haha, jo visserligen. Det blir en heldag får jag säga. Men jag ser fram emot det, tror det kan bli riktigt trevligt. Jag kommer nog kunna roa mig med att se när de dricker öl :)
Ska bli roligt. Speciellt att jag har söndagen med ledig, två sköna dagar med Jocke.

Nu ska jag ta mig en macka och en kopp te tror jag innan jag ska göra mig redo för avfärd till jobbet.



Chokladbollar :)





Lite chokladbollar :)

Då va det fredag!

Jahapp, sista dagen att jobba denna veckan! Iiiihh, så skönt!

Jag va uppe och drack kaffe hos Berit igår och jag lämnade chokladbollarna, jag tror där blev några kvar till Fribbe. Jag ska packa ner några som jag ska ha med mig till jobb idag med, för jag hann inte skicka med dem med Salle igår.
Berit kollade min mage med ring igår, om det ska bli en flicka eller pojke. Pappa gjorde det på mig innan, han har aldrig innan haft fel och enligt honom så ska det bli en flicka. Men som han sa redan då, så hade han aldrig innan kollat någon som varit så pass tidigt i grviditeten som jag va då...
Men. Enligt vad Berit fick fram igår, så ska det bli en pojke!
Både jag och Jocke skulle vilja ha en pojke. Självklart skule jag vilja ha en flicka med, men alla barn jag haft kontakt med och tagit hand om är pojkar, så som förstabarn hade jag velat ha en lliten påg. Jocke vill ju nog ha en pojke mest för att det är en pojke :)
Får se vad det blir för en liten krabat. I början av september är det dags för ultrajlud, ska bara få en tid snart hoppas jag....hoppas bara att det går att se om det bleír en tös eller påg! Ska faktiskt ringa barnmorskan på måndag och höra hur det står till, har inte snackat med henne sedan inskrivningen.
Sen påpekade Berit igen att hon undrar om jag inte har gått längre än de 15 veckor jag gått enligt uträkningarna.....jag har med funderat på det ibland. Om man läser lite om vad som kan vara vanligt de olika veckorna, så skulle det kunna stämma att det blir ett januaribarn ist för februari....hehe. Jaja, bara at se vad de säger i september :)
Tack för en trevlig stund Berit!!

Det blev ju fläskfilè igår...fint såg det ut i ugnen, men lite lite ösande blev det. Nja, inget toppbetyg på middagen, men ner gick det absolut.
Sen blev det en lugn kväll, satt och kollade lite priser på solfilm till bilen, sen blev det soffan. Jocke somnade en stund, vaknade till lite, sen somnade han igen. Han sa i morse att han sovit gott och va utvilad, men vad han inte kom ihåg va att han vaknat och pratat med mig flera gånger. Han va så gosig, kramade mig så hårt, öste en massa fina ord över mig och sen en del sensurerade förslag med...hihi. Nåja, bara han sovit gott så.

Nu ska jag minsann äta frukost och kolla lite på tv innan jag ska städa köket. En liten sväng till mamma ska det med bli idag.



Vad mycket det blev lite plötsligt :)

Så, jag va och handlade,gick och funderade på vad vi skulle ha till middag... De hade billig fläskfiè, så idag blir det fläskfilè med råstekt potatis,ugnsstekta grönsaker och sås, till det lite sallad. Så jag har fått be att Jocke kan åka med Micke hem från jobb så att jag kan få koncentrera mig på maten utan avbrott för att köra och hämta honom. Roligare att he det klart när han kommer hem. Sen kom jag på att  jag glömt att köpa tospapper...så jag fick svänga inom nästa affär för att köpa det.
Nu har jag gjort chokladbollar och ska köra upp till Berit och ta en kaffe, sen är det matlagning för hela slanten :)
Hinner jag så ska jag göra äppelpaj med till ikväll, annars får det vänta till helgen.
Nu ska jag rusa!

En överraskande ledig dag!!

Igår på jobb, så frågade helt plötsligt Salle om jag vill vara ledig idag. Eh, JA!! Dum fråga egentligen, men som han sa, så är det bäst att passa på nu innan det är dags att återgå till det vanliga, att jobba torsdag till söndag...och innan Roxanans pojkvän kommer och hon ska vara ledig. Det är bara att tacka och ta emot!
Så nu sitter jag här, har haft en lugn och slapp förmiddag, käkat frukost och kollat på tv.

Igår byggde jag ju ihop Atlas nya lilla "hus". Lite spänd och nervös för hur dagen skulle gå, hur det skulle se ut när Jocke kom hem efter jobb, skickad jag en bild till Jocke hur det såg ut när jag lämnade dem ensamma. Jag hade gett dem sina bitringar och en ny leksak och jag kastade ut lite godisar i deras egna vrår.
Jag pratade med Jocke när han kom hem. Ingenting hade de gjort!!! Så skönt!!
Jag va lite nervös att Atlas skulle försöka ta sig till storarummet, som jag ställt hans krypin ivägen för, sen inte kunna komma tillbaka, riva hela storarummet totalt. Men nope. Killen har kanske fattat poägen, ett eget krypin som fattades honom. Han har blivit en stor kille nu :)
Jag hade inte satt ett galler som botten, men det fixade Jocke, mycket mer stabil nu. Det blev riktigt mysig faktiskt, båda jag  och Jocke får plats i den, om benen får sticka ut vill säga :)





Här är den! Fin va? När jag skulle ta fotot så  kasktade han sig hejdlöst ner och böjer väggen lite...tur Jocke fixade ett golv i den :)



Tror att han tycker bra om den, han hade legat i den igår kväll när vi va uppe hos Berit och Fribbe och han har legat i den hela morgonen nu.
Kanon kanon!!!

Nu ska jag ner och handla lite, sen ska jag göra chokladbollar. Skulle ha gjort det igår på pizzerian, men hade inte tid. Så jag ska göra dubbel sats, skicka med Salle några så de har till kaffet idag. Sen ska jag ta med mig en omgång när jag ska upp och ta en kaffe med Berit. För när Jocke fyllde år, så stod jag och rullade bollar när Berit och Fribbe kom. Sen körde de innan de va helt klara i kylen och Fribbe hade påpekat detta när de körde :) Så nu ska han få några han med :)
( Ärligt talat så hade jag fått för mig att ni skulle komma kl 18...inte 17..hehe )



Sen måste jag ta och leta upp en bh som jag lagt undan...för mina mammaboobs får inte plats i denna bh`n längre *fniss*
Ett av plusen med att va gravid, boooobies haha :)




Fix å don

Va nere och handlade lite vad vi behövde hem och jag köpte en passionsblomma med. De är ju så fina!!




Finfin och massa knoppar har den :)



Jag raggde kompostgaller med. Det är dags att bygga en bur till Atlas nu. Vi tänkte och tänkte igårkväll hur vi skulle bygga en. Den ska va stabil och han ska inte kunna lyfta den, han ska inte kunna skada sig eller fördärva den. Vi kom på att en bra början borde ju iaf va de klassiska kompostgallerna.
Men de hade inte dem på Lågpris, så jag ringde till Järnia när jag kom hem igen, viss de hade hemma och till specialpris dessutom :)
Så jag knallade ner och hämtade två paket, sen va det hem och fixa ihop en öppen bur till honom.
Jag hade köpt tuggringar till dem med, så jag la in hans täcke och när han sen gick in och kollade läget i buren, så fick han tuggringen. Han la sig och började tugga. Kanon! :)



Duktiga killen i nya buren :)



Nu ska jag damsuga lite snabbt innan jag ska iväg och jobba.

Vad vill de säga en Egentligen?

Om man har sovit gott tycker man , men man på något konstigt vis ändå inte har det. När man fortfarande när man har vaknat, halvt om halvt är kvar i en konstig dvala trots att man känner sig vaken. Vad är det?
Man har en viss oro i kroppen och känner fortfarande av drömmarna, som varit obehagliga på något vis, men kan inte direkt när man vaknat komma på vad de handlat om. Detta kan bli klart för en efter en stund eller någon gång under dagen. Drömmar som är som drömmar ibland är, konstigt utförda och inte riktigt kloka. Men de ger en oro och obehagskänsla. Kan egentligen inte tolka dem, så det blir ännu jobbigare. Utan att man vill eller tänker på det, så finns drömmarna kvar i ens tankar och grumlar rundor.
Vad vill egentligen drömmar säga en? Hur ska de tolkas? Är det en oro eller spänning i det verkliga vakna livet som finns som man skjuter undan som träder fram och gör sig påminnd? Vad vill den då ha sagt? Att man ska lägga av att oroa sig? Att man ska ta tag i saken för det är det bästa? Att man ska ignorera det verkliga för att det inte är lönt, att det är bättre att ta
itu med det när man sover?

Vad?

Och om det då skulle va något från det verkliga och vakna livet, men man inte kan komma på vad det är heller, vad är det då med dessa drömmar och denna konstiga sömn?
Blir man extra konstig när man är gravid även när man sover? En sak man bara får på köpet?
Isf så hoppas jag minsann att det bara är en period. För det är lite drygt får jag säga.
Eller är det en sån sak man får på köpet av graviditeten att man blir mer klarsynt? Att man ser/uppfattar/förstår saker på ett annat sätt?

Vad?

Fattar nada.

Nu ska jag gå och handla ist, så att jag har annat att tänka på.



Lite av en del

Idag ska jag jobba...ska jobba fram tills fredag, men sen ska jag vara ledig på lördag och söndag!!!
Jag glömde leta upp mina glasögon igår, men nu när jag va ute med hundarna, så gick jag faktiskt ner till källaren med och hämtade dem. Nu är det slut på huvudvärken minsann! De behövs faktiskt...jag sitter och kisar ibland när vi sitter och kollar på tv och så. Sen upptäckte jag när vi va och åt på Max i Lund efter MFF matchen att jag fick kisa för att se deras meny ordentligt...skärpning Anna!!!
Idag händer det inte mycket innan jag sticker till jobbet, har bara och tänker fortsätta asa. Skönt.
Ikväll ska bilen bli tonad och vingen ska på. Hihi, såå snygg den kommer bli!

Det får bli lite bilder idag, en del som är på efterkälken :)




Vi är på väg till matchen i söndags. Bestämd ser han ut att vara.
Vi fick vänta på Björn och fick reda på av Linda att han faktiskt brukar ta längra tid på sig än henne...haha, nämen Björn!




Men sen kom han inrusandes i bilen!




Linda är på G :)




Jag :)




Kepsen Jocke fick av mig i pressent och biljetterna är med...hela vägen till Stadion denna gången!!




Lite kli i näsan?


Fram kom vi och vi behövde inte stå i kö så väldans länge. När damen som vissiterade oss kollade så att Jocke inte hade med sig något förbjudet in, så sjäng han en liten truddilutt för henne. Den passande "jag tycker om när du tar på mig". Haha, knas du! Men damen skrattade med, som tur är :)
Det fanns inte så mycket plats mitt i klacken, men vi hittade bra platser nedanom och vi såg bra. Matchen i sig finns det väl inte så mycket att säga om... Velande och hattande och en bunke pågar som inte vågar. Men lite finskt blod i laget gjorde iaf lite ifrån sig. Ola gjorde iaf 1-1 på frispark. Men det va det roliga och sen blev det 1-2.
Happ.
Vi bestämmde att vi skulle äta på Max i Lund. Ganska dyrt får jag säga, men dock värt att betala de pengarna för att få en burgarment som är så mycket mer mat än McDonalds eller BK. Lätt!



Igår va jag ju ledig och åkte iväg med Atlas till skogen med min lilla fika.




Han hade jättekul och sprang runt och kollade läget. Men stenkoll på mig hela tiden, gick inte för lång och hade koll på omgivningen för oss båda. Tror Jocke skickade tankarna till honom att va duktig och se till så inget skulle hända mig. Han tyckte inte riktigt om att jag va i skogen själv. Sån tur jag har som har en som bryr sig och är så rädd om mig! :) *Kärlek*







Fint.




Kollar läget runt hörnet :)




Vi stannade och fikade. Kaffe och en Pucko till mig, bullar och ett delat äpple som vi delade på...




...och vatten till lilleman :)


Getingarna tyckte med om vårat äpple...det kom flera stycken som surrade runt oss. Så jag kastade bort en bit äpple som (kors i taket) Atlas inte åt för att det hade kommit jord på det. Men...när jag hade kastat iväg det, med tanken att getingarna kunde hålla sig där borta ist, då letade Atlas upp det och åt upp det. Knas hund! Men getingarna gav upp sen när vi fått i oss äpplet och lagt ner burken i väskan igen.




Atlas fångar en bit äpple...hehe.




Sen tog han det chill en stund.




Jag tog det chill hela tiden. Inte så lätt alltid att ta kort på sig själv, hade dåligt batteri på kameran med, så nån koll på hur alla blev ville jag inte göra då.




Sen va det tags att gå tillbaka till bilen. Då kom jag på att jag bara har tagit kort i färg, så nu blev det an del svartvita och i sepia ist.




Tittut mamma!










Atlas hittade en pinne som fick bli offer för snubblande och sen tänder...
















Klara med skogsutflykten bar det av till Eslöv för att hämta Jocke.
När vi kom till Hörby så körde vi upp till Jocke som ska fixa vår bil. Det bestämdes att de ska hålla på med den nu ikväll. Senare när vi legat i soffan och slappat en stund blev Jocke sugen på äppelpaj, smulpaj. Så vi åkte till äffären för att handla. Men det blev ingen äppelpaj. Vi lyxade till det och hade ostbricka ist med räkor! MUMS!!!





Jocke provsmakar...hehe, hmm...glad eller knas? :)




Jobbigt att stå när man fixar i köket :)




Snart dags att hugga in! Räkor går att skala på många vis, vilket som egentligen va bäst tror jag inte vi kom fram till...




Namnamnam, ÄT!!!


Det va jättegott och jag provade en sorts ost som jag inte kunnat äta sedan jag va liten. :)
Vi åt massor, sen fick doggsen smaka lite.
Mysig kväll med bra serier på tv.
Tack Hjärtat!

















Miniutflykt eller nått.

Så, nu har jag fixat en maskin tvätt till, tömt diskmaskinen och damsugat. Har hunnit vila en liten stund med :)
Usch vet ni, Jocke skickade en bild till mig. En bild på ett avlopp och en massa bajs som kommit upp runt om. Till denna bild skrev han den passande texte; Gamlingbajs. Blä, det va en rälig bild. Hahaha.
Jag har kokat ett par koppar kaffe som jag ska ha med mig och är redo att åka. Först ska jag ner i källaren och leta upp mina glasögon. Hade så ont i huvudet igårkväll och den är tillbaka nu....så jag måste skärpa mig och använda dem!
Trivs bara inte i dem, men vad ska man göra. Om det bli en bra slant över en dag så skulle jag vilja åka in och få linser ist. Jaja. Nej nu ska jag hälla kaffet på termosen och ge mig iväg.

Besviken frukost :(

Jag följde med Jocke till Eslöv för att lämna honom idag, så att jag kan ha bilen hemma. Jag är ju ledig och hade tänkt köra till skogen eller nåt så att Atlas kan få springa av sig lite. Han behöver det, lillkillen.

När jag kom tillbaka till Hörby, stannade jag till för att köpa ostbullar från Tahiti. Mumsfrukost!!!
Så jag sätter mig här vid datorn och kollar lite, får ett mess av Mange om att de skulle prata med Maria Eriksson på p3, om  hennes liv och den nya boken hon släppt. Som jag vill ha!
Hon va med på Nyhetsmogon för någon dag sedan och jag släppte inte tv`n med blicken. Tycker om hennes böcker, att hon berättar vad som egentligen händer i vårt avlånga land utan att vi tänker så mycket på det.
Hur polis och de fina damerna och herrarna som sitter på sina stolar där uppe och inte tror och gör vad de borda ha gjort eller göra. Att Maria med sin familj måste fly ifrån sitt eget land för att överleva och försöka leva normalt. När det borde ha varit han som skulle blivit utvisad ist. Inte klok.

Men iaf. Jag går för att fixa min goda goda frukost. Öppnar påsen med bullar och fram kommer kniven. När jag sen har delat en bulle tittar jag lite närmre och ser att den inte alls ser ut som den brukar göra!! Va, vad är detta!? Har gubben som bakar bullarna dr gått och lagt sig för gott eller varför har de ändrat på bullarna!!! Tahitia ostbullar som ska va så fluffiga och mjuka så att man nästan kan stoppa in en hel bulle i munnen på en gång.... Dessa va inte alls fluffiga. De va inte alls lika mjuka. De såg ut som en sån bulle de gör semlor på. Katastrof. Besvikelse. Finns inget annat att säga om känslan jag fick.

När jag sen brett dessa *biiiip* bullar och satt mig vid datorn igen, så skulle jag fixa så att jag kunde lyssna på p3 i datorn. Jag klickar och får fram vad jag ska. Men det funkar inte!! Inte det heller blir rätt! Vad är det frågan om egentligen?
Inte nått som går min väg just nu inte. Så nu sitter jag här i en tyst lägenhet så när som på enhund som snarkar bakom mig.
Känns lite blä just nu. Tänkte gå och fixa tvätten, så kommer jag nog igång igen...

Söndag kväll...

Nu har vi kommit hem efter matchen och mötte, vilket vi egenlitgen inte va förvånade över, ett mindre kaos...
Tror mitt hjärta håller på och ska pyssla im mig nu...oj vad jag älskar honom :=

Söndag och jag är ledig!!!

HAHAHAHA, jag är ledig idag!!!
Vi har nya hjul till bilen och vi ska iväg och byta dem nu. Jag har inte sett dem än men som Jocke sa precis så kommer jag nog bli käääär :)
Nu ska vi köra...

Blommar blommorna så blommar kärleken.









Fick denna blomman för ganska många år sedan. De blommor man köper brukar ju oftast blomma just när man köper dem. Det är ju alltid trevligt. Men...denna blomman har inte blommat om igen sen efter det. När vi flyttade hit, jag och Jocke, så ställde jag den i köket...och detta är andra gången den får blommor. Första gången va det bara en blomklase som tottade fram och gav mig ett leende på läpparna. Nu, inte så lång tid efter så tyckte den visst att  det va dags igen! :)

Så sa Jocke det, att om blommorna slår ut så blommar kärleken med. Naaw :)
Men det är ju sant:)

Visst är den fin!


Love is in the air...lala la lala la lalaaa


Det är mycket man skulle vilja göra

Har jobbat idag, sista dagen för denna veckan och det har varit en skön tanke att kunna ha. Men ska säga att veckan har bara flugit iväg, har jobbat två dagar, varit ledig en och nu jobbat två dagar till. Kanon.
Imorgon har jag hela dagen med Jocke, hi, mysigt. Jag va och hämtade biljetterna till MFF-Djurgården idag, den siste delen av presenten till Jocke. Hoppas bara att de kommer ha lika fel vad gällande vädret som de brukar ha om imorgon...de har sagt att det ska bli regn, men hoppas hoppas att det inte blir så!!!
Ikväll när det hade blivit min tur att ta över grillen så kom helt plötslig Mange. Vilken överraskning det va. Jocke kom inte, han yrade på sitt håll med Micke, de hade varit iväg på ett jourjobb innan, så det va väl inte så lönt att komma ner. Men Mange kom och åt och jag hade med tid att trycka i mig en liten burgare. För hugeda mig så hungrig jag blev hel plötsligt!!! Det började en stund innan Mange kom, jag stod och lagade mat och helt plötsligt fick jag ett sånt sug i magen! Sen kom den känslan man kan få om man har gått hungrig länge, att man börjar må illa och nästan skulle kunna hoppa ignom en eld för at få mat. Den känslan kom direk. Jag fattade ingenting. Sa bara till Salle att jag struntade i allt annat, för jag va tvungen att äta. NU! Så när gästernas mat va klar och jag gjorde Manges mat, så slängde jag till burgaren till mig själv med.
Som tur va så blev det inte mycket mer att göra, så jag fick i mig maten och det kändes mycket bättre sen :)
Vi satt och snackade lite och kom in på vad man egentligen skulle vilja göra. Det är en del om man tänker efter.
Visst är det myckt man skulle vilja göra, jag vill åka till en massa ställen och så, men att skapa något.
Jag har tänkt i hel del år på att jag skulle vilja måla. Jag skulle vilja kunna göra såna fina och coola och fräcka tavlor. I ojla. Jag kan inget om det egentligen, men jag skulle vilja lära mig. Ha ett staffli som står i hörnan med ett skynke över (som antagligen Atlas hade fördärvat och ätit upp...) , men som jag hade kunnat ställa mig framför, kopplat av och bara målat, drömt mig bort lite till en konstig värld med kuber, linjer och färger.
Har massor av idèer som jag snappat upp lite var stans och skapat mina egna tavlor, men jag har liksom aldrig kommit till skott.
Sen skulle jag någon gång kanske vlija skriva en bok med. Skrev en hel del när jag va liten. Hade tanken uppe för några år sedan med, men det blev inget av det heller.
Mitt liv i sig hade kunnat bli en bok, för oj vad många hade känt igen sig, så många som gått igenom samma uppväxt som jag har. Det är mycket det jag har tänk att min bok skulle ha handlat om. Men varje gång jag har börjat tänka mer allvarligt på det så har jag fått ångest. Inte över mitt liv, det kan jag ju inte göra något åt. Men jag får ångest over att jag skulle ha hängt ut min familj. Fy, nu får jag en klump i magen bara jag tänker på det. För även om det som har hänt, har hänt och man inte kan få det ogjort, så finns det mycket som nog vi alla i familjen ångrar och mår dåligt över och därför känns det på något sätt så fel av mig om jag skulle skriva ner allt hemskt som hänt, saker som någon har gjort. Dra upp allt sånt som vi alla har bearbetat för att lägga bakom för att gå vidare och ha det bra idag.
Nej, jag lägger ner en bok om mitt liv direkt. Jag hade aldrig klarat det. Hade nog själv mått så dåligt av allt igen.
Kom på nu att vi i skolan hade en uppgift att skriva en bok. "Boken om mitt liv". Där skrev jag faktiskt om en del hemskheter som hänt. Halle da. Kanske va en bra terapi för mig att göra det då. Vet inte om jag har kvar den boken.
Att skriva är faktikt bra, tycker jag iaf. Om inget annat så kan jag skriva ner en massa och sen slänga det. Nog bara för få lov att få det ur mig, men inte så att någon annan behöver höra  eller se det. Sen brukar det faktiskt kännas bättre.
Lite därför jag började tänka på att blogga. Jag kan vara lite blyg i början, det är jag in real life med. Men när jag känner mig själv lite mer bekväm så kan jag rocka på. Därför jag inte berättade direkt att jag hade börjat blogga. Jag har så lätt för att falla på kritiklinjen. Får jag dålig kritik för något som jag gör som betyder något speciellt för mig, så kan jag ge upp dirket. Jobbar på det problemet då va...
Så är det lite med målningen med. För det kommer ju va någon som ser vad jag gör!!! Hallå ja! Då känns allt ju helt plötsligt så hemsk. Alla kan ju inte tycka om samma saker, hur skulle då världen se ut. Men skulle någon stå med ett leende på läpparna och kolla på någon tavla jag gjort, skulle jag nog direkt tolka det helt fel och tänka att, nope, det här va nog inte min grej, bara att lägga ner direkt och inte tänka på det igen.
Ha, lyssnar just nu på mig själv....självförtoendet och självkänslan toppar ju så att det kokar över! HAHA.
Jag vet...men det är ett sånt problen som jag faktiskt jobbar med. Jag ställer ofta för höga krav på mig själv. Är det något jag gör och det inte blir bra, så är jag inte nöjs alls. Ställer högre krav på mig själv än bad andra gör och när jag sen är besviken eller sursr för det så fattar ingen vad det är med mig. Jag kan störa mig och må dåligt över småsaker, som jag missat att göra eller som inte blivit riktigt som jag hade tänkt mig. Blä.
Men. Iaf, vad jag egentligen ville komma fram till är att man är ganska dålig på att ta tag i och göra saker som man skulle vilja göra. Som att måla, lära sig spela ett instrument, lära sig skriva men kaligrafipenna (det har jag faktiskt övat på en gång i tiden, check. ).
Man borde nog unna sig själv att ta tag i dessa saker. Man vet ju inte om man klarar av det eller kan bli duktig på det om man inte testar. Faktiskt.

Hmm, nu börjar nog min hjärna bli lite för trött för att tänka en massa såna funderingar.

Hi,en liten gravid update kan det ju bli. Jocke har haft mer koll än mig den senste veckan. Jag trodde att jag va i vecka 13, men Jocke hade helt rätt i att det va vecka 14 som gällde...hehe.
Men denna vecka, då v. 14 så är fostret nu ca 11 cm lång och väger ca. 60 g. Coolt!!
Vi är meddlemmar i Familjeliv och där brukar jag kolla vad som händer vecka för vecka, men Jocke har då koll på mer än mig och det visar sig att, vad jag tycker så får man mer info på Niomånader. Så från och med nu så lär jag nog kolla in båda sidorna :)
Vi ska snart ta en ny bild på magen, så ska jag lägga ut den.
Jag fick ett par av Jockes shorts. Mina gravidshorts fick det bli sa Jocke. Tack tack! Skönt att ha något här hemma som inte behöver vara uppknäppt för att magen inte får plats.

Nu ska jag lägga fram biljetterna för imorgon så att vi inte glömmer dem...hihi hmm...ska berätta vad som hände på min  fotbollspremiär sen en annan dag... :)



Trött å sleden

Det är precis vad jag är idag...
Jag sov ju dåligt natten till igår...sen va det ju bara sådär dööövarmt igår...och utan att jag egentligen har lagt märke till det så har jag nog gått och  tänkt på gårdagen väldigt mycket. Det va ju Jockes födelsedag.
Det va en del småsaker under dagen som jag tog för allvarligt och för negativt och för mycket riktat mot mig. Jag ville ju att det skulle bli en kanondag utan komplikationer. Allt skulle flyta och va toppen.
Folket ville ju komma och fira Jocke, kanon!!! Men jag lite oförberedd på det och hade inte förberett inför detta, inte bakat eller handlat något att fika på.... Jag va inne i Malmö för att få tag i presenterna, hur varmt som helst, kunde ju inte direkt köpa en tårta där inne, då hade vi ju bara kunnat dela ut sugrör till gästerna när de kom för att sörpla i sig den. Jocke skulle vilja ha en Schwartsvalltårta (ingen aning om hur det stavas) och hur skulle jag få tag i en sån nu? Han ville ju ha en riktigm inte en sån som ligger i frysen.
Så det börjar nu snurra när jag är på väg upp mot triangelb för att gå till MFF Support´s butik där. Jag skulle köpa matchtröjan till honom och en keps. Jag hade ca en timme på mig innan Salle skulle hämta upp mig igen.
Men... de hade inte rätt storlek där....jag fick kassörskan att ringa till den stora butiken, Kulan (?) och som tur va så hade de rätt storlek!
Det va bara att börja traska! Men hur hittar man dit till fots?
Sara!!! Japp, hon blev min räddning och min kartläsare. Hon guidade mig och fram kom jag. Det va så varmt. Jag ville bara sätta mig i skuggan och vänta på bättre tider eller nåt emellanåt. Men jag traskade på och fram kom jag. Väl i butiken va det raka spåret till matchtröjan, så att ingen annan skulle få tag i den jag behövde. Sen hittade jag kepsen han sagt att tycker om. Kanon!! Jag gick ett par varv, där är ju hur mycket som helst jag skulle vilja köpa till honom!!! till mig själv med. Det blev faktiskt en topp, eller en t-shirt som Jocke och Mange förklarade igår att de tycker att det heter. De sålde ut dem för 50 kr, hur bra som helst! Sen har Jocke sagt att han vill ha en ny sedeletui, så det blev en sån med, med MFF loga på. Sen va jag klar. Salle ringde precis när jag va färdig, hur bra som helst!
Pratade sen med Jenny, vi bestämde att vi skulle träffas en annan dag, de skulle iväg och bada och jag hade att göra hemma.

Väl hemma va det bara att sätta igång att damma och allt annat. Jocke kom hem och fick sina presenter. Han blev nöjd. Nu har han matchtröjan an sagt att han velat ha så länge.
Sen kom Berit och Fribbe, Blörn kom och sen kom Mange, Micke och Henke.
Berit och Fribbe stannade en stund, Björn va tvungen att ge sig iväg, men det va jätteroligt att de kom. Trots att de fick se när jag tyckte att allt kändes skit rent ut sagt...behöver inte gå in mer på det. Missförstånd och jag som tar åt mig för mycket, vill att allt ska va perfekt på Jockes födelsedag och ställer för höga karv på mig själv, det svämmade över helt enkelt. För lite sömn och gravidmöghormoner hjälpte väl med till.
Men men. På kvällen spelade vi kort, trveligt. Innan Micke och Henke kom, så hade jag Jocke och Mange pärlsockerkrig. Med sugrör. Japp. Det funkar jättebra. Ont gör det med ska jag säga. Haha, vi hade pärlsocker överall. Då menar jag överallt!! En liten damsugning och en dusch innan vi gick och la oss va det som gällde:)

Jocke skulle ju få en present till senare. Först hade jag tänt att va skulle gå på MFF matchen på söndag, men ändrade mig, bio fick det bli. Men vi ändrade det igår igen. Jocke ville gå på matchen, så vi bokade biljetter igår! Kuligt ska det bli!!!!!

Sorry, måste rusa snabbt nu, jag ska bli hämtad för att åka till jobb om en liten stund...........

Födelsedag

Idag fyller Jocke år. Grattis Hjärtat!!!
Conny, hans bror ringde och väkte oss och grattade honom, så han va först ut med att säga grattis. Men sen fick jag gratta honom, jag serverade honom kaffe och sen va det gads för den "lilla" presenten. Doggsen följde med mig till köket och jag tänkte att Atlas brukar ju ta det man håller i handen och ger till honom i munnen, så då kunde han ju va så söt och gå in med paketet till Jocke. Jo visst, han tar paketet och med Tisha i släptåg och mig lite försiktigt sjungandes bakom går vi in till Jocke. Men Atlas struntade i honom, han gick och la sig på kuddarna bakom soffan för att bita i banden ist. Så gullig va han...yeah right.
Så jag fick själv lämna över det. Han fick ett par fiskehandskar med fria fingertoppar och ett par drag. Han frågade sen vart jag hade gömt det, det kom ju fram att han hade letat över allt.....med inte hade han letat mellan madrsserna i sängen....moahahahaaa.
Sen har han varit nyfiken på vad jag ska göra idag, varför jag ska till Malmö, var i Malmö jag ska.....hallå ja!!! Det hjälper inte att det är din födelsedag, om jag skulle berättat, så hade det ju inte varit en överraskning sen när du får paketet juhe!!!
Han satt här i soffan och helt plötsligt sa han att han kom på vad han skulle få.
"Ok, vad?"
"Jo, du har köpt Jessica Alba till mig. Men du har sagt att hon får lämna ungen."
Hihi, njä...inte riktigt, sorry att göra dig besviken. :)

Nu ska jag faktiskt äta frukost och ta en kopp kaffe till. Kaffe behövs idag, för jag har inte sovit så mycket i natt, hade såååå svårt för att somna...
Sen ska jag snart åka iväg, Salle kommer och hämtar mig.


HAHA, rättelse DIREKT!!!!!!

Såg bara miniatyrer av bilderna när jag laddade upp dem..........
Det är ju inte Jenny som står med Julia!!!
Förlåt Jenny och Jessica!!!!
Men här kommer Jenny.
Ska ta en bild på bara dig gumman, detta får bli ditt uppslag.
Har en bild från den festen som jag är sugen på att lägga ut, inte så rumsren, men jag ska nog inte samla fler minuspoäng nu tror jag....hehe...




Här är jag och Jenny.





Här är söta Jenny :)




Jenny och hennes söta lilla Chasse :)




En sommarbild på henne med :)


Så....detta är Jenny :)

Nu så!

Nu har jag tiden att sitta här:)
Helgen blev stillsam och mysig. Det blev ju inget med tältandet för att de lovade regn.....HAHA, jag skulle med kunna bli vädertant, för de har ju noll koll på läget!!!
Men men...
I lördags så va vi och tog en kaffe hos Conny, Sara och grabbarna. Sen åkte vi till Citygross, hittade två täcken för 149 kr. Perfekt, hundarna kommer ha det jättemysigt i bagaget :) Så fluffigt det blev, massa täcke!!
Vi snackade med Mange, som varken viste ut eller in om nått. Jocle gav mig luren och jag bestämde åt honom att han skulle ta sig in till Hörby och sen skulle han följa med oss till Kopparhatten. Så, inte så svårt.
Så iväg åkte vi. Vilken utsikt där är!!



Fin fint!




Mange va trött.


Men vistelsen blev kort. Vi kollade läget lite och sen körde vi igen. Vi sa att vi skulle dricka kaffe någonstans, men var?
Vi träffade på Nille i Hörby och sa att vi kunde fika på Boijertz, men Mange handlar inget där. Så hem till Nille blev det ist.
Det blev snabbkaffe och Mange bjöd på kakor.




Nille hade konstiga ryck i ena ögat...

Klockan tickade på och Mange for hem för att äta. Jag och Jocke stack ut till Dennis för att visa vår nye bil.
Snackade lite om vad som skulle hända under kvällen. Det enda Dennis kom på va att dricka öl...vilken fantasi. Men sen kom tanken att vi kunde ju åka till Dalby och bara och grilla korv! (Korven va det mest jag som ville ha, så länge sen jag grillade korv, sååå sugen på det!) De kunde ju dricka öl där med.
Men det ville inte riktigt Dennis flickvän, de hade precis ätit och det va ju inte super varmt. Så vi hoppade på det.
Sen körde vi igen, hände inte så mycket mer där.
Nästa anhalt senare blev uppe hos Hasse, vi blev bjudna på en kopp kaffe där med och snackade lite. Hasse och Jocke fixade lite med bilen.
Sen tvättade vi vår nya fina bil :)
Så nöjda vi är med den!!



Nytvättad och fin fin!!


Senare stack vi upp till en annan Jocke och de drack lite öl,vi snackade och planerade lite vad han ska göra med vår bil. Han har ordnat vinge till oss och han ska tona rutorna på den. Supersnällt!
Sen....när natt-timmarna närmade sig och min Jocke började bli lite rund under fötterna så blev han hungrig. McDonalds nästa!!
Till Malmö for vi och mat skulle det bli. Plusmeny för oss båda så vi skulle få glas. Men jag ger snart upp det där med att samla dessa glas!!!!
Vi kollade innan vi körde ifrån luckan så att allt vi beställt va med, bäst att göra så nu förtiden!! Mhmm, var är våra glas då?
"Vi lämnar inte ut glasen på nätterna, men vi kan skriva ut ett kvitto till er så att ni kan hämta dem på dagen men innan kl 20.00 om ni vill?"
"Nej tack!!"
Vilket skit alltså! Var på deras skylt står det att man inte kan få sitt jädrans glas efter kl 20.00!!!? Grrrrr.
Mat hade vi iaf så det räckte och blev över nu med våra plusmenyer. Vi ställde bilen och mumsade på. Faktiskt, så va maten bra gjord och smakade bra denna gången, inte sådär slabbigt som det är ibland.
När vi sen väl va hemma och gick och lade oss va klockan nog nästan fyra på morgonen. Här  tar vi minsann vara på den tid vi har tillsammans :)

Söndagen blev en städ-dag. Vi lämnade Tisha hos mamma och sen körde vi upp till Berit och Fribbe för att låna deras uppfart så vi kunde städa den andre bilen. Nu ska den säjlas. Vi hade med oss vår nya damsugare. Vilken maskin!!! Det är en superdamsugare!!!!
Jocke damsugade på och jag panel och allt annat som gick att torka av. Bilen har nog aldrig varit så ren.
Imorgon när jag är ledig så ska jag fixa klart den helt.
Middagen vi åt sen blev en bomb i magen, inte så att det blev ett ras söderut då, utan vi blev sååå mätta!!! Jocke gjorde mos, stekte korv och vi hade räksallad till det. MMMMMMMMMmmmmmm, va gott det va!!!
Sen blev vi litta trötta och slöa efter det....
Tisha stannade hos mamma över natten, lite skönt faktiskt, även om man knappt märker av henne ändå.
Vi hade myskväll i soffan. Bra avslutning av vår helg tillsammans.
Har varit så skönt att få ha varit ledig tillsammans med Jocke. Betyder så mycket. Men blir bara lite bortskämd, vill kunna va hemma varje dag när han kommer hem från jobb. Hade jag kunnat så hade jag lätt kunnat va hemmafru på heltid. Pyssla med mitt under dagarna, fixa här hemma, sen ha maten klar när han kommer hem från jobbet, få va med honom på kvällarna.
Ja...va vore en bal på slottet.....

Nåja, sen blev det måndag. Ledig eftersom vi har stängt på pizzerian.
Jag åkte upp till Jessica. Ojoj, så länge sen det va!!!
Jag, Jessica, Jenny och Julia va i stort sett oskilgbara innan. För ett antal år sedan. Sen försvann bara jag på ett vänster. hmm.
OBS.Dessa bilder är då fyra år gammla!! :)



Jessica och jag :)





Julia och Jenny :)

Men vi har träffats på nu för ett tag sedan och för ett par veckor sedan så ringde jag dem och nu har vi sagt att vi får ta tag i det hela.
Julia kom med upp en sväng! Det va jätteroligt att träffa dem igen. Jag ska ringa Jenny idag och se om vi kan träffas imorgon! :) Kul kul!!

Igår jobbade jag, det va inte så mycket att gör men dagen rullade på. Det är jobb idag med...innan jag sticker ska jag fixa en av Jockes presenter. Hihi.
Han måste få en present på morgonen imorgon. Så är det bara, en oskriven regel som man inte får gå ifrån.
Sen får han en del till när han kommer hem :) En annan del får han inte alls imorgon, det blir senare :)
Hahaha, kul att läsa detta va Jocke!? Snurrar det i skallen nu?

Nej, minsann...nu ska jag börja städa innan jag måste ge mig av....

Helg och idag ingen tid...

Uppdaterar de senast dagarna imorgon. Idag har jag varit uppe och hälsat på Jessica och hennes små pågar och nu ska jag städa och laga mat och vänta på Babe min!
Hundf*n Atlas ligger och gnyr och tycker att livet är pest för att jag inte vill ha med honom att göra...men så går det när man inte kan sköta sig och bestämmer sig för att tugga på damsugare och sånt trams.....så nu är det på med musik och damsugare....kanske kan få ihop honom till en liten boll och damsuga upp honom med..... Grrr

Efter regn kommer sol...

Bilen va såld. Fy va det va tråkigt att behöva berätta det för Jocke.
Men på en gång satte jag mig vid datorn och letade bil. Vi hae kollat mycket på v70 t5, men de lade vi åt sidan nu. Jag satt här och checkade över vanliga v70 t ist. Skickade över lite bilder till Jocke, som försökte hålla sitt humör i styr,jobba som attan och kolla bilar och ringa till mig när han såg något intressant.
Sen kom den fram...en volvo v70 t....inte gått mer än 10.200 mil...hålla ja!
Jocke tyckte att det lät lite för bra, ringde till firman som hade den och kollade läget. Jo visst, fint skick, bara gått de milen, en ägare bla bla.
Kanon!!!
Jocke ringer och berätatr för mig och jag tycker med det låter bra. Han hade fått ner priset 7000 med.
Sen efter en massa samtal där jag inte hängde med alla gånger, så va det bestämt!
Så igår när Jocke kom och hälsade på mig på jobbet....så kom han rullnde i den nya bilen!!!
Jag körde hem... :)
Så fin den är, vilken plats och som den går!! Hihihihihihihihi. Toppen!

Så, nu ska jag hälla upp kaffet till min underbare karl som fortfatande nannar, sen har vi hela helgen tillsammans!!! Underbart!!!

Ett kvällsdopp

Igår gick jsg och lade mig igen...Jocke ringde och väckte mig vid 11-tiden!! Ojoj då. Inte riktig meningen att sova så längr...men det behövdes väl :) Skönt va det iaf.
Sen gav jag mig faktiskt på de där chokladbollarna! Men innan jag hade blandat ihop allt så ringde Jocke och frågade om jag ville komma in till Eslöv och kolla in deras nya lokal till firman. Japp, så klart!
Så smeten fick stå så länge och jag och Atlas siktade in oss på Eslöv. Han tyckte inte det va ett dugg spännande att behöva hoppa in i bilen.....sååå varmt ju!!
Men efter ett snabbt stopp för att tanka i skuggan och alla rutor nere, så gickt det an.
Jag skulle stanna till på McDonalds och hämta mat till Jocke och hans chef, så jag passade på att ta en liten cheesburgare och en stor milkshake! Mmmm!
Väl framme på firman så tyckte nog Atlas att det va värt resan, för vi va ju helt plötsligt hon pappa!! Tjohoo!
Det va en fin lokal, såg lite frächare ut än den förra, hoppas att chefens hund inte behöver pinka inne på detta stället.....
Vi käkade och sen blev det kaffe innan jag va tyungen att köra igen så att jag inte skulle bli försenad för jobb.
På vägen hem kändes dagen helt plötsligt bättre, så skönt att få träffa Jocke den stunden!
När jag kom hem fick jag stressa...jag blandade ihop smeten och bytte en maskin med tvätt, sen va det iväg.
Chokladbollarna fick jag rulla på jobbet, så vi åt dem till kaffet sen. De blev faktiskt bra. Mums mums!
Dagen på jobbet rullade på som den brukar. Jocke och Mange kom och hämtade mig och sen åkte vi till Dalby kalkbrott för att ta ett kvällsdopp. De hade ju varit där dagen innan och Jocke skulle hoppa från samma höga klippa igår hade han tänkt. Jag sa redan i bilen att jag inte skulle hoppa därifrån! Neeeej!! Fy, räligt!
Mange skulle inte heller hoppa. men när vi kom fram såg vi gärna på när Jocke gjorde det. Men...han hoppade aldrig. Vi va inte där förrän närmare 10, så det hade ju börjat bli mörkt, vilket gör att allt verkar ännu mer räligt! Så jag förstår Jocke till fullo!!
Så vi traskade ner där Mange hade hållt sig innan, lite mer lagom höjd får jag ju säga! Mange va först i. Sen Jocke och jag stod och velade lite...öäää, mörkt, vattnet ser helt svart ut, pipipi! Men sen så, jag tog ett skutt och ut för klippan for jag med. Vattnet hade lagom temperatur. Men sen kom det där som jag inte riktigt tycker om. Jag frågade för att få konstaterat att där är djupt. Sen berättade jag om mina konstiga idèer. Jag tycker inte om när jag inte ser ner i vattnet. Det finns fiskar!!! Ja, jag vet, fiskar är inte farliga. Men det är så räligt ändå. Då fick iaf Jocke mig att skratta, han är likadan... "Varför tror du att jag simmar på rygg eller mage?!" Jag fortsatte sen beätta om mina konstigheter, det är så att jag sprattlar som en idiot för att tänka att jag skömmer iväg allt levande i vattnet som lurar där i mörkret, som jag inte ser, men som säkert ser mig. Men sen får jag för mig att precis som man ser i Hajen-filmerna, så om man sprattlar, så lockar man till sig dem isället!! Fatta att det blir krig i hjärnan och jobbigt att bestämma sig!!!
Då kom Jocke på att det hade ju blivit ganska jobbigt med om man hade sett en liten bula på vattenytan och det hade varit en orm. Inget som någon av oss tyckte lät spännande. Så egentligen, den stunden vi låg där i vattnet skrämde vi mest upp oss själva... Sen tyckte jag att det blev ännu jobbigare. Mange frågade om det va för allt snack om djuren, det kan det ha varit, vet faktiskt inte. Men jag fick så svårt för att andas!! Så jobbigt. Va precis som att jag va tyungen att ta såna där försök till djupa andtag för att få luft. Fy. Så då sa jag att jag behövde nog komma upp. Så upp tog vi oss och då kändes allt lättare. Vi stod och pratade en stund, sen körde vi hem igen. 
På väg till bilen kom det fram att vi alla tre nästan har samma konstiga idè för oss ibland. Att när man går eller kör/åker bil, så håller man andan och ska göra det tills man kommer fram till ett visst mål som man bestämt sig för. Tex, när man sitter i bilen och det kommer en skylt med att det finns en rastplats om 1km, då tar man ett djupt andetag och får inte andas igen förrän man passerar rastplatsen. Knas!!
Haha, då erkände jag en annan fix idè jag har när jag delar ut kort. När jag delar ut, så måste alla korten, som då ska tillhöra samma hög, nudda varandra! Låt säga att man ska ha fem kort var och tre av korten ligger tillsammans och ett kort ligger lite ifrån dem, då mste det sista lägga sig så att alla "blir sammankopplade". Knas, japp japp!!
Den saken ledde till att vi spelade lite kort när vi kom hem och Jocke tyckte det va kul att flytta på sina kort när jag delade ut sen....
Vid detta laget va Jocke på väldigt dåligt humör!
Innan vi körde hem så körde vi via Bil Månsson, där vår tänkta bil står, för att ta en titt på skönheten. Men den va inte kvar på sin plats!!! Åhååååoj!
Inte bra, vart har den tagit vägen??!!! Så *biiiiiip* grrr, typiskt!!! Nu idag när Jocke slutat, ska han liksom ner för att köpa den ju!!!!!!!
Detta sänkte honom totalt!!
Som om inte det va nog så när vi kom hem så hade Atlas varit på datorbordet och tagit Jockes nya datorminnen!! AJAJ doggen!!
Nu blev det ännu värre. Det hade börjat redan innan på dagen, då hade Jocke skadat sitt finger, vid nagelbandet, rejält!! Han har jätteont och det känns tom upp i armen! Hoppas verkligen inte att det blivit en ordentlig skada...
Stackars min snutt!!!
Ingen bra dag för honom alls och det resulterade i att han va väldig negativ sen. Hela världen stod emot honom...
När vi gick och la oss och jag hade varit uppe två ggr för att ge hundarna vatten och sen lite mat för att få tyst på en pipig Atlas, så blev det ju inte bättre....Jocke sa till Tisha att hon fick komma upp och lägga sig på divanen. Glad blev hon och tog ett skutt....ställde sig på Jockes skadade finger!!!! Ett vrål dämpades av kudden! Jag vågade inte säga något, vet själv att man inte könner sig så sugen på att prata om man får så ont...så vi låg där tysta en stund och sen hade Jocke samlat sig och vände sig mot mig igen. Lika bra att somna nu. Få slut på den dagen.

Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli 9. Jag ska ringa till bilfirman och fråga om bilen är kvar. HOPPAS!!! De får bara helt enkel tinte ha sålt den!!! Vi ska ju köpa den, IDAG!!!!! *Biiiiiiiipp* *BIIIIIIP* Mög.

Ska göra ett par mackor till mig nu, sen ska jag ringa.......

 

RSS 2.0