1:advent :)

Glad 1:a advent på er alla ( om man nu kan säga så ).
Nu är nedräkningen påbörjad och julpyntet ska upp eller redan va uppe.
Vi ska upp med det nu idag, som svärmor sa till mig igår så skulle jag ju faktiskt kunnat göra det igår när jag kom hem från jobb så att det bara va till att tända alla ljusen nu på morgonen. Men det kändes inte riktigt som ett tillfälle för det när jag väl kom hem igår. Så det ska upp nu och jag känner mig som ett litet barn igen, få pynta och se fram emot julen ännu mer :)

Karlarna satt ju här och drack igår och sen knallade de ner till Hotellet.
Jag plockade undan lite och sen va det soffan dom gällde och jag somnade till lite för att den bli väckt av att Jcoke ringde och sa att de va på väg tillbaka.
Som vanligt när det gäller att gå ut i hålan Hörby, så va det samma avdankade folk som va där nere. Lite tjaffs och gnäll som hör till och fok som inte verkar ha respekt och som bevisar att när spriten åker in så åker vettet ut. Tänk lite på vad ni säger gott folk och på vem ni står och pratar med. Skulle nästan själv vilja ge en och en annan en lavett för ohyfs.
Men de kom hem och käkade rostade mackor och sen somnade vi alla.

Nu börjar Jocke bli otålig för att jag sitter här.
Det är snart dags för frukost med, för det börjar nog snart kurra i min mage :)


Ha en bra dag :)



Hemma tidigt

Ja, som jag hoppades på, så blev det lugnare idag på jobb. När klockan blev 20.00 så dog nog ehla hålan verkade det som, inte ett smack att göra.
Så vi började städa och Salle gjorde bullarna till i morgon. Sen strax efter 21 så fick jag gå och byta om för att köra hem.
Skönt :)

Vi va ju på kalas, trevligt och väldigt god smörgåsstårta. Tack ska ni ha!

Nu vet jag inte vad jag ska göra riktigt. Jocke och Ljungvall sitter och dricker lite och de ska ner till Hotellet. Det är ett band som spelar där ikväll.
Samtidigt som det hade varit kul att följa med, träffa lite folk och va lite social, så känner jag ändå inte för det. Gravid, inga kläder direkt för att gå ut och en massa fulla människor som säkert bara är dryga.
Får se hur det artar sig och vilket humör man till sist hamnar på.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och va lite social här iaf :)



Snabbveist

Ja, en snabb runda här, måste ju kolla läget och säga hej :)

Det blev sent i natt, vi satt vid datorerna ett tag, sen gick jag och duschade och vi va på väg att inta soffan. Då fick Jocke meddelande, inte bra vid den tiden på dygnet, typ ett på natten, brukar ha hänt något då. Men tack och lov va det inte fallet. Det va Hasse som vill komma upp, han bort från sitt dårhus. Haha, blir kanske så när man har barn i olika åldrar. Hans son hade kommit hem och börjat laga mat så att Hasse inte kunde sova :)
Haha, jag han kom upp och det blev kaffe och snack ett tag, sen begav han sig igen. Vi började kolla en film, men med tanke på att jag redan va trött och klockan nu va mycket så tog det inte lång tid innan John Blund kom och fes mig i tittorna och de gav upp. Snark för min del.
Men Jocke kollade klart på den innan han somnade.
I morse ringde klockan och det va dags för Jocke att ge sig iväg för att hjälpa Patrik och Therese att flytta. Jag gör inte mycket nytta nu, så jag sov en stund till, sen gav jag mig ner till andra lägenheten och satte igång att tvätta. Ner i källaren och hämtade julpyntet som ska upp imorgon och sen körde jag inom Amnesty och köpte den där jättekudden till hundarna. De blev glada för den men för tillfället dissar de den... Den är stor och fluffig, men man kan vika ihop den en gång så blir den lite mindre iaf.

Om ett par timmar ska vi på kalas.
FÖRLÅT för att jag inte ringde och grattade dig igår!!!!
Jag sitter hemma i deras soffa och vi pratade om det, men sen glämmer jag fråga efter mobilnummret så att jag kan ringa damen i fråga...skäms lite...
Men det ska grattas idag!
Vi ska få smörgåstårta!
Namnamnam, den är sååå god!

Jag har fått i mig frukost och nu ska jag ner och fixa tvätten igen. Får höra om Jocke orkar ta över tvättandet sen när jag har åkt till jobbet.

Jag hoppas faktiskt att det blir iaf lite lignare på jobb idag än det va igår. Tjo, vad vi hade att göra. En förbeställd storbeställning på 21 fläskfilèer som de skulle ha 19.30.
Sen kom det in en kund som nog inte vet vad förbeställning är...mitt i den andra storbeställningen kom hon in ich gjorde en beatällning på över 20 portioner av blandad sort...
Jaha, visst, men du får komma tillbaka om en timme ugnefär....
Det va inga problem för henne som tur är.
Allt detta och då plus alla andra beställningar som kom in...och en fredag. Så det va fullt ös, men det är kul.
Man är inte trött när man väl är igång, man hinner liksom inte känna efter, det kommer i bilen på vägen hem sen, halvvägs hem siter man som en halvzombi.
Får se hur det blir idag, det är julmarknad med, så jag hoppas de väntar med att äta tills efteråt, för jag ska börja lite senare med tanke på kalaset.

Nej, nu får jag sticka ner till tvätten.



Trött

...orkar inte skriva...får höras sen faktiskt.


Tack hjärtat för att du fixat bloggen.
Vi upptäckte att det ser bra ut i Firefox, men ser knas ut i Explorer, så ni får titta i Firefox om ni vill se hur allt SKA se ut :)
Eller hur kan han min man?!
Lov ya bajb!

Natti.



Sorg är svårt

Det är tyvärr en väg vi alla ska vandra. Dagen kommer då vi lämnar livet och de i vår närhet.
En tung tid för de som finns kvar och lever med minnet, det vi alla kan göra att vara här för de som behöver.

Det kom ett tråkigt besked idag och jag beklagar sorgen.
Vi tänker på er och finns här för er, kan vi göra något för er så säg till.






Om kommentarerna

Jag vet att kommentarerna som skrivs inte syns och vi har inte kommit loss till att fixa det, förlåt.
Så, från och med nu, fram tills vi får tummarna loss, så lägger jag ut dem här, då jag vet en som påpekat att hi nfaktiskt vill kunna se dem eftersom de varit synliga innan.
( Jag säger "vi" för att jag har utnämnt Jocke som min bloggdesigner, hehe )

Svärmor om JULBAKSHJÄLP!!:
Varför säger Jocke så?Jag hatar att göra knäck,men det är klart,för din skull skall jag göra det i år oxå.

Ja, kanske inte så svårt att räkna ut vem som berättat det fär mig, men du har fått mycket beröm för knäcken och det är inte bara en gång han nämnt det heller.
Tack tack ska su ha, jag ser fram emot att få smaka :)

Idag har det bra varit soffan som gällt, jag har sovit och slappat, förutom de  här dagliga sysslorna som disk och dammugning.
Hundarna har fått sin lilla portion mat ( Ger tisha med lite åt gången så det inte blir bråk och gnäll ) och snart ska de få en liten portion till innan de ska ut en sista gång innan jag åker till jobb.
Atlas verkar må bättre, om man redan kan säga så, men han kräkte inte alls igår och det är ju bra.
Hoppas att det fortsätter så nu, inget kul alls att se den livfulle killen stå och hulka och se ynklig ut.

Nej, nu ska jag upp och köpa något de kan tugga på och hålla sig sysselsatta med under tiden de är själva, sen bär det av till jobb.



JULBAKSHJÄLP!!

Förresen.
Jag ska ha min vanliga dag då jag fixar till julbak och julgodis.
MEN, om ni vet något smarrigt man kan göra så kan ni väl skicka recept eller länk till något.
Jag har de saker jag alltid gör, men jag vill varje år prova på något nytt, så kom med förslag, snälla!
Mailadressen hittar ni under "Nanna" eller lägg in som en kommentar.
Något jag skulle vilja göra är knäck, men jag har fått höra att svärmor ska va grym på att göra detta, så jag hade ju tänkt att man kanske kunde önska sig att hon kanske vill göra det så man får smaka ;-)
Hihi...

Så, sweet dreems nu :)





Och vi gör det än...

...alltså sitter framför varsin dator. Vi har suttit här hela kvällen, snackat lite med varnadra emellanåt, pussats lite och haft en mysig kväll halvt i varsin värld men ändå nära varandra :)
Jocke spelar lite poker och jag har suttit och kollat rundor på lite allt möjligt och jag har hittat min nya shoppingsida :)
Fast det får börja gälla när jag kan handla vanliga kläder igen då...hehe.
Men iaf, det är en kanonsida, som har de kläder Jocke tycker om och jag hittade jättefina kläder till mig med. Det va inte farliga priser heller, massor som va nedsatt och då hamnade på "normala" priser. Jätte nöjd är jag får jag ju säga.
För er som gillar hood och street, så kolla in sidan.

http://www.topstreetwear.com/

Jag och Jocke spelade lite poker mot varandra med, vi skulle satsa något och det resulterade i att vi satte vem av oss som ska upp och göra frukosten imorgon bitti.
Slutade med att JOCKE kommer va den som ska upp och fixa detta. Moahahahahaaaa.
Jag får ligga kvar och få kaffe och frukost serverat. Najs..super najs :)

Nä nu får det va nog med datornördandet, lite kvalitetstid i soffan innan vi somnar är det minsann dags för nu :)


Natti natti, sweet dreams...



Ja,då sitter vi här.

Jocke har kommit hem, till mat blev det bara toast och nu sitter vi här vid våra datorer.
Dagen har gått lite för fort på ett sätt och det känns som jag inte har fått så mycket gjort. Men jag gick ju ner till mamma och jag va kvar där tills tvätten va klar. Vi drack kaffe, fikade lite frallor och snackade. Sen följde mamma mig hem, hon hade matvaror, en påse full ( som vanligt när man varit där så har man med sig mat, juice och sånt när man går därifrån ) och det hade blivit lite för tungt att bära och dessutom ha Atlas med virrandes i kopplet.
Så vi traskade hem och sen dammsugade jag och avkalkade kaffekokaren och sen kom Jocke.
Jag hämtade kaffekannan med och nu sitter vi med en kopp rykande kaffe från vår nya kaffekanna, det va ju liksom bara att ladda kokaren och trycka på knappen :)
Najs :)

Imorgon är det jobb igen, dagarna går fort. Lite för fort ibland. Men något att se fram emot är söndag, då är det dags att julpynta!! Det ska vi göra innan jag börjar jobb. Ska ner till källaren i andra lägenheten och hämta julsakerna som är där, sen tänkte jag se om vi kanske kan köra till Pema och se vad de har, de är förhoppningsvis lite billigare och det hade varit kul att handla lite nytt tillsammans.

Nä, nu ska jag kolla vidare på nätet lite.



Hicka

Har precis diskat, satte mig här för att kolla läget och känner hur det hoppar i magen. Ninni har hicka :)
Har kunnat känna det lite innan, men nu skuttar det och känns ordentligt.Hihi :)


Nu ska jag ner till mamma, ska låna hennes tvättmaskin med. Först nu har vi kommit underfund med vilken som är tvättnyckeln ( jag hade den ) men vi har lite väl mycket tvätt och nu måste man ju liksom boka tid för att tvätta, så jag ska ta med en maskin till mamma :)



Veterinären

Ringde till veterinären och förklarade för henne hur det ligger till men vår lilleman.
Hon tyckte att vi skulle avvakta ett någon dag till. Se hur det blir med tanke på att han inte är dålig i magen längre utan bara fortsätter kräka.
Men han ska ha mindre portioner mat och han ska inte springa rundor, ta det lugnt ett par dagar och jag ska koka fisk till honom.
Så ut och leka med bollen blev det inte. Det får bli slappedagar för hans del nu då, så får vi hoppas att allt blir bättre.
Jag har tagit upp filèer från frysen som jag ska fixa till sen. Han får ha en liten frukost och sen får han ha en liten middag med fisk med.
Veterinären lät inte speciellt orolig och det är ju skönt iaf.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, sen ska jag dyka ner bland sakerna i lådan som ska tömmas och sen ska jag ner till mamma. På vägen hem sen ska jag ner och hämta vår nya kaffekanna, de ringde igår och sa att den kommit.
Innan jag lagar något kaffe ska jag avkalka kokaren. Det ska minsann bli skönt att slippa det här med att stå och hälla vattnet från vattenkokaren ner i termosen nu...har saknat vår kaffekokare, den gör så gott kaffe :)

Usch, nu regnar det. Jag vill ju ha kvar snön!

:(



Plusgrader

Jaha, då ska det bliplusgrader igen. Upp till +7 grader och då kommer väl säkert snön att försvinna. Typiskt isf med tanke på att det är första advent på söndag. Hade varit fint om snön hade kunnat ligga kvar då, lite mer julfeeling.

Jag ska snart ut med Atlas, men först ska jag ringa till veterinären klockan 8. Atlas verkade mycket bättre på alla sätt igår, han kräkte pyttelite och magenpå andra hållet är bra nu. Men han kräkte nu i morse igen. Ska ringa och höra vad hon säger om det hela. Som sagt så är han ju pigg och glad som vanligt. Synd om honom.
Men sen ska vi ut på promenaden och kasta lite med bollen, blir han nog glad, för han är lite rastlös just nu, är på Tisha att hon ska leka med honom, men jag tycker de kan vänta lite med det, för de leker inte tyst och vi behöver ju inte utsätta grannarna för deras bus såhär på morgonkvisten.

Så, nu ska jag ringa och ta på mig varmare kläder för promenaden.



Chokladgodis :)

Det märks kanske att jag är ett chokladfan. Det har jag alltid varit och kommer nog alltid att va.
Jag har gjort cholkadgodis nu, eller vad man ska kalla det för. Enkelt och gott, smält choklad och cornflakes, som nu står i kylen. Sen blev det lite klödd först, så det blev en omgång med mandelflarn i, små "bollar" av det hela. Inte för att jag vet om de kommer va ätbara, men men. Får vi se helt enkelt.
Dagen blev eb slappedag.
Jag vilade middag och sen va jag och handlade, jag dammsugade och diskade och sen började jag med maten  som idag blev köttbullar. Gott.
Imorgon ska jag en sväng till mamma och ta en kopp kaffe, sen vet jag inte mer vad som händer. Går väl här och fixar lite.
Men en morgonpromenad ska det bli imorgon med iaf.
Nej, nu ska jag kolla godiset och väcka Jocke som snarkar gott i soffan :)



Morgon promenad

Jag av sååå trött när klockan ringde i morse. Jag skulle upp och göra frukost, men Jocke lockade ner mig igen och höll om mig sådär riktigt mysigt...jag varnade honom att jag skulle somna igen...och det gjorde jag. Så vi sov en stund till, Jocke hade ställt om klockan, men sen blev det lite brottom ändå så att Jocke inte skulle komma för sent till jobb.
När jag va ute med hundarna så kände jag för att ta en liten promenad. Så när jag hade kommit in igen och pratat med Jocke så tog jag med mig Atlas och vi gav oss ut i kylan. Skönt att komma ut, även om det är kallt. Det är så friskt och man kommer igång.
Vi gick upp mot Hörby Bruk och där på åken släppte jag Atlas så att han fick springa av sig lite. Han sprang och sprang och grävde i lite kaninhål och så. Men vi hade ju ingen pinne att kasta, så jag tänkte att jag ska upp dit imorgon med och ta med mig hans orange pip-boll. Han tycker om att få springa efter sakerna och den ser vi i snön med. Så blir allt nog lite roligare :)

Jag har fått i mig frukost nu och ska ta mig en kopp kaffe med. Atlas ligger och snarkar vid mina fötter och Tisha ligger utsträckt borta på deras lånade lakan.
Jag ska ner och köpa en gigant-kudde imorgon till dem. Jag hittade den på Amnesty i lördags, men när jag ringde Jocke för att be honom hjälpa mig hem med den, kom han bara på alla dåliga saker med den. Att den innehöll fluff och va i tyg och att han inte ville ha en stor kudde liggande i storarummet.....detta handlade om att han va för lat för att komma ner. Han erkände det när jag sa till hundarna sen att jag minsann skulle ner och se om den är kvar på onsdag. För jag tror att de hade gillat den skarpt.

HAHAHA, just det!! Igår, dumme jag gnällde ju på byrån som jag inte fick ihop. När jag är på humöret jag va på då och känner mig lite stressad, så har jag lite brottom och jag läste inte riktigt ordentligt då va... Jocke kollade läget senare på kvällen och jag hade ju bara varit så dum. Jag blev bobbig när jag såg meningen "mät ut var du ska borra och plugga se", typ. Då sket jag i det. Men om jag hade läst allt hade jag ju fattat vad de babblade om. Detta va ifall man ville skruva fast byrån i väggen. (Helt ärligt, vem skuvar fast en så liten byrå i väggen?)
Jaja, lite dumförklaring och sen satte vi igång. Jag satt mest och va extrahjärnan när Jocke skruvade ihop detta bygge. Han kasserade beskrivningen och körde på, den va billig och detta förklaras genom hur all verkligen passar ihop. Litta snett och vingt, men den fyller säkert sin funktion och om man bortser från lite skav här och var så är den faktiskt fin. den ska ändå stå under skrivbordet, så det gör inte så mycket. Sen har Jocke paxat att när vi inte ska ha den längre så ska han få slå sönder den. Inga problem :)

Ha, vi blev precis lite dissade. Telefonen ringde nyss och det va barnmorskan. Jag har skrivit upp mig på listan för föräldragruppen. Vad det egentligen innebär vet jag inte riktigt, men kan ju va kul att se vem mer som ska in och klämma ut en liten knatte omkring då man själv ska.
Men nu hade gruppen blivit så stor och de hade kollat vem som va beräknad senast, däribland va jag, så hon frågade om jag kunde va med i nästa grupp ist. Inga problem alls, det är på tisdagar och jag är ledig.
Så det börjar i januari, ska höra om Therese ska va med, hom hamnar med i den gruppen för hon är beräknad fem dagar senare än mig.

Nej, nu ska jag fixa kaffet och sen är det dags för det där man mste göra varje månad som bara är så roligt att man nästan skrattar ihjäl sig....betala räkningarna.
Blä.
Men nästa månad slipper vi iaf att betala dubbla hyror:)




Så va det kväll

Ja klockan har passerat 9 och det är mörkt attan ute.
Maten smakade bra och vi blev mätta och belåtna. Doggsen tyckte med att det va gott :)
Efter maten blev vi trötta båda två, så soffan kallade på oss...det blev inte mycket sömn då, mest en massa småprat, så vilostunden blev lite senare.
Jag gick upp och diskade och nu står kaffet klart på bordet och efter önskemål från Jocke innan idag så är även ostbågar och gott & blandat serverat.
Så en myskväll med gotte och Dexter väntar nu :)
I morgon ska jag ta bort det sista av maskeringen, sen ska jag faktiskt baka. Ska se om jag hittar något smarrigt att göra.

Nu ska jag väcka Jocke :)



Gnabb

En eftermiddag med litta gnabb och tjaffs mellan mig och Jocke...men med en hemkommen man och en puss och stor kram och förlåt till varandra så lättar man fort och allt känns bättre. Vi kan va bra på att gnabba på varandra ibland, men bättre på lägga det åt sidan sen. De e bra de :)
Halvkass dag för båda till och från är ingen bra kombination helt enkelt.

Jag fick inte ihop byrån ju, man ska själv borra vissa av hålen och, plugg som de vill att man ska ha fick man minsann inte med heller. Snålt värre!!!
Sur blev jag där, men får fixa det sen.

Maten är snart klar, Jocke har gjort sin goda sås och när han smakade köttet gav han betyg 7, hihi, inte dåligt från Jocke. Men bättre ska det bli när jag får tag i en riktig stek, denna är en dansk historia av nåt slag.

Nu är det mat !



...

...men det hade säkert inte varit till någon nytta ändå med de där extra timmarna. Får inte ihopa skitet ändå....



Lite fler timmar, tack!

Idag är en sån dag då jag önskar att dagen hade lite fler timmar. Klockan hade redan passerat 2 och jag ska snart börja med maten. Men jag vill inte det än, jag har annat jag vill göra. Fast å andra sidan kan jag göra det mesta under tiden maten blir klar, för den klarar sig bra själv. Idag ska det nämligen bli stek...en ätbar stek och inte en som sist. Jocke luktade och smakade på den och sa "ät inte". Önskade lite då att jag kunde kräka upp den lilla bit jag redan hade i magen... Steken hade ju legat länge i frysen. Men idag har jag köpt en stek och jag hoppas det blir bra denna gången. Mindre grillkrydda ska jag änvända...blev lite mycke av den varan sist, inte så ofta jag lagat stek då va. Men man lär sig och jag har en bra lärare. Cred till dig min man! :)

Jag har varit en sväng hos Jessica ju, vi tog en promenad och det skulle jag behöva göra lite oftare...hehe, man har blivit lite försoffad de sista åren....
Vi tog en kopp kaffe efter och sen va det dags för henne att sticka till skolan och jag körde och handlade. En liten tjuvstart av julen fick det bli, jag köpte en minijulstjärna, vitmossa och en liten tomte, så jag har gjort ett litet arrangemang :)
Sen va jag hos mamma och hämtade sakerna vi fått. Det är en badbalja, ett babygym och två påsar med kläder. Ska gå igenom det sen och kolla lite mer.
Nu går det mer upp för en att det kommer en liten plutt som ska använda allt detta...som jag längtar!

När jag kom hem va det att lasta av bilen. Jag va fräck nog att köra in på gården till trappan så jag inte skulle behöva gå så långt med allt. Fick gå tre gånger, så lite extre trappmotion har man med fått idag.

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe och ta itu med disken innan jag börjar med maten.
Sen ska jag montera ihop den nya byrån, hade ju tänkt att jag skulle ha det gjort innan Jocke kommer hem. Vet inte om jag ska hämta honom idag eller inte heller...kan ju va bra att kolla det...



Kallt

Jag körde Jocke till jobb idag och det va kaaallt ute. Atlas följde med och när vi kom tillbaka till Hörby tänkte jag att han skulle få springa av sig lite såhära på morgonkvisten. Så jag stannade till på Preem och köpte mig en kopp varmchoklad och sen körde jag till flustret.
Jag släppte Atlsa där och han sprang iväg direkt. Han blev hur glad som helst och vi gick en sväng längst bäcken. Han har börjat lyfta mer och mer på benet när han kissar och han har börjat markera lite med här och var, så han hade först fullt upp med det. Han är så duktig när man går med honom så, han håller sig på bra avstånd och väntar in en om han går för långt. När min choklad va slut och när jag började frysa för mycket om händerna körde vi hem igen, nu ligger han och sover lilleman :)
Men det är något som inte riktigt stämmer med han och hans mage. Han har till och från varit dålig i magen och han kräker. Men han är lika pigg och glad som han brukar va, så vi hänger inte riktigt med på vad det kan va. De fick en annan smak av fodret, det va runt denna tiden det började och nu är vi tillbaka till den smak de brukar få. Vi började med det igår, men han har kräkt idag med. Magen verkar bra, han är pigg och fuktig om nosen. Jag ska koka ris till dem idag och ringa veterinären för att höra vad de säger. Om det kanske är något som går eller om det är något vi ska ändra på med kost eller nåt.

Snart ska jag äta frukost. Sen ska jag köra till Netto och köpa byrån innan jag sticker upp till Jessica. Ska hälsa på henne en sväng och sen ska jag kanske träffa Julia och Jenny i eftermiddag.
Jag ska upp en sväng till mamma med senoch hämta saker vi fått av min morbror och hans familj, de va och lämnade en del saker till Ninni. De har barnbarn och sa att vi kunde kolla igenom om där va något vi ville ha. Snällt :)
Tack ska ni ha!
Jag hann inte åka upp till mamma igår och saga hej till dem när de lämnade sakerna, lite ont om tid, mamma ringde och sa att de va där precis när vi skulle äta frukost och sen skulle jag ju till jobb.

Idag blir nog mest en dag med kaffedrickande och träffa lite folk. Ska bli skönt. Fixa och dona gär hemma tar jag imorgon ist. Något jag måste göra idag iaf är att leta upp batteriladdaren, de är slut i kemeran...


Nu får jag sätta fart, ska va hos Jessica kl 10.



Slutade tidigare

Jag fick sluta lite tidigare idag och det va ju faktiskt inte helt fel :)
Jag har varit lite trött och off idag, det har jag varit sen jag vaknade. Då är det så skönt att veta att det inte är så många timmar kvar av dagen och man kan ju alltid hoppas på att man kan bli lite mindre off.
Jocke kom och hämtade mig från jobbet och när vi kom hem hade orkanen varit i farten...jävla Atlas rent ut sagt! Ajaj på Jocke med, för han hade glömt att ta på Atlas munkorgen när han körde.
Men han ska ju ge fan i sakerna ändå. Blir så arg. Är så trött på att det inte finns något som heter vanlig hushålls städning här. För om man tex ska diska så måste man först städa för att kunna ställa disken. Känns som här är skit överallt, även om det inte är det. Man kan städa och efter nån timme ser det precis lika dant ut igen. Blä. Vill ha ordning och reda nu. Därför ska jag köra till Netto imorgon och köpa en byrå de har där, en i trä med tre lådor för 149 kr. Den ska vi ha under skrivbordet, så man kan ha alla saker som tillhör datorerna och sånt där. Så blir vi av med den lådan som står i städskåpet nu och är ouppackad.

En sak, vi drack den varma chokladen igår...BLÄ!!!
Den rekomenderar jag er absolut inte att göra om det inte är så att ni är väldigt förtjusa i kakaosmak och kardemumma.
Vi smuttade på den och sen åkte det ut i vasken.
DISSEN!!

Nu ska jag snart gå och duscha och mysa med min man.





Friterad nougat!

Japp, då va men hemma från jobb och kan pusta ut, inte för att vi har haft så mycket att göra, men skönt att va hemma ändå.
Chefen själv slutade tidigare idag och det gjorde han rätt i. Vi hade inte mycket att göra efter att han hade åkt heller, så vi städade i lugn takt och kunde lämna stället strax efter stängningsdags.

Jag kom faktiskt ihåg att ta med mig receptet så att jag kunde göra friterad nougat idag!
Jag kastade in nougaten i frysen och när jag checkat så att den senare va klar började jag göra smeten. Spännande va det att sen se hur det skulle gå. Jag har ju varken sett eller smakat detta innan, men det va bara att köra på.
Det va jätte lätt att göra och att redan ha allt som jag behövde på pizzerian gjorde ju saken ännu lättare.
Sen va det bara att doppa bitarna i smeten och ner med bitarna i fritösen.
Två bitar blev lite kassa när jag la ner dem i fritöskorgen och nougaten blottades, snabbt tog jag upp dem igen och kasserade dem. Ville helst inte riskera att på något vis fördärva oljan...Salle hade nog inte blivit så glad på mig då.
Men resterande blev bra...och sen kom stunden då en efter en smakade dessa gyllenbruna godsakerna. Resultatet blev lyckat och alla tyckte om dem.
Jag får säga att detta ska jag göra om ingen och jag lär prova att fritera allt möjligt nu :)
Det va GOTT!!!
Nu hade vi ingen glass eller något annat till just för att vi bara skulle testa, men det lär ju bli den nya efterrätten. En klick vaniljglass till hade nog smakat riktigt bra :)
Jag ska lägga ut receptet till er. Jag rekomenderar er starkt att prova detta!!

Nu ska jag värma upp chokladen jag gjorde innan idag. Nu ska den ju ha "mognat" till sig så det räcker :)
Hoppas den med smakar bra :)

Vi han inte se filmen innan idag, så den ska vi mysa ner oss i soffan och titta på :)





Snö och varm choklad

Ja det har kommit mer snö i natt. Det ligger vitt och fint överallt :)
Vi gick upp vid 9 idag och tog med oss hundarna för att handla. Atlas lika glad som igår för snön, han sprang och busade med Jocke.
Jag kunde somna till igår, men sen blev det mysigt att somna när Jocke låg brevid mig :)
Så tramsig man kan va, men det känns tryggare och mysigare att få somna när Jocke är hemma, känna värmen och höra andetagen.

Nåja, vi va uppe och handlade och nu är vi hemma igen. Jag har gjort en variant av varm choklad som vi ska dricka ikväll. Den ska stå i kylen så att den mognar, hoppas det blir gott.
Vill ni prova så kommer receptet här i slutet av inlägget.

Jag har fått i mig frukost och nu ska vi se en film innan jag ska till jobb...myyysigt :)



VARM CHOKLAD MED KARDEMUMMA

5 dl      mjölk
0,5 dl     vispgrädde
1 msk     kakao
1,5 msk     strösocker
1,5 tsk     kardemumma, kärnor, stötta
20 g     choklad, mörk


 Kardemumma och choklad är en god kombination. Chokladdrycken blir ännu godare om den får utveckla sin smak i kylen minst 6 tim.
Gör så här

1. Värm mjölk och grädde, det ska inte koka. Tillsätt övriga ingredienser och rör tills chokladen smält.
2. Ställ gärna in chokladen i kylen över natten att mogna.
Värm chokladen och servera med en liten klick grädde.







Fredagstrött...

...kan man va det?
Har man jobbat hela veckan så försår jag, men jag har bara jobbat två dagar.
Trött är jag iaf, i kropp och skalle.
Vi har inte haft så jätte mycket på jobb, lite lagom så att man har varit sysselsatt. Men sen kom jag hem och fick fortsätta jobba...hundarna hade rockat loss.
Jocke är iväg men de har inte varit ensamma så länge. Men under tiden har blomman hamnat i soffan, en tavla är sönder och det låg tolle och väntade på mig...SUCK!!!
Det hade inte varit några problem när de varit själva innan då jag stack till jobb fram tills Jocke kom hem.
De tycker väl att de har jävlats tillräckligt med Jocke innan så de ger mig det ist nu, eller så får de feteångest för att det är Jocke som lämnar dem ensamma...vette fan, men drygt är det iaf.
Vi som sa igår att det är så skönt, för det har gått så bra och de har varit så duktiga nu. My ass. Kommer inte säga det fler gånger.
Så efter att ha plockat och dammsugat, så har skallebanken kommit tillbaka.

Till något trevligare.
Julia, kom och fikade med mig innan idag. Såå kul att träffa henne, det va länge sen. Vi dack kaffe, åt kakor och snackade en massa så vi är lite uppdaterade igen om varandra :)
På måndag är det dags igen för träff med det gamla gänget. På förmiddagen ska jag träffa Jessica och sen sa jag och Julia att vi skulle försöka ses igen och träffa Jenny med. Jag har inte hunnit träffa Jenny än, så det är banne mig på tiden!
Kul ska det minsann bli.

Angående den friterade nougaten då va...jag har inte fått med mig receptet tll pizzerian än, men jag ska göra vad jag kan för att komma ihåg det imorgon, så ska jag testa det.
Sen ska jag se om jag kommer ihåg att ta kort på vårt nymålade vardagsrum imorgon, så ska ni få se så mysigt det är. Nu är det bara inredningstajm kvar, fun fun!!

Nä minsann, nu ska jag ta och lägga mig på soffan, tror jag somnar snart, se hur bra sömn det blir bara, har så svårt för att sova när inte Jocke är hemma. Ingen godnatt puss och han håller inte om mig, det är blä. Men han kommer nog snart hem.

Natti natti.




Snön faller :)

Nu närmar sig vintern och julen med sora steg, det har ju snöat lite innan men nu är det dags för årest första riktiga snö tycker jag man kan kalle det. Och snabbt lägger det sig och blir mer och mer. Jag får ett leende på läpparna och längtar ännu mer tills man får se ljus i allas fönster.
Kommer ihåg när vi fått hem Atlas och han sen llikte i snön, han tyckte det va jätte roligt. Jag ska upp och handla nu och han ska få följa med, ska bli kul att se vad han tycker om snön nu :)
Förresten, kameran är framplockad :)











Årets första snöbilder :)












Work work

Japp idag är det dags för jobb...klockan är 12 nu och jag har inte gjort nåt speciellt under förmiddagen, bara diskat och duschat och fixat hundarna.
Atlas har problem med sin mage, tja Tisha med för den delen men inte i samma grad. Vi har en annan smak på fodret och för att de ska få det vatten de behöver och inte ska bråka har vi fyllt upp vatten med deras mat. Men det va nog ingen bra idè. Så den smaken på fodret och vatten i maten ska vi hädanefter dissa... Det är inget spännande att sitta och titta på tv eller nåt och sen känna doften av...ja jag vet inte riktigt vad jag ska beskriva det som...något som dött, ruttnat och sen kommer ut som luft från doggsen....nej tack. Jag har min Jocke som är bra på att fisa, det räcker ;-)

Idag ska jag fritera nougat :)



Friterad godis!

Mange kom hit och fixade med datorn med Jocke.
Jag satt här och läste en massa pecept med choklad då Mange rekomenderade en restaurang i Hässleholm, speciellt deras efterrätt, friterad nougat.
Han sa att det va huuur gott som helst och att han försökt hitta receptet utan att lyckas.
Detta blev en utmaning för mig.
Måste ju bara gå at hitta något...
Jag letade och letade och sen hittar jag en sida som har en massa recept "Fries candy-bars".
HA!
Mange blev mindre glad, då jag suttit max 15 minuter och sen säger att jag hittat något som borde funka....moahahahaaa.
Recepten de använde sig av innehöll färdiga choklad som typ Snickers och så. Så då måste man ju kunna ha i Fansk Nougat eller Dubbelnougat!
Jag vet ju vad jag ska göra på jobb imorgon iaf :)
Snäll som jag är så skrev jag ner receptet till Mange så att han med kan göra det, nu slipper han leta :)

Jag ska som sagt testa detta imorgon, blir det bra ska jag lägga ut receptet så att ni med kan få prova, det låter ju faktiskt hur gott som helst...!!



Sorry!

Jag vet, jag har lyst med frånvaron igår och idag.
Men igår åkte jag med Jocke ner till den andra lägenheten när han körde till jobbet. Jag städade alla köksskåp och lådor, så är det iaf klart.
Sen traskade jag och Atlas hem igen och jag fick i mig frukost. Efter en eller ett par timmars chill i soffan så tog jag tag i maskeringen igen.
Telefonen ringde och det va Jocke. Mycket najs, han va på väg hem då!!! Han hade jobbat in vad de hade att göra och fick sluta tidigare :)
Han hade med sig vårt datorbord och vi satte upp det, men Jocke hade tänkt lite fel och vi va tvugna att ta till med såg om vi skulle få in det i hörnan över huvud taget...så Jocke ringde Fribbe för att låna såg och sen till Patrik för att be honom att hjälpa till. Allt skulle lösa sig.
Så vi åkte sen ner till lägenheten igen och fixade till lite så att vi kunde ha visningen senare på kvällen.
Upp hämta sågen, hem igen för att börja såga och jag började med maten.
Typiskt nog så ringer nu telefonen och Jocke fick jourjobb....suck, hejdå, ses sen då...
Patrik stannade och sågade bordet och sen åt han och jag middag.
Jag knallade ner till andra lägenheten än en gång för visningen och de verkade väldigt intresserade. MEN...han hade inte sagt upp sin andra lägenhet än, så tidigare än januari blir vi nog fan inte av med den...smäll vi får ta. Julen kommer suga fett bara. Bajs.

Idag har jag tagit det jätte lugnt. Slappat och sovit hela förmiddagen.
Maskerat klart vad jag kan, snackat litta skit med mamma och sen kom Jocke hem. Han hade hämtat upp Alex från fritids, så slapp jag lämna maten...som ändå blev kass. Köttet har legat i frysen gaaanska länge, inget bra. Bajs.
Sen gick datorn sönder igår. Den har strulat ett tag nu...igår kom sista sucken och den gav upp helt och hållet. Så vi har varit i Lomma och köpt et moderkort nu. Jocke satte ihop datorn, men det funkade inte som han ville. Nu körde han iväg för att hämta Mange som med ska kolla på det. Jag fatta typ...nada, så jag sitter här i soffan, tar det chill och mumsar på After Eight :)
Tänker jag ängna mig åt resten av kvällen med.

Tack vill jag säga till Emma och Frida som så snällt ställer upp och passar hundarna. Vi är jätte tacksamma. Doggsen blir så glada när ni kommer med!
Tack ska ni ha!

Natti natti på er alla.

Måla

Hihi...vi kunde inte hålla oss...

...vi började måla här i storarummet :)

Kommer bli huuuur mysigt som helst. Nu ska jag fortsätta maskera.

Ps. Magen bara växer och växer (självklart) och jag ahr nu på mig shortsen och en tight tröja. Jocke började skratta lite...jag börjar se rolig ut nu...min svank och en mage som putar på andra hållet. Kwack kwack :)
( Fast lite till mitt eget försvar, så är shortsen inte till min fördel rent utseendemässigt )









Lite halvdant

Jag knallade ner till den andra lägenheten och började sortera upp det sista. Sen ringde Jocke och sa att vi får ta det imrogon, blir lättare, för en av de andra på hans jobb hade tagit den bil Jocke skulle låna för att vi skulle kunna lasta ordentligt. Tack du!
Men allt är sorterat och vi fick med oss lite av det vi ska ha hit. Så imorgon när Jocke slutat ska vi fixa resten av sakerna.
Jag ska åka med Jocke ner när han kör till jobb, så ska jag börja städa.
Ska ta med mig Atlas, så kan vi gå där nån timme iaf och fixa. Han tycker det är skoj att komma dit, för deras ben är kvar där...och han hittar något lite här och lite där som han kan leka med.

Det blev inga köttbullar idag, så det får bli imorgon helt enkelt. Jag är sugen på att baka med, så har jag ork till det så ska jag se vad jag kan slänga ihop imorgon.
Nu sitter vi och tar det chill i soffan med lite kafffe och vi kommer nog bara ta det lugnt resten av kvällen med.
Får minsann va duktiga och gå och sova i tid idag så vi orkar med morgondagen. Vi måste fixa lägenheten så att det inte drar ut på tiden för mycket och det ska komma en och kolla på den sen imorgon kväll.
Håll tummarna att han vill ha den, att han får den och att han kan flytta in redan i början av december!!!!

Hoppas hoppas.




Dagen fortsätter

Ja, nu är färgen hemma.
Men när man står där och färgkillen frågar "Hur mycket behöver ni?"
"Ehh...ingen aning.." 
Är vad jag har att säga då.
Vad ska jag säga, jag har ju ingen aning. Jag kollade på vaktmästaren, han hade inte heller svar på den fråga.
"Du e ju vaktmästaren...?"
Men han har bara jobbat här i ett par veckor så han va inte till hjälp och jag kunde inte lägga det på honom, det verkar förvirrat i företaget emellanåt, och han kan ju inte veta allt efter ett par veckor heller.
Så jag fick beskriva så gott jag kunde hur stora rummen va och hjälpte till att räkna ut. Skulle det va så att vi behöver mer, så är det bara att hämta det.
Salle kom med bilen och körde hem mig. Vaktmästaren följde med för att titta på spisen då de som bodde här innan sa att den ena plattan skulle  ta lång tid på sig för att bli varm. Jag har själv inte märkt något och det gjorde inte vaktmästaren heller, så....case closed.

Atlas va ingen ängel den lilla stunden jag va borta, så jag har diskat och städat (igen idag) och nu ska jag ta en kopp kaffe.
Mamma är på väg hit, hon ringde och frågade om vi ville ha blandfärs, de säljer det billigt på konsum nu. Japp, klart vi vill :)
Så dagens middag ska bli köttbullar.

Ja helgen då....
I lördags va det ju fest här hemma när jag kom från jobb.
Lagom fulla grabbar och en nykter Therese satt och såg glada ut när jag kom, gladast blev Jocke då jag hade med mig pizza till honom. Han käkade vad han skulle och sen fick doggsen resten.
Jag skulle köra dem till Löberöd, för Dennis hade fest där. Men som ni alla vet så tar det allt lite längre tid för onyktra hjärnor, så jag hann plocka undan lite och två glas hanns med att spillas ut...grogg på bord och golv. Jocke kom och hämtade trasan i köket och gick för att torka.
När han kom ut i köket igen kände han sig lite vilsen...snutte min stod där med trasan i handen och såg helt plötsligt så liten ut.
"Bejb, jag vet inte vad som har hänt" (Fina, fast något röda ögon i ett förvirrat ansikte tittar på mig)
"Vad menar du?"
"De säger att jag inte är mig lik"
"Jasså, vaddå?"
"Joo...att jag inte är lika stökig. Jag är inte så aggresiv....att jag är SNÄLL!"
"Ja, men du är ju snäll. Det är väl bara kul att de tycker så...?"
"Näe, jag är en ond människa..juhe"
Sen la han sitt huvud på min axel och blev ännu mindre.
"Jag e full.."
Så efter lite kärlek och förklarning att det är ju bara bra att de tycker så, det är ju bara trevligt. Att han är en snäll människa, man förändras när livet förändrs och det är ingen fara, bara att hänga med liksom så tog han trasan med sig och fortsatte torka upp i storarummet.
Jag gick med för att lämna en handduk de kunde torka med och då blev jag smått irriterad...
Det va Jocke och en annan som hade spillt ut glasen, jag har inga problem med att hlälpa till att städa undan, men att den som har spillt ut bara sitter såm ett fån och glor, det tycker jag inte om. Ja, han va full, men det är enkla regler jag önskar ska följas i mitt hem. Respek och hänsyn och vanligt sunt förnuft.
Har man vält ut något så hjälper man till att fixa det helt enkelt.
Till slut tog han tag i saken och gjorde så gott han kunde med tanke på att han inte va speciellt nykter. Tack, det räcker för mig. Visa iaf att du kan ta ditt ansvar.
Sen kom vi iväg.
Den resan va fylld av skratt.
Jag körde, Therese satt fram med mig och Jocke och Patrik (Therese`s sambo) satt bak. Detta i en "buss" uan säten bak. Det är en firmabil. Jag vet inte allt de höll på med där bak, men bankande och dålig balans, karlar som försöker sitta på ett par lådor och en dörr som öppnades...ja, de hade konstiga saker för sig och jag är glad att där va ett galler emellan oss.
Jag och Therese hade roligt bara av att lyssna på dem.
Fram kom vi helskinnade iaf.
När vi kom in va det många som ville titta på magen och 20 frågor öste över mig. Dessa 20 frågor bestod egentligen bara av "hur mår du?" "har du kräkt och så?" "hur känns det?"...fast av olika personer då.
Vad ska jag säga?
Självklart känns det hur bra som helst, är hur lycklig som helst. Men jag har ju glidit på mitt bananskal och ahr inte haft några problem.
Kul att folket verkade så glada och undrande, men kändes lite konstigt, eller dumt att inte ha mycket mer att säga. Men men, det är ju så det är.
Vi satt där ett par timmar och även om alla va mer eller mindre fulla så va det skönt att få komma iväg och träffa lite folk, dem man träffat förr och även nya ansikten.
Sen va det sängen som gällde.

Söndag morgon och Jocke vaknad före mig. Han brukar ju alltid vakna vid 9 halv 10 tiden om han druckit dagen innan och det slog inte fel nu heller.
Vi fixade hundarna ochsen gjorde vi oss klara för dopet.
SÅ fin och stilig Jocke va. Riktigt snygg min man!
Jag hade mina nya kläder. Helt ok, jag trivdes bättre i dem, men lite lobbigt blev det när jag hade byxorna knäppta, men det gick det med.
Det va kul att få träffa släkt till Jocke jag inte träffat innan och allt va trevlig och fint.
Sicken söt liten snäcka lilla Lovisa är!
Hon va så duktig i kyrkan , blev bara lite bobbig när hon fick vattnet på sig och prästen höll upp henne. Ingen kan väl klandra henne.
Efteråt va det fika. Massa olika kakor och rosa små tårtor fanns det. Gott gott :)
Jag och Jocke stannade inte länge, hundarna väntade hemma och vi hade ju en bit att köra hem.
Så vi tackade sen för oss och for hemmåt, Ninni blev väldigt glad i magen när jag knäppte upp byxorna i bilen. Då kunde hon sträcka ut sig ordentligt igen.

Resterande av dagen blev lugn.
Therese och Patrik kom upp. Vi va ganska slöa allihopa, så det blev bara chill i soffan och de åt lite. Sen va klockan nära sovdags, så de knallade hemmåt och vi gick med och la oss sen.

Nu har faktiska mamma hunnit va här med och klockan är snart fyra. Jag ska ner i den andra lägenheten nu, Jocke kommer dit när han jobbat klart, det blir övertid idag.
Får se om det blir några köttbullar, beror nog lite på hur hungriga vi är när vi kommer hem igen.


So long



Ny vecka

Ja åter igen är det måndag.
Igår va jag ju ledig och vi va på dopet. Lite uppdates från det och lördagen kommer, just nu har jag ätit frukost och ska diska. Sen ska jag knalla ner till Woody för att hämta färgen!! :)
Vad som händer sen idag vet jag faktiskt inte. Fixa klart med kläderna hade inte varit fel, annars får det bli en skappedag tror jag:)

Hörs sen.



Dopdag

Ja, snart ska jag gå och göra mig klar för dopdagen.
Igår va det fest här hemma och...ja, det får ni höra om sen ist. Hinner jag inte med nu.
Ska hoppa i duschen nu och fixa iordning mig.
Jocke kommer va så finoch stilig i sin kostym och nya skjorta och nya slips :) Min fine fine man :)

Hörs senare, jag är ledig hela dagen... :)



Lördag

Japp lördag och snart ska jag till jobb för sista gången denna veckan :)
Vi va nere och fixade kläder. Vi löste problemet!! Inte för mycket att välja på för min del, men vi kan lösa allt när vi sätter igång, jag och Jocke:)
Sen va det hem och Berit och Fribbe kom och sa hej. Tack för blomma, choklad och titten!!!
Nu har jag inte tid för detta mer...

Bajbaj




Vilken fredag!

Jag kom igång till slut i förmiddags. Diskade och började kolla lite vad jag hade i min garderob (den ouppackade då...) om det fans något jag kunde ha till nytta på söndag. Ett litet garv fick jag mig iaf när jag provade en klänging. Oj, vad gravid jag blev i den! Så där stod jag framför spegeln och skattade lite för mig själv.
Men sen försvann det leendet när jag slutligen kunde konstatera att min garderob inte kunde hjälpa mig alls...S34 nästa då.
Så jag gick först till affären och handlade lite mat och så, Atlas hängde med och han såg så övergiven ut när jag kom ut igen...det regnade och han tittade på mig med så snålla och fina ögon att jag nästan fick lite ångest för att ha satt honom där. Men jag vill inte lämna honom för mycket själv hemma.
Sen satt jag och tog det lite lugnt, fixade lite med kläderna igen och sen vandrade jag ner till byn för att fixa ärende där och kolla kläder.
"Hjälp" sa jag när jag kom in på S34.
Biträdet skrattade till lite och sen visade hon mig nårga alternativ.
Jag tror minsann det kommer lösa sig så jag själv med kan bli lite nöjd med det hela, men jag kikade bara lite snabbt, ska dra med mig Jocke imorgon med så han också får se och hjälpa mig välja :)

Sen va det dags att åka till jobb.
Som jag sa...det har varit lugnt ett par veckor nu...och idag föll bomben!
Tjohej vad vi har haft jobb!
Det satte igång redan vid fem och sen blev det inte tyst förrän klockan va nästan nio!!
Vi har slitit som djur, men oj vad kul det va med en vanlig fredag igen!! Man får verkligen jobba och tiden går så mycket fortare. Vi har roligt när vi har så pass mycket jobb med, lite allmän mobbm´ning om man råkar knasa sig eller nåt.

Nu har jag kommit hem och tar det chill i soffan. Morgondagen är fullbokad från morgon till kväll. Vi ska hämta det sista från den andra lägenheten och kolla kläder till mig. Sen kommer svärmor och "svärfar" på besök :) Tur de inte är så kräsna, för vi har ju inte kommit riktigt i ordning om man säger så. Inte lönt att hänga upp alla gardiner och massa tavlor där man vill ha dem när vi ändå ska måla om snart.
Hihi, eftersom vi får besök borde det ju va en bra anledning till att köpa en god längd eller nåt. Det tycker ju Jocke med om. Nam nam!
Sen är det min sista jobbedag som väntar vid två.

Nej, nu ska jag umgås lite med min man..som jag saknat honom idag, så skönt att ha honom hos sig när man blir deppo över något och inte tycker om världen...han får en alltid att se saker och ting lite ljusare då...fast å andra sidan har jag nog gjort allt lite större än det egentligen är idag.
Men iaf, han har jobbat idag och det har jag med, så nu vill jag ta igen att jag inte träffat honom under dagen, Japp!

Natti natti allesammans!



 


Veckans sista jobbdag...

...för vissa då va, men inte för mig. Det är fredag och den dag på veckan vi brukas ha som mest att göra. Det har ju varit ganska lugnt ett par veckor nu, men igår va en helt ok dag, så det blir kanske som en vanlig fredag idag.
Men vad som är najs är att denna veckan blir kortare, för jag är ledig på söndag.
Vi ska på dop!
Det är Jockes kusins dotters dop. Det ser jag fram emot, ska bli trevligt, länge sen jag träffade Jockes kusin.
Vad som då är mindre roligt är ju att man ska ha på sig något...och jag har en mage nu som är ivägen för de kläder jag har, så jag ska ner och se om jag hittar något jag kan ha på mig.
Jockes kläder är fixade, bra att ha en syster som jobbar i klädbutik :)

Imorgon ska vi upp i tid, vi ska ner och fixa det sista i den andra lägenheten. Tömma på de sista småsakerna och ja, jag vet inte vad mer. Tror inte vi hinner köra till tippen, så det får väl bli nästa vecka.

Nu ska jag ta en kopp kafffe till och sen får jag komma igång så jag hinner springa byn runt en sväng med innan jag börjar jobba...



Myglare

Här har man försökt nå honm i dagar. Man får bara ett meddelande om att nummret är instängt för inkommande samtal.
Nu ringde jag kontoret och frågade när man kan nå honom.
"Ja du kan få prata med honom nu"

Jo visst, då svarade han.
Myglar gör an tror jag. Haha.
Men de är inga problem, vi får måla om allt det vi vill och vi får spackel och det som behövs för att måla.
YEHJ!!

Måla måla, få ordning på allt!!

Happy again!




Förresten

Det går fortfarande inte att nå förvaltaren så att vi kan klarhet i att det är ok att vi målar om överallt utom i Ninnis rum.
Nu är jag sur.
Skiter i honom nu, ringer till kontoret och ser vad de säger.



Blä...

...inte konstigt att man känner sig lite seg...jag ska ju jobba idag.
Är inte hemma när Jocke kommer från jobb, får inte laga mat till oss och sitta där vid bordet och äta med honom, få höra hur hans dag har varit. Ta en kopp kaffe efter maten, lägga mig på soffan en stund med honom och höra hur han somnar. Väcka honom sen och ha en myskväll med honom.
Jobba sucks! Big time!

Men vad ska man göra.
Tiden fram till februari går förhoppningsvis fort, sen är jag mammaledig :)



Nya tag

Ja, nu är det nya tag och nyaa rutiner för oss med, inte bara för hundarna.
För ett tag sen började Jocke äta frukost, ibland mackor men oftast yoghurt och detta stoppade han i sig på väg in till jobb eller strax därefter.
Detta hjälpte mycket och Jocke och hans kropp började må riktigt bra. Men detta rann ut i sanden.
Jag har sagt att gärna kan gå upp en kvart innan och fixa frukost till oss så att vi äter innan Jocke kör till jobb, jag kan ju gå och lägga mig sen igen om jag vill. Detta har inte heller blivit av... Jocke är ju liksom inte så glad för äta frukost.
Men nu så.
Igår kom Jocke själv med att det är dags att återinföra detta och han ställde sig och gjorde mackor igår kväll. Vi klubbade beslutet att vi hädanefter ska äta frukost tillsammans varje morgon. Så vi förberedde igår.
Klockan ställdes på 06.00.

Jag vaknade av att Jocke vände sig, ryckte till eller nåt och då skallade mig mitt på näsan. AJ, jag vaknar och fattar nada.
Satte mig upp och kollade va klockan va. Dags att gå upp ändå. Lite småöm om nasan och lite förvirrad gick jag upp och fixade kaffet och resten för frukosten. Sen väckte jag Jocke och då vaknade hundarna med.
Vi åt frukosten, gick ut med hundarna och sen körde Jocke till jobb.

Så nu har vi en ny morgonrutin och det är bara bra. Det är bra att Jocke får i sig frukost med tanke på att han ändå använder sin kropp en del på jobbet. Jag har alltid ätit frukost, klarar mig dåligt utan den, blir sur och gnällig när mitt socker sjunker...

Japp, nu sitter jag här och dricker en kopp kaffe och chillar i soffan, hundarna har somnat igen.
Det blev inga filtar till dem igår. Jag fick springa till affären två gånger för jag mitt nötta kom hem med hälften av vad vi behövde. Då blev jag irriterad på mig själv. Jag lämnade Atlas hemma den stunden, men blev mer irriterad när jag kom hem igen och såg att han hade varit på köksbordet och vält ner en kruka vi fick av min syster, maaassa bitar på golvet och han hade smakat på blomman vi fick av mamma som jag hade tänkt plantera i krukan. Va nog inte meningen att det skulle bli en blomma på balkongen.
Sen tänkte jag diska innan jag skulle gå och kolla efter filtarna, men hittade inte disksvamparna.
Suck, mer irriterad. Nu hade jag ju diskmedel, men inga svampar.
Jocke kunde inte minnas sig ha sett några heller. Jag tog fram ett helt oöppnat paket från andra lägenheten jag visste vi inte skulle behöva där så de kunde komma hit direkt. Men jag haiitade inga och Jocke har inte sett dem. Va fan. Jag va helt hundra på att jag packat ner dem. Men sen blev jag mer irrterad, för tänkom jag ändå inte gjort det. Får snart kolla hjänan isf.
Det va droppen för mig just då, jag ville inte att Atlas skulle fördärva mer. Så jag struntade i att lämna dem hemma själva igen, jag struntade i att gå helt enkelt, de får klara sig med det de har tills på lördag eller nästa onsdag.
Jag gick upp och fortsatte med kläderna ist och fick sura av mig ifred.
Jockes kläder blev uppackade och sen va det dags att göra maten.
Det blev efter önskemål kryddiga korvar, fanskbröd, ägg och varm bojboj. Gott. Omelett får det bli en annan dag.
Sen blev det en lugn och tidig kväll.

Idag ska jag fortsätta med mina kläder. Ska sortera bort en massa som jag ändå inte använder, trött på att ha en massa saker som ändå inte används.

Nu ska jag försöka få tag i förvaltaren så vi kan få helt klara besked om färgen. Han va inte anträffbar på hela dagen igår...




Ensampremär

Idag blev det ensampremiär för hundarna. De fick ett grisöra var och sen gick jag och kastade soporna och sen en kopp kaffe hos syrran och chefen. Knappt en timme va de själva och jag va lite spänd när jag kom hem för att se resultatet.
Jag kikade in genom fönstret innan jag öppnade dörren och där i hallen låg de båda och väntade! Naw :)
Glatt överraskad såg jag en hel lägenhet när jag gick in. Atlas hade vsrit och hämtat en tallrik från diskbänken och vält ner en mugg vi har som ljusstake från storarums bordet. Thats it!
Hur bra som helst. Där finns massa disk på diskbänken, för jag har inget diskmedel (ska ner och hämta det idag) så jag hade faktiska väntat mig att han skulle få tag i något där. Sen brukar det va något på bordet i storarummet som är nervält, han är så stor att han när han försöker få av sig sin munkorgnår överallt och bordet är ganska lågt.
Så jag får säga att premiären helt klart blev godkänd, hoppas bara att de inte har skällt för mycket, får höra med grannarna sen när jag träffar på dem.
Nu ska jag ta med mig Atlas och gå ner i den andra lägenheten och hämta diskmedel och vad jag kan få plats med i en påse.
Sen ska jag se om de har nån filt eller nåt på Amnesty, de öppnar inte förrän kl 15.
Ska köpa ägg med, för Jocke ska göra sin goda omelett till middag idag! Naminami!! Gott gott!



Ändrade planer

Jocke sa till mig i morse att jag inte behövde ta den andra lägenheten idag. Det kunde han fixa imorgon när han slutat jobb, så har han något att göra.
Så jag har faktiskt tagit det lugnt nu i förmiddag och ska dricka en koppa kaffe nu innan jag ska ut med hundarna som precis har fått frukost.
Vi får göra kaffe in the old way nu. För när vi satt och åt igår tyckte vi det lät lite konstigt....jag hade laddat kaffekokaren så vi kunde ta oss en kopp efter maten...men det ville inte kokaren. Den gav upp helt igår och läckte ut vattnet. Den fick en smäll under flytten och nu tog den sitt sista andetag. Bajbaj kaffekokaren. Tur att Jocke beställde en ny kanna till den andra kokaren. Nu ar vi tagit sönder varsin kaffekokare :)
Så det återstår att se hur kaffet snakar idag, igår blev det riktigt bra, Jocke tyckte bara det va lite drygt att stå och hälla lite vatten i taget, gick ju inte snabbt nog :) Men bra blev det.
*smakar kaffet*
Jo, minsann, lite starkt kanske det blev, men gott ändå, jag ska nog piggna till idag med .
Sen ska jag faktiskt ner till Amnesty. Jag!
Hundarna behöver täcken och filtar. Jag vet att de tvättar sakerna de får in där innan de säljer dem och våra hundar blir glada om de får något att bädda ner sig i. Vi har kastat de gamla och Tisha hade llite problem igår. De har kvar sin kudde och hon försökte bädda den, men den blev inte större och det va nästan lite synd om henne. Jag gick upp ich hämtade ett lakan och ett påslakan till dem och Tisha blev så glad att hon inte  kunde vänta tills jag va klar utan satte sig på lakanet när jag häll på att fixa det andra. Men nöjda att de fick något lade de sig där båda två sen och har sovit där i natt.

Nä, nu ska jag drick upp mitt kaffe och komma igång ordentligt.



Chill i soffan

Just nu halvligger jag i soffan och bara tar det chill och äter snacks med Jocke. Han spelar en freeroll och kollar läget här.

Jag hann inte mer än att  påbörja det hela med kläderna, sen va det dags att börja med maten. Det blev köttäfrssoppa idag. Lite väl mycket svartpeppar hittade ner i grytan, men det gick.

Frida, Jockes kusin va ute en sväng med Atlas och sen frågade hon om hon fick ta med Atlas till agillity träning. Absolut inga problem. Kanon, han behöver röra sig och använda hjärnan. Så senare kom on och hämtade honom.
Hon har varit ute och gått med honom på eftermiddagarna nu och det har hjälpt mycket, han är mycket lugnare.
Vi har sagt det att om det ska bli hund av honom, så är det mer strikta regler nu och han ska ut mer.
Sen kom Frida tillbaka och allt hade gått jättebra. Han hade skött sig bra och fixat de hinder de tagit fram.
Så stolt man blev att höra att det hade gått så bra.
Tack, tusen tack Frida för att du gör detta!
Atlas är så glad för Frida och han tycker det är jätteroligt när hon kommer. Han älskar att va ute lilleman och han är en glad hund som tycker det är roligt att lära.

Nu ska vi bara fortsätta ta det chill, se om där är något på tv kanske.
Imorgon ska jag sätta igång direkt, ner och städa av väggarna i den andra lägenheten så de kan målas om till helgen.


Natti




Listan bockas av

Vi har minsann varit effektiva idag jag och Jocke med vad som fanns på listan "Att göra", så vår lilla lista tror jag är tom nu med vad som kunde göras idag.

  • Fixa med färg - Check
  • Fixa dammsugarpåsar - Check
  • Beställ ny kanna till kaffekokaren - Check
  • Kolla läget med Telia - Check

Listan va inte lång, men det sånt som ska göras och en sån sak som att beställa ny kanna och fixa dammsugarpåsar glömmer man lätt bort dag efter dag. Men det fixade Jocke idag och jag ringde Telia och fick bra besked, vårt bredband blev inkopplat imorse. Sen som en liten bonus, så fixade jag lite fler kanaler till oss. Det ingår inte kabel-tv här och det är bara drygt att behöva en box till eller nåt för att få de vanliga kanalerna, så jag bad henne på Telia att lägga till "lagom-paketet" i vårt utbud på boxen. Så nu har vi det med. Beställde man det nu så betalar man halva priset de första 6 månaderna, så 50 spänn för 18 kanaler kan man leva med.
Jag ska upp till den andra lägenheten imorgon och tvätta av väggarna och så, så ska Jocke och Micke fixa den nu i helgen. Det är bra, så blir det gjort och jag kan börja städa den så att vi kan bli av med den så fort som möjligt.

Färg till denna lägenheten va jag och fixade nu. Det va ju inte så lätt får jag ju säga. Skulle helst ha haft Jocke med mig, svårt att beskriva över telefon. Men vi löste det så att jag fick med mig provburkar, så kladdar vi på lite på väggarna och ser hur vi tycker det blir.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och börja så smått med kläderna, för det har jag inte hunnit börja med än.

So long.


Yepp, jag är igång!

Jag åt min frukost och fick i mig en kopp kaffe.
Sen ringde jag till vaktmästaren och fick pratat med honom. Han hade inte fått reda på att vi skulle få måla, men vi bestämde att vi skulle ses i eftermiddag för att gå bort till Woody för att kolla läget. Som jag sa så vill vi få klart allt fort, så jag ska höra om han måste följa med när vi sen ska hämta ut färgen eller om han kan säga till dem nu att vi får lov att hämta färg när vi kommit fram till vilka kulörer vi vill ha.
Sen fick jag reda på av honom att det hela gick fortare med allt det andra om vi själva hörde av oss till felanmälan. Så jag ringde dem och gav en lista på vad vi ville få gjort. Hon skulle skicka vidare det till vårt område så ska de komma och titta på det (som om det inte redan är gjort då), men men, nu är det i process iaf :)
Jag sa att jag ville ha en nyare kyl, hon skrev upp och lät lika glad för det :)

Sen ringde telefonen, det va en som ringde angående annonsen på Blocket.
VA?! Vi ska inte sälja något!
Pucko jag! Det va ju den sndra lägenheten han ville se. Döh!
Jag ska ringa honom igen i morgon förmiddag och bestämma när han ska komma, vill höra med Jocke först hur vi ska göra, vi har lite som ska till tippen och det sllra sista småiga som ska hit.
Hoppas hoppas at vi kan få bli av med den nu i början av december!!!!
Det hade räddat oss.
*Önskar*

Nu har jag varti och handla och hämtat min laddare, så nu ska jag skicka ett mess till min käre man och se om han har tid att prata.
Ett glas julmust  ska jag med ha, namnam.



Dag 2 i nya hemmet

Ja, det är tisdag och andra dagen vi vaknar upp i vår nya lägenhet.
Det är najs, inget snack om saken, men jag lyfte inte ett finger i går. Kropp och knopp va trötta till tusen. Jag gick och la mig igen när Jocke hade åkt till jobb, han med jätte trött. Sen sov jag lite oroligt, kände mig nästen lite dålig, ända fram till lite över 12!
Men det behövdes väl helt enkelt, och hellre sova bort halva dagen än att gå och må kass.
När jag vaknat ringde jag Jocke och han saa att han va på väg hem. Han kompade ut, va helt slut i kroppen han med. Hans chef tyckte att han gjorde rätt i det för han tyckte att han såg ut som kriget.
Så hem kom han, lycklig blev jag och sen gjorde vi inte så mycket. Fixade ihop Jockes dator och Jocke satte upp sladdar till bredbandet. Annars va det lugnt tempo i soffan framför var sin dator och vi spelade poker mot varandra.

Men idag känner jag mig piggare och ska ta tag i allt jag dissade igår.
Jag vet inte när vår vaktmästare börjar jobba, men tänkte va fräck nog att prova ringa honom nu vid åtta. Ska säga att jag går och hämtar färgkarta och höra när han har tid att gå med bort för att lösa ut färgen eller hur han vill göra. Jag ska själv höra med honom hur det går med de andra sakerna som inte är ok här, om och vad de tänkt kan göras vid. Jag ska proppsa på att de måste göra något åt badrummen, jag vill ha en ny spis och väldigt gärna en ny kyl med :) De behöver ju inte va helt nya, men nyare iaf :)

Hundarna verkar börja komma lite till ro, förutom Atlas. Han vet inte riktigt var han ska ligga, var hans plats är och lite bobbig är han nog för att han inte får va i soffan längre. Men jag ska se om jag hittar nya filtar till dem imorgon.

Nu ska jag sätta p en kopp kaffe och äta lite frukost.




Ett nytt hem

Ja, då va vi på plats!
Natten till idag va den första natten i vårt nya hem. Och vi har sovit som stockar hela bunten. Najs!
Bredband har vi, men det är inte vårt egent utan de som bodde här innan hade inte kopplat bort varken telefon eller nät. Deras telefon kopplades ur igår, men vår har inte kopplats in än, sen återstår det att se hur det kommer gå med bredbandet. Jocke ska ringa dem nu vid 8.
De får skylla sig själva att vi använder deras nät, men eftersom de har bredband så kostar det ju inte dem något extra.
Det som är fettt bull, är att jag nästan inte har något batteri på min mobil...en laddare ligger på pizzerian och den andra är hos mamma...så jag får knalla ner till mamma sen och hämta den. Saken är att man aldrig vet när hon masar sig upp om dagarna, hade ju tänkt snylta en frukost hos henne med. Vi har inget alls här hemma, Jocke ska ta det på vägen hem idag. Om inget annat så, får tanten helt enkelt sova och jag tar laddaren och en snabb macka och går igen.

SÅ jävla glad jag är för min man då! Det har ni nog fattat redan, men som han har fixat och donat med allt. Vi packade det  sista igår  innan jag stcka till jobb och Jocke körde och lastade av det och sen hämtade han soffan och det sista småpillet.
Han installerade storarummet och sen har han minsann gett sig på att packa upp allt annat han kunnat med!!!
Kläderna har han lämnat till mig, vilket jag är glad för, det måste jag själv få göra, men köket är klart och han har gjort det så fint här! Inga lådor som står och skräpar över allt, de har han vikt ihop och lagt undan de med. Allt han har kunnat packa upp har han packat upp. Så glad jag blev när han berättade igår, jag gick och skröt litta om honom på jobb :)
Inget jag faktiskt hade hoppats på eller tänkt att han skulle göra, han har hållt på som en galning hela helgen och jag vet hur trött ha är i kroppen. Sen är det väl lite stämplat att det ska va kvinnan som packar upp köket... Men ack, jag har en ordentlig man jag :)
Så tacksam jag är för allt han gjort.
Som jag älskar dig Jocke!!

Hundarna verkar lite lugnare nu, de har inte mått bra, varit jätteoriiga innan de fick föjla med från den andra lägenheten. Vi tog ju alla saker innan dem och de va nog helt säkra på att de inte skulle få följa med.
Men nu ligger de och sover och verkar bättre, får ju ha ett par dagar på sig så de med kan få vänja sig.

När jag kom hem igår efter jobb, va Therese och Patrik här med. Kaffe, lite mat och snack innan de åkte hem igen. Jag va inte den mest pratglade, men jag blev jätte trött när jag fick komma hem och koppla av. Ont lite överallt och påsar under ögonen. Man är inte lika tuff längre men lillan i magen, det märks.

Så idag, tack vare Jocke, så kan jag ta det lite lugnt, det är kläderna som ska fixas, inte mycket annat som kan göras just nu.
Jag ska ringa till vaktmästaren och få reda på hur det ligger till med allt som blev anmärkt här på besktningen och jag ska bort och hämta färgkartor sp vi kan komma igång med det så fort som möjligt.
Så skönt det ska bli att få göra om dert här lite som vi vill med färg, hoppas de kommer  göra något åt badrummen med, just med sprickorna i tapeten. Går ju faktiskt inte att ha det så, kan inte bo med mögelrisk. Nope tack!

Nu ska jag lägga mig en liten stund till på soffan och se om jag somnar, annars vilar man en stund i eftermiddag ist, kroppen behöver det iaf, det känns.





Flytt flytt

Men jag gör inte något :)
Jag har gjort min del med att packa ner allt och nu asar Jocke på sakerna.  Micke är på väg och ska hjälpa till, får se när han kommer.
Jag börjar bli lite smått hungrig nu och ska minsann ta tag i en frukost. Sen ska jag inväg till jobb och när jag kommer från jobb ikväll så kommer det nog bli att jag får gå av bilen vid vår nya lägenhet :)
Hur kul är inte det då!!
Så happy jag är.
Kommer säkert bli så nästa vecka att jag kommer gå runt i min egen lilla värld mina lediga dagar och flytta rundor på saker för att se hur det blir, hur man kan möblera och vart man ska göra av ljusstakar och prydnader.
I löööv that!

Vi kommer nog inte ha internet igen förrän någon gång i mitten av nästa vecka, så jag går i lite dvala nu. Men jag återkommer så fort jag kan och jag ska ta lite nya bilder på vårt nya hem så ni kan få se.
Det ska bli roligt att se vad hujndarna tycker om allt, just nu är det lite oroligt när de inte riktigt fattar vad som händer. Men de kommer nog bli glada över balkongen isf :)

So long, see you soon :)





Flyttandet inleds

Ja då är det fredag morgon och jag sitter med min kopp kaffe och böäddrar lite här innan jag ska packa ihop det sista som går. Jag ska ner till källaren och fixa där med, vilket nog kommer ta lite tid, för det har hinnit bli lite rörigt minsann.
Lite fler lådor har jag fått tag i, så jag tror att allt kommer få plats.
Jocke och Micke ska påbörja flytten idag när de har jobbat. Vi kommer sova här i natt med för att ta det sista imorgon.
Fy, så skönt det ska bli. Nytt, större hem. Det känns mer ordentligt på nåt vis.
Längtar tills vi börjar indreda vår dotters rum. Bara att säga det känns lite pirrigt :)
Vi är båda så glada, spända och ser fram emot att flytta dit, att göra ett ordentilgt hem. Längtar efter julen med, att få pynta och göra det mysigt. Få klä granen. Mmm.
Jag får nog tillbaka min pysslahemma-känsla igen. Att jag börjar fixa och dona, inreda och göra fint, byta ut saker efter hand, förnya.
Oj, vad jag längtar till allt det där nu :)
Men till helgen så kommer vi va på plats :)

Nu ska jag äta lite frukost och sen ta mig ner till källaren.




Full fart

Så, Jocke har åkt till jobb och jag har snackat med honom i telefon som vi brukar när han kör dit.
Jag fick nummret av honom till mannen som besiktigade lägenheten, så jag ska ringa honom sen och höra vad som händer. Hoppas, hoppas att de går med på att fixa till ordentligt.
Jag ska äta lite frukost direkt så att jag får energi till att sätta igång direkt med packningen. Det är inte så mycket smått kvar nu faktiskt. Det är nice :)

Sen är det iväg till jobb, får se vad det blir för dag där. De hade målat lite igår sa Salle, kul at det händer lite där med :)

Jo, vi hittade en soffa igår!!!!
Fick ett mail fårn en av dem jag skickat till och han hade sin kvar. En svart 3-sitsig skinnsoffa! För en 500-hundrning. Inte farligt tycker jag minsann. Som jag och Jocke sa igår, så kan vi ju bara se om vi hittar något att komllettera med sen. Först och främst en fotölj till Jocke :) sen skulle det varit bra med en tvåa med. Kommer med tiden.

Nej, nu ska jag fixa nåt att stoppa i magen och komma igång.




Tjaha

Då va det kväll igen...sitter här och glor. Förberedde mig på en ensamkväll då Jocke somnade så hårt att jag inte riktigt fick kontakt med honom. Inte konstigt han är trött, han har ju jobbat sen 4 i morse.
Men Jocke mannem vaknade precis, sp han kan få va med och dela på popcornen jag nyss gjorde :)
Jag tog ett bad innan, det va så skönt. Massa bubblor med :)
Packat nån låda till har jag med fått gjort nu när Jocke sov. Jag fick inte packat så mycket i eftermiddags, för dagen blev som bäst då...Jocke fick sluta tidigt!! :) Hihi, han va hemma lita efter två tror jag det va. Supernice!

Imorogn ska jag bara fortsätta packa innan jag åker till jobb...alltså jag ska försöka gå och lägga mig tidigt så att jag kan sätta fart med det direkt när Jocke åkt ill jobbet...får se hur bra det går, eller hur trött jag kommer va när jag jobbar. Tröttheten brukar isf komma på eftermiddagen om jag inte sovit vad jag ska på natten..

Nä, nu ska jag fortsätta chilla i soffan :)




Besök hos barnmorskan

Kl 3.30 ringde den första klockan idag. Då va det dags för Jocke att åka till jobb, de hade ett jobb som va tvunget att vara klatr innan affären öppnade. Stackare, han va trött...jag med, men jag kunde iaf sova till kl 7. Då traskade jag upp till vårdcentralen för att göra sockerbelastningen och det va dags för kontroll hos barnmorskan.
Jag blev serverad muggen med lösningen jag skulle dricka. Inte så gott får jag säga, men det gick ner. Sen va det vägning och snack. Jag har gått upp 5 kg, inte så farligt, kommer väl ett skutt uppåt snart kan jag tänka mig...
Hon mätte magen och jag ligger strax under medel just nu.
Sen va det dags för att lyssna på hjärtat. Jag bad om att få ringa upp Jocke så att han med fick höra. Så coolt det va. Vi har ju fått se henne och att få höra det lilla hjärtat slå sina 135 slag/ minut va ju grymt.
Hihi, vår lila bebis!
Sen fick jag lämna ett blodprov till för att jag är O-negativ. Blä...två rör tog hon men jag överlevde. Sen blev jag stucken  i fingret när de kollade hur allt stod till med belastningen. Det va hur bra som helst och hon sa att jag inte behöver göra det en extra gång just för att det såg så bra ut nu. Nice!
Men jag måste börja äta järntabletter, värdet låg precis under gränsen.
Men annars verkar allt bra och vi har bokat tider ända fram till förlossningen nu.

Sen va det bara att traska hem igen och få i sig en efterlängtad frukost! Nu ska jag sätta p en kopp kaffe så jag kan vakna till ordentligt, känner mig ganska trött får jag säga.
Sen är det fullt ös att fortsätta packa :)

Igår fick Jocke ett mindre trevligt samtal av en nära vän. Han har fått en ovanlig sjukdom som bryter ner musklerna. Inget kul alls och att se Jockes ansikte när han fick höra gjorde det ont. Usch, fy så rädd jag blev.
Men sen fick vi veta att han med medicinering och träning kommer bli återställd. Vilken lättnad!!
Vi åkte direkt in och hälsade på honom, han skulle snart få lov att börja sova hemma igen, skönt för honom så han kan få va med sin familj.
Bra iaf att han kommer bli bra igen!!
Vi tänker på dig!

Nu måste jag komma igång så jag inte slöar ihop, har en hel del att göra idag.




Mulet va det här

Jag sussade en stund till när Jocke hade kört till jobb. Nu känner jag mig pigg och utvilad, nice :)
Jocke är med piggare idag, vi va duktiga och gick och la oss i tid igår och det e
behövdes.
Nu har jag fixat ett par maskiner tvätt och käkat frukost.
Jag vaknade så mysigt innan. Jag kunde nästan inte röra på huvudet för det va något som tog emot. Då kikade jag åt sidan och såg något hårigt och mörkt. Det va Atlas som låg så nära så nära mig med sitt huvud på samma kudde som jag. Mys hunden. Han är verkligen beroende av närhet den :)

Nu ska jag ner och hämta ett par tomma lådor från källaren, kom på att det nog ska finnas ett par stycken där. Så ska jag packa ner köket. Sen får jag hem lådorna  från bilen idag, så jag kan packa ner alla ljusstakar, böcker och smått. Sen är det bara toalettsakerna och kläder som ska ner, resten är de stora sakerna och gardinerna.
På tal om gardinerna. Jag kom på att jag fortfarande inte har fått sytt upp det tyget jag köpte när vi flyttade hit. Det är så fint, jag fastnade för det direkt och det blir paneler till tre fönster av allt. Jag har frågat en kvinna i Vollsjö om hon vill göra det åt mig, men hon va iväg på semester innan och nu har hennes dotter symaskinen. Får se när det blir av. Jag kommer säker glömma bort det igen.

Så tråkigt väder det är idag, hela himmeln är grå...tur solen skulle titta fram imorgon. Jag blir så trött och slö när det är grått och trist.

Nä, nu ska jag ner i källaren innan jag ska traska upp till svärmor.








Förvarning om frånvaro

Som ni inte kan ha missat, så håller vi ju på att flytta.
Så även vårt kära bredband. Telefonen dödde idag och bredbandet kommer inom kort gå i dvala. Så om jag helt plötsligt försvinner så vet ni varför.
Vi trodde det hade försvunnit ikväll, men det återupplivades på nåt vis. Vilken tur, så jag hinner lägga in detta iaf :)

Vi har ätit pappas köttfärssås och den blev lika godkänd som alltid:)
Nu ska vi spela lite poker mot varandra och jag har gjort varm bojboj. Gott!

I morgon ska jag fortsätta att packa och upp en sväng till svärmor på en kopp kaffe.

Oj, nu är lillan i magen med vaken :)




Till Hugo

En bild med återblick till sommaren i höstens kyla och grattis till vår kommande dotters kusin.
Grattis på mamnsdagen Hugo!












Packning påbörjad!

Japp, klockan ringde och det va måndag. Trötta båda två va vi när vi vaknade, det blev sent i natt...v ikollade på Hostel 2. Såg ettan för ett tag sen, har inte tänkt på att den inte riktigt slutade som man vill med svar, så det va kul att 2:an kommit. Den va helt ok, inte lika slaktig som ettan, men man fick se allt från en annan synvikel med. Det ska komma en 3:a med, ska bli kul att få se vad som händer då. Misstänker nästan att man får följa en av dem som va med i denna filmen eller att allt tar sitt slut. Återstår att se :)

Jag sov en stund till i förmiddags, sen satt jag lite vid datorn, va ute med hundarna, nere och köpte ett par frukostbullar, käkade och sen va det köket som va tvunget att fixas. Vilket krig...
Men nu är det gjort och jag har snart packat in alla glas och muggar i tidningspapper. Lådorna ligger i bilen som Jocke har tagit till jobb, så jag har stoppat in sakerna i skåpen igen. Men det är ju detta som tar längst tid, att lägga ner dem i lådor går fort :)
Så nu är allt påbörjat, flytten är på G.
Jag ska packa och packa nu så att Jocke kan flytta till helgen. Jag vill helst va med och hjälpa till med flytten, vill inte lämna det det till Jocke. Men det är som han sa, att om jag packar så flyttar han, vi delar upp det så. Sen ska jag inte lyfta och bära för mycket, så jag gör nog mest nytta med att packa.
Sen har jag nästa vecka med att packa upp igen.
Ska ringa till han som hade hand om besiktningen senare i veckan hade jag tänkt, så att vi kan få reda på om och vad som kommer göras med lägenheten.
Måla hade jag ju velat skulle bli fixat innan vi flyttar in helt med tanke på ifall det doftar och hundarna. De ska inte heller behöva sniffa färg och vi vill inte ha en massa hundhår som dekoration i färgen...

Nu ska jag ringa kära svärmoren som nog skulle behöva ta topsen i öronen en sväng ;)
Ropade som attan efter dig på torget, men du hörde inte mig och jag måste ju få säga att du springer som en liten iller när du är ute och går :)

Sen får jag fortsätta att packa och sen ska jag värma dagens middag som blir pappas köttfärssås som han har lämnat till oss :)
Han kokat alltid den i typ 3 timmar, men jag hoppas att han inte har gått ifrån sitt orginalrecept för mycket, får se, det va länge sen jag åt den.

Ljuvliga söndag....

...och jävla boob-läcka!!!
Jag har bara blivit gladare och gladare för mina mamma-boobs. Det är hur fett som helst ju att man får nån storlek på köpet...men nackdelarna kommer de med....va fan, suck. Kan de inte bara vänta lite till innan de börjar påminna en om varför de växer!?
En droppe här eller där har jag stått ut med, men ikväll när jag jag kom hem och släppte mina töser fria från bh`n, så va det banne mig inte en droppe!
Ja, jag vet, det kommer, så enkelt är det, men ändå?
Kan man kankse hoppas på att det är ikväll de rockar loss, att det lugnar sig lite till sen?
what the fuck, väl bara att se glad ut och gilla läget.
Jag ska ju bli mamma, lätt värt att gå igenom en massa saker då.
Så, fått kräka av mig lite och istället kommit att tänka på lillan som ligger i magen. Då blir man litta gladare igen :)
Hon rockar loss hon med. Som hon har möblerat om igår och idag i magen. Inte klokt, så mycket har vi inte märkt av det innan, hur coolt som helst. Vi låg i förmiddags och såg hur det bultade rundor där inne :)
Fräckit!!

Japp, det är ju söndag kväll och jag har kommit hem efter en ganska dryg dag (igen). Men det har inte varit så mycket att göra idag heller, som tiden går sakta då.
Men en nice suprise idag, va att Jocke med hade så tråkigt att han kom ner och hälsade på och käkade. Det va dagens höjdpunkt! :)

Svärmor, jag såg bliderna på vagnen!! Så fräsig den va då, snygg snygg!! Tack tack och tusen tack igen!!!!

Nu sitter vi här och ugglar. Ska snart gå och duscha och sen myspysa :)








Bara en dag kvar

Nu är det lördag kväll och jag har kommit hem från jobb, duschat, satt mig i soffan, käkat lite choklad och nu är det bara att ta det chill som gäller.
Är lite trött, har varit en lite konstig helg på jobb. Inte så värst mycket att göra och då brukar man bli lite tröttare på nåt vis.
Jag har stått i grillen idag. Det har gått bra, lagom flyt och beställningarna har i stort sett avlöst varandra så det har inte varit speciellt stressigt.
Jag gjorde pannkakor till oss alla idag med, det va ett tag sen jag åt det och det va minsann poppis att det blev gjort, för alla pannkakorna försvann efterhand som de blev klara.

Imorgon tror jag nästan att det kommer bli som dessa andra dagarna, lagom med jobb. Fast man ska egentligen aldrig tippa om hur det blir, för helt plötsligt så har vi jobb upp över öronen.
I vilket fall som, så kommer vi iaf va sysselsatta med tanke på att det är söndag, så det är veckostädning som gäller.

Nu ska  jag lägga mig och kolla på flmen som är på tv. Vet inte vad den heter, men den verkar rätt bra.

Natti natti.

RSS 2.0