Nya tag

Ja, nu är det nya tag och nyaa rutiner för oss med, inte bara för hundarna.
För ett tag sen började Jocke äta frukost, ibland mackor men oftast yoghurt och detta stoppade han i sig på väg in till jobb eller strax därefter.
Detta hjälpte mycket och Jocke och hans kropp började må riktigt bra. Men detta rann ut i sanden.
Jag har sagt att gärna kan gå upp en kvart innan och fixa frukost till oss så att vi äter innan Jocke kör till jobb, jag kan ju gå och lägga mig sen igen om jag vill. Detta har inte heller blivit av... Jocke är ju liksom inte så glad för äta frukost.
Men nu så.
Igår kom Jocke själv med att det är dags att återinföra detta och han ställde sig och gjorde mackor igår kväll. Vi klubbade beslutet att vi hädanefter ska äta frukost tillsammans varje morgon. Så vi förberedde igår.
Klockan ställdes på 06.00.

Jag vaknade av att Jocke vände sig, ryckte till eller nåt och då skallade mig mitt på näsan. AJ, jag vaknar och fattar nada.
Satte mig upp och kollade va klockan va. Dags att gå upp ändå. Lite småöm om nasan och lite förvirrad gick jag upp och fixade kaffet och resten för frukosten. Sen väckte jag Jocke och då vaknade hundarna med.
Vi åt frukosten, gick ut med hundarna och sen körde Jocke till jobb.

Så nu har vi en ny morgonrutin och det är bara bra. Det är bra att Jocke får i sig frukost med tanke på att han ändå använder sin kropp en del på jobbet. Jag har alltid ätit frukost, klarar mig dåligt utan den, blir sur och gnällig när mitt socker sjunker...

Japp, nu sitter jag här och dricker en kopp kaffe och chillar i soffan, hundarna har somnat igen.
Det blev inga filtar till dem igår. Jag fick springa till affären två gånger för jag mitt nötta kom hem med hälften av vad vi behövde. Då blev jag irriterad på mig själv. Jag lämnade Atlas hemma den stunden, men blev mer irriterad när jag kom hem igen och såg att han hade varit på köksbordet och vält ner en kruka vi fick av min syster, maaassa bitar på golvet och han hade smakat på blomman vi fick av mamma som jag hade tänkt plantera i krukan. Va nog inte meningen att det skulle bli en blomma på balkongen.
Sen tänkte jag diska innan jag skulle gå och kolla efter filtarna, men hittade inte disksvamparna.
Suck, mer irriterad. Nu hade jag ju diskmedel, men inga svampar.
Jocke kunde inte minnas sig ha sett några heller. Jag tog fram ett helt oöppnat paket från andra lägenheten jag visste vi inte skulle behöva där så de kunde komma hit direkt. Men jag haiitade inga och Jocke har inte sett dem. Va fan. Jag va helt hundra på att jag packat ner dem. Men sen blev jag mer irrterad, för tänkom jag ändå inte gjort det. Får snart kolla hjänan isf.
Det va droppen för mig just då, jag ville inte att Atlas skulle fördärva mer. Så jag struntade i att lämna dem hemma själva igen, jag struntade i att gå helt enkelt, de får klara sig med det de har tills på lördag eller nästa onsdag.
Jag gick upp och fortsatte med kläderna ist och fick sura av mig ifred.
Jockes kläder blev uppackade och sen va det dags att göra maten.
Det blev efter önskemål kryddiga korvar, fanskbröd, ägg och varm bojboj. Gott. Omelett får det bli en annan dag.
Sen blev det en lugn och tidig kväll.

Idag ska jag fortsätta med mina kläder. Ska sortera bort en massa som jag ändå inte använder, trött på att ha en massa saker som ändå inte används.

Nu ska jag försöka få tag i förvaltaren så vi kan få helt klara besked om färgen. Han va inte anträffbar på hela dagen igår...




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0