Söndag igen

Veckan har sprungit iväg som vanligt och det är söndag igen...
Jag vaknade första gången vid 5 i morse. Hörde Ninni snacka och kände mig så trött, tyckte att det inte stämde riktigt och när jag tittade på klockan hade jag ju rätt. Fattade inte riktigt vad Ninni va vaken för, men det räckte att jag gav henne nappen, så somnade om gott igen och väckte mig inte igen förrän vid 10-tiden.

Det blev inget bloggande igår, va på väg, men tyckte att det inte kändes så snällt mot Jocke och sätta mig här då. Ni överlever nog ändå.
Lite från helgen som gått då.

Fredag kväll.
Russi tog ju examen och vi firade henne. Lagom med folk va där och det va vår pappa som skötte grillningen. Hamburgare till barnen och grillspett till oss. Gott gott va det och jag och Jocke satt ute och åt, slapp trängas med folket, men sen blev det lite kallat.
Ninni tyckte det va massa roligt folk att titta på, men sen va det dags för en liten vila och hon sov gott i Russi och Andreas säng. Hon vilade lagom så att vi fick i oss maten och sen va det upp igen. Hon satt en stund hos morfar, men han fick dissen sen, det va bättre att sitta i mammas knä och prata med honom. Men hos morster Russi va det inga problem och hon satt och mös i hennes famn en stund innan det va dags för henne att äta.
Jocke åkte tidigare ifrån festen, då han hade lite att göra, men jag och Ninni stannade och fick i oss lite glass och kaffe och godis. Ninni somnade igen och fick sova en stund till i deras säng, men de andra barnen hade lite svårt att förstå att de inte fick va i det rummet då och hundarna va ju själv hemma, så vid 10-tiden tackade jag för mig och vi körde hem.

Lördag.
Igår blev jag lite chockad när jag tittade på klockan när jag vaknade. Hon va inte ens 7. Men där satt Jocke och Ninni i soffan, de va redan uppe. Jocke hade vaknat tidigt och Ninni hade legat där i sin säng och snackat.
Jaha, det va inte mycket annat att göra än att själv gå upp, jag har oftast så svårt för att somna om om jag har vaknat och de andra redan är uppe.
Ninni fick frukost och vi drack kaffe och tog det lite lugnt först. Sen klädde vi alla på oss och gick ut, det va dags för en liten röjning på gården.
Jocke gick loss med röjsågen och vilken skillnad det blev! Nu ser vi all rabarber =)
Jag gick och plockade undan lite och räfsade och donade lite. Kastade lite pinne med Atlas som blev hur glad som helst för det. Han tycker verkligen att det är jätteroligt och nu har det växt upp så pass på åkern, så vi kastar ut pinnarna där. Lite mer sport att hitta den i det höga gräset =)
Ninni satt i vagnen och hade koll på oss, så att vi skötte oss och sen somnade hon, hårt att va arbetsledare.
Sen blev det trädklättring och sågning. Det är en gren som stått och slått mot taket när det blåser, så Jocke klättrade upp i trädet, jag langade upp motorsågen och där satt Jocke på en gran och sågade. Det blev bra och det är bara att låta grenen torka, så har vi lite mer ved där med =)
Jocke kom ner i en bit som tur är och sen gick vi alla in och åt lite lunch. En liten vila på det och sen kom Mange och Jojjo på en kopp kaffe och de hade rulltårta med sig =)

Senare körde Jocke och Mange ner till pizzerian och hämtade pizza till oss och jag och Jojjo körde hem till dem så länge och väntade på att maten skulle komma. Vi åt och sen gjorde jag och Jojjo äppelpaj, Ninni hjälpte till lite och hon fick smaka lite äpple. Men det va igen jättehöjdare, godare när det är blandat med banan som i efterrättsburkarna.
Men hon fick smaka av glassen som pappa åt, nån sorbétglass och ojojoj vad det smakade bra!! Hon blev helt till sig och attakerade glassen och mumsade och sen blev hon helt galen när hon inte fick mer.
Sötunge!
Fotbollen böjade vid 7 och sen lagom till avspark, så va pajen klar. Så gott det va och det blir mer lagom när man bara tar ett äpple och sen 4 gånger mängden deg än vad de säger i raceptet.
Jocke och Mange kollade vidare på fotbollen och jag och Jojjo gick rundan vi innan sa att vi skulle göra.
Fotbollen gick det ju inte så bra i och det behöver vi nte prata mer om.
När jag och Jojjo och Tossi, som vi tog med oss, kom tillbaka så körde vi hem och vi mös bara till det en stund i soffan och tittade på Simpsons innan vi gick och la oss.


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, se om vi träffar Mange och Jojjo en sväng, Jojjo har stämt min gitarr så vi kan ju kanske hämta den iaf så att jag kan fortsätta träna.
Vi ska in en liten runda till Hörby med, vi har fått lite bränne av Salle med, de har rivit sitt staket och det kan vi ju ha till lite nytta iaf.
Nåt utevädet är det ju inte, kallt och blåsigt så det lär inte bli nåt gjort på gården av mig idag kan jag ju säga.

Nu ska jag sätta pålite kaffe, Ninni har fått sin mat, varit uppe och snackat lite och somnat igen, hundarna har fått sitt och varit ute, så nu är det min tur =)


PS. Har en del biilder, men det orkar jag inte fixa nu, ska se om jag kan göra det senare idag DS.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0