Nya affären

För ett tag sedan, så stängdes ju affären här i Önneköp ner. Tråkigt!
Inte för att man storhandlade där direkt, blir ju litt dyrare priser i såna mindre affärer, men det va skönt att ha den här, för att slippa köra 1,5 mil för ett par mjölk.
Så den senaste tiden har jag försökt att handla en del åt gången och samtidigt hälsa på någon som ändå ska hälsas på, eller hitta på nåt med töserna, när jag ändå är i Hörby.

Men nu, helgen som va, så öppnade affären igen!
Ett par som bor här i Önneköp har återöppnat den! De har koncentrerat sig på närodlat, närproducerat och kravmärkta varor.
Detta avskräckte mig först när jag läste om detta, vi vet ju alla att kravmärkta varor i vanliga fall har några extra kronor på prislappen och sen i en mindre butik med, så tänkte jag att det skulle bli sketadyrt!

Igår gick jag och töserna dit för första gången. Eller för min del va det första gången, töserna har varit där med dagis och lämnat en blomma som de gjort och önskat lycka till med allt :)
Affären är mysig, faktiskt mysigare än innan, det är mer lanthandel över den på nåt vis. Självklart typiska affärs-stuket med hyllorna, frysarna och kylarna, men de har - speciellt vid lök, potatis...delen - ett "grövre upplägg". Potatissäckar som står vid trälådor och hyllor mitt i ena rummet, nån öppen påse och hela påsar om nån vill ha det.
Ja, jag gillar det iaf.
De sammarbetar med nära företag, har lite andra saker än bara de "vanliga" affärsvarorna. Där är löste i burkar vid kassan man kan köpa i lösvikt, en liten kaffeautomat (tror jag iaf det va) och ett litet bord vid fönstret vid utgången. Det är mysigt pyntat i fönstrena och ja, jag tycker det verkar bra.
Priserna är inte så man springer därifrån. Köttet håller bra priser, så det kommer jag köpa där då och då när det behövs. Vilket jag gärna inte gjorde i "förra" affären.
Jag va emot det innan, blev skrämd av "närodlat"...eller mest av kravmärkta inriktningen. Men jag har inte heller varit så inne på det innan, så har väl dragit lite föhastade slutsatser...
Närproducerat diggar jag, pra briser på köttet och kändes, när jag såg det, "riktigare" ut :)

Är ni i krokarna, så ta en liten sväng inom, de ska senare vad jag förstått, öppna en liten del som turisbyrå med. Detta och deras syn på allt tror jag kan göra gott för Önneköp faktiskt :)



Ja, gårdagen annars va rätt lugn. Vi städade ovanvåningen, töserna hjälpte till att städa deras rum och jag monterade ner spjälsängen. Så nu behöver inte alla leksaker stå i ena hörnan och trängas. :)
Idag ser det ut att bli ännu lite finare väder än vad det va igår under eftermiddagen. Så en liten tur ut ska vi nog sen :)

Skulle påskpyssla denna veckan hade jag tänkt. Men har bara blivit att vi hängt pynt i påskriset som Ninni och Jocke köpte i helgen.
Jag kom på att vi eldat upp de tomma toarullarna...de hade man ju kunnat göra tuppar och hönor av...
Så jag ska spana lite efter andra bra tips till pyssel. :)

Ha en bra dag, så hörs vi sen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0