Bakar och önskar

Bakar bröd.
Eller ja, jag väntar på att degen ska jäsa klart. Tar sin tid och det är väl det "negativa" med surdegsbröd, det ska jäsa så länge. Ja, liote beroende på vilket bröd som ska göras, men det är ändå några timmar som gäller.

Önskar mig en köksassistent. Hade ju underlättat enormt med tanke på hur mycket jag bakar, specielt bröd.
Och speciellt surdegen är en lite kladdigare deg och för hand, när degen ska blandas i några minuter, för att sen vila lite för att sen åter igen kanske vispas i 10 minuter. Ja, då är det inte så lätt att vispa det för hand, degen är rätt seg och tung.
Så det blir ju liksom inte helt 100.
Tror det är lite det som gör att min bröd gärna flyter ut lite med, det blir ju inte så blandat som det ska.
Men gott blir det :)

Töserna vilar redan. Vi har jagat de sista sega flugorna. Ninni hade flugsmällaren, jag skulle hålla hennes prinsess-ficklampa och lysa efter flugorna. Här smög vi runt och vi fick iaf en fluga :)
Det har varit lite bus och mys, Ninni har filmat oss alla, blev inte så bra bara, för hon glömde att ta bort sitt finger från linsen flera gånger :)

Nu ska jag äta lite frukost, töserna åt innan så nu är det min tur. Sen om kanske en timme, så ska jag baka ut brödet och när allt det är klart och vi fikat lite, så ska vi gå ut och gunga  :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0