Stora tjejen...!...?

Det är den 11 februari. Ninni va rätt trött, gick upp för att lägga henne. Hon pekade på sin stora säng inne i sitt rum och ville vila där.
"Men Ninni gör ju inte som stora flickor. Ninni ligger ju inte kvar i sängen och vilar fint."
"Dääär" och hon pekar på sängen.
"Ninni vilar där om Ninni ligger kvar"
hon pekade igen och jag tog dit alla hennes filtar och kuddar och nästan alla nallar. Dockan och dockans filt och Ninni la sig.
Stanna nu sängen och vila. Vilar inte Ninni kommer inte mormor och hälsar på.
Kanske inte okej att hota...men funkar det så är det ju en idé. Eller?
Jag vet ju att mormor kommer och det är ugnefär lagom när Ninni vaknar igen, eller så kommer hon redan va här när hon vaknar =)
Inte för att jag vet om hon brydde sig så mycket om det.
Jag pussade henne på pannan som vanligt, "vila gott, så ses vi sen" Jag gick ut ur hennes rum, utan att hon såg mig, så ställde gömde jag mig i vårt rum. Så skulle hon inte kunna lyssna efter trappljudet heller.
Jag hörde att hon började röra sig och precis när hon skulle sätta ner foten i golvet, så va jag där, utan att hon såg mig, tog och la henne, bäddade ner henne och gick igen.
Hon gnällde till lite, bäddade till sig och sen blev det tyst. Jag stod och väntade en stund och kikade sen in. Hon sov!!
Duktga tösen vår!!
Om det va för att hon faktiskt va riktigt trött, hade massa nallar och så, precis som i den andra sängen, om det va för att jag kanske lyckades ta henne precis när hon skulle gå ur sängen eller om det va att hon ville känna sig som en stor flicka, det vet jag inte. Hotet om mormor?
Ja, ingen aning. Har pratat med henne om flickan i Monsters Inc. när hon sett att hon ligger i stor säng. "Ja, hon är stor flicka och är duktig och vilar fint i stora sängen"
Nåja, det gick iaf jättebra idag. Kanske det inte allss går lika bra ikväll. Eller kommade dagar. Men nu har hon själv taigt steget, somnat utan större besvär, så nu får hon fortsätta ligga i den tycker jag.
Så kan Lillan få sin säng. Även om hon ligger så bra precis brevid våran säng...men blir nog skönare för henne med att få ha en lite större och riktigare säng =)

Ja. Mormor kommer idag. Jag hade redan hunnit glömma det, såg en massa missade samtal när jag va uppe och hämtade min mobil som jag glömt i sängen.
Hom ringde igår kväll och sa att hon pratat med serviceresor, så hon har en taxi som kommer och hämtar henne klockan 13, så kommer hon och hälsar på. Hade det inte varit så långt så hade hon säkert gått hit i vilket väder som helst. Hon saknar barnen massor.
Så det ska bli kul att hon kommer och jag kan bara tänka mig hur glad Ninni kommer bli!! =)

Så baka, som vi skulle göra idag, det får helt enkelt mormor vara med på. Dagen igår, trots att jag inte gjorde nåt speciellt, gick fort. Denna dagen kommer nog med bara tjoffa iväg =)

Frågan är hur jag ska göra med hundarna bara. Mamma som har så pass dålig balans och ser dåligt vill jag inte ska bli utsatt för dem när de sätter igång. De blir ju så stirriga med när det kommer nån och jag vet att Atlas är rätt glad för mamma, så han lär ju inte låta henne va.
Frågan är om jag ska sätta ut dem i deras nya rum i garaget.....ute på altanen vill jag inte sätta dem, det regnar. Eller ja, det regnade iaf. Kan ju se hur vädret är.
Annars tänkte jag ändå gå ut med dem nu när töserna sover och låta dem få va där inne, så går jag och tar posten och släpper ut dem igen. Sen kan de få gå in där igen och jag går in och lämnar posten. Ut med dem igen och in igen och jag går in och hämtar vatten till dem. Ja, ni fattar poängen. Småstunder, så de vet att de kommer ut igen när de är där.
Ska ta fam ben och leksaker till dem nu. Japp, ut och garageträna!! =)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0