"Blööt"

Ja, vi trotsade vädret. När Jocke va klar med både Sjöbo och Hörby, så kom han och hämtade oss och vi körde ut i skogen.
Jag och Ninni började traska på och jag blev så glad när jag hittade en kantarell!! Men det va en ensam stackare, så det kändes inte så lönt att plocka den. Sen ville inte Ninni gå in i skogen för långt, för det blev lite för bökigt och jobbigt. Stövlarna är lite, lite för stora. Så det blev inte mer letande.
Men. Hade jag samlat ihop de jag såg under tiden vi va ute hade det kanske precis räckt till en macka...haha.
Lite sent att leta kantareller tror jag, men hade varit kul att ta en riktigt skogsrunda och leta och bara gå och gå. I lugn och ro, bara va. Mysigt.

Jocke la spår till Atlas. Men jag mitt kålhue hade tagit fel klövar. Trodde bara det fanns grisklövar kvar i frysen, så tog påsen jag såg, men det va rådjursklövar....tyckte Atlas va litta tråligt när han gått på ett blodspår av gris och det kan jag ju förstå. Sorry!
Men ska ut fler ggr ju =)

Sen fick Cox med komma ut från bilen och hundarna de har då sprungit! Tjo, vad det går och som de busar och har sig!!
Gott kan jag inte påstå att de luktar nu efteråt så det va blött och fanns vättenpölar....dags för ett bad för deras del ikväll kanske?

Ninni hittade en del vattenpölar på vagen och de va ju jätteroliga!!
En va stor och när vi kommit fram till den så kom vi inte längre! :D
Den va hur kul som helst att gå fram och tillbaka i! Vet inte hur många gånger hon gick igneom den, jag tappade räkningen... =)
Sen blev det väl mindre kul. Hon snubblade och satte sig rakt i vattnet!
Jag väntade mig ett Ninni som skulle bli lissen i ögat, men icke det! Jag hjälpte henne upp och sen fortsatte hon, fram och tillbaka i pölen =)
"Plask"
Haha, ja ok då.
Saken är den att hennes regnbyxor vet jag inte vart de tagit vägen...lagom irriterande en dag som denna, men tog på henne legins och jeans. Dock blev hon ju blöt nu...
Ja, hon fortsatte iaf och hundarna roade sig och sen hände det igen. Ninni snubblar och sätter sig...denna gången inte lika roligt, så det blev mer blött och ena jackärmen blev med blöt...det va mest det hon hängde upp sig på. "Blööt" =)
Upp igen och glatt fortsatte hon, knasunge! =)
Men sen märkte hon att det va nog lite för blött om fossingarna nu och det va inte lika kul längre, så hon gav med sig och vi gick tillbaka till bilen för att komma hem.

Jocke körde vidare för att bli klar med licenserna och Ninni har fått på sig torra kläder och ligger och vilar. Hon har inte vilat idag och hon va litta trött redan när vi åkte till skogen, så hon sover gott nu. Bättre sent än aldrig =)

Väntar nu på att Jocke ska komma tillbaka, så ska vi köka varma mackor i ugn! Varm bojboj till det hade suttit finfint! Börjar snart kurra i magen!

Blev lite bilder idag, men ska se hur de blev, så svår skog att ta foto i, den är rätt mörk. Men nåt blev där nog, så ska ni få dem ikväll =)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0