Läkarbesök

Ja vi fick ju tiden till läkaren och jag och Ninni tog oss dit medans Jocke stannade hemma och städade och gjorde fint =)

En kanonbra läkare som både jag och Ninni tyckte om direkt och hon hade bra hand om Ninni.
Vi pratade lite och sen skulle läkaren lyssna på Ninnis lungor och så. Ninni va jätteduktig och satt fint och lät läkaren göra vad hon behövde.
Men det lät inte bra, det pep och rosslade rätt mycket och det blev en inriktning mot förkyldningsastma.
Jaha.
Vi fick sätta oss och vänta en stund och sen blev det våran tur, Ninni skulle få inhalera och vi skulle se hur det hjälpte henne.
Hur duktig som helst nu med, hon satt och tittade på vad damen gjorde och sen när hon fick masken över näsan och munnen så satt hon bara där. Duktig tjej =)
Vi skulle vänta 15 minuter för att sen göra samma sak igen.

Vi gick lite rundor i korridorerna och tittade på tavlor och kikkade ut genom fönstret och hon fick de flesta att le och skratta när hon höll på att snacka och ha sig.
Vi hörde när klockan ringde och det va dags för oss att gå in igen för en ny omgång med inhalatorn.
Denna gången ville Ninni hjälpa till och det va en så snäll sköterska som lät henne kolla läget och vad det va hon skulle få ha upptryck i sitt lilla ansikte.
Även denna gången gick allt bra och det va bara de sista 3 sekunderna som det blev lite gnäll.

Färdiga där och vi gick tillbaka till vår läkare. Men vi fick vänta lite innan hon kunde lyssna på andningen igen, så vi gick våra rundor igen och lät det verka.
Sen va det dags att kolla läget. Helt bra va det inte och det hade väl inte blivit det resultat som läkaren hade hoppats på.
Men planen blev att skaffa inhalator hemma och om Ninni blev samre, så fick vi hämta ut antibiotika med. Men vi skulle kolla läget.

Under tiden vi satt och pratade va Ninni så trött, så när hon satt i mitt knä och lyssnade på läkaren så somnade hon sittandes.
Lilla snuttan. Jag började skratta, hon va ju så söt!

Vi körde hem och skulle komma tillbaka sen för att gå igenom hur inhalatorn fungerar när vi hämtat ut den och hon ville lyssna på Ninni en gång till.
Vi väntade med det tills Ninni hade vilat klart och när Jocke körde för att hämta, så visade det sig att apoteket inte hade den hemma, kommer imorgon.
De ringde från vårdcentralen och undrade hur det gick och vi sa att vi inte fått hem den.
Men de ville att vi kom upp ändå så de fick lyssnat på henne, så det va bara att knalla dit igen.

Vi stack dit allihop. Ninni fick andas igen och sen ville de ta ett blodprov med.
Denna gången va det inte alls lika roligt att andas i masken och det gick inte alls bra, Ninni puttade bort allt och sen slutade det med att saken delade på sig och vi fick börja om igen. Hehe...skitunge =)
Andra försöket va inte poppis det heller, men det gick bra iaf och hon fick i sig vad hon behövde.
Sen kom en annan från labb och skulle stick Ninni i fingret. Tjoff, så stack hon och Ninni stirrade lite på henne och sen blev hon skitförbannad!!! Hon blev så arg och ledsen på en gång, tårarna sprutade och hon skällde på alla.
Ett plåster på fingret distraherade henne en kort stund, men sen kom hon på att hon va ju arg =)
Vi fick vänta 15 minuter innan provsvaret va klart och läkaren skulle lyssna igen.
Ninni lugnade ner sig och sen började hon bli trött med.
Plåstret va rätt intressant =)

Provsvaren kom och vi gick med läkaren och satte oss i rummet igen. Det visade sig att Ninni har en virusinfektion, men dock inte allvarlig så den är farlig. Hon har haft en förkyldning för ett litet tag sen och nu denna, så förkyldningsastman fick hon på köpet. Stackaren.
Lungorna lät bättre, pep inte men rosslade.
Vi skulle göra som bestömt innan, ihalera hemma, återkomma på måndag och hämta ut antibiotika om det behövs. Sen fick vi med en remiss om vi kommer behöva åka in med henne akut.
Vid detta laget va nog Ninni trött på att va där och plåstret kom hon på att man kunde bita på, så det fick jag smyga av.

Ja, så vår lilla ängel har fått förkyldningsastma. Rätt vanligt och oftast så växer det bort om man säger så, fram till skolålder kan det hålla i sig. Ja det kan gå hur som egentligen, kan bli värre och det kan hända att detta är enda gången vi kommer att behöva detta.
Vi får se, allt för Ninni, bara hon mår bra så.

Hon har sovit riktigt gott idag och och har varit så duktig.

Vi hälsade på hos moster Marjo, chefen Salle och kusinerna idag en snabb sväng och sen va vi uppe en liten runda hos morfar med som ringde innan idag och efterlyste Ninni =)
Ninni fick leksaker av morfar och där va en kassaapparat hon blev förtjust i speciellt.
Tack morfar!!!

Nu sover Ninni för natten, Jocke hällde precis upp varsitt glas vin till oss och nu ska vi bara koppla av efter denna dagen.

Ha det bra alles!!



Kommentarer
Postat av: Emilie- Mamma till Liam

stackaren, men det var ju riktigt skönt att läkarna tog det på allvar och kollade noga, för man vill ju gärna vara helt säker nu när denna svininfluensa går. hoppas hon växer ifrån det !

2009-11-17 @ 08:37:46
URL: http://grese.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0