Akuten-besök

Igår va ju Nini hos farmor när vi jobbade.
Men vår lillskrutta är inte helt kry än och efter nån timme så ringde farmor och sa att Ninni inte hade kissat.
Inget bra och vi snackade om att de skulle äta middag snart och Ninni fick en sutnd efter maten på sig iaf. Så magen kunde få komma igång lite extra.
Men hon hade dissat maten och t.o.m vällingen som då farmor försökte få i henne för att hon skulle få i sig nåt. Och detta är inte likt Ninni. Mat äter hon när som och hon brukar va jätteduktig med att dricka med, men inte idag.
Ninni hade bara somnat ist.

Jocke och jag bestämde att hon skulle bli hämtad och så fick hon va med mamma och pappa och vi skulle se om det hjälpte och vi fick se henne själva hur hon tedde sig och så.

Hon va lite seg och småhängig när jag hämtade henne, men hon sov när jag kom och hon va lika hängig när vi kom fram till jobb igen. Men då hade hon somnat i bilen. Så det kan ha varit lite det, för Tjitchoos kom med till jobb och Ninni kom igång som hon brukar efter en liten stund med henne och sen höll hon låda. Och hon käkade och drack iaf 1,5 dl vatten som jag blandat i ananasspad. Det vet jag att hon tycker är jättegott =)

Vi va tvugna att köra en sväng till Åsa sen efter jobb och vi märkte att Ninni hade kissat lite. Bra. Men hennes hosta lät illa och Åsa tyckte med att vi skulle åka in så vi fick kollat den. Hon tyckte det lät så llikt förkyldningsastma. Och det vill vi ju faktiskt inte att skruttan ska få!

Ja vi satte oss i bilen och for iväg till akuten. Dit va det visst poppis att åka sådär en söndagkväll och vi va framme strax innan 23.00.
Det va bara att sätta sig och vänta. Och vänta. Och vänta.
Jag tror det tog nästan 1 1/2 timma innan vi fick komma och sprat med en och då hade Ninni somnat gott och låg i min famn. Sköterskan noterade allt och sen fick vi ett rum, la Ninni på britsen så hon kunde fortsätta sova och sen va det bara att vänta. Och vänta. Och vänta.
Jocke åt lite kex och jag åt macka från brödet vi skickat med som Ninni kunde ha under dagen. Sen lutade jag mig mot skötväskan och somnade.
Jag vaknade av att Jocke ropade på mig och sa att han inte klarade av att sitta och lyssna på barnet som va i rummet intill. Han skrek och skrek och skrek den lille stackaren.
Jag va skittrött och mitt ben hade somant och jag sa att vi kunde ändå inte gå nånstans innan det hade vaknat.
Vi satt där en stund till och väntade och sen menade Jocke på att vi lika gärna kunde gå till vårsdcentralen som idag, för Ninni sov gott, snorade inte nåt speciellt och hon lät bättre än de senaste dagarna när hon sov, andades kanonfint.
Ja det är klart, men när vi ändå va där kunde vi ju lika gärna höra dessa läkarnas åsikt.
Jocke gick och hörde hur det såg ut rent tidsmässigt och berättade hur fint hon andades nu. Allt skulle ta en väldans tid, så läkaren skulle komma och säga om hon tyckte det va ok att vänta tills vårdcentralen idag. Hon skulle komma om nån minut.
Det blev många minuter till och sen packade vi ihop oss. Precis då kom en sköterska och misstänkte att läkaren inte kommit än och gick och hämtade henne. Vi mötte henne i dörren och hon sa att nej där va inte mer att tilllägga och vi kunde åka hem för att ta oss till vårdcentralen idag.
Nu va jag jätteirriterad. Jag sa ok och bara gick. I vanliga fall tackar jag för hjälp och säger hejdå, men nej inte nu.
Jag har fullmrespekt för läkarna och deras jobb, att de kan ha mycket att göra. Men har man suttit där i fyra timmar och har fått reda på att läkaren ska komma lyssna på Ninni, att vi berättat om hostan och speciellt att hon kissat så dåligt på hela dagen och sen inte ens kan få reda på något om att ni kommer typ få sitta här tills imorgon bitti, för vi har jätte mycket att göra. Då blir jag irriterad. Att läkaren inte ens frågar om hon kissat innan vi går heller.
Näe.
Vi körde hem, visste att Ninni kissat och kände själva att det inte va några problem med att vänta tills idag. Bättre att låta läkaren lyssna på henne på dagen, när hon är vaken och är igång.

Hem och sen i säng.

Nu har vi fått en tid, 10.40 ska vi träffa läkaren här hemma.
Ninni vaknade för en timme sen och fick välling. Jag la henne hos Jocke i sängen och där ligger de nu och sover gott.
Jag ska nog med ställa klockan och sen krypa ner hos dem jag med =)

Sen ska vi iväg och handla lite idag! kuligt iaf =)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0