Jocke-Knas 2

Ja, varför inte fortsätta med denna trevliga lilla serie det kanske kan bli av det hela =)
Som Jocke, eller rättare sagt Greven Af Orås själv sa så är det kanske otur vid tänkade och aggerande ibland och det gör inget,  för kul blir det. Så länge han inte kommer till allvarlig skada så. Och sen är det ju faktiskt inte alltid hans fel, saker och ting verkar hända bara för att liksom =)

Men, då så.

I söndags när jag jobbade så kom ju Jocke och Ninni ner framåt kvällen. Jätteroligt som alltid. Micke ( från Vollsjö ) va också där och snacket om getinboet som vi har på baksidan av pizzerian kom upp. Boet som är hittat verkar de ha övergivit nu, men de har inte flyttat så långt de latmaskarna, för det har börjat surra i väggen precis vid den dörr de hade första boet.
I vilket fall som helst, Micke gick nog ut för att kolla tror jag och getingar är ju inte alltid så glada och snälla som ni vet. Jocke skulle väl med kolla läget och han hann inte mer än sticka ut huvudet från dörren...en kamikazegeting va snabbt redo, la in siktet, tog fart och blev nog helnöjd med resultatet. Mitt emellan ögonen på Jocke!
Jocke kom in och vrålade, ont som fan och en röd lite svullen fläck mellan ögonen. Vi va väl alla lite veliga om vi ville skratta eller bli oroliga. Jag frågade, trots att jag tror att vi pratat om det innan om han va allergisk. sen fixade Tjitchoos lite sprit som han fick lägga mot och sen  blev det lite bättre. Lite skratt fick vi fram, kan ju inte hjälpas när Jocke kommer in och blivit  slagen av en liten med modig geting.


I måndags när vi höll på där ute, fixade med dusch och Jocke han spikade och höll på så kan ni kanske egentligen kanske  redan räkna ut vad som hände.
Och ja, om ni gissade på att han slog sig själv med hammaren, så hade ni helt rätt.
Men, det är ju som sagt med Jocke vi pratar om här.
I vanliga fall brukar det ju va tummen som kommer ivägen lite då och då när man är kreaktiv med hammaren, men Jocke hoppade ner från bänken han stod på vrålade till lite och visade mig sin hand snabbt innan han gick vidare  bara för att få röra på sig tror jag. Brukar konstigt nog bli så när man slår sig, att man går rundor.
Jag hällde upp kallt vatten till honom så att han kunde kyla ner fingret och efter en stund när han tog upp och skulle titta på sitt onda finger, såg jag att det va ju inte tummen. Inte pekfingret heller, vilket jag först misstänkte när han visade mig handen. Inte konstigt att jag inte såg något då, för han hade slagit sig på lillfingret!! Av alla fingrar.
Nageln blev blå och det bultade, gjorde ont och domnade. det är jobbigt som fan när man slår fingrarna.
På kvällen när vi satt och drack ett glas rött och spelade, så fick Jocke nog av det onda fingret, så fram med en nål och sen värmde han upp den så den glödde och efter några försök, så fick han nålen igenom nageln och släppte ut blodet som samlats. Det onda och trycket under nageln försvann.
" Det kändes som Gud smekte mig i ansiktet "
VA!?
Nej, han hade inte druckit så mycket, men jag har nog aldrig hört någon beskriva något med att det känts som om Gud har smekt en i ansiktet. Haha. Men det måste nog ha varit najs =)
Nageln är nog räddad iaf tack vare att Jocke gjorde som han gjorde med nålen. Som han själv brukar säga, så behöver han inte åka in till sjukhuset, han fixar själv. =)


Forstättning följer säkert...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0