Update 1

Här sitter jag och klockan har inte hunnit bli 8 på morgonen än.
En liten som tryckte så att jag blev akut pii-nödig gjorde att jag vaknade och fick gå upp. Inte lönt att lägga sig igen och tänkte att jag kan lika gäran "blogga" lite, så är det inte så mycket att ta igen sen, det är ändå onsdagen den 16 idag och vi flyttade den 10, så är några dagr sen nu =)
Förmodligen kommer ni inte få detta på ett par veckor än, men tills dess kommer jag ha glömt en massa saker. Så nån omgång i skrivprogrammet på datorn, så blir ni ändå rätt updated sen =)
Nu bor vi äntligen i hus gott folk!!!
Fattar ni hur härligt det är! Hus och trädgård! En dröm som gått i uppfyllelse!
Flytten.
Mange (Baronen) hjälpte oss. Datumen flyttades ju fram lite och det skulle ju bli jobb, så helt plötsligt va det dags.
Vi mötte hyresväden vid middagstid, gick igenom huset och fick nycklarna. Sen bar det av till Hörby och vi började dagens arbete. Jag va inte till nån direkt bärhjälp, men jag packade och hjälpte med det jag kunde iaf.
Första lasset, ja det hade kunnat gå smärtfritt. Men när sängen skulle upp på ovanvångingen, så blev det lite problem, den kom inte upp för trappan!!! Va fan!! Jocke började to.m fundera på om han kunde ta isär sängen eller väggen. Men nej gick ju inte. Men Mange och Åsa, som hade kommit nu med, hade lösningen! De hade med en 160 säng, men deras va med två madrasser! Så vi bytade med dem! =) Vilken räddning!! Problem löst och resten kunde lassas a och arbetet fortsätta =)
Vi skulle få ett köksmöblemang av min pappa och halv 6 skulle vi va där för att hämta det, så det blev att lite snabbt fixa in en del av det sista i släpet, in med det som skulle till tippen och sen fick vi vänta med resten. TIll tippen, kasta av och sen till pappa. Köksmöblemanget lastades in med tillhörande stolar och soffa. Massivt fufumöblemang, så det vägde ju lite...och det va inte det enda som kom med i släpet hem och vägde innan vi kom därifran, hehe. Ner i källaren för att hämta en gammal växasäng som pappa frågat om vi ville ha som vi skulle hämta och där stod ju min farmors gamla kista!!!
Åh! Vill ha tänkte jag, men Jocke virrade på huvudet.
Jag blinkade lite fint, eller snarare kanske lite desperat, sen och Jocke sa ok!! =)
En massa saker i kistan fanns som vi fick gå igenom hemma om där va nåt att bahålla eller inte, men brydde mig i lika mycket om det som kistan!! Så glad jag blev!
Jag fick chansen en gång att få en av farmors soffor, men hade ingen möjlighet att förvara den alls, men nu hade jag fått en av hennes kistor! Älskade och saknade farmor! Min bästa vän när jag va liten, hos henne va det en fristad. Kistan och liljekonvaljer är farmor för mig, spnt som påminner så mycket om henne. Ja, annat med, men jag behöver ju kanske inte gå klädd i en folkdräckt te.x =)
Nåja, kistan skulle med i släpet och den vägde och kom att ställa till det lite ändå tills den äntligen va på plats, vilket fick bli nere i "mitt" rum i källaren =)
Allt som skulle med från pappa va med och vi körde ner för att tömma lägenheten helt och sen bar det av till Önneköp igen, vårt nya hem!
Mange kom med för attnhjälpa till nu efter att han jobbat kart för dagen, lite mer bärhjälp =)
Sen va det ju den här kistan igen. De tittade lite och tyckte att det skulle inte gå att ta den vis källardörren, så upp till första vångingen och sen ner till källaren innifrån. Den kom upp, genom dörren ner till källaren och halvvägs ner. Men sen tog det stopp. Gick inte, för trångt! Så de fick asa upp den igen, bära ut den och de testade med att ta källartrappan utifrån ändå. Det gick =) Den kom på plats!!  Jag vågade inte säga för mycket eller synas för mycket när de höll på, tyckte synd om dem att det va så mycket besvär för en kista. Men så glad att de gjorde det för mig!!
Resten av och sen va alla våra saker här, plus lite nytt då =) Rörigt, ja det får man på köpet vid en flytt. Klockan tickade som attan, Jocke körde hem Baronen, bytade sängar och hämtade mat på vägen. Under tiden fixade jag lite här hemma.
Ninni hade varit hos Skogstrollen under dagen och Ann kom och lämnade henne på kvällen.  Det va dags för första natten i nya huset. Helpoppis, nej ska jag inte säga. Tog en stund att somna, men sen sov hon hela natten =)
Mat i magarna och lite med fix, Mange körde hem och vi fixade lite till innan vi gav upp för dagen och då va ändå klockan vid 1 på natten.
Morgonen kom och visst kändes det lite konstigt att vakna upp, men ändå så skönt!
Det blev mer fix och don och så har det varit hela helgen med! Blandat med jobb! Så lite extra tid har allt tagit och lite feber har jag med haft. Men vi börjar komma riktigt iordning, bara småfix kvar. Jocke har hunnit klippa gräset med =) Han och Mange har huggt ner granen med som stod mitt i trädgården och såg bedrövlig ut. Vi har fått en helt ny torktummlare, då den andra bara lät med snurrade inte, luktade bara bränt. Kaminen har vi testkört och oj vad den värmer!! Hela huset blir varmt!
Vi har det bra, vi är lyckliga!!
Hundarna
Lite om dem och allt som hänt. Ja, Atlas lyckades rymma redan första kvällen, men det va när Jocke körde så...pappas påg! De har en hel trädgård på baksidan som är "deras", inhägnad och klar, men dock för lågt staket. De är där och springer då och då om dagarna, men två kedjor är fixade till dem så att de får sitta på framsidan med om dagarna. De får va ute iaf och då får det vara lösningen tills vi höjt staketet eller byggt en gård. Ska se lite vad hyresvärden säger med. De är ju vana att vara tätt inpå oss alltid, så en liten omställning är det allt nu när de får vara ute det mesta om dagarna. Men de måste få sin tid att vänja sig de med. Men de trivs mer och mer och fattar mer och mer att nu är vi här och ska stanna. De älskar att springa rundor i trädgården och busa, de har dragkamp med trasselknuten, tuggar pinnar och igår fick de en frisbee!
Det känns så skönt att få ge dem detta, denna frihet! Det är de värda!!

Ninni
Ja, vår lilla Sötnos och flytten då. Som sagt, lie svårt att somna, ledsen, men vem klandrar henne, det är ett helt nytt ställe och nu går vi ner för en trappa ist för att stänga en dörr när vi säger god natt. Men hon har kopplat av mer och mer och nu tror jag mest det är lite av vana att hon ska gnälla lite när man går ner. För vi säger bara till henne sen att vi är här nere, det är ingen fara och att hon kan vila. Sen är det tyst efter ett par minuter.
Hon verkar med trivas bra här. Här är ju trappa mitt i huset, vädigt spännande! Trädgården tycker hon om och hon har snart lärt sig alla trösklar =)

Lägenheten
Vi va och städade lägenheten i måndags. Ninni va med hela tiden och hjälpte oss =) Hade en trasa och en svamp att putsa med hon med =)
Fy vad duktig hon är, så stolt jag är över våran fina 1 ½åring!! Vi körde hemifrån lite efter 10 och inte förrän vid runt 3 va besiktningen klar och hon va som den ängel hon är! Hon hade ju missat en vila, men inte va hon på dåligt humör för det! Lite småpip kom, men försvann precis lika fort igen. Underbara tjej!!
Lägeheten gick igenom utan problem!! Fria från Hörby!!! =)

Bulan 2
Ja, den andra lillan i magen =)
En liten skitunge redan ;-) Är väldigt bra på att trycka rumpan utåt/framåt, inte skönt! Så underbart att få känna när hon rör sig, livliga lilla tös!
Men mer ont denna gång, det har jag. Mer foglossningar, men biter ihop vad jag kan och lär mig att ta det lugnt när jag behöver. Jag i ett nötskal att bara bita ihop och köra på annars. Men är lite sättre på att ta det lite chill när jag känner att det är dags för det.
Ska väl va i vecka 19 prick nu idag =)

Så, skriver mer en annan dag!!
Ett STORT tack till alla som hjälpt oss med allt!!!! Ni är underbara!!!
Idag kommer David från Malmö hit och stannar över natten =) Tror faktiskt att Mange med kommer =) Ser ut att bli en trevlig dag!!! =)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0